Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

MJEKËSIA MJEKËSORE

REMEDY WELLBEING është rehabilitimi më ekskluziv që i shërben Afrikës së Jugut

 

A jeni në një pikë ku e dini se jeta juaj duhet të ndryshojë? A po kërkoni më shumë paqe, përmbushje dhe një ndjenjë qëllimi? MJEKËSIA ekziston për t'ju ndihmuar të gjeni qetësinë sipas vlerave tuaja më të larta, çfarëdo qofshin ato vlera. Trajtime pa stres, jo gjykues të mirëqenies emocionale, fizike dhe psikologjike. REMEDY mbështet një gamë të gjerë çështjesh të mirëqenies për individët me vlerë të lartë neto në Afrikën e Jugut, duke përfshirë varësitë, ankthin, pagjumësinë, depresionin, djegien, traumën, humbjen e peshës, përtëritjen dhe anti-plakjen, si dhe restaurimin biokimik dhe ekuilibrin ushqyes.

Specializime | Djegia, alkooli, trauma, substanca, ankthi, depresioni, kriza e jetës së lojërave të fatit, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset

 

Programi i plotë online | REMEDY @ Home është një program mujor me një investim midis 45.000 dhe 75.000 USD në muaj

 

Programi i nënshkrimit të mirëqenies së ilaçit | Projektuar për fleksibilitet maksimal në internet rreth nevojave të klientëve të saj, nga 18.000 USD në muaj

 

Koncepti i plotë i banimit | REMEDY kushton nga 304,000 USD në javë

Qendrat e rehabilitimit në Afrikën e Jugut

 

Afrika e Jugut është shtëpia e një numri në rritje qendrash të trajtimit rehabilitues, që përfshijnë një sërë buxhetesh dhe modalitetesh trajtimi, nga ato që përdorin tradicionalisht qasjen e vendosur me 12 hapa, deri te ato që marrin një qasje më holistike dhe terapeutike për zbulimin dhe trajtimin e traumave. të lidhura me varësinë dhe trajtimin e përbashkët të shëndetit mendor.

 

Rehabilitimet më të mira në Afrikën e Jugut

 

Worlds Best Rehabs përmban objektet më të mira dhe më të suksesshme të trajtimit të varësisë në Afrikën e Jugut dhe redaktorët tanë ekspertë zgjedhin me dorë çdo rehabilitim të bazuar në vendosjen e tyre, objektet, modaliteti i trajtimit, shkalla e suksesit, raporti i stafit klinik ndaj klientit, një angazhim për kujdesin e mëvonshëm dhe rikuperim afatgjatë dhe vlera e përgjithshme.

 

Varësia në Afrikën e Jugut

 

Sipas Manualit Diagnostik dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM), Varësia në Afrikën e Jugut diagnostikohet në një spektër prej njëmbëdhjetë kriteresh, duke përfshirë:

 

  • Mungesa e kontrollit
  • Dëshira për të hequr dorë, por e paaftë
  • Kaloni shumë kohë duke u përpjekur për të marrë substancën
  • dëshirat
  • Mungesa e përgjegjësisë
  • Tolerancë
  • Tërheqje

 

Ashpërsia përcaktohet nga sa kritere plotësoni. Për shembull, nëse dy deri në tre kritere zbatohen për ju, do të keni një çrregullim të lehtë të përdorimit të substancave. Por edhe nëse keni një diagnozë të lehtë, duhet të kërkoni ndihmën e profesionistëve të kualifikuar.

 

Kur të shkoni në Rehab në Afrikën e Jugut

 

Abuzimi me substancat dhe çrregullimet e shëndetit mendor që ndodhin së bashku janë përgjegjës për qindra mijëra vdekje globalisht, megjithëse kur bëhet fjalë për varësinë, mund të jetë shumë e vështirë të pranohet se ekziston një problem.

 

Si një udhëzues i përgjithshëm nëse abuzimi me substancat dhe sjelljet e varësisë po shkaktojnë një efekt negativ në çdo aspekt të jetës suaj, atëherë është koha të merrni parasysh një periudhë rehabilitimi dhe rikuperimi. Nëse jeni duke pyetur nëse mund të keni nevojë për ndihmë në rehabilitimin e jetës tuaj, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni nevojë, veçanërisht nëse shqetësimet tuaja janë rreth alkoolit, opioideve ose ndonjë substancë tjetër psikoaktive.

 

Rimëkëmbja spitalore ose ambulatore në Afrikën e Jugut

 

Pasi të jetë marrë vendimi për të ndërmarrë një periudhë rehabilitimi, një nga vendimet e para do të jetë zgjedhja midis rehabilitimit spitalor ose trajtimit ambulator. Në Worlds Best Rehab ne jemi përkrahës të vendosur të modeleve të trajtimit të spitalit, duke pasur parasysh mundësinë më të madhe të shërimit të plotë afatgjatë.

 

Statistikisht, ata që zgjedhin trajtim rezidencial në 48 ditë, programet 60-ditore ose 90-ditore kanë një shans më të madh për sukses afatgjatë. Modeli i rehabilitimit 28-ditor mund të jetë gjithashtu i suksesshëm, megjithëse mos harroni se nëse 28-ditëshi përfshin një periudhë detoksifikimi mjekësor, atëherë numri i përgjithshëm i 'ditëve terapeutike' do të reduktohet shumë. Pikërisht për këtë arsye shumë rehabilitues në Afrikën e Jugut kanë opsione të kujdesit pasues ose të trajtimit dytësor për të ndihmuar një klient të riintegrohet në jetën e tyre të re në rikuperim.

Detoksifikimi i Afrikës së Jugut

 

Faza e parë e rehabilitimit në Afrikën e Jugut zakonisht fillon me Detoxification dhe është faza e detoksifikimit të rikuperimit që paraqet simptomat fizike më brutale të varësisë. Detox mund të ndërmerret në një mjedis detoksifikimi në shtëpi të mbikëqyrur nga mjekësia, megjithëse kjo duhet të jetë nën drejtimin dhe drejtimin e një mjeku rehabilitues të Afrikës së Jugut.

 

Një detoks i menaxhuar keq mund të jetë fatal si efektet potencialisht kërcënuese për jetën lënia (tërheqja) e papritur nga alkooli dhe abuzimi me substancat mund të jetë shumë i rëndë.

 

Për shumë njerëz është më e sigurta dhe e preferueshme të detoksohen nën mbikëqyrjen mjekësore në një institucion rehabilitimi në Afrikën e Jugut.

 

Faza tjetër e rehabilitimit të Afrikës së Jugut

 

Pas një detoksifikimi të suksesshëm, përpjekjet terapeutike fillojnë me zell në rehabilitimin e zgjedhur të Afrikës së Jugut për të trajtuar simptomat dhe katalizatorët themelorë që çojnë në abuzimin e substancave dhe çrregullimin e sjelljes. Gjatë rehabilitimit spitalor në Afrikën e Jugut, kjo fazë e rikuperimit përfshin terapi, këshillim, mbështetje nga bashkëmoshatarët dhe kujdes mjekësor nëse kërkohet.

 

Për më tepër, shumë terapi holistike dhe ushqyese mund të aplikohen në këtë fazë, duke përfshirë rehabilitimin ushqimor, restaurimin biokimik, terapinë e kuajve, terapinë e artit, jogën, stërvitjen dhe një sërë teknikash lokale dhe ndërkombëtare.

 

Procesi i pranimit për rehabilitimin e Afrikës së Jugut

 

Ka shumë rrugë të ndryshme drejt rehabilitimit në Afrikën e Jugut dhe ne ende besojmë se arritja drejtpërsëdrejti në rehabilitimin dhe qendrat e trajtimit është mënyra më e mirë.

 

Ju mund të referoheni nga specialisti juaj mjekësor ose ndërhyrja, por ia vlen të pyesni nëse ai mjek ose referues do të marrë një komision për pranimin tuaj. Sigurohuni që të mos pranoni rekomandimin e parë për një Institucion Rehab në Afrikën e Jugut dhe kontrolloni listën tonë të plotë të objekteve të zgjedhura dhe të verifikuara me profesionalizëm në Afrikën e Jugut.

 

Që nga bërja e kërkesës fillestare te një Rehab në Afrikën e Jugut, qendrat tona të trajtimit të paraqitura do të punojnë me ju për të kuptuar natyrën e gjendjes së klientëve dhe për të vlerësuar nëse strukturat e tyre ose modelet e trajtimit janë më të përshtatshmet për nevojat dhe kërkesat individuale. Shpesh, një klient do të bazohet jashtë shtetit ose në të vërtetë ndërkombëtarisht dhe ekipi i rehabilitimit do të punojë ngushtë së bashku me agjencitë e tjera të transportit mjekësor dhe të matur për të siguruar një rrugë transporti të sigurt dhe të sigurt drejt pranimit.

 

Kostoja e rehabilitimit në Afrikën e Jugut

 

Rehabilitimi në Afrikën e Jugut mund të kushtojë midis 15,000 dhe 65,000 dollarë + në muaj në varësi të rehabilitimit individual.

 

Pacient i jashtëm në Afrikën e Jugut

 

Trajtimi ambulator ndryshon në kohëzgjatje, në varësi të nevojave specifike të pacientit dhe mund të kërkojë 13-26 orë pjesëmarrje në trajtim në javë dhe mund të zgjasë nga 3 deri në 12 muaj. Trajtimi ambulator në Afrikën e Jugut mund të jetë i suksesshëm, për këtë nuk ka dyshim. Megjithëse shumë pacientë duhet të përdorin rezerva të mëdha të vetë-motivimit dhe vetëdisiplinës për t'u shëruar plotësisht. Dhe gjatë varësisë aktive, rezerva të tilla përgjithësisht janë shterur gjatë vetë ciklit të varësisë që e shtyn një pacient ose të dashurit e tyre të konsiderojnë rehabilitimin në Afrikën e Jugut si opsionin e vetëm.

 

Diagnoza e dyfishtë në Afrikën e Jugut

 

Diagnoza e dyfishtë: Në Afrikën e Jugut, termi diagnozë e dyfishtë i referohet çrregullimit psikiatrik dhe sjelljes së varësisë. Diagnoza e dyfishtë lejon trajtimin e problemeve të shëndetit mendor që ndodhin së bashku krahas metodave të tjera të trajtimit të individualizuar.

 

Restaurimi biokimik në Afrikën e Jugut

 

Rehabilituesit në Afrikën e Jugut kanë përqafuar rëndësinë e restaurimit biokimik gjatë dekadës së fundit, në përputhje me evolucionin e përgjithshëm të kësaj qasjeje dinamike ndaj trajtimit të varësisë në nivel global. Restaurimi biokimik në Afrikën e Jugut analizon dhe trajton pabarazitë biokimike në trup që e bëjnë një person më të prirur ndaj varësisë. Testimi laboratorik dhe puna e gjakut për të identifikuar pabarazitë biokimike të tilla si nivelet e hormoneve, neurotransmetuesit, aminoacidet dhe mangësitë e lëndëve ushqyese duke kontrolluar praninë e metaleve të rënda dhe toksiciteteve.

 

Rehabilitimi ushqimor në Afrikën e Jugut

 

Krahasimi i simptomave të mangësive ushqyese që u formuan gjatë varësisë i ndihmon ekspertët e të ushqyerit të identifikojnë se cilat çekuilibër biokimikë të saktë po shkaktojnë gjendjen e varësisë dhe të fillojnë të rivendosin biokiminë e trupit, gjatë rrjedhës së trajtimit. Ushqimi i duhur shpesh mund të jetë pjesa e fundit e enigmës që mund ta bëjë restaurimin biokimik të suksesshëm për maturi.

 

Rehabilitimet sekondare në Afrikën e Jugut

 

Rehabilitimet e kujdesit dytësor çimentojnë aftësitë e jetës që kërkohen për rikuperim për një periudhë shumë më të gjatë sesa do të ishte tradicionalisht e realizueshme në një institucion të kujdesit parësor. Këto programe të zgjeruara të ekspozimit dhe aftësive të jetës u mundësojnë klientëve të operojnë jetën e tyre të përditshme dhe të qëndrojnë në një sistem konstruktiv për një periudhë të gjatë kohore, e cila është universalisht çelësi për një rikuperim të qëndrueshëm.

 

Citimet: Rehabs në Afrikën e Jugut

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Trajtimi i alkoolizmit me restaurimin biokimik si komponent kryesor. Gazeta Ndërkombëtare e Kërkimeve Biosociale, 9(1), 92-104.

Hannah Ritchie dhe Max Roser (2019) - "Përdorimi i drogës". Publikuar në internet në OurWorldInData.org. Marrë nga: https://ourworldindata.org/drug-use' [Burimi në internet]

Dëmtime të rënda të lëndës së bardhë në mungesë të SHANK3: një studim njerëzor dhe përkthimor (2019)

 

Referencat: Rehabs në Afrikën e Jugut

 

Studimi më i fundit mund të gjendet në faqen e internetit të Lancet këtu: TheLancet.com/GBD

Studimi i vitit 2017 u botua si GBD 2017 Risk Factor Collaborators – “Vlerësimi krahasues i rrezikut global, rajonal dhe kombëtar i 84 rreziqeve të sjelljes, mjedisore dhe profesionale dhe metabolike ose grupimeve të rreziqeve për 195 vende dhe territore, 1990-2017: një analizë sistematike për Studimin e Barrës Globale të Sëmundjeve 2017” dhe është online këtu.

 

Udhëzime dhe mbështetje të mëtejshme

 

  • informacion: Udhëzime dhe mbështetje për trajtimin. Udhëzues specifikë për adoleshentët, të rinjtë dhe të rriturit, si dhe ata që përpiqen të mbështesin dikë me një çrregullim të përdorimit të drogës.
  • Mbulimi gjeografik: Udhëzime universale; Trajtimi me bazë në SHBA
  • Në dispozicion në: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

Detajet e autorit: Rehabs i Afrikës së Jugut

Autori: Zara Smith, Redaktore @ Worlds Best Rehab

Titulli: Rehab në Afrikën e Jugut

Emri i biznesit: Worlds Best Rehab

Adresa: Camden Business Center, 468 North Camden Drive, Beverley Hills, California, 90210. USA

Numri i telefonit: +1 424 653 6860

Përshkrimi: Udhëzuesi përfundimtar për rehabilituesit më të mirë në botë

Fjalë kyçe: Rehab në Afrikën e Jugut / Rehab luksoz / Rehabilitimi më i mirë në botë

ID-ja e postës: [email mbrojtur]

Politikat editoriale

Rehabimi më ekskluziv në Afrikën e Jugut

Ilaç mirëqenien

Qendra e Rimëkëmbjes Oasis

Klinika Harmonia

Manor i lumit të bardhë

Rehabs Online në Afrikën e Jugut

Rehab Online në Afrikën e Jugut

Tërheqje të shëndetit mendor në Afrikën e Jugut

Tërheqja e shëndetit mendor në Afrikën e Jugut

Qendrat e trajtimit të depresionit në Afrikën e Jugut

Qendrat e trajtimit të depresionit në Afrikën e Jugut

Psikiatrit më të mirë në Afrikën e Jugut

Psikiatrit më të mirë në Afrikën e Jugut

Adoleshentët rehabilitues në Afrikën e Jugut

Rehabimi i adoleshentëve në Afrikën e Jugut

Teleshëndetësia në Afrikën e Jugut

Teleshëndetësia e Afrikës së Jugut

Qendrat e trajtimit të çrregullimeve të të ngrënit në Afrikën e Jugut

Qendrat e trajtimit të çrregullimeve të të ngrënit në Afrikën e Jugut

Klinikat Suboxone në Afrikën e Jugut

Klinika Suboxone në Afrikën e Jugut

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.