Sa kohë qëndrojnë drogat në sistemin tuaj

Me autor Hugh Soames

Redaktuar prej Aleksandër Bentli

Shqyrtuar nga Michael Por

Sa kohë mund të shfaqen drogat në një test?

Testet e ilaçeve

Shumë njerëz i lidhin testet e drogës me njerëz që janë tërhequr për drejtim të dyshimtë ose me ata që janë duke u pranuar në burg. Po, këta skenarë kërkojnë patjetër një lloj testi droge ose alkooli, por ka shumë arsye që individët të testohen për drogë - edhe nëse nuk janë dyshuar për ndonjë përdorim. Kjo shkakton që njerëzit të shqetësohen për sa kohë qëndrojnë drogat në sistemin tuaj? Disa nga njerëzit mund të jenë të shqetësuar për shërbimet e gjykatës ose fëmijëve, të tjerë mund të shqetësohen se tymi i barërave të këqija mund të shfaqet në një test droge dhe të ndikojë në punën ose profesionin e tyre. Shpesh njerëzve u përshkruhen opioidë për lehtësimin e dhimbjes dhe shqetësohen se këto narkotikë do të shfaqen në një test të rastësishëm të drogës. Sportistët profesionistë si p.sh ata në Major League Baseball marrin lëndime serioze të vazhdueshme në karrierën e tyre dhe kanë një kërkesë të përditshme të menaxhimit të dhimbjes.

Shumë vende pune, si spitalet, kërkojnë testime të rregullta dhe të rastësishme të drogës për punonjësit e tyre. Kjo nuk është për të vënë punonjësit në vend, por për të siguruar që të gjithë pacientët e tyre të marrin kujdesin më të mirë të mundshëm. Vende të tjera të punës dhe madje edhe universitete mund të kërkojnë testime të rastësishme të drogës për punonjësit dhe studentët. Anëtarët e kolegjit dhe ekipet sportive profesionale testohen rregullisht dhe në mënyrë të rastësishme gjithashtu. Pasojat e asaj që ndodh nëse rezultoni pozitiv në çfarëdo forme të testit të drogës që ata kërkojnë ndryshojnë. Në shumë raste, nëse është një punë, do të humbisni pozicionin tuaj në staf. Për shembull, nëse jeni në një qendër trajtimi të abuzimit me substancat, do të keni një test pozitiv të drogës pasoja serioze që mund t'ju bëjnë të largoheni nga rehabilitimi.

Llojet e testeve të drogës

Ekzistojnë disa teste të ndryshme të drogës që përdoren rregullisht dhe lloji në përgjithësi varet nga vendi dhe buxheti i tyre për testimin e drogës1Hadland, Scott E. dhe Sharon Levy. “TESTIMI OBJEKTIV – TESTET E URINËS DHE TË TJERA TË BARNAVE – PMC.” PubMed Central (PMC), 30 mars 2016, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4920965.. Testi më i zakonshëm dhe më pak i kushtueshëm i drogës që zakonisht bëhet në punë ose ekipe sportive është një test i urinës. Testet e urinës janë përgjithësisht testi më pak i kushtueshëm dhe japin rezultate më shpejt se testet e tjera. Një test i urinës përfundon kur ai që testohet urinon në një enë të dhënë dhe ia jep atë individit ose grupit që mbikëqyr testimin për t'u analizuar për rezultate. Urina dërgohet dhe nuk mat domosdoshmërisht numrin ose sasinë e barnave në sistem, por praninë e saj nga mënyra se si ilaçi ndërvepron me pjesë të ndryshme të trupit. Shpesh një shirit do të mbërthehet në urinë dhe do të kthehet në një ngjyrë të caktuar për të njoftuar për një rezultat pozitiv të ilaçit.

Testet e pështymës janë një tjetër opsion i zakonshëm dhe i lirë. Zakonisht plotësohen me një shtupë goje. Një shtupë pambuku fërkohet përgjatë anës ose brenda faqes për të mbledhur material biologjik nga goja e individit. Tamponi dërgohet më pas në një laborator për t'u testuar për çdo substancë të huaj që mund të jetë e pranishme në pështymë.

Sa kohë qëndrojnë drogat në sistemin tuaj: Testet e gjakut

Testet e gjakut gjithashtu kryhen zakonisht, por pak më të shtrenjta se analizat e urinës ose të pështymës. Testet e gjakut përdoren shpesh në situata kur droga dyshohet në mënyrë specifike për dikë. Kjo për shkak se dritarja se sa kohë do të zgjasin barnat në gjak është dukshëm më e shkurtër se sa me analizat e tjera. Ilaçet madje mund të zbulohen në gjak brenda disa minutave në varësi të llojit të barit dhe sa e madhe ose e vogël është doza.

Testet e ilaçeve të djersës plotësohen me një copë djerse. Disa nga barnat, në varësi të llojit dhe sasisë, do të dalin nga trupi përmes djersës. Këto arna janë si fasha dhe ngjiten në lëkurën e individit. Pjesa e copëzës që ngjitet në lëkurë thith dhe thith djersën. Nëse ilaçet janë të pranishme, patch-i do ta pasqyrojë atë. Arna zakonisht vishen për të paktën një javë ose më gjatë.

Sa kohë qëndrojnë drogat në sistemin tuaj: Testet e flokëve

Testet e folikulave të flokëve janë zakonisht alternativa më e shtrenjtë, por mund të jenë jashtëzakonisht efektive pasi mund të zbulojnë ilaçet deri në 90 ditë përpara përfundimit të testit. Kur bëhet ky test, një sasi e vogël qimesh hiqet dhe më pas dërgohet në laborator për testim. Ata normalisht do të duhet të heqin 100-120 qime nga koka juaj dhe qimet e trupit mund të përdoren nëse jeni tullac. Rezultatet negative kthehen më shpejt dhe mund të raportohen 24 orë pas heqjes së flokëve. Një rezultat pozitiv zgjat më shumë - afër 72 orë.

Vetë-test para një testi aktual

Pyetja e madhe e shumë njerëzve është: sa kohë qëndrojnë drogat në sistemin tuaj?

Përgjigja për këtë varet nga ilaçi, sasia dhe disa faktorë të tjerë:

  • masë/peshë trupore
  • Aktiviteti fizik
  • Shkalla metabolike
  • kushte mjekësore
  • etnia
  • hydration
  • toleranca ndaj drogës

 

Faktori më i madh vendimtar për sa kohë zgjat një ilaç në sistemin tuaj është lloji i ilaçit të përdorur dhe çfarë lloj testi po kryhet.

 

Sa kohë qëndron Weed në sistemin tuaj?

Marihuana / Barërat e këqija është droga e paligjshme më e përdorur. Kohëzgjatja që zgjat në sistemin tuaj është e ndryshme nga barnat e tjera.

Nëse testi i përfunduar është një test i urinës, atëherë barërat e këqija mund të shfaqen deri në 30 ditë pas përdorimit në varësi të faktorëve të listuar më sipër. Testet e pështymës kanë një afat kohor prej 72 orësh pas përdorimit dhe analizat e gjakut mund të zbulojnë barërat e këqija deri në 4 orë pas përdorimit. Testet e folikulave të flokëve mund të zbulojnë barërat e këqija deri në 90 ditë para testit.

Sa kohë qëndron kokaina në sistem?

Kokaina vjen në forma të shumta dhe konsiderohet si një drogë stimuluese. Një test i urinës mund të zbulojë kokainën deri në katër ditë pas përdorimit dhe një test gjaku dhe pështymë mund të zbulojë ilaçin deri në 2 ditë përpara se të bëhet testi. Ashtu si marihuana, testi i flokëve mund të zbulojë drogën 90 ditë pas përdorimit të tyre.

Sa kohë qëndron alkooli në sistem?

Sa kohë qëndron alkooli në sistem? Ndonëse alkooli nuk është i paligjshëm nëse nuk jeni nën 21 vjeç ose nuk jeni duke vozitur, shfaqja e tij në një test droge në punë nuk është kurrë ideale. Alkooli mund të zgjasë në sistemin tuaj deri në 48 orë pas një testi të urinës, tre ditë për një test të pështymës dhe 90 ditë të gjata për një test të gjëndrës së flokëve.

Sa kohë qëndron heroina në sistem?

Sa zgjat heroina në sistemin tuaj? Heroina është një opioid dhe jashtëzakonisht i varur. Heroina shpesh prek 2 milionë amerikanë çdo vit dhe shfaqja e saj në një test droge në një ekip pune ose sportiv mund të ketë pasoja të tmerrshme. Nëse kryeni një test të urinës, ai mund të shfaqet pozitiv deri në tre ditë pas përdorimit. Një test i pështymës mund të zbulojë heroinën vetëm për një orë dhe një test gjaku mund të përdoret deri në 6 orë pas përdorimit. Një test i folikulit të flokëve mund të tregojë përdorimin e heroinës deri në 90 ditë pas përdorimit.

Sa kohë qëndrojnë ushqimet në sistemin tuaj?

Kjo varet nga një sërë faktorësh si forca e THC në ushqim, megjithëse si udhëzues, nëse testi që përfundon është një test i urinës, atëherë ushqimet mund të shfaqen deri në 30 ditë pas përdorimit në varësi të faktorëve të listuar më sipër. Testet e pështymës kanë një afat kohor prej 72 orësh pas ngrënies së ushqimeve dhe analizat e gjakut mund të zbulojnë barërat e këqija deri në 4 orë pas përdorimit. Testet e folikulave të flokëve mund të zbulojnë ushqimet deri në 90 ditë para testit.

Mbani mend, të gjitha këto afate kohore jo vetëm që varen nga droga dhe sasia, por gjithashtu ndikohen nga një numër i madh faktorësh personalë që janë specifikë për ju.

A mund të dështoni në një test droge nga tymi i dorës së dytë?

It is është e mundur të zbulohet barërat e këqija në testet e drogës pas ekspozimit në një dhomë të ajrosur ndaj sasive më të mëdha të THC, por skenari nuk ka gjasa.

 

I mëparshëm: A abuzon adoleshenti im me kamzhik dhe balona?

Tjetër: Droga krokodili

  • 1
    Hadland, Scott E. dhe Sharon Levy. “TESTIMI OBJEKTIV – TESTET E URINËS DHE TË TJERA TË BARNAVE – PMC.” PubMed Central (PMC), 30 mars 2016, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4920965.
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.