Scromiting

Me autor Matthew Idle

Redaktuar prej Aleksandër Bentli

Shqyrtuar nga Michael Por

Çfarë është Scromiting?

Përdorimi i marijuanës tek adoleshentët mund të dalë nga kontrolli shumë shpejt. Nëse një adoleshent pi marihuanë çdo ditë ose për një periudhë të gjatë kohore, ai mund të përjetojë një prirje të re shqetësuese të njohur si sindromi i hiperemesis kanabinoid ose CHS. Sindroma e hiperemesis kanabinoid mund të njihet më shpesh me emrin e saj të rrugës, scromiting.

Scromiting është një kombinim i të bërtiturave dhe të vjellave, një tendencë që po shfaqet tek adoleshentët gjithnjë e më shumë. Scromiting është një gjendje e lidhur me marihuanën që e bën një person të vjella me dhunë. Të vjellat mund të jenë aq të dhimbshme sa që individi të bërtasë për shkak të agonisë së ndjerë. Sa më shumë që një adoleshent përdor marihuanë, aq më shumë ka të ngjarë të vuajë nga skromitimi. Trendi i çuditshëm ka dërguar shumë adoleshentë në dhomat e urgjencës në të gjithë Shtetet e Bashkuara për shkak të dukurisë së çuditshme.

Përkufizimi i Scromiting

Në SHBA, marihuana është e ligjshme në një sërë shtetesh. Kjo ka shkaktuar një rritje të përdorimit të marihuanës nga njerëz të të gjitha moshave për qëllime mjekësore dhe rekreative. Probleme të rënda shëndetësore mund të shkaktohen nga pirja e duhanit afatgjatë në tenxhere. Individët mund të pësojnë ndryshime në funksionin e trurit, dëmtim riprodhues dhe dëmtim të mushkërive për shkak të tenxheres së duhanit. Marihuana nuk përmban duhan apo nikotinë. Shumë duhanpirës besojnë se marihuana është "natyrale" nuk shkakton probleme shëndetësore, por këta individë e kanë gabim.

Scromiting është një çështje e re që është identifikuar nga ekspertët dhe rezulton nga pirja e duhanit afatgjatë në tenxhere. Ndodh kur një individ pi marihuanë dhe sëmuret ashpër, duke vjella dhe ulëritës për shkak të dhimbjes. Ndoshta një nga arsyet e skromitimit është fuqia e marihuanës sot. Kultivuesit po prodhojnë fije marijuanë që jo vetëm që ju bëjnë të lartë, por ju bëjnë paralitik.

Sindroma e hiperemesis kanabinoid tradicionalisht shkakton një individ të vjella së bashku me dhimbje barku. Të vjellat dhe të bërtiturat janë një prirje e re, duke shtuar kompleksitetin e sindromës së hiperemesis kanabinoid. Sindroma e hiperemesis kanabinoid zakonisht kërkon deri në pesë vjet për të filluar pasi një person fillon të pijë duhan rregullisht. Megjithatë, një person mund të fillojë të gërvishtet në çdo kohë gjatë këtyre pesë viteve nëse sasia e marihuanës që ai konsumon është mjaft e rëndë. Përdorimi i rëndë i marihuanës është zakonisht tre deri në pesë herë në ditë.

Simptomat e Scromiting?

Termi 'scromiting' duket se ka ardhur nga personeli i dhomës së urgjencës në Amerikë, i cili e shpiku fjalën kur trajtonte pacientët.

Simptomat kryesore të Scromiting përfshijnë:

 

 • Të përziera të përsëritura që përparojnë në të përziera të rënda
 • Të vjella të tepërta deri në pesë herë në orë
 • Dhimbje në bark
 • Djersitje
 • dehidratim
 • Ndryshimet në temperaturën e trupit
 • Humbje peshe gjatë një periudhe kohore pasi simptomat përsëriten

 

Scromiting herë pas here përshkruhet si të vjella të përsëritura. Simptomat e rënda zakonisht largohen përpara se të rishfaqen pas disa ditësh, javësh ose muajsh. Një person mund të gjejë lehtësim duke bërë një banjë ose dush të nxehtë. Mënyra e vetme për të ndaluar skromitimin është të hiqni dorë plotësisht nga pirja e duhanit në tenxhere.

Çfarë e shkakton Scromiting?

Përdorimi i përditshëm, afatgjatë i marihuanës shkakton skromiting, por ka një çështje tjetër që krijon gjendjen. Niveli i THC në marihuanë shton problemin. Prodhuesit e marihuanës po e rritin bimën me nivele të larta deri në 90 përqind THC. Në fillim të mijëvjeçarit, nivelet e THC në marijuanë ishin rreth dy deri në tre përqind. Rritja e niveleve të THC e ka bërë ilaçin më të varur dhe të dëmshëm për adoleshentët – dhe të rriturit.

Kanabisi është gjithashtu i disponueshëm në forma të ndryshme duke përfshirë ushqimet dhe vajrat. Adoleshentët mund të konsumojnë kanabis në këto forma duke shtuar problemet e tyre të skromitit, duke i bërë ato më të rënda. Sipas PubMed.org, rastet e sulmeve në dy dhoma të ndryshme të urgjencës në Kolorado u dyfishuan pasi marihuana u legalizua në shtet.

Cilat janë efektet afatgjata të përdorimit të marihuanës tek adoleshentët?

Adoleshentët përballen me një rrezik të konsiderueshëm të problemeve të shëndetit mendor dhe fizik për shkak të përdorimit afatgjatë të marihuanës. Marihuana me nivele të larta THC është veçanërisht e rrezikshme. Disa nga efektet afatgjata të përdorimit të marihuanës tek adoleshentët përfshijnë:

 • Episodet psikotike mund të ndodhin tek adoleshentët që pinë duhan ose hanë marijuanë me nivele të THC mbi 10 përqind
 • Zhvillimi i trurit të adoleshentëve mund të dëmtohet
 • Adoleshentët mund të kenë një gjasë të shtuar për mendime vetëvrasëse dhe përpjekje për të vetëdëmtuar
 • Fëmijët që konsumojnë marijuanë para moshës 12 vjeç kanë më shumë gjasa të kenë një gjendje të rëndë mendore në krahasim me adoleshentët që fillojnë të përdorin drogën në moshën 18 vjeç ose më të vjetër. Kushtet e shëndetit mendor përfshijnë episodet e ankthit, depresionit dhe skizofrenisë.
 • Përdorimi i madh i marihuanës tek adoleshentët lidhet me një rrezik më të lartë të çrregullimeve të humorit, psikotike dhe përdorimit të substancave
 • Një studim1Meier, Madeline H. "Përdoruesit e vazhdueshëm të kanabisit tregojnë rënie neuropsikologjike nga fëmijëria në moshën e mesme." Përdoruesit e vazhdueshëm të kanabisit tregojnë rënie neuropsikologjike nga fëmijëria në moshën e mesme, www.pnas.org/content/109/40/E2657. Qasur më 11 tetor 2022., e cila ndoqi 1,000 njerëz nga lindja deri në moshën 38 vjeç, zbuloi se individët që filluan të konsumonin tenxhere si adoleshentë humbën mesatarisht tetë pikë IQ.
 • Sipas CDC, studentët që konsumojnë marijuanë kanë më shumë gjasa të kenë rezultate të dobëta në shkollë dhe të braktisin shkollën e mesme përpara se të diplomohen.

 

Cilat janë shenjat e përdorimit të marijuanës nga adoleshentët?

Shenjat e përdorimit të marijuanës tek adoleshentët mund të jenë të vështira për t'u kapur para se të jetë tepër vonë. Prindërit dhe kujdestarët duhet të jenë të kujdesshëm për disa shenja paralajmëruese, duke përfshirë:

 • Duke folur me zë të lartë
 • Një oreks i shtuar jashtë orarit të vaktit
 • Sy të kuq, sy të përgjakur
 • Harresa, probleme me kujtesën
 • sleepiness
 • Elementë marihuanë duke dekoruar dhomën e tyre
 • Aroma e marihuanës në veshje ose në shtëpi
 • Duke vepruar jashtë karakterit dhe pa kuptim
 • Irritimi dhe zemërimi
 • Humbja e interesit për aktivitetet që më parë i pëlqenin
 • Kaloni kohë me miq të rinj dhe lëni pas miqtë e vjetër
 • Vështirësi për t'u përqëndruar
 • Marrja ose vjedhja e parave nga miqtë ose anëtarët e familjes për t'i përdorur për drogë

 

Cili është trajtimi për Scromiting?

 

Ekziston një kurë e skromitimit dhe është të heqësh dorë përfundimisht nga përdorimi i marihuanës. Nëse një adoleshent vazhdon të pijë duhan tenxheren ose të marrë ushqime, problemi vazhdon. Scromiting shpesh ndodh për shkak të një personi që është i varur nga pirja e duhanit të marihuanës. Prandaj, konsumimi i tenxheres ka ndodhur për një periudhë të gjatë kohore. Një individ që është i varur nga marihuana duhet të ndjekë rehabilitimin për t'i dhënë fund varësisë së tij. Rehabilitimi rezidencial është mënyra ideale që një person të marrë ndihmën që i nevojitet dhe të marrë trajtim për çdo çrregullim që ndodh bashkë.

 

I mëparshëm: Ndaloni marrjen e avullit pa tërheqje

Tjetër: A mund të ndihmojë CBD me varësinë?

 • 1
  Meier, Madeline H. "Përdoruesit e vazhdueshëm të kanabisit tregojnë rënie neuropsikologjike nga fëmijëria në moshën e mesme." Përdoruesit e vazhdueshëm të kanabisit tregojnë rënie neuropsikologjike nga fëmijëria në moshën e mesme, www.pnas.org/content/109/40/E2657. Qasur më 11 tetor 2022.
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.