Добрите и лошите страни на Online-Therapy.com

  1. Заработка: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.
  2. автор: Метју Ајдл    Прегледано: Мајкл Пор
  3. Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашите експерти се специјализирани за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката на нашите написи за најсовремени и точни информации.
  4. Општи услови: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Клучни Килими

  • Online-Therapy.com е за сите кои бараат помош со нивните проблеми со менталното здравје.

  • Online-Therapy.com ја фокусира својата терапија на методите на КБТ

  • Платформата е услуга базирана на претплата

  • Клиентите кои бараат една сесија во живо неделно ќе плаќаат 59.99 долари, додека две сесии во живо неделно се 79.99 долари за премиум планот.

  • Терапевтите на Online-Therapy.com не можат да препишат лекови

Користење на услугата Online-Therapy.com

 

Светот на онлајн терапијата ја промени играта за поединци кои страдаат од проблеми со менталното здравје. Без разлика дали се работи за анксиозност, депресија, ПТСН или друг проблем со менталното здравје, платформите за терапија базирани на Интернет им помогнаа на милиони луѓе ширум светот.

 

Online-Therapy.com е една од најголемите достапни платформи за онлајн терапија. Започна во 2009 година, Online-Therapy.com им помогна на луѓето од целиот свет да се справат со проблемите со менталното здравје на попозитивен начин.'

 

Платформата вели дека е „тука да ви помогне да бидете посреќни сега! Тоа е смела изјава и онаа на која компанијата стои. Има многу добрите и лошите страни на Online-Therapy.com, но во најголем дел, долговечноста на платформата покажува дека функционирала за многу од клиентите што ја бараат.

 

Кој е Online-Therapy.com?

 

Платформата за терапија базирана на Интернет беше создадена во 2009 година од Карл Нордстром, инвестициски банкар, кој сака да им помогне на другите со проблеми со менталното здравје. Извонредно е што Нордстром го создаде Online-Therapy.com многу пред идејата за третман за ментално здравје да биде во мејнстримот.

 

Навистина, дури 10 години по основањето на Online-Therapy.com, светот ја виде важноста на онлајн давателите на ментално здравје. Нордстром ја основаше платформата откако ги истражуваше студиите засновани на Интернет когнитивната бихејвиорална терапија (КБТ) и нејзината способност да им користи на поединците на слични начини како и сесиите во лице. Нордстром ја создаде платформата како начин секој да добие терапија.

 

Online-Therapy.com првично беше составен со тим од квалификувани терапевти кои им нудат на клиентите сесии за КБТ преку Интернет. Оттогаш, илјадници клиенти биле третирани од терапевтите на платформата.

Што им нуди на клиентите Online-Therapy.com?

 

Online-Therapy.com им нуди на клиентите сесии за видео разговор, како и аудио повици. Тие им даваат на клиентите можност да разговараат со квалификувани терапевти за нивните проблеми со менталното здравје.

 

Клиентите можат да резервираат сесии за видео или аудио повици со нивните терапевти. Сесиите траат 45 минути и може да се резервираат до две сесии неделно. Сепак, сесиите зависат од планот за претплата што го купиле клиентите.

 

Без разлика дали барате индивидуална терапија или терапија за парови, можете да ја најдете на Online-Therapy.com. Без разлика дали се наоѓате надвор од Соединетите Американски Држави, Online-Therapy.com има меѓународни терапевти способни да работат со вас и вашите потреби.

 

Како Online-Therapy.com нуди терапија?

 

Платформата е услуга базирана на претплата. На клиентите ќе им бидат обезбедени тековни тераписки сесии од квалификувани терапевти за членарина/претплата. До платформата може да се пристапи преку веб-страницата на Online-Therapy.com. Клиентите можат да ја посетат веб-страницата преку паметен уред или компјутер.

 

Постојат различни алатки во рацете на секој клиент. Платформата е достапна 24 часа на ден, седум дена во неделата. Алатките достапни за употреба вклучуваат работни листови, дневник, планер на активности, тестови, часови по јога и часови за медитација. Клиентите исто така можат да му испратат порака на својот терапевт преку текстуална порака.

 

Клиентите можат да резервираат сесии за видео или аудио повици со нивните терапевти. Сесиите траат 45 минути и може да се резервираат до две сесии неделно. Сепак, сесиите зависат од претплатата што ја купиле клиентите.

 

Еден од одличните аспекти на Online-Therapy.com се дополнителните програми кои се нудат како придружник на терапијата. Достапни се сесии за медитација и јога за да се подобри менталното здравје. Видеата, работните листови и списанијата се исто така вредни алатки.

 

Треба да се напомене дека Online-Therapy.com ја фокусира својата терапија на методите на КБТ. Ако клиентите бараат CBT за да го подобрат своето ментално здравје, тогаш ова е идеалната платформа за избор.

За кого е Online-Therapy.com?

 

Online-Therapy.com е за сите кои бараат помош со нивните проблеми со менталното здравје. Поконкретно, платформата е наменета за поединци на кои им е потребна помош со проблеми со менталното здравје кои сакаат да се фокусираат на третманот со КБТ.

 

Еден од начините на кои Online-Therapy.com се издвојува од растечката листа на платформи за онлајн терапија е нејзината кутија со алатки. Ова вклучува широк спектар на алатки кои ќе им помогнат на клиентите да го подобрат своето ментално здравје. Платформата зазема холистички пристап кон третманот за ментално здравје. Клиентите добиваат комбинација од работни листови и задачи водени сами, заедно со терапија за разговор.

 

Поединци кои се среќни да работат сами на задачите и да се консултираат со своите терапевти еднаш или двапати неделно треба да им се допадне платформата Online-Therapy.com. Меѓутоа, ако сте некој на кој не му се допаѓаат задачите што сами ги водат или сакате повеќе да се фокусирате на разговор со некого, тогаш можеби ќе сакате да пробате друг давател на ментално здравје.

 

Треба да се напомене дека сесиите траат само 45 минути. Клиентите на кои им требаат подолги сесии за да ги решат своите проблеми можеби ќе сакаат да бараат друг провајдер. Сепак, сесиите од 30 до 45 минути се златен стандард за платформите за онлајн терапија. Покрај тоа, терапевтите кои работат со Online-Therapy.com не можат да препишуваат лекови на клиентите.

Добрите и лошите страни на Online-Therapy.com

 

Постојат различни причини да ви се допадне платформата на Online-Therapy.com и услугите што ги нуди. Како прво, клиентите можат да добијат индивидуална или терапија за парови. Дополнително, платформата зазема холистички пристап што ви дава шанса да ги лекувате умот и телото.

 

Кутијата со алатки на Online-Therapy.com е полна со ресурси. Овие ресурси се движат од работни листови до часови по јога, и секоја алатка може да обезбеди дополнителна помош додека работите со проблеми со менталното здравје.

 

Платформата се фокусира на терапија за разговор за КБТ. Ова е одлично за поединци кои сакаат да разговараат за нивните проблеми со обучен, квалификуван професионалец. Сепак, клиентите кои бараат друг вид терапија нема да можат да ја најдат.

 

Терапевтите на Online-Therapy.com не можат да препишат лекови, што е нешто што сите или скоро сите онлајн платформи за ментално здравје се спречени да го прават. Ако ви требаат лекови за да се справите со проблемите со вашето ментално здравје, тогаш посетата на терапевти лично е најдобриот начин да го направите тоа.

 

Цена на Online-Therapy.com

 

Една од клучните причини зошто Online-Therapy.com доби пофалби од корисниците е цената. Цената на претплатата се смета за „под просекот“ во онлајн секторот за ментално здравје. Според најновиот водич за цени во 2022 година, основниот план на Online-Therapy.com е само 39.99 долари. Сепак, тоа не вклучува сесии во живо.

 

Клиентите кои бараат една сесија во живо неделно ќе плаќаат 59.99 долари, додека две сесии во живо неделно се 79.99 долари за премиум планот.

 

Online-Therapy.com постои повеќе од една деценија. Тоа беше една од првите платформи што им помогна на луѓето да се справат со проблемите со менталното здравје преку Интернет. Тој го издржа тестот на времето и им помогна на луѓето од целиот свет да се справат со различни проблеми користејќи КБТ. Тој нуди три планови за претплата и разновидни алатки за дополнување на сесиите во живо.