Kuptimi i të jetuarit matur

Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Aleksandër Bentli

Shqyrtuar nga Dr Ruth Arenas

Kuptimi i të jetuarit matur pas rehabilitimit

Një shtëpi e matur mund t'i ndihmojë individët të përshtaten me jetën pas trajtimit të varësisë ndaj alkoolit. Shtëpitë esëllta mund t'ju ofrojnë mbështetjen që ju nevojitet për të vazhduar maturinë dhe për t'i rezistuar dëshirës për të pirë alkool ose për të marrë drogë.

 

E quajtur ndonjëherë një shtëpi në gjysmë të rrugës, një shtëpi esëll ofron një urë për të lundruar në hendekun midis kujdesit të trajtimit të alkoolit në spital dhe të jetuarit në shtëpi edhe një herë. Pas largimit nga kujdesi spitalor për varësinë ndaj alkoolit ose drogës, mund ta keni të vështirë të përballeni edhe një herë me streset e jetës.

 

Ju mund të zgjidhni t'ju ndihmoni të përballeni me jetën edhe një herë. Për disa njerëz, objektet e trajtimit të varësisë së gjallë mund të shkaktojnë një tronditje në sistem pasi të kthehen në shtëpi.

 

Çfarë është një shtëpi esëll?

 

Një shtëpi esëll është një strukturë pa alkool dhe drogë. Banorët janë në gjendje të vendosin dhe/ose të ruajnë maturinë gjatë kohës që jetojnë në shtëpi. Ai siguron një urë për banorët pas largimit nga kujdesi spitalor për varësinë ndaj alkoolit dhe të jetuarit vetë edhe një herë11.DL Polcin, R. Korcha, J. Bond dhe G. Galloway, Çfarë Mësuam nga Studimi ynë mbi Shtëpitë e Jetesës Esëll dhe Ku Shkojmë nga Këtu? – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 8 tetor 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057870/.

 

Një nga aspektet më të mira të shtëpive të matura është mbështetja e kolegëve që ofrohet nga mysafirë të tjerë. Do të keni gjithashtu fuqizim të bashkëmoshatarëve, përgjegjësi dhe mundësi për ta bërë më të fortë maturinë tuaj. Duke pasur këto mjete dhe përvoja, ju jeni në gjendje të përgatiteni edhe një herë për jetën në shtëpi.

 

Banorët do të ofrojnë dhe do të marrin mbështetje nga mysafirë të tjerë. Përveç kësaj, stafi i shtëpisë së matur do të ofrojë mbështetje për banorët.

Si funksionon një shtëpi esëll?

 

Në pjesën më të madhe, shtëpitë esëll janë në pronësi private, dhe hapësira është dhënë për individët që shërohen nga varësia ndaj alkoolit. Një shtëpi në gjysmë të rrugës është gjithashtu në dispozicion për individët që shërohen nga abuzimi me drogën. Disa shtëpi në gjysmë të rrugës do të kenë banorë që shërohen nga varësia ndaj alkoolit, abuzimi me drogën ose të dyja.

 

Shpesh do të gjeni shtëpi të kthjellëta në lagje të qeta dhe të qeta. Kjo ju jep mundësinë për t'u çlodhur dhe për të kaluar kohë në një zonë të qetë që mund të mos ketë ngutje dhe nxitim që shkaktoi probleme në radhë të parë. Stresi mund të krijojë probleme që i bëjnë individët t'i drejtohen drogës dhe/ose alkoolit.

 

Shtëpitë esëllta gjithashtu u ofrojnë individëve mundësinë për të vazhduar udhëtimet e tyre të rikuperimit larg streseve që krijuan probleme në radhë të parë.

 

Ju do të jeni në gjendje të përsërisni jetesën në shtëpi ndërsa qëndroni në objekt. Në vend që të kaloni nga trajtimi me alkool drejtpërsëdrejti në jetë të pavarur, do të keni mundësinë të qëndroni në një strukturë jetese të matur për të vazhduar praktikimin e zakoneve të shëndetshme. Shtëpitë e matura mund të zvogëlojnë shanset tuaja për t'u rikthim.

 

Pse të qëndroni në një shtëpi të matur?

 

Së bashku me mbështetjen e kolegëve dhe anëtarët e stafit mbështetës, do të keni mundësi të përdorni mjete për të vazhduar maturinë. Sipas hulumtimit, jeta e përbashkët në një shtëpi në gjysmë të rrugës mund të ndihmojë në uljen e abuzimit me drogën dhe alkoolin. Përveç kësaj, shkalla e burgosjes mund të ulet, ndërsa normat e punësimit rriten.

 

Shtëpitë e matura dhe mbështetja e kolegëve gjithashtu u ofrojnë individëve mundësinë për të përmirësuar aftësitë e tyre përballuese22.DL Polcin dhe D. Henderson, Një vend i pastër dhe i matur për të jetuar: Filozofia, struktura dhe faktorët e supozuar terapeutikë në shtëpitë e jetesës së matur – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 8 tetor 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2556949/. Aftësitë e komunikimit gjithashtu mund të përmirësohen. Banorët mund t'u besojnë të tjerëve më shumë pasi të qëndrojnë në një shtëpi të kthjellët.

 

Një strukturë shtëpie esëll është një mjet që ndihmon në shërimin e një personi. Në vend që të shkoni direkt nga një strukturë e trajtimit të alkoolit në shtëpi, ju keni mundësinë të qëndroni në një shtëpi të matur për të përmirësuar aftësitë për të qëndruar esëll.

 

Duke qëndruar në një strukturë shtëpie të matur, ju mund të përmirësoni shanset tuaja për:

 

 • Rimëkëmbja e marrëdhënieve me miqtë dhe familjen
 • Gjetja dhe aplikimi për një punë
 • Duke kërkuar për një shtëpi të përhershme pas shërimit
 • Të jetosh esëll në një mjedis të pastrukturuar

 

Taktika të shëndetshme përballimi mund të krijohen në një shtëpi të matur. Ju mund të ndiqni një plan të kujdesit të mëvonshëm dhe skemë të parandalimit të rikthimit që ju jep mundësinë të identifikoni shkaktarët.

 

Shtëpi esëll vs. Rehabilitimi

 

Rehabilitimi në spital ju mundëson të fitoni kujdesin e nevojshëm për t'i dhënë fund varësisë. Në rehabilitim, do të keni ekspertë të aftë për t'ju ndihmuar të pastroheni dhe të mësoni për arsyet e varësisë. Ju do të merrni kujdes intensiv 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë deri në daljen nga spitali.

 

Një rehabilitim ka rregulla strikte që duhet të ndiqni për të qëndruar në institucion. Programi do t'ju ofrojë një program rikuperimi dhe kujdes mjekësor nëse është e nevojshme.

 

Shtëpitë dhe objektet esëll janë të ndryshme. Programet nuk janë aq të rrepta sa rehabilitimi në spital. Është opsioni perfekt për këdo që ka nevojë për ndihmë shtesë pas rehabilitimit, por përpara se të kthehet në jetën normale. Shtëpitë e matura ju mundësojnë të mësoni të jetoni sërish të pavarur. Në një shtëpi të matur, nuk duhet të keni përfunduar një program rehabilitimi spitalor.

 

Në disa raste, shtëpitë e vërteta në gjysmë të rrugës dhe shtëpitë e matura ndryshojnë. Megjithëse emrat janë shpesh të këmbyeshëm, shumë shtëpi në gjysmë të rrugës kërkojnë që banorët të kryejnë një program rehabilitimi spitalor. Mësimet e nxjerra në rehabilitimin spitalor që ju mësojnë të përballeni me stresorët dhe shkaktarët mund të përmirësojnë shanset tuaja për të qëndruar të pastër në një strukturë akomodimi të matur.

A duhet të mendoni të jetoni në një shtëpi të matur?

 

Nëse pirja dhe droga kanë pushtuar jetën tuaj dhe ju dëshironi të ndaloni përdorimin e këtyre substancave, atëherë bashkimi me një komunitet jetese të matur mund të jetë vendimi i duhur për ju. Shumica e banorëve në një shtëpi të kthjellët kanë përfunduar fillimisht rehabilitimin spitalor. Sigurisht, në disa raste, nuk kërkohet.

 

Banorët mund ta kenë të dobishme jetesa esëll pas përfundimit të rehabilitimit në spital. Nëse nuk e keni përballuar jetesën e pavarur, mund të dëshironi të hyni në një shtëpi jetese të matur. Mund t'ju mësojë të jetoni pa u mbështetur te droga dhe alkooli për t'ia dalë mbanë.

 

Individët që jetojnë në ambiente jetese të kthjellët duan të qëndrojnë të kthjellët dhe të shërohen nga abuzimi me substancat që torturoi jetën e tyre. Mbështetja dhe aftësitë e ofruara nga shtëpitë e jetesës së matur mund të jenë të pamasë në jetën e një të varur që shërohet.

 

Qëllimi përfundimtar i mjediseve të jetesës së matur është që një individ të kalojë nga rehabilitimi në të jetuar i pavarur. Edhe pse kjo tingëllon e lehtë, në të vërtetë nuk është.

 

Ju mund të konsideroni të bashkoheni në një shtëpi të matur nëse plotësoni aspektet e mëposhtme:

 

 • Ju luftoni me shëndetin mendor, problemet mjekësore, varësinë, abuzimin me substancat
 • Ju mungon një rrjet i fortë mbështetës në shtëpi
 • Ju keni qenë tashmë në rehabilitimin spitalor
 • Ju keni pasur trajtim rezistent ndaj alkoolit dhe/ose drogave më parë

 

Një shtëpi e matur mund të jetë mjeti për t'ju mbajtur në rrugën e duhur në udhëtimin tuaj drejt maturisë. Nëse keni nevojë për një rrjet mbështetës për të kaluar në të jetuarit e pavarur, atëherë një shtëpi esëll mund të jetë perfekte për ju.

 

Jetesë standarde esëll Vs Jetesë e matur luksoze

 

Shtëpitë e klasit standard kanë tendencë të kenë komoditete dhe ambiente bazë të jetesës. Zakonisht do të ketë një kuzhinë të përbashkët dhe banjat mund të jenë ose jo të përbashkëta. Të jetuarit esëll të klasit standard është shumë si të jetosh në bujtinë ose në shtëpi të përbashkët. Me jetesë standarde të klasit të matur, banorët inkurajohen të punojnë ose të kërkojnë punë gjatë ditës dhe të marrin pjesë aktive në një kulturë rikuperimi gjatë gjithë kohës, qoftë duke marrë pjesë në aktivitete terapeutike, duke mbikëqyrur drejtimin e shtëpisë, duke ndjekur 12 hapa takimet e programit ose pjesëmarrja në takime për parandalimin e rikthimit.

 

Akomodimi luksoz esëll paraqet një nivel krejtësisht të ndryshëm komoditetesh dhe lehtësish. Shumë qendra rehabilitimi luksoz kanë një proces të vazhdueshëm kujdesi që përbëhet nga disa telefonata dhe seanca vijuese, por klientët kanë mbetur duke kërkuar më shumë. Banesat luksoze Sober mbushin këtë hendek unik në kujdesin e vazhdueshëm me jetesën private, luksoze, çdo muaj.

 

Luxury Sober Living zakonisht përfshin një mentor privat, terapi të rregullt nga këshilltarë ekspertë, si dhe një program të plotë shëndetësor, fitnesi dhe ushqimi. Mysafirët mund të presin një kohë të mbushur me veprim që përbëhet nga trajtime të avancuara holistike, ngrënie të shkëlqyera.

 

Sa kushtojnë shtëpitë e matura?

 

Shtëpitë standarde esëll janë të disponueshme nga 550 dollarë në muaj, ndërsa objektet Luxury Sober në të njëjtat zona mund të kushtojnë mbi 8,000 dollarë në muaj. Akomodimi më i shtrenjtë luksoz Sober është me Ilaç mirëqenien që kushton 105,000 dollarë në muaj me mysafirët që jetojnë në një parajsë të kënaqshme ishullore.

 

A duhet të licencohen shtëpitë esëll?

 

Jo, Objektet Sober nuk kërkohet të jenë të licencuara sepse ato nuk ofrojnë kujdes parësor akut në kuptimin tradicional. Të jetosh në një shtëpi të matur është si të zgjedhësh të jetosh në një komunitet të matur individësh me të njëjtin mendim.

 

Previous: Mindfulness në Rimëkëmbje

Next: Fitnes në shërimin e varësisë

 • 1
  1.DL Polcin, R. Korcha, J. Bond dhe G. Galloway, Çfarë Mësuam nga Studimi ynë mbi Shtëpitë e Jetesës Esëll dhe Ku Shkojmë nga Këtu? – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 8 tetor 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057870/
 • 2
  2.DL Polcin dhe D. Henderson, Një vend i pastër dhe i matur për të jetuar: Filozofia, struktura dhe faktorët e supozuar terapeutikë në shtëpitë e jetesës së matur – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 8 tetor 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2556949/
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.