Kuptimi i varësisë ndaj plasaritjes

Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Aleksandër Bentli

Shqyrtuar nga Dr Ruth Arenas

Kuptimi i varësisë ndaj plasaritjes

 

Në vitin 2014, u vlerësua nga Anketa Kombëtare për Përdorimin e Drogës dhe Shëndetin (NSUDH) se mbi 21 milionë amerikanë 12 vjeç e lart vuanin nga një çrregullim i abuzimit me substancat. Pretendohet se Amerika humbet rreth 600 miliardë dollarë në vit për shkak të çrregullimit të abuzimit me substancat.

 

Paratë humbasin për shkak të kostove të drejtësisë penale, shpenzimeve ligjore, kujdesit shëndetësor dhe mungesës së prodhimit në vendin e punës, sipas Institutit Kombëtar për Abuzimin me Drogën (NIDA). Kokaina Crack është një drogë me të cilën amerikanët po luftojnë aktualisht. Është një drogë shumë e varur dhe që është shumë e vështirë të ndalosh përdorimin e gjelit të ftohtë.

 

Sa e varur është kokaina Crack?

 

Një nga drogat që vazhdimisht çon në varësi te përdoruesit është kokaina krak. Crack është një drogë që rrjedh nga kokaina. E njohur shpesh si "droga e të pasurve" kokaina prodhohet nga bima e kokasë në Amerikën e Jugut. Në formën e saj pluhur, kokaina prodhon një nivel të lartë. Ajo bën që dopamina të vërshojë trurin. Efektet janë të menjëhershme, por jetëshkurtër, duke rezultuar që përdoruesit të kenë nevojë për gjithnjë e më shumë kokainë për t'u rritur.

 

Crack prodhohet kur kokaina me energji përzihet me ujë dhe, më shpesh, me sodë buke. Më pas përzierja zihet për të formuar një substancë të fortë. Më pas lënda ftohet dhe ndahet në copa të vogla. Këto pjesë më pas shiten nga tregtarët e drogës si crack. Emri i drogës vjen nga tingulli i tij "plasaritje" kur ngrohet dhe pihet.

 

Crack kokaina është jashtëzakonisht problematike. Arsyeja pse është kaq e varur është për shkak të përqendrimit të lartë të përbërësve. Vetëm një përdorim mund ta bëjë një person të varur nga droga.

Shkuarja në Rehab për varësinë ndaj kokainës

 

Edhe pse krak është shumë i varur, ka ndihmë në dispozicion për t'i dhënë fund një varësie ndaj drogës vdekjeprurëse. Rimëkëmbja është e vështirë dhe jashtëzakonisht e vështirë. Do të testojë përbërjen tuaj fizike dhe psikologjike. Është e mundur t'i jepni fund varësisë suaj ndaj kokainës vetëm, por me ndihmën e një profesionisti, ju mund t'i jepni fund varësisë nga droga përgjithmonë.

 

Rehab ju largon nga mjedisi i varësisë ndaj kokainës. Shumë njerëz që luftojnë me varësinë mbeten të rrënjosur në një atmosferë që nxit varësinë. Rehab eliminon këtë atmosferë dhe ofron një mjedis me mbështetje për t'i dhënë fund nevojës tuaj për ilaçin.

 

Ka qendra trajtimi që specializohen në varësinë ndaj kokainës. Duke kërkuar ndihmë nga një prej këtyre institucioneve eksperte, ju i siguroni vetes mjetet e nevojshme për t'i dhënë fund jetës suaj.

 

Të kuptuarit e udhëtimit drejt një jete pas varësisë ndaj plasaritjes

 

Pasi të vendosni të merrni ndihmë nga një rehabilitim profesional, do të filloni udhëtimin drejt një jete pa kokainë. Pasi të ndërmerret ky hap, do të filloni detoksifikimin. Një qendër e trajtimit të plasaritjeve do t'ju ofrojë një mjedis të sigurt për të detoksifikuar drogën që krijon varësi.

 

Kalimi i detoksifikimit në një mjedis të kontrolluar ju lejon të hiqni në mënyrë të sigurt ilaçin toksik nga trupi juaj. Shëndeti juaj mendor do të testohet gjatë kësaj faze pasi depresioni dhe ankthi ndodhin gjatë procesit të detoksifikimit.

 

Zbritja nga varësia ndaj kokainës është e madhe. Shumë njerëz duan t'i japin fund varësisë së tyre ndaj kokainës, por frika nga dhimbjet mendore dhe fizike i pengon ata të hyjnë në fazën e detoksifikimit. Së bashku me depresionin dhe ankthin, përdoruesit e crack përjetojnë dëshira të forta kur hyjnë në zbritje11.SR Radfar dhe RA Rawson, Kërkimi aktual mbi metamfetaminën: Epidemiologjia, Efektet Mjekësore dhe Psikiatrike, Trajtimi dhe Përpjekjet për Reduktimin e Dëmit – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 21 shtator 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4354220/.

 

Detox do të prodhojë tërheqje nga plasaritje. Do të përjetoni dëshira, simptoma fizike dhe simptoma psikologjike. Këto simptoma mund të jenë intensive dhe mund të zgjasin deri në një muaj ose më shumë. Megjithatë, shumica e përdoruesve të kokainës krek kalojnë pjesët më të këqija të tërheqjes për tre deri në shtatë ditë. Detoksikimi dhe tërheqja juaj do të varen nga niveli dhe kohëzgjatja e përdorimit të kokainës.

 

Simptomat më të zakonshme të tërheqjes nga varësia ndaj kokainës me krak përfshijnë:

 

  • Ankth
  • Dëshirat e forta
  • Lodhje dhe lodhje ekstreme
  • Pagjumësi dhe pagjumësi
  • Depresioni dhe trishtimi i rëndë
  • Nightmares

 

Periudha e tërheqjes është shumë e vështirë. Fatkeqësisht, shumë përdorues nuk duan të kalojnë tërheqjen për shkak të frikës. Kjo shkakton rikthimin e përdoruesve të kokainës krak. Megjithatë, kthimi në plas nuk do të thotë se keni dështuar në përpjekjen tuaj për t'u pastruar. Duhet të mbani mend se rruga drejt maturisë afatgjatë është e gjatë dhe gjarpëruese.

Vlerësimi i llojeve të ndryshme të trajtimit të rehabilitimit të varësisë ndaj plasaritjes

 

Ekzistojnë lloje të ndryshme të opsioneve për rehabilitimin e kokainës. Rehabilitimi në spital shpesh shihet si zgjidhja më e mirë për një varësi nga droga dhe alkooli. Objektet e rehabilitimit spitalor vijnë në të gjitha format dhe madhësitë. Ekzistojnë gjithashtu plane të ndryshme trajtimi rehabilitimi që përdorin qendrat spitalore.

 

Disa nga praktikat më të zakonshme që do të përdorë një rehabilitim spitalor i kokainës për plasaritje është terapia njohëse e sjelljes (CBT), terapia një-për-një, terapia në grup, grupet mbështetëse dhe seancat e grupeve psikoedukative.

 

Ju gjithashtu do të gjeni metoda të tjera trajtimi të përdorura në shumë qendra rehabilitimi për kokainën me krak. Këto metoda mund të përfshijnë vëmendjen dhe meditimin, programimin me 12 hapa, aktivitetet jashtë vendit dhe më shumë. Shumica e programeve të rehabilitimit ndaj kokainës do të zgjasin 30 ditë, por në varësi të nivelit tuaj të varësisë, mund të jeni në gjendje të qëndroni më gjatë.

 

Asnjëherë mos e nënvlerësoni rëndësinë e kujdesit pasues për varësinë ndaj Crack-ut pas rehabilitimit

 

Për shkak të nivelit të varësisë që krijohet nga kokaina nga kokaina, ju ka të ngjarë të keni nevojë për kujdes të vazhdueshëm pas rehabilitimit. Një qendër trajtimi do t'ju ndihmojë të përshtateni me jetën pas varësisë. Terapia intensive dhe këshillimi do t'ju ndihmojnë të përballoni jetën dhe sfidat me të cilat përballeni pa drogë.

 

Disa rehabilitime të kokainës krak ofrojnë mbështetje në formën e trajnimit profesional. Kjo ju ndihmon në procesin e rimëkëmbjes duke ju mësuar aftësitë për një punë. Shumë ish të varur nga krak e kanë të vështirë riintegrimin në shoqëri. Rehabtorët duan të parandalojnë një individ nga rikthimi dhe ofrimi i aftësive për t'u riintegruar në shoqëri synon të ulë shanset për një rikthim.

 

Grupet mbështetëse janë të disponueshme dhe ju japin mundësinë të flisni me dikë. Të flasësh me një grup mbështetës mund të jetë ndryshimi midis përdorimit të Crack-ut edhe një herë dhe qëndrimit të matur. Duke ndërtuar lidhje me një grup ose komunitet pas rehabilitimit, ju i jepni vetes mundësinë për të qëndruar i pastër dhe i matur për një kohë të gjatë.

 

Nëse jeni duke luftuar me varësinë ndaj kokainës, ka ndihmë për ju. Rehabilitimi në spital është mënyra ideale për t'i dhënë fund një varësie ndaj plasaritjes dhe për të rifituar kontrollin e jetës suaj. Dhënia fund e varësisë ndaj kokainës është një rrugë e gjatë dhe e vështirë. Do të duhet forcë mendore dhe fizike dhe ka të ngjarë të ketë nevojë për mbështetje nga profesionistë në një institucion rehabilitimi për kokainë. Nëse dëshironi të filloni udhëtimin drejt të qenit pa drogë, atëherë mund ta filloni që sot.

 

Previous: Varësia ndaj blerjeve

Next: Varësia nga metodat e kristalit

  • 1
    1.SR Radfar dhe RA Rawson, Kërkimi aktual mbi metamfetaminën: Epidemiologjia, Efektet Mjekësore dhe Psikiatrike, Trajtimi dhe Përpjekjet për Reduktimin e Dëmit – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 21 shtator 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4354220/
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.