Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Rehabilituesit kryesorë në {Ustate}

Më të mirat e rehabilituesve më të mirë në New Hampshire

Zgjidhni një qendër nga Rehabs tona në New Hampshire

Më poshtë është një përmbledhje e zgjedhur me dorë e Rehabs shumë më të mira në New Hampshire. Si një burim i pavarur, me politika të forta editoriale ne rendisim çdo qendër rehabilitimi që shërben në New Hampshire që përputhet me standardet tona të larta të kritereve të trajtimit, duke siguruar që ata që kërkojnë trajtim në New Hampshire të kenë një listë gjithëpërfshirëse të opsioneve më të mira të disponueshme.

 

Një program rehabilitimi në New Hampshire, ose shkurt rehabilitimi, është një formë e mbikëqyrur trajtimi që është krijuar për t'i dhënë fund varësisë së një personi ndaj drogës dhe/ose alkoolit. Rehabilituesit në New Hampshire fokusohen tradicionalisht në ndihmën e një individi për të marrë ndihmë nga droga dhe alkooli; megjithatë, më shumë programe janë krijuar për të ndihmuar njerëzit me një sërë çështjesh si shqetësimet e shëndetit mendor, depresioni, ankthi, çrregullimet e të ngrënit, bixhozi, dhe varësia nga videolojërat.

 

Rehabilitimet me cilësi të lartë nuk trajtojnë vetëm simptomat e një personi, por mund të trajtojnë problemet themelore që i kanë shkaktuar ato në radhë të parë. Programet e trajtimit të rehabilitimit në New Hampshire u ofrojnë klientëve mundësinë për të mësuar të jetojnë pa substancat që i lidhin ata. Mjetet e mësuara i lejojnë klientët të largohen nga rehabilitimi në New Hampshire dhe të kthehen në jetën e tyre të përditshme të aftë për të jetuar më shëndetshëm, duke përqafuar plotësisht rimëkëmbjen afatgjatë.

 

Shfaqja e rehabilituesve më të mirë në New Hampshire të disponueshme me sigurim ose vetëpagesë. Zgjedhur me dorë dhe verifikuar për shkallën e suksesit, stilin e trajtimit, mjedisin terapeutik, objektet, koston dhe vlerën. Këto qendra trajtimi ofrojnë përvoja të personalizuara rikuperimi, me qëllimin e rikuperimit të plotë.

 

Këshilla për zgjedhjen e një prej rehabilituesve tanë në New Hampshire

 

 

Të dish se ke nevojë për ndihmë për t'i dhënë fund abuzimit me substancat dhe marrja e asaj ndihme janë dy gjëra shumë të ndryshme. Mund të jetë e lehtë të identifikoni se keni nevojë për ndihmë për të hequr qafe keqpërdorimin e substancave dhe/ose problemet e shëndetit mendor. Në fakt, gjetja e një programi rikuperimi dhe ndjekja e rehabilitimit në New Hampshire mund të jetë përfundimisht çështja që ju pengon të gjeni rikuperim afatgjatë.

 

Nuk ka pasur kurrë më shumë opsione në New Hampshire për keqpërdorimin e substancave dhe trajtime të shëndetit mendor sesa ka sot. Mund të jetë plotësisht dërrmuese kur më në fund uleni dhe kërkoni një program rikuperimi në New Hampshire ose shikoni për zgjedhjen e rehabilitimit të duhur. Ju ose të dashurit tuaj mund të pyesni veten se si do të gjeni ndonjëherë ofruesin e duhur të trajtimit në New Hampshire. Gjetja e ofruesit të duhur nuk duhet të jetë e vështirë dhe ndjekja e disa këshillave mund t'ju sjellë ndihmën e nevojshme.

 

1. Kuptoni se nevojitet ndihma

Është jetike që të mos prisni shumë për të marrë ndihmën e nevojshme ose për të ndihmuar një person të dashur.

 

2. Merrni një vlerësim nga një profesionist në New Hampshire

Ju mund të merrni një vlerësim profesional nga një psikiatër në New Hampshire ose një ofrues i shëndetit mendor përpara se të angazhoheni në një program rehabilitimi në New Hampshire. Takimi me një këshilltar për mbështetjen e shëndetit mendor ju lejon të bëni pyetje dhe të mësoni rreth opsioneve të mundshme të rehabilitimit në New Hampshire.

 

3. Gjetja e një ofruesi të rehabilitimit në New Hampshire

 • A duket rehabilitimi rezidencial në New Hampshire i sigurt, i rehatshëm dhe a i plotëson nevojat tuaja për sa i përket mjedisit?
 • Çfarë terapish ofrojnë?
 • Çfarë komoditetesh kanë?
 • Sa banorë kanë?

 

4. Vizitoni rehabilitimin në New Hampshire

Nuk është gjithmonë e mundur, por nëse mund të vizitoni qendrën e rehabilitimit në New Hampshire, mund t'ju ndihmojë të vendosni përfundimisht se ku të shkoni.

 

5. Filloni rehabilitimin në New Hampshire ASAP

Pasi të zgjidhni një rehabilitim në New Hampshire, duhet të zgjidhni një datë fillimi. Rehabilitimi nuk është një festë, kështu që fillimi sa më shpejt që të jetë e mundur është mënyra ideale për të marrë ndihmë. Pasi të zgjidhni datën tuaj të fillimit, komunikoni me qendrën e rehabilitimit rezidencial në New Hampshire për të zbuluar se çfarë duhet të sillni me vete.

Rehabatorët më të mirë në New Hampshire

PIKË KTHIMORE e TAMPA-s që shërben në New Hampshire, SHBA dhe Global

Rehabilitimi që shërben në New Hampshire

Pika kthese e Tampës është lloji i vendit që do të ndihmojë të siguroheni që kjo të ndodhë për ju ose për të dashurin tuaj. Turning Point of Tampa është një strukturë trajtimi që fokusohet në kujdesin me cilësi të lartë të orientuar nga 12 hapa. Të gjitha opsionet e tyre ofrohen në një kampus.

Specializime | Qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në Nju-Hampshire, Trauma në Nju-Hampshire, Qendra e Trajtimit të Abuzimit me Substancat në New Hampshire, Rehabimi i drogës në New Hampshire, Rehabimi për adoleshentët në Ustate}

Çmimi | 45,000 dollarë (në muaj)

SIERRA TUCSON që shërben në New Hampshire, SHBA dhe Global

Rehabilitimi që shërben në New Hampshire

Qendra e trajtimit është një strukturë e përbashkët që lejon burrat dhe gratë të integrohen gjatë shërimit të tyre. Sierra Tucson ndodhet në Catalina Mountain Ranger në 160 hektarë tokë të mrekullueshme të shkretëtirës. Do të keni një program plotësisht të përshtatur për mirëqenien dhe rimëkëmbjen tuaj. Stafi shumë i trajnuar i qendrës është i aftë për trajtimin e varësisë, dhimbjes, humorit dhe traumës. Kjo i lejon ata të punojnë ngushtë me klientët dhe të sigurojnë shërim afatgjatë.

Specializime | Qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në Nju-Hampshire, Trauma në Nju-Hampshire, Qendra e Trajtimit të Abuzimit me Substancat në New Hampshire, Rehabimi i drogës në New Hampshire, Rehabimi për adoleshentët në Ustate}

Çmimi | 45,000 dollarë (në muaj)

LAS ENCINAS që shërben në New Hampshire dhe Amerikën e Veriut më të madhe

Rehabilitimi që shërben në New Hampshire

Rehabimi i Spitalit Las Encinas është nën mbikëqyrjen e drejtorit tim mjekësor Dr Daniel Suzuki. Ai ka mbledhur një staf ekspertësh për të trajtuar klientët që vuajnë nga abuzimi me substancat, traumat dhe çrregullimet që ndodhin bashkë. Klientët do t'i nënshtrohen detoksifikimit të asistuar mjekësor, vlerësimit psikiatrik dhe psikologjik dhe do t'u jepet një plan trajtimi të personalizuar.

Specializime | Trajtimi i alkoolizmit, varësia ndaj opiateve, depresioni, ankthi, bixhozi, varësia ndaj alkoolit, anoreksia, varësia nga kokaina, droga sintetike, marihuanë

Çmimi | 42,000 dollarë (në muaj)

TRANQUIL SHORES që shërben në New Hampshire dhe në Amerikën e Veriut më të madhe

Rehabilitimi që shërben në New Hampshire

Tranquility Shores përdor praktika të bazuara në prova dhe banorët takohen me terapistët e tyre të paktën dy herë në javë. Këshillimi një për një mund të përfshijë EFT dhe Terapinë me Rezolucionin e Përshpejtuar. Këto përdoren për të punuar në trauma dhe çrregullime të tjera që ndodhin bashkë. Terapia me rezolucion të përshpejtuar mund të jetë një deri në pesë seanca dhe fokusohet në psikoterapi duke përdorur lëvizje të relaksuara të syve. Klientëve u jepen mjekime kur nevojitet për të lehtësuar procesin e rehabilitimit.

Specializime | Qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në Nju-Hampshire, Trauma në Nju-Hampshire, Qendra e Trajtimit të Abuzimit me Substancat në New Hampshire, Rehabimi i drogës në New Hampshire, Rehabimi për adoleshentët në Ustate}

Çmimi | 22,500 dollarë (në muaj)

LARTËSITË CUMBERLAND

Rehabilitimi që shërben në New Hampshire

Cumberland Heights Rehab ofron një program trajtimi me 12 hapa për detoksifikimin dhe kujdesin rezidencial. Ekziston gjithashtu një kujdes i zgjeruar për të rriturit dhe një program intensiv ambulator. Rehab ofron programe trajtimi si për të rriturit ashtu edhe për adoleshentët. Rehabilitimi për të rriturit ndodhet në parcelën kryesore prej 177 hektarësh të Cumberland Heights. Adoleshentët marrin trajtim në një parcelë të veçantë me 67 harqe aty pranë.

Specializime | Qendra e rehabilitimit të varësisë nga alkooli në Nju-Hampshire, Trajtimi i traumës në Nju-Hampshire, Qendra e trajtimit të abuzimit me substancat në New Hampshire, Shërbim rehabilitimi nga droga në New Hampshire

Çmimi | 22,500 dollarë (në muaj)

RIKURTIMI I GJATESISË VALORE

Rehabilitimi që shërben në New Hampshire

Wavelengths Recovery është një organizatë shumëplanëshe e fokusuar në ndihmën e burrave dhe grave që po luftojnë me varësinë dhe çrregullimet që ndodhin bashkë. Nuk ka asnjë program të vetëm për të gjithë në Rimëkëmbjen e gjatësisë së valëve. Secili nga programet e rehabilitimit dhe planet e trajtimit individualizohet në bazë të klientit për klient.

Specializime | Trajtimi i abuzimit me substancat në New Hampshire, varësia ndaj bixhozit, varësia ndaj seksit, depresioni, ankthi, trajtimi i çrregullimeve të sjelljes, rehabilitimi i alkoolit në New Hampshire

Çmimi | 90,000 dollarë (në muaj)

RIKURTIMI I FIZISËS®

Rehab në New Hampshire

Metoda e Fizës® është një gamë e gjerë metodash psiko-terapeutike kryesore. Të ofruara nga këndvështrimi psikiatrik dhe terapeutik, i gjithë ekipi në Physis beson në krijimin e një rikuperimi të qëndrueshëm afatgjatë, duke e vendosur klientin në qendër të ofertës së tyre të trajtimit të klasit botëror.

Specializime | Qendra e rehabilitimit për varësinë nga alkooli në New Hampshire, Trauma Trauma në New Hampshire, Qendra e Trajtimit të Abuzimit me Substancat në New Hampshire, Ankthi, Depresioni, Kriza e Jetës së Bixhozit, Trajtimi i Çrregullimeve të Ushqimit New Hampshire, Rehabilitimi Sekondar, Ndërprerja e duhanit, Varësia nga proceset (ndër të tjera)

Çmimi | 22,000 dollarë (në muaj) + 365 ditë kujdes pasues FALAS

RIKURTIMI I SHTEPIS ORO

Malibu, CA që shërben në New Hampshire

Misioni i Qendrave të Rimëkëmbjes ORO House Malibu është të përdorin 'lidhjen, jo kontrollin' për të ndihmuar klientët të arrijnë autonominë, fuqizimin dhe ndjenjën e komunitetit.

Specializime | Rehabilitues që shërbejnë për qendrat e trajtimit të Nju Hampshire, varësisë nga meta, ankthi, benzodiazepinat, bipolarët, çrregullimet e përbashkëta, kokaina, qendrat e trajtimit të alkoolit në New Hampshire

Çmimi | 42,000-64,000 dollarë në muaj

ATON CENTER që shërben në New Hampshire

Encinitas, CA

Qendra AToN është një nga klinikat më të mira të trajtimit në botë. Duke shërbyer me krenari në New Hampshire dhe më gjerë në Shtetet e Bashkuara, rehabilitimi i alkoolit dhe varësisë përbëhet nga pesë shtëpi që ndodhen mbi një kampus prej 10 hektarësh. Çdo shtëpi mund të strehojë deri në gjashtë mysafirë në të njëjtën kohë. Klientët do të gjejnë pajisje të klasit botëror për çdo shtëpi të ngjashme me një vendpushim me pesë yje.

Specializime | Qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në New Hampshire, Trauma Trauma në New Hampshire, Qendra e Trajtimit të Abuzimit me substanca në New Hampshire, Ankthi, Depresioni, Bixhozi, Trajtimi i Çrregullimeve të Ushqimit New Hampshire, Rehabimi sekondar, Ndërprerja e duhanit, New Hampshire

Çmimi | Qendra AToN pranon shumicën e sigurimeve PPO dhe janë në rrjet me të himn. Qëndrimet me financim privat kushtojnë 2,000 dollarë në ditë.

VIZIONI TRAJTIMI I Adoleshentëve për New Hampshire dhe SHBA

SHBA dhe duke shërbyer në New Hampshire

Ekipi i ekspertëve të Vision mund të ndihmojë adoleshentët që vuajnë nga një mori varësish dhe çrregullimesh të shëndetit mendor. Së bashku me varësinë, klientët mund t'i nënshtrohen terapisë për çrregullime të përbashkëta dhe çështje të shëndetit mendor si bipolar, çrregullime të të ngrënit, vetëlëndim, PTSD dhe OCD. Ka një fokus të fortë në rritjen emocionale të klientëve, marrëdhëniet dhe ndërveprimet familjare dhe shëndetin psikologjik. Sipas Visions Teen Treatment, këto janë tre fusha kyçe në të cilat duhet të ndodhë shërimi.

Specializime | Trajtimi i varësisë nga alkooli në New Hampshire, Çrregullimet e të ngrënit, Qendra e trajtimit të abuzimit me substancat në New Hampshire

Çmimi | 83,000 dollarë pasdite

QENDRA TË RIKURTIMIT TË AMERIKËS

New Hampshire

Qendrat e Rimëkëmbjes së Amerikës kanë vendndodhje të shumta nëpër Shtetet e Bashkuara. Përkushtimi i organizatës ndaj trajtimit të lokalizuar e bën atë një nga rehabilitimet më të mira në botë. Ndihma e lokalizuar i lejon klientët të qëndrojnë afër shtëpisë. Gjithashtu i jep familjes dhe miqve mundësinë për të marrë pjesë në kujdesin e klientit.

Specializime | Trajtimi i abuzimit me substancat në New Hampshire, varësia ndaj bixhozit, varësia ndaj seksit, depresioni, ankthi, trajtimi i çrregullimeve të sjelljes, rehabilitimi i alkoolit në New Hampshire

Çmimi | Kontaktoni Rehab për çmimet

BOCA RECOVERY CENTRE POMPANO BEACH

Qendra e Rimëkëmbjes Boca Pompano Beach

Qendra e Rimëkëmbjes Boca është një program për Çrregullimet e Përdorimit të Substancave që ofron përsosmëri në trajtimin mjekësor dhe klinik të varësisë nga droga dhe alkooli, si dhe problemet e shëndetit mendor që ndodhin bashkë.

Specializime | Varësia nga droga, Çrregullimet e të ngrënit, Trauma

Çmimi | 15,000 dollarë në muaj

LOZHA E CIRKUT

Provo, Juta dhe shërbimi në Nju Hampshire

Cirque Lodge u ofron klientëve shërim afatgjatë me trajtimet e tij individuale dhe të specializuara. Qendra e rehabilitimit nuk ofron një program që i përshtatet të gjithëve, përkundrazi zhvillon programe bazuar në nevojat e secilit klient.

Specializime | ADHD, Përdorimi i alkoolit, Ankthi, Çështjet e Sjelljes, Çrregullimi Bipolar, Rikthim kronik, Kodevarësia

Çmimi | nga 30,000 dollarë në muaj

REHABIMI I DUFFY

Calistoga, CA dhe New Hampshire

Duffy's Napa Valley Rehab ofron detoksifikimin, një program rezidencial dhe plane afatgjata rikuperimi për klientët. Programet e trajtimit janë të përqendruara rreth terapive të bazuara në prova si terapia e sjelljes dialektike (DBT) dhe Terapia njohëse e sjelljes (CBT).

Specializime | Alkool Rehab New Hampshire, Varësia nga kumari, Depresioni, Ankthi, Trajtimi i Çrregullimeve të Sjelljes

Çmimi | 27,750-55,500 dollarë

COTTONWOOD TUCSON REHAB

Tucson, Arizona, Shtetet e Bashkuara

La Cottonwood Tucson programi i rimëkëmbjes mbështetet shumë në neurobiologjinë dhe neuroshkencën e bazuar në prova për të zhvilluar programe trajtimi novatore, të përgjegjshme ndaj pacientëve për varësitë dhe çrregullimet e shëndetit mendor që ndodhin bashkë.

Specializime | Rehabimi i alkoolit në New Hampshire, Çështje të Sjelljes, Abuzimi me Substancat

Çmimi | nga 35,000 dollarë në muaj

SERENITY VISTA PANAMA ideale për New Hampshire

Panama

Serenity Vista u ofron vizitorëve një përvojë të individualizuar me vetëm një maksimum prej gjashtë klientësh në çdo kohë. Programet mund të zgjasin deri në 90 ditë, por numri i të ftuarve nuk i kalon gjashtë. Ky program është ideal për këdo në mbarë botën që flet anglisht. Njerëzit nga Amerika Veriore, Jugore dhe Qendrore, Evropa dhe Australia janë të mirëseardhur. Individë nga të gjitha sferat e jetës, duke përfshirë shumë profesionistë, vijnë në Serenity Vista nga e gjithë bota duke kërkuar një trajtim holistik shumë privat, të matur dhe jashtëzakonisht efektiv të varësisë.

Specializime | Trajtimi i alkoolizmit, varësia ndaj opiateve, depresioni, ankthi, bixhozi, varësia nga kokaina, anoreksia, varësia nga kokaina, droga sintetike, varësia ndaj marihuanës

Çmimi | 14,850 dollarë për 45 ditë / 23,100 dollarë për 70 ditë / 29,700 dollarë për 90 ditë

QENDRA BETTY FORD

Rancho Mirage, CA

Klinikat Betty Ford janë një sektor i Fondacionit Hazelden Betty Ford. Është ofruesi më i madh jofitimprurës i rimëkëmbjes dhe trajtimit të Shteteve të Bashkuara. Ka 16 klinika në të gjithë SHBA-në në Kaliforni, Minesota, Oregon, Illinois, Nju Jork, Florida, Massachusetts, Kolorado dhe Teksas.

Specializime | Varësia nga bixhozi, varësia ndaj seksit, depresioni, ankthi, trajtimi i çrregullimeve të sjelljes

Çmimi | 32,000 dollarë për 30 ditë

PRIVE SWISS

Rehab në New Hampshire

Rehabilitimi ultra-luksoz i Privé-Swiss e merr seriozisht privatësinë. Të ftuarit nuk marrin pjesë në seancat e grupit. Klientët kanë paqe mendore duke e ditur se çdo ditë do të takohen privatisht me këshilltarët, një për një për të eksploruar dhe trajtuar shkaqet e varësisë.

Specializime | Trauma, Menaxhimi i Zemërimit, Abuzimi me Substancat

Çmimi | 120,000 dollarë (në muaj)

DUNAT EAST HAMPTON

East Hampton, Nju Jork, Shtetet e Bashkuara

E vendosur në East Hampton, Nju Jork, The Dunes u krijua për t'i dhënë fund imazheve që shumë individë kanë nga rehabilitimi. Vendndodhja e saj mes pemëve të gjelbra dhe me ajër të pastër të pastër është një botë larg qendrave rehabilituese të ngjashme me burgun që ofrojnë programe me 12 hapa për klientët.

Ai i ndan mysafirët nga jeta e tyre dhe stili i jetesës që ata kanë krijuar me dhoma dhe aktivitete komode për të ndërtuar aftësi fizike.

Specializime | Skizofrenia, Menaxhimi i Zemërimit, Abuzimi me Substancat

Çmimi | 75,000 dollarë (në muaj)

REHABIMI I LIVADEVE

Wickenburg, Arizona, Shtetet e Bashkuara

Për më shumë se 40 vjet, Meadows ka trajtuar klientët dhe jetëgjatësia e tij në industrinë e rehabilitimit dëshmon se është një nga qendrat më të mira të rehabilitimit në dispozicion, për ata që kërkojnë një stil të caktuar tradicional rikuperimi.

Specializime | Alkooli, Çrregullimet e të ngrënit, Abuzimi me substancat

Çmimi | 54,000 dollarë në muaj

QENDRA E RIKULLIMIT BOCA NJU JERSEY

New Jersey, SHBA

Qendra e Rimëkëmbjes Boca është një program për Çrregullimet e Përdorimit të Substancave që ofron përsosmëri në trajtimin mjekësor dhe klinik të varësisë nga droga dhe alkooli, si dhe problemet e shëndetit mendor që ndodhin bashkë.

Specializime | Abuzimi me drogën, Çrregullimet e të ngrënit, Trauma

Çmimi | 15,000 dollarë (në muaj)

TË GJITHA PIKAT REHABIMI VERIOR

Edwards, Kolorado, Shtetet e Bashkuara

Kampusi i All Points North Rehab është 77,000 metra katrorë dhe ndodhet në 30 hektarë shpat mali të harlisur të Kolorados. All Points North ofron pishina, një palestër moderne dhe spa Wellness.

Specializime | Çrregullim ankthi dhe sulm paniku, alkoolizëm, varësi ndaj shpenzimeve

Çmimi | 100,000 dollarë në muaj

KLIFFSIDE MALIBU

Malibu, Kaliforni, SHBA

Cliffside Malibu është më shumë i ngjashëm me një hotel butik me pesë yje që banon në një shtëpi të mrekullueshme në plazh në Malibu. Mysafirët mund të zgjedhin midis akomodimit të përbashkët dhe dhomave private të pajisura me luks. Çdo dhomë në Cliffside vjen me një TV plazma, Wi-Fi dhe çarçafë pambuku egjiptian.

Specializime | Alkooli, Depresioni, Abuzimi me Substancat

Çmimi | 83,000 dollarë pasdite

NEWPORT ACADEMY

Rehabs adoleshentët në New Hampshire

Ofrimi i klientëve mundësinë për t'u bërë të pastër dhe të matur është vetëm një pjesë e apelit të Newport Academy. Banorët janë në gjendje të fitojnë kredite për shkollën e mesme dhe të përgatiten për kolegj përmes orëve në qendrën me pesë yje.

Specializime | Trauma, Alkoolizmi, Abuzimi me Substancat, Shkollë me konvikt terapeutik në New Hampshire, Zemërimi, BPD, ADHD, Qendrat e Shëndetit Mendor Adoleshent në Nju Hampshire

Çmimi | 50,000 dollarë (në muaj)

KRYQËZIMI ANTIGUA

St. John's, Antigua & Barbuda

I vendosur në ishullin e mrekullueshëm të Karaibeve të Antiguas, Crossroads është një nga qendrat më unike të rehabilitimit në dispozicion. Ajo u krijua nga muzikanti legjendar Eric Clapton pasi ai filloi të kalonte kohë në ishull gjatë shërimit të tij.

Specializime | Varësia nga lojërat, Çrregullimet e të ngrënit, Abuzimi me substancat

Çmimi | 24,000 dollarë në muaj

SHTËPI E SHELGUT

Wickenburg, AZ

Willow House është krijuar për klientët femra që vuajnë nga varësia seksuale, varësia nga dashuria dhe çrregullimet e intimitetit. Willow House u ofron grave strehën e tyre për t'i dhënë fund ciklit të varësisë, ashtu siç bën qendra e Livadhit Gentle Path për klientët meshkuj.

Specializime | Varësia nga lojërat, Çrregullimet e të ngrënit, Abuzimi me substancat

Çmimi | 37,000 dollarë në muaj

CLAUDIA BLACK CENTRE

Wickenburg, AZ

Qendra Claudia Black Young Adult u ofron individëve të moshës 18 deri në 26 vjeç trajtim ekspert për varësinë, traumat emocionale dhe shëndetin mendor. Claudia Black Center ndodhet në të njëjtat ambiente me objektin e rehabilitimit Meadows. Ai ofron një program trajtimi të veçantë për klientët bazuar në hulumtimin e Dr. Black.

Specializime | Varësia nga lojërat, çrregullimet e të ngrënit, abuzimi me substancat, rehabilitimi i alkoolit në New Hampshire

Çmimi | 35,000 dollarë në muaj

QENDRA E RIKURTIMIT BOCA BOCA RATON

Qendra e Rimëkëmbjes Boca Boca Raton

Qendra e Rimëkëmbjes Boca është një program për Çrregullimet e Përdorimit të Substancave që ofron përsosmëri në trajtimin mjekësor dhe klinik të varësisë nga droga dhe alkooli, si dhe problemet e shëndetit mendor që ndodhin bashkë.

Specializime | Varësia nga droga, Çrregullimet e të ngrënit, Trauma

Çmimi | 15,000 dollarë në muaj

Rehabs në New Hampshire

Ka një numër të madh të rehabilitimit në Nju Hampshire. Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dihet se cila qendër trajtimi në New Hampshire do t'ju mundësojë të shëroheni plotësisht. Marrja e vendimit për të marrë pjesë në një nga rehabilitimet e shumta në New Hampshire nuk është e lehtë. Në fakt, mund të jetë tepër dërrmuese.

Ka një sërë objektesh rehabilitimi në New Hampshire dhe këto qendra ofrojnë një sërë programesh për individët që kërkojnë shërim nga abuzimi me drogën dhe alkoolin. Një nga pyetjet kryesore që mund të keni është, a duhet të merrni pjesë në rehabilitimin në New Hampshire? Për shkak të vëllimit të lartë të rehabilitimeve në New Hampshire, mund të keni objekte afër. Megjithatë, ju mund të zgjidhni të ndiqni një qendër trajtimi të alkoolit në një shtet tjetër.

Rehabs në New Hampshire ofrojnë nivele të ndryshme të kujdesit. Jo të gjitha objektet e rehabilitimit në New Hampshire janë të njëjta dhe as nuk ofrojnë të njëjtën sasi kujdesi.

 

Para se të zgjidhni një nga rehabilituesit në New Hampshire, duhet të merrni parasysh disa aspekte:

 

Një nga aspektet më të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjidhni një nga rehabilituesit më të mirë në New Hampshire është strategjitë e tij për maturi afatgjatë. Shumë shpesh, individët marrin pjesë në rehabilitime në New Hampshire, por rikthehen kur kthehen në shtëpi. Një strukturë rehabilitimi me cilësi të lartë do t'ju japë mjetet e nevojshme për të vazhduar maturinë gjatë pas largimit nga objekti. Të Stafi i rehabilitimit do t'ju mësojë teknika të ndryshme për të vazhduar rikuperimin.

 

New Hampshire është një destinacion popullor për individët që kërkojnë të heqin dorë nga droga dhe alkooli. Rehabilitimet në New Hampshire kanë qenë shpëtimtari për mijëra individë që vuajnë nga të gjitha llojet e varësisë. Nga rehabilitimet private në New Hampshire te qendrat e financuara nga shteti, New Hampshire është vendi ideal për njerëzit që të gjejnë ndihmën që u nevojitet.

 

Qoftë droga dhe alkooli, bixhozi, Internet dhe lojëra, apo forma të tjera për çrregullimet e shëndetit mendor, ka një rehabilitim në New Hampshire me specialistë të aftë për të ndihmuar. Klientët mund të zgjedhin nga rehabilitimet spitalore dhe rezidenciale në New Hampshire ose programet ambulatore. Ka gjithashtu shumë rehabilitime luksoze të nivelit të lartë në New Hampshire që ofrojnë një ndjenjë hoteli me pesë yje që u japin individëve ndihmë eksperte si në seancat një-me-një ashtu edhe në grup.

 

Rehab në New Hampshire nuk është gjithmonë programet tradicionale me 12 hapa që shumë individë presin të jetë. Programet e trajtimit janë të shumëllojshme dhe ofrojnë një sërë planesh me porosi të ndërtuara për të eliminuar për mirë varësinë dhe çrregullimet e shëndetit mendor.

 

Pse zgjodhët një rehabilitim në New Hampshire?

Rehabatorët në New Hampshire mirëpresin njerëz nga e gjithë bota dhe me prejardhje të ndryshme. Për shkak të numrit të individëve që kërkojnë të jenë të kthjellët dhe të eliminojnë kushtet e tyre themelore, një numër i konsiderueshëm i rehabilitimeve në New Hampshire janë krijuar. Shumë ekspertë të varësisë dhe shëndetit mendor janë zhvendosur në New Hampshire për të punuar në qendrat e trajtimit. Pasja e ekspertëve në këtë fushë për të mbikëqyrur trajtimin e bën New Hampshire një shtrat të nxehtë për lehtësimin e varësisë.

 

Një shumëllojshmëri qendrash rehabilitimi në Nju Hampshire

New Hampshire ka një sërë qendrash trajtimi rehabilitimi të gjitha në një vend. Shteti është një nga të paktët që ofron klinika të ketaminës. A Klinika e ketaminës është e specializuar në terapinë IV me infuzion me ketamine për trajtimin e depresionit, vetëvrasjes, ankthit, OCD, PTSD, sindromës komplekse të dhimbjes rajonale (CRPS/RSD) dhe dhimbjeve të tjera kronike. Rehab në New Hampshire nuk janë vetëm për të rriturit. Adoleshentët mund të gjejnë ndihmën që u nevojitet në shumë qendra rehabilitimi luksoze në New Hampshire. Nga çrregullimet e shëndetit mendor si ADHD ndaj lojërave video të varësisë, rehabilitimit të adoleshentëve qendrat u ofrojnë prindërve ndihmë kur fëmijët e tyre kanë shkuar në një rrugë shkatërruese.

 

Rehabilitimet luksoze në New Hampshire ofrojnë një qëndrim të ngjashëm me një vendpushim me pesë yje. Banorët do të gjejnë terrene të harlisura, pishina të bukura dhe dhoma fitnesi që rrisin përvojën e rehabilitimit. Rehabilitimet rezidenciale në New Hampshire kanë programe ekspertësh që trajtojnë të gjithë pacientin dhe jo vetëm varësinë për një kohë të shkurtër. Trajtimet holistike dhe të bazuara në prova u japin pacientëve mundësinë për të shëruar çështjet themelore që shkaktuan varësinë e tyre.

 

Qendrat e rehabilitimit me bazë në New Hampshire ofrojnë terapi moderne. Individët mund të marrin terapinë më të mirë të mundshme dhe t'i japin fund ciklit të tyre të varësisë në New Hampshire.

 

Rehabatorët më të mirë në New Hampshire

Rehabatorët më të mirë në New Hampshire

Fazat e rehabilitimit në New Hampshire

Cilat janë fazat e rehabilitimit në New Hampshire?

Marrja e vendimit për të hyrë në rehabilitimin në New Hampshire nuk është e lehtë. Duhet shumë forcë për të kuptuar se nevojitet ndihmë për t'i dhënë fund ciklit të varësisë. Udhëtimi përmes rehabilitimit në New Hampshire ju çon në katër faza të ndryshme të rikuperimit.

 

Katër fazat e rehabilitimit në New Hampshire përfshijnë: fillimin e trajtimit, abstinencën e hershme, ruajtjen e abstinencës dhe rikuperimin e avancuar.

 

Faza e parë: Fillimi i trajtimit në New Hampshire

Faza e parë e rikuperimit fillon kur kërkoni ndihmë nga profesionistët e drogës dhe alkoolit. Në fillim, me shumë mundësi do të dëshironi të hiqni dorë nga shërimi dhe t'i ktheheni drogës dhe/ose alkoolit. Ju gjithashtu mund të besoni se problemet tuaja me drogën dhe/ose alkoolin janë nën kontroll dhe nuk janë një dëm për veten dhe të tjerët. Mohimi është i zakonshëm dhe një çështje e vështirë për t'u kapërcyer në ditët e para të rimëkëmbjes.

 

Faza e dytë: Rehabilitimet e hershme të abstinencës në New Hampshire

Faza e dytë e rehabilitimit fillon pasi të merrni vendimin e vetëdijshëm për të vazhduar shërimin nga abuzimi me substancat. Abstinenca e hershme është një fazë e vështirë pasi kaloni nëpër faza të ndryshme brenda skenës. Ju mund të përjetoni simptoma të tërheqjes, dëshira mendore dhe fizike, shkaktarë që mund t'ju tundojnë të rikthimi, dhe varësi psikologjike nga droga dhe alkooli. Një specialist i trajnuar për varësinë do t'ju mësojë të përballeni me këto çështje. Do të fitoni mjete se si të jetoni një mënyrë jetese të matur.

 

Faza e tretë: Abstinenca e vazhdueshme në rehabilitimet në New Hampshire

Faza e hershme e abstinencës zgjat rreth 90 ditë. Pasi të keni përfunduar këtë periudhë kohore të maturisë, do të hyni në fazën e vazhdueshme të abstinencës. Individët në trajtim rezidencial mund të kalojnë në pjesën ambulatore të programit sapo të hyjnë në fazën e abstinencës së vazhdueshme. Fokusi kryesor i shtetit është shmangia e rikthimit.

 

Një këshilltar i trajnuar do t'ju ndihmojë t'ju mësojë se si të parandaloni rikthimin. Do të mësoni gjithashtu mënyra për të përdorur mjetet e mësuara në fazat e mëparshme për të përballuar fusha të tjera të jetës dhe për të qëndruar të matur. Aftësi të reja përballuese do të mësohen duke ju lejuar të ndërtoni një mënyrë jetese të pastër, marrëdhënie të shëndetshme dhe të zhvilloni zakone të tjera të mira. Faza e vazhdueshme e rehabilitimit të abstinencës fillon rreth tre muaj pas programit të rimëkëmbjes. Duhen rreth pesë vjet maturi përpara se të kalojmë në fazën përfundimtare.

 

Faza e katërt: Rimëkëmbja e Avancuar me Rehabs në New Hampshire

Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit nuk ndodh brenda natës. Duhen pesë vjet abstinencë që një individ të kalojë në fazën e avancuar të rimëkëmbjes. Të gjitha mjetet, njohuritë dhe aftësitë që mësuat në rehabilitimin në New Hampshire dhe këshillimi mund të përdoren tani për të krijuar një mënyrë jetese afatgjatë.

 

Ju do të jeni në gjendje të qëndroni të matur dhe të zotëroni aftësitë për të qenë një person më i shëndetshëm. Përveç kësaj, mjetet dhe njohuritë e fituara nga fazat e mëparshme të rehabilitimit do t'ju ndihmojnë të jeni një prind, person dhe/ose bashkëshort më i mirë. Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit është më shumë sesa thjesht të qëndrosh esëll.

Qendrat e rehabilitimit të alkoolit në New Hampshire

Më në fund keni vendosur që keni nevojë për ndihmë me varësinë tuaj ndaj alkoolit. Ndoshta ju tashmë jetoni në New Hampshire ose po konsideroni një nga qendrat e shumta të rehabilitimit të alkoolit në New Hampshire për veten ose një të dashur. Pavarësisht se në cilën kategori bëni pjesë, ju dëshironi të merrni pjesë në një qendër rehabilitimi për alkoolin që është më e përshtatshme për nevojat tuaja, pavarësisht nëse është në New Hampshire ose në një zonë tjetër.

Trajtimi profesional mund t'ju ndihmojë të shëroheni nga sëmundja e alkoolizmit në New Hampshire, por jo të gjitha qendrat e rehabilitimit të alkoolit në New Hampshire ofrojnë të njëjtën përvojë. Disa objekte rehabilitimi për alkoolin ofrojnë një program të një madhësie që i përshtatet të gjithëve, ndërsa të tjerët ndërtojnë një program rreth jush. Pasi të keni marrë hapin kryesor për t'u angazhuar në një program të trajtimit të alkoolit në New Hampshire, mund të vendosni se cili lloj rehabilitimi në New Hampshire është më i miri për nevojat tuaja.

 

Një nga artikujt kryesorë të ofruar nga shumë qendra të rehabilitimit të alkoolit në New Hampshire është detoksikimi mjekësor. Detoksifikimi mjekësor i ndihmon klientët me simptoma të tërheqjes së alkoolit. Alkooli mund të krijojë një varësi mendore dhe fizike. Lënia e duhanit pa ndihmën e profesionistëve mund ta bëjë tërheqjen më keq dhe madje edhe kërcënuese për jetën. Detoksikimi mjekësor në New Hampshire ju lejon të lehtësoni alkoolin dhe të largoni toksinat nga trupi juaj.

 

Objektet e rehabilitimit rezidencial në New Hampshire janë të njohura me klientët që kërkojnë një kurë nga abuzimi me alkoolin. Trajtimi në spital gjithashtu u mëson klientëve mjetet e nevojshme për të qëndruar të matur për një kohë të gjatë. Ju mund të merrni pjesë në terapi të ndryshme, klasa dhe aktivitete të tjera gjatë qëndrimit. Programet e kujdesit rezidencial në New Hampshire zgjasin të paktën 28 ​​ditë dhe mund të vazhdojnë për mbi 90 ditë.

 

Klientët mund të përjetojnë një program ditor për rikuperimin e alkoolit me mirësjellje të shtrimit të pjesshëm në spital. Një program spitalor i pjesshëm (PHP) në New Hampshire u ofron klientëve rreth katër deri në pesë orë kujdes në ditë. Klientët mund të kthehen në shtëpi pas përfundimit të trajtimit.

 

Programet intensive ambulatore (IOP) në New Hampshire janë gjithashtu të disponueshme për klientët. Këto programe janë të shkëlqyera për individët që nuk kanë nevojë për kujdes ose mbikëqyrje gjatë gjithë kohës. Klientët mund të vazhdojnë të jetojnë dhe punojnë jashtë rehabilitimit, ndërkohë që ndjekin një numër të vogël seancash terapie në javë.

 

Opsioni përfundimtar i rehabilitimit të alkoolit në New Hampshire është një program ambulator. Ky është një takim tipik javor ose dy-javor në të cilin klientët mund të marrin ndihmë për varësinë e tyre ndaj alkoolit.

Emri i Biznesit Vleresim Kategoritë Numri i telefonit Adresa
Bodyworks Rock balancuarBodyworks Rock balancuar
komente 2
Yoga, Masazh Terapi, Reiki +16033985549 33 Brookline Rd, Inn Season Resorts Pollard Brook, Lincoln, NH 03251
Lincoln Nails dhe SpaLincoln Nails dhe Spa
komente 20
Sallone thonjve, Depilim, Masazh Terapi +16037457199 31 Main St, Lincoln, NH 03251
Masazh me rrënjët verioreMasazh me rrënjët veriore
komente 2
Terapia e masazhit +16034551301 2115 US Route 3, 2 nd Fl, Ste 2C, Campton, NH 03223
Scott Legier, DCH HHP – Mind Soul TouchScott Legier, DCH HHP - Mind Soul Touch
1 shqyrtim
Masazh Terapi, Hipnozë/Hipnoterapi, Life Coach +16032547028 5 Red Sleigh Rd, Campton, NH 03223
Instituti për Shëndet NaturopatikInstituti për Shëndet Naturopatik
komente 3
Naturopatike/Holistike, Masazh Terapi, Refleksologji +16035364888 607 Tenney Mountain Hwy, Village Sq, Ste 144, Plymouth, NH 03264
Akupunkturë Heidi BotnickAkupunkturë Heidi Botnick
komente 12
Akupunkturë, Mjekësi Tradicionale Kineze +17183069152 Kompleksi i Lëvizjes së Nëntë të Shtetit, 31 Route 25, Plymouth, NH 03264
Masazh MasterPaqeMasazh MasterPaqe
komente 4
Terapia e masazhit +16038695470 65 Lewis Hill, Whitefeather Studio, Bethlehem, NH 03574
Palestër funksionalePalestër funksionale
1 shqyrtim
Fitnes & Instruction, Menaxhimi i dhimbjes +16037071301 68 Main St, Plymouth, NH 03264
Prekje Intuitive Nga HollyPrekje Intuitive Nga Holly
komente 2
Masazh Terapi, Masazh +16036169153 2087 Main St, Betlehem, NH 03574
OMG Day SpaOMG Day Spa
komente 3
Spa dite, masazhe, sallone thonjve +16032383260 12 Yeaton Rd, Bldg B, Ste 4, Rte. 25, Plymouth, NH 03264
InnerSpirit Reiki & WellnessInnerSpirit Reiki & Wellness
1 shqyrtim
Reiki, trajner i shëndetit +16037836714 36 Country Club Rd, Unit 914, Gilford, NH 03249

Të mirat dhe të këqijat e New Hampshire Rehab

Pas viteve të abuzimit me substancat dhe përjetimit të ciklit të varësisë, vizita në një rehabilitim rezidencial në New Hampshire ose një qendër ambulatore është shansi për të filluar përsëri. Po, shkuarja në rehabilitim në New Hampshire po e kthen faqen në një kapitull të ri të jetës suaj. Pavarësisht se ku merrni pjesë në rehabilitimin në New Hampshire ose cilën qendër rehabilitimi zgjidhni; është një shans për të filluar nga e para.

 

Ndryshimi është pozitiv dhe rehabilitimi në New Hampshire mund t'ju largojë nga zakonet tuaja të vjetra. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit e pëlqejnë ndryshimin. Disa janë kundër ndryshimit dhe nuk e shohin atë të dobishëm. Përjetimi i një mjedisi të ri gjatë rehabilitimit në New Hampshire mund të pengojë procesin e rikuperimit. Në vend që të përjetojnë ndryshime rreth tyre, këta individë preferojnë ndryshime nga brenda.

 

Nëse nuk keni vendosur ende nëse do të merrni pjesë në rehabilitimin rezidencial në New Hampshire ose larg shtëpisë, mund të merrni parasysh disa nga të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit në New Hampshire më poshtë.

 

Të mirat e Rehabs në New Hampshire

Një nga arsyet më të njohura për zgjedhjen e një qendre rehabilitimi në New Hampshire është kostoja. Qëndrimi në një rehabilitim në New Hampshire për kujdes rezidencial ose ambulator mund të jetë shumë më me kosto efektive sesa të shkosh në një rehabilitim jashtë shtetit ose jashtë shtetit. Distanca mund të jetë një faktor masiv në marrjen e ndihmës nga një person. Abuzimi me substancat e tyre mund të jetë aq i keq saqë largimi nga zona e New Hampshire është një nga arsyet më domethënëse që individi nuk merr ndihmë.

 

Ju mund të zbuloni se kostoja e rehabilitimit nga droga dhe alkooli në New Hampshire është e njëjtë me atë kudo tjetër. Megjithatë, këto nuk janë shpenzimet e vetme që do të bëni. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh koston e udhëtimit për të arritur në destinacionin përfundimtar të rehabilitimit në New Hampshire. Kostoja e fluturimit ose e makinës për në një rehabilitim që nuk është në New Hampshire mund ta bëjë të kushtueshëm pjesëmarrjen në objekt. Sigurimi juaj mjekësor mund të mbulojë koston e qëndrimit të rehabilitimit në New Hampshire, por është e rrallë që ofruesi i sigurimit të mbulojë koston e udhëtimit dhe akomodimit nëse është e nevojshme.

 

Një faktor tjetër për t'u marrë parasysh është se ndjekja e një rehabilitimi jashtë zonës së New Hampshire do të thotë që mund të mos keni miq ose familje për t'u rikthyer. Ka shumë rehabilitime në New Hampshire që ofrojnë terapi familjare në ditët e sotme. Këto rehabilitime janë ideale nëse planifikoni të qëndroni afër shtëpisë. Kjo ju jep një shans për t'u rilidhur me miqtë dhe familjen me të cilët mund të keni humbur kontaktin. Udhëtimi në një rehabilitim parandalon miqtë dhe familjen të marrin pjesë në seancat e terapisë familjare. Mbështetja është jetike për dikë që të arrijë maturinë.

 

Qëndrimi në New Hampshire ju lejon të aksesoni burimet që rehabilitimi ka krijuar në një nivel të rajonit të New Hampshire. Këto lidhje dhe burime që ka ndërtuar rehabilitimi mund të rezultojnë të jenë të dobishme për ju. Ka të ngjarë të ketë një rrjet këshilltarësh, takimesh, grupesh mbështetëse, programesh pune dhe sponsorësh me të cilët do të lidheni pasi të largoheni nga rehabilitimi. Kjo mund t'ju ndihmojë të qëndroni të matur, faleminderit për kujdesin afatgjatë që do të merrni.

 

Nëse keni nevojë të qëndroni në shtëpi dhe të punoni dhe nuk mund t'i kushtoni rehabilitimit 24/7, programet ambulatore të qendrave të New Hampshire janë opsione të shkëlqyera. Këto lehtësisht ju lejojnë të merrni trajtim jetik të abuzimit me substanca ndërsa jetoni jetën tuaj pothuajse normale.

 

Përfitimet e Rehabs në New Hampshire:

 • Kosto-efektive
 • Njohur me burime dhe mjete
 • Krijimi i rrjetit mbështetës
 • Përfshirja e familjes
 • Më shumë programe dhe opsione afatgjata
 • Shumëllojshmëri opsionesh ambulatore në New Hampshire
 • Strategjitë e përballimit

 

Të këqijat e rehabilitimit në New Hampshire

Ashtu si me çdo gjë, ka disa të këqija për të mirat, dhe rehabilitimi në New Hampshire nuk është ndryshe. Një qendër rehabilitimi në New Hampshire mund të mos ju përshtatet për një sërë arsyesh. Ndoshta më e rëndësishmja është se mund të ofrojë shkas për rikthim. Rehabilitimi në New Hampshire nuk ju nxjerr plotësisht nga mjedisi që keni përjetuar. Kjo do të thotë, ju mund të largoheni nga rehabilitimi pas përfundimit të programit dhe menjëherë të ktheheni në rrethet e miqve dhe vendet që çuan në përdorimin e drogës fillimisht.

 

Ju mund të mos keni miq dhe familje që mund t'ju mbështesin sipas nevojës. Procesi fillestar i rikuperimit mund të jetë shumë i vështirë pa mbështetjen e duhur. Miqtë dhe familja juaj mund të kenë problemet e tyre të abuzimit me substancat. Nëse kanë nuk ka dëshirë për t'u pastër dhe esëll, kjo mund t'ju shkaktojë rikthim.

 

Nëse po përpiqeni të largoheni një marrëdhënie abuzive dhe merrni trajtim në të njëjtën kohë, një rehabilitim në New Hampshire mund të mos sigurojë distancën e nevojshme për t'u larguar nga një partner abuziv. Siguria është jetike për burrat dhe gratë që kërkojnë distancë nga një partner abuziv. Vizita e një rehabilitimi më larg mund të sigurojë një distancë të sigurt për individin. Gjithashtu mund t'u japë atyre distancën dhe kohën për të kuptuar se jeta është më e mirë pa partnerin abuziv në jetën e tyre.

 

Rehabilituesit në New Hampshire mund të ofrojnë shpërqendrime për t'ju parandaluar që të përmirësoheni. Miqtë dhe familja janë më të afërt, shkaktarët mund të jenë më të bollshëm dhe mund të jetë e lehtë të vendosësh për të lënë trajtimin dhe rikthimin. Qëndrimi në një rehabilitim në New Hampshire e bën më të lehtë për ju që të largoheni nga trajtimi. Do t'ju duhet të merreni me çështjet e jetës në nivel lokal, të cilat mund të parandalojnë rikuperimin. Ekziston madje një shans që të shihni njerëz nga e kaluara juaj në rehabilitimin në New Hampshire, gjë që mund të ketë një ndikim negativ në shërimin tuaj.

 

Problemet me rehabilituesit në New Hampshire

 • Shkaktarë të shumtë të drogës
 • Opsione të kufizuara trajtimi
 • Më shumë shpërqendrime
 • Mungesa e anonimitetit
 • Mungesa e sigurisë
 • Më e lehtë për të lënë

 

Pse shumica e njerëzve zgjedhin rehabilitimin në New Hampshire?

Në përgjithësi, shumica e njerëzve që kërkojnë trajtim zgjedhin një qendër rehabilitimi për abuzimin me substancat në New Hampshire. Arsyeja për zgjedhjen e një opsioni rehabilitimi në New Hampshire është për shkak të komoditetit dhe afërsisë që ofron me punën dhe shtëpinë. Ka një sërë faktorësh të tjerë që mund të kontribuojnë në vendimin për të marrë pjesë në rehabilitimin në New Hampshire, përveç të qenit pranë familjes dhe miqve.

 

Pavarësisht nga opsioni që zgjidhni, është e rëndësishme të keni një rrjet solid mbështetës miqsh me familjen. Kjo jo vetëm që e bën procesin e trajtimit më të mirë dhe më shpërblyes, por do të thotë që ka të ngjarë të qëndroni të matur pas përfundimit të rehabilitimit. Është gjithashtu jetike të zgjidhni një rehabilitim me mjete, burime dhe një rrjet grupesh për të punuar me ju pas trajtimit. Një program i kujdesit të mëvonshëm siç është një IOP është i rëndësishëm për të mbështetur rikuperimin.

Trajtimi i varësisë nga alkooli në New Hampshire

Trajtimi i varësisë nga alkooli në New Hampshire zakonisht kërkohet kur një individ ka krijuar një marrëdhënie të varur me alkoolin. Tani e njohur më shpesh si një sëmundje, varësia në të vërtetë formohet nga ndryshimet në rrugët nervore të trurit. Tek një i varur, truri bëhet i mësuar me praninë e vazhdueshme të alkoolit, që do të thotë se tërheqja mund të shkaktojë simptoma të rëndësishme dhe të pakëndshme. Ndërsa shumica e të varurve në New Hampshire janë viktimë e varësisë së tyre, gjë që i bën ata të kërkojnë substancën e varur, ashpërsia e mundshme e tërheqjes do të thotë që disa të varur do të zgjedhin në mënyrë aktive varësinë.

 

Pavarësisht se është një sëmundje e dokumentuar mirë, varësia ndaj alkoolit në New Hampshire ende nuk është kuptuar plotësisht. Arsyet pse, pavarësisht disponueshmërisë së gatshme të alkoolit në shumicën e vendeve, vetëm disa njerëz bëhen të varur ndërsa të tjerët mund të mbajnë një marrëdhënie të shëndetshme mbeten të paqarta. Megjithatë, ka prova në rritje se mund të ketë një lidhje fiziologjike që lidhet me trurin, dhe se modelet, si rritja e rrezikut ku ka një histori familjare të varësisë ose alergjisë ndaj akloholit, mund të jetë rezultat i faktorëve të trashëguar dhe jo të mjedisit.

 

Çfarë është çrregullimi i përdorimit të alkoolit në New Hampshire?

Edhe pse alkoolizmi në New Hampshire është një term i përdorur zakonisht, edhe në mesin e komunitetit mjekësor, ai në fakt nuk është një term klinik. Pjesërisht kjo është për shkak se kuptimi i përgjithshëm i termit është i varësisë. Në vend të kësaj, termi klinik është çrregullimi i përdorimit të alkoolit.

 

Çrregullimi i përdorimit të alkoolit mbulon një sërë problemesh të përdorimit të alkoolit, jo vetëm varësinë dhe dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit mund ta shfaqë gjendjen në mënyra të ndryshme. Kjo mund të përfshijë varësinë, por gjithashtu përfshin çdo abuzim me alkoolin që nuk duhet të jetë konstant, për shembull dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit në New Hampshire mund të ketë periudha të zgjatura abstinence, por përjeton dëshira gjatë asaj periudhe dhe, kur ata pinë një pije, zbulojnë ata nuk janë në gjendje të kontrollojnë konsumin e tyre.

 

Diagnoza e çrregullimit të përdorimit të alkoolit mund të bëhet vetëm nga një profesionist mjekësor i kualifikuar ose në një nga qendrat e shumta të trajtimit të varësisë nga alkooli në New Hampshire. Për të vendosur një diagnozë, ata do të marrin në konsideratë marrëdhënien historike dhe aktuale të një pacienti me alkoolin dhe do të bëjnë vlerësime kundrejt një sërë kriteresh diagnostikuese. Këto kritere do të përfshijnë faktorë që marrin parasysh qëndrimin e pacientit ndaj alkoolit, efektet e pirjes tek ai dhe ndikimin që ka në jetën e tyre më të gjerë. Kriteret vlerësohen në bazë të dymbëdhjetë muajve të mëparshëm, kështu që çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të diagnostikohet edhe nëse pacienti ka qenë i matur për një periudhë të konsiderueshme.

 

Sidoqoftë, varësia ndaj alkoolit dhe çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të shfaqen në shumë mënyra. Është e rëndësishme, nëse ka ndonjë shqetësim, t'i diskutoni këto me një profesionist mjekësor ose një qendër trajtimi të varësisë nga alkooli në New Hampshire, i cili mund të ofrojë një vlerësim dhe diagnozë të duhur. Kjo mund të përfshijë gjithashtu një ekzaminim fizik dhe analizat e gjakut që nga varësia ndaj alkoolit mund të ketë efekte fizike të dallueshme.

 

Çfarë është trajtimi i varësisë ndaj alkoolit në New Hampshire?

Shërimi nga varësia ndaj alkoolit është një proces i përjetshëm, pavarësisht nëse një pacient ndjek trajtimin e varësisë ndaj alkoolit në New Hampshire apo diku tjetër. Qëllimi i trajtimit nuk është thjesht të detoksojë një pacient, por t'i përgatisë ata të jetojnë në një botë ku përdorimi i alkoolit është i zakonshëm dhe shpesh pjesë përbërëse e kulturës. Pjesët e hershme të trajtimit të varësisë nga alkooli në New Hampshire janë gjithashtu të vështira dhe është e rëndësishme që ai të bëhet me mbikëqyrje mjekësore.

 

Trajtimi i varësisë nga alkooli në New Hampshire ka tre faza të gjera, megjithëse këto mbivendosen: detoksifikimi, rehabilitimi dhe rikuperimi. Mënyra se si duken këto do të ndryshojë jashtëzakonisht, në varësi të faktorëve si ashpërsia dhe kohëzgjatja e varësisë dhe faktorëve fizikë si madhësia dhe gjinia. Megjithatë, edhe kur një mjek ose profesionist i varësisë në New Hampshire ka të gjithë informacionin, është e pamundur të garantohet në nivel individual se si do të shkojë trajtimi dhe për shkak të efekteve anësore të rënda të tërheqjes është e rëndësishme të zgjidhni llojin e trajtimit të alkoolit dhe objekt trajtimi në New Hampshire, me kujdes.

 

Pas detoksifikimit, i droguari do të fillojë rehabilitimin e varësisë nga alkooli në New Hampshire. Kjo fazë mund të shihet më së miri si një kalim drejt rimëkëmbjes. Mund të fillojë në një qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në New Hampshire dhe gradualisht të shohë pacientin të kthehet në jetën e përditshme, por gjithashtu ka të ngjarë të fillojë forma trajtimi që do t'i vazhdojë shumë pasi të ketë përfunduar rehabilitimi, potencialisht për pjesën tjetër të jetës së tyre. kur kthehen në shtëpi pas trajtimit, pavarësisht nëse është New Hampshire apo më larg.

 

Terapia ka të ngjarë të jetë një pjesë kyçe e rehabilitimit, megjithëse ka disa medikamente që mund të përdoren gjithashtu për të ndihmuar në zbutjen e dëshirave, si acamprosate, ose për të vepruar si një parandalues ​​ndaj konsumit të alkoolit, si disulfirami.

 

Programe me dymbëdhjetë hapa, si alkoolistët anonimë, janë gjithashtu metoda të zakonshme të trajtimit të varësisë nga alkooli në New Hampshire. Këto janë grupe të mbështetjes së kolegëve, kështu që nuk drejtohen nga profesionistë mjekësorë, por në vend të kësaj i ndihmojnë të varurit të kontrollojnë varësinë e tyre ndërsa ofrojnë një grup mbështetës.

 

Së fundi, mund të përdoret edhe terapi familjare. Kjo mund të jetë e dobishme në shërimin e marrëdhënieve të dëmtuara dhe ndërtimin e mbështetjes që do t'i duhet një të varur. Megjithatë, ai gjithashtu ndihmon në parandalimin e çdo sjelljeje mundësuese që anëtarët e familjes mund të kenë shfaqur, pa dashje ose jo.

 

Faza e fundit e trajtimit të varësisë nga alkooli në New Hampshire është shërimi. Pas një viti esëll ndryshimi i rikthimit është vetëm 50%, dhe kjo bie në 15% pas qëndrimit esëll për pesë vjet.

 

Trajtimi për varësinë ndaj alkoolit në New Hampshire nuk është i lehtë dhe mund të jetë tepër sfidues. Procesi i detoksifikimit, në veçanti, mund të jetë fizikisht dhe mendërisht kërkues dhe shqetësues. Megjithatë, me mbështetjen e duhur nga profesionistët e varësisë nga New Hampshire, si dhe ata afër të varurit, shanset për të trajtuar me sukses varësinë ndaj alkoolit në New Hampshire rriten shumë.

Detoksifikimi i alkoolit në New Hampshire

Detoksifikimi i alkoolit në New Hampshire

Detoksifikimi i alkoolit në New Hampshire është shkurtimi i detoksifikimit dhe është procesi i largimit të toksinave nga trupi nga sistemi i tij. Ndërsa një proces krejtësisht i natyrshëm - trupi i njeriut po detoksifikohet vazhdimisht - kur toksina është një ilaç që krijon varësi ose një nënprodukt i metabolizuar i një droge, procesi mund të ketë efekte anësore të rëndësishme.1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Procesi i detoksifikimit të alkoolit në New Hampshire mund të jetë i vështirë. Megjithëse të gjithë janë të ndryshëm, dhe për këtë arsye përvojat e tyre të detoksifikimit janë të ndryshme, për disa njerëz simptomat e tërheqjes së alkoolit mund të jenë të rënda. Dhe në disa raste detoksikimi i alkoolit, kur nuk menaxhohet siç duhet nga një ekip mjekësor i New Hampshire, mund të jetë fatal.

 

Gjatë detoksifikimit të alkoolit në New Hampshire, trupi fillimisht do të çlirohet nga alkooli. Megjithatë, ndërsa mëlçia metabolizon alkoolin, mund të krijojë më shumë toksina. Për këtë arsye, efektet më të këqija të tërheqjes së alkoolit mund të ndodhin kur nuk ka më alkool në sistem, por toksinat e mbetura do të vazhdojnë të kenë efekt ndërsa trupi merret me to. Detoksifikimi në New Hampshire është bërë më i vështirë nga simptomat e tërheqjes që shumë do të përjetojnë. Për shkak se truri është mësuar me praninë e alkoolit, ai do të përgjigjet kur të hiqet alkooli, duke ndryshuar prodhimin e tij të kimikateve organike të cilat mund të kenë efekte fizike dhe mendore.

 

Pavarësisht se është një proces sfidues dhe kërkues, detoksikimi i alkoolit në New Hampshire nuk është një kurë për një çrregullim të përdorimit të alkoolit. Në vend të kësaj, është një hap i parë i domosdoshëm për të filluar një jetë pa varësi.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të alkoolit në New Hampshire?

Për shkak se është shumë kërkuese fizikisht dhe mendërisht, dhe jo pa rrezik, detoksifikimi i alkoolit në New Hampshire duhet të kryhet gjithmonë me mbikëqyrje mjekësore. Kjo do të lejojë ndërhyrjen, nëse është e nevojshme, me administrimin e medikamenteve për të menaxhuar simptomat ose nëse pacienti është në ndonjë rrezik nga procesi i tërheqjes.

 

Ndërsa gjeldeti i ftohtë është perceptimi i zakonshëm i detoksifikimit dhe përdoret shpesh, në disa raste zvogëlimi mund të jetë i përshtatshëm për ta bërë tranzicionin më të lehtë për t'u menaxhuar. Ka të ngjarë të rekomandohet nëse një pacient ka tentuar më parë detoksifikimin ose në New Hampshire ose diku tjetër dhe ka vuajtur simptoma të rënda të tërheqjes.

 

Një detoks i ftohtë i gjelit të detit në New Hampshire zakonisht zgjat nga shtatë deri në dhjetë ditë. Megjithëse shumica e njerëzve nuk do të përjetojnë simptomat më të rënda, ashpërsia e simptomave të përjetuara tenton të rritet ndërsa procesi i tërheqjes vazhdon. Kjo mund ta bëjë detoksifikimin e alkoolit në New Hampshire një përvojë ankthioze si për të varurit ashtu edhe për të dashurit. Për disa njerëz, procesi i tërheqjes dhe detoksifikimit është aq traumatik saqë do të preferojnë varësinë e vazhdueshme.

 

Tërheqja akute, java e parë, do të fillojë menjëherë pasi i varuri të ndalojë së piri. Kjo zakonisht do të jetë brenda disa orësh, edhe pse kjo mund të ndryshojë në bazë të faktorëve fiziologjikë dhe konsumit të tyre të alkoolit menjëherë përpara ndalimit. Gama e simptomave mund përfshijnë ankthin dhe depresionin, dridhjet, të përzierat, të vjellat, djersitjen, problemet me gjumin dhe, në raste ekstreme, dështimi i zemrës.

 

Simptomat e vogla janë të parat që shfaqen. Në mënyrë tipike të vogla, këto simptoma do të konsideroheshin lehtësisht të menaxhueshme nga shumica e njerëzve dhe përfshijnë gjëra të tilla si dhimbje koke dhe dridhje të lehta. Kjo do të pasohet nga simptoma të moderuara. Zakonisht duke filluar nga 12-24 orë pas pijes së fundit, këto simptoma mund të jenë më të rënda. Trupi do të përpiqet të largojë toksinat sado që të jetë e mundur. Ata që përjetojnë simptoma më të rënda mund të vuajnë gjithashtu ethe dhe konfuzion gjatë kësaj faze. Kjo është gjithashtu pika ku pacienti ka të ngjarë të ndjejë efektet psikologjike të tërheqjes. Tani alkooli është hequr, prodhimi i dopaminës është shpesh i kufizuar ose edhe ndalur, duke rezultuar në patentë ndjenja depresioni ose ankthi.

 

Simptomat e rënda do të fillojnë nga dy deri në katër ditë pas pirjes së fundit. Simptomat më të rënda janë delirium tremens, i njohur më mirë si DT. Kjo do të thotë se detoksikimi thelbësor i alkoolit në New Hampshire është i mbikqyrur nga ana mjekësore.

 

Qendrat e detoksifikimit të alkoolit në New Hampshire

Detoksifikimi i alkoolit në New Hampshire nuk duhet të tentohet kurrë pa mbikëqyrje mjekësore. Në mënyrë ideale, detoksikimi duhet të bëhet në një nga qendrat rezidenciale të detoksifikimit të alkoolit me vlerësime më të mira në New Hampshire. Ndërsa detoksifikimi ambulator në New Hampshire është i mundur, për shembull nëse varësia nuk ishte e rëndë dhe i droguari ka një sistem të fortë mbështetës në shtëpi, natyra e paparashikueshme e detoksifikimit do të thotë se trajtimi në spital është i preferueshëm dhe të paktën duhet të ketë një mënyrë për të pasur ndihmë mjekësore në dorë. Solo detoksina New Hampshire nuk duhet të merret në konsideratë ose të tentohet në asnjë rrethanë.

 

Një detoks mjekësor i alkoolit në New Hampshire do të përfshijë një marrje ose pranim. Pavarësisht se cila qendër detoksifikimi nga alkooli në New Hampshire do të bëhet detoksifikimi, kjo do të përfshijë një vlerësim të problemit. Kjo do të marrë parasysh gjëra të tilla si kohëzgjatja dhe ashpërsia e varësisë, përpjekjet e mëparshme të tërheqjes, historia familjare, struktura mbështetëse dhe shëndeti fizik dhe mendor. Kjo fazë do të marrë në konsideratë se si procesi i detoksifikimit mund të përparojë, duke marrë parasysh një tërheqje të zbehtë nëse duket se ka një rrezik të lartë nga marrja e gjelit të detit.

 

Mbështetja mjekësore për detoksifikimin në vetë New Hampshire është, megjithatë, kryesisht e përgjegjshme. Është aty për të siguruar që rreziqet ose rreziqet janë identifikuar dhe menaxhuar menjëherë dhe në mënyrë të përshtatshme. Për fat të keq, ka pak ndërhyrje mjekësore në dispozicion për të ndihmuar procesin e detoksifikimit fizik. Megjithatë, disa ilaçe mund të përdoren për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave.

 

Medikamentet më të zakonshme të ofruara janë benzodiazepinat. Këto funksionojnë në sistemin nervor qendror dhe mund të ndihmojnë në menaxhimin e dridhjeve dhe spazmave. Ata gjithashtu kanë një efekt kundër ankthit, kështu që mund të ndihmojnë në menaxhimin e disa prej simptomave psikologjike. Nëse një pacient ka një diagnozë të dyfishtë, atyre mund t'u jepet edhe mjekim për të menaxhuar gjendjen tjetër. Historikisht, ka pasur një ngurrim për të administruar drogë gjatë detoksifikimit dhe tërheqjes, por kohët e fundit pikëpamja ka ndryshuar, duke pranuar se trajtimi i të dyja kushteve në të njëjtën kohë ka tendencë të jetë më i suksesshëm.

 

Pjesa e fundit e procesit të detoksifikimit mjekësor të alkoolit është stabilizimi. Stabilizimi, si detoksikimi, nuk është një kurë, por përkundrazi krijimi i një pike fillestare të qëndrueshme për të filluar procesin e rehabilitimit dhe rimëkëmbjes në New Hampshire. Kjo mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve si naltreksoni, i cili ndihmon në reduktimin e dëshirave, ose acamprosate, të cilat mund të ndihmojnë trurin të riformojë rrugët.

 

Kalimi në rehabilitim dhe rikuperim në New Hampshire

Pjesëmarrja në një nga qendrat e detoksifikimit të alkoolit në New Hampshire është hapi i parë dhe, për shumë njerëz, do të jetë hapi më sfidues i rrugëtimit të tyre drejt një jete të matur. Marrja e mbështetjes së duhur për detoksifikimin është e rëndësishme, jo vetëm për shkak të rreziqeve dhe rreziqeve që ai përfshin, por sepse një detoksifikim i menaxhuar mirë mund të ndihmojë në krijimin e një periudhe të suksesshme në një nga rehabilitimet në New Hampshire. Kjo është veçanërisht e rëndësishme me një diagnozë të dyfishtë, pasi trajtimi i varësisë dhe një gjendje së bashku siguron që efektet e secilit të merren parasysh dhe ndryshimet e suksesit janë shumë më të larta.

Detoksifikimi i drogës në New Hampshire

La Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore të Shteteve të Bashkuara pranon tre hapa në një proces të detoksifikimit të drogës:

 

Fazat e detoksifikimit të drogës New Hampshire

 1. Vlerësim: Me fillimin e detoksifikimit të drogës në New Hampshire, një pacient testohet fillimisht për të parë se cilat substanca specifike qarkullojnë aktualisht në gjakun e tij dhe sasinë. Klinikët gjithashtu vlerësojnë pacientin për çrregullime të mundshme që ndodhin bashkë, diagnozë të dyfishtë dhe probleme mendore/sjellëse.
 2. Stabilizim: Në këtë fazë të detoksifikimit në New Hampshire, pacienti udhëhiqet përmes procesit të detoksifikimit.
 3. Drejtimi i pacientit në trajtim: Hapi i fundit i procesit të detoksifikimit të drogës në New Hampshire është përgatitja e pacientit për procesin aktual të rimëkëmbjes. Duke qenë se detoksifikimi i drogës merret vetëm me varësinë fizike dhe varësinë ndaj drogës, ai nuk trajton aspektet psikologjike të varësisë ndaj drogës. Kjo fazë përfshin marrjen e marrëveshjes nga pacienti për të përfunduar procesin duke u regjistruar në një program rehabilitimi nga droga në New Hampshire.

 

Detoksifikimi i drogës në New Hampshire

Detoksifikimi i drogës në New Hampshire është pjesa e parë e një programi gjithëpërfshirës që një individ kalon për rehabilitimin e abuzimit me substancat. Një program rehabilitimi nga droga dhe alkooli në New Hampshire do t'ju ofrojë një grup të plotë mjetesh të nevojshme për rindërtimin dhe rikuperimin. Detoksikimi i drogës në New Hampshire mund të parandalojë që ndjenjat e pakëndshme ose rrethanat fatale të ndodhin papritur kur ndaloni përdorimin e drogës dhe alkoolit.

 

Qëllimi përfundimtar i një detoksifikimi nga droga në programin New Hampshire është të sigurojë shërim fiziologjik pas varësisë afatgjatë nga droga dhe/ose alkooli. Kjo bëhet fillimisht nga stabilizimi i ndjekur nga një periudhë detoksifikimi. Pasi të përfundojë stabilizimi, fokusi i një programi të detoksifikimit të drogës në New Hampshire ndryshon në monitorimin dhe mbështetjen e proceseve të ndryshme të trupit. Trupi duhet të nxjerrë drogat brenda tij. Një program detoksifikimi i drogës në New Hampshire do të ndihmojë në menaxhimin e këtij procesi zakonisht të pakëndshëm të njohur si tërheqje.

 

Programet e detoksifikimit të drogës në New Hampshire janë vendosur për të ndihmuar trupin të shërohet pas varësisë nga droga dhe/ose alkooli. Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të kaloni në fazën tjetër. Pa detoksifikimin, nuk ka lëvizje në aspektet e tjera të rehabilitimit në New Hampshire.

 

Procesi i tërheqjes mund të marrë ditë ose muaj për të përfunduar. Efekti i një droge tek ju dhe kohëzgjatja e përdorimit do të diktojë sasinë e kohës që ju nevojitet për të detoksikuar. Ka disa faktorë të tjerë që do të përcaktojnë kohëzgjatjen e tërheqjes suaj të drogës dhe/ose alkoolit në New Hampshire. Kjo perfshin:

 • Substanca nga e cila jeni të varur
 • Për sa kohë ka zgjatur varësia
 • Thellësia e varësisë
 • Metoda juaj e abuzimit me drogën si gërhitja, pirja e duhanit, injektimi ose gëlltitja
 • Sasia e substancës që merrni në të njëjtën kohë
 • Histori familjare e keqpërdorimit të drogës dhe/ose alkoolit

 

A është e sigurt për të droguar detoksifikimin në shtëpi në New Hampshire?

Ju mund të bëni hapin për detoksifikimin në shtëpi në New Hampshire. Shumë njerëz përpiqen të detoksohen nga privatësia e vendbanimit të tyre në New Hampshire. Megjithatë, detoksikimi në shtëpi nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë. Në fakt, ka disa arsye që mund të jetë zgjedhja e gabuar në përgjithësi kur bëhet fjalë për detoksifikimin e drogës në New Hampshire.

 

Për një, detoksifikimi në shtëpi në New Hampshire mund të mos jetë i sigurt. Në një qendër rehabilitimi të drogës në Nju Hampshire, ju keni profesionistë që mbikëqyrin qëndrimin dhe detoksifikimin tuaj. Nëse vendosni të qëndroni në shtëpi për të detoksifikuar, nuk ka gjasa që dikush të mbikëqyrë simptomat tuaja të tërheqjes – veçanërisht jo një profesionist mjekësor i trajnuar.

 

Një tjetër arsye pse detoksikimi në shtëpi mund të mos jetë ideal është se nuk funksionon gjithmonë. Dhimbja dhe shqetësimi që kalon një person gjatë detoksifikimit mund t'i shohë që ai shpejt të përfundojë procesin dhe të marrë drogë. Detoksifikimi mund të jetë i vështirë për shkak të simptomave të tërheqjes që përjetoni. Prandaj, mund të mos keni vullnetin tuaj për të vazhduar.

 

Së fundi, detoksikimi në një rehabilitim të drogës të drejtuar në mënyrë profesionale në New Hampshire është shumë më i sigurt pasi profesionistët mjekësorë dhe individë të trajnuar janë në dispozicion. Ata mund ta bëjnë procesin shumë më të rehatshëm sesa mund të jeni në shtëpi. Përveç kësaj, procesi në një rehabilitim është më efektiv me një individ të trajnuar që e mbikëqyr atë.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të drogës në New Hampshire?

Duhet të kuptoni se faza fillestare e detoksifikimit të drogës është mjaft intensive. Në një institucion rehabilitimi, anëtarët e stafit mjekësor dhe psikiatrik do të jenë në dispozicion për të ofruar mbështetje të vazhdueshme. Disa nga simptomat më të zakonshme të tërheqjes gjatë detoksifikimit përfshijnë:

 • Djersitje, ndonjëherë me tepri
 • Zvarritje e tepruar
 • Ankth
 • Agjitacion dhe zhgënjim
 • Dhimbje të muskujve
 • Lotim i syve
 • rrufë
 • Pagjumësi
 • Luhatje humori
 • Dëshira për drogë

 

Këto simptoma mund të jenë shumë të pakëndshme, edhe pse zakonisht jo kërcënuese për jetën. Kujdesi psikiatrik dhe mjekësor gjatë detoksifikimit të drogës është i dobishëm. Një sërë çështjesh mund të paraqiten tek pacientët në orët e para të detoksifikimit. Stafi i rehabilitimit do të adresojë nevojat tuaja më urgjente derisa të stabilizoheni.

 

Çështjet që mund të paraqiten përfshijnë:

 • Dhunë
 • psikozë
 • plagosje
 • Sëmundje mjekësore
 • Kërcënimi për vetëdëmtim

 

Gjatë detoksifikimit të ndihmuar nga mjekësia, do t'ju jepet mjekim i kontrolluar për të ndihmuar në procesin e detoksifikimit. Fatkeqësisht, asnjë ilaç nuk është krijuar për të parandaluar simptomat e tërheqjes. Megjithatë, ka ilaçe që mund të ulin ndikimin e simptomave. Ilaçet administrohen për të lehtësuar depresionin dhe ankthin, për t'ju ndihmuar të flini dhe për të kompensuar probleme të tjera të zakonshme.

 

Pjesëmarrja në detoksifikimin e drogës

Ju nuk duhet të zgjidhni një program detoksifikimi të drogës bazuar në vendndodhjen e tij pranë jush. Në fakt, vendndodhja nuk duhet të merret kurrë parasysh. Për disa njerëz, ndjekja e një rehabilitimi që është larg dhe i largon ata nga shkaktarët lokalë. Për individët e tjerë, të qenit pranë familjes ndihmon. Në fund, vendimi juaj për të marrë pjesë në një rehabilitim specifik duhet të bazohet në aftësinë e programit për t'ju ndihmuar. Kjo përfshin çdo çrregullim të përbashkët që përjetoni.

 

Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë

Disa mjekë rehabilitues reklamojnë detoksifikimin e shpejtë dhe ultra të shpejtë. Këto procese dhe programe kanë mjaft rreziqe për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Detoksifikimi i shpejtë largon drogat nga sistemi i një personi më shpejt sesa detoksifikimi i rregullt i drogës. Përkrahësit e detoksifikimit të shpejtë pretendojnë se procesi është një mënyrë më e shpejtë për të hequr drogat nga trupi. Përveç kësaj, ju lejon të shmangni simptomat e dhimbshme të tërheqjes.

 

Programet e rehabilitimit që ofrojnë detoksifikimin e shpejtë nuk janë të lira. Për më tepër, procesi mund të jetë i dëmshëm fizikisht dhe mendërisht. Gjatë programit të detoksifikimit duke përdorur detoksifikimin e shpejtë, ju qetësoheni me anestezi dhe ju jepen medikamente për të zëvendësuar barnat në trupin tuaj. Metoda u krijua fillimisht për pacientët e varur nga drogat opiate si heroina dhe qetësuesit e dhimbjeve. Megjithëse detoksikimi i shpejtë tingëllon i shkëlqyeshëm, rreziqet e tij zakonisht tejkalojnë përfitimet. Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë mund të shkaktojnë:

 • Atak ne zemer
 • Paranojë
 • Temperatura e lartë e trupit
 • Infeksion
 • Të përzier
 • Të vjella
 • aspiratë
 • mbytje
 • Vdekje

 

Detoksifikimi është hapi i parë drejt trajtimit të varësisë nga droga. Thjesht detoksifikimi në vetvete është shpesh i pamjaftueshëm për një shërim të suksesshëm. Një plan i plotë trajtimi i ofruar nga një strukturë rehabilitimi me reputacion do t'ju mundësojë të rikuperoni plotësisht pas detoksifikimit.

Qendrat e detoksifikimit të shpejtë në New Hampshire

Çfarë është detoksikimi i shpejtë në New Hampshire?

Detoksikimi i shpejtë në New Hampshire është një temë e diskutueshme. Një pacient që i nënshtrohet një programi trajtimi të shpejtë detoksifikimi në New Hampshire vihet nën anestezi deri në gjashtë orë. Gjatë kësaj kohe, një ilaç antagonist opioid si naltreksoni përdoret për të hequr ilaçet opioid nga trupi i pacientit. Detoksifikimi i shpejtë në New Hampshire përdoret për të ndaluar një pacient të ndjejë efektet shkatërruese të tërheqjes. Qetësimi i pacientit dhe vendosja e tij nën anestezi i lejon ata të "flenë" gjatë procesit të tërheqjes dhe detoksifikimit.

 

A është i sigurt detoksikimi i shpejtë në New Hampshire?

Ekspertët pohojnë se detoksikimi i shpejtë në New Hampshire është një mënyrë e sigurt për të pastruar trupin. Është gjithashtu më e këndshme pasi individët që kalojnë përmes tërheqjes së opioideve mund të përjetojnë lëkundje, djersitje, të përziera dhe probleme të tjera për periudha të gjata.

 

Tërheqja e opioideve mund të marrë javë për t'u përfunduar plotësisht. Megjithatë, qendrat e shpejta të detoksifikimit në New Hampshire mund t'u mundësojnë pacientëve të përfundojnë procesin e plotë të detoksifikimit në vetëm tre ditë. Ndërsa procesi i anestezisë zgjat vetëm disa orë, pacientët mund të mbahen në një klinikë mjekësore për monitorim më pas.

 

A funksionon detoksikimi i shpejtë në New Hampshire?

Detoksikimi i shpejtë nuk mund të përdoret si zëvendësim për varësinë. Është një proces që ndihmon dhe i mundëson një personi të kalojë në shërim. Megjithatë, detoksifikimi i shpejtë nuk është një proces vetëm për rikuperim. Është thjesht një mënyrë për pastrimin e trupit, në mënyrë që pacientët të mund të kalojnë në rehabilitim.

 

Fusha mjekësore është e grisur nëse detoksikimi i shpejtë funksionon. Për shumicën e të varurve nga opioidet, pengesa më e madhe për të ndjekur rehabilitimin dhe për t'u shëruar nga varësia është tërheqja. Dhimbja dhe shqetësimi që mund të ketë një person nga tërheqja e gjelit të ftohtë mund t'i kthejë në përdorimin e opioideve. Prandaj, kufizimi ose ndalimi i simptomave fizike të një personi duke i lejuar ata të fokusohen në rikuperimin e plotë nëpërmjet rehabilitimit duhet të vlerësohet.

 

Çfarë ndodh pas detoksifikimit të shpejtë në New Hampshire

Shumë kritikë të qendrave të detoksifikimit të shpejtë në New Hampshire pretendojnë se detoksifikimi i shpejtë ndodh shumë shpejt ose se nuk siguron shërim të qëndrueshëm. Ajo që këta kritikë nuk arrijnë të kuptojnë është se detoksifikimi i shpejtë është vetëm hapi i parë në procesin e rehabilitimit në New Hampshire. Një person duhet të ndjekë trajtimin e tij të shpejtë të detoksifikimit me pjesëmarrjen në një nga rehabilitimet e shumta në New Hampshire për të trajtuar problemet e tyre mendore, të sjelljes dhe emocionale.

 

Duke përfunduar një program rehabilitimi rezidencial në New Hampshire pas detoksifikimit të shpejtë, individët mund të shërohen plotësisht nga varësia e tyre ndaj opioideve. Tërheqja nuk është një përvojë e këndshme dhe t'u ofrosh pacientëve mundësinë për të pakësuar ndjenjat e tyre shqetësuese fizike dhe mendore mund të përmirësojë shanset e dikujt për shërim.

New Hampshire () është një shtet në rajonin e New England të Shteteve të Bashkuara. Kufizohet me Massachusetts në jug, Vermont në perëndim, Maine dhe Oqeanin Atlantik në lindje, dhe provincën kanadeze të Quebec në veri. Nga 50 shtetet amerikane, New Hampshire është i pesti më i vogël për nga sipërfaqja dhe i dhjeti më pak i populluar, me pak më shumë se 1.3 milionë banorë. Concord është kryeqyteti i shtetit, ndërsa Mançesteri është qyteti më i madh. Motoja e New Hampshire, "Live Free or Die", pasqyron rolin e tij në Luftën Revolucionare Amerikane; pseudonimi i tij, "Shteti i Granitit", i referohet formacioneve dhe guroreve të gjera të granitit. Ai është më i njohur në mbarë vendin për mbajtjen e parë paraprake në ciklin e zgjedhjeve presidenciale të SHBA-së, duke shkaktuar shprehjen "Si shkon New Hampshire, po shkon edhe kombi".

New Hampshire ishte i banuar për mijëra vjet nga popuj që flisnin algonquian si Abenaki. Evropianët mbërritën në fillim të shekullit të 17-të, me anglezët që krijuan disa nga vendbanimet më të hershme jo-indigjene. Provinca e New Hampshire u krijua në 1629, e emërtuar sipas qarkut anglez të Hampshire. Pas rritjes së tensioneve midis kolonive britanike dhe kurorës gjatë viteve 1760, New Hampshire pa një nga aktet më të hershme të hapura të rebelimit, me marrjen e Fort William dhe Mary nga britanikët në 1774. Në janar 1776, ai u bë i pari nga Kolonitë britanike të Amerikës së Veriut për të krijuar një qeveri të pavarur dhe kushtetutën e saj shtetërore; gjashtë muaj më vonë, ajo nënshkroi Deklaratën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara dhe kontribuoi me trupa, anije dhe furnizime në luftën kundër Britanisë. Në qershor 1788 ishte shteti i nëntë që ratifikoi Kushtetutën e SHBA-së, duke e sjellë atë dokument në fuqi.

Përgjatë mesit të shekullit të 19-të, New Hampshire ishte një qendër aktive e abolitionizmit dhe kishte afruar 32,000 burra për Unionin gjatë Luftës Civile në SHBA. Pas luftës, shteti pa një industrializim të shpejtë dhe rritje të popullsisë, duke u bërë një qendër e prodhimit të tekstilit, këpucarisë dhe prodhimit të letrës; Amoskeag Manufacturing Company në Mançester ishte dikur fabrika më e madhe e tekstilit të pambukut në botë. Lumenjtë Merrimack dhe Connecticut ishin të veshur me mullinj industrialë, shumica e të cilëve punësonin punëtorë nga Kanadaja dhe Evropa; Francezët kanadezë formuan fluksin më të rëndësishëm të emigrantëve dhe sot afërsisht një e katërta e të gjithë banorëve të Nju Hampshire pretendojnë prejardhjen franceze amerikane, e dyta pas Maine.

Duke reflektuar një prirje mbarëkombëtare, sektori industrial i New Hampshire ra pas Luftës së Dytë Botërore; që nga viti 1950, ekonomia e saj është diversifikuar shumë për të përfshirë shërbimet financiare dhe profesionale, pasuritë e paluajtshme, arsimin dhe transportin, me prodhimin ende më të lartë se mesatarja kombëtare. Duke filluar në vitet 1980, popullsia e saj u rrit pasi autostradat kryesore e lidhnin atë me Bostonin e Madh dhe çuan në më shumë komunitete dhoma gjumi. Në shekullin e 21-të, New Hampshire është ndër shtetet më të pasura në SHBA, me të ardhurat mesatare më të larta të familjes dhe disa nga normat më të ulëta të varfërisë, papunësisë dhe krimit. Është një nga vetëm nëntë shtetet pa taksë mbi të ardhurat dhe nuk ka taksa mbi shitjet, fitimet kapitale ose trashëgiminë; për rrjedhojë, barra e saj e përgjithshme tatimore është më e ulëta në SHBA pas Floridës. New Hampshire renditet në mesin e dhjetë shteteve më të mira në metrika të tilla si qeverisja, kujdesi shëndetësor, mundësitë socio-ekonomike dhe stabiliteti fiskal.

Me terrenin e tij malor dhe shumë të pyllëzuar, New Hampshire ka një sektor turistik në rritje të përqendruar në rekreacionin në natyrë. Ka disa nga malet më të larta të skive në Bregun Lindor dhe është një destinacion kryesor për sportet dimërore; Mali Monadnock është ndër malet më të ngjitura në SHBA Aktivitete të tjera përfshijnë vëzhgimin e gjetheve të vjeshtës, vilat verore përgjatë shumë liqeneve dhe bregut të detit, sportet motorike në New Hampshire Motor Speedway dhe Java e motorëve, një miting popullor me motorë i mbajtur në Weirs Beach në Lakonia. Pylli Kombëtar i Malit të Bardhë lidh pjesët e Vermontit dhe Maine të shtegut Appalachian dhe ka rrugën automobilistike të malit Uashington, ku vizitorët mund të lëvizin me makinë në majën e malit Uashington prej 6,288 këmbësh (1,917 m).

Rehabilitime luksoze në New Hampshire

Kur shumë njerëz mendojnë për qendrat e rehabilitimit në New Hampshire, ata imagjinojnë objekte të zymta me pak pajisje, shumë si një spital. Sidoqoftë, ekzistojnë lloje të ndryshme qendrash rehabilitimi në New Hampshire që plotësojnë nevojat e pacientëve të tyre. Një nga llojet në rritje të qendrave janë objektet luksoze të rehabilitimit në New Hampshire, të cilat ofrojnë një mjedis luksoz për ata që kanë nevojë të merren me varësinë e tyre.

 

Rehabilitimet luksoze në New Hampshire po rriten në popullaritet sepse ofrojnë më shumë se një mjedis të thjeshtë dhe të zymtë. Kjo lloj qendre nuk është për të gjithë, por ofron një zgjedhje për ata që kërkojnë trajtim gjatë muajit të ardhshëm deri në tre muaj, që është mesatarja e qëndrimit.

 

Cilat janë Rehabs Luksoze në New Hampshire?

Mbani në mend se termi "luks" nuk është i rregulluar që do të thotë se çdo qendër rehabilitimi në New Hampshire mund të etiketohet si e tillë. Vetë termi zakonisht i referohet një qendre trajtimi luksoze që ofron një mjedis të rehatshëm shumë si një hotel luksoz. Për objektet e rehabilitimit që kualifikohen si qendra luksoze në New Hampshire, ato zakonisht kanë të përbashkëtat e mëposhtme.

 • Pajisjet e dëshirueshme
 • Vendndodhja e shkëlqyer
 • Shërbimet e detoksifikimit në vend
 • Terapi të specializuara

 

Ndoshta tipari më i dukshëm në mesin e rehabilituesve luksoz në New Hampshire është vendndodhja spektakolare në të cilën janë vendosur. Në fakt, takimi juaj i parë me reklamat për qendra të tilla shpesh do të shfaqë vendndodhjen e tyre që në fillim. Pajisjet e dëshirueshme shpesh përfshijnë vaska, zona ushtrimesh, pishina dhe çfarë mund të gjeni në një hotel luksoz.

 

Detoksifikimi kryhet shpesh në një spital në New Hampshire ose në një strukturë të veçantë nga vetë qendra e rehabilitimit. Megjithatë, qendrat luksoze të rehabilitimit në New Hampshire shpesh do të kenë detoksifikimin brenda shtëpisë, i cili kryhet pasi të kontrolloheni. Së fundi, shumë qendra luksoze do të kenë terapi specifike ose të specializuara që i veçojnë ato nga objektet e tjera. Terapi të tilla mund të përfshijnë akupunkturë, masazh, trajtime spa dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të prisni të gjeni një staf shumë të kualifikuar, një program të plotë klinik përveç terapive të specializuara dhe një theks te konfidencialiteti.

 

Pse njerëzit zgjedhin rehabilitimin luksoz në New Hampshire?

Siç mund të dyshoni, ka një kosto shtesë për të ndjekur një rehabilitim luksoz në New Hampshire në krahasim me objektet tradicionale që lidhen me rehabilitimin nga varësia. Plus, mund të jetë më e vështirë të kesh sigurim që mbulon objekte të tilla luksoze, megjithëse kjo mund të jetë ende e mundur duke pasur parasysh llojin e sigurimit që zotëroni.

 

A është një rehabilitim luksoz në New Hampshire i duhuri për ju?

Kjo do të varet kryesisht nga lloji i trajtimit që ju nevojitet. Është e vërtetë që shumë opsione buxhetore në New Hampshire ofrojnë kujdes të jashtëzakonshëm. Një qendër rehabilitimi luksoze në New Hampshire mund të jetë një shpenzim i panevojshëm në krahasim. Megjithatë, ka përparësi që ofrojnë shumë objekte rehabilitimi luksoze në New Hampshire që nuk mund të krahasohen me homologët e tyre buxhetorë.

 

Qendrat e rehabilitimit të abuzimit me substancat në Nju Hampshire

Qendrat e rehabilitimit të abuzimit me substancat në Nju Hampshire

Rehabilitimi i trajtimit të varësisë në New Hampshire

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.