Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Пребарајте центри за рехабилитација во Франција - Интерактивна карта

Центрите за рехабилитација во Франција

Долго време поздравена како земја за пиење, Франција повеќе не е имуна на феноменот на зависност од алкохол и пијанство. Извештајот објавен во 2018 година покажа дека алкохолот е одговорен за околу 89,000 смртни случаи во Франција секоја година - околу 201 секој ден - 3/4 од овие смртни случаи се кај мажи. Зависноста од алкохол има исклучително негативно влијание врз поединците, нивните семејства и работната средина. Зависноста од алкохол меѓу менаџерите и професионалците е се поголем проблем во Франција.

ЛЕК БЛАГОСТОЈБА

Remedy Wellbeing – луксузна рехабилитација во Франција

 

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? Remedy Wellbeing постои за да ви помогне да најдете спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. Remedy Wellbeing поддржува широк спектар на велнес проблеми во Франција, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

 

ЛЕК Станбени $ 304.000 неделно

ЛЕК @ Дома 45.000 УСД - 75.000 УСД месечно

ЛЕК Потпис онлајн $ 18.000 месечно

ЛЕК Трезвено живеење $ 135.000 месечно

Семејна програма РЕМЕДИ $ 155.000 неделно

Програма за висок профил 1 милион долари за две недели

Корпоративно онлајн: На апликација

Советување за злоупотреба на супстанции со ниска цена за Франција - притиснете овде

Betterhelp означува многу полиња за поединци и семејства кои живеат во Франција кои бараат помош од квалификувани советници. Платформата им овозможува на корисниците да се поврзат со терапевти кои можат да помогнат со различни прашања како што се анксиозност, депресија и многу повеќе.

 

Betterhelp е создаден во 2013 година и за само кратко време стана најголемата светска платформа за терапија базирана на Интернет. Програмата обезбедува виртуелна терапија за француските граѓани од акредитирани и лиценцирани советници и терапевти.

 

Betterhelp во Франција ви овозможува да бидете во контакт со терапевт 24 часа на ден, седум дена во неделата.

Зависност од алкохол во Франција

 

Според истражувањето на IPSOS од 2001 година, 71% од испитаниците пиеле алкохол за време на деловни ручеци/вечери, а 35% пиеле повеќе алкохол од вообичаеното. Извештајот на IRDES од 2008 година покажа дека во Франција, жените извршни директори и менаџери се со поголема веројатност да пријават прекумерно пиење, тоа може да се должи на нивната работна средина, која вклучува работна средина во која доминираат мажи, комуникација со колегите и клиентите и притисокот на работа. 

 

Зависност од дрога во Франција

 

Иако Франција има многу строги закони против употребата на дрога, таа останува европска земја со највисоко ниво на употреба на канабис. Според истражувањето, околу 31% од 15 и 16-годишниците користеле дрога, што е речиси двојно повеќе од просекот во другите земји на ЕУ. Иако канабисот останува најкористена дрога во земјата, по него следат кокаинот, хероинот и МДМА, со околу 230,000 луѓе кои се лекуваат од овие супстанции. Сепак, се проценува дека приближно исто толку луѓе се високоризични корисници на опиоиди кои не примаат никаков третман.

 

Во 2016 година, првото контролирано место за инјектирање беше отворено во Франција: болничка установа каде зависниците од дрога можат да пристапат до чиста опрема и шприцови за да се справат со нивната зависност. Тоа беше мала револуција во пристапот на француската влада кон употребата на дрога. Со текот на годините, последователните влади постепено ја напуштаа политиката на „нулта толеранција“, чија ефикасност беше доведена во прашање. На пример, употребата на канабис сè уште е строго забранета во Франција, но во 2019 година Французите сè уште беа најголеми пушачи во Европа.

 

Кокаинот, втората најчесто користена недозволена дрога, се користи многу помалку од канабисот и влијае на околу една десетина од луѓето. Сепак, процентот на доживотни корисници на кокаин на возраст од 18 до 64 години се зголеми за четири пати во две децении (од 1.2% во 1995 година на 5.6% во 2014 година). Оваа статистика ги вклучува оние кои користеле кокаин барем еднаш во животот (доживотни корисници) или барем еднаш во последната година. Оваа варијација сведочи за најшироката дистрибуција на супстанција која некогаш била ограничена на богатите категории и која во последниве години ги погодила сите општествени групи.

 

Доживотната употреба на синтетички дроги како MDMA/екстази и амфетамини беше 4.3% и 2.3%, соодветно. Уделот на сегашните корисници на MDMA/екстази значително се зголеми (од 0.3% на 0.9%) помеѓу 2010 и 2014 година, достигнувајќи го врвот во изминатата деценија. „Кај општата популација на возраст од 18 до 64 години, преваленцата на хероин за еднократна употреба е 1.5%, а моменталната употреба се чини дека е многу ретка (0.2% од испитаниците).

 

Рехабилитација за зависности во Франција

 

За да влезете во центар за рехабилитација од дрога и алкохол во Франција, прво мора да поминете неколку едноставни тестови за себе и за вашата зависност. Овие проценки ќе опфатат аспекти како што се времетраењето на употребата на супстанции, специфичните супстанции што сте ги користеле или продолжувате да ги користите и начинот на злоупотреба (душкање, инјектирање, пушење итн.).

 

Ако сте на рехабилитација од дрога и алкохол во Франција, најверојатно ќе бидете примени поради зависност од супстанција, понекогаш наречена физичка зависност. Сепак, има многу луѓе кои посетуваат рехабилитација и третман за сосема поинаков тип на зависност: психолошка зависност. Иако постојат многу сличности помеѓу овие два различни типа на зависност, ние ги разликуваме поради разликите во тоа како зависноста може да се манифестира и како може да влијае на некоја личност.

 

Психолошките зависности, како што се шопинг или коцкање, често се манифестираат со емоционални и когнитивни симптоми, додека физичките зависности се манифестираат со поопипливи симптоми, како што е зголемување на толеранцијата кон која било супстанција што се користи и присуство на симптоми на повлекување, како што се гадење, главоболка, телесни нарушувања. болка и вртоглавица.

 

Целосната детоксикација е неопходен прв чекор кон закрепнување од зависноста од алкохол. Бидејќи алкохолот се конзумира во текот на неколку месеци или неколку години, телото се навикнува на овој седатив редовно да влегува во крвотокот. Можеби ќе почне да се потпира на дрогата и на крајот ќе престане да произведува одредени хемикалии што ги добива од алкохолот, со што ќе стане целосно зависен од него. Поради оваа зависност, може да му треба долго време на вашето тело да се прилагоди на ненадеен недостаток на алкохол, поради што детоксикацијата понекогаш е многу долг процес.

 

За време на детоксикацијата, прилагодувањето на отсуството на алкохол во телото може да доведе до низа симптоми на повлекување. Но, многумина можат да се ослободат со одредени лекови кои може да се препишат додека се на рехабилитација. Некои од поблагите симптоми може да траат подолго од една година, додека некои од поболните несакани ефекти од повлекувањето треба да почнат да се намалуваат во првата недела од детоксикацијата. Колку долго и колку се сериозни симптомите на повлекување може да се определи со тоа колку долго сте биле зависни од алкохол. Оние со години алкохолизам зад себе може да се најдат себеси дека страдаат повеќе од оние кои се бореле со зависност само неколку недели или така.

 

Иако може да биде застрашувачки процес, најверојатно ќе треба да завршите курс за рехабилитација од дрога во центар за рехабилитација од дрога и алкохол во Франција. Како детоксикација од алкохол, детоксикацијата со лекови е дизајнирана да му помогне на вашето тело да се ослободи од токсините што ги оставаат лековите или повеќе лекови по ваш избор. Исто така, може да помогне да се минимизира ризикот од понатамошно оштетување на вашето тело кога ќе се откажете од супстанцијата.

 

Овој процес обично трае околу две недели, но може да потрае подолго во зависност од тежината на вашата зависност, лековите што ги користите и колку долго се борите со вашата зависност. Бидејќи вашето тело е зависно од дрогата што ја користите, ненадејното прекинување може да биде опасно и да направи повеќе штета отколку корист.

 

За правилна детоксикација, внесот на супстанцијата мора постепено да се намалува до целосен неуспех. Така, вашето тело може да се прилагоди на отсуството на лекот со удобно темпо, а не одеднаш. Ова мора да се направи во безбедно и контролирано опкружување за да може соодветно да се управуваат и третираат сите несакани ефекти, а потоа да се даде некој лек по потреба. Некои од најчестите несакани ефекти на повлекување може да вклучуваат гадење, симптоми слични на грип, вртоглавица, замор, промени во расположението, болки во мускулите, тремор и зголемено чувство на депресија или анксиозност.

 

Менталното здравје игра важна улога во многу психоактивни и бихејвиорални зависности. Тоа е затоа што двете прашања за зависноста и менталното здравје се нераскинливо поврзани и можат да се вкрстат на различни начини. Зависноста може да биде основната причина за ментални нарушувања и обратно; постојните состојби на менталното здравје понекогаш може да бидат катализатори за употреба на супстанции и зависност.

 

Кога некое лице доживува и зависност и нарушување на менталното здравје, тоа се нарекува двојна дијагноза. Клиентите со двојна дијагноза бараат многу подетални планови за лекување и сеопфатен третман кој работи подеднакво добро за двете нарушувања. Двата проблема се меѓусебно поврзани и затоа треба да се третираат како такви: превидувањето на еден проблем додека лекувањето на другиот може да доведе до релапс или влошување на симптомите на менталното здравје. Знаците на двојна дијагноза варираат во зависност од засегнатото лице, избраната супстанција, специфичното ментално растројство кое лицето го доживува и севкупната сериозност и на нарушувањето и на зависноста.

 

Програма за рехабилитација во центар за рехабилитација од дрога и алкохол во Франција ќе биде потребно време за да ги покаже резултатите што ги барате. Просечното време на закрепнување е приближно 28 дена.

 

Имајќи позитивен ментален став кон вашиот третман и секогаш давајќи се од себе за да учествувате е еден од начините да го извлечете максимумот од вашето време на рехабилитација. Можеби звучи клише, но делува, а пристапот кон лекувањето од песимистичка или неволна гледна точка може да има спротивен ефект: бавно заздравување. Покрај детоксикацијата, ќе учествувате и во различни форми на терапија и советување како дел од вашиот план за лекување во центар за рехабилитација од дрога и алкохол во Франција.

 

Некои вообичаени терапии вклучуваат семејна терапија, групна терапија, индивидуална терапија, уметничка терапија, терапија за подобрување на мотивацијата (MET) и терапија за прифаќање и посветеност (ACT). 

 

Тежината се одредува според тоа колку критериуми исполнувате. На пример, ако два до три од критериумите важат за вас, ќе имате благо нарушување на употребата на супстанции. Но, дури и ако имате блага дијагноза, сепак треба да побарате помош од квалификувани професионалци.

 

Рехабилитација за детоксикација во Франција

 

Првата фаза од стационарната рехабилитација во Франција обично започнува со детоксикација и фазата на детоксикација на опоравување е таа што ги претставува најбруталните физички симптоми на зависност. Детоксикацијата може да се изврши во домашна средина за детоксикација под медицински надзор, иако тоа мора да биде под водство и насоки на лекар за рехабилитација од Франција.

 

Лошо менаџираната детоксикација може да биде фатална бидејќи потенцијално опасни по живот ефекти од ненадејното откажување (повлекување) од злоупотреба на алкохол и супстанции може да бидат многу тешки.

 

За многу луѓе најбезбедно и подобро е да се детоксицира под медицински надзор во Франција установа за рехабилитација.

 

Фази на рехабилитација во Франција

 

По успешната детоксикација, терапевтските напори започнуваат сериозно во изборната рехабилитација во Франција за да се решат основните симптоми и катализатори кои водат до злоупотреба на супстанции и нарушувања во однесувањето. За време на стационарните Француската рехабилитација оваа фаза на закрепнување вклучува терапија, советување, поддршка од врсници и медицинска нега доколку е потребно.

 

Дополнително, во оваа фаза може да се применат многу холистички и нутриционистички терапии, вклучително и нутритивна рехабилитација, биохемиска реставрација, терапија со коњи, уметничка терапија, јога, вежбање и сплав локални и меѓународни техники.

 

Процес за прием за рехабилитација во Франција

 

Постојат многу различни начини за рехабилитација во Франција и ние сè уште веруваме дека директното допирање до центрите за рехабилитација и третман е најдобриот начин.

 

Може да ве упати вашиот лекарски специјалист или интервенционист, но се исплати да прашате дали тој лекар или упатувач ќе добие провизија за вашиот прием. Погрижете се да не ја прифатите првата препорака за установа за рехабилитација во Франција и проверете ја нашата целосна листа на избрани и стручно проверени објекти во Франција.

 

Од правењето првично барање до Француска рехабилитација, нашите истакнати центри за третман ќе работат со вас за да ја разберете природата на состојбата на клиентите и да процените дали нивната установа или моделите на третман најдобро одговараат на индивидуалните потреби и барања. Честопати, клиентот ќе биде сместен надвор од државата или навистина на меѓународно ниво, а тимот за рехабилитација ќе работи тесно заедно со други медицински и трезвени транспортни агенции за да обезбеди безбеден и безбеден транспортен пат до прием.

 

Трошоци за рехабилитација во Франција

 

Рехабилитацијата во Франција може да чини помеѓу 85,000 и 500,000 долари месечно во зависност од индивидуалната рехабилитација.

 

Амбулантска рехабилитација во Франција

 

Амбулантскиот третман варира во должина, во зависност од специфичните потреби на пациентот и може да бара 13-26 часа учество во третманот неделно и може да трае од 3 до 12 месеци. Амбулантското лекување во Франција може да биде успешно, за тоа нема сомнеж. Иако многу пациенти треба да се осврнат на огромни резерви на само-мотивација и самодисциплина за целосно да се опорават. И за време на активна зависност, таквите резерви генерално се исцрпени низ самиот циклус на зависност што го наведува пациентот или нивните најблиски да ја разгледаат рехабилитацијата во Франција како единствена опција.

 

Двојна дијагноза во Франција

 

Двојна дијагноза: Во Франција, терминот двојна дијагноза се однесува на психијатриско нарушување и зависно однесување. Двојната дијагноза овозможува на третман на истовремени ментално здравје проблеми заедно со други индивидуализирани методи на лекување.

 

Нутритивна рехабилитација во Франција

 

Споредувањето на симптомите на нутритивни недостатоци кои биле формирани за време на зависност им помага на експертите за исхрана да идентификуваат кои точни биохемиски нерамнотежи ја предизвикуваат состојбата на зависност и да почнат да ја обновуваат биохемијата на телото во текот на лекувањето. Правилната исхрана често може да биде последното парче од сложувалката што може да ја направи биохемиската реставрација успешна за трезвеност.

 

Трезвено живеење рехабилитација во Франција

 

Рехабилитацијата за секундарна нега ги зацврстува животните вештини потребни за закрепнување во многу подолг период отколку што традиционално би било изводливо во установа за примарна здравствена заштита. Овие програми наменети за продолжена изложеност и животни вештини им овозможуваат на клиентите да работат со нивниот секојдневен живот и да останат во конструктивен систем во текот на долг временски период, што е универзално клучот за одржливо закрепнување.

 

Наводи: Рехабилитација во Франција

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Третман на алкохолизам со биохемиска реставрација како главна компонента. Меѓународен весник за биосоцијални истражувања, 9(1), 92-104.

Хана Ричи и Макс Розер (2019) - „Употреба на дрога“. Објавено онлајн на OurWorldInData.org. Преземено од: https://ourworldindata.org/drug-use' [Онлајн ресурси]

Тешко оштетување на белата маса при дефицит на SHANK3: човечка и преведувачка студија (2019)

 

Користена литература: рехабилитација во Франција

 

Најновата студија може да се најде на веб-страницата на Lancet овде: TheLancet.com/GBD

Студијата од 2017 година беше објавена како GBD 2017 Risk Factor Collaborators – „Глобална, регионална и национална компаративна проценка на ризик од 84 бихејвиорални, еколошки и професионални и метаболички ризици или групи на ризици за 195 земји и територии, 1990-2017: систематска анализа за Студијата за глобалниот товар на болести 2017“ и е онлајн овде.

 

Дополнителни насоки и поддршка: Рехабилитација во Франција

 

Националниот институт за злоупотреба на дроги (NIDA)

 

 • информации: Упатство и поддршка за лекување. Специфични водичи за тинејџери, млади луѓе и возрасните, како и оние кои се обидуваат да поддржат некој со нарушување на употребата на дрога.
 • Географска покриеност: Универзално водство; Третман со седиште во САД
 • Достапно на: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

 

Детали за авторот:

Автор: Зара Смит, уредник @ Worlds Best Rehab

Наслов: Рехабилитација во Франција

Име на бизнисот: Worlds Best Rehab

Адреса: Камден деловен центар, 468 North Camden Drive, Беверли Хилс, Калифорнија, 90210. САД

Телефонски број: +1 424 653 6860

Опис: Дефинитивен водич за најдобрите светски рехабилитанти

Клучни зборови: Рехабилитација во Франција / Луксузна рехабилитација / Најдобра рехабилитација во светот

ИД на пошта: [заштитена по е-пошта]

Уреднички политики

 • Зависност од пропофол

  Исто така познат како Диприван, Пропофол ја успорува активноста на мозокот и нервниот систем. Лекот се користи за да се заспие некого и да се одржи во состојба на мирување. Пропофол се дава во текот на...

  Прочитај повеќе
 • Долгорочни ефекти на Adderall

  Зошто е толку важно да се знаат долгорочните ефекти на Adderall? Па, како што беше споменато претходно, дури и оние кои се правилно препишани и ги користат лековите според упатствата може да станат зависни ...

  Прочитај повеќе
 • Како да оставите нарцис

  Од клучно значење е да се забележи дека оставањето нарцис не е исто како да оставите друга личност. Тие се одлични во сопнувањето на вината, извртувањето на зборовите наоколу и можат да бидат многу убедливи да ве убедат ...

  Прочитај повеќе
 • Бока Обнова Делреј Бич

  Сместен во прекрасната заедница на плажата на Флорида во Делреј Бич е еден од врвните центри за рехабилитација во Соединетите држави. Boca Recovery Delray Beach нуди програми за третман на индивидуални...

  Прочитај повеќе

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.