Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Rehabs në Karolinën e Jugut

Rehabilitimet në Karolinën e Jugut mund t'ju ndihmojnë ju ose një të dashur për të kapërcyer varësinë ndaj alkoolit, ndërsa u jepni anëtarëve të familjes dhe miqve mundësinë për të marrë pjesë në përvojën e qendrës së rehabilitimit. Rehabilituesit në Karolinën e Jugut janë të përkushtuar për të ofruar kujdes cilësor për të gjithë nga çdo prejardhje, kulturë, grupmoshë dhe sferë e jetës. Qendrat e rehabilitimit shpesh ofrojnë shërbime të tilla si detoksifikimi, këshillimi i shëndetit mendor, vlerësimi dhe trajtimi psikiatrik, trajtimi i rehabilitimit nga droga, programet e rikuperimit të abuzimit së bashku me shumë forma të tjera të trajtimit të specializuar.

 

Pse të shkoni në rehabilitim në Karolinën e Jugut?

 

Ka disa arsye pse njerëzit vijnë në qendrat e rehabilitimit në të gjithë Karolinën e Jugut. Shumë individë vijnë në rehabilitim sepse humbën gjithçka që ka kuptim në jetën e tyre për shkak të abuzimit me alkoolin ose drogën dhe rehabilitimi është e vetmja përgjigje për të rikthyer atë që kanë humbur. Të tjerë vijnë në rehabilitim sepse shëndeti i tyre është përkeqësuar gjatë viteve të abuzimit me drogën dhe pirjen e tepërt. Rehabilitimet në Karolinën e Jugut janë në dispozicion për të ndihmuar të gjithë, pavarësisht nga arsyeja për të kërkuar trajtim.

 

Lloji i rehabilitimit i disponueshëm në Karolinën e Jugut

 

Ekzistojnë disa lloje të rehabilitimit në Karolinën e Jugut, secila që plotëson nevojat specifike të një individi. Ka qendra të përgjithshme rehabilitimi që mund të ofrojnë detoksifikimin mjekësor, vlerësimin psikiatrik dhe monitorimin e ilaçeve së bashku me forma të tjera të programeve tradicionale të trajtimit të varësisë, si terapia njohëse-sjellëse (CBT), këshillimi në grup, trajtimet lehtësuese me 12 hapa dhe planifikimi i parandalimit të rikthimit.

 

Ndërsa rehabilitimet në Karolinën e Jugut ofrojnë forma të ndryshme rehabilitimi, është e rëndësishme të kuptohet se rehabilitimi nuk funksionon për të gjithë. Disa njerëz e bëjnë mirë rehabilitimin, ndërsa të tjerë kanë nevojë për më shumë aktivitete stabilizuese për rimëkëmbjen e tyre të vazhdueshme dhe maturinë eventuale. Për ata që kanë nevojë për trajtim më të gjerë, ka gjithashtu objekte të kujdesit të zgjeruar në Karolinën e Jugut. Këto qendra rehabilitimi mund të ofrojnë detoksifikimin mjekësor së bashku me programet e rehabilitimit rezidencial që ofrojnë një format të trajtimit ditor ose i njohur ndryshe si programi i pjesshëm i hospitalizimit (PHP). Profesionistët e qendrës së rehabilitimit do të ndihmojnë në udhëheqjen e të varurit që shërohet në rrugën e maturisë totale duke zgjedhur programin e duhur të rehabilitimit bazuar në vlerësimin dhe vlerësimin e tyre.

 

Ka disa rehabilitime në Karolinën e Jugut, ata trajtojnë secilin pacient individualisht, prandaj duhet të bëjnë një vlerësim përpara se të fillojnë ndonjë program për shërimin e varësisë. Në këtë mënyrë ata mund të përputhen me qendrën e rehabilitimit me nevojat dhe situatën tuaj specifike në mënyrë që ju të merrni trajtimin më të plotë të mundshëm. Rehabilitimet në SC do të ofrojnë forma të ndryshme të trajtimit rehabilitues, duke përfshirë shërbimet e detoksifikimit mjekësor nëse është e nevojshme, këshillimin e shëndetit mendor për çrregullimet që ndodhin bashkë (i njëjti lloj programesh rehabilitimi ndaj drogës që ndihmon me varësinë ndaj alkoolit trajton gjithashtu çështje të lidhura si depresioni ose ankthi) së bashku me trajtimet e specializuara të rehabilitimit medikamentoz bazuar në vlerësimin e tyre.

Kostoja e rehabilitimit në Karolinën e Jugut

 

Jo të gjitha rehabilitimet janë krijuar të barabarta. Ka qendra rehabilitimi në Karolinën e Jugut që ofrojnë ndihmë financiare për ata që kualifikohen për tarifa të reduktuara rehabilitimi për shkak të të ardhurave të tyre të kufizuara ose situatës financiare. Disa qendra rehabilitimi në SC madje ofrojnë rehabilitim falas, por në përgjithësi pacienti duhet të paguajë dhomën dhe bordin kur të largohet nga qendra e rehabilitimit.

 

Shumica e rehabilituesve në Karolinën e Jugut do të ofrojnë trajtim privat rehabilitimi. Objektet e rehabilitimit pranojnë shumë lloje sigurimesh, duke përfshirë sigurimin privat, Medicare/Medicaid dhe vetëpagesë (cash). Ky lloj rehabilitimi është krijuar për të ndihmuar ata që kanë vërtet nevojë për të, pa u shqetësuar nëse mund ta përballojnë atë apo jo.

Zgjidhni një qendër nga Rehabs tona në Karolinën e Jugut

 

Më poshtë është një përmbledhje e zgjedhur me dorë e rehabilituesve më të mirë në Karolinën e Jugut. Si një burim i pavarur, me politika të forta editoriale ne rendisim çdo qendër rehabilitimi që i shërben Karolinës së Jugut që përputhet me standardet tona të larta të kritereve të trajtimit, duke siguruar që ata që kërkojnë trajtim në Karolinën e Jugut të kenë një listë gjithëpërfshirëse të opsioneve më të mira të disponueshme.

 

Një program rehabilitimi në Karolinën e Jugut, ose shkurt rehabilitimi, është një formë e mbikëqyrur trajtimi që është krijuar për t'i dhënë fund varësisë së një personi ndaj drogës dhe/ose alkoolit. Rehabilituesit në Karolinën e Jugut fokusohen tradicionalisht në ndihmën e një individi për të marrë ndihmë nga droga dhe alkooli; megjithatë, më shumë programe janë krijuar për të ndihmuar njerëzit me një sërë çështjesh si shqetësimet e shëndetit mendor, depresioni, ankthi, çrregullimet e të ngrënit, bixhozi, dhe varësia nga videolojërat.

 

Rehabilitimet me cilësi të lartë nuk trajtojnë vetëm simptomat e një personi, por mund të trajtojnë problemet themelore që i kanë shkaktuar ato në radhë të parë. Programet e trajtimit të rehabilitimit në Karolinën e Jugut u ofrojnë klientëve mundësinë për të mësuar të jetojnë pa substancat që i lidhin ata. Mjetet e mësuara lejojnë klientët të largohen nga rehabilitimi në Karolinën e Jugut dhe të kthehen në jetën e tyre të përditshme të aftë për të jetuar më shëndetshëm, duke përqafuar plotësisht rimëkëmbjen afatgjatë.

 

Shfaqja e rehabilituesve më të mirë në Karolinën e Jugut të disponueshme me sigurim ose vetëpagesë. Zgjedhur me dorë dhe verifikuar për shkallën e suksesit, stilin e trajtimit, mjedisin terapeutik, objektet, koston dhe vlerën. Këto qendra trajtimi ofrojnë përvoja të personalizuara rikuperimi, me synimin e rikuperimit të plotë.

 

Këshilla për zgjedhjen e një prej rehabilituesve tanë në Karolinën e Jugut

 

 

Të dish se ke nevojë për ndihmë për t'i dhënë fund abuzimit me substancat dhe marrja e asaj ndihme janë dy gjëra shumë të ndryshme. Mund të jetë e lehtë të identifikoni se keni nevojë për ndihmë për të hequr qafe keqpërdorimin e substancave dhe/ose problemet e shëndetit mendor. Në fakt, gjetja e një programi rikuperimi dhe ndjekja e rehabilitimit në Karolinën e Jugut mund të jetë përfundimisht çështja që ju pengon të gjeni shërim afatgjatë.

 

Nuk ka pasur kurrë më shumë opsione në Karolinën e Jugut për keqpërdorimin e substancave dhe trajtime të shëndetit mendor sesa ka sot. Mund të jetë krejtësisht dërrmuese kur më në fund uleni dhe kërkoni një program rikuperimi në Karolinën e Jugut ose shikoni për zgjedhjen e rehabilitimit të duhur. Ju ose të dashurit tuaj mund të pyesni veten se si do të gjeni ndonjëherë ofruesin e duhur të trajtimit të Karolinës së Jugut. Gjetja e ofruesit të duhur nuk duhet të jetë e vështirë dhe ndjekja e disa këshillave mund t'ju sjellë ndihmën e nevojshme.

1. Kuptoni se nevojitet ndihma

Është jetike që të mos prisni shumë për të marrë ndihmën e nevojshme ose për të ndihmuar një person të dashur.

 

2. Merrni një vlerësim nga një profesionist në Karolinën e Jugut

Ju mund të merrni një vlerësim profesional nga një psikiatër në Karolinën e Jugut ose nga një ofrues i shëndetit mendor përpara se të angazhoheni në një program rehabilitimi në Karolinën e Jugut. Takimi me një këshilltar për mbështetjen e shëndetit mendor ju lejon të bëni pyetje dhe të mësoni rreth opsioneve të mundshme të rehabilitimit në Karolinën e Jugut.

 

3. Gjetja e një ofruesi rehabilitimi në Karolinën e Jugut

 • A duket rehabilitimi rezidencial në Karolinën e Jugut i sigurt, i rehatshëm dhe a i plotëson nevojat tuaja për sa i përket mjedisit?
 • Çfarë terapish ofrojnë?
 • Çfarë komoditetesh kanë?
 • Sa banorë kanë?

 

4. Vizitoni qendrat rehabilituese në Karolinën e Jugut

Nuk është gjithmonë e mundur, por nëse mund të vizitoni qendrën e rehabilitimit në Karolinën e Jugut, mund t'ju ndihmojë të vendosni përfundimisht se ku të shkoni.

 

5. Filloni rehabilitimin në Karolinën e Jugut sa më shpejt që të jetë e mundur

Pasi të zgjidhni një rehabilitim në Karolinën e Jugut, duhet të zgjidhni një datë fillimi. Rehabilitimi nuk është një festë, kështu që fillimi sa më shpejt është mënyra ideale për të marrë ndihmë. Pasi të zgjidhni datën tuaj të fillimit, komunikoni me qendrën e rehabilitimit rezidencial në Karolinën e Jugut për të zbuluar se çfarë duhet të sillni me vete.

MIRËQENIME MJEKËSORE®

Rehab luksoz në Karolinën e Jugut

Remedy Wellbeing është një gamë e gjerë metodash psiko-terapeutike kryesore. Të ofruara nga këndvështrimi psikiatrik dhe terapeutik, i gjithë ekipi në Remedy Wellbeing beson në krijimin e një rikuperimi afatgjatë të qëndrueshëm, duke e vendosur klientin në qendër të ofertës së tyre të trajtimit të klasit botëror.

Specializime | Qendra e rehabilitimit për varësinë nga alkooli në Karolinën e Jugut, Trauma në Karolinën e Jugut, Qendra e Trajtimit të Abuzimit me Substancat në Karolinën e Jugut, Ankthi, Depresioni, Kriza e jetës së lojërave të fatit, Trajtimi i çrregullimeve të të ngrënit në Karolinën e Jugut, Rehabilitimi sekondar, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset (ndër të tjera)

Çmimi | 304,000 USD në javë

Rehabs në Karolinën e Jugut

Ka një numër të madh rehabilitimesh në Karolinën e Jugut. Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dihet se cila qendër trajtimi në Karolinën e Jugut do t'ju mundësojë të shëroheni plotësisht. Marrja e vendimit për të marrë pjesë në një nga rehabilitimet e shumta në Karolinën e Jugut nuk është e lehtë. Në fakt, mund të jetë tepër dërrmuese.

Ka një sërë objektesh rehabilitimi në Karolinën e Jugut dhe këto qendra ofrojnë një sërë programesh për individët që kërkojnë shërim nga abuzimi me drogën dhe alkoolin. Një nga pyetjet kryesore që mund të keni është, a duhet të merrni pjesë në rehabilitimin në Karolinën e Jugut? Për shkak të vëllimit të lartë të rehabilitimeve në Karolinën e Jugut, mund të keni objekte afër. Megjithatë, ju mund të zgjidhni të ndiqni një qendër trajtimi të alkoolit në një shtet tjetër.

Rehabilitimet në Karolinën e Jugut ofrojnë nivele të ndryshme kujdesi. Jo të gjitha objektet e rehabilitimit të Karolinës së Jugut janë të njëjta dhe as nuk ofrojnë të njëjtën sasi kujdesi.

 

Para se të zgjidhni një nga rehabilituesit në Karolinën e Jugut, duhet të merrni parasysh disa aspekte:

 

Një nga aspektet më të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjedh një nga rehabilituesit kryesorë në Karolinën e Jugut është strategjitë e tij për maturi afatgjatë. Shumë shpesh, individët marrin pjesë në rehabilitime në Karolinën e Jugut, por rikthehen kur kthehen në shtëpi. Një strukturë rehabilitimi me cilësi të lartë do t'ju japë mjetet e nevojshme për të vazhduar maturinë shumë kohë pas largimit nga objekti. Të Stafi i rehabilitimit do t'ju mësojë teknika të ndryshme për të vazhduar rikuperimin.

 

Karolina e Jugut është një destinacion popullor për individët që kërkojnë të heqin dorë nga droga dhe alkooli. Rehabilitimet në Karolinën e Jugut kanë qenë shpëtimtari për mijëra individë që vuajnë nga të gjitha llojet e varësisë. Nga rehabilitimet private në Karolinën e Jugut te qendrat e financuara nga shteti, Karolina e Jugut është vendi ideal për njerëzit që të gjejnë ndihmën që u nevojitet.

 

Qoftë droga dhe alkooli, bixhozi, Internet dhe lojëra, apo forma të tjera për çrregullimet e shëndetit mendor, ka një rehabilitim në Karolinën e Jugut me specialistë të aftë për të ndihmuar. Klientët mund të zgjedhin nga rehabilitimet spitalore dhe rezidenciale në Karolinën e Jugut ose programet ambulatore. Ka gjithashtu shumë rehabilitime luksoze të nivelit të lartë në Karolinën e Jugut që ofrojnë një ndjenjë hoteli me pesë yje që u japin individëve ndihmë të ekspertëve si në seancat një-me-një, ashtu edhe në grup.

 

Rehab në Karolinën e Jugut nuk është gjithmonë programi tradicional me 12 hapa që shumë individë presin të jetë. Programet e trajtimit janë të shumëllojshme dhe ofrojnë një sërë planesh me porosi të ndërtuara për të eliminuar për mirë varësinë dhe çrregullimet e shëndetit mendor.

 

Pse zgjodhët një rehabilitim në Karolinën e Jugut?

Rehabilituesit në Karolinën e Jugut mirëpresin njerëz nga e gjithë bota dhe me prejardhje të ndryshme. Për shkak të numrit të individëve që kërkojnë të jenë të kthjellët dhe të eliminojnë kushtet e tyre themelore, një numër i konsiderueshëm i rehabilitimeve në Karolinën e Jugut janë krijuar. Shumë ekspertë të varësisë dhe shëndetit mendor janë zhvendosur në Karolinën e Jugut për të punuar në qendrat e trajtimit. Pasja e ekspertëve në këtë fushë për të mbikëqyrur trajtimin e bën Karolinën e Jugut një shtrat të nxehtë për lehtësimin e varësisë.

 

Një shumëllojshmëri qendrash rehabilitimi në Karolinën e Jugut

Karolina e Jugut ka një sërë qendrash trajtimi rehabilitimi të gjitha në një vend. Shteti është një nga të paktët që ofron klinika të ketaminës. A Klinika e ketaminës është e specializuar në terapinë IV me infuzion me ketamine për trajtimin e depresionit, vetëvrasjes, ankthit, OCD, PTSD, sindromës komplekse të dhimbjes rajonale (CRPS/RSD) dhe dhimbjeve të tjera kronike. Rehab në Karolinën e Jugut nuk janë vetëm për të rriturit. Adoleshentët mund të gjejnë ndihmën që u nevojitet në shumë qendra rehabilitimi luksoze në Karolinën e Jugut. Nga çrregullimet e shëndetit mendor si ADHD ndaj lojërave video të varësisë, rehabilitimit të adoleshentëve qendrat u ofrojnë prindërve ndihmë kur fëmijët e tyre kanë shkuar në një rrugë shkatërruese.

 

Rehabilitimet luksoze në Karolinën e Jugut ofrojnë një qëndrim të ngjashëm me një vendpushim me pesë yje. Banorët do të gjejnë terrene të harlisura, pishina të bukura dhe dhoma fitnesi që rrisin përvojën e rehabilitimit. Rehabilitimet rezidenciale në Karolinën e Jugut kanë programe ekspertësh që trajtojnë të gjithë pacientin dhe jo vetëm varësinë për një kohë të shkurtër. Trajtimet holistike dhe të bazuara në prova u japin pacientëve mundësinë për të shëruar çështjet themelore që shkaktuan varësinë e tyre.

 

Qendrat e rehabilitimit me bazë në Karolinën e Jugut ofrojnë terapi moderne. Individët mund të marrin terapinë më të mirë të mundshme dhe t'i japin fund ciklit të tyre të varësisë në Karolinën e Jugut.

Fazat e rehabilitimit në Karolinën e Jugut

Cilat janë fazat e rehabilitimit në Karolinën e Jugut?

Marrja e vendimit për të hyrë në rehabilitimin në Karolinën e Jugut nuk është e lehtë. Duhet shumë forcë për të kuptuar se nevojitet ndihmë për t'i dhënë fund ciklit të varësisë. Udhëtimi nëpër rehabilitimin e Karolinës së Jugut ju çon në katër faza të ndryshme të rikuperimit.

 

Katër fazat e rehabilitimit në Karolinën e Jugut përfshijnë: fillimin e trajtimit, abstinencën e hershme, ruajtjen e abstinencës dhe shërimin e avancuar.

 

Faza e parë: Fillimi i trajtimit në Karolinën e Jugut

Faza e parë e rikuperimit fillon kur kërkoni ndihmë nga profesionistët e drogës dhe alkoolit. Në fillim, me shumë mundësi do të dëshironi të hiqni dorë nga shërimi dhe t'i ktheheni drogës dhe/ose alkoolit. Ju gjithashtu mund të besoni se problemet tuaja me drogën dhe/ose alkoolin janë nën kontroll dhe nuk janë një dëm për veten dhe të tjerët. Mohimi është i zakonshëm dhe një çështje e vështirë për t'u kapërcyer në ditët e para të rimëkëmbjes.

 

Faza e dytë: Rehabilitimet e hershme të abstinencës në Karolinën e Jugut

Faza e dytë e rehabilitimit fillon pasi të merrni vendimin e vetëdijshëm për të vazhduar shërimin nga abuzimi me substancat. Abstinenca e hershme është një fazë e vështirë pasi kaloni nëpër faza të ndryshme brenda skenës. Ju mund të përjetoni simptoma të tërheqjes, dëshira mendore dhe fizike, shkaktarë që mund t'ju tundojnë të rikthimi, dhe varësi psikologjike nga droga dhe alkooli. Një specialist i trajnuar për varësinë do t'ju mësojë të përballeni me këto çështje. Do të fitoni mjete se si të jetoni një mënyrë jetese të matur.

 

Faza e tretë: Abstinenca e vazhdueshme në rehabilitimet në Karolinën e Jugut

Faza e hershme e abstinencës zgjat rreth 90 ditë. Pasi të keni përfunduar këtë periudhë kohore të maturisë, do të hyni në fazën e vazhdueshme të abstinencës. Individët në trajtim rezidencial mund të kalojnë në pjesën ambulatore të programit sapo të hyjnë në fazën e abstinencës së vazhdueshme. Fokusi kryesor i shtetit është shmangia e rikthimit.

 

Një këshilltar i trajnuar do t'ju ndihmojë t'ju mësojë se si të parandaloni rikthimin. Do të mësoni gjithashtu mënyra për të përdorur mjetet e mësuara në fazat e mëparshme për të përballuar fusha të tjera të jetës dhe për të qëndruar të matur. Aftësi të reja përballuese do të mësohen duke ju lejuar të ndërtoni një mënyrë jetese të pastër, marrëdhënie të shëndetshme dhe të zhvilloni zakone të tjera të mira. Faza e vazhdueshme e rehabilitimit të abstinencës fillon rreth tre muaj pas programit të rimëkëmbjes. Duhen rreth pesë vjet maturi përpara se të kalojmë në fazën përfundimtare.

 

Faza e katërt: Rimëkëmbja e Avancuar me Rehabs në Karolinën e Jugut

Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit nuk ndodh brenda natës. Duhen pesë vjet abstinencë që një individ të kalojë në fazën e avancuar të rimëkëmbjes. Të gjitha mjetet, njohuritë dhe aftësitë që keni mësuar në rehabilitimin në Karolinën e Jugut dhe këshillimin tani mund të përdoren për të krijuar një mënyrë jetese afatgjatë.

 

Ju do të jeni në gjendje të qëndroni të matur dhe të zotëroni aftësitë për të qenë një person më i shëndetshëm. Përveç kësaj, mjetet dhe njohuritë e fituara nga fazat e mëparshme të rehabilitimit do t'ju ndihmojnë të jeni një prind, person dhe/ose bashkëshort më i mirë. Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit është më shumë sesa thjesht të qëndrosh esëll.

Qendrat e rehabilitimit të alkoolit në Karolinën e Jugut

Më në fund keni vendosur që keni nevojë për ndihmë me varësinë tuaj ndaj alkoolit. Ndoshta ju tashmë jetoni në Karolinën e Jugut ose po konsideroni një nga qendrat e shumta të rehabilitimit të alkoolit në Karolinën e Jugut për veten ose një të dashur. Pavarësisht se në cilën kategori bëni pjesë, dëshironi të merrni pjesë në një qendër rehabilitimi për alkoolin që është më e përshtatshme për nevojat tuaja, pavarësisht nëse është në Karolinën e Jugut apo në një zonë tjetër.

Trajtimi profesional mund t'ju ndihmojë të shëroheni nga sëmundja e alkoolizmit në Karolinën e Jugut, por jo të gjitha qendrat e rehabilitimit të alkoolit në Karolinën e Jugut ofrojnë të njëjtën përvojë. Disa objekte rehabilitimi për alkoolin ofrojnë një program të një madhësie që i përshtatet të gjithëve, ndërsa të tjerët ndërtojnë një program rreth jush. Pasi të keni marrë hapin kryesor për t'u angazhuar në një program të trajtimit të alkoolit në Karolinën e Jugut, mund të vendosni se cili lloj rehabilitimi në Karolinën e Jugut është më i miri për nevojat tuaja.

 

Një nga gjërat kryesore të ofruara nga shumë qendra rehabilitimi të alkoolit në Karolinën e Jugut është detoksikimi mjekësor. Detoksifikimi mjekësor i ndihmon klientët me simptoma të tërheqjes së alkoolit. Alkooli mund të krijojë një varësi mendore dhe fizike. Lënia e duhanit pa ndihmën e profesionistëve mund ta bëjë tërheqjen më keq dhe madje edhe kërcënuese për jetën. Detoksikimi mjekësor në Karolinën e Jugut ju lejon të lehtësoni alkoolin dhe të largoni toksinat nga trupi juaj.

 

Objektet e rehabilitimit rezidencial në Karolinën e Jugut janë të njohura me klientët që kërkojnë një kurë nga abuzimi me alkoolin. Trajtimi në spital gjithashtu u mëson klientëve mjetet e nevojshme për të qëndruar të matur për një kohë të gjatë. Ju mund të merrni pjesë në terapi të ndryshme, klasa dhe aktivitete të tjera gjatë qëndrimit. Programet e kujdesit rezidencial në Karolinën e Jugut zgjasin të paktën 28 ​​ditë dhe mund të vazhdojnë për mbi 90 ditë.

 

Klientët mund të përjetojnë një program ditor për rikuperimin e alkoolit me mirësjellje të shtrimit të pjesshëm në spital. Një program spitalor i pjesshëm (PHP) në Karolinën e Jugut u ofron klientëve rreth katër deri në pesë orë kujdes në ditë. Klientët mund të kthehen në shtëpi pas përfundimit të trajtimit.

 

Programet intensive ambulatore (IOP) në Karolinën e Jugut janë gjithashtu të disponueshme për klientët. Këto programe janë të shkëlqyera për individët që nuk kanë nevojë për kujdes ose mbikëqyrje gjatë gjithë kohës. Klientët mund të vazhdojnë të jetojnë dhe punojnë jashtë rehabilitimit, ndërkohë që ndjekin një numër të vogël seancash terapie në javë.

 

Opsioni përfundimtar i rehabilitimit të alkoolit në Karolinën e Jugut është një program ambulator. Ky është një takim tipik javor ose dy-javor në të cilin klientët mund të marrin ndihmë për varësinë e tyre ndaj alkoolit.

Emri i Biznesit Vleresim Kategoritë Numri i telefonit Adresa
Terapia në grupTerapia në grup
komente 26
Bare, amerikane (tradicionale) +18032561203 2107 Greene St, Kolumbia, SC 29205
Terapia me masazh BlissTerapia me masazh Bliss
komente 11
Terapia e masazhit +18034220935 1315 Gadsen St, Kolumbia, SC 29201
Qendra e Terapisë së Masazhit Om SpiritQendra e Terapisë së Masazhit Om Spirit
komente 7
Masazh Terapi, Tui Na, Refleksologji +18034972472 5115 Forest Dr, Ste F1, Kolumbia, SC 29206
Terapi me masazh me fitilTerapi me masazh me fitil
komente 15
Terapia e masazhit +18035539171 3711 Seawright Rd, Kolumbia, SC 29210
Terapia e re e LotusitTerapia e re e Lotusit
komente 3
Terapia e masazhit +18037881970 8907 Two Notch Rd, Ste G, Columbia, SC 29223
Masazhi më i mirëMasazhi më i mirë
komente 2
Masazh +18037981920 1168 Saint Andrews Rd, Ste B, Kolumbia, SC 29210
Këtu është terapia me masazh me fërkimKëtu është terapia me masazh me fërkim
komente 2
Terapia e masazhit +18035306680 2218 Devine St, Ste F, Kolumbia, SC 29205
Klinika e Rehabilitimit të KolumbisëKlinika e Rehabilitimit të Kolumbisë
1 shqyrtim
Terapi fizike, Qendër Rehabilitimi +18037997007 2362 Two Notch Rd, Kolumbia, SC 29204
Specialistët e Vertex PTSpecialistët e Vertex PT
komente 4
Terapi fizike +18038513506 2829 Millwood Ave, Kolumbia, SC 29205
Qendra SigurdQendra Sigurd
1 shqyrtim
Terapi fizike, terapi profesionale, terapi masazhi +18039267204 1311 Augusta Rd, West Columbia, SC 29169
Terapia fizike dhe mjekësia sportive në CarolinaTerapia fizike dhe mjekësia sportive në Carolina
komente 3
Terapi Fizike, Mjekësi Sportive +18033590505 229 Saluda Springs Rd, Lexington, SC 29072
Merrni masazh të përkulur dhe shtrirjeMerrni masazh të përkulur dhe shtrirje
komente 3
Masazh Terapi, Refleksologji +18033976975 2711 Middleburg Dr, Ste 104, Kolumbia, SC 29204
Jeta Chiropractic & Wellness CenterJeta Chiropractic & Wellness Center
komente 3
Kiropraktorë, Terapi Masazhi, Terapi Fizike +18035208631 4715 Sunset Blvd, Ste C, Lexington, SC 29072
Studio e shtrirë në shpinëStudio e shtrirë në shpinë
komente 2
Masazh Terapi, Mjekësi Alternative +18032001916 1898 Calhoun St, Ste 8, Supine Studio, Columbia, SC 29201
Terapia fizike BlythewoodTerapia fizike Blythewood
1 shqyrtim
Terapi fizike, Mjekësi Sportive, Ortopedë +18037280421 428-3 McNulty Rd, Blythewood, SC 29016
Profesionistët Kiropraktikë të KolumbisëProfesionistët Kiropraktikë të Kolumbisë
komente 2
Kiropraktorë, Nutricionistë, Terapi Masazhi +18038886221 1301 Elmwood Ave, Kolumbia, SC 29201
Master's Touch Massage Therapy LLCMaster's Touch Massage Therapy LLC
komente 4
Masazh, Masazh Terapi +18037086671 1324 Gadsden St, Kolumbia, SC 29201
Terapia fizike dhe mjekësia sportive në CarolinaTerapia fizike dhe mjekësia sportive në Carolina
komente 2
Terapi Fizike, Mjekësi Sportive +18037710370 1718 St Julian Pl, Kolumbia, SC 29204
Forest Acre Well CareForest Acre Well Care
komente 3
Haloterapi, Kiropraktorë, Masazh Terapi +18033182811 5101 Forest Dr, Kolumbia, SC 29206
Terapia fizike dhe mjekësia sportive në CarolinaTerapia fizike dhe mjekësia sportive në Carolina
komente 2
Terapi Fizike, Mjekësi Sportive, Akupunkturë +18034451069 10071 Broad River Rd, Irmo, SC 29063
Zgjidhni terapi fizikeZgjidhni terapi fizike
1 shqyrtim
Mjekësi sportive, terapi profesionale, terapi fizike +18037564744 5232 Sunset Blvd, Bldg 300, Ste B, Lexington, SC 29072
Masazh dhe BodywoRXMasazh dhe BodywoRX
1 shqyrtim
Terapia e masazhit +18033869568 1923 Pickens St, Ste G, Kolumbia, SC 29201
Kiropraktika e filtritKiropraktika e filtrit
komente 4
Chiropractors +18035079555 1525 Sunset Blvd, West Columbia, SC 29169
Kiropraktika Familjare e KolumbisëKiropraktika Familjare e Kolumbisë
komente 3
Kiropraktorë, Terapi Masazhi, Nutricionistë +18037888831 224 O'Neil Ct, Ste 21, Columbia, SC 29223
Masazh Envy – HarbisonMasazh Envy - Harbison
komente 13
Masazh, Kujdes për Lëkurën, Masazh Terapi +18032274444 144 Harbison Blvd, Ste A, Columbia, SC 29212
Klinika e AkupunkturësKlinika e Akupunkturës
komente 6
Akupunkturë +18032561000 620 Sims Ave, Kolumbia, SC 29205
Qendra Mjekësore LexingtonLexington Medical Center
1 shqyrtim
Terapi fizike +18037496759 7043 Saint Andrews Rd, Kolumbia, SC 29212
Flex Chiropractic e KolumbisëFlex Chiropractic e Kolumbisë
1 shqyrtim
Chiropractors +18032620034 1811 Bull St, Kolumbia, SC 29201
Terapia me masazh LexingtonTerapia me masazh Lexington
komente 6
Terapia e masazhit +18039963786 518 E Main St, Lexington, SC 29072
Double Radiance SpaDouble Radiance Spa
1 shqyrtim
Kujdesi për lëkurën, depilimi, masazhi +18034709067 603 Lady St, Kolumbia, SC 29201

Të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit të Karolinës së Jugut

Pas viteve të abuzimit me substancat dhe përjetimit të ciklit të varësisë, vizita në një rehabilitim rezidencial në Karolinën e Jugut ose një qendër ambulatore është shansi për të filluar përsëri. Po, shkuarja në rehabilitim në Karolinën e Jugut po e kthen faqen në një kapitull të ri të jetës suaj. Pavarësisht se ku merrni pjesë në rehabilitimin në Karolinën e Jugut ose cilën qendër rehabilitimi zgjidhni; është një shans për të filluar nga e para.

 

Ndryshimi është pozitiv dhe rehabilitimi në Karolinën e Jugut mund t'ju largojë nga zakonet tuaja të vjetra. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit e pëlqejnë ndryshimin. Disa janë kundër ndryshimit dhe nuk e shohin atë të dobishëm. Përjetimi i një mjedisi të ri gjatë rehabilitimit në Karolinën e Jugut mund të pengojë procesin e rikuperimit. Në vend që të përjetojnë ndryshime rreth tyre, këta individë preferojnë ndryshime nga brenda.

 

Nëse nuk keni vendosur ende nëse do të merrni pjesë në rehabilitimin rezidencial në Karolinën e Jugut ose larg shtëpisë, mund të merrni parasysh disa nga të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit në Karolinën e Jugut më poshtë.

 

Të mirat e Rehabs në Karolinën e Jugut

Një nga arsyet më të njohura për zgjedhjen e një qendre rehabilitimi në Karolinën e Jugut është kostoja. Qëndrimi në një rehabilitim të Karolinës së Jugut për kujdes rezidencial ose ambulator mund të jetë shumë më me kosto efektive sesa të shkoni në një rehabilitim jashtë shtetit ose jashtë shtetit. Distanca mund të jetë një faktor masiv në marrjen e ndihmës nga një person. Abuzimi me substancat e tyre mund të jetë aq i keq saqë largimi nga zona e Karolinës së Jugut është një nga arsyet më domethënëse që individi nuk merr ndihmë.

 

Mund të zbuloni se kostoja e rehabilitimit nga droga dhe alkooli në Karolinën e Jugut është e njëjtë me atë kudo tjetër. Megjithatë, këto nuk janë shpenzimet e vetme që do të bëni. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh koston e udhëtimit për të arritur në destinacionin përfundimtar të rehabilitimit në Karolinën e Jugut. Kostoja e fluturimit ose e makinës për në një rehabilitim që nuk është në Karolinën e Jugut mund ta bëjë të kushtueshëm pjesëmarrjen në objekt. Sigurimi juaj mjekësor mund të mbulojë koston e qëndrimit në rehabilitimin e Karolinës së Jugut, por është e rrallë që ofruesi i sigurimit të mbulojë koston e udhëtimit dhe akomodimit nëse është e nevojshme.

 

Një faktor tjetër për t'u marrë parasysh është se ndjekja e një rehabilitimi jashtë zonës së Karolinës së Jugut do të thotë që mund të mos keni miq ose familje për t'u rikthyer. Ka shumë rehabilitime në Karolinën e Jugut që ofrojnë terapi familjare në ditët e sotme. Këto rehabilitime janë ideale nëse planifikoni të qëndroni afër shtëpisë. Kjo ju jep një shans për t'u rilidhur me miqtë dhe familjen me të cilët mund të keni humbur kontaktin. Udhëtimi në një rehabilitim parandalon miqtë dhe familjen të marrin pjesë në seancat e terapisë familjare. Mbështetja është jetike për dikë që të arrijë maturinë.

 

Qëndrimi në Karolinën e Jugut ju lejon të aksesoni burimet që rehabilitimi ka krijuar në një nivel rajoni të Karolinës së Jugut. Këto lidhje dhe burime që ka ndërtuar rehabilitimi mund të rezultojnë të jenë të dobishme për ju. Ka të ngjarë të ketë një rrjet këshilltarësh, takimesh, grupesh mbështetëse, programesh pune dhe sponsorësh me të cilët do të lidheni pasi të largoheni nga rehabilitimi. Kjo mund t'ju ndihmojë të qëndroni të matur, faleminderit për kujdesin afatgjatë që do të merrni.

 

Nëse keni nevojë të qëndroni në shtëpi dhe të punoni dhe nuk mund t'i kushtoni rehabilitimit 24/7, programet ambulatore të qendrave të Karolinës së Jugut janë opsione të shkëlqyera. Këto lehtësisht ju lejojnë të merrni trajtim jetësor të abuzimit me substanca ndërsa jetoni jetën tuaj pothuajse normale.

 

Përfitimet e Rehabs në Karolinën e Jugut:

 • Kosto-efektive
 • Njohur me burime dhe mjete
 • Krijimi i rrjetit mbështetës
 • Përfshirja e familjes
 • Më shumë programe dhe opsione afatgjata
 • Shumëllojshmëri opsionesh ambulatore të Karolinës së Jugut
 • Strategjitë e përballimit

 

Të këqijat e rehabilitimit në Karolinën e Jugut

Ashtu si me çdo gjë, ka të këqija për të mirat, dhe rehabilitimi i Karolinës së Jugut nuk është ndryshe. Një qendër rehabilitimi në Karolinën e Jugut mund të mos ju përshtatet për një sërë arsyesh. Ndoshta më e rëndësishmja është se mund të ofrojë shkas për rikthim. Rehabilitimi në Karolinën e Jugut nuk ju nxjerr plotësisht nga mjedisi që keni përjetuar. Kjo do të thotë, ju mund të largoheni nga rehabilitimi pas përfundimit të programit dhe menjëherë të ktheheni në rrethet e miqve dhe vendet që çuan në përdorimin e drogës fillimisht.

 

Ju mund të mos keni miq dhe familje që mund t'ju mbështesin sipas nevojës. Procesi fillestar i rikuperimit mund të jetë shumë i vështirë pa mbështetjen e duhur. Miqtë dhe familja juaj mund të kenë problemet e tyre të abuzimit me substancat. Nëse kanë nuk ka dëshirë për t'u pastër dhe esëll, kjo mund t'ju shkaktojë rikthim.

 

Nëse po përpiqeni të largoheni një marrëdhënie abuzive dhe merrni trajtim në të njëjtën kohë, një rehabilitim në Karolinën e Jugut mund të mos sigurojë distancën e nevojshme për t'u larguar nga një partner abuziv. Siguria është jetike për burrat dhe gratë që kërkojnë distancë nga një partner abuziv. Vizita e një rehabilitimi më larg mund të sigurojë një distancë të sigurt për individin. Gjithashtu mund t'u japë atyre distancën dhe kohën për të kuptuar se jeta është më e mirë pa partnerin abuziv në jetën e tyre.

 

Rehabilitimet në Karolinën e Jugut mund t'ju shpërqendrojnë për t'ju parandaluar të përmirësoheni. Miqtë dhe familja janë më të afërt, shkaktarët mund të jenë më të bollshëm dhe mund të jetë e lehtë të vendosësh për të lënë trajtimin dhe rikthimin. Qëndrimi në një rehabilitim në Karolinën e Jugut e bën më të lehtë për ju që të largoheni nga trajtimi. Do t'ju duhet të merreni me çështjet e jetës në nivel lokal, të cilat mund të parandalojnë rikuperimin. Ekziston madje një shans që të shihni njerëz nga e kaluara juaj në rehabilitimin e Karolinës së Jugut, gjë që mund të ketë një ndikim negativ në shërimin tuaj.

 

Problemet me rehabilituesit në Karolinën e Jugut

 • Shkaktarë të shumtë të drogës
 • Opsione të kufizuara trajtimi
 • Më shumë shpërqendrime
 • Mungesa e anonimitetit
 • Mungesa e sigurisë
 • Më e lehtë për të lënë

 

Pse shumica e njerëzve zgjedhin rehabilitimin në Karolinën e Jugut?

Në përgjithësi, shumica e njerëzve që kërkojnë trajtim zgjedhin një qendër rehabilitimi për abuzimin me substanca në Karolinën e Jugut. Arsyeja për zgjedhjen e një opsioni rehabilitimi në Karolinën e Jugut është për shkak të komoditetit dhe afërsisë që ofron me punën dhe shtëpinë. Ka një sërë faktorësh të tjerë që mund të kontribuojnë në vendimin për të marrë pjesë në rehabilitimin e Karolinës së Jugut, përveç të qenit pranë familjes dhe miqve.

 

Pavarësisht nga opsioni që zgjidhni, është e rëndësishme të keni një rrjet solid mbështetës miqsh me familjen. Kjo jo vetëm që e bën procesin e trajtimit më të mirë dhe më shpërblyes, por do të thotë që ka të ngjarë të qëndroni të matur pas përfundimit të rehabilitimit. Është gjithashtu jetike të zgjidhni një rehabilitim me mjete, burime dhe një rrjet grupesh për të punuar me ju pas trajtimit. Një program i kujdesit të mëvonshëm siç është një IOP është i rëndësishëm për të mbështetur rikuperimin.

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Karolinën e Jugut

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Karolinën e Jugut zakonisht kërkohet kur një individ ka krijuar një marrëdhënie të varur me alkoolin. Tani e njohur më shpesh si një sëmundje, varësia në të vërtetë formohet nga ndryshimet në rrugët nervore të trurit. Tek një i varur, truri bëhet i mësuar me praninë e vazhdueshme të alkoolit, që do të thotë se tërheqja mund të shkaktojë simptoma të rëndësishme dhe të pakëndshme. Ndërsa shumica e të varurve në Karolinën e Jugut janë viktimë e varësisë së tyre, gjë që i bën ata të kërkojnë substancën e varur, ashpërsia e mundshme e tërheqjes do të thotë që disa të varur do të zgjedhin në mënyrë aktive varësinë.

 

Pavarësisht se është një sëmundje e dokumentuar mirë, varësia ndaj alkoolit në Karolinën e Jugut ende nuk është kuptuar plotësisht. Arsyet pse, pavarësisht disponueshmërisë së gatshme të alkoolit në shumicën e vendeve, vetëm disa njerëz bëhen të varur ndërsa të tjerët mund të mbajnë një marrëdhënie të shëndetshme mbeten të paqarta. Megjithatë, ka prova në rritje se mund të ketë një lidhje fiziologjike që lidhet me trurin dhe se modele, si rritja e rrezikut ku ka një histori familjare të varësisë ose alergjisë ndaj akloholit, mund të jetë rezultat i faktorëve të trashëguar dhe jo të mjedisit.

 

Çfarë është çrregullimi i përdorimit të alkoolit në Karolinën e Jugut?

Edhe pse alkoolizmi në Karolinën e Jugut është një term i përdorur zakonisht, edhe në mesin e komunitetit mjekësor, në fakt nuk është një term klinik. Pjesërisht kjo është për shkak se kuptimi i përgjithshëm i termit është i varësisë. Në vend të kësaj, termi klinik është çrregullimi i përdorimit të alkoolit.

 

Çrregullimi i përdorimit të alkoolit mbulon një sërë problemesh të përdorimit të alkoolit, jo vetëm varësinë dhe dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit mund ta shfaqë gjendjen në mënyra të ndryshme. Kjo mund të përfshijë varësinë, por gjithashtu përfshin çdo abuzim me alkoolin që nuk duhet të jetë konstant, për shembull dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit në Karolinën e Jugut mund të ketë periudha të zgjatura abstinence, por përjeton dëshira gjatë asaj periudhe dhe, kur ata pinë një pije, zbulojnë ata nuk janë në gjendje të kontrollojnë konsumin e tyre.

 

Diagnoza e çrregullimit të përdorimit të alkoolit mund të bëhet vetëm nga një profesionist mjekësor i kualifikuar ose në një nga qendrat e shumta të trajtimit të varësisë ndaj alkoolit në Karolinën e Jugut. Për të vendosur një diagnozë, ata do të marrin në konsideratë marrëdhënien historike dhe aktuale të një pacienti me alkoolin dhe do të bëjnë vlerësime kundrejt një sërë kriteresh diagnostikuese. Këto kritere do të përfshijnë faktorë që marrin parasysh qëndrimin e pacientit ndaj alkoolit, efektet e pirjes tek ai dhe ndikimin që ka në jetën e tyre më të gjerë. Kriteret vlerësohen në bazë të dymbëdhjetë muajve të mëparshëm, kështu që çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të diagnostikohet edhe nëse pacienti ka qenë i matur për një periudhë të konsiderueshme.

 

Sidoqoftë, varësia ndaj alkoolit dhe çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të shfaqen në shumë mënyra. Është e rëndësishme, nëse ka ndonjë shqetësim, t'i diskutoni këto me një profesionist mjekësor ose një qendër trajtimi të varësisë nga alkooli në Karolinën e Jugut, i cili mund të ofrojë një vlerësim dhe diagnozë të duhur. Kjo mund të përfshijë gjithashtu një ekzaminim fizik dhe analizat e gjakut që nga varësia ndaj alkoolit mund të ketë efekte fizike të dallueshme.

 

Çfarë është trajtimi i varësisë ndaj alkoolit në Karolinën e Jugut?

Shërimi nga varësia ndaj alkoolit është një proces i përjetshëm, pavarësisht nëse një pacient ndjek trajtimin e varësisë ndaj alkoolit në Karolinën e Jugut apo diku tjetër. Qëllimi i trajtimit nuk është thjesht detoksifikimi i një pacienti, por përgatitja e tij për të jetuar në një botë ku përdorimi i alkoolit është i zakonshëm dhe shpesh një pjesë integrale e kulturës. Pjesët e hershme të trajtimit të varësisë nga alkooli në Karolinën e Jugut janë gjithashtu të vështira dhe është e rëndësishme që ai të bëhet me mbikëqyrje mjekësore.

 

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Karolinën e Jugut ka tre faza të gjera, megjithëse këto mbivendosen: detoksifikimi, rehabilitimi dhe rikuperimi. Mënyra se si duken këto do të ndryshojë jashtëzakonisht, në varësi të faktorëve si ashpërsia dhe kohëzgjatja e varësisë dhe faktorëve fizikë si madhësia dhe gjinia. Megjithatë, edhe kur një mjek ose profesionist i varësisë në Karolinën e Jugut ka të gjithë informacionin, është e pamundur të garantohet në një nivel individual se si do të shkojë trajtimi dhe për shkak të efekteve anësore të rënda të tërheqjes, është e rëndësishme të zgjidhni llojin e trajtimit të alkoolit, dhe objekt trajtimi në Karolinën e Jugut, me kujdes.

 

Pas detoksifikimit, i droguari do të fillojë rehabilitimin e varësisë nga alkooli në Karolinën e Jugut. Kjo fazë mund të shihet më së miri si një kalim drejt rimëkëmbjes. Mund të fillojë në një qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në Karolinën e Jugut dhe gradualisht të shohë pacientin të kthehet në jetën e përditshme, por gjithashtu ka të ngjarë të fillojë forma trajtimi që do të vazhdojë gjatë pas përfundimit të rehabilitimit, potencialisht për pjesën tjetër të jetës së tyre. kur kthehen në shtëpi pas trajtimit, qoftë ajo Karolina e Jugut apo më larg.

 

Terapia ka të ngjarë të jetë një pjesë kyçe e rehabilitimit, megjithëse ka disa medikamente që mund të përdoren gjithashtu për të ndihmuar në zbutjen e dëshirave, si acamprosate, ose për të vepruar si një parandalues ​​ndaj konsumit të alkoolit, si disulfirami.

 

Programe me dymbëdhjetë hapa, si alkoolistët anonimë, janë gjithashtu metoda të zakonshme të trajtimit të varësisë ndaj alkoolit në Karolinën e Jugut. Këto janë grupe të mbështetjes së kolegëve, kështu që nuk drejtohen nga profesionistë mjekësorë, por në vend të kësaj i ndihmojnë të varurit të kontrollojnë varësinë e tyre ndërsa ofrojnë një grup mbështetës.

 

Së fundi, mund të përdoret edhe terapi familjare. Kjo mund të jetë e dobishme në shërimin e marrëdhënieve të dëmtuara dhe ndërtimin e mbështetjes që do t'i duhet një të varur. Megjithatë, ai gjithashtu ndihmon në parandalimin e çdo sjelljeje mundësuese që anëtarët e familjes mund të kenë shfaqur, pa dashje ose jo.

 

Faza e fundit e trajtimit të varësisë nga alkooli në Karolinën e Jugut është shërimi. Pas një viti esëll ndryshimi i rikthimit është vetëm 50%, dhe kjo bie në 15% pas qëndrimit esëll për pesë vjet.

 

Trajtimi për varësinë ndaj alkoolit në Karolinën e Jugut nuk është i lehtë dhe mund të jetë tepër sfidues. Procesi i detoksifikimit, në veçanti, mund të jetë fizikisht dhe mendërisht kërkues dhe shqetësues. Megjithatë, me mbështetjen e duhur nga profesionistët e varësisë nga Karolina e Jugut, si dhe nga ata afër të varurit, shanset për të trajtuar me sukses varësinë ndaj alkoolit në Karolinën e Jugut rriten shumë.

Detoksifikimi i alkoolit në Karolinën e Jugut

Detoksifikimi i alkoolit në Karolinën e Jugut

Detoksifikimi i alkoolit në Karolinën e Jugut është shkurtimi i detoksifikimit dhe është procesi i largimit të toksinave nga trupi nga sistemi i tij. Ndërsa një proces krejtësisht i natyrshëm - trupi i njeriut po detoksifikohet vazhdimisht - kur toksina është një ilaç që krijon varësi ose një nënprodukt i metabolizuar i një droge, procesi mund të ketë efekte anësore të rëndësishme.1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Procesi i detoksifikimit të alkoolit në Karolinën e Jugut mund të jetë i vështirë. Megjithëse të gjithë janë të ndryshëm, dhe për këtë arsye përvojat e tyre të detoksifikimit janë të ndryshme, për disa njerëz simptomat e tërheqjes së alkoolit mund të jenë të rënda. Dhe në disa raste detoksikimi i alkoolit, kur nuk menaxhohet siç duhet nga një ekip mjekësor i Karolinës së Jugut, mund të jetë fatal.

 

Gjatë detoksifikimit të alkoolit në Karolinën e Jugut, trupi fillimisht do të çlirohet nga alkooli. Megjithatë, ndërsa mëlçia metabolizon alkoolin, mund të krijojë më shumë toksina. Për këtë arsye, efektet më të këqija të tërheqjes së alkoolit mund të ndodhin kur nuk ka më alkool në sistem, por toksinat e mbetura do të vazhdojnë të kenë efekt ndërsa trupi merret me to. Detoksifikimi në Karolinën e Jugut është bërë më i vështirë nga simptomat e tërheqjes që shumë do të përjetojnë. Për shkak se truri është mësuar me praninë e alkoolit, ai do të përgjigjet kur të hiqet alkooli, duke ndryshuar prodhimin e tij të kimikateve organike të cilat mund të kenë efekte fizike dhe mendore.

 

Pavarësisht se është një proces sfidues dhe kërkues, detoksikimi i alkoolit në Karolinën e Jugut nuk është një kurë për një çrregullim të përdorimit të alkoolit. Në vend të kësaj, është një hap i parë i domosdoshëm për të filluar një jetë pa varësi.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të alkoolit në Karolinën e Jugut?

Për shkak se është shumë kërkuese fizikisht dhe mendërisht, dhe jo pa rrezik, detoksifikimi i alkoolit në Karolinën e Jugut duhet të kryhet gjithmonë me mbikëqyrje mjekësore. Kjo do të lejojë ndërhyrjen, nëse është e nevojshme, me administrimin e medikamenteve për të menaxhuar simptomat ose nëse pacienti është në ndonjë rrezik nga procesi i tërheqjes.

 

Ndërsa gjeldeti i ftohtë është perceptimi i zakonshëm i detoksifikimit dhe përdoret shpesh, në disa raste zvogëlimi mund të jetë i përshtatshëm për ta bërë tranzicionin më të lehtë për t'u menaxhuar. Ka të ngjarë të rekomandohet nëse një pacient ka tentuar më parë detoksifikimin ose në Karolinën e Jugut ose gjetkë dhe ka vuajtur simptoma të rënda të tërheqjes.

 

Një detoks i ftohtë i gjelit të detit në Karolinën e Jugut zakonisht zgjat nga shtatë deri në dhjetë ditë. Megjithëse shumica e njerëzve nuk do të përjetojnë simptomat më të rënda, ashpërsia e simptomave të përjetuara tenton të rritet ndërsa procesi i tërheqjes vazhdon. Kjo mund ta bëjë detoksifikimin e alkoolit në Karolinën e Jugut një përvojë ankthioze si për të varurit ashtu edhe për të dashurit. Për disa njerëz, procesi i tërheqjes dhe detoksifikimit është aq traumatik saqë do të preferojnë varësinë e vazhdueshme.

 

Tërheqja akute, java e parë, do të fillojë menjëherë pasi i varuri të ndalojë së piri. Kjo zakonisht do të jetë brenda disa orësh, edhe pse kjo mund të ndryshojë në bazë të faktorëve fiziologjikë dhe konsumit të tyre të alkoolit menjëherë përpara ndalimit. Gama e simptomave mund përfshijnë ankthin dhe depresionin, dridhjet, të përzierat, të vjellat, djersitjen, problemet me gjumin dhe, në raste ekstreme, dështimi i zemrës.

 

Simptomat e vogla janë të parat që shfaqen. Në mënyrë tipike të vogla, këto simptoma do të konsideroheshin lehtësisht të menaxhueshme nga shumica e njerëzve dhe përfshijnë gjëra të tilla si dhimbje koke dhe dridhje të lehta. Kjo do të pasohet nga simptoma të moderuara. Zakonisht duke filluar nga 12-24 orë pas pijes së fundit, këto simptoma mund të jenë më të rënda. Trupi do të përpiqet të largojë toksinat sado që të jetë e mundur. Ata që përjetojnë simptoma më të rënda mund të vuajnë gjithashtu ethe dhe konfuzion gjatë kësaj faze. Kjo është gjithashtu pika ku pacienti ka të ngjarë të ndjejë efektet psikologjike të tërheqjes. Tani alkooli është hequr, prodhimi i dopaminës është shpesh i kufizuar ose edhe ndalur, duke rezultuar në patentë ndjenja depresioni ose ankthi.

 

Simptomat e rënda do të fillojnë nga dy deri në katër ditë pas pirjes së fundit. Simptomat më të rënda janë delirium tremens, i njohur më mirë si DT. Kjo do të thotë se detoksikimi thelbësor i alkoolit në Karolinën e Jugut është i mbikqyrur nga ana mjekësore.

 

Qendrat e detoksifikimit të alkoolit në Karolinën e Jugut

Detoksifikimi i alkoolit në Karolinën e Jugut nuk duhet të tentohet kurrë pa mbikëqyrje mjekësore. Në mënyrë ideale, detoksikimi duhet të bëhet në një nga qendrat rezidenciale të detoksifikimit të alkoolit me vlerësimin më të lartë në Karolinën e Jugut. Ndërsa detoksikimi ambulator në Karolinën e Jugut është i mundur, për shembull nëse varësia nuk ishte e rëndë dhe i droguari ka një sistem të fortë mbështetës në shtëpi, natyra e paparashikueshme e detoksifikimit do të thotë që trajtimi në spital është i preferueshëm dhe të paktën duhet të ketë një mënyrë për të pasur ndihmë mjekësore në dorë. Detoksina e vetme në Karolinën e Jugut nuk duhet të merret në konsideratë ose të tentohet në asnjë rrethanë.

 

Një detoks mjekësor i alkoolit në Karolinën e Jugut do të përfshijë një marrje ose pranim. Pavarësisht se cila qendër e detoksifikimit të alkoolit në Karolinën e Jugut do të bëhet detoksifikimi, kjo do të përfshijë një vlerësim të problemit. Kjo do të marrë parasysh gjëra të tilla si kohëzgjatja dhe ashpërsia e varësisë, përpjekjet e mëparshme të tërheqjes, historia familjare, struktura mbështetëse dhe shëndeti fizik dhe mendor. Kjo fazë do të marrë në konsideratë se si mund të përparojë procesi i detoksifikimit, duke marrë parasysh një tërheqje të zbehtë nëse duket se ka një rrezik të lartë nga marrja e gjelit të detit.

 

Mbështetja mjekësore për detoksifikimin në vetë Karolinën e Jugut është, megjithatë, kryesisht e përgjegjshme. Është aty për të siguruar që rreziqet ose rreziqet janë identifikuar dhe menaxhuar menjëherë dhe në mënyrë të përshtatshme. Për fat të keq, ka pak ndërhyrje mjekësore në dispozicion për të ndihmuar procesin e detoksifikimit fizik. Megjithatë, disa ilaçe mund të përdoren për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave.

 

Medikamentet më të zakonshme të ofruara janë benzodiazepinat. Këto funksionojnë në sistemin nervor qendror dhe mund të ndihmojnë në menaxhimin e dridhjeve dhe spazmave. Ata gjithashtu kanë një efekt kundër ankthit, kështu që mund të ndihmojnë në menaxhimin e disa prej simptomave psikologjike. Nëse një pacient ka një diagnozë të dyfishtë, atyre mund t'u jepet edhe mjekim për të menaxhuar gjendjen tjetër. Historikisht, ka pasur një ngurrim për të administruar drogë gjatë detoksifikimit dhe tërheqjes, por kohët e fundit pikëpamja ka ndryshuar, duke pranuar se trajtimi i të dyja kushteve në të njëjtën kohë ka tendencë të jetë më i suksesshëm.

 

Pjesa e fundit e procesit të detoksifikimit mjekësor të alkoolit është stabilizimi. Stabilizimi, si detoksikimi, nuk është një kurë, por përkundrazi krijimi i një pike fillestare të qëndrueshme për të filluar procesin e rehabilitimit dhe rimëkëmbjes në Karolinën e Jugut. Kjo mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve si naltreksoni, i cili ndihmon në reduktimin e dëshirave, ose acamprosate, të cilat mund të ndihmojnë trurin të riformojë rrugët.

 

Kalimi në rehabilitim dhe rikuperim në Karolinën e Jugut

Pjesëmarrja në një nga qendrat e detoksifikimit të alkoolit në Karolinën e Jugut është hapi i parë dhe, për shumë njerëz, do të jetë hapi më sfidues i rrugëtimit të tyre drejt një jete të matur. Marrja e mbështetjes së duhur për detoksifikimin është e rëndësishme, jo vetëm për shkak të rreziqeve dhe rreziqeve që ai përfshin, por sepse një detoksifikim i menaxhuar mirë mund të ndihmojë në krijimin e një periudhe të suksesshme në një nga rehabilitimet në Karolinën e Jugut. Kjo është veçanërisht e rëndësishme me një diagnozë të dyfishtë, pasi trajtimi i varësisë dhe një gjendje së bashku siguron që efektet e secilit të merren parasysh dhe ndryshimet e suksesit janë shumë më të larta.

La Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore të Shteteve të Bashkuara pranon tre hapa në një proces të detoksifikimit të drogës:

 

Fazat e detoksifikimit të drogës në Karolinën e Jugut

 1. Vlerësim: Me fillimin e detoksifikimit të drogës në Karolinën e Jugut, një pacient testohet fillimisht për të parë se cilat substanca specifike qarkullojnë aktualisht në gjakun e tij dhe sasinë. Klinikët gjithashtu vlerësojnë pacientin për çrregullime të mundshme që ndodhin bashkë, diagnozë të dyfishtë dhe probleme mendore/sjellëse.
 2. Stabilizim: Në këtë fazë të detoksifikimit të Karolinës së Jugut, pacienti udhëhiqet përmes procesit të detoksifikimit.
 3. Drejtimi i pacientit në trajtim: Hapi i fundit i procesit të detoksifikimit të drogës në Karolinën e Jugut është përgatitja e pacientit për procesin aktual të rimëkëmbjes. Duke qenë se detoksifikimi i drogës merret vetëm me varësinë fizike dhe varësinë ndaj drogës, ai nuk trajton aspektet psikologjike të varësisë ndaj drogës. Kjo fazë përfshin marrjen e marrëveshjes nga pacienti për të përfunduar procesin duke u regjistruar në një program rehabilitimi nga droga në Karolinën e Jugut.

 

Detoksifikimi i drogës në Karolinën e Jugut

Detoksifikimi i drogës në Karolinën e Jugut është pjesa e parë e një programi gjithëpërfshirës që një individ kalon për rehabilitimin e abuzimit me substancat. Një program rehabilitimi nga droga dhe alkooli në Karolinën e Jugut do t'ju ofrojë një grup të plotë mjetesh të nevojshme për rindërtimin dhe rikuperimin. Detoksikimi i drogës në Karolinën e Jugut mund të parandalojë që të ndodhin papritur ndjenja të pakëndshme ose rrethana fatale kur ndaloni përdorimin e drogës dhe alkoolit.

 

Qëllimi përfundimtar i një detoksifikimi nga droga në programin e Karolinës së Jugut është të sigurojë shërim fiziologjik pas varësisë afatgjatë nga droga dhe/ose alkooli. Kjo bëhet fillimisht nga stabilizimi i ndjekur nga një periudhë detoksifikimi. Pasi të përfundojë stabilizimi, fokusi i një programi të detoksifikimit të drogës në Karolinën e Jugut ndryshon në monitorimin dhe mbështetjen e proceseve të ndryshme të trupit. Trupi duhet të nxjerrë drogat brenda tij. Një program detoksifikimi i drogës në Karolinën e Jugut do të ndihmojë në menaxhimin e këtij procesi zakonisht të pakëndshëm të njohur si tërheqje.

 

Programet e detoksifikimit të drogës në Karolinën e Jugut janë vendosur për të ndihmuar trupin të shërohet pas varësisë nga droga dhe/ose alkooli. Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të kaloni në fazën tjetër. Pa detoksifikimin, nuk ka lëvizje në aspektet e tjera të rehabilitimit në Karolinën e Jugut.

 

Procesi i tërheqjes mund të marrë ditë ose muaj për të përfunduar. Efekti i një droge tek ju dhe kohëzgjatja e përdorimit do të diktojë sasinë e kohës që ju nevojitet për të detoksikuar. Ka disa faktorë të tjerë që do të përcaktojnë kohëzgjatjen e tërheqjes suaj të drogës dhe/ose alkoolit në Karolinën e Jugut. Kjo perfshin:

 • Substanca nga e cila jeni të varur
 • Për sa kohë ka zgjatur varësia
 • Thellësia e varësisë
 • Metoda juaj e abuzimit me drogën si gërhitja, pirja e duhanit, injektimi ose gëlltitja
 • Sasia e substancës që merrni në të njëjtën kohë
 • Histori familjare e keqpërdorimit të drogës dhe/ose alkoolit

 

A është e sigurt për të droguar detoksifikimin në shtëpi në Karolinën e Jugut?

Ju mund të bëni hapin për detoksifikimin në shtëpi në Karolinën e Jugut. Shumë njerëz përpiqen të detoksohen nga privatësia e vendbanimit të tyre në Karolinën e Jugut. Megjithatë, detoksikimi në shtëpi nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë. Në fakt, ka disa arsye që mund të jetë zgjedhja e gabuar në përgjithësi kur bëhet fjalë për detoksifikimin e drogës në Karolinën e Jugut.

 

Për një, detoksifikimi në shtëpi në Karolinën e Jugut mund të mos jetë i sigurt. Në një qendër rehabilitimi të drogës në Karolinën e Jugut, ju keni profesionistë që mbikëqyrin qëndrimin dhe detoksifikimin tuaj. Nëse vendosni të qëndroni në shtëpi për të detoksifikuar, nuk ka gjasa që dikush të mbikëqyrë simptomat tuaja të tërheqjes – veçanërisht jo një profesionist mjekësor i trajnuar.

 

Një tjetër arsye pse detoksikimi në shtëpi mund të mos jetë ideal është se nuk funksionon gjithmonë. Dhimbja dhe shqetësimi që kalon një person gjatë detoksifikimit mund t'i shohë që ai shpejt të përfundojë procesin dhe të marrë drogë. Detoksifikimi mund të jetë i vështirë për shkak të simptomave të tërheqjes që përjetoni. Prandaj, mund të mos keni vullnetin tuaj për të vazhduar.

 

Së fundi, detoksikimi në një rehabilitim të drogës të drejtuar në mënyrë profesionale në Karolinën e Jugut është shumë më i sigurt pasi profesionistët mjekësorë dhe individë të trajnuar janë në dispozicion. Ata mund ta bëjnë procesin shumë më të rehatshëm sesa mund të jeni në shtëpi. Përveç kësaj, procesi në një rehabilitim është më efektiv me një individ të trajnuar që e mbikëqyr atë.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të drogës në Karolinën e Jugut?

Duhet të kuptoni se faza fillestare e detoksifikimit të drogës është mjaft intensive. Në një institucion rehabilitimi, anëtarët e stafit mjekësor dhe psikiatrik do të jenë në dispozicion për të ofruar mbështetje të vazhdueshme. Disa nga simptomat më të zakonshme të tërheqjes gjatë detoksifikimit përfshijnë:

 • Djersitje, ndonjëherë me tepri
 • Zvarritje e tepruar
 • Ankth
 • Agjitacion dhe zhgënjim
 • Dhimbje të muskujve
 • Lotim i syve
 • rrufë
 • Pagjumësi
 • Luhatje humori
 • Dëshira për drogë

 

Këto simptoma mund të jenë shumë të pakëndshme, edhe pse zakonisht jo kërcënuese për jetën. Kujdesi psikiatrik dhe mjekësor gjatë detoksifikimit të drogës është i dobishëm. Një sërë çështjesh mund të paraqiten tek pacientët në orët e para të detoksifikimit. Stafi i rehabilitimit do të adresojë nevojat tuaja më urgjente derisa të stabilizoheni.

 

Çështjet që mund të paraqiten përfshijnë:

 • Dhunë
 • psikozë
 • plagosje
 • Sëmundje mjekësore
 • Kërcënimi për vetëdëmtim

 

Gjatë detoksifikimit të ndihmuar nga mjekësia, do t'ju jepet mjekim i kontrolluar për të ndihmuar në procesin e detoksifikimit. Fatkeqësisht, asnjë ilaç nuk është krijuar për të parandaluar simptomat e tërheqjes. Megjithatë, ka ilaçe që mund të ulin ndikimin e simptomave. Ilaçet administrohen për të lehtësuar depresionin dhe ankthin, për t'ju ndihmuar të flini dhe për të kompensuar probleme të tjera të zakonshme.

 

Pjesëmarrja në detoksifikimin e drogës

Ju nuk duhet të zgjidhni një program detoksifikimi të drogës bazuar në vendndodhjen e tij pranë jush. Në fakt, vendndodhja nuk duhet të merret kurrë parasysh. Për disa njerëz, ndjekja e një rehabilitimi që është larg dhe i largon ata nga shkaktarët lokalë. Për individët e tjerë, të qenit pranë familjes ndihmon. Në fund, vendimi juaj për të marrë pjesë në një rehabilitim specifik duhet të bazohet në aftësinë e programit për t'ju ndihmuar. Kjo përfshin çdo çrregullim të përbashkët që përjetoni.

 

Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë

Disa mjekë rehabilitues reklamojnë detoksifikimin e shpejtë dhe ultra të shpejtë. Këto procese dhe programe kanë mjaft rreziqe për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Detoksifikimi i shpejtë largon drogat nga sistemi i një personi më shpejt sesa detoksifikimi i rregullt i drogës. Përkrahësit e detoksifikimit të shpejtë pretendojnë se procesi është një mënyrë më e shpejtë për të hequr drogat nga trupi. Përveç kësaj, ju lejon të shmangni simptomat e dhimbshme të tërheqjes.

 

Programet e rehabilitimit që ofrojnë detoksifikimin e shpejtë nuk janë të lira. Për më tepër, procesi mund të jetë i dëmshëm fizikisht dhe mendërisht. Gjatë programit të detoksifikimit duke përdorur detoksifikimin e shpejtë, ju qetësoheni me anestezi dhe ju jepen medikamente për të zëvendësuar barnat në trupin tuaj. Metoda u krijua fillimisht për pacientët e varur nga drogat opiate si heroina dhe qetësuesit e dhimbjeve. Megjithëse detoksikimi i shpejtë tingëllon i shkëlqyeshëm, rreziqet e tij zakonisht tejkalojnë përfitimet. Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë mund të shkaktojnë:

 • Atak ne zemer
 • Paranojë
 • Temperatura e lartë e trupit
 • Infeksion
 • Të përzier
 • Të vjella
 • aspiratë
 • mbytje
 • Vdekje

 

Detoksifikimi është hapi i parë drejt trajtimit të varësisë nga droga. Thjesht detoksifikimi në vetvete është shpesh i pamjaftueshëm për një shërim të suksesshëm. Një plan i plotë trajtimi i ofruar nga një strukturë rehabilitimi me reputacion do t'ju mundësojë të rikuperoni plotësisht pas detoksifikimit.

Qendrat e detoksifikimit të shpejtë në Karolinën e Jugut

Çfarë është detoksikimi i shpejtë në Karolinën e Jugut?

Detoksifikimi i shpejtë në Karolinën e Jugut është një temë e diskutueshme. Një pacient që i nënshtrohet një programi trajtimi të shpejtë detoksifikimi në Karolinën e Jugut vihet nën anestezi deri në gjashtë orë. Gjatë kësaj kohe, një ilaç antagonist opioid si naltreksoni përdoret për të hequr ilaçet opioid nga trupi i pacientit. Detoksifikimi i shpejtë në Karolinën e Jugut përdoret për të ndaluar një pacient të ndjejë efektet shkatërruese të tërheqjes. Qetësimi i pacientit dhe vendosja e tij nën anestezi i lejon ata të "flenë" gjatë procesit të tërheqjes dhe detoksifikimit.

 

A është i sigurt detoksikimi i shpejtë në Karolinën e Jugut?

Ekspertët pohojnë se detoksikimi i shpejtë në Karolinën e Jugut është një mënyrë e sigurt për të pastruar trupin. Është gjithashtu më e këndshme pasi individët që kalojnë përmes tërheqjes së opioideve mund të përjetojnë lëkundje, djersitje, vjellje dhe probleme të tjera për periudha të gjata.

 

Tërheqja e opioideve mund të marrë javë për t'u përfunduar plotësisht. Sidoqoftë, qendrat e shpejta të detoksifikimit në Karolinën e Jugut mund t'u mundësojnë pacientëve të përfundojnë procesin e plotë të detoksifikimit në vetëm tre ditë. Ndërsa procesi i anestezisë zgjat vetëm disa orë, pacientët mund të mbahen në një klinikë mjekësore për monitorim më pas.

 

A funksionon detoksikimi i shpejtë në Karolinën e Jugut?

Detoksikimi i shpejtë nuk mund të përdoret si zëvendësim për varësinë. Është një proces që ndihmon dhe i mundëson një personi të kalojë në shërim. Megjithatë, detoksifikimi i shpejtë nuk është një proces vetëm për rikuperim. Është thjesht një mënyrë për pastrimin e trupit, në mënyrë që pacientët të mund të kalojnë në rehabilitim.

 

Fusha mjekësore është e grisur nëse detoksikimi i shpejtë funksionon. Për shumicën e të varurve nga opioidet, pengesa më e madhe për të ndjekur rehabilitimin dhe për t'u shëruar nga varësia është tërheqja. Dhimbja dhe shqetësimi që mund të ketë një person nga tërheqja e gjelit të ftohtë mund t'i kthejë në përdorimin e opioideve. Prandaj, kufizimi ose ndalimi i simptomave fizike të një personi duke i lejuar ata të fokusohen në rikuperimin e plotë nëpërmjet rehabilitimit duhet të vlerësohet.

 

Çfarë ndodh pas detoksifikimit të shpejtë në Karolinën e Jugut

Shumë kritikë të qendrave të detoksifikimit të shpejtë në Karolinën e Jugut pretendojnë se detoksifikimi i shpejtë ndodh shumë shpejt ose se nuk siguron shërim të qëndrueshëm. Ajo që këta kritikë nuk arrijnë të kuptojnë është se detoksifikimi i shpejtë është vetëm hapi i parë në procesin e rehabilitimit në Karolinën e Jugut. Një person duhet të ndjekë trajtimin e tij të shpejtë të detoksifikimit me pjesëmarrjen në një nga rehabilitimet e shumta në Karolinën e Jugut për të trajtuar problemet e tyre mendore, të sjelljes dhe emocionale.

 

Duke përfunduar një program rehabilitimi rezidencial në Karolinën e Jugut pas detoksifikimit të shpejtë, individët mund të shërohen plotësisht nga varësia e tyre ndaj opioideve. Tërheqja nuk është një përvojë e këndshme dhe t'u ofrosh pacientëve mundësinë për të pakësuar ndjenjat e tyre shqetësuese fizike dhe mendore mund të përmirësojë shanset e dikujt për shërim.

South Carolina () është një shtet në rajonin juglindor të Shteteve të Bashkuara. Kufizohet në veri me Karolinën e Veriut, në juglindje me Oqeanin Atlantik dhe në jugperëndim me Gjeorgjinë përmes lumit Savannah. Karolina e Jugut është shteti i 40-të më i gjerë dhe i 23-ti më i populluar i SHBA-së me një popullsi të regjistruar prej 5,124,712 sipas regjistrimit të vitit 2020. Në vitin 2019, PBB-ja e saj ishte 213.45 miliardë dollarë. Karolina e Jugut përbëhet nga 46 qarqe. Kryeqyteti është Kolumbia me një popullsi prej 133,273 në 2019; ndërsa qyteti i tij më i madh është Charleston me një popullsi 2019 prej 135,257. Zona metropolitane Greenville-Anderson-Mauldin është më e madhja në shtet, me një vlerësim të popullsisë në vitin 2018 prej 906,626.

Karolina e Jugut u emërua për nder të mbretit Charles I të Anglisë, i cili fillimisht formoi koloninë angleze, me Karolus duke qenë latinisht për "Charles". Në 1712 u formua Provinca e Karolinës së Jugut. Një nga trembëdhjetë kolonitë, Karolina e Jugut u bë një koloni mbretërore në 1719. Gjatë Revolucionit Amerikan, Karolina e Jugut u bë pjesë e Shteteve të Bashkuara në 1776. Karolina e Jugut u bë shteti i tetë që ratifikoi Kushtetutën e SHBA më 23 maj 1788. Ishte shteti i parë që votoi në favor të shkëputjes nga Bashkimi më 20 dhjetor 1860. Pas Luftës Civile Amerikane, ai u ripranua në Shtetet e Bashkuara më 9 korrik 1868. Gjatë fillimit deri në mesin e shekullit të 20-të, shteti filloi të shih përparimin ekonomik pasi shumë fabrika dhe fabrika tekstile u ndërtuan në të gjithë shtetin. Diversifikimi ekonomik i Karolinës së Jugut do të vazhdojë në fillim të shekullit të 21-të në industri të tilla si hapësira ajrore, agrobiznesi, prodhimi i automobilave dhe turizmi.

Brenda Karolinës së Jugut nga lindja në perëndim janë tre rajone gjeografike kryesore, rrafshina bregdetare e Atlantikut, Piemonte dhe Malet e Ridge Blue në cepin veriperëndimor të Karolinës së Jugut Upstate. Karolina e Jugut ka kryesisht një klimë të lagësht subtropikale, me verë të nxehtë të lagësht dhe dimër të butë. Zonat në pjesën e sipërme kanë një klimë malore subtropikale. Përgjatë fushës bregdetare lindore të Karolinës së Jugut ka shumë këneta me kripë dhe grykëderdhje. Lowcountry juglindor i Karolinës së Jugut përmban pjesë të Ishujve të Detit, një zinxhir ishujsh pengues përgjatë Oqeanit Atlantik.

Rehabilitime luksoze në Karolinën e Jugut

Kur shumë njerëz mendojnë për qendrat e rehabilitimit në Karolinën e Jugut, ata imagjinojnë objekte të zymta me pak pajisje, shumë si një spital. Sidoqoftë, ekzistojnë lloje të ndryshme qendrash rehabilitimi në Karolinën e Jugut që plotësojnë nevojat e pacientëve të tyre. Një nga llojet në rritje të qendrave janë objektet luksoze të rehabilitimit në Karolinën e Jugut, të cilat ofrojnë një mjedis luksoz për ata që duhet të merren me varësinë e tyre.

 

Rehabilitimet luksoze në Karolinën e Jugut po rriten në popullaritet sepse ofrojnë më shumë se një mjedis të thjeshtë dhe të zymtë. Kjo lloj qendre nuk është për të gjithë, por ofron një zgjedhje për ata që kërkojnë trajtim gjatë muajit të ardhshëm deri në tre muaj, që është mesatarja e qëndrimit.

 

Cilat janë rehabilitimet luksoze në Karolinën e Jugut?

Mbani në mend se termi "luks" nuk është i rregulluar që do të thotë se çdo qendër rehabilitimi në Karolinën e Jugut mund të etiketohet si e tillë. Vetë termi zakonisht i referohet një qendre trajtimi luksoze që ofron një mjedis të rehatshëm shumë si një hotel luksoz. Për objektet e rehabilitimit që kualifikohen si qendra luksoze në Karolinën e Jugut, ato zakonisht kanë të përbashkëtat e mëposhtme.

 • Pajisjet e dëshirueshme
 • Vendndodhja e shkëlqyer
 • Shërbimet e detoksifikimit në vend
 • Terapi të specializuara

 

Ndoshta tipari më i dukshëm në mesin e rehabilituesve luksoz në Karolinën e Jugut është vendndodhja spektakolare në të cilën janë vendosur. Në fakt, takimi juaj i parë me reklamat për qendra të tilla shpesh do të shfaqë vendndodhjen e tyre që në fillim. Pajisjet e dëshirueshme shpesh përfshijnë vaska, zona ushtrimesh, pishina dhe çfarë mund të gjeni në një hotel luksoz.

 

Detoksifikimi kryhet shpesh në një spital në Karolinën e Jugut ose në një strukturë të veçantë nga vetë qendra e rehabilitimit. Megjithatë, qendrat luksoze të rehabilitimit në Karolinën e Jugut shpesh do të kenë detoksifikimin brenda shtëpisë, i cili kryhet pasi të kontrolloheni. Së fundi, shumë qendra luksoze do të kenë terapi specifike ose të specializuara që i veçojnë ato nga objektet e tjera. Terapi të tilla mund të përfshijnë akupunkturë, masazh, trajtime spa dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të prisni të gjeni një staf shumë të kualifikuar, një program të plotë klinik përveç terapive të specializuara dhe një theks te konfidencialiteti.

 

Pse njerëzit zgjedhin rehabilitimin luksoz në Karolinën e Jugut?

Siç mund të dyshoni, ka një kosto shtesë për të ndjekur një rehabilitim luksoz në Karolinën e Jugut në krahasim me objektet tradicionale që lidhen me rehabilitimin nga varësia. Plus, mund të jetë më e vështirë të kesh sigurim që mbulon objekte të tilla luksoze, megjithëse kjo mund të jetë ende e mundur duke pasur parasysh llojin e sigurimit që zotëron.

 

A është një rehabilitim luksoz në Karolinën e Jugut i duhuri për ju?

Kjo do të varet në masë të madhe nga lloji i trajtimit që ju nevojitet. Është e vërtetë që shumë opsione buxhetore në Karolinën e Jugut ofrojnë kujdes të jashtëzakonshëm. Një qendër rehabilitimi luksoze në Karolinën e Jugut mund të jetë një shpenzim i panevojshëm në krahasim. Megjithatë, ka përparësi që ofrojnë shumë objekte rehabilitimi luksoze në Karolinën e Jugut që nuk mund të krahasohen me homologët e tyre buxhetorë.

Rehabs në Karolinën e Jugut Podcast Show Notes

00: 26

Përshëndetje dhe mirëseardhje në podkastin më të mirë të rehabilitimit në botë për rehabilitimin më të mirë në botë. Sot do të flasim për rehabilitimin në Karolinën e Jugut. Gjatë viteve të fundit, Karolina e Jugut ka pasur një rritje të numrit të njerëzve që kërkojnë rehabilitim për një gamë të ndryshme varësish, qoftë rehabilitimi për varësinë nga droga ose rehabilitimi nga alkooli.

 

Ata mund të vuajnë nga depresioni ose ankthi, kanë nevojë për një detoksifikimin e drogës ose alkoolit, apo edhe rehabilitimin e specializuar si rehabilitimi adoleshent. Ajo që njerëzit shpesh gjejnë kur kërkojnë trajtim për herë të parë, një lloj trajtimi për vuajtjet e tyre ose vuajtjet e një njeriu të dashur ose mikut, është se nëse nuk keni përvojë ose histori në trajtimin e rehabilitimit, mund të jetë mjaft dërrmuese.

 

Ekzistojnë lloje të ndryshme rehabilitimi në Karolinën e Jugut. Ne kemi një ofrim të fortë shërbimi këtu. Ne kemi një gamë të gjerë lehtësish në dispozicion për të zgjedhur dhe kjo gjithashtu shton pak mbingarkesë për sa i përket përcaktimit të llojit të rehabilitimit që mund të keni nevojë, ose llojit të objektit ku duhet të shkoni.

 

Pra, ajo që po përpiqemi të bëjmë është thjesht të ndihmojmë t'i hapim pak rrugën të gjithëve këtu në Karolinën e Jugut, dhe gjëja e parë që duhet kuptuar është se nuk jeni vetëm. Dhe nuk është një vendim i parë i lehtë për askënd, kështu që ajo që duhet të bëni së pari është të jeni të vetëdijshëm për llojin e trajtimit që po kërkoni.

 

A jeni duke kërkuar për rehabilitim nga droga, a jeni duke kërkuar për rehabilitim alkooli, a jeni duke kërkuar për varësinë dhe rehabilitimin e alkoolit ose rehabilitimin e drogës dhe alkoolit këtu në Karolinën e Jugut, të gjitha këto opsione janë të disponueshme. Ju mund të keni nevojë për trajtim të çrregullimeve të të ngrënit dhe rehabilitimi i adoleshentëve shpesh kërkohet për familjet që e gjejnë veten në atë pozicion.

 

Pra, hapi i parë është gjithmonë përpjekja për të identifikuar llojin e rehabilitimit që po kërkoni dhe më pas shikoni opsionet e disponueshme për ju. Pra, përsëri, rehabilitimi në Karolinën e Jugut është i disponueshëm. Ka shumë opsione. Megjithatë, disa njerëz preferojnë të shkojnë pak më larg. Njerëz të tjerë po kërkojnë të sjellin anëtarë të familjes ose miq në shtet, kështu që ata po kërkojnë t'i sjellin në Karolinën e Jugut për rehabilitim, në mënyrë që të mund të ofrojnë mbështetje shtesë. Pra, të gjitha këto opsione përsëri mund të ndjehen si një notim i vogël në një opsion oqean. Pra, gjëja që duhet bërë është, përsëri, siç thashë fillimisht, të vendosni për llojin e rehabilitimit dhe më pas ne do të vendosim se ku dëshironi ta kryeni rehabilitimin. Pas kësaj, ne do të shikojmë llojet e ndryshme të objekteve të rehabilitimit.

 

Disa njerëz nuk janë të vetëdijshëm se ka programe rehabilitimi spitalor dhe ambulator në Karolinën e Jugut. Stacioni është vendi ku ju largohen nga mjedisi i shtëpisë tuaj dhe shkoni dhe qëndroni në qendrën e rehabilitimit ose qendrën e trajtimit dhe keni trajtimin tuaj të rehabilitimit atje. Objektet ambulatore janë kur ju vazhdoni me jetën tuaj të rregullt dhe ndiqni trajtimin në një klinikë. Kjo mund të jetë terapi në grup, mund të jetë terapi individuale, mund të keni kërkesa për mjekim, të gjitha këto gjëra do të trajtohen në objektin e trajtimit dhe ju më pas ktheheni në shtëpi sikur të imagjinonit një takim më të gjatë te mjeku ose një takim këshillimi. Kjo mund të funksionojë për njerëzit që nuk janë në një moment kritik të rrezikut të jetës.

 

04: 47

Nëse keni nevojë për ndërhyrje urgjente serioze, shpesh, alternativa më e mirë do të ishte të shkoni në rehabilitimin rezidencial ose rehabilitimin spitalor si një qendër rehabilitimi nga e cila këtu në Karolinën e Jugut kemi një gamë për të zgjedhur. Dhe, sigurisht, më në fund, kosto. Sa do t'ju kushtojë? Si paguhet? Tani ka shumë kompani sigurimesh, shumë politika të ndryshme të disponueshme për njerëzit, por në përgjithësi, në shumicën e rasteve, rehabilitimi këtu në Karolinën e Jugut me ligj do të mbulohet ashtu siç është më pas rehabilitimi.

 

Kështu që njerëzit shpesh e shohin se është paksa një surprizë e këndshme që kjo funksionon më mirë nga sa e kishin imagjinuar hapjen e më shumë dyerve për të filluar shërimin e tyre dhe për të marrë ndihmën që u nevojitet përmes rehabilitimit nëpërmjet sigurimit.

 

Thjesht kaloni në faqen tonë të internetit, e cila është www.worldsbest.rehab dhe ne kemi gjithçka të mbuluar. Ne e dimë se cili sigurues paguan për shërbimin dhe trajtimin, në cilin rehabilitim në Karolinën e Jugut. Ne kemi kontaktuar me të gjithë ata. Pra, nëse kaloni në faqen tonë, unë do të vendos një lidhje në përshkrimin e shfaqjes që do t'ju çojë drejtpërdrejt në informacionin e rehabilitimit të Karolinës së Jugut dhe ju mund të kontaktoni me ne atje.

 

Ne mund t'ju ndihmojmë të kufizoni si stilin e rehabilitimit që keni nevojë dhe parametrat e kostos dhe më pas mund të kontaktoni me një grup shumë më të synuar ofruesish për t'ju ndihmuar në procesin tuaj të vendimmarrjes dhe përmes trajtimit të varësisë ose të dashurit tuaj trajtimi i varësisë së dikujt.

 

Nëse ju duhet të paguani përsëri personalisht, gjithçka është rishikuar tërësisht në Worlds Bets Rehab., nga opsionet e rehabilitimit falas, deri te opsionet e rehabilitimit mjaft luksoz të shtrenjtë. Ne mund t'ju flasim për atë që është në dispozicion për ju dhe më pas mund të shkoni dhe të merrni një vendim, kështu që faleminderit që dëgjuat podcastin më të mirë në botë të rehabilitimit për të mësuar më shumë rreth rehabilitimeve në Karolinën e Jugut.

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.