Trajneri i Krizave të Jetës

Me autor Matthew Idle

Redaktuar prej Aleksandër Bentli

Shqyrtuar nga Michael Por

Trajneri i Krizave të Jetës

 

Si njerëz, ne shpesh kalojmë periudha të vështira në jetën tonë. Ne luftojmë me marrëdhëniet tona, me punën, keqpërdorimin e substancave luftarake, tejkalimin e humbjeve dhe mijëra gjëra të tjera që mund ta kthejnë jetën tonë përmbys. Kur ne jemi duke luftuar me një fushë të jetës sonë, ajo mund të ndikojë në të gjitha fushat. Gjithçka në jetën tonë është e lidhur.

 

Stërvitja e Krizës së Jetës do t'ju ndihmojë të ktheheni në rrugën e duhur me jetën tuaj. Për t'ju ndihmuar të kapërceni pengesat me të cilat po përballeni duke ju armatosur me njohuritë dhe aftësitë për të rindërtuar dhe shëruar. Ne të gjithë hasim sfida të jetës dhe shpesh mbetemi pa aftësinë për të ditur se ku duhet të shkojmë më pas.1Losch, Sabine, etj. "Krahasimi i efektivitetit të stërvitjes individuale, vetë-stërvitjes dhe trajnimit në grup: Si e bën lidershipi ndryshimin - PMC." PubMed Central (PMC), 3 maj 2016, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4853380. Mund të ndiheni të frustruar, të pashpresë dhe të bllokuar. Nëse aftësitë tuaja të zakonshme nuk funksionojnë dhe gjërat nuk po përmirësohen, një trajner i krizës së jetës mund të ndihmojë.

 

Stërvitja e krizës do t'ju ndihmojë të krijoni një rrugë për të ecur përpara. Ne do t'ju ndihmojmë të ndërtoni strategji për t'ju ndihmuar të kapërceni vështirësitë me të cilat po përballeni dhe t'ju ofrojmë mjetet dhe aftësitë për t'u rikthyer në rrugën e suksesit dhe shëndetit.

Trajnimi i krizës kundër terapisë

 

Ka shumë mbivendosje midis një trajneri të krizës së jetës dhe terapistëve, por ka edhe disa dallime kryesore. Terapistët janë si kirurgët e shëndetit mendor, ata drejtojnë ER dhe mund të kryejnë operacione komplekse urgjente. Trajnerët kanë komplete të ndihmës së parë dhe mund të ofrojnë ushtrime rehabilitimi. Stërvitja e jetës mund të ndihmojë për të ndihmuar me lëndime më të vogla ose ato që nuk janë plotësisht dobësuese ose kërcënuese për jetën. Individët që janë ende në gjendje të lëvizin në jetë, pavarësisht lëndimeve të tyre, janë të përsosur për stërvitje. Ndonjëherë trajnerët dhe terapistët mund të punojnë së bashku duke ju ofruar një plan gjithëpërfshirës të shëndetit dhe mirëqenies.

 

Terapistët shpesh ofrojnë më shumë kujdes afatgjatë që fokusohet në diagnozat ose traumat e kaluara. Shpesh terapia fokusohet në të kaluarën dhe përdor analiza dhe teknika introspektive për të punuar përmes përvojave të dhimbshme. Ata punojnë me klientët mbi besimet problematike, sjelljet, marrëdhëniet dhe nganjëherë përgjigjet fizike për t'i ndihmuar ata të krijojnë një të ardhme më të qëndrueshme dhe më të lumtur.

 

Trajnerët e krizës së jetës vijnë dhe ecin pranë klientëve të tyre, ata u ofrojnë atyre informacion, stuhi mendimesh dhe shqyrtojnë vendimet dhe udhëzimet e mundshme. Ata u ofrojnë klientëve të tyre mjetet dhe hapësirën për të qartësuar qëllimet dhe për të identifikuar pengesat për të krijuar një plan veprimi për të arritur rezultatet e tyre të dëshiruara. Coaching fokusohet në të tashmen dhe punon për të krijuar një të ardhme më të mirë për klientët e tyre. Ata bazohen në veprim dhe ndihmojnë klientët e tyre të marrin kontrollin e jetës së tyre dhe të drejtojnë anijen e tyre drejt qëllimeve të tyre.

 

Trajnerët e Krizave të Jetës nuk diagnostikojnë klientët me të cilët punojnë ndërsa një terapist përcakton patologjitë në mënyrë që ata të mund të trajtohen klinikisht. Terapistët do të ndihmojnë për të ekzaminuar të kaluarën për të shpjeguar të tashmen ndërsa trajnerët e jetës identifikojnë fushat e problemeve në mënyrë që klientët të mund të punojnë për t'i modifikuar ato. Një terapist fokusohet në "pse" ndodhin sjellje të caktuara ndërsa një trajner punon në "si" ata mund të lëvizin drejt qëllimeve të caktuara. Të dy trajnerët dhe terapistë mund të jenë çelësi për shëndetin dhe mirëqenien tuaj.

 

Kriza më e madhe e jetës

 

Çfarë konsiderohet një krizë e jetës? Shumë forma, ngjarje dhe përvoja të ndryshme mund të rezultojnë në një krizë jetësore. Çdo person është gjithashtu i ndryshëm në mënyrën se si një ngjarje mund të ndikojë tek ai, gjë që mund të përcaktojë nëse është një krizë apo jo. Ne mund të përjetojmë një sërë më të vogla që grumbullohen duke rezultuar në mbingarkesë dhe paaftësi për t'u përballuar ose mund të kemi një krizë të madhe jetësore që ka të njëjtin efekt. Të gjithë ne jemi të ndikuar ndryshe dhe kemi nevojë për njerëz që të na ndihmojnë t'i kalojmë ato.

 

Ka disa fusha të jetës sonë që mund të ndodhë një krizë, në marrëdhëniet tona me miqtë, familjen dhe partnerin, biznesin dhe shëndetin mendor dhe fizik. Ne do t'i zbërthejmë këto kriza të ndryshme të jetës dhe do t'ju bëjmë të ditur se si një trajner i krizës do t'ju ndihmojë t'i kaloni ato.

 

Hidhërimi në marrëdhëniet e ngushta

 

Kjo lloj krize mund të jetë shumë e vështirë. Mund të jetë vdekja e bashkëshortit, fëmijës ose prindit. Secili vjen me sfidat e veta, por përqendrohet rreth përpunimit të pikëllimit dhe humbjes. Shumë prej nesh në kulturën tonë nuk dinë të përpunojnë pikëllimin dhe si të heqin dorë dhe të pranojnë gjithçka që na është hequr.

 

Shumë njerëz kanë frikë se nëse vërtet e lënë veten të ndiejnë dhimbjen e pikëllimit, ata kurrë nuk do të jenë në gjendje ta fikin atë… ajo do t'i konsumojë. Kjo nuk është çështja. Kur u rezistojmë ndjenjave të pikëllimit dhe dhimbjes, ne i bëjmë ato të qëndrojnë më gjatë, ajo që ne i rezistojmë vazhdon. Trajneri juaj i krizës do t'ju ndihmojë të përpunoni pikëllimin, dhimbjen dhe zemërimin tuaj në një mënyrë të shëndetshme. Ju nuk duhet të jeni vetëm në këtë vend të errët, por një trajner do të ecë pranë jush në dhimbje, duke ju ndihmuar të mbani ngarkesën dhe përfundimisht të mësoni ta ulni atë.

 

Vdekja e një personi të dashur mund të jetë e fundit, ose mund të jetë diçka nga e kaluara që ende ju ndjek dhe ju pengon të ecni përpara me jetën tuaj. Siç u përmend më parë, ne nuk jemi mësuar se si ta përpunojmë pikëllimin tonë dhe kështu mund të qëndrojmë për një kohë duke na ndaluar të ndihemi të pranishëm në jetën tonë. Ju mund të mësoni se si ta përpunoni këtë në mënyrë që të mund të rimarrë jetën tuaj me të gjallët.

 

Stërvitje për divorc

 

Divorci mund të jetë një slitë emocionale që kërkon kohë dhe e orientuar drejt detajeve. Ju mund të ndani gjithçka nga shtëpia juaj, gjërat, dhe nganjëherë kafshët shtëpiake dhe fëmijët. Mund të shfaqen shumë emocione dhe mund të jetë e vështirë t'i përpunosh ato në mënyrë efektive. Mund të ketë shumë zemërim dhe trishtim që mund të ndihet gjithëpërfshirëse. Në vend që të synoni strategji përballuese jo të shëndetshme, një trajner i krizës mund t'ju ndihmojë të qëndroni të fokusuar, të organizuar, të mbështetur emocionalisht.

 

Trajneri juaj i krizës do të jetë aty për t'ju ndihmuar të mendoni qartë për çështjet e ngarkuara emocionalisht dhe t'ju ndihmojë të shpreheni në mënyrë efektive. Ata do t'ju ndihmojnë me aftësitë tuaja të komunikimit dhe të kujdesit për veten. Ata gjithashtu mund t'ju ndihmojnë të ripërcaktoni veten tani që jeni përsëri beqar dhe të lidheni me veten tuaj të vërtetë.

 

Kapërcimi i një afere

 

Tradhtia është një thyerje e madhe në themelet e marrëdhënieve, besimit. Mund të ndiheni të hutuar, të lënduar, të tradhtuar, të zemëruar ose sikur diçka nuk shkon me ju. Ju mund të ndiheni të vetmuar dhe të frikësuar ta ndani këtë me miqtë tuaj të ngushtë për shkak të sikletit. Ju mund të keni frikë për të ardhmen tuaj dhe të ndjeni se nuk keni asnjë zgjedhje ose nuk dini se ku të drejtoheni. Shpesh dikush mund të shkaktojë shumë më tepër dëme në marrëdhënien pas lidhjes nga zemërimi, lëndimi dhe dhimbja. Një lidhje apo pabesi nuk do të thotë fundi i një lidhjeje nëse nuk e dëshironi.

 

Një trajner i krizës së jetës do t'ju ndihmojë të eksploroni ndjenjën tuaj dhe t'ju mbështesë në cilindo drejtim që dëshironi të shkoni. Një trajner do t'ju ndihmojë gjatë kësaj kohe duke ju dhënë një hapësirë ​​të sigurt për t'u ndjerë dhe për t'ju ndihmuar të eksploroni opsione dhe këndvështrime të ndryshme të asaj që ndodhi. Një trajner mund t'ju ndihmojë të fitoni qartësi në lidhje me atë se ku dëshironi të shkoni nga këtu dhe t'ju sigurojë mjetet dhe aftësitë për të komunikuar me partnerin tuaj në mënyrë të shëndetshme dhe konstruktive. Ju nuk keni pse të jeni vetëm ose të ndiheni të gjykuar gjatë këtij procesi, një trajner është aty për t'ju ndihmuar në këtë kohë të vështirë, ndërsa ju ofron hapat për të kaluar nëpër të.

 

Shëndeti mendor dhe fizik

 

Diagnostifikimi mjekësor: Marrja e një diagnoze kërcënuese për jetën si kanceri mund të jetë shumë e dëmshme për shëndetin tonë mendor dhe fizik. Edhe me zgjerimin e metodave të trajtimit, kjo diagnozë mund t'ju ndalojë ju dhe të dashurit tuaj në gjurmët tuaja. Në vend të punës së rregullt dhe stresorëve, jeta juaj kthehet në takime me mjekun dhe trajtim. Kjo mund të jetë shumë emocionale dhe pavarësisht nëse jeni ju apo i dashuri juaj që mori diagnozën, mund të jetë e vështirë të dini se si t'i përpunoni të gjitha emocionet dhe të qëndroni të fortë. Aftësia juaj për të qëndruar të fortë dhe pozitiv gjatë kësaj kohe është shumë e rëndësishme për shëndetin tuaj dhe një trajner do t'ju ndihmojë ta bëni këtë. Një trajner krizash do t'ju ndihmojë të qëndroni të organizuar dhe optimistë ndërsa kaloni këtë proces.

 

Shëndeti mendor: A ndiheni të pamotivuar, të dëshpëruar ose po luftoni me një diagnozë tjetër të shëndetit mendor. Edhe kur jeni të stabilizuar, ju ende mund të luftoni me çdo ditë. Ju mund të ndiheni të humbur dhe të mos jeni të sigurt se ku ta çoni jetën tuaj. Ju mund të ndiheni të paqartë për drejtimin dhe qëllimet tuaja. Një trajner i krizës do t'ju ndihmojë të qëndroni të motivuar dhe t'ju ofrojë llogaridhënie ndërsa përcaktoni dhe ecni drejt qëllimeve tuaja.

 

Stërvitje aksidentesh të papritura

 

Të ndodhesh në një aksident të tillë një aksident automobilistik ose të rrëzohesh dhe të thyesh disa kocka mund t'ju ndalojë në rrugën e duhur. Ju mund të mos jeni në gjendje të ktheheni në të njëjtën punë ose karrierë nëse përfshin punë fizike ose stërvitje. Kjo mund të jetë shumë e vështirë. Duke ju lënë të paaftë të ecni, të ushtroni ose të bëni aktivitetin e zakonshëm të përditshëm.

 

Mund të filloni të ndiheni të mbërthyer dhe të trazoheni të çmendur. Mendimi se duhet të ridrejtoni jetën tuaj ose duhet të bëni një pushim nga gjithçka mund të duket i padurueshëm. Ju mund të duhet të hidhëroni identitetin tuaj të vjetër dhe të punoni për të krijuar një të ardhme tjetër. Kjo mund të jetë një humbje e madhe. Ju mund të jeni në mohim për shkallën e lëndimeve tuaja dhe keni frikë të merrni përgjigjet.

 

Kjo mund të shkaktojë depresion dhe tendosje financiare për ju dhe familjen tuaj. Në këto kohë është e rëndësishme të përpunoni emocionet dhe më pas të kuptoni një plan të ri. Një trajner i krizës mund t'ju ndihmojë t'ju udhëheqë në një drejtim të ri duke parë opsionet dhe gjërat e reja që ju frymëzojnë. Është e rëndësishme të pushoni dhe të dini se ky nuk është fundi i jetës suaj, por mundësia për diçka të re.

 

Trajnimi për keqpërdorimin e substancave dhe varësinë

 

Për shumë njerëz, përdorimi i substancave është një strategji përballuese për sfidat e jetës. Ju mund të jeni rritur me prindër që mbështeteshin te alkooli dhe droga për të përballuar jetën dhe emocionet e tyre dhe kështu ju e keni tërhequr natyrshëm edhe atë. Ndoshta ajo gotë verë natën është kthyer në disa shishe dhe nuk mund të ndalesh. Ju mund të ndiheni të turpëruar të flisni me dikë për këtë, sepse keni frikë të gjykoheni ose të pranoni se keni një problem.

 

Një trajner i krizës së jetës mund t'ju ndihmojë të trajtoni problemin në një mënyrë jo paragjykuese. Nuk duhet të ndiheni të turpëruar që substancat kanë filluar të pushtojnë jetën tuaj. Mund të kërkoni ndihmë dhe të rifitoni kontrollin. Një trajner i krizës mund t'ju ndihmojë të krijoni rutina të përditshme me aftësi të integruara përballuese që do t'ju mbështesin në mënyrë të shëndetshme.

 

Nëse jeni të gatshëm dhe gati për një ndryshim, një trajner mund t'ju ndihmojë t'ju lidhni me mbështetjen e nevojshme. Ju mund të keni nevojë të merrni ndihmë profesionale nga një klinikë rehabilitimi dhe një trajner mund të mbështesë procesin e pranimit në rehabilitim. Një trajner i krizës do të jetë pranë jush gjatë gjithë procesit duke ju mbështetur në krijimin e një të ardhmeje më të mirë. Një e ardhme ku ndiheni të pajisur me sfidat e jetës dhe mund të gjeni gëzim dhe lumturi në të përditshmen pa përdorimin e tepruar të substancave.

 

Fëmijë

 

Të kesh një fëmijë me një paaftësi të konsiderueshme mund të jetë shumë sfiduese. Ndonjëherë ju e dini që në lindje nëse ata do të kenë aftësi të kufizuara të rënda ose ndonjëherë duhen disa vite për të parë shenjat e çrregullimeve të ndryshme si autizmi. Kjo mund ta kthejë jetën tuaj përmbys. Mund të jetë shumë sfiduese për prindërit që ta pranojnë dhe trishtojnë këtë realitet. Shpesh prindërit mund të ndihen sikur ishte faji i tyre që fëmija i tyre lindi në këtë mënyrë, por ky turp dhe faj më shumë bën dëm sesa mirë.

 

Asnjë prindër nuk e dëshiron këtë për fëmijën e tyre dhe shpesh dikush nuk ka kontroll mbi këtë që ndodh. Jeta juaj do të jetë ende e mbushur me gëzim, ashtu si ka me çdo fëmijë, por bota juaj do të jetë ndryshe. Ju do të eksploroni kujdesin shëndetësor, përfitimet e qeverisë dhe edukimin special. Lundrimi në këtë mund të jetë i vështirë, rraskapitës dhe konfuz.

 

Fëmija juaj mund të vuajë edhe nga sfida të shëndetit mendor si abuzimi me substancat adoleshente, skizofrenia, çrregullimi sfidues, ADHD ose vetëdëmtimi. Kjo mund të shkaktojë shumë konfuzion dhe dhimbje si prind. Përsëri, duke pyetur veten se ku keni gabuar dhe duke mos ditur se çfarë të bëni për t'i mbështetur ata dhe veten tuaj.

 

Një trajner mund t'ju ndihmojë në këtë proces. Duke ju dhënë një hapësirë ​​të sigurt për të përballuar pikëllimin, turpin dhe fajin që mund të ndjeni. Duke ju ofruar mbështetje në sigurimin e fëmijës suaj dhe kujdesin për veten tuaj. Duke ju ndihmuar të eksploroni opsione të ndryshme të kujdesit dhe mbështetjes. Të kesh një fëmijë me këto sfida mund të jetë shpërblyese në mënyra, por duhet të kesh një rrjet mbështetës rreth vetes.

 

Trajnimi i Krizave të Biznesit

 

Humbje financiare

 

Karriera dhe siguria jonë financiare janë shumë të rëndësishme për mirëqenien tonë. Ne kemi hipoteka për të paguar dhe familjet për të mbështetur kur kjo është e kërcënuar mund të shkaktojë kaos. Nëse përjetoni një humbje financiare në kompaninë tuaj ose jeni pushuar nga puna, mund të jetë shumë shqetësuese.

 

Shumë frikë mund të nxitojë dhe mund t'ju bëjë të ngrini ose të shkoni në luftë ose arratisje.2Grover, Simmy dhe Adrian Furnham. "Stërvitja si një ndërhyrje zhvillimore në organizata: Një rishikim sistematik i efektivitetit të tij dhe mekanizmave që qëndrojnë në themel të tij - PMC." PubMed Central (PMC), 14 korrik 2016, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4945054. Mund të jetë e vështirë të organizoni mendimet tuaja dhe të krijoni një plan veprimi për ta zbatuar. Një trajner i krizës mund t'ju ndihmojë të ktheheni në rrugën e duhur. Ju ndihmon të gjeni rrugë të reja për të ardhura dhe të krijoni një rutinë dhe zakone që ju mbështesin në sukses. Ato gjithashtu mund t'ju ndihmojnë të balanconi fushat e tjera të jetës suaj që kjo krizë mund të ndikojë.

 

Fillimi i një biznesi të ri

 

Fillimi i një biznesi të ri ose vështirësia në biznesin tuaj mund të jetë përtej stresit. Mund të ndiheni të shpërndarë dhe të vetmuar. Kjo mund të ndikojë në të gjitha fushat e jetës suaj duke ju bërë të humbni fokusin dhe drejtimin. Kur mbytemi dhe na kaplojmë nga frika, ju mund të humbisni mundësitë për rritje.

 

Kur përpiqemi të krijojmë nga një vend dëshpërimi, frike dhe çorganizimi, mund të jetë e vështirë të jemi produktivë dhe të suksesshëm. Një trajner i krizës do t'ju ndihmojë të qëndroni të organizuar, ndërkohë që do t'ju ndihmojë të gjeni qartësi dhe drejtim me vizionin tuaj të biznesit. Duke ju ndihmuar të krijoni një plan hap pas hapi për sukses dhe të kapërceni çdo besim kufizues që ju pengon.

 

Ka shumë kriza të tjera të jetës që mund të hasni, të tilla si kalimi i një tranzicioni të ri, si lëvizja, karriera e re, një fëmijë i ri, fillimi i një marrëdhënieje të re. Gjërat që ne besojmë se janë suksese mund të krijojnë gjithashtu stres tek ne. Shumë prej nesh kanë nevojë për mbështetje gjatë kalimit të këtyre ngjarjeve të ndryshme të jetës dhe mund të mos duam t'i ngarkojmë miqtë tanë me problemet tona.

 

Shpesh miqtë tanë mund të na japin vetëm këshilla bazuar në përvojën e tyre, ose mund t'ju thonë vetëm atë që mendojnë se dëshironi të dëgjoni dhe kjo mund të mos ju ndihmojë të arrini atje ku duhet për të qenë të shëndetshëm dhe produktiv. Nëse lejoni që një krizë të vazhdojë për një periudhë të gjatë kohore, shëndeti juaj mendor dhe fizik do të fillojë të bjerë për shkak të stresit kronik dhe joproduktivitetit.

 

Çfarë bën një trajner i krizës së jetës?

 

Trajnerët e krizës do t'ju ndihmojnë të fitoni njohuri, njohuri, aftësi dhe mjete për të kapërcyer sfidat e jetës. Ato ofrojnë një hapësirë ​​të sigurt për përpunimin emocional dhe ofrojnë mjete dhe aktivitete të shëndetshme që do t'ju ndihmojnë të ecni përpara. Ata do të ofrojnë udhëzime dhe do të ofrojnë edukim dhe mjete që do të ndihmojnë në krijimin e planeve të reja veprimi. Ata do t'ju ndihmojnë të fitoni njohuri dhe qartësi në pasionet dhe qëllimin tuaj që do t'ju motivojë të bëni ndryshimet që ju nevojiten për të jetuar një jetë të shëndetshme dhe një jetë të ekuilibruar.

 

Pse është i rëndësishëm stërvitja në krizë?

 

Shumë njerëz luftojnë, por ata nuk e kanë idenë se si të kapërcejnë disa pengesa në jetën e tyre. Individëve u mbeten pak udhëzime se si të bëjnë një jetë plot jo vetëm mirëqenie, por edhe të lulëzuar. Shumë individë përballen me një krizë dhe nuk kanë aftësi ose aftësi për ta kapërcyer atë, sepse askush nuk i ka mësuar se si ta bëjnë këtë.

 

Nëse nuk i përballoni sfidat tuaja me mjetet e duhura, rrezikoni të hapni një gropë më të thellë. Ju rrezikoni sigurinë tuaj emocionale dhe financiare. Trajnerët e krizës janë të rëndësishëm sepse ata do t'ju ndihmojnë të fitoni kontrollin mbi jetën tuaj dhe të krijoni një plan për të marrë paqen dhe lumturinë për të cilën përpiqeni në këtë jetë.

 

Nuk ka humbje apo dhimbje që nuk mund ta kapërceni. Ju jeni elastik. Mund të mos jeni kurrë më si më parë, por gjërat mund të jenë më mirë. Ju keni gjithmonë aftësinë për të lulëzuar dhe lulëzuar në këtë jetë dhe një trajner i krizës do të jetë me ju gjatë procesit. Nuk keni pse të ndiheni vetëm, të humbur apo të ngecur.

Çfarë mund të arrijë një trajner i krizës së jetës me klientët?

 

Trajnerët e krizës do t'i ndihmojnë klientët e tyre të rimarrin kontrollin mbi jetën e tyre. Një trajner i krizës është aty për ju në kohën tuaj të nevojës. Ata do t'ju ofrojnë dhembshuri, mbështetje emocionale dhe lehtësim.3Jarosz, Joana. “Çfarë është Life Coaching? Një përmbledhje integruese e literaturës së bazuar në dëshmi.” Çfarë është Life Coaching? Një rishikim integrues i literaturës së bazuar në dëshmi, psycnet.apa.org/record/2016-44739-004. Qasur më 12 tetor 2022.

 

Një trajner i krizës jo vetëm që do të ofrojë mbështetje, por do t'ju ndihmojë të kaloni dhe të kapërceni sfidën. Ata do t'ju japin shpresë. Ata do t'ju fuqizojnë të bëni zgjedhjet që do t'ju çojnë drejt qëllimeve tuaja me drejtim dhe qëllim.

 

Kur klientët punojnë me një trajner krizash, ata fitojnë më shumë qartësi rreth jetës së tyre dhe nuk kanë më frikë nga ndryshimet që duhet të bëjnë gjatë udhëtimit të tyre. Ata ndjehen të pajisur emocionalisht për të ecur përpara me jetën e tyre lirisht.

Si është jeta pas stërvitjes në krizë

 

Pas stërvitjes në krizë, njeriu është i armatosur me mjetet, aftësitë dhe njohuritë për t'u ndjerë i sigurt në përballimin e sfidave të jetës. Kur jeta nuk shkon sipas planit, ata do të ndihen të sigurt në aftësinë e tyre për të lundruar në mënyrë efektive.

 

Pas çdo sesioni klientët do të fitojnë një nivel të ri fuqizimi. Ata do ta njohin veten në një nivel më të thellë dhe do të kuptojnë rolin e tyre për t'u bërë njerëzit që duan të jenë. Ata do të fitojnë një drejtim të qartë për jetën e tyre në lidhje me karrierën, financat dhe marrëdhëniet e tyre. Pas stërvitjes në krizë, ata do të ndiejnë se blloqet e tyre mendore po shpërbëhen dhe do të kenë hapësirë ​​për të arritur potencialin e tyre të vërtetë.

Trajneri më i mirë i Krizave të Jetës

 

Zgjedhja e stërvitjes përmban trajnerë të akredituar të Krizës së Jetës që i ndihmojnë klientët t'i mbijetojnë mendërisht traumave të tilla si pasiguria financiare, frika gjymtuese, divorci, stresi dobësues, paniku dhe ankthi.

Trajnimi i jetës përfshin:

 

1) Si e përpunon truri traumën
2) Çfarë ndryshimesh duhet të bëni tani për t'u përgatitur dhe për të lulëzuar
3) Cili është cikli i traumës dhe si mund ta kalojmë atë
4) Çfarë bllokon elasticitetin që është kritik për përshtatjen
5) Ndryshimet kryesore fizike dhe ushqimore që duhen bërë për të reduktuar stresin

 

Choosing Coaching është një mentor dhe trajner ekzekutiv i njohur ndërkombëtarisht, specialist i certifikuar i Traumës dhe autor më i shitur i specializuar në menaxhimin e ndryshimit, traumës dhe transformimit.

 

Qoftë një person që përballet me fundin e martesës së tyre apo kaosin që vjen nga mbyllja e një biznesi, Paula beson në kontaktin personal, duke i ndihmuar njerëzit me çfarëdo problemi me të cilin përballen dhe në çdo shkallë. Përvoja e saj e korporatës e ka lejuar atë të fokusohet në afatet kohore të matshme dhe të orientuara nga rezultatet, të cilat ajo i sjell në programet e saj të stërvitjes dhe mentorimit. Duke përdorur një qasje të menaxhimit të projektit, e cila synon të krijojë qëllime dhe të arrijë objektivat më shpejt dhe në mënyrë më efikase, ajo gjithashtu pranon se çdo problem është unik për individin që e kalon atë, dhe përshtat programet dhe qasjen e saj në përputhje me rrethanat.

 

 

I mëparshëm: Të mirat dhe të këqijat e terapisë së traumës në internet

Tjetër: Çfarë është Teoria e Atashimit

  • 1
    Losch, Sabine, etj. "Krahasimi i efektivitetit të stërvitjes individuale, vetë-stërvitjes dhe trajnimit në grup: Si e bën lidershipi ndryshimin - PMC." PubMed Central (PMC), 3 maj 2016, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4853380.
  • 2
    Grover, Simmy dhe Adrian Furnham. "Stërvitja si një ndërhyrje zhvillimore në organizata: Një rishikim sistematik i efektivitetit të tij dhe mekanizmave që qëndrojnë në themel të tij - PMC." PubMed Central (PMC), 14 korrik 2016, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4945054.
  • 3
    Jarosz, Joana. “Çfarë është Life Coaching? Një përmbledhje integruese e literaturës së bazuar në dëshmi.” Çfarë është Life Coaching? Një rishikim integrues i literaturës së bazuar në dëshmi, psycnet.apa.org/record/2016-44739-004. Qasur më 12 tetor 2022.
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.