Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Sipas Sondazhit Kombëtar më të fundit mbi Përdorimin e Drogës dhe Shëndetin, 408,000 banorë të Alabamës, të cilët janë 18 vjeç e lart, të cilët kanë jetuar në muajin para sondazhit, raportuan se merrnin substanca të paligjshme.

 

960,000 të rritur në Alabama raportuan pirjen e tepërt gjatë të njëjtës periudhë kohore, sipas të njëjtit sondazh. Një çrregullim i përdorimit të substancave (SUD), një sëmundje mjekësore e karakterizuar nga përdorimi i pakontrolluar i substancave, pavarësisht efekteve negative, u trajtua vetëm nga afërsisht 294,000 persona.

 

Mund të jetë sfiduese të vendosni të ndaloni përdorimin e drogës ose alkoolit dhe të jetoni një jetë pa drogë, por nëse angazhoheni, mund të jetë një vendim që të shpëtojë jetën dhe të ndryshojë jetën. Lajmi i mirë është se Alabama ofron një sërë qendrash rehabilitimi dhe zgjedhje ndihme.

Kuptimi i Rehabs në Alabama

Një program rehabilitimi në Alabama, ose shkurt rehabilitimi, është një formë e mbikëqyrur trajtimi që është krijuar për t'i dhënë fund varësisë së një personi ndaj drogës dhe/ose alkoolit. Rehabatorët në Alabama tradicionalisht fokusohen në ndihmën e një individi për të marrë ndihmë nga droga dhe alkooli; megjithatë, më shumë programe janë krijuar për të ndihmuar njerëzit me një sërë çështjesh si shqetësimet e shëndetit mendor, depresioni, ankthi, çrregullimet e të ngrënit, bixhozi, dhe varësia nga videolojërat.

 

Rehabilitimet me cilësi të lartë nuk trajtojnë vetëm simptomat e një personi, por mund të trajtojnë problemet themelore që i kanë shkaktuar ato në radhë të parë. Programet e trajtimit të rehabilitimit në Alabama u ofrojnë klientëve mundësinë për të mësuar të jetojnë pa substancat që i lidhin ata. Mjetet e mësuara lejojnë klientët të largohen nga rehabilitimi në Alabama dhe të kthehen në jetën e tyre të përditshme të aftë për të jetuar më shëndetshëm, duke përqafuar plotësisht rimëkëmbjen afatgjatë.

 

Shfaqja e rehabilituesve më të mirë në Alabama të disponueshme me sigurim ose vetë-pagesë. Zgjedhur me dorë dhe verifikuar për shkallën e suksesit, stilin e trajtimit, mjedisin terapeutik, objektet, koston dhe vlerën. Këto qendra trajtimi ofrojnë përvoja të personalizuara rikuperimi, me qëllimin e rikuperimit të plotë.

 

Këshilla për zgjedhjen e një prej rehabilituesve tanë në Alabama

Të dish se ke nevojë për ndihmë për t'i dhënë fund abuzimit me substancat dhe marrja e asaj ndihme janë dy gjëra shumë të ndryshme. Mund të jetë e lehtë të identifikoni se keni nevojë për ndihmë për të hequr qafe keqpërdorimin e substancave dhe/ose problemet e shëndetit mendor. Në fakt, gjetja e një programi rikuperimi dhe ndjekja e rehabilitimit në Alabama në fund të fundit mund të jetë çështja që ju pengon të gjeni shërim afatgjatë.

 

Nuk ka pasur kurrë më shumë opsione në Alabama për keqpërdorimin e substancave dhe trajtime të shëndetit mendor sesa ka sot. Mund të jetë krejtësisht dërrmuese kur më në fund uleni dhe kërkoni një program rikuperimi në Alabama ose shikoni për zgjedhjen e rehabilitimit të duhur. Ju ose të dashurit tuaj mund të pyesni veten se si do të gjeni ndonjëherë ofruesin e duhur të trajtimit në Alabama. Gjetja e ofruesit të duhur nuk duhet të jetë e vështirë dhe ndjekja e disa këshillave mund t'ju japë ndihmën e nevojshme.

 

1. Kuptoni se nevojitet ndihma

Është jetike që të mos prisni shumë për të marrë ndihmën e nevojshme ose për të ndihmuar një person të dashur.

 

2. Merrni një vlerësim nga një profesionist në Alabama

Ju mund të merrni një vlerësim profesional nga një psikiatër në Alabama ose një ofrues i shëndetit mendor përpara se të angazhoheni në një program rehabilitimi në Alabama. Takimi me një këshilltar për mbështetjen e shëndetit mendor ju lejon të bëni pyetje dhe të mësoni rreth opsioneve të mundshme të rehabilitimit në Alabama.

 

3. Gjetja e një ofruesi të rehabilitimit në Alabama

 • A duket rehabilitimi rezidencial në Alabama i sigurt, i rehatshëm dhe a i plotëson nevojat tuaja për sa i përket mjedisit?
 • Çfarë terapish ofrojnë?
 • Çfarë komoditetesh kanë?
 • Sa banorë kanë?

 

4. Vizitoni rehabilitimin në Alabama

Nuk është gjithmonë e mundur, por nëse mund të vizitoni qendrën e rehabilitimit në Alabama, kjo mund t'ju ndihmojë të vendosni përfundimisht se ku të shkoni.

 

5. Filloni rehabilitimin në Alabama ASAP

Pasi të zgjidhni një rehabilitim në Alabama, duhet të zgjidhni një datë fillimi. Rehabilitimi nuk është një festë, kështu që fillimi sa më shpejt është mënyra ideale për të marrë ndihmë. Pasi të zgjidhni datën tuaj të fillimit, komunikoni me qendrën e rehabilitimit rezidencial në Alabama për të zbuluar se çfarë duhet të sillni me vete.

MIRËQENIME MJEKËSORE®

Rehab luksoz në Alabama

Remedy Wellbeing është një gamë e gjerë metodash psiko-terapeutike kryesore. Dorëzuar nga këndvështrimi psikiatrik dhe terapeutik, i gjithë ekipi në Remedy Wellbeing Luxury Rehab beson në krijimin e një rikuperimi afatgjatë të qëndrueshëm, duke e vendosur klientin në zemër të ofertës së tyre të trajtimit të klasit botëror.

Specializime | Qendra e rehabilitimit për varësinë nga alkooli në Alabama, Trauma në Alabama, Qendra e trajtimit të abuzimit me substanca Alabama, Ankthi, Depresioni, Kriza e jetës së lojërave të fatit, Trajtimi i çrregullimeve të të ngrënit Alabama, Rehabilitimi sekondar, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset (ndër të tjera)

Çmimi | 304,000 USD

Hyni në këshillim të kualifikuar me kosto të ulët në Alabama - Shtypni Këtu

Betterhelp është për këdo në Alabama që vuan nga probleme të shëndetit mendor. Pavarësisht nëse vuani nga ankthi, depresioni, çrregullimet e të ngrënit ose thjesht keni nevojë për dikë për të folur, Betterhelp Alabama mund t'ju bashkojë me një terapist të kualifikuar.

 

Ndihma më e mirë tregon shumë kuti për individët në Alabama që kërkojnë ndihmë nga këshilltarë të kualifikuar. Platforma i lejon përdoruesit të lidhen me terapistë në AL që mund të ndihmojnë me një sërë çështjesh si ankthi, depresioni dhe shumë më tepër.

Rehabs në Alabama

Ka një numër të madh të rehabilitimeve në Alabama. Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dihet se cila qendër trajtimi në Alabama do t'ju mundësojë të shëroheni plotësisht. Marrja e vendimit për të marrë pjesë në një nga shumë rehabilitime në Alabama nuk është e lehtë. Në fakt, mund të jetë tepër dërrmuese.

Ka një sërë objektesh rehabilitimi në Alabama dhe këto qendra ofrojnë një sërë programesh për individët që kërkojnë shërim nga abuzimi me drogën dhe alkoolin. Një nga pyetjet kryesore që mund të keni është, a duhet të merrni pjesë në rehabilitimin në Alabama? Për shkak të vëllimit të lartë të rehabilitimeve në Alabama, mund të keni objekte afër. Megjithatë, ju mund të zgjidhni të ndiqni një qendër trajtimi të alkoolit në një shtet tjetër.

Rehabs në Alabama ofrojnë nivele të ndryshme të kujdesit. Jo të gjitha objektet e rehabilitimit në Alabama janë të njëjta dhe as nuk ofrojnë të njëjtën sasi kujdesi.

 

Para se të zgjidhni një nga rehabilituesit në Alabama, duhet të merrni parasysh disa aspekte:

 

Një nga aspektet më të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjidhni një nga rehabilituesit kryesorë në Alabama është strategjitë e tij për maturi afatgjatë. Shumë shpesh, individët marrin pjesë në rehabilitime në Alabama, por rikthehen kur kthehen në shtëpi. Një strukturë rehabilitimi me cilësi të lartë do t'ju japë mjetet e nevojshme për të vazhduar maturinë gjatë pas largimit nga objekti. Të Stafi i rehabilitimit do t'ju mësojë teknika të ndryshme për të vazhduar rikuperimin.

 

Alabama është një destinacion popullor për individët që kërkojnë të heqin dorë nga droga dhe alkooli. Rehabilitimet në Alabama kanë qenë shpëtimtari për mijëra individë që vuajnë nga të gjitha llojet e varësisë. Nga rehabilitimet private në Alabama te qendrat e financuara nga shteti, Alabama është vendi ideal për njerëzit që të gjejnë ndihmën që u nevojitet.

 

Qoftë droga dhe alkooli, bixhozi, Internet dhe lojëra, apo forma të tjera për çrregullimet e shëndetit mendor, ka një rehabilitim në Alabama me specialistë të aftë për të ndihmuar. Klientët mund të zgjedhin nga rehabilitimet spitalore dhe rezidenciale në Alabama ose programet ambulatore. Ka gjithashtu shumë rehabilitime luksoze të nivelit të lartë në Alabama që ofrojnë një ndjenjë hoteli me pesë yje që u japin individëve ndihmë të ekspertëve si në seancat një-me-një ashtu edhe në grup.

 

Rehab në Alabama nuk është gjithmonë programi tradicional me 12 hapa që shumë individë presin të jetë. Programet e trajtimit janë të shumëllojshme dhe ofrojnë një sërë planesh me porosi të ndërtuara për të eliminuar për mirë varësinë dhe çrregullimet e shëndetit mendor.

 

Pse zgjodhët një rehabilitim në Alabama?

Rehabilituesit në Alabama mirëpresin njerëz nga e gjithë bota dhe me prejardhje të ndryshme. Për shkak të numrit të individëve që kërkojnë të jenë të kthjellët dhe të eliminojnë kushtet e tyre themelore, një numër i konsiderueshëm i rehabilitimeve në Alabama janë krijuar. Shumë ekspertë të varësisë dhe shëndetit mendor janë zhvendosur në Alabama për të punuar në qendrat e trajtimit. Pasja e ekspertëve në këtë fushë për të mbikëqyrur trajtimin e bën Alabama-n një shtrat të nxehtë për lehtësimin e varësisë.

 

Një shumëllojshmëri qendrash rehabilitimi në Alabama

Alabama ka një sërë qendrash trajtimi rehabilitimi të gjitha në një vend. Shteti është një nga të paktët që ofron klinika të ketaminës. A Klinika e ketaminës është e specializuar në terapinë IV me infuzion me ketamine për trajtimin e depresionit, vetëvrasjes, ankthit, OCD, PTSD, sindromës komplekse të dhimbjes rajonale (CRPS/RSD) dhe dhimbjeve të tjera kronike. Rehab në Alabama nuk janë vetëm për të rriturit. Adoleshentët mund të gjejnë ndihmën që u nevojitet në shumë qendra rehabilitimi luksoze në Alabama. Nga çrregullimet e shëndetit mendor si ADHD ndaj lojërave video të varësisë, rehabilitimit të adoleshentëve qendrat u ofrojnë prindërve ndihmë kur fëmijët e tyre kanë shkuar në një rrugë shkatërruese.

 

Rehabilitimet luksoze në Alabama ofrojnë një qëndrim të ngjashëm me një vendpushim me pesë yje. Banorët do të gjejnë terrene të harlisura, pishina të bukura dhe dhoma fitnesi që rrisin përvojën e rehabilitimit. Rehabilitimet rezidenciale në Alabama kanë programe ekspertësh që trajtojnë të gjithë pacientin dhe jo vetëm varësinë për një kohë të shkurtër. Trajtimet holistike dhe të bazuara në prova u japin pacientëve mundësinë për të shëruar çështjet themelore që shkaktuan varësinë e tyre.

 

Qendrat e rehabilitimit me bazë në Alabama ofrojnë terapi moderne. Individët mund të marrin terapinë më të mirë të mundshme dhe të përfundojnë ciklin e tyre të varësisë në Alabama.

Fazat e rehabilitimit në Alabama

Cilat janë fazat e rehabilitimit në Alabama?

Marrja e vendimit për të hyrë në rehabilitimin në Alabama nuk është e lehtë. Duhet shumë forcë për të kuptuar se nevojitet ndihmë për t'i dhënë fund ciklit të varësisë. Udhëtimi përmes rehabilitimit në Alabama ju çon në katër faza të ndryshme të rimëkëmbjes.

 

Katër fazat e rehabilitimit në Alabama përfshijnë: fillimin e trajtimit, abstinencën e hershme, ruajtjen e abstinencës dhe shërimin e avancuar.

 

Faza e parë: Fillimi i trajtimit në Alabama

Faza e parë e rikuperimit fillon kur kërkoni ndihmë nga profesionistët e drogës dhe alkoolit. Në fillim, me shumë mundësi do të dëshironi të hiqni dorë nga shërimi dhe t'i ktheheni drogës dhe/ose alkoolit. Ju gjithashtu mund të besoni se problemet tuaja me drogën dhe/ose alkoolin janë nën kontroll dhe nuk janë një dëm për veten dhe të tjerët. Mohimi është i zakonshëm dhe një çështje e vështirë për t'u kapërcyer në ditët e para të rimëkëmbjes.

 

Faza e dytë: Rehabimet e hershme të abstinencës në Alabama

Faza e dytë e rehabilitimit fillon pasi të merrni vendimin e vetëdijshëm për të vazhduar shërimin nga abuzimi me substancat. Abstinenca e hershme është një fazë e vështirë pasi kaloni nëpër faza të ndryshme brenda skenës. Ju mund të përjetoni simptoma të tërheqjes, dëshira mendore dhe fizike, shkaktarë që mund t'ju tundojnë të rikthimi, dhe varësi psikologjike nga droga dhe alkooli. Një specialist i trajnuar për varësinë do t'ju mësojë të përballeni me këto çështje. Do të fitoni mjete se si të jetoni një mënyrë jetese të matur.

 

Faza e tretë: Abstinenca e vazhdueshme në rehabilitimet në Alabama

Faza e hershme e abstinencës zgjat rreth 90 ditë. Pasi të keni përfunduar këtë periudhë kohore të maturisë, do të hyni në fazën e vazhdueshme të abstinencës. Individët në trajtim rezidencial mund të kalojnë në pjesën ambulatore të programit sapo të hyjnë në fazën e abstinencës së vazhdueshme. Fokusi kryesor i shtetit është shmangia e rikthimit.

 

Një këshilltar i trajnuar do t'ju ndihmojë t'ju mësojë se si të parandaloni rikthimin. Do të mësoni gjithashtu mënyra për të përdorur mjetet e mësuara në fazat e mëparshme për të përballuar fusha të tjera të jetës dhe për të qëndruar të matur. Aftësi të reja përballuese do të mësohen duke ju lejuar të ndërtoni një mënyrë jetese të pastër, marrëdhënie të shëndetshme dhe të zhvilloni zakone të tjera të mira. Faza e vazhdueshme e rehabilitimit të abstinencës fillon rreth tre muaj pas programit të rimëkëmbjes. Duhen rreth pesë vjet maturi përpara se të kalojmë në fazën përfundimtare.

 

Faza e katërt: Rimëkëmbja e Avancuar me Rehabs në Alabama

Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit nuk ndodh brenda natës. Duhen pesë vjet abstenim që një individ të kalojë në fazën e avancuar të rimëkëmbjes. Të gjitha mjetet, njohuritë dhe aftësitë që keni mësuar në rehabilitimin në Alabama dhe këshillimin mund të përdoren tani për të krijuar një mënyrë jetese afatgjatë.

 

Ju do të jeni në gjendje të qëndroni të matur dhe të zotëroni aftësitë për të qenë një person më i shëndetshëm. Përveç kësaj, mjetet dhe njohuritë e fituara nga fazat e mëparshme të rehabilitimit do t'ju ndihmojnë të jeni një prind, person dhe/ose bashkëshort më i mirë. Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit është më shumë sesa thjesht të qëndrosh esëll.

Qendrat e rehabilitimit të alkoolit në Alabama

Më në fund keni vendosur që keni nevojë për ndihmë me varësinë tuaj ndaj alkoolit. Ndoshta ju tashmë jetoni në Alabama ose po konsideroni një nga qendrat e shumta të rehabilitimit të alkoolit në Alabama për veten ose një të dashur. Pavarësisht se në cilën kategori bëni pjesë, dëshironi të merrni pjesë në një qendër rehabilitimi për alkoolin që është më e përshtatshme për nevojat tuaja, pavarësisht nëse është në Alabama apo në një zonë tjetër.

Trajtimi profesional mund t'ju ndihmojë të shëroheni nga sëmundja e alkoolizmit në Alabama, por jo të gjitha qendrat e rehabilitimit të alkoolit në Alabama ofrojnë të njëjtën përvojë. Disa objekte rehabilitimi për alkoolin ofrojnë një program të një madhësie që i përshtatet të gjithëve, ndërsa të tjerët ndërtojnë një program rreth jush. Pasi të keni marrë hapin kryesor për t'u angazhuar në një program trajtimi të alkoolit në Alabama, mund të vendosni se cili lloj rehabilitimi në Alabama është më i miri për nevojat tuaja.

 

Një nga artikujt kryesorë të ofruar nga shumë qendra rehabilitimi të alkoolit në Alabama është detoksikimi mjekësor. Detoksiku mjekësor i ndihmon klientët me simptoma të tërheqjes së alkoolit. Alkooli mund të krijojë një varësi mendore dhe fizike. Lënia e duhanit pa ndihmën e profesionistëve mund ta bëjë tërheqjen më keq dhe madje edhe kërcënuese për jetën. Detoksifikimi mjekësor në Alabama ju lejon të lehtësoni alkoolin dhe të largoni toksinat nga trupi juaj.

 

Objektet e rehabilitimit rezidencial në Alabama janë të njohura me klientët që kërkojnë një kurë nga abuzimi me alkoolin. Trajtimi në spital gjithashtu u mëson klientëve mjetet e nevojshme për të qëndruar të matur për një kohë të gjatë. Ju mund të merrni pjesë në terapi të ndryshme, klasa dhe aktivitete të tjera gjatë qëndrimit. Programet e kujdesit rezidencial në Alabama zgjasin të paktën 28 ​​ditë dhe mund të vazhdojnë për mbi 90 ditë.

 

Klientët mund të përjetojnë një program ditor për rikuperimin e alkoolit me mirësjellje të shtrimit të pjesshëm në spital. Një program i pjesshëm spitalor (PHP) në Alabama u ofron klientëve rreth katër deri në pesë orë kujdes në ditë. Klientët mund të kthehen në shtëpi pas përfundimit të trajtimit.

 

Programet intensive ambulatore (IOP) në Alabama janë gjithashtu të disponueshme për klientët. Këto programe janë të shkëlqyera për individët që nuk kanë nevojë për kujdes ose mbikëqyrje gjatë gjithë kohës. Klientët mund të vazhdojnë të jetojnë dhe punojnë jashtë rehabilitimit, ndërkohë që ndjekin një numër të vogël seancash terapie në javë.

 

Opsioni përfundimtar i rehabilitimit të alkoolit në Alabama është një program ambulator. Ky është një takim tipik javor ose dy-javor në të cilin klientët mund të marrin ndihmë për varësinë e tyre ndaj alkoolit.

Emri i Biznesit Vleresim Kategoritë Numri i telefonit Adresa
Terapia e JugutTherapy South
komente 3
Terapi fizike +12057835270 3056 Healthy Way, Ste 116, Birmingham, AL 35243
EW Motion Therapy – HomewoodEW Motion Therapy - Homewood
1 shqyrtim
Terapi fizike +12058797501 3125 Independence Dr, Ste 300B, Birmingham, AL 35209
Zgjidhjet e terapisë fizikeZgjidhjet e terapisë fizike
1 shqyrtim
Terapi fizike +12058714914 1770 Independence Ct, Ste A, Birmingham, AL 35216
Terapia hidraliveTerapia hidralive
komente 7
IV Hidratim, Krioterapi +12058488829 3500 Independence Dr, Ste 200, Homewood, AL 35209
Terapi South Crestline/Mountain BrookTerapi South Crestline/Mountain Brook
1 shqyrtim
Terapi fizike +12058710777 205 Country Club Park, Birmingham, AL 35213
Veproni me terapi fizikeVeproni me terapi fizike
1 shqyrtim
Terapi fizike +12058248850 1310 Alford Ave, Birmingham, AL 35226
MoveWell Terapia dhe Performanca MobileMoveWell Terapia dhe Performanca Mobile
1 shqyrtim
Terapi fizike, Menaxhimi i dhimbjes +12053041181 Birmingham, AL 35209
Solutions terapi me infuzionSolutions terapi me infuzion
komente 2
Kujdesi shëndetësor në shtëpi +12052518676 2701 4th Ave S, Birmingham, AL 35233
Terapia Jugore – VestaviaTherapy South - Vestavia
komente 2
Fizikoterapi, Mjekësi Sportive, Neurolog +12058227607 1944 Canyon Rd, Ste 100, Vestavia, AL 35216
Terapia fizike e shkathëtTerapia fizike e shkathët
komente 2
Terapi fizike, Pilates, Terapi masazhi +12059697887 3125 Blue Lake Dr, Vestavia, AL 35243
Qendra e Kujdesit Kiropraktik Rocky RidgeQendra e Kujdesit Kiropraktik Rocky Ridge
komente 2
Kiropraktorë, Nutricionistë +12058238284 2531 Rocky Ridge Rd, Birmingham, AL 35243
Kampion i Mjekësisë SportiveKampion i Mjekësisë Sportive
1 shqyrtim
Terapi Fizike, Mjekësi Sportive +12058220067 200 Montgomery Hwy, Ste 150, Vestavia Hills, AL 35216
Terapia fizike kryesoreTerapia fizike kryesore
1 shqyrtim
Terapi fizike +12056750051 200 Office Park Dr, Ste 220, Mountain Brook, AL 35223
Terapia në jugTerapia në jug
1 shqyrtim
Terapi fizike, Qendër Rehabilitimi +12056551921 1423 Gadsden Hwy, Ste 135, Birmingham, AL 35235
SpineGroup AlabamaSpineGroup Alabama
komente 2
Kirurgë të shtyllës kurrizore, terapi fizike, menaxhim dhimbjeje +12052716511 10 Old Montgomery Hwy, Ste 200, Homewood, AL 35209
Drayer Instituti i Terapisë Fizike VestaviaDrayer Instituti i Terapisë Fizike Vestavia
1 shqyrtim
Terapi fizike +12054539350 2531 Rocky Ridge Rd, Ste 101, Vestavia Hills, AL 35243
Terapia fizike standarde – HomewoodBenchMark Physical Therapy - Homewood
1 shqyrtim
Terapi fizike +12055736278 1045 Broadway Park, Ste 107, Homewood, AL 35209
Terapia fizike standarde - IrondaleBenchMark Physical Therapy - Irondale
1 shqyrtim
Terapi Fizike, Mjekësi Sportive +12059570870 4500 Montevallo Rd, Ste B108, Irondale, AL 35210
TherapySouth- LakeviewTherapySouth- Lakeview
1 shqyrtim
Fizikoterapi, Mjekësi Sportive, Pediatër +12057312177 720 32nd St S, Birmingham, AL 35233
Çifti i masazhit në BirminghamÇifti i masazhit në Birmingham
komente 12
Masazh Terapi, Masazh +12055291516 1776 Independence Ct, Ste 101, Birmingham, AL 35216
Lëkura dhe trupi i Marokut të VogëlLëkura dhe trupi i Marokut të Vogël
komente 10
Kujdesi për lëkurën, terapi masazh +12052151171 1933 Richard Arrington Jr Blvd S, Ste 220, Birmingham, AL 35209
TherapySouth Liberty ParkTherapySouth Liberty Park
komente 2
Terapi fizike +12059702350 3800 River Run Dr, Birmingham, AL 35243
AccelAbility Balance & Therapy – HomewoodAccelAbility Balance & Therapy - Homewood
komente 2
Mjekësi sportive, terapi fizike, terapi masazhi +12058028537 3401 Independence Dr, Ste 211, Homewood, AL 35209
Trajnim Personal të Specializuar në StudioStudio Specialized Personal Training
1 shqyrtim
Terapi fizike +12058710600 115 Office Park Dr, Birmingham, AL 35223
BenchMark Physical Therapy – Sheshi AltadenaTerapia fizike BenchMark - Sheshi Altadena
1 shqyrtim
Fizikoterapi, Mjekësi Sportive, Pediatër +12052988711 4704 Cahaba River Rd, Ste J2, Birmingham, AL 35243
Terapia e Ankthit dhe Traumës në BirminghamTerapia e Ankthit dhe Traumës në Birmingham
komente 3
Këshillim dhe Shëndet Mendor +12058075372 100 Centerview Dr, Ste 150, Vestavia Hills, AL 35216
Masazh Life TouchMasazh Life Touch
komente 18
Terapia e masazhit +12057185144 1223 2nd Ave S, Birmingham, AL 35233
Judy Bowles, LMTJudy Bowles, LMT
komente 6
Terapia e masazhit +12055635839 1025 23rd St S, Birmingham, AL 35205
Arketipi ShëndetiArketipi Shëndeti
komente 15
Kiropraktorë, Nutricionistë, Terapi Masazhi +12058031234 3250 Independence Dr, Ste 100, Birmingham, AL 35209
Masazh DatMasazh Dat
komente 20
Terapia e masazhit +12057067113 100 Century Park S, Ste 120, Hoover, AL 35226

Të mirat dhe të këqijat e Alabama Rehab

Pas viteve të abuzimit me substancat dhe përjetimit të ciklit të varësisë, vizita në një rehabilitim rezidencial në Alabama ose një qendër ambulatore është shansi për të filluar përsëri. Po, shkuarja në rehabilitim në Alabama po e kthen faqen në një kapitull të ri të jetës suaj. Pavarësisht se ku merrni pjesë në rehabilitimin në Alabama ose cilën qendër rehabilitimi zgjidhni; është një shans për të filluar nga e para.

 

Ndryshimi është pozitiv dhe rehabilitimi në Alabama mund t'ju largojë nga zakonet tuaja të vjetra. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit e pëlqejnë ndryshimin. Disa janë kundër ndryshimit dhe nuk e shohin atë të dobishëm. Përjetimi i një mjedisi të ri gjatë rehabilitimit në Alabama mund të pengojë procesin e rikuperimit. Në vend që të përjetojnë ndryshime rreth tyre, këta individë preferojnë ndryshime nga brenda.

 

Nëse nuk keni vendosur ende nëse do të merrni pjesë në rehabilitimin rezidencial në Alabama apo larg shtëpisë, mund të merrni parasysh disa nga të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit në Alabama më poshtë.

 

Të mirat e Rehabs në Alabama

Një nga arsyet më të njohura për zgjedhjen e një qendre rehabilitimi në Alabama është kostoja. Qëndrimi në një rehabilitim në Alabama për kujdes rezidencial ose ambulator mund të jetë shumë më kosto-efektiv sesa të shkosh në një rehabilitim jashtë shtetit ose jashtë shtetit. Distanca mund të jetë një faktor masiv në marrjen e ndihmës nga një person. Abuzimi me substancat e tyre mund të jetë aq i keq saqë largimi nga zona e Alabamës është një nga arsyet më domethënëse që individi nuk merr ndihmë.

 

Ju mund të zbuloni se kostoja e rehabilitimit të drogës dhe alkoolit në Alabama është e njëjtë me atë kudo tjetër. Megjithatë, këto nuk janë shpenzimet e vetme që do të bëni. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh koston e udhëtimit për të arritur në destinacionin përfundimtar të rehabilitimit në Alabama. Kostoja e fluturimit ose makinës për në një rehabilitim që nuk është në Alabama mund ta bëjë të kushtueshëm pjesëmarrjen në objekt. Sigurimi juaj mjekësor mund të mbulojë koston e qëndrimit të rehabilitimit në Alabama, por është e rrallë që ofruesi i sigurimit të mbulojë koston e udhëtimit dhe akomodimit nëse është e nevojshme.

 

Një faktor tjetër për t'u marrë parasysh është se ndjekja e një rehabilitimi jashtë zonës së Alabamës do të thotë që mund të mos keni miq ose familje për t'u rikthyer. Ka shumë rehabilitime në Alabama që ofrojnë terapi familjare në ditët e sotme. Këto rehabilitime janë ideale nëse planifikoni të qëndroni afër shtëpisë. Kjo ju jep një shans për t'u rilidhur me miqtë dhe familjen me të cilët mund të keni humbur kontaktin. Udhëtimi në një rehabilitim parandalon miqtë dhe familjen të marrin pjesë në seancat e terapisë familjare. Mbështetja është jetike për dikë që të arrijë maturinë.

 

Qëndrimi në Alabama ju lejon të përdorni burimet që rehabilitimi ka krijuar në një nivel rajoni Alabama. Këto lidhje dhe burime që ka ndërtuar rehabilitimi mund të rezultojnë të jenë të dobishme për ju. Ka të ngjarë të ketë një rrjet këshilltarësh, takimesh, grupesh mbështetëse, programesh pune dhe sponsorësh me të cilët do të lidheni sapo të largoheni nga rehabilitimi. Kjo mund t'ju ndihmojë të qëndroni të matur, faleminderit për kujdesin afatgjatë që do të merrni.

 

Nëse keni nevojë të qëndroni në shtëpi dhe të punoni dhe nuk mund t'i kushtoni rehabilitimit 24/7, programet ambulatore të qendrave të Alabama janë opsione të shkëlqyera. Këto lehtësisht ju lejojnë të merrni trajtim jetësor të abuzimit me substanca ndërsa jetoni jetën tuaj pothuajse normale.

 

Përfitimet e Rehabs në Alabama:

 • Kosto-efektive
 • Njohur me burime dhe mjete
 • Krijimi i rrjetit mbështetës
 • Përfshirja e familjes
 • Më shumë programe dhe opsione afatgjata
 • Shumëllojshmëri opsionesh ambulatore në Alabama
 • Strategjitë e përballimit

 

Të këqijat e rehabilitimit në Alabama

Ashtu si me çdo gjë, ka disa të këqija për të mirat, dhe rehabilitimi në Alabama nuk është ndryshe. Një qendër rehabilitimi në Alabama mund të mos ju përshtatet për një sërë arsyesh. Ndoshta më e rëndësishmja është se mund të ofrojë shkas për rikthim. Rehabilitimi në Alabama nuk ju nxjerr plotësisht nga mjedisi që keni përjetuar. Kjo do të thotë, ju mund të largoheni nga rehabilitimi pas përfundimit të programit dhe menjëherë të ktheheni në rrethet e miqve dhe vendet që çuan në përdorimin e drogës fillimisht.

 

Ju mund të mos keni miq dhe familje që mund t'ju mbështesin sipas nevojës. Procesi fillestar i rikuperimit mund të jetë shumë i vështirë pa mbështetjen e duhur. Miqtë dhe familja juaj mund të kenë problemet e tyre të abuzimit me substancat. Nëse kanë nuk ka dëshirë për t'u pastër dhe esëll, kjo mund t'ju shkaktojë rikthim.

 

Nëse po përpiqeni të largoheni një marrëdhënie abuzive dhe merrni trajtim në të njëjtën kohë, një rehabilitim në Alabama mund të mos sigurojë distancën e nevojshme për t'u larguar nga një partner abuziv. Siguria është jetike për burrat dhe gratë që kërkojnë distancë nga një partner abuziv. Vizita e një rehabilitimi më larg mund të sigurojë një distancë të sigurt për individin. Gjithashtu mund t'u japë atyre distancën dhe kohën për të kuptuar se jeta është më e mirë pa partnerin abuziv në jetën e tyre.

 

Rehabilitimet në Alabama mund t'ju shpërqendrojnë për t'ju parandaluar të përmirësoheni. Miqtë dhe familja janë më të afërt, shkaktarët mund të jenë më të bollshëm dhe mund të jetë e lehtë të vendosësh për të lënë trajtimin dhe rikthimin. Qëndrimi në një rehabilitim në Alabama e bën më të lehtë për ju që të largoheni nga trajtimi. Do t'ju duhet të merreni me çështjet e jetës në nivel lokal, të cilat mund të parandalojnë rikuperimin. Ekziston madje një shans që të shihni njerëz nga e kaluara juaj në rehabilitimin në Alabama, gjë që mund të ketë një ndikim negativ në shërimin tuaj.

 

Problemet me rehabilituesit në Alabama

 • Shkaktarë të shumtë të drogës
 • Opsione të kufizuara trajtimi
 • Më shumë shpërqendrime
 • Mungesa e anonimitetit
 • Mungesa e sigurisë
 • Më e lehtë për të lënë

 

Pse shumica e njerëzve zgjedhin rehabilitimin në Alabama?

Në përgjithësi, shumica e njerëzve që kërkojnë trajtim zgjedhin një qendër rehabilitimi për abuzimin e substancave në Alabama. Arsyeja për zgjedhjen e një opsioni rehabilitimi në Alabama është për shkak të komoditetit dhe afërsisë që ofron me punën dhe shtëpinë. Ka një sërë faktorësh të tjerë që mund të kontribuojnë në vendimin për të marrë pjesë në rehabilitimin në Alabama, përveç të qenit pranë familjes dhe miqve.

 

Pavarësisht nga opsioni që zgjidhni, është e rëndësishme të keni një rrjet solid mbështetës miqsh me familjen. Kjo jo vetëm që e bën procesin e trajtimit më të mirë dhe më shpërblyes, por do të thotë që ka të ngjarë të qëndroni të matur pas përfundimit të rehabilitimit. Është gjithashtu jetike të zgjidhni një rehabilitim me mjete, burime dhe një rrjet grupesh për të punuar me ju pas trajtimit. Një program i kujdesit të mëvonshëm siç është një IOP është i rëndësishëm për të mbështetur rikuperimin.

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Alabama

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Alabama zakonisht kërkohet kur një individ ka krijuar një marrëdhënie të varur me alkoolin. Tani e njohur më shpesh si një sëmundje, varësia në të vërtetë formohet nga ndryshimet në rrugët nervore të trurit. Në një të varur truri bëhet i mësuar me praninë e vazhdueshme të alkoolit, që do të thotë se tërheqja mund të shkaktojë simptoma të rëndësishme dhe të pakëndshme. Ndërsa shumica e të varurve në Alabama janë viktimë e varësisë së tyre, gjë që i bën ata të kërkojnë substancën e varur, ashpërsia e mundshme e tërheqjes do të thotë që disa të varur do të zgjedhin në mënyrë aktive varësinë.

 

Pavarësisht se është një sëmundje e dokumentuar mirë, varësia ndaj alkoolit në Alabama ende nuk është kuptuar plotësisht. Arsyet pse, pavarësisht disponueshmërisë së gatshme të alkoolit në shumicën e vendeve, vetëm disa njerëz bëhen të varur ndërsa të tjerët mund të mbajnë një marrëdhënie të shëndetshme mbeten të paqarta. Megjithatë, ka prova në rritje se mund të ketë një lidhje fiziologjike që lidhet me trurin, dhe se modelet, si rritja e rrezikut ku ka një histori familjare të varësisë ose alergjisë ndaj akloholit, mund të jetë rezultat i faktorëve të trashëguar dhe jo të mjedisit.

 

Çfarë është çrregullimi i përdorimit të alkoolit në Alabama?

Edhe pse alkoolizmi në Alabama është një term i përdorur zakonisht, madje edhe në komunitetin mjekësor, në fakt nuk është një term klinik. Pjesërisht kjo është për shkak se kuptimi i përgjithshëm i termit është i varësisë. Në vend të kësaj, termi klinik është çrregullimi i përdorimit të alkoolit.

 

Çrregullimi i përdorimit të alkoolit mbulon një sërë problemesh të përdorimit të alkoolit, jo vetëm varësinë dhe dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit mund ta shfaqë gjendjen në mënyra të ndryshme. Kjo mund të përfshijë varësinë, por gjithashtu përfshin çdo abuzim me alkoolin që nuk duhet të jetë konstant, për shembull dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit në Alabama mund të ketë periudha të zgjatura abstinence, por përjeton dëshira gjatë asaj periudhe dhe, kur ata pinë një pije, zbulojnë se nuk janë në gjendje të kontrollojnë konsumin e tyre.

 

Diagnoza e çrregullimit të përdorimit të alkoolit mund të bëhet vetëm nga një profesionist mjekësor i kualifikuar ose në një nga qendrat e shumta të trajtimit të varësisë ndaj alkoolit në Alabama. Për të vendosur një diagnozë, ata do të marrin në konsideratë marrëdhënien historike dhe aktuale të një pacienti me alkoolin dhe do të bëjnë vlerësime kundrejt një sërë kriteresh diagnostikuese. Këto kritere do të përfshijnë faktorë që marrin parasysh qëndrimin e pacientit ndaj alkoolit, efektet e pirjes tek ai dhe ndikimin që ka në jetën e tyre më të gjerë. Kriteret vlerësohen në bazë të dymbëdhjetë muajve të mëparshëm, kështu që çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të diagnostikohet edhe nëse pacienti ka qenë i matur për një periudhë të konsiderueshme.

 

Megjithatë, varësia ndaj alkoolit dhe çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të shfaqen në shumë mënyra. Është e rëndësishme, nëse ka ndonjë shqetësim, t'i diskutoni këto me një profesionist mjekësor ose një qendër trajtimi të varësisë nga alkooli në Alabama, i cili mund të ofrojë një vlerësim dhe diagnozë të duhur. Kjo mund të përfshijë gjithashtu një ekzaminim fizik dhe analizat e gjakut që nga varësia ndaj alkoolit mund të ketë efekte fizike të dallueshme.

 

Çfarë është trajtimi i varësisë ndaj alkoolit në Alabama?

Shërimi nga varësia ndaj alkoolit është një proces i përjetshëm, pavarësisht nëse një pacient ndjek trajtimin e varësisë ndaj alkoolit në Alabama apo diku tjetër. Qëllimi i trajtimit nuk është thjesht të detoksojë një pacient, por t'i përgatisë ata të jetojnë në një botë ku përdorimi i alkoolit është i zakonshëm dhe shpesh pjesë përbërëse e kulturës. Pjesët e hershme të trajtimit të varësisë nga alkooli në Alabama janë gjithashtu të vështira, dhe është e rëndësishme që ai të bëhet me mbikëqyrje mjekësore.

 

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Alabama ka tre faza të gjera, megjithëse këto mbivendosen: detoksifikimi, rehabilitimi dhe rikuperimi. Mënyra se si duken këto do të ndryshojë jashtëzakonisht, në varësi të faktorëve si ashpërsia dhe gjatësia e varësisë dhe faktorëve fizikë si madhësia dhe gjinia. Megjithatë, edhe kur një mjek ose profesionist i varësisë në Alabama ka të gjithë informacionin, është e pamundur të garantohet në një nivel individual se si do të shkojë trajtimi dhe për shkak të efekteve anësore të rënda të tërheqjes, është e rëndësishme të zgjidhni llojin e trajtimit të alkoolit dhe trajtimin. objekt në Alabama, me kujdes.

 

Pas detoksifikimit, i droguari do të fillojë rehabilitimin e varësisë nga alkooli në Alabama. Kjo fazë mund të shihet më së miri si një kalim drejt rimëkëmbjes. Mund të fillojë në një qendër rehabilitimi ndaj varësisë nga alkooli në Alabama dhe gradualisht të shohë pacientin të kthehet në jetën e përditshme, por gjithashtu ka të ngjarë të fillojë forma trajtimi që do të vazhdojë gjatë pas përfundimit të rehabilitimit, potencialisht për pjesën tjetër të jetës së tyre kur ata kthehen në shtëpi pas trajtimit, pavarësisht nëse është Alabama apo më larg.

 

Terapia ka të ngjarë të jetë një pjesë kyçe e rehabilitimit, megjithëse ka disa medikamente që mund të përdoren gjithashtu për të ndihmuar në zbutjen e dëshirave, si acamprosate, ose për të vepruar si një parandalues ​​ndaj konsumit të alkoolit, si disulfirami.

 

Programe me dymbëdhjetë hapa, si alkoolistët anonimë, janë gjithashtu metoda të zakonshme të trajtimit të varësisë nga alkooli në Alabama. Këto janë grupe të mbështetjes së kolegëve, kështu që nuk drejtohen nga profesionistë mjekësorë, por në vend të kësaj i ndihmojnë të varurit të kontrollojnë varësinë e tyre ndërsa ofrojnë një grup mbështetës.

 

Së fundi, mund të përdoret edhe terapi familjare. Kjo mund të jetë e dobishme në shërimin e marrëdhënieve të dëmtuara dhe ndërtimin e mbështetjes që do t'i duhet një të varur. Megjithatë, ai gjithashtu ndihmon në parandalimin e çdo sjelljeje mundësuese që anëtarët e familjes mund të kenë shfaqur, pa dashje ose jo.

 

Faza e fundit e trajtimit të varësisë nga alkooli në Alabama është shërimi. Pas një viti esëll ndryshimi i rikthimit është vetëm 50%, dhe kjo bie në 15% pas qëndrimit esëll për pesë vjet.

 

Trajtimi për varësinë ndaj alkoolit në Alabama nuk është i lehtë dhe mund të jetë tepër sfidues. Procesi i detoksifikimit, në veçanti, mund të jetë fizikisht dhe mendërisht kërkues dhe shqetësues. Megjithatë, me mbështetjen e duhur nga profesionistët e varësisë nga Alabama, si dhe ata afër të varurit, shanset për të trajtuar me sukses varësinë ndaj alkoolit në Alabama rriten shumë.

Detoksifikimi i alkoolit në Alabama

Detoksifikimi i alkoolit në Alabama

Detoksifikimi i alkoolit në Alabama është shkurtimi i detoksifikimit dhe është procesi i largimit të toksinave nga trupi nga sistemi i tij. Ndërsa një proces krejtësisht i natyrshëm - trupi i njeriut po detoksifikohet vazhdimisht - kur toksina është një ilaç që krijon varësi ose një nënprodukt i metabolizuar i një droge, procesi mund të ketë efekte anësore të rëndësishme.1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Procesi i detoksifikimit të alkoolit në Alabama mund të jetë i vështirë. Megjithëse të gjithë janë të ndryshëm, dhe për këtë arsye përvojat e tyre të detoksifikimit janë të ndryshme, për disa njerëz simptomat e tërheqjes së alkoolit mund të jenë të rënda. Dhe në disa raste detoksikimi i alkoolit, kur nuk menaxhohet siç duhet nga një ekip mjekësor në Alabama, mund të jetë fatal.

 

Gjatë detoksifikimit të alkoolit në Alabama, trupi së pari do të çlirohet nga alkooli. Megjithatë, ndërsa mëlçia metabolizon alkoolin, mund të krijojë më shumë toksina. Për këtë arsye, efektet më të këqija të tërheqjes së alkoolit mund të ndodhin kur nuk ka më alkool në sistem, por toksinat e mbetura do të vazhdojnë të kenë efekt ndërsa trupi merret me to. Detoksifikimi në Alabama bëhet më i vështirë nga simptomat e tërheqjes që shumë do të përjetojnë. Për shkak se truri është mësuar me praninë e alkoolit, ai do të përgjigjet kur të hiqet alkooli, duke ndryshuar prodhimin e tij të kimikateve organike të cilat mund të kenë efekte fizike dhe mendore.

 

Pavarësisht se është një proces sfidues dhe kërkues, detoksifikimi i alkoolit në Alabama nuk është një kurë për një çrregullim të përdorimit të alkoolit. Në vend të kësaj, është një hap i parë i domosdoshëm për të filluar një jetë pa varësi.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të alkoolit në Alabama?

Për shkak se është shumë kërkuese fizikisht dhe mendërisht, dhe jo pa rrezik, detoksifikimi i alkoolit në Alabama duhet të kryhet gjithmonë me mbikëqyrje mjekësore. Kjo do të lejojë ndërhyrjen, nëse është e nevojshme, me administrimin e medikamenteve për të menaxhuar simptomat ose nëse pacienti është në ndonjë rrezik nga procesi i tërheqjes.

 

Ndërsa gjeldeti i ftohtë është perceptimi i zakonshëm i detoksifikimit dhe përdoret shpesh, në disa raste zvogëlimi mund të jetë i përshtatshëm për ta bërë tranzicionin më të lehtë për t'u menaxhuar. Ka të ngjarë të rekomandohet nëse një pacient ka tentuar më parë detoksifikimin ose në Alabama ose diku tjetër dhe ka vuajtur simptoma të rënda të tërheqjes.

 

Një detoks i ftohtë i gjelit të detit në Alabama zakonisht zgjat nga shtatë deri në dhjetë ditë. Megjithëse shumica e njerëzve nuk do të përjetojnë simptomat më të rënda, ashpërsia e simptomave të përjetuara tenton të rritet ndërsa procesi i tërheqjes vazhdon. Kjo mund ta bëjë detoksifikimin e alkoolit në Alabama një përvojë ankthioze si për të varurit ashtu edhe për të dashurit. Për disa njerëz, procesi i tërheqjes dhe detoksifikimit është aq traumatik saqë do të preferojnë varësinë e vazhdueshme.

 

Tërheqja akute, java e parë, do të fillojë menjëherë pasi i varuri të ndalojë së piri. Kjo zakonisht do të jetë brenda disa orësh, edhe pse kjo mund të ndryshojë në bazë të faktorëve fiziologjikë dhe konsumit të tyre të alkoolit menjëherë përpara ndalimit. Gama e simptomave mund përfshijnë ankthin dhe depresionin, dridhjet, të përzierat, të vjellat, djersitjen, problemet me gjumin dhe, në raste ekstreme, dështimi i zemrës.

 

Simptomat e vogla janë të parat që shfaqen. Në mënyrë tipike të vogla, këto simptoma do të konsideroheshin lehtësisht të menaxhueshme nga shumica e njerëzve dhe përfshijnë gjëra të tilla si dhimbje koke dhe dridhje të lehta. Kjo do të pasohet nga simptoma të moderuara. Zakonisht duke filluar nga 12-24 orë pas pijes së fundit, këto simptoma mund të jenë më të rënda. Trupi do të përpiqet të largojë toksinat sado që të jetë e mundur. Ata që përjetojnë simptoma më të rënda mund të vuajnë gjithashtu ethe dhe konfuzion gjatë kësaj faze. Kjo është gjithashtu pika ku pacienti ka të ngjarë të ndjejë efektet psikologjike të tërheqjes. Tani alkooli është hequr, prodhimi i dopaminës është shpesh i kufizuar ose edhe ndalur, duke rezultuar në patentë ndjenja depresioni ose ankthi.

 

Simptomat e rënda do të fillojnë nga dy deri në katër ditë pas pirjes së fundit. Simptomat më të rënda janë delirium tremens, i njohur më mirë si DT. Kjo do të thotë se detoksikimi thelbësor i alkoolit në Alabama është i mbikqyrur nga mjekësia.

 

Qendrat e detoksifikimit të alkoolit në Alabama

Detoksifikimi i alkoolit në Alabama nuk duhet të tentohet kurrë pa mbikëqyrje mjekësore. Në mënyrë ideale, detoksikimi duhet të bëhet në një nga qendrat rezidenciale të detoksifikimit të alkoolit më të vlerësuarat në Alabama. Ndërsa detoksikimi ambulator në Alabama është i mundur, për shembull nëse varësia nuk ishte e rëndë dhe i droguari ka një sistem të fortë mbështetës në shtëpi, natyra e paparashikueshme e detoksifikimit do të thotë se trajtimi në spital është i preferueshëm dhe të paktën duhet të ketë një mënyrë. të ketë në dorë ndihmën mjekësore. Solo detoksina Alabama nuk duhet të merret në konsideratë ose të tentohet në asnjë rrethanë.

 

Një detoks mjekësor i alkoolit në Alabama do të përfshijë një marrje ose pranim. Pavarësisht se cila qendër e detoksifikimit të alkoolit në Alabama do të bëhet detoksifikimi, kjo do të përfshijë një vlerësim të problemit. Kjo do të marrë parasysh gjëra të tilla si kohëzgjatja dhe ashpërsia e varësisë, përpjekjet e mëparshme të tërheqjes, historia familjare, struktura mbështetëse dhe shëndeti fizik dhe mendor. Kjo fazë do të marrë në konsideratë se si mund të përparojë procesi i detoksifikimit, duke marrë parasysh një tërheqje të zbehtë nëse duket se ka një rrezik të lartë nga marrja e gjelit të detit.

 

Mbështetja mjekësore për detoksifikimin në vetë Alabama është, megjithatë, kryesisht e përgjegjshme. Është aty për të siguruar që rreziqet ose rreziqet janë identifikuar dhe menaxhuar menjëherë dhe në mënyrë të përshtatshme. Për fat të keq, ka pak ndërhyrje mjekësore në dispozicion për të ndihmuar procesin e detoksifikimit fizik. Megjithatë, disa ilaçe mund të përdoren për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave.

 

Medikamentet më të zakonshme të ofruara janë benzodiazepinat. Këto funksionojnë në sistemin nervor qendror dhe mund të ndihmojnë në menaxhimin e dridhjeve dhe spazmave. Ata gjithashtu kanë një efekt kundër ankthit, kështu që mund të ndihmojnë në menaxhimin e disa prej simptomave psikologjike. Nëse një pacient ka një diagnozë të dyfishtë, atyre mund t'u jepet edhe mjekim për të menaxhuar gjendjen tjetër. Historikisht, ka pasur një ngurrim për të administruar drogë gjatë detoksifikimit dhe tërheqjes, por kohët e fundit pikëpamja ka ndryshuar, duke pranuar se trajtimi i të dyja kushteve në të njëjtën kohë ka tendencë të jetë më i suksesshëm.

 

Pjesa e fundit e procesit të detoksifikimit mjekësor të alkoolit është stabilizimi. Stabilizimi, si detoksikimi, nuk është një kurë, por përkundrazi krijimi i një pike fillestare të qëndrueshme për të filluar procesin e rehabilitimit dhe rimëkëmbjes në Alabama. Kjo mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve si naltreksoni, i cili ndihmon në reduktimin e dëshirave, ose acamprosate, të cilat mund të ndihmojnë trurin të riformojë rrugët.

 

Kalimi në rehabilitim dhe rikuperim në Alabama

Pjesëmarrja në një nga qendrat e detoksifikimit të alkoolit në Alabama është hapi i parë dhe, për shumë njerëz, do të jetë hapi më sfidues i rrugëtimit të tyre drejt një jete të matur. Marrja e mbështetjes së duhur për detoksifikimin është e rëndësishme, jo vetëm për shkak të rreziqeve dhe rreziqeve që ai përfshin, por sepse një detoksifikim i menaxhuar mirë mund të ndihmojë në krijimin e një periudhe të suksesshme në një nga rehabilitimet në Alabama. Kjo është veçanërisht e rëndësishme me një diagnozë të dyfishtë, pasi trajtimi i varësisë dhe një gjendje së bashku siguron që efektet e secilit të merren parasysh dhe ndryshimet e suksesit janë shumë më të larta.

Detoks droga Alabama

La Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore të Shteteve të Bashkuara pranon tre hapa në një proces të detoksifikimit të drogës:

 

Fazat e detoksifikimit të drogës Alabama

 1. Vlerësim: Me fillimin detoksifikimi i drogës në Alabama, së pari testohet një pacient për të parë se cilat substanca specifike qarkullojnë aktualisht në gjakun e tyre dhe sasinë. Klinikët gjithashtu vlerësojnë pacientin për çrregullime të mundshme që ndodhin bashkë, diagnozë të dyfishtë dhe probleme mendore/sjellëse.
 2. Stabilizim: Në këtë fazë të detoksifikimit në Alabama, pacienti udhëhiqet përmes procesit të detoksifikimit.
 3. Drejtimi i pacientit në trajtim: Hapi i fundit i procesit të detoksifikimit të drogës në Alabama është përgatitja e pacientit për procesin aktual të rimëkëmbjes. Duke qenë se detoksifikimi i drogës merret vetëm me varësinë fizike dhe varësinë ndaj drogës, ai nuk trajton aspektet psikologjike të varësisë ndaj drogës. Kjo fazë përfshin marrjen e marrëveshjes nga pacienti për të përfunduar procesin duke u regjistruar në një program rehabilitimi nga droga në Alabama.

 

Detoksifikimi i drogës në Alabama

Detoksifikimi i drogës në Alabama është pjesa e parë e një programi gjithëpërfshirës që një individ kalon për rehabilitimin e abuzimit me substancat. Një program rehabilitimi nga droga dhe alkooli në Alabama do t'ju ofrojë një grup të plotë mjetesh të nevojshme për rindërtimin dhe rikuperimin. Detoksifikimi i drogës në Alabama mund të parandalojë që ndjenjat e pakëndshme ose rrethanat fatale të ndodhin papritur kur ndaloni përdorimin e drogës dhe alkoolit.

 

Qëllimi përfundimtar i një detoksifikimi të drogës në programin Alabama është të sigurojë shërim fiziologjik pas varësisë afatgjatë nga droga dhe/ose alkooli. Kjo bëhet fillimisht nga stabilizimi i ndjekur nga një periudhë detoksifikimi. Pasi të përfundojë stabilizimi, fokusi i një programi të detoksifikimit të drogës në Alabama ndryshon në monitorimin dhe mbështetjen e proceseve të ndryshme të trupit. Trupi duhet të nxjerrë drogat brenda tij. Një program detoksifikimi i drogës në Alabama do të ndihmojë në menaxhimin e këtij procesi zakonisht të pakëndshëm të njohur si tërheqje.

 

Programet e detoksifikimit të drogës në Alabama janë vendosur për të ndihmuar trupin të shërohet pas varësisë nga droga dhe/ose alkooli. Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të kaloni në fazën tjetër. Pa detoksifikimin, nuk ka lëvizje në aspektet e tjera të rehabilitimit në Alabama.

 

Procesi i tërheqjes mund të marrë ditë ose muaj për të përfunduar. Efekti i një droge tek ju dhe kohëzgjatja e përdorimit do të diktojë sasinë e kohës që ju nevojitet për të detoksikuar. Ka disa faktorë të tjerë që do të përcaktojnë kohëzgjatjen e tërheqjes suaj të drogës dhe/ose alkoolit në Alabama. Kjo perfshin:

 • Substanca nga e cila jeni të varur
 • Për sa kohë ka zgjatur varësia
 • Thellësia e varësisë
 • Metoda juaj e abuzimit me drogën si gërhitja, pirja e duhanit, injektimi ose gëlltitja
 • Sasia e substancës që merrni në të njëjtën kohë
 • Histori familjare e keqpërdorimit të drogës dhe/ose alkoolit

 

A është e sigurt për të droguar detoksifikimin në shtëpi në Alabama?

Ju mund të bëni hapin për detoksifikimin në shtëpi në Alabama. Shumë njerëz përpiqen të detoksohen nga privatësia e vendbanimit të tyre në Alabama. Megjithatë, detoksikimi në shtëpi nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë. Në fakt, ka disa arsye që mund të jetë zgjedhja e gabuar në përgjithësi kur bëhet fjalë për detoksifikimin e drogës në Alabama.

 

Për një, detoksifikimi në shtëpi në Alabama mund të mos jetë i sigurt. Në një qendër rehabilitimi të drogës në Alabama, ju keni profesionistë që mbikëqyrin qëndrimin dhe detoksifikimin tuaj. Nëse vendosni të qëndroni në shtëpi për të detoksifikuar, nuk ka gjasa që dikush të mbikëqyrë simptomat tuaja të tërheqjes – veçanërisht jo një profesionist mjekësor i trajnuar.

 

Një tjetër arsye pse detoksikimi në shtëpi mund të mos jetë ideal është se nuk funksionon gjithmonë. Dhimbja dhe shqetësimi që kalon një person gjatë detoksifikimit mund t'i shohë që ai shpejt të përfundojë procesin dhe të marrë drogë. Detoksifikimi mund të jetë i vështirë për shkak të simptomave të tërheqjes që përjetoni. Prandaj, mund të mos keni vullnetin tuaj për të vazhduar.

 

Së fundi, detoksifikimi në një rehabilitim të drogës të drejtuar në mënyrë profesionale në Alabama është shumë më i sigurt pasi profesionistët mjekësorë dhe individë të trajnuar janë në dispozicion. Ata mund ta bëjnë procesin shumë më të rehatshëm sesa mund të jeni në shtëpi. Përveç kësaj, procesi në një rehabilitim është më efektiv me një individ të trajnuar që e mbikëqyr atë.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të drogës në Alabama?

Duhet të kuptoni se faza fillestare e detoksifikimit të drogës është mjaft intensive. Në një institucion rehabilitimi, anëtarët e stafit mjekësor dhe psikiatrik do të jenë në dispozicion për të ofruar mbështetje të vazhdueshme. Disa nga simptomat më të zakonshme të tërheqjes gjatë detoksifikimit përfshijnë:

 • Djersitje, ndonjëherë me tepri
 • Zvarritje e tepruar
 • Ankth
 • Agjitacion dhe zhgënjim
 • Dhimbje të muskujve
 • Lotim i syve
 • rrufë
 • Pagjumësi
 • Luhatje humori
 • Dëshira për drogë

 

Këto simptoma mund të jenë shumë të pakëndshme, edhe pse zakonisht jo kërcënuese për jetën. Kujdesi psikiatrik dhe mjekësor gjatë detoksifikimit të drogës është i dobishëm. Një sërë çështjesh mund të paraqiten tek pacientët në orët e para të detoksifikimit. Stafi i rehabilitimit do të adresojë nevojat tuaja më urgjente derisa të stabilizoheni.

 

Çështjet që mund të paraqiten përfshijnë:

 • Dhunë
 • psikozë
 • plagosje
 • Sëmundje mjekësore
 • Kërcënimi për vetëdëmtim

 

Gjatë detoksifikimit të ndihmuar nga mjekësia, do t'ju jepet mjekim i kontrolluar për të ndihmuar në procesin e detoksifikimit. Fatkeqësisht, asnjë ilaç nuk është krijuar për të parandaluar simptomat e tërheqjes. Megjithatë, ka ilaçe që mund të ulin ndikimin e simptomave. Ilaçet administrohen për të lehtësuar depresionin dhe ankthin, për t'ju ndihmuar të flini dhe për të kompensuar probleme të tjera të zakonshme.

 

Pjesëmarrja në detoksifikimin e drogës

Ju nuk duhet të zgjidhni një program detoksifikimi të drogës bazuar në vendndodhjen e tij pranë jush. Në fakt, vendndodhja nuk duhet të merret kurrë parasysh. Për disa njerëz, ndjekja e një rehabilitimi që është larg dhe i largon ata nga shkaktarët lokalë. Për individët e tjerë, të qenit pranë familjes ndihmon. Në fund, vendimi juaj për të marrë pjesë në një rehabilitim specifik duhet të bazohet në aftësinë e programit për t'ju ndihmuar. Kjo përfshin çdo çrregullim të përbashkët që përjetoni.

 

Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë

Disa mjekë rehabilitues reklamojnë detoksifikimin e shpejtë dhe ultra të shpejtë. Këto procese dhe programe kanë mjaft rreziqe për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Detoksifikimi i shpejtë largon drogat nga sistemi i një personi më shpejt sesa detoksifikimi i rregullt i drogës. Përkrahësit e detoksifikimit të shpejtë pretendojnë se procesi është një mënyrë më e shpejtë për të hequr drogat nga trupi. Përveç kësaj, ju lejon të shmangni simptomat e dhimbshme të tërheqjes.

 

Programet e rehabilitimit që ofrojnë detoksifikimin e shpejtë nuk janë të lira. Për më tepër, procesi mund të jetë i dëmshëm fizikisht dhe mendërisht. Gjatë programit të detoksifikimit duke përdorur detoksifikimin e shpejtë, ju qetësoheni me anestezi dhe ju jepen medikamente për të zëvendësuar barnat në trupin tuaj. Metoda u krijua fillimisht për pacientët e varur nga drogat opiate si heroina dhe qetësuesit e dhimbjeve. Megjithëse detoksikimi i shpejtë tingëllon i shkëlqyeshëm, rreziqet e tij zakonisht tejkalojnë përfitimet. Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë mund të shkaktojnë:

 • Atak ne zemer
 • Paranojë
 • Temperatura e lartë e trupit
 • Infeksion
 • Të përzier
 • Të vjella
 • aspiratë
 • mbytje
 • Vdekje

 

Detoksifikimi është hapi i parë drejt trajtimit të varësisë nga droga. Thjesht detoksifikimi në vetvete është shpesh i pamjaftueshëm për një shërim të suksesshëm. Një plan i plotë trajtimi i ofruar nga një strukturë rehabilitimi me reputacion do t'ju mundësojë të rikuperoni plotësisht pas detoksifikimit.

Qendrat e detoksifikimit të shpejtë në Alabama

Çfarë është detoksikimi i shpejtë në Alabama?

Detoksifikimi i shpejtë në Alabama është një temë e diskutueshme. Një pacient që i nënshtrohet një programi trajtimi të shpejtë detoksifikimi në Alabama vihet nën anestezi deri në gjashtë orë. Gjatë kësaj kohe, një ilaç antagonist opioid si naltreksoni përdoret për të hequr ilaçet opioid nga trupi i pacientit. Detoksifikimi i shpejtë në Alabama përdoret për të ndaluar një pacient të ndjejë efektet shkatërruese të tërheqjes. Qetësimi i pacientit dhe vendosja e tij nën anestezi i lejon ata të "flenë" gjatë procesit të tërheqjes dhe detoksifikimit.

 

A është i sigurt detoksikimi i shpejtë në Alabama?

Ekspertët pohojnë se detoksikimi i shpejtë në Alabama është një mënyrë e sigurt për të pastruar trupin. Është gjithashtu më e këndshme pasi individët që kalojnë përmes tërheqjes së opioideve mund të përjetojnë lëkundje, djersitje, të përziera dhe probleme të tjera për periudha të gjata.

 

Tërheqja e opioideve mund të marrë javë për t'u përfunduar plotësisht. Megjithatë, qendrat e shpejta të detoksifikimit në Alabama mund t'u mundësojnë pacientëve të përfundojnë procesin e plotë të detoksifikimit në vetëm tre ditë. Ndërsa procesi i anestezisë zgjat vetëm disa orë, pacientët mund të mbahen në një klinikë mjekësore për monitorim më pas.

 

A funksionon detoksikimi i shpejtë në Alabama?

Detoksikimi i shpejtë nuk mund të përdoret si zëvendësim për varësinë. Është një proces që ndihmon dhe i mundëson një personi të kalojë në shërim. Megjithatë, detoksifikimi i shpejtë nuk është një proces vetëm për rikuperim. Është thjesht një mënyrë për pastrimin e trupit, në mënyrë që pacientët të mund të kalojnë në rehabilitim.

 

Fusha mjekësore është e grisur nëse detoksikimi i shpejtë funksionon. Për shumicën e të varurve nga opioidet, pengesa më e madhe për të ndjekur rehabilitimin dhe për t'u shëruar nga varësia është tërheqja. Dhimbja dhe shqetësimi që mund të ketë një person nga tërheqja e gjelit të ftohtë mund t'i kthejë në përdorimin e opioideve. Prandaj, kufizimi ose ndalimi i simptomave fizike të një personi duke i lejuar ata të fokusohen në rikuperimin e plotë nëpërmjet rehabilitimit duhet të vlerësohet.

 

Çfarë ndodh pas detoksifikimit të shpejtë në Alabama

Shumë kritikë të qendrave të detoksifikimit të shpejtë në Alabama pretendojnë se detoksifikimi i shpejtë ndodh shumë shpejt ose se nuk siguron shërim të qëndrueshëm. Ajo që këta kritikë nuk arrijnë të kuptojnë është se detoksifikimi i shpejtë është vetëm hapi i parë në procesin e rehabilitimit në Alabama. Një person duhet të ndjekë trajtimin e tij të shpejtë të detoksifikimit me pjesëmarrjen në një nga rehabilitimet e shumta në Alabama për të trajtuar problemet e tyre mendore, të sjelljes dhe emocionale.

 

Duke përfunduar një program rehabilitimi rezidencial në Alabama pas detoksifikimit të shpejtë, individët mund të shërohen plotësisht nga varësia e tyre ndaj opioideve. Tërheqja nuk është një përvojë e këndshme dhe t'u ofrosh pacientëve mundësinë për të pakësuar ndjenjat e tyre shqetësuese fizike dhe mendore mund të përmirësojë shanset e dikujt për shërim.

Alabama () është një shtet në rajonin juglindor të Shteteve të Bashkuara, i kufizuar nga Tenesi në veri; Gjeorgjia në lindje; Florida dhe Gjiri i Meksikës në jug; dhe Misisipi në perëndim. Alabama është e 30-ta më e madhe për nga zona dhe e 24-ta më e populluar nga shtetet amerikane. Me një total prej 1,500 miljesh (2,400 km) të rrugëve ujore të brendshme, Alabama ka ndër më të shumtat e çdo shteti.

Alabama është mbiquajtur Shteti Yellowhammer, pas zogut të shtetit. Alabama njihet gjithashtu si "Zemra e Dixie" dhe "Shteti i pambukut". Pema e shtetit është pisha me gjethe të gjata dhe lulja shtetërore është kamelia. Kryeqyteti i Alabamës është Montgomery, dhe qyteti i tij më i madh për nga popullsia dhe zona është Huntsville. Qyteti i tij më i vjetër është Mobile, i themeluar nga kolonistët francezë në 1702 si kryeqyteti i Luizianës franceze. Birminghami i Madh është zona më e madhe metropolitane e Alabamës dhe qendra e saj ekonomike.

Gjeografia e shtetit është e larmishme, me veriun e dominuar nga lugina malore e Tennessee dhe në jug nga Mobile Bay, një port historikisht i rëndësishëm. Politikisht, si pjesë e Jugut të thellë, Alabama tani është një shtet kryesisht konservator dhe është i njohur për kulturën e saj jugore. Sot, futbolli amerikan, veçanërisht në nivelin e kolegjit në shkolla si Auburn University, University of Alabama, Alabama A&M University, Alabama State University, Troy University, University of South Alabama dhe Jacksonville State University është një pjesë kryesore e kulturës së shtetit. .

Fillimisht shtëpia e shumë fiseve vendase, Alabama e sotme ishte një territor spanjoll duke filluar në shekullin e gjashtëmbëdhjetë derisa francezët e fituan atë në fillim të shekullit të tetëmbëdhjetë. Britanikët fituan territorin në 1763 derisa e humbën atë në Luftën Revolucionare Amerikane. Spanja mbajti Mobile si pjesë e Floridës Perëndimore spanjolle deri në 1813. Në dhjetor 1819, Alabama u njoh si një shtet. Gjatë periudhës antebellum, Alabama ishte një prodhues i madh i pambukut dhe përdorte gjerësisht punën e skllevërve afrikano-amerikanë. Në 1861, shteti u nda nga Shtetet e Bashkuara për t'u bërë pjesë e Shteteve Konfederate të Amerikës, me Montgomery që vepronte si kryeqyteti i tij i parë, dhe iu bashkua Unionit në 1868.

Nga Lufta Civile Amerikane deri në Luftën e Dytë Botërore, Alabama vuajti vështirësi ekonomike, pjesërisht për shkak të varësisë së saj të vazhdueshme nga pak kultura bujqësore. Ngjashëm me ish-shtetet e tjera të skllevërve, ligjvënësit alabamian përdorën ligjet e Jim Crow për të hequr të drejtën dhe diskriminimin e afrikano-amerikanëve nga fundi i epokës së rindërtimit deri në vitet 1960. Pavarësisht rritjes së industrive kryesore dhe qendrave urbane, interesat rurale të të bardhëve dominuan legjislaturën e shtetit nga viti 1901 deri në vitet 1960. Gjatë kësaj kohe, interesat urbane dhe afrikano-amerikanët ishin dukshëm të nën-përfaqësuar. Ngjarjet e profilit të lartë si marshimi Selma në Montgomery e bënë shtetin një pikë qendrore kryesore të lëvizjes për të drejtat civile në vitet 1950 dhe 1960. Pas Luftës së Dytë Botërore, Alabama u rrit ndërsa ekonomia e shtetit u diversifikua. Ekonomia e shtetit në shekullin e 21-të bazohet në menaxhim, automobil, financë, prodhim, hapësirë ​​ajrore, nxjerrje mineralesh, kujdes shëndetësor, arsim, shitje me pakicë dhe teknologji.

Rehabilitime luksoze në Alabama

Kur shumë njerëz mendojnë për qendrat e rehabilitimit në Alabama, ata imagjinojnë objekte të zymta me pak pajisje, shumë si një spital. Sidoqoftë, ekzistojnë lloje të ndryshme qendrash rehabilitimi në Alabama që plotësojnë nevojat e pacientëve të tyre. Një nga llojet në rritje të qendrave janë objektet luksoze të rehabilitimit në Alabama, të cilat ofrojnë një mjedis luksoz për ata që kanë nevojë të merren me varësinë e tyre.

 

Rehabilitimet luksoze në Alabama po rriten në popullaritet sepse ofrojnë më shumë se një mjedis të thjeshtë dhe të zymtë. Kjo lloj qendre nuk është për të gjithë, por ofron një zgjedhje për ata që kërkojnë trajtim gjatë muajit të ardhshëm deri në tre muaj, që është mesatarja e qëndrimit.

 

Cilat janë rehabilitimet luksoze në Alabama?

Mbani në mend se termi "luks" nuk është i rregulluar që do të thotë se çdo qendër rehabilitimi në Alabama mund të etiketohet si e tillë. Vetë termi zakonisht i referohet një qendre trajtimi luksoze që ofron një mjedis të rehatshëm shumë si një hotel luksoz. Për objektet e rehabilitimit që kualifikohen si qendra luksoze në Alabama, ato zakonisht kanë të përbashkëtat e mëposhtme.

 • Pajisjet e dëshirueshme
 • Vendndodhja e shkëlqyer
 • Shërbimet e detoksifikimit në vend
 • Terapi të specializuara

 

Ndoshta tipari më i dukshëm në mesin e rehabilituesve luksoz në Alabama është vendndodhja spektakolare në të cilën janë vendosur. Në fakt, takimi juaj i parë me reklamat për qendra të tilla shpesh do të shfaqë vendndodhjen e tyre që në fillim. Pajisjet e dëshirueshme shpesh përfshijnë vaska, zona ushtrimesh, pishina dhe çfarë mund të gjeni në një hotel luksoz.

 

Detoksifikimi kryhet shpesh në një spital në Alabama ose në një strukturë të veçantë nga vetë qendra e rehabilitimit. Megjithatë, qendrat luksoze të rehabilitimit në Alabama shpesh do të kenë detoksifikimin brenda shtëpisë, i cili kryhet pasi të kontrolloheni. Së fundi, shumë qendra luksoze do të kenë terapi specifike ose të specializuara që i veçojnë ato nga objektet e tjera. Terapi të tilla mund të përfshijnë akupunkturë, masazh, trajtime spa dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të prisni të gjeni një staf shumë të kualifikuar, një program të plotë klinik përveç terapive të specializuara dhe një theks te konfidencialiteti.

 

Pse njerëzit zgjedhin rehabilitimin luksoz në Alabama?

Siç mund të dyshoni, ka një kosto shtesë për të ndjekur një rehabilitim luksoz në Alabama, në krahasim me objektet tradicionale që lidhen me rehabilitimin nga varësia. Plus, mund të jetë më e vështirë të kesh sigurim që mbulon objekte të tilla luksoze, megjithëse kjo mund të jetë ende e mundur duke pasur parasysh llojin e sigurimit që zotëroni.

 

A është një rehabilitim luksoz në Alabama i përshtatshëm për ju?

Kjo do të varet kryesisht nga lloji i trajtimit që ju nevojitet. Është e vërtetë që shumë opsione buxhetore në Alabama ofrojnë kujdes të jashtëzakonshëm. Një qendër rehabilitimi luksoze në Alabama mund të jetë një shpenzim i panevojshëm në krahasim. Megjithatë, ka avantazhe që ofrojnë shumë objekte rehabilitimi luksoze në Alabama që nuk mund të krahasohen me homologët e tyre buxhetorë.

Rehabilitimi i trajtimit të varësisë në Alabama

Rehabs në Alabama Podcast

rehabilitimi në podcast në Alabama

rehabilitimi në podcast në Alabama

Transkripti i podkastit

00: 12

Përshëndetje dhe mirëseardhje në rehabilitimi më i mirë në botë podcast. Faqja jonë e internetit worlds.rehab është një nga burimet më të njohura dhe më të rëndësishme të rehabilitimit dhe varësisë në Shtetet e Bashkuara. Dhe mund të gjeni shumë informacione vërtet të dobishme. Pra, le të hidhemi direkt brenda. Rehab në Alabama.

 

Shanset janë, nëse jeni duke dëgjuar këtë podcast në Alabama, ju ose dikush që ju intereson vërtet po lufton. Ata do të luftojnë në një mënyrë shumë të keqe ose me varësinë ndaj alkoolit, keqpërdorimin e substancave ose kushtet e shëndetit mendor. Dhe sinqerisht, me siguri po i bëni vetes shumë pyetje.

 

Për momentin. Ju do të pyesni se si të zgjidhni një qendër trajtimi në Alabama. Nëse aktualisht jetoni në Alabama, a do të merrni pjesë në një strukturë trajtimi brenda shtetit? A do të udhëtoni ndërshtetëror për trajtim?

 

Pra, së pari nëse i dashuri juaj është në fazën ku po shqyrtoni trajtimin ose trajtimin rezidencial për keqpërdorimin e alkoolit ose substancave, unë do t'ju rekomandoja me siguri ta bëni këtë. Vazhdoni me kërkimin tuaj, hulumtoni në nivel lokal, flisni me mjekë, miq të familjes, me të vërtetë filloni të merrni informacionin që do t'ju nevojitet për të bërë zgjedhjen e duhur, zgjedhjen e informuar dhe për të marrë trajtimin e duhur për ju.

 

Alabama është shtëpia e një numri vërtet të lartë të objekteve të mira të trajtimit të rehabilitimit solid dhe të jashtëzakonshëm. Dhe sigurisht qendrat e trajtimit të rehabilitimit në Alabama nuk u shërbejnë vetëm banorëve të Alabamës, por padyshim që shumë njerëz do të udhëtojnë ndërshtetëror në Alabama për trajtimin e jashtëzakonshëm atje.

 

Pra, nëse jetoni në Alabama, do të mendoni të shkoj në një qendër rehabilitimi afër meje? Epo, sigurisht se secili ka të mirat dhe të këqijat. Nëse zgjidhni të qëndroni në vend, në rehabilitim në Alabama, atëherë padyshim që do të jeni lehtësisht të arritshëm në shtëpi. Do të jeni lehtësisht të arritshëm për miqtë dhe familjet. Detoksifikimi është i vështirë. Detoksikimi është i vështirë. Detox është brutal. Dhe ndërkohë që ka shumë qendra trajtimi dhe objekte mjekësore atje për ta bërë detoksifikimin më pak traumatik dhe më të rehatshëm.

 

Nëse jeni duke kërkuar detox në Alabama dhe jeni nga Alabama, atëherë do të jeni në një mjedis të njohur, ndoshta disa fytyra të njohura dhe edhe pse nuk mund të shihni dhe takoni domosdoshmërisht familjen dhe miqtë tuaj të paktën ju e dini. ata do të jenë relativisht afër tani. Ata janë në afërsi relativisht të afërt dhe ka një ndjenjë vërtet të mirë që ndonjëherë vjen me këtë pasi ne fillojmë të kalojmë në fazat më të fundit të procesit të detoksifikimit, si dhe para se të shkoni në trajtimin parësor.

 

Nga ana tjetër, ndoshta nuk jeni nga Alabama dhe po kërkoni trajtim në Alabama. Pra, ju po kërkoni të udhëtoni ndërshtetëror në Alabama për rehabilitim dhe në këtë rast, absolutisht ajo që po bëni është e lavdërueshme. Dhe gjithashtu ju po i preni shkasat e shtëpisë dhe mendoj se kjo është gjithashtu e rëndësishme.

 

Pra, përsëri, nëse jeni me bazë në Alabama, merrni parasysh opsionin ndërshtetëror të trajtimit në një shtet tjetër. Nëse ju mund ta përballoni atë financiarisht, nëse kompania juaj e sigurimit mund ta përballojë atë financiarisht dhe ju keni mbulim të përshtatshëm, atëherë sigurisht që shikoni këtë. Pra, ajo që bën është që hap një sërë opsionesh krejtësisht të ndryshme. Dhe ndonjëherë njerëzit thjesht nuk dinë se ku të drejtohen, veçanërisht në një moment krize, si për shembull atë që mund të përjetoni tani.

 

Pra, përsëri, drejtohuni në rehabilitimin më të mirë në botë. Ne mbulojmë të gjitha qendrat kryesore të trajtimit të rehabilitimit në Shtetet e Bashkuara.

 

Një nga gjërat që duhet mbajtur mend është se ndërsa kaloni gjatë gjithë trajtimit tuaj parësor ose në trajtimin e fazës së dytë ose në jetë të kthjellët, kur të filloni të kaloni nëpër atë plan trajtimi, do të ketë një kohë kur shpresojmë se do të jeni në gjendje të filloni të angazhohuni me familjen dhe miqtë tuaj. Pra, terapia familjare është shumë, shumë e njohur dhe përfshin pjesën tjetër të familjes tuaj në fazat e fundit të trajtimit tuaj në Alabama

 

05: 10

Dhe kështu në drejtim të nxitjes së asaj qasjeje të rimëkëmbjes afatgjatë. Pastaj rehabilitimet lokale në Alabama mund të jenë diçka që duhet marrë patjetër. Ne folëm shumë mirë për qendrat e trajtimit në Alabama aktualisht, ju e dini, ato mbulojnë një gamë të tërë disiplinash, një gamë të tërë qasjesh trajtimi dhe përsëri, është një rast për të gjetur trajtimin e duhur për ju.

 

Pra, nëse ky është trajtim i ndihmuar me ilaçe, trajtim me 12 hapa në Alabama, trajtim jo 12 hapash, shërim i bazuar në prova, rehabilitim luksoz në Alabama ose programe që fokusohen në LGBTQ+, do të shërbeheni vërtet mirë nga shumë qendra trajtimi që janë aktualisht aktiv në Alabama për momentin.

 

Ne mendojmë se ata bëjnë një punë të jashtëzakonshme në rrethana shpesh sfiduese. Dhe të gjithë ata, veçanërisht ato të paraqitura në rehabilitimin më të mirë në botë, janë vërtet të pasionuar dhe të përkushtuar për të ofruar rikuperim afatgjatë dhe për të krijuar atë qasje afatgjatë të maturisë. Kështu që unë mendoj se ajo që më pëlqen të përfundoj është të them se në Alabama, ju po kërkoni trajtim, sigurisht që nuk jeni vetëm.

 

Ka shumë burime të mira dhe falas në dispozicion, trajtoni faqet e internetit dhe gjërat me të cilat hasni jo me dyshim, por kini parasysh disa nga praktikat e marketingut që vazhdojnë në internet kur jeni duke kërkuar për rehabilitime lokale në Alabama, dhe do të hasni, ndoshta shumë të ashtuquajtura linja telefonike ose linja ndihmëse. Kini parasysh se këto janë linja telefonike referimi për pacientët, kështu që ju i telefononi dhe më shpesh sesa jo, ata do të promovojnë qendrën e tyre të trajtimit në Alabama ose më larg. Pra, mbani një mendje të hapur se siç them unë, ka të bëjë me gjetjen e trajtimit të duhur për ju.

 

Kur flisni me një numër qendrash të ndryshme trajtimi atje në Alabama dhe bëni disa pyetje vërtet të mira, do të jeni në gjendje të ndjeni atë afinitet natyror jo domosdoshmërisht vetëm me personin në fund të telefonit, sepse është detyra e tyre t'ju sjellin. në trajtim. Por përsëri, nëse është e mundur, përpiquni të flisni me disa nga këshilltarët ose terapistët ose ndoshta edhe me dikë pak më të vjetër në qendrën e trajtimit. Do të keni një ndjenjë vërtet të mirë për qasjen e përgjithshme që ata po kërkojnë të marrin dhe jo çdo qendër trajtimi funksionon për çdo person individual. Është një vendim shumë personal, por është një vendim shumë, shumë i rëndësishëm.

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.