Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Kuptimi i rehabilitimit të varësisë në Luiziana

Nëse ju ose dikush që e doni po lufton me varësinë në Luiziana, shteti ka qendra trajtimi për të ndihmuar. Luiziana ka një sërë objektesh ambulatore për rehabilitimin e drogës që ofrojnë trajtim ndërsa një pacient jeton në shtëpinë e tij ose në një strukturë jetese të matur. Disa objekte rehabilitimi nga droga në Luiziana ofrojnë një mjedis mbështetës për pacientët që të fokusohen në shërimin e tyre.

 

Ndërsa të dyja Qendrat rezidenciale dhe ambulatore të rehabilitimit të drogës në Luiziana dhe objektet e rehabilitimit të alkoolit adresojnë varësinë, ato ndryshojnë në teknika. Pas detoksifikimit, qendrat e rehabilitimit të drogës në Luiziana dhe qendrat e trajtimit të alkoolit ndryshojnë në opsionet që kanë për pacientët. Shteti i Luizianës ofron shërbime të ndryshme për trajtimin e çrregullimeve të abuzimit me substancat e individëve që kanë varësi ndaj alkoolit ose drogës.

 

Ne hulumtuam për të gjetur programe rezidenciale në Luiziana që ofrojnë trajtim me cilësi të lartë për varësinë dhe shëndetin mendor. Qendrat e trajtimit të varësisë në përgjithësi ofrojnë mundësi trajtimi rezidencial dhe ambulator për të trajtuar varësinë dhe çrregullimet e shëndetit mendor.

 

Nga kujdesi rezidencial në spital deri te terapia ambulatore, qendrat e trajtimit në Luiziana ofrojnë trajtim specialiteti për individët që luftojnë me një varësi.

 

Përveç ofrimit të një niveli të trajtimit bazë nëpërmjet detoksifikimit dhe rehabilitimit, programet afatgjata të trajtimit mund t'i ndihmojnë pacientët të trajtojnë kushtet shëndetësore kronike, afatgjata që lidhen me abuzimin me alkoolin ose drogën, ose t'i ndihmojnë ata të ritrajnojnë aftësitë e jetës që janë dëmtuar nga abuzimi me substanca aktive. . Ekzistojnë opsione të shtruara dhe ambulatore për detoksifikimin, por një strukturë e detoksifikimit të drogës në Luiziana do të jetë në gjendje t'u sigurojë pacientëve trajtim dhe mbështetje gjatë gjithë kohës.

 

Ekzistojnë mundësi të gjera për detoksifikimin e drogës dhe alkoolit, duke pasur parasysh numrin e përgjithshëm të programeve: 13% janë rezidenciale, jo spitalore, ndërsa 12% janë shërbime spitalore, spitalore. Ndërsa ka shumë opsione për të zgjedhur, është e rëndësishme të gjeni një strukturë që ofron llojin tuaj të dëshiruar të trajtimit. Jashtë qendrave private të trajtimit, shkuarja në një institucion të financuar nga qeveria, gjetja e burimeve të varësisë në terren dhe regjistrimi për sigurimet shëndetësore të drejtuara nga qeveria si Medicaid dhe Medicare mund të ndihmojnë të gjitha për ta bërë kujdesin më të përballueshëm.

Zgjidhni një qendër trajtimi nga Rehabs tona në Luiziana

Më poshtë është një përmbledhje e zgjedhur me dorë e rehabilituesve më të mirë në Luiziana. Si një burim i pavarur, me politika të forta editoriale ne rendisim çdo qendër rehabilitimi që i shërben Luizianës që përputhet me standardet tona të larta të kritereve të trajtimit, duke siguruar që ata që kërkojnë trajtim në Luiziana të kenë një listë gjithëpërfshirëse të opsioneve më të mira të disponueshme.

 

Një program rehabilitimi në Luiziana, ose shkurt rehabilitimi, është një formë e mbikëqyrur trajtimi që është krijuar për t'i dhënë fund varësisë së një personi ndaj drogës dhe/ose alkoolit. Rehabatorët në Luiziana tradicionalisht fokusohen në ndihmën e një individi për të marrë ndihmë nga droga dhe alkooli; megjithatë, më shumë programe janë krijuar për të ndihmuar njerëzit me një sërë çështjesh si shqetësimet e shëndetit mendor, depresioni, ankthi, çrregullimet e të ngrënit, bixhozi, dhe varësia nga videolojërat.

 

Rehabilitimet me cilësi të lartë nuk trajtojnë vetëm simptomat e një personi, por mund të trajtojnë problemet themelore që i kanë shkaktuar ato në radhë të parë. Programet e trajtimit të rehabilitimit në Luiziana u ofrojnë klientëve mundësinë për të mësuar të jetojnë pa substancat që i lidhin ata. Mjetet e mësuara i lejojnë klientët të largohen nga rehabilitimi në Luiziana dhe të kthehen në jetën e tyre të përditshme të aftë për të jetuar më shëndetshëm, duke përqafuar plotësisht rimëkëmbjen afatgjatë.

 

Shfaqja e rehabilituesve më të mirë në Luiziana të disponueshme me sigurim ose vetëpagesë. Zgjedhur me dorë dhe verifikuar për shkallën e suksesit, stilin e trajtimit, mjedisin terapeutik, objektet, koston dhe vlerën. Këto qendra trajtimi ofrojnë përvoja të personalizuara rikuperimi, me synimin e rikuperimit të plotë.

 

Këshilla për zgjedhjen e një prej rehabilituesve tanë në Luiziana

 

 

Të dish se ke nevojë për ndihmë për t'i dhënë fund abuzimit me substancat dhe marrja e asaj ndihme janë dy gjëra shumë të ndryshme. Mund të jetë e lehtë të identifikoni se keni nevojë për ndihmë për të hequr qafe keqpërdorimin e substancave dhe/ose problemet e shëndetit mendor. Në fakt, gjetja e një programi rikuperimi dhe ndjekja e rehabilitimit në Luiziana në fund të fundit mund të jetë çështja që ju pengon të gjeni shërim afatgjatë.

 

Nuk ka pasur kurrë më shumë opsione në Luiziana për keqpërdorimin e substancave dhe trajtime të shëndetit mendor sesa ka sot. Mund të jetë krejtësisht dërrmuese kur më në fund uleni dhe kërkoni një program rikuperimi në Luiziana ose shikoni për zgjedhjen e rehabilitimit të duhur. Ju ose të dashurit tuaj mund të pyesni veten se si do të gjeni ndonjëherë ofruesin e duhur të trajtimit të Luizianës. Gjetja e ofruesit të duhur nuk duhet të jetë e vështirë dhe ndjekja e disa këshillave mund t'ju japë ndihmën e nevojshme.

 

1. Kuptoni se nevojitet ndihma

Është jetike që të mos prisni shumë për të marrë ndihmën e nevojshme ose për të ndihmuar një person të dashur.

 

2. Merrni një vlerësim nga një profesionist në Luiziana

Ju mund të merrni një vlerësim profesional nga një psikiatër në Luiziana ose një ofrues i shëndetit mendor përpara se të angazhoheni në një program rehabilitimi në Luiziana. Takimi me një këshilltar për mbështetjen e shëndetit mendor ju lejon të bëni pyetje dhe të mësoni rreth opsioneve të mundshme të rehabilitimit në Luiziana.

 

3. Gjetja e një ofruesi rehabilitimi në Luiziana

 • A duket rehabilitimi rezidencial në Luiziana i sigurt, i rehatshëm dhe a i plotëson nevojat tuaja për sa i përket mjedisit?
 • Çfarë terapish ofrojnë?
 • Çfarë komoditetesh kanë?
 • Sa banorë kanë?

 

4. Vizitoni rehabilitimin në Luiziana

Nuk është gjithmonë e mundur, por nëse mund të vizitoni qendrën e rehabilitimit në Luiziana, kjo mund t'ju ndihmojë të vendosni përfundimisht se ku të shkoni.

 

5. Filloni rehabilitimin në Luiziana sa më shpejt që të jetë e mundur

Pasi të zgjidhni një rehabilitim në Luiziana, duhet të zgjidhni një datë fillimi. Rehabilitimi nuk është një festë, kështu që fillimi sa më shpejt është mënyra ideale për të marrë ndihmë. Pasi të zgjidhni datën tuaj të fillimit, komunikoni me qendrën e rehabilitimit rezidencial në Luiziana për të zbuluar se çfarë duhet të sillni me vete.

Ilaç mirëqenien

Rehab luksoz në Luiziana

Metoda e korrigjimit® është një gamë e gjerë metodash psiko-terapeutike kryesore. Të ofruara nga këndvështrimi psikiatrik dhe terapeutik, i gjithë ekipi në Remedy Wellbeing beson në krijimin e një rikuperimi afatgjatë të qëndrueshëm, duke e vendosur klientin në qendër të ofertës së tyre të trajtimit të klasit botëror.

Specializime | Qendra e rehabilitimit për varësinë nga alkooli në Luiziana, trajtimi i traumës në Luiziana, Qendra e trajtimit të abuzimit me substancat në Luiziana, ankthi, depresioni, kriza e jetës së lojërave të fatit, trajtimi i çrregullimeve të të ngrënit në Luiziana, rehabilitimi sekondar, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset (ndër të tjera)

Rehabs në Luiziana

Ka një numër të madh rehabilitimesh në Luiziana. Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dihet se cila qendër trajtimi në Luiziana do t'ju mundësojë të shëroheni plotësisht. Marrja e vendimit për të marrë pjesë në një nga rehabilitimet e shumta në Luiziana nuk është e lehtë. Në fakt, mund të jetë tepër dërrmuese.

Ka një numër objektesh rehabilitimi në Luiziana dhe këto qendra ofrojnë një sërë programesh për individët që kërkojnë shërim nga abuzimi me drogën dhe alkoolin. Një nga pyetjet e mëdha që mund të keni është, a duhet të merrni pjesë në rehabilitimin në Luiziana? Për shkak të vëllimit të lartë të rehabilitimeve në Luiziana, mund të keni objekte afër. Megjithatë, ju mund të zgjidhni të ndiqni një qendër trajtimi të alkoolit në një shtet tjetër.

Rehabs në Luiziana ofrojnë nivele të ndryshme të kujdesit. Jo të gjitha objektet e rehabilitimit në Luiziana janë të njëjta dhe as nuk ofrojnë të njëjtën sasi kujdesi.

 

Para se të zgjidhni një nga rehabilituesit në Luiziana, duhet të merrni parasysh disa aspekte:

 

Një nga aspektet më të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjidhni një nga rehabilituesit më të mirë në Luiziana është strategjitë e tij për maturi afatgjatë. Shumë shpesh, individët marrin pjesë në rehabilitime në Luiziana, por rikthehen kur kthehen në shtëpi. Një strukturë rehabilitimi me cilësi të lartë do t'ju japë mjetet e nevojshme për të vazhduar maturinë gjatë pas largimit nga objekti. Të Stafi i rehabilitimit do t'ju mësojë teknika të ndryshme për të vazhduar rikuperimin.

 

Luiziana është një destinacion popullor për individët që kërkojnë të heqin dorë nga droga dhe alkooli. Rehabilitimet në Luiziana kanë qenë shpëtimtari për mijëra individë që vuajnë nga të gjitha llojet e varësisë. Nga rehabilitimet private në Luiziana te qendrat e financuara nga shteti, Luiziana është vendi ideal për njerëzit që të gjejnë ndihmën që u nevojitet.

 

Qoftë droga dhe alkooli, bixhozi, Internet dhe lojëra, apo forma të tjera për çrregullimet e shëndetit mendor, ka një rehabilitim në Luiziana me specialistë të aftë për të ndihmuar. Klientët mund të zgjedhin nga rehabilitimet spitalore dhe rezidenciale në Luiziana ose programet ambulatore. Ka gjithashtu shumë rehabilitime luksoze të nivelit të lartë në Luiziana që ofrojnë një ndjenjë hoteli me pesë yje që u japin individëve ndihmë të ekspertëve si në seancat një-me-një ashtu edhe në grup.

 

Rehab në Luiziana nuk është gjithmonë programi tradicional me 12 hapa që shumë individë presin të jetë. Programet e trajtimit janë të shumëllojshme dhe ofrojnë një sërë planesh me porosi të ndërtuara për të eliminuar për mirë varësinë dhe çrregullimet e shëndetit mendor.

 

Pse zgjodhët një rehabilitim në Luiziana?

Rehabatorët në Luiziana mirëpresin njerëz nga e gjithë bota dhe nga një shumëllojshmëri prejardhjesh. Për shkak të numrit të individëve që kërkojnë të jenë të kthjellët dhe të eliminojnë kushtet e tyre themelore, një numër i konsiderueshëm i rehabilitimeve në Luiziana janë krijuar. Shumë ekspertë të varësisë dhe shëndetit mendor janë zhvendosur në Luiziana për të punuar në qendrat e trajtimit. Të kesh ekspertë në këtë fushë për të mbikëqyrur trajtimin e bën Luizianën një shtrat të nxehtë për lehtësimin e varësisë.

 

Një shumëllojshmëri qendrash rehabilitimi në Luiziana

Luiziana ka një sërë qendrash trajtimi rehabilitimi të gjitha në një vend. Shteti është një nga të paktët që ofron klinika të ketaminës. A Klinika e ketaminës është e specializuar në terapinë IV me infuzion me ketamine për trajtimin e depresionit, vetëvrasjes, ankthit, OCD, PTSD, sindromës komplekse të dhimbjes rajonale (CRPS/RSD) dhe dhimbjeve të tjera kronike. Rehab në Luiziana nuk janë vetëm për të rriturit. Adoleshentët mund të gjejnë ndihmën që u nevojitet në shumë qendra rehabilitimi luksoze në Luiziana. Nga çrregullimet e shëndetit mendor si ADHD ndaj lojërave video të varësisë, rehabilitimit të adoleshentëve qendrat u ofrojnë prindërve ndihmë kur fëmijët e tyre kanë shkuar në një rrugë shkatërruese.

 

Rehabilitimet luksoze në Luiziana ofrojnë një qëndrim të ngjashëm me një vendpushim me pesë yje. Banorët do të gjejnë terrene të harlisura, pishina të bukura dhe dhoma fitnesi që rrisin përvojën e rehabilitimit. Rehabilitimet rezidenciale në Luiziana kanë programe ekspertësh që trajtojnë të gjithë pacientin dhe jo vetëm varësinë për një kohë të shkurtër. Trajtimet holistike dhe të bazuara në prova u japin pacientëve mundësinë për të shëruar çështjet themelore që shkaktuan varësinë e tyre.

 

Qendrat e rehabilitimit me bazë në Luiziana ofrojnë terapi moderne. Individët mund të marrin terapinë më të mirë të mundshme dhe t'i japin fund ciklit të tyre të varësisë në Luiziana.

Fazat e rehabilitimit në Luiziana

Cilat janë fazat e rehabilitimit në Luiziana?

Marrja e vendimit për të hyrë në rehabilitimin në Luiziana nuk është e lehtë. Duhet shumë forcë për të kuptuar se nevojitet ndihmë për t'i dhënë fund ciklit të varësisë. Udhëtimi nëpër rehabilitimin e Luizianës ju çon në katër faza të ndryshme të rikuperimit.

 

Katër fazat e rehabilitimit në Luiziana përfshijnë: fillimin e trajtimit, abstinencën e hershme, ruajtjen e abstinencës dhe shërimin e avancuar.

 

Faza e parë: Fillimi i trajtimit në Luiziana

Faza e parë e rikuperimit fillon kur kërkoni ndihmë nga profesionistët e drogës dhe alkoolit. Në fillim, me shumë mundësi do të dëshironi të hiqni dorë nga shërimi dhe t'i ktheheni drogës dhe/ose alkoolit. Ju gjithashtu mund të besoni se problemet tuaja me drogën dhe/ose alkoolin janë nën kontroll dhe nuk janë një dëm për veten dhe të tjerët. Mohimi është i zakonshëm dhe një çështje e vështirë për t'u kapërcyer në ditët e para të rimëkëmbjes.

 

Faza e dytë: Rehabimet e hershme të abstinencës në Luiziana

Faza e dytë e rehabilitimit fillon pasi të merrni vendimin e vetëdijshëm për të vazhduar shërimin nga abuzimi me substancat. Abstinenca e hershme është një fazë e vështirë pasi kaloni nëpër faza të ndryshme brenda skenës. Ju mund të përjetoni simptoma të tërheqjes, dëshira mendore dhe fizike, shkaktarë që mund t'ju tundojnë të rikthimi, dhe varësi psikologjike nga droga dhe alkooli. Një specialist i trajnuar për varësinë do t'ju mësojë të përballeni me këto çështje. Do të fitoni mjete se si të jetoni një mënyrë jetese të matur.

 

Faza e tretë: Abstinenca e vazhdueshme në rehabilitimet në Luiziana

Faza e hershme e abstinencës zgjat rreth 90 ditë. Pasi të keni përfunduar këtë periudhë kohore të maturisë, do të hyni në fazën e vazhdueshme të abstinencës. Individët në trajtim rezidencial mund të kalojnë në pjesën ambulatore të programit sapo të hyjnë në fazën e abstinencës së vazhdueshme. Fokusi kryesor i shtetit është shmangia e rikthimit.

 

Një këshilltar i trajnuar do t'ju ndihmojë t'ju mësojë se si të parandaloni rikthimin. Do të mësoni gjithashtu mënyra për të përdorur mjetet e mësuara në fazat e mëparshme për të përballuar fusha të tjera të jetës dhe për të qëndruar të matur. Aftësi të reja përballuese do të mësohen duke ju lejuar të ndërtoni një mënyrë jetese të pastër, marrëdhënie të shëndetshme dhe të zhvilloni zakone të tjera të mira. Faza e vazhdueshme e rehabilitimit të abstinencës fillon rreth tre muaj pas programit të rimëkëmbjes. Duhen rreth pesë vjet maturi përpara se të kalojmë në fazën përfundimtare.

 

Faza e katërt: Rimëkëmbja e avancuar me Rehabs në Luiziana

Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit nuk ndodh brenda natës. Duhen pesë vjet abstinencë që një individ të kalojë në fazën e avancuar të rimëkëmbjes. Të gjitha mjetet, njohuritë dhe aftësitë që keni mësuar në rehabilitimin dhe këshillimin në Luiziana tani mund të përdoren për të krijuar një mënyrë jetese afatgjatë.

 

Ju do të jeni në gjendje të qëndroni të matur dhe të zotëroni aftësitë për të qenë një person më i shëndetshëm. Përveç kësaj, mjetet dhe njohuritë e fituara nga fazat e mëparshme të rehabilitimit do t'ju ndihmojnë të jeni një prind, person dhe/ose bashkëshort më i mirë. Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit është më shumë sesa thjesht të qëndrosh esëll.

Qendrat e rehabilitimit të alkoolit në Luiziana

Më në fund keni vendosur që keni nevojë për ndihmë me varësinë tuaj ndaj alkoolit. Ndoshta ju tashmë jetoni në Luiziana ose po konsideroni një nga qendrat e shumta të rehabilitimit të alkoolit në Luiziana për veten ose një të dashur. Pavarësisht se në cilën kategori bëni pjesë, ju dëshironi të merrni pjesë në një qendër rehabilitimi për alkoolin që është më e përshtatshme për nevojat tuaja, pavarësisht nëse është në Luiziana apo në një zonë tjetër.

Trajtimi profesional mund t'ju ndihmojë të shëroheni nga sëmundja e alkoolizmit në Luiziana, por jo të gjitha qendrat e rehabilitimit të alkoolit në Luiziana ofrojnë të njëjtën përvojë. Disa objekte rehabilitimi për alkoolin ofrojnë një program të një madhësie që i përshtatet të gjithëve, ndërsa të tjerët ndërtojnë një program rreth jush. Pasi të keni marrë hapin kryesor për t'u angazhuar në një program trajtimi të alkoolit në Luiziana, mund të vendosni se cili lloj rehabilitimi në Luiziana është më i miri për nevojat tuaja.

 

Një nga gjërat kryesore të ofruara nga shumë qendra rehabilitimi të alkoolit në Luiziana është detoksikimi mjekësor. Detoksifikimi mjekësor i ndihmon klientët me simptoma të tërheqjes së alkoolit. Alkooli mund të krijojë një varësi mendore dhe fizike. Lënia e duhanit pa ndihmën e profesionistëve mund ta bëjë tërheqjen më keq dhe madje edhe kërcënuese për jetën. Detoksikimi mjekësor në Luiziana ju lejon të lehtësoni alkoolin dhe të largoni toksinat nga trupi juaj.

 

Objektet e rehabilitimit rezidencial në Luiziana janë të njohura me klientët që kërkojnë një kurë nga abuzimi me alkoolin. Trajtimi në spital gjithashtu u mëson klientëve mjetet e nevojshme për të qëndruar të matur për një kohë të gjatë. Ju mund të merrni pjesë në terapi të ndryshme, klasa dhe aktivitete të tjera gjatë qëndrimit. Programet e kujdesit rezidencial në Luiziana zgjasin të paktën 28 ​​ditë dhe mund të vazhdojnë për mbi 90 ditë.

 

Klientët mund të përjetojnë një program ditor për rikuperimin e alkoolit me mirësjellje të shtrimit të pjesshëm në spital. Një program spitalor i pjesshëm (PHP) në Luiziana u ofron klientëve rreth katër deri në pesë orë kujdes në ditë. Klientët mund të kthehen në shtëpi pas përfundimit të trajtimit.

 

Programet intensive ambulatore (IOP) në Luiziana janë gjithashtu të disponueshme për klientët. Këto programe janë të shkëlqyera për individët që nuk kanë nevojë për kujdes ose mbikëqyrje gjatë gjithë kohës. Klientët mund të vazhdojnë të jetojnë dhe punojnë jashtë rehabilitimit, ndërkohë që ndjekin një numër të vogël seancash terapie në javë.

 

Opsioni përfundimtar i rehabilitimit të alkoolit në Luiziana është një program ambulator. Ky është një takim tipik javor ose dy-javor në të cilin klientët mund të marrin ndihmë për varësinë e tyre ndaj alkoolit.

Emri i Biznesit Vleresim Kategoritë Numri i telefonit Adresa
Qendra e TerapisëQendra e Terapisë
1 shqyrtim
Terapi fizike, Qendër Rehabilitimi +12256384455 1160 Hospital Rd, Ste 100, New Roads, LA 70760
Spitali West FelicianaSpitali West Feliciana
1 shqyrtim
Spitalet +12256353811 5266 Commerce St, Saint Francisville, LA 70775
Terapia fizike KleinpeterTerapia fizike Kleinpeter
komente 2
Mjekësi sportive, terapi profesionale, terapi fizike +12256587751 1219 Church St, Zachary, LA 70791
Asé BodyworksAsé Bodyworks
1 shqyrtim
Masazh, Reiki +12253089953 103 Giselle St New Rds, New Roads, LA 70760
Spa Masazhi Rain StoneSpa Masazhi Rain Stone
1 shqyrtim
Masazh Terapi, Spa Dite +12253015677 5850 Main St, Ste 5, Zachary, LA 70791
Klinika Kiropraktike ZacharyZachary Chiropractic Clinic
1 shqyrtim
Chiropractors +12256540048 1121 Church St, Ste B, Zachary, LA 70791
Qendra Diagnostike Ambulatore LaneQendra Diagnostike Ambulatore Lane
1 shqyrtim
Testim laboratorik, Imazhe diagnostike 4705 Church St, Zachary, LA 70791
Vivian Therapy SpaVivian Therapy Spa
komente 2
Masazh, Masazh Terapi, Refleksologji +12252865009 5145 Main St, Ste E, Zachary, LA 70791

Të mirat dhe të këqijat e Luizianës Rehab

Pas viteve të abuzimit me substancat dhe përjetimit të ciklit të varësisë, vizita në një rehabilitim rezidencial në Luiziana ose një qendër ambulatore është shansi për të filluar përsëri. Po, shkuarja në rehabilitim në Luiziana po e kthen faqen në një kapitull të ri të jetës suaj. Pavarësisht se ku merrni pjesë në rehabilitimin në Luiziana ose cilën qendër rehabilitimi zgjidhni; është një shans për të filluar nga e para.

 

Ndryshimi është pozitiv dhe rehabilitimi në Luiziana mund t'ju largojë nga zakonet tuaja të vjetra. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit e pëlqejnë ndryshimin. Disa janë kundër ndryshimit dhe nuk e shohin atë të dobishëm. Përjetimi i një mjedisi të ri gjatë rehabilitimit në Luiziana mund të pengojë procesin e rikuperimit. Në vend që të përjetojnë ndryshime rreth tyre, këta individë preferojnë ndryshime nga brenda.

 

Nëse nuk keni vendosur ende nëse do të merrni pjesë në rehabilitimin rezidencial në Luiziana apo larg shtëpisë, mund të merrni parasysh disa nga të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit në Luiziana më poshtë.

 

Të mirat e Rehabs në Luiziana

Një nga arsyet më të njohura për zgjedhjen e një qendre rehabilitimi në Luiziana është kostoja. Qëndrimi në një rehabilitim në Luiziana për kujdes rezidencial ose ambulator mund të jetë shumë më kosto-efektiv sesa të shkosh në një rehabilitim jashtë shtetit ose jashtë shtetit. Distanca mund të jetë një faktor masiv në marrjen e ndihmës nga një person. Abuzimi me substancat e tyre mund të jetë aq i keq saqë largimi nga zona e Luizianës është një nga arsyet më domethënëse që individi nuk merr ndihmë.

 

Ju mund të zbuloni se kostoja e rehabilitimit të drogës dhe alkoolit në Luiziana është e njëjtë me atë kudo tjetër. Megjithatë, këto nuk janë shpenzimet e vetme që do të bëni. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh koston e udhëtimit për të arritur në destinacionin përfundimtar të rehabilitimit në Luiziana. Kostoja e fluturimit ose e makinës për në një rehabilitim që nuk është në Luiziana mund ta bëjë të kushtueshëm pjesëmarrjen në objekt. Sigurimi juaj mjekësor mund të mbulojë koston e qëndrimit të rehabilitimit në Luiziana, por është e rrallë që ofruesi i sigurimit të mbulojë koston e udhëtimit dhe akomodimit nëse është e nevojshme.

 

Një faktor tjetër për t'u marrë parasysh është se ndjekja e një rehabilitimi jashtë zonës së Luizianës do të thotë që mund të mos keni miq ose familje për t'u rikthyer. Ka shumë rehabilitime në Luiziana që ofrojnë terapi familjare në ditët e sotme. Këto rehabilitime janë ideale nëse planifikoni të qëndroni afër shtëpisë. Kjo ju jep një shans për t'u rilidhur me miqtë dhe familjen me të cilët mund të keni humbur kontaktin. Udhëtimi në një rehabilitim parandalon miqtë dhe familjen të marrin pjesë në seancat e terapisë familjare. Mbështetja është jetike për dikë që të arrijë maturinë.

 

Qëndrimi në Luiziana ju lejon të përdorni burimet që rehabilitimi ka krijuar në një nivel rajoni të Luizianës. Këto lidhje dhe burime që ka ndërtuar rehabilitimi mund të rezultojnë të jenë të dobishme për ju. Ka të ngjarë të ketë një rrjet këshilltarësh, takimesh, grupesh mbështetëse, programesh pune dhe sponsorësh me të cilët do të lidheni pasi të largoheni nga rehabilitimi. Kjo mund t'ju ndihmojë të qëndroni të matur, faleminderit për kujdesin afatgjatë që do të merrni.

 

Nëse keni nevojë të qëndroni në shtëpi dhe të punoni dhe nuk mund t'i kushtoni rehabilitimit 24/7, programet ambulatore të qendrave të Luizianës janë opsione të shkëlqyera. Këto lehtësisht ju lejojnë të merrni trajtim jetik të abuzimit me substanca ndërsa jetoni jetën tuaj pothuajse normale.

 

Përfitimet e Rehabs në Luiziana:

 • Kosto-efektive
 • Njohur me burime dhe mjete
 • Krijimi i rrjetit mbështetës
 • Përfshirja e familjes
 • Më shumë programe dhe opsione afatgjata
 • Shumëllojshmëri opsionesh ambulatore të Luizianës
 • Strategjitë e përballimit

 

Të këqijat e rehabilitimit në Luiziana

Ashtu si me çdo gjë, ka disa të këqija për të mirat, dhe rehabilitimi në Luiziana nuk është ndryshe. A Rehabilitimi në Luiziana qendra mund të mos ju përshtatet për një sërë arsyesh. Ndoshta më e rëndësishmja është se mund të ofrojë shkas për rikthim. Rehabilitimi në Luiziana nuk ju nxjerr plotësisht nga mjedisi që keni përjetuar. Kjo do të thotë, ju mund të largoheni nga rehabilitimi pas përfundimit të programit dhe menjëherë të ktheheni në rrethet e miqve dhe vendet që çuan në përdorimin e drogës fillimisht.

 

Ju mund të mos keni miq dhe familje që mund t'ju mbështesin sipas nevojës. Procesi fillestar i rikuperimit mund të jetë shumë i vështirë pa mbështetjen e duhur. Miqtë dhe familja juaj mund të kenë problemet e tyre të abuzimit me substancat. Nëse kanë nuk ka dëshirë për t'u pastër dhe esëll, kjo mund t'ju shkaktojë rikthim.

 

Nëse po përpiqeni të largoheni një marrëdhënie abuzive dhe merrni trajtim në të njëjtën kohë, një rehabilitim në Luiziana mund të mos sigurojë distancën e nevojshme për t'u larguar nga një partner abuziv. Siguria është jetike për burrat dhe gratë që kërkojnë distancë nga një partner abuziv. Vizita e një rehabilitimi më larg mund të sigurojë një distancë të sigurt për individin. Gjithashtu mund t'u japë atyre distancën dhe kohën për të kuptuar se jeta është më e mirë pa partnerin abuziv në jetën e tyre.

 

Rehabilitimet në Luiziana mund t'ju shpërqendrojnë për t'ju parandaluar të përmirësoheni. Miqtë dhe familja janë më të afërt, shkaktarët mund të jenë më të bollshëm dhe mund të jetë e lehtë të vendosësh për të lënë trajtimin dhe rikthimin. Qëndrimi në një rehabilitim në Luiziana e bën më të lehtë për ju që të largoheni nga trajtimi. Do t'ju duhet të merreni me çështjet e jetës në nivel lokal, të cilat mund të parandalojnë rikuperimin. Ekziston madje një shans që të shihni njerëz nga e kaluara juaj në rehabilitimin e Luizianës, gjë që mund të ketë një ndikim negativ në shërimin tuaj.

 

Problemet me rehabilituesit në Luiziana

 • Shkaktarë të shumtë të drogës
 • Opsione të kufizuara trajtimi
 • Më shumë shpërqendrime
 • Mungesa e anonimitetit
 • Mungesa e sigurisë
 • Më e lehtë për të lënë

 

Pse shumica e njerëzve zgjedhin rehabilitimin në Luiziana?

Në përgjithësi, shumica e njerëzve që kërkojnë trajtim zgjedhin një qendër rehabilitimi për abuzimin e substancave në Luiziana. Arsyeja për zgjedhjen e një opsioni rehabilitimi në Luiziana është për shkak të komoditetit dhe afërsisë që ofron me punën dhe shtëpinë. Ka një sërë faktorësh të tjerë që mund të kontribuojnë në vendimin për të marrë pjesë në rehabilitimin e Luizianës, përveç të qenit pranë familjes dhe miqve.

 

Pavarësisht nga opsioni që zgjidhni, është e rëndësishme të keni një rrjet solid mbështetës miqsh me familjen. Kjo jo vetëm që e bën procesin e trajtimit më të mirë dhe më shpërblyes, por do të thotë që ka të ngjarë të qëndroni të matur pas përfundimit të rehabilitimit. Është gjithashtu jetike të zgjidhni një rehabilitim me mjete, burime dhe një rrjet grupesh për të punuar me ju pas trajtimit. Një program i kujdesit të mëvonshëm siç është një IOP është i rëndësishëm për të mbështetur rikuperimin.

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Luiziana

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Luiziana zakonisht kërkohet kur një individ ka krijuar një marrëdhënie të varur me alkoolin. Tani e njohur më shpesh si një sëmundje, varësia në të vërtetë formohet nga ndryshimet në rrugët nervore të trurit. Tek një i varur, truri bëhet i mësuar me praninë e vazhdueshme të alkoolit, që do të thotë se tërheqja mund të shkaktojë simptoma të rëndësishme dhe të pakëndshme. Ndërsa shumica e të varurve në Luiziana janë viktimë e varësisë së tyre, gjë që i bën ata të kërkojnë substancën e varësisë, ashpërsia e mundshme e tërheqjes do të thotë që disa të varur do të zgjedhin në mënyrë aktive varësinë.

 

Pavarësisht se është një sëmundje e dokumentuar mirë, varësia ndaj alkoolit në Luiziana ende nuk është kuptuar plotësisht. Arsyet pse, pavarësisht disponueshmërisë së gatshme të alkoolit në shumicën e vendeve, vetëm disa njerëz bëhen të varur ndërsa të tjerët mund të mbajnë një marrëdhënie të shëndetshme mbeten të paqarta. Megjithatë, ka prova në rritje se mund të ketë një lidhje fiziologjike që lidhet me trurin, dhe se modelet, si rritja e rrezikut ku ka një histori familjare të varësisë ose alergjisë ndaj akloholit, mund të jetë rezultat i faktorëve të trashëguar dhe jo të mjedisit.

 

Çfarë është çrregullimi i përdorimit të alkoolit në Luiziana?

Edhe pse alkoolizmi në Luiziana është një term i përdorur zakonisht, madje edhe në komunitetin mjekësor, në fakt nuk është një term klinik. Pjesërisht kjo është për shkak se kuptimi i përgjithshëm i termit është i varësisë. Në vend të kësaj, termi klinik është çrregullimi i përdorimit të alkoolit.

 

Çrregullimi i përdorimit të alkoolit mbulon një sërë problemesh të përdorimit të alkoolit, jo vetëm varësinë dhe dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit mund ta shfaqë gjendjen në mënyra të ndryshme. Kjo mund të përfshijë varësinë, por gjithashtu përfshin çdo abuzim me alkoolin që nuk duhet të jetë konstant, për shembull dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit në Luiziana mund të ketë periudha të zgjatura abstinence, por përjeton dëshira gjatë asaj periudhe dhe, kur ata pinë një pije, zbulojnë se nuk janë në gjendje të kontrollojnë konsumin e tyre.

 

Një diagnozë e çrregullimit të përdorimit të alkoolit mund të bëhet vetëm nga një profesionist mjekësor i kualifikuar ose në një nga qendrat e shumta të trajtimit të varësisë ndaj alkoolit në Luiziana. Për të vendosur një diagnozë, ata do të marrin në konsideratë marrëdhënien historike dhe aktuale të një pacienti me alkoolin dhe do të bëjnë vlerësime kundrejt një sërë kriteresh diagnostikuese. Këto kritere do të përfshijnë faktorë që marrin parasysh qëndrimin e pacientit ndaj alkoolit, efektet e pirjes tek ai dhe ndikimin që ka në jetën e tyre më të gjerë. Kriteret vlerësohen në bazë të dymbëdhjetë muajve të mëparshëm, kështu që çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të diagnostikohet edhe nëse pacienti ka qenë i matur për një periudhë të konsiderueshme.

 

Sidoqoftë, varësia ndaj alkoolit dhe çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të shfaqen në shumë mënyra. Është e rëndësishme, nëse ka ndonjë shqetësim, t'i diskutoni këto me një profesionist mjekësor ose një qendër trajtimi të varësisë nga alkooli në Luiziana, i cili mund të ofrojë një vlerësim dhe diagnozë të duhur. Kjo mund të përfshijë gjithashtu një ekzaminim fizik dhe analizat e gjakut që nga varësia ndaj alkoolit mund të ketë efekte fizike të dallueshme.

 

Çfarë është trajtimi i varësisë ndaj alkoolit në Luiziana?

Shërimi nga varësia ndaj alkoolit është një proces i përjetshëm, pavarësisht nëse një pacient ndjek trajtimin e varësisë ndaj alkoolit në Luiziana apo diku tjetër. Qëllimi i trajtimit nuk është thjesht të detoksojë një pacient, por t'i përgatisë ata të jetojnë në një botë ku përdorimi i alkoolit është i zakonshëm dhe shpesh pjesë përbërëse e kulturës. Pjesët e hershme të trajtimit të varësisë nga alkooli në Luiziana janë gjithashtu të vështira dhe është e rëndësishme që ai të bëhet me mbikëqyrje mjekësore.

 

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Luiziana ka tre faza të gjera, megjithëse këto mbivendosen: detoksifikimi, rehabilitimi dhe rikuperimi. Mënyra se si duken këto do të ndryshojë jashtëzakonisht, në varësi të faktorëve si ashpërsia dhe gjatësia e varësisë dhe faktorëve fizikë si madhësia dhe gjinia. Megjithatë, edhe kur një mjek ose profesionist i varësisë në Luiziana ka të gjithë informacionin, është e pamundur të garantohet në një nivel individual se si do të shkojë trajtimi dhe për shkak të efekteve anësore të rënda të tërheqjes, është e rëndësishme të zgjidhni llojin e trajtimit të alkoolit dhe trajtimin. objekt në Luiziana, me kujdes.

 

Pas detoksifikimit, i droguari do të fillojë rehabilitimin e varësisë nga alkooli në Luiziana. Kjo fazë mund të shihet më së miri si një kalim drejt rimëkëmbjes. Mund të fillojë në një qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në Luiziana dhe gradualisht të shohë pacientin të kthehet në jetën e përditshme, por gjithashtu ka të ngjarë të fillojë forma trajtimi që do të vazhdojë gjatë pas përfundimit të rehabilitimit, potencialisht për pjesën tjetër të jetës së tyre kur ata kthehen në shtëpi pas trajtimit, pavarësisht nëse është Luiziana apo më larg.

 

Terapia ka të ngjarë të jetë një pjesë kyçe e rehabilitimit, megjithëse ka disa medikamente që mund të përdoren gjithashtu për të ndihmuar në zbutjen e dëshirave, si acamprosate, ose për të vepruar si një parandalues ​​ndaj konsumit të alkoolit, si disulfirami.

 

Programe me dymbëdhjetë hapa, si alkoolistët anonimë, janë gjithashtu metoda të zakonshme të trajtimit të varësisë nga alkooli në Luiziana. Këto janë grupe të mbështetjes së kolegëve, kështu që nuk drejtohen nga profesionistë mjekësorë, por në vend të kësaj i ndihmojnë të varurit të kontrollojnë varësinë e tyre ndërsa ofrojnë një grup mbështetës.

 

Së fundi, mund të përdoret edhe terapi familjare. Kjo mund të jetë e dobishme në shërimin e marrëdhënieve të dëmtuara dhe ndërtimin e mbështetjes që do t'i duhet një të varur. Megjithatë, ai gjithashtu ndihmon në parandalimin e çdo sjelljeje mundësuese që anëtarët e familjes mund të kenë shfaqur, pa dashje ose jo.

 

Faza e fundit e trajtimit të varësisë nga alkooli në Luiziana është shërimi. Pas një viti esëll ndryshimi i rikthimit është vetëm 50%, dhe kjo bie në 15% pas qëndrimit esëll për pesë vjet.

 

Trajtimi për varësinë ndaj alkoolit në Luiziana nuk është i lehtë dhe mund të jetë tepër sfidues. Procesi i detoksifikimit, në veçanti, mund të jetë fizikisht dhe mendërisht kërkues dhe shqetësues. Megjithatë, me mbështetjen e duhur nga profesionistët e varësisë nga Luiziana, si dhe ata afër të varurit, shanset për të trajtuar me sukses varësinë ndaj alkoolit në Luiziana rriten shumë.

Detoksifikimi i alkoolit në Luiziana

Detoksifikimi i alkoolit në Luiziana

Detoksifikimi i alkoolit në Luiziana është shkurtimi i detoksifikimit dhe është procesi i largimit të toksinave nga trupi nga sistemi i tij. Ndërsa një proces krejtësisht i natyrshëm - trupi i njeriut po detoksifikohet vazhdimisht - kur toksina është një drogë që krijon varësi, ose një nënprodukt i metabolizuar i një droge, procesi mund të ketë efekte anësore të rëndësishme.1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Procesi i detoksifikimit të alkoolit në Luiziana mund të jetë i vështirë. Megjithëse të gjithë janë të ndryshëm, dhe për këtë arsye përvojat e tyre të detoksifikimit janë të ndryshme, për disa njerëz simptomat e tërheqjes së alkoolit mund të jenë të rënda. Dhe në disa raste detoksikimi i alkoolit, kur nuk menaxhohet siç duhet nga një ekip mjekësor në Luiziana, mund të jetë fatal.

 

Gjatë detoksifikimit të alkoolit në Luiziana, trupi fillimisht do të çlirohet nga alkooli. Megjithatë, ndërsa mëlçia metabolizon alkoolin, mund të krijojë më shumë toksina. Për këtë arsye, efektet më të këqija të tërheqjes së alkoolit mund të ndodhin kur nuk ka më alkool në sistem, por toksinat e mbetura do të vazhdojnë të kenë efekt ndërsa trupi merret me to. Detoksifikimi në Luiziana bëhet më i vështirë nga simptomat e tërheqjes që shumë do të përjetojnë. Për shkak se truri është mësuar me praninë e alkoolit, ai do të përgjigjet kur të hiqet alkooli, duke ndryshuar prodhimin e tij të kimikateve organike të cilat mund të kenë efekte fizike dhe mendore.

 

Pavarësisht se është një proces sfidues dhe kërkues, detoksikimi i alkoolit në Luiziana nuk është një kurë për një çrregullim të përdorimit të alkoolit. Në vend të kësaj, është një hap i parë i domosdoshëm për të filluar një jetë pa varësi.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të alkoolit në Luiziana?

Për shkak se është shumë kërkuese fizikisht dhe mendërisht, dhe jo pa rrezik, detoksifikimi i alkoolit në Luiziana duhet të kryhet gjithmonë me mbikëqyrje mjekësore. Kjo do të lejojë ndërhyrjen, nëse është e nevojshme, me administrimin e medikamenteve për të menaxhuar simptomat ose nëse pacienti është në ndonjë rrezik nga procesi i tërheqjes.

 

Ndërsa gjeldeti i ftohtë është perceptimi i zakonshëm i detoksifikimit dhe përdoret shpesh, në disa raste zvogëlimi mund të jetë i përshtatshëm për ta bërë tranzicionin më të lehtë për t'u menaxhuar. Ka të ngjarë të rekomandohet nëse një pacient ka tentuar më parë detoksifikimin ose në Luiziana ose diku tjetër dhe ka vuajtur simptoma të rënda të tërheqjes.

 

Një detoks i ftohtë i gjelit të detit në Luiziana zakonisht zgjat nga shtatë deri në dhjetë ditë. Megjithëse shumica e njerëzve nuk do të përjetojnë simptomat më të rënda, ashpërsia e simptomave të përjetuara tenton të rritet ndërsa procesi i tërheqjes vazhdon. Kjo mund ta bëjë detoksifikimin e alkoolit në Luiziana një përvojë ankthioze si për të varurit ashtu edhe për të dashurit. Për disa njerëz, procesi i tërheqjes dhe detoksifikimit është aq traumatik saqë do të preferojnë varësinë e vazhdueshme.

 

Tërheqja akute, java e parë, do të fillojë menjëherë pasi i varuri të ndalojë së piri. Kjo zakonisht do të jetë brenda disa orësh, edhe pse kjo mund të ndryshojë në bazë të faktorëve fiziologjikë dhe konsumit të tyre të alkoolit menjëherë përpara ndalimit. Gama e simptomave mund përfshijnë ankthin dhe depresionin, dridhjet, të përzierat, të vjellat, djersitjen, problemet me gjumin dhe, në raste ekstreme, dështimi i zemrës.

 

Simptomat e vogla janë të parat që shfaqen. Në mënyrë tipike të vogla, këto simptoma do të konsideroheshin lehtësisht të menaxhueshme nga shumica e njerëzve dhe përfshijnë gjëra të tilla si dhimbje koke dhe dridhje të lehta. Kjo do të pasohet nga simptoma të moderuara. Zakonisht duke filluar nga 12-24 orë pas pijes së fundit, këto simptoma mund të jenë më të rënda. Trupi do të përpiqet të largojë toksinat sado që të jetë e mundur. Ata që përjetojnë simptoma më të rënda mund të vuajnë gjithashtu ethe dhe konfuzion gjatë kësaj faze. Kjo është gjithashtu pika ku pacienti ka të ngjarë të ndjejë efektet psikologjike të tërheqjes. Tani alkooli është hequr, prodhimi i dopaminës është shpesh i kufizuar ose edhe ndalur, duke rezultuar në patentë ndjenja depresioni ose ankthi.

 

Simptomat e rënda do të fillojnë nga dy deri në katër ditë pas pirjes së fundit. Simptomat më të rënda janë delirium tremens, i njohur më mirë si DT. Kjo do të thotë se detoksikimi thelbësor i alkoolit në Luiziana është i mbikqyrur nga ana mjekësore.

 

Qendrat e detoksifikimit të alkoolit në Luiziana

Detoksifikimi i alkoolit në Luiziana nuk duhet të tentohet kurrë pa mbikëqyrje mjekësore. Në mënyrë ideale, detoksikimi duhet të bëhet në një nga qendrat rezidenciale të detoksifikimit të alkoolit me vlerësime më të mira në Luiziana. Ndërsa detoksifikimi ambulator në Luiziana është i mundur, për shembull nëse varësia nuk ishte e rëndë dhe i droguari ka një sistem të fortë mbështetës në shtëpi, natyra e paparashikueshme e detoksifikimit do të thotë që trajtimi në spital është i preferueshëm, dhe të paktën duhet të ketë një mënyrë. të ketë në dorë ndihmën mjekësore. Solo detoksina Luiziana nuk duhet të merret në konsideratë ose të tentohet në asnjë rrethanë.

 

Një detoks mjekësor i alkoolit në Luiziana do të përfshijë një marrje ose pranim. Pavarësisht se cila qendër e detoksifikimit të alkoolit në Luiziana do të bëhet detoksifikimi, kjo do të përfshijë një vlerësim të problemit. Kjo do të marrë parasysh gjëra të tilla si kohëzgjatja dhe ashpërsia e varësisë, përpjekjet e mëparshme të tërheqjes, historia familjare, struktura mbështetëse dhe shëndeti fizik dhe mendor. Kjo fazë do të marrë në konsideratë se si mund të përparojë procesi i detoksifikimit, duke marrë parasysh një tërheqje të zbehtë nëse duket se ka një rrezik të lartë nga marrja e gjelit të detit.

 

Mbështetja mjekësore për detoksifikimin në vetë Luiziana është, megjithatë, kryesisht e përgjegjshme. Është aty për të siguruar që rreziqet ose rreziqet janë identifikuar dhe menaxhuar menjëherë dhe në mënyrë të përshtatshme. Për fat të keq, ka pak ndërhyrje mjekësore në dispozicion për të ndihmuar procesin e detoksifikimit fizik. Megjithatë, disa ilaçe mund të përdoren për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave.

 

Medikamentet më të zakonshme të ofruara janë benzodiazepinat. Këto funksionojnë në sistemin nervor qendror dhe mund të ndihmojnë në menaxhimin e dridhjeve dhe spazmave. Ata gjithashtu kanë një efekt kundër ankthit, kështu që mund të ndihmojnë në menaxhimin e disa prej simptomave psikologjike. Nëse një pacient ka një diagnozë të dyfishtë, atyre mund t'u jepet edhe mjekim për të menaxhuar gjendjen tjetër. Historikisht, ka pasur një ngurrim për të administruar drogë gjatë detoksifikimit dhe tërheqjes, por kohët e fundit pikëpamja ka ndryshuar, duke pranuar se trajtimi i të dyja kushteve në të njëjtën kohë ka tendencë të jetë më i suksesshëm.

 

Pjesa e fundit e procesit të detoksifikimit mjekësor të alkoolit është stabilizimi. Stabilizimi, si detoksikimi, nuk është një kurë, por përkundrazi krijimi i një pike fillestare të qëndrueshme për të filluar procesin e rehabilitimit dhe rimëkëmbjes në Luiziana. Kjo mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve si naltreksoni, i cili ndihmon në reduktimin e dëshirave, ose acamprosate, të cilat mund të ndihmojnë trurin të riformojë rrugët.

 

Kalimi në rehabilitim dhe rikuperim në Luiziana

Pjesëmarrja në një nga qendrat e detoksifikimit të alkoolit në Luiziana është hapi i parë dhe, për shumë njerëz, do të jetë hapi më sfidues i rrugëtimit të tyre drejt një jete të matur. Marrja e mbështetjes së duhur për detoksifikimin është e rëndësishme, jo vetëm për shkak të rreziqeve dhe rreziqeve që ai përfshin, por sepse një detoksifikim i menaxhuar mirë mund të ndihmojë në krijimin e një periudhe të suksesshme në një nga rehabilitimet në Luiziana. Kjo është veçanërisht e rëndësishme me një diagnozë të dyfishtë, pasi trajtimi i varësisë dhe një gjendje së bashku siguron që efektet e secilit të merren parasysh dhe ndryshimet e suksesit janë shumë më të larta.

Detoksifikimi i drogës Luiziana

La Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore të Shteteve të Bashkuara pranon tre hapa në një proces të detoksifikimit të drogës:

 

Fazat e detoksifikimit të drogës në Luiziana

 1. Vlerësim: Me fillimin e detoksifikimit të drogës në Luiziana, një pacient testohet fillimisht për të parë se cilat substanca specifike qarkullojnë aktualisht në gjakun e tij dhe sasinë. Klinikët gjithashtu vlerësojnë pacientin për çrregullime të mundshme që ndodhin bashkë, diagnozë të dyfishtë dhe probleme mendore/sjellëse.
 2. Stabilizim: Në këtë fazë të detoksifikimit të Luizianës, pacienti udhëhiqet përmes procesit të detoksifikimit.
 3. Drejtimi i pacientit në trajtim: Hapi i fundit i procesit të detoksifikimit të drogës në Luiziana është përgatitja e pacientit për procesin aktual të rimëkëmbjes. Duke qenë se detoksifikimi i drogës merret vetëm me varësinë fizike dhe varësinë ndaj drogës, ai nuk trajton aspektet psikologjike të varësisë ndaj drogës. Kjo fazë përfshin marrjen e marrëveshjes nga pacienti për të përfunduar procesin duke u regjistruar në një program rehabilitimi nga droga në Luiziana.

 

Detoksifikimi i drogës në Luiziana

Detoksifikimi i drogës në Luiziana është pjesa e parë e një programi gjithëpërfshirës që një individ kalon për rehabilitimin e abuzimit me substancat. Një program rehabilitimi nga droga dhe alkooli në Luiziana do t'ju ofrojë një grup të plotë mjetesh të nevojshme për rindërtimin dhe rikuperimin. Detoksikimi nga droga në Luiziana mund të parandalojë që ndjenjat e pakëndshme ose rrethanat fatale të ndodhin papritur kur ndaloni përdorimin e drogës dhe alkoolit.

 

Qëllimi përfundimtar i një detoksifikimi nga droga në programin e Luizianës është të sigurojë shërim fiziologjik pas varësisë afatgjatë nga droga dhe/ose alkooli. Kjo bëhet fillimisht nga stabilizimi i ndjekur nga një periudhë detoksifikimi. Pasi të përfundojë stabilizimi, fokusi i një programi të detoksifikimit të drogës në Luiziana ndryshon në monitorimin dhe mbështetjen e proceseve të ndryshme të trupit. Trupi duhet të nxjerrë drogat brenda tij. Një program detoksifikimi i drogës në Luiziana do të ndihmojë në menaxhimin e këtij procesi tipik të pakëndshëm të njohur si tërheqje.

 

Programet e detoksifikimit të drogës në Luiziana janë vendosur për të ndihmuar trupin të shërohet pas varësisë nga droga dhe/ose alkooli. Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të kaloni në fazën tjetër. Pa detoksifikimin, nuk ka lëvizje në aspektet e tjera të rehabilitimit në Luiziana.

 

Procesi i tërheqjes mund të marrë ditë ose muaj për të përfunduar. Efekti i një droge tek ju dhe kohëzgjatja e përdorimit do të diktojë sasinë e kohës që ju nevojitet për të detoksikuar. Ka disa faktorë të tjerë që do të përcaktojnë kohëzgjatjen e tërheqjes suaj të drogës dhe/ose alkoolit në Luiziana. Kjo perfshin:

 • Substanca nga e cila jeni të varur
 • Për sa kohë ka zgjatur varësia
 • Thellësia e varësisë
 • Metoda juaj e abuzimit me drogën si gërhitja, pirja e duhanit, injektimi ose gëlltitja
 • Sasia e substancës që merrni në të njëjtën kohë
 • Histori familjare e keqpërdorimit të drogës dhe/ose alkoolit

 

A është e sigurt detoksifikimi i drogës në shtëpi në Luiziana?

Ju mund të bëni hapin për të detoksifikuar në shtëpi në Luiziana. Shumë njerëz përpiqen të detoksohen nga privatësia e rezidencës së tyre në Luiziana. Megjithatë, detoksikimi në shtëpi nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë. Në fakt, ka disa arsye që mund të jetë zgjedhja e gabuar në përgjithësi kur bëhet fjalë për detoksifikimin e drogës në Luiziana.

 

Për një, detoksifikimi në shtëpi në Luiziana mund të mos jetë i sigurt. Në një qendër rehabilitimi të drogës me pacientë në Luiziana, ju keni profesionistë që mbikëqyrin qëndrimin dhe detoksifikimin tuaj. Nëse vendosni të qëndroni në shtëpi për të detoksifikuar, nuk ka gjasa që dikush të mbikëqyrë simptomat tuaja të tërheqjes – veçanërisht jo një profesionist mjekësor i trajnuar.

 

Një tjetër arsye pse detoksikimi në shtëpi mund të mos jetë ideal është se nuk funksionon gjithmonë. Dhimbja dhe shqetësimi që kalon një person gjatë detoksifikimit mund t'i shohë që ai shpejt të përfundojë procesin dhe të marrë drogë. Detoksifikimi mund të jetë i vështirë për shkak të simptomave të tërheqjes që përjetoni. Prandaj, mund të mos keni vullnetin tuaj për të vazhduar.

 

Së fundi, detoksifikimi në një rehabilitim të drogës të drejtuar në mënyrë profesionale në Luiziana është shumë më i sigurt pasi profesionistët mjekësorë dhe individë të trajnuar janë në dispozicion. Ata mund ta bëjnë procesin shumë më të rehatshëm sesa mund të jeni në shtëpi. Përveç kësaj, procesi në një rehabilitim është më efektiv me një individ të trajnuar që e mbikëqyr atë.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të drogës në Luiziana?

Duhet të kuptoni se faza fillestare e detoksifikimit të drogës është mjaft intensive. Në një institucion rehabilitimi, anëtarët e stafit mjekësor dhe psikiatrik do të jenë në dispozicion për të ofruar mbështetje të vazhdueshme. Disa nga simptomat më të zakonshme të tërheqjes gjatë detoksifikimit përfshijnë:

 • Djersitje, ndonjëherë me tepri
 • Zvarritje e tepruar
 • Ankth
 • Agjitacion dhe zhgënjim
 • Dhimbje të muskujve
 • Lotim i syve
 • rrufë
 • Pagjumësi
 • Luhatje humori
 • Dëshira për drogë

 

Këto simptoma mund të jenë shumë të pakëndshme, edhe pse zakonisht jo kërcënuese për jetën. Kujdesi psikiatrik dhe mjekësor gjatë detoksifikimit të drogës është i dobishëm. Një sërë çështjesh mund të paraqiten tek pacientët në orët e para të detoksifikimit. Stafi i rehabilitimit do të adresojë nevojat tuaja më urgjente derisa të stabilizoheni.

 

Çështjet që mund të paraqiten përfshijnë:

 • Dhunë
 • psikozë
 • plagosje
 • Sëmundje mjekësore
 • Kërcënimi për vetëdëmtim

 

Gjatë detoksifikimit të ndihmuar nga mjekësia, do t'ju jepet mjekim i kontrolluar për të ndihmuar në procesin e detoksifikimit. Fatkeqësisht, asnjë ilaç nuk është krijuar për të parandaluar simptomat e tërheqjes. Megjithatë, ka ilaçe që mund të ulin ndikimin e simptomave. Ilaçet administrohen për të lehtësuar depresionin dhe ankthin, për t'ju ndihmuar të flini dhe për të kompensuar probleme të tjera të zakonshme.

 

Pjesëmarrja në detoksifikimin e drogës

Ju nuk duhet të zgjidhni një program detoksifikimi të drogës bazuar në vendndodhjen e tij pranë jush. Në fakt, vendndodhja nuk duhet të merret kurrë parasysh. Për disa njerëz, ndjekja e një rehabilitimi që është larg dhe i largon ata nga shkaktarët lokalë. Për individët e tjerë, të qenit pranë familjes ndihmon. Në fund, vendimi juaj për të marrë pjesë në një rehabilitim specifik duhet të bazohet në aftësinë e programit për t'ju ndihmuar. Kjo përfshin çdo çrregullim të përbashkët që përjetoni.

 

Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë

Disa mjekë rehabilitues reklamojnë detoksifikimin e shpejtë dhe ultra të shpejtë. Këto procese dhe programe kanë mjaft rreziqe për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Detoksifikimi i shpejtë largon drogat nga sistemi i një personi më shpejt sesa detoksifikimi i rregullt i drogës. Përkrahësit e detoksifikimit të shpejtë pretendojnë se procesi është një mënyrë më e shpejtë për të hequr drogat nga trupi. Përveç kësaj, ju lejon të shmangni simptomat e dhimbshme të tërheqjes.

 

Programet e rehabilitimit që ofrojnë detoksifikimin e shpejtë nuk janë të lira. Për më tepër, procesi mund të jetë i dëmshëm fizikisht dhe mendërisht. Gjatë programit të detoksifikimit duke përdorur detoksifikimin e shpejtë, ju qetësoheni me anestezi dhe ju jepen medikamente për të zëvendësuar barnat në trupin tuaj. Metoda u krijua fillimisht për pacientët e varur nga drogat opiate si heroina dhe qetësuesit e dhimbjeve. Megjithëse detoksikimi i shpejtë tingëllon i shkëlqyeshëm, rreziqet e tij zakonisht tejkalojnë përfitimet. Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë mund të shkaktojnë:

 • Atak ne zemer
 • Paranojë
 • Temperatura e lartë e trupit
 • Infeksion
 • Të përzier
 • Të vjella
 • aspiratë
 • mbytje
 • Vdekje

 

Detoksifikimi është hapi i parë drejt trajtimit të varësisë nga droga. Thjesht detoksifikimi në vetvete është shpesh i pamjaftueshëm për një shërim të suksesshëm. Një plan i plotë trajtimi i ofruar nga një strukturë rehabilitimi me reputacion do t'ju mundësojë të rikuperoni plotësisht pas detoksifikimit.

Qendrat e detoksifikimit të shpejtë në Luiziana

Çfarë është detoksikimi i shpejtë në Luiziana?

Detoksifikimi i shpejtë në Luiziana është një temë e diskutueshme. Një pacient që i nënshtrohet një programi trajtimi të shpejtë detoksifikimi në Luiziana vihet nën anestezi deri në gjashtë orë. Gjatë kësaj kohe, një ilaç antagonist opioid si naltreksoni përdoret për të hequr ilaçet opioid nga trupi i pacientit. Detoksifikimi i shpejtë në Luiziana përdoret për të ndaluar një pacient të ndjejë efektet shkatërruese të tërheqjes. Qetësimi i pacientit dhe vendosja e tij nën anestezi i lejon ata të "flenë" gjatë procesit të tërheqjes dhe detoksifikimit.

 

A është i sigurt detoksikimi i shpejtë në Luiziana?

Ekspertët pohojnë se detoksikimi i shpejtë në Luiziana është një mënyrë e sigurt për të pastruar trupin. Është gjithashtu më e këndshme pasi individët që kalojnë përmes tërheqjes së opioideve mund të përjetojnë lëkundje, djersitje, vjellje dhe probleme të tjera për periudha të gjata.

 

Tërheqja e opioideve mund të marrë javë për t'u përfunduar plotësisht. Megjithatë, qendrat e shpejta të detoksifikimit në Luiziana mund t'u mundësojnë pacientëve të përfundojnë procesin e plotë të detoksifikimit në vetëm tre ditë. Ndërsa procesi i anestezisë zgjat vetëm disa orë, pacientët mund të mbahen në një klinikë mjekësore për monitorim më pas.

 

A funksionon detoksikimi i shpejtë në Luiziana?

Detoksikimi i shpejtë nuk mund të përdoret si zëvendësim për varësinë. Është një proces që ndihmon dhe i mundëson një personi të kalojë në shërim. Megjithatë, detoksifikimi i shpejtë nuk është një proces vetëm për rikuperim. Është thjesht një mënyrë për pastrimin e trupit, në mënyrë që pacientët të mund të kalojnë në rehabilitim.

 

Fusha mjekësore është e grisur nëse detoksikimi i shpejtë funksionon. Për shumicën e të varurve nga opioidet, pengesa më e madhe për të ndjekur rehabilitimin dhe për t'u shëruar nga varësia është tërheqja. Dhimbja dhe shqetësimi që mund të ketë një person nga tërheqja e gjelit të ftohtë mund t'i kthejë në përdorimin e opioideve. Prandaj, kufizimi ose ndalimi i simptomave fizike të një personi duke i lejuar ata të fokusohen në rikuperimin e plotë nëpërmjet rehabilitimit duhet të vlerësohet.

 

Çfarë ndodh pas detoksifikimit të shpejtë në Luiziana

Shumë kritikë të qendrave të detoksifikimit të shpejtë në Luiziana pretendojnë se detoksifikimi i shpejtë ndodh shumë shpejt ose se nuk siguron shërim të qëndrueshëm. Ajo që këta kritikë nuk arrijnë të kuptojnë është se detoksifikimi i shpejtë është vetëm hapi i parë në procesin e rehabilitimit në Luiziana. Një person duhet të ndjekë trajtimin e tij të shpejtë të detoksifikimit me pjesëmarrjen në një nga rehabilitimet e shumta në Luiziana për të trajtuar problemet e tyre mendore, të sjelljes dhe emocionale.

 

Duke përfunduar një program rehabilitimi rezidencial në Luiziana pas detoksifikimit të shpejtë, individët mund të shërohen plotësisht nga varësia e tyre ndaj opioideve. Tërheqja nuk është një përvojë e këndshme dhe t'u ofrosh pacientëve mundësinë për të pakësuar ndjenjat e tyre shqetësuese fizike dhe mendore mund të përmirësojë shanset e dikujt për shërim.

Luiziana (/luˌunëziˈænə/ (Për këtë tingulldëgjoj), /ˌlzi-/ (Për këtë tingulldëgjoj)) or La Luiziane (/lwi.zjan/) (Frëngjisht) është një shtet në rajonet e thellë të jugut dhe jugut qendror të Shteteve të Bashkuara. Është i 19-ti më i vogël për nga zona dhe i 25-ti më i populluari nga 50 shtetet e SHBA-së. Luiziana kufizohet me shtetin e Teksasit në perëndim, Arkansas në veri, Mississippi në lindje dhe Gjirin e Meksikës në jug. Një pjesë e madhe e kufirit të saj lindor është e demarkuar nga lumi Misisipi. Luiziana është i vetmi shtet amerikan me nënndarje politike të quajtura famulli, të cilat janë ekuivalente me qarqet, duke e bërë atë një nga vetëm dy shtetet amerikane që nuk janë të nënndara në qarqe (tjetri është Alaska). Kryeqyteti i shtetit është Baton Rouge, dhe qyteti më i madh i tij është New Orleans.

Pjesa më e madhe e tokave të shtetit u formuan nga sedimentet e shpërlarë nga lumi Misisipi, duke lënë delta të mëdha dhe zona të gjera kënetash dhe kënetash bregdetare. Këto përmbajnë një biotë të pasur jugore; Shembujt tipikë përfshijnë zogj të tillë si ibis dhe çafka. Ka gjithashtu shumë lloje të bretkosave të pemëve dhe peshqve të tillë si blija dhe peshku vozis. Në zonat më të larta, zjarri është një proces i natyrshëm në peizazh dhe ka prodhuar zona të gjera të pyjeve me pisha me gjethe të gjata dhe savana të lagështa. Këto mbështesin një numër jashtëzakonisht të madh të specieve bimore, duke përfshirë shumë lloje të orkideve tokësore dhe bimëve mishngrënëse. Luiziana ka më shumë fise indigjene amerikane se çdo shtet tjetër jugor, duke përfshirë katër që njihen federalisht, dhjetë që njihen nga shteti dhe katër që nuk kanë marrë njohje.

Disa mjedise urbane të Luizianës kanë një trashëgimi shumëkulturore, shumëgjuhëshe, duke u ndikuar aq fuqishëm nga një përzierje e kulturave franceze, haitiane, spanjolle, franceze kanadeze, amerikane vendase dhe afrikane të shekullit të 18-të, saqë ato konsiderohen të jashtëzakonshme në SHBA para amerikanëve. blerja e territorit në 1803, shteti i sotëm amerikan i Luizianës kishte qenë një koloni franceze dhe për një periudhë të shkurtër një koloni spanjolle. Për më tepër, kolonistët importuan shumë afrikanë si skllevër në shekullin e 18-të. Shumë erdhën nga popujt e të njëjtit rajon të Afrikës Perëndimore, duke përqendruar kështu kulturën e tyre. Në mjedisin e pas Luftës Civile, anglo-amerikanët rritën presionin për anglicizimin dhe në vitin 1921, anglishtja u bë për një kohë gjuha e vetme e mësimit në shkollat ​​e Luizianës përpara se të ringjallej një politikë e shumëgjuhësisë në 1974. Nuk ka pasur kurrë një gjuhë zyrtare në Luiziana, dhe kushtetuta e shtetit numëron "të drejtën e njerëzve për të ruajtur, nxitur dhe promovuar origjinën e tyre historike, gjuhësore dhe kulturore".

Bazuar në mesataret kombëtare, Luiziana shpesh renditet e ulët në mesin e SHBA për sa i përket shëndetit, arsimit, dhe zhvillim, dhe nivele të larta të varfërisë. Në vitin 2018, Luiziana u rendit si shteti më pak i shëndetshëm në vend, me nivele të larta të vdekjeve të lidhura me drogën dhe konsumimin e tepruar të alkoolit, ndërkohë që ka pasur shkallën më të lartë të vrasjeve në Shtetet e Bashkuara që nga të paktën vitet 1990.

Rehabilitime luksoze në Luiziana

Kur shumë njerëz mendojnë për qendrat e rehabilitimit në Luiziana, ata imagjinojnë objekte të zymta me pak pajisje, shumë si një spital. Sidoqoftë, ekzistojnë lloje të ndryshme qendrash rehabilitimi në Luiziana që plotësojnë nevojat e pacientëve të tyre. Një nga llojet në rritje të qendrave janë objektet luksoze të rehabilitimit në Luiziana, të cilat ofrojnë një mjedis luksoz për ata që duhet të merren me varësinë e tyre.

 

Rehabilitimet luksoze në Luiziana po rriten në popullaritet sepse ofrojnë më shumë se një mjedis të thjeshtë dhe të zymtë. Kjo lloj qendre nuk është për të gjithë, por ofron një zgjedhje për ata që kërkojnë trajtim gjatë muajit të ardhshëm deri në tre muaj, që është mesatarja e qëndrimit.

 

Cilat janë Rehabs Luksoze në Luiziana?

Mbani në mend se termi "luks" nuk është i rregulluar që do të thotë se çdo qendër rehabilitimi në Luiziana mund të etiketohet si e tillë. Vetë termi zakonisht i referohet një qendre trajtimi luksoze që ofron një mjedis të rehatshëm shumë si një hotel luksoz. Për objektet e rehabilitimit që kualifikohen si qendra luksoze në Luiziana, ato zakonisht kanë të përbashkëtat e mëposhtme.

 • Pajisjet e dëshirueshme
 • Vendndodhja e shkëlqyer
 • Shërbimet e detoksifikimit në vend
 • Terapi të specializuara

 

Ndoshta tipari më i dukshëm në mesin e rehabilituesve luksoz në Luiziana është vendndodhja spektakolare në të cilën janë vendosur. Në fakt, takimi juaj i parë me reklamat për qendra të tilla shpesh do të shfaqë vendndodhjen e tyre që në fillim. Pajisjet e dëshirueshme shpesh përfshijnë vaska, zona ushtrimesh, pishina dhe çfarë mund të gjeni në një hotel luksoz.

 

Detoksifikimi kryhet shpesh në një spital në Luiziana ose në një strukturë të veçantë nga vetë qendra e rehabilitimit. Megjithatë, qendrat luksoze të rehabilitimit në Luiziana shpesh do të kenë detoksifikimin brenda shtëpisë, i cili kryhet pasi të kontrolloheni. Së fundi, shumë qendra luksoze do të kenë terapi specifike ose të specializuara që i veçojnë ato nga objektet e tjera. Terapi të tilla mund të përfshijnë akupunkturë, masazh, trajtime spa dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të prisni të gjeni një staf shumë të kualifikuar, një program të plotë klinik përveç terapive të specializuara dhe një theks te konfidencialiteti.

 

Pse njerëzit zgjedhin rehabilitimin luksoz në Luiziana?

Siç mund të dyshoni, ka një kosto shtesë për të ndjekur një rehabilitim luksoz në Luiziana në krahasim me objektet tradicionale që lidhen me rehabilitimin nga varësia. Plus, mund të jetë më e vështirë të kesh sigurim që mbulon objekte të tilla luksoze, megjithëse kjo mund të jetë ende e mundur duke pasur parasysh llojin e sigurimit që zotëron.

 

A është një rehabilitim luksoz në Luiziana i duhuri për ju?

Kjo do të varet kryesisht nga lloji i trajtimit që ju nevojitet. Është e vërtetë që shumë opsione buxhetore në Luiziana ofrojnë kujdes të jashtëzakonshëm. Një qendër rehabilitimi luksoze në Luiziana mund të jetë një shpenzim i panevojshëm në krahasim. Megjithatë, ka përparësi që ofrojnë shumë objekte rehabilitimi luksoze në Luiziana që nuk mund të krahasohen me homologët e tyre buxhetorë.

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.