Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Më të mirat e rehabilituesve më të mirë në New Mexico

Zgjidhni një qendër nga Rehabs tona në New Mexico

Më poshtë është një përmbledhje e zgjedhur me dorë e rehabilituesve më të mirë në New Mexico. Si një burim i pavarur, me politika të forta editoriale ne rendisim çdo qendër rehabilitimi që shërben në New Mexico që përputhet me standardet tona të larta të kritereve të trajtimit, duke siguruar që ata që kërkojnë trajtim në New Mexico të kenë një listë gjithëpërfshirëse të opsioneve më të mira në dispozicion.

 

Një program rehabilitimi në New Mexico, ose shkurt rehabilitimi, është një formë e mbikëqyrur trajtimi që është krijuar për t'i dhënë fund varësisë së një personi ndaj drogës dhe/ose alkoolit. Rehabilituesit në New Mexico fokusohen tradicionalisht në ndihmën e një individi për të marrë ndihmë nga droga dhe alkooli; megjithatë, më shumë programe janë krijuar për të ndihmuar njerëzit me një sërë çështjesh si shqetësimet e shëndetit mendor, depresioni, ankthi, çrregullimet e të ngrënit, bixhozi, dhe varësia nga videolojërat.

 

Rehabilitimet me cilësi të lartë nuk trajtojnë vetëm simptomat e një personi, por mund të trajtojnë problemet themelore që i kanë shkaktuar ato në radhë të parë. Programet e trajtimit të rehabilitimit në New Mexico u ofrojnë klientëve mundësinë për të mësuar të jetojnë pa substancat që i lidhin ata. Mjetet e mësuara i lejojnë klientët të largohen nga rehabilitimi në New Mexico dhe të kthehen në jetën e tyre të përditshme të aftë për të jetuar më shëndetshëm, duke përqafuar plotësisht rimëkëmbjen afatgjatë.

 

Shfaqja e rehabilituesve më të mirë në Nju Meksiko të disponueshme me sigurim ose vetëpagim. Zgjedhur me dorë dhe verifikuar për shkallën e suksesit, stilin e trajtimit, mjedisin terapeutik, objektet, koston dhe vlerën. Këto qendra trajtimi ofrojnë përvoja të personalizuara rikuperimi, me qëllimin e rikuperimit të plotë.

 

Këshilla për zgjedhjen e një prej rehabilituesve tanë në New Mexico

 

 

Të dish se ke nevojë për ndihmë për t'i dhënë fund abuzimit me substancat dhe marrja e asaj ndihme janë dy gjëra shumë të ndryshme. Mund të jetë e lehtë të identifikoni se keni nevojë për ndihmë për të hequr qafe keqpërdorimin e substancave dhe/ose problemet e shëndetit mendor. Në fakt, gjetja e një programi rikuperimi dhe ndjekja e rehabilitimit në New Mexico mund të jetë përfundimisht çështja që ju pengon të gjeni shërim afatgjatë.

 

Nuk ka pasur kurrë më shumë opsione në New Mexico për keqpërdorimin e substancave dhe trajtime të shëndetit mendor sesa ka sot. Mund të jetë plotësisht dërrmuese kur më në fund uleni dhe kërkoni një program rikuperimi në Nju Meksiko ose shikoni për zgjedhjen e rehabilitimit të duhur. Ju ose të dashurit tuaj mund të pyesni veten se si do të gjeni ndonjëherë ofruesin e duhur të trajtimit në New Mexico. Gjetja e ofruesit të duhur nuk duhet të jetë e vështirë dhe ndjekja e disa këshillave mund t'ju sjellë ndihmën e nevojshme.

 

1. Kuptoni se nevojitet ndihma

Është jetike që të mos prisni shumë për të marrë ndihmën e nevojshme ose për të ndihmuar një person të dashur.

 

2. Merrni një vlerësim nga një profesionist në New Mexico

Ju mund të merrni një vlerësim profesional nga një psikiatër në New Mexico ose një ofrues i shëndetit mendor përpara se të angazhoheni në një program rehabilitimi në New Mexico. Takimi me një këshilltar për mbështetjen e shëndetit mendor ju lejon të bëni pyetje dhe të mësoni rreth opsioneve të mundshme të rehabilitimit në New Mexico.

 

3. Gjetja e një ofruesi të rehabilitimit në New Mexico

 • A duket rehabilitimi rezidencial në New Mexico i sigurt, i rehatshëm dhe a i plotëson nevojat tuaja për sa i përket mjedisit?
 • Çfarë terapish ofrojnë?
 • Çfarë komoditetesh kanë?
 • Sa banorë kanë?

 

4. Vizitoni rehabilitimin në New Mexico

Nuk është gjithmonë e mundur, por nëse mund të vizitoni qendrën e rehabilitimit në New Mexico, mund t'ju ndihmojë të vendosni përfundimisht se ku të shkoni.

 

5. Filloni rehabilitimin në New Mexico ASAP

Pasi të zgjidhni një rehabilitim në New Mexico, duhet të zgjidhni një datë fillimi. Rehabilitimi nuk është një festë, kështu që fillimi sa më shpejt është mënyra ideale për të marrë ndihmë. Pasi të zgjidhni datën tuaj të fillimit, komunikoni me qendrën e rehabilitimit rezidencial në New Mexico për të zbuluar se çfarë duhet të sillni me vete.

Rehabatorët më të mirë në New Mexico

MIRËQENIME MJEKËSORE®

Rehab në Nju Meksiko

Ilaç mirëqenien® është një gamë e gjerë metodash psiko-terapeutike kryesore. Të ofruara nga këndvështrimi psikiatrik dhe terapeutik, i gjithë ekipi në Remedy Wellbeing beson në krijimin e një rikuperimi afatgjatë të qëndrueshëm, duke e vendosur klientin në qendër të ofertës së tyre të trajtimit të klasit botëror.

Specializime | Qendra e rehabilitimit të varësisë nga alkooli në Nju Meksiko, Trauma në Nju Meksiko, Qendra e Trajtimit të Abuzimit me substanca në New Mexico, Ankthi, Depresioni, Kriza e Jetës së Kumarit, Trajtimi i Çrregullimeve të të ngrënit, New Mexico, Rehabilitimi sekondar, Ndërprerja e duhanit, Varësia nga procesi (ndër të tjera)

Çmimi | 304,000 dollarë

Rehabs në Nju Meksiko

Ka një numër të madh rehabilitimesh në New Mexico. Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dihet se cila qendër trajtimi në New Mexico do t'ju mundësojë të shëroheni plotësisht. Marrja e vendimit për të marrë pjesë në një nga rehabilitimet e shumta në New Mexico nuk është e lehtë. Në fakt, mund të jetë tepër dërrmuese.

Ka një sërë objektesh rehabilitimi në New Mexico dhe këto qendra ofrojnë një sërë programesh për individët që kërkojnë shërim nga abuzimi me drogën dhe alkoolin. Një nga pyetjet kryesore që mund të keni është, a duhet të merrni pjesë në rehabilitimin në New Mexico? Për shkak të vëllimit të lartë të rehabilitimeve në Nju Meksiko, mund të keni objekte afër. Megjithatë, ju mund të zgjidhni të ndiqni një qendër trajtimi të alkoolit në një shtet tjetër.

Rehabset në Nju Meksiko ofrojnë nivele të ndryshme kujdesi. Jo të gjitha objektet e rehabilitimit në New Mexico janë të njëjta dhe as nuk ofrojnë të njëjtën sasi kujdesi.

 

Para se të zgjidhni një nga rehabilitimet në New Mexico, duhet të merrni parasysh disa aspekte:

 

Një nga aspektet më të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjidhni një nga rehabilituesit më të mirë në New Mexico është strategjitë e tij për maturi afatgjatë. Shumë shpesh, individët marrin pjesë në rehabilitime në Nju Meksiko, por rikthehen kur kthehen në shtëpi. Një strukturë rehabilitimi me cilësi të lartë do t'ju japë mjetet e nevojshme për të vazhduar maturinë gjatë pas largimit nga objekti. Të Stafi i rehabilitimit do t'ju mësojë teknika të ndryshme për të vazhduar rikuperimin.

 

New Mexico është një destinacion popullor për individët që kërkojnë të heqin dorë nga droga dhe alkooli. Rehabilitimet në New Mexico kanë qenë shpëtimtarët për mijëra individë që vuajnë nga të gjitha llojet e varësisë. Nga rehabilitimet private në Nju Meksiko te qendrat e financuara nga shteti, New Mexico është vendi ideal për njerëzit që të gjejnë ndihmën që u nevojitet.

 

Qoftë droga dhe alkooli, bixhozi, Internet dhe lojëra, apo forma të tjera për çrregullimet e shëndetit mendor, ka një rehabilitim në New Mexico me specialistë të aftë për të ndihmuar. Klientët mund të zgjedhin nga rehabilitimet spitalore dhe rezidenciale në New Mexico ose programet ambulatore. Ka gjithashtu shumë rehabilitime luksoze të nivelit të lartë në New Mexico që ofrojnë një ndjenjë hoteli me pesë yje që u japin individëve ndihmë eksperte si në seancat individuale ashtu edhe në grup.

 

Rehab në Nju Meksiko nuk është gjithmonë programi tradicional me 12 hapa që shumë individë presin të jetë. Programet e trajtimit janë të shumëllojshme dhe ofrojnë një sërë planesh me porosi të ndërtuara për të eliminuar për mirë varësinë dhe çrregullimet e shëndetit mendor.

 

Pse zgjodhët një rehabilitim në Nju Meksiko?

Rehabilituesit në Nju Meksiko mirëpresin njerëz nga e gjithë bota dhe me prejardhje të ndryshme. Për shkak të numrit të individëve që kërkojnë të jenë të kthjellët dhe të eliminojnë kushtet e tyre themelore, një numër i konsiderueshëm i rehabilitimeve në New Mexico janë krijuar. Shumë ekspertë të varësisë dhe shëndetit mendor janë zhvendosur në New Mexico për të punuar në qendrat e trajtimit. Pasja e ekspertëve në këtë fushë për të mbikëqyrur trajtimin e bën New Mexico një shtrat të nxehtë për lehtësimin e varësisë.

 

Një shumëllojshmëri qendrash rehabilitimi në Nju Meksiko

New Mexico ka një sërë qendrash trajtimi rehabilitimi të gjitha në një vend. Shteti është një nga të paktët që ofron klinika të ketaminës. A Klinika e ketaminës është e specializuar në terapinë IV me infuzion me ketamine për trajtimin e depresionit, vetëvrasjes, ankthit, OCD, PTSD, sindromës komplekse të dhimbjes rajonale (CRPS/RSD) dhe dhimbjeve të tjera kronike. Rehab në New Mexico nuk janë vetëm për të rriturit. Adoleshentët mund të gjejnë ndihmën që u nevojitet në shumë qendra rehabilitimi luksoze në New Mexico. Nga çrregullimet e shëndetit mendor si ADHD ndaj lojërave video të varësisë, rehabilitimit të adoleshentëve qendrat u ofrojnë prindërve ndihmë kur fëmijët e tyre kanë shkuar në një rrugë shkatërruese.

 

Rehabilitimet luksoze në New Mexico ofrojnë një qëndrim të ngjashëm me një vendpushim me pesë yje. Banorët do të gjejnë terrene të harlisura, pishina të bukura dhe dhoma fitnesi që rrisin përvojën e rehabilitimit. Rehabilitimet rezidenciale në New Mexico kanë programe ekspertësh që trajtojnë të gjithë pacientin dhe jo vetëm varësinë për një kohë të shkurtër. Trajtimet holistike dhe të bazuara në prova u japin pacientëve mundësinë për të shëruar çështjet themelore që shkaktuan varësinë e tyre.

 

Qendrat e rehabilitimit me bazë në New Mexico ofrojnë terapi moderne. Individët mund të marrin terapinë më të mirë të mundshme dhe të përfundojnë ciklin e tyre të varësisë në New Mexico.

 

Rehabatorët më të mirë në New Mexico

Rehabatorët më të mirë në New Mexico

Fazat e rehabilitimit në New Mexico

Cilat janë fazat e rehabilitimit në New Mexico?

Marrja e vendimit për të hyrë në rehabilitimin në New Mexico nuk është e lehtë. Duhet shumë forcë për të kuptuar se nevojitet ndihmë për t'i dhënë fund ciklit të varësisë. Udhëtimi përmes rehabilitimit në New Mexico ju çon në katër faza të ndryshme të rikuperimit.

 

Katër fazat e rehabilitimit në New Mexico përfshijnë: fillimin e trajtimit, abstinencën e hershme, ruajtjen e abstinencës dhe shërimin e avancuar.

 

Faza e parë: Fillimi i trajtimit në New Mexico

Faza e parë e rikuperimit fillon kur kërkoni ndihmë nga profesionistët e drogës dhe alkoolit. Në fillim, me shumë mundësi do të dëshironi të hiqni dorë nga shërimi dhe t'i ktheheni drogës dhe/ose alkoolit. Ju gjithashtu mund të besoni se problemet tuaja me drogën dhe/ose alkoolin janë nën kontroll dhe nuk janë një dëm për veten dhe të tjerët. Mohimi është i zakonshëm dhe një çështje e vështirë për t'u kapërcyer në ditët e para të rimëkëmbjes.

 

Faza e dytë: Rehabilitimet e hershme të abstinencës në New Mexico

Faza e dytë e rehabilitimit fillon pasi të merrni vendimin e vetëdijshëm për të vazhduar shërimin nga abuzimi me substancat. Abstinenca e hershme është një fazë e vështirë pasi kaloni nëpër faza të ndryshme brenda skenës. Ju mund të përjetoni simptoma të tërheqjes, dëshira mendore dhe fizike, shkaktarë që mund t'ju tundojnë të rikthimi, dhe varësi psikologjike nga droga dhe alkooli. Një specialist i trajnuar për varësinë do t'ju mësojë të përballeni me këto çështje. Do të fitoni mjete se si të jetoni një mënyrë jetese të matur.

 

Faza e tretë: Abstinenca e vazhdueshme në rehabilitimet në Nju Meksiko

Faza e hershme e abstinencës zgjat rreth 90 ditë. Pasi të keni përfunduar këtë periudhë kohore të maturisë, do të hyni në fazën e vazhdueshme të abstinencës. Individët në trajtim rezidencial mund të kalojnë në pjesën ambulatore të programit sapo të hyjnë në fazën e abstinencës së vazhdueshme. Fokusi kryesor i shtetit është shmangia e rikthimit.

 

Një këshilltar i trajnuar do t'ju ndihmojë t'ju mësojë se si të parandaloni rikthimin. Do të mësoni gjithashtu mënyra për të përdorur mjetet e mësuara në fazat e mëparshme për të përballuar fusha të tjera të jetës dhe për të qëndruar të matur. Aftësi të reja përballuese do të mësohen duke ju lejuar të ndërtoni një mënyrë jetese të pastër, marrëdhënie të shëndetshme dhe të zhvilloni zakone të tjera të mira. Faza e vazhdueshme e rehabilitimit të abstinencës fillon rreth tre muaj pas programit të rimëkëmbjes. Duhen rreth pesë vjet maturi përpara se të kalojmë në fazën përfundimtare.

 

Faza e katërt: Rimëkëmbja e Avancuar me Rehabs në New Mexico

Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit nuk ndodh brenda natës. Duhen pesë vjet abstinencë që një individ të kalojë në fazën e avancuar të rimëkëmbjes. Të gjitha mjetet, njohuritë dhe aftësitë që keni mësuar në rehabilitimin në Nju Meksiko dhe këshillimi mund të përdoren tani për të krijuar një mënyrë jetese afatgjatë.

 

Ju do të jeni në gjendje të qëndroni të matur dhe të zotëroni aftësitë për të qenë një person më i shëndetshëm. Përveç kësaj, mjetet dhe njohuritë e fituara nga fazat e mëparshme të rehabilitimit do t'ju ndihmojnë të jeni një prind, person dhe/ose bashkëshort më i mirë. Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit është më shumë sesa thjesht të qëndrosh esëll.

Qendrat e rehabilitimit të alkoolit në New Mexico

Më në fund keni vendosur që keni nevojë për ndihmë me varësinë tuaj ndaj alkoolit. Ndoshta ju tashmë jetoni në New Mexico ose po konsideroni një nga shumë qendrat e vlerësuara të rehabilitimit të alkoolit në New Mexico për veten ose një të dashur. Pavarësisht se në cilën kategori bëni pjesë, ju dëshironi të merrni pjesë në një qendër rehabilitimi për alkoolin që është më e përshtatshme për nevojat tuaja, pavarësisht nëse është në New Mexico apo në një zonë tjetër.

Trajtimi profesional mund t'ju ndihmojë të shëroheni nga sëmundja e alkoolizmit në New Mexico, por jo të gjitha qendrat e rehabilitimit të alkoolit në New Mexico ofrojnë të njëjtën përvojë. Disa objekte rehabilitimi për alkoolin ofrojnë një program të një madhësie që i përshtatet të gjithëve, ndërsa të tjerët ndërtojnë një program rreth jush. Pasi të keni marrë hapin kryesor për t'u angazhuar në një program trajtimi të alkoolit në New Mexico, mund të vendosni se cili lloj rehabilitimi në New Mexico është më i miri për nevojat tuaja.

 

Një nga artikujt kryesorë të ofruar nga shumë qendra rehabilitimi të alkoolit në New Mexico është detoksikimi mjekësor. Detoksifikimi mjekësor i ndihmon klientët me simptoma të tërheqjes së alkoolit. Alkooli mund të krijojë një varësi mendore dhe fizike. Lënia e duhanit pa ndihmën e profesionistëve mund ta bëjë tërheqjen më keq dhe madje edhe kërcënuese për jetën. Detoksikimi mjekësor në New Mexico ju lejon të lehtësoni alkoolin dhe të largoni toksinat nga trupi juaj.

 

Objektet e rehabilitimit rezidencial në New Mexico janë të njohura me klientët që kërkojnë një kurë nga abuzimi me alkoolin. Trajtimi në spital gjithashtu u mëson klientëve mjetet e nevojshme për të qëndruar të matur për një kohë të gjatë. Ju mund të merrni pjesë në terapi të ndryshme, klasa dhe aktivitete të tjera gjatë qëndrimit. Programet e kujdesit rezidencial në New Mexico zgjasin të paktën 28 ​​ditë dhe mund të vazhdojnë për mbi 90 ditë.

 

Klientët mund të përjetojnë një program ditor për rikuperimin e alkoolit me mirësjellje të shtrimit të pjesshëm në spital. Një program spitalor i pjesshëm (PHP) në New Mexico u ofron klientëve rreth katër deri në pesë orë kujdes në ditë. Klientët mund të kthehen në shtëpi pas përfundimit të trajtimit.

 

Programet intensive ambulatore (IOP) në New Mexico janë gjithashtu të disponueshme për klientët. Këto programe janë të shkëlqyera për individët që nuk kanë nevojë për kujdes ose mbikëqyrje gjatë gjithë kohës. Klientët mund të vazhdojnë të jetojnë dhe punojnë jashtë rehabilitimit, ndërkohë që ndjekin një numër të vogël seancash terapie në javë.

 

Opsioni përfundimtar i rehabilitimit të alkoolit në New Mexico është një program ambulator. Ky është një takim tipik javor ose dy-javor në të cilin klientët mund të marrin ndihmë për varësinë e tyre ndaj alkoolit.

Emri i Biznesit Vleresim Kategoritë Numri i telefonit Adresa
Terapia PegasusPegasus Therapy
komente 4
Logopedë, Okupacionale, Analiste të Sjelljes +15052551100 3311 Candelaria Rd NE, Albuquerque, NM 87107
Terapia me radiksTerapia me radiks
komente 3
Këshillim dhe Shëndet Mendor +15053193998 1415 University Blvd NE, Ste D, Albuquerque, NM 87102
Masazh i Terapisë EsencialeMasazh i Terapisë Esenciale
komente 5
Masazh Terapi, Refleksologji +15054596360 1420 Carlisle Blvd NE, Ste 105, Albuquerque, NM 87110
Masazhi mjekësor restauruesMasazhi mjekësor restaurues
komente 6
Terapia e masazhit +15058725663 2708 San Mateo Blvd Ne, Albuquerque, NM 87110
Terapia fizike ATIATI Physical Therapy
komente 3
Terapi Fizike, Mjekësi Sportive, Terapi Okupacionale +15052173907 4411 San Mateo Blvd NE, NE Building E Ste 11, Albuquerque, NM 87109
E6 Terapia fizikeE6 Physical Therapy
komente 4
Terapi fizike +15058303678 3870 Masthead St NE, Albuquerque, NM 87109
Terapia me pakicë ABQTerapia me pakicë ABQ
komente 9
Veshje Femrash, Aksesore, Veshje per Femije +15052193761 107 Amherst Dr SE, Albuquerque, NM 87106
Terapia familjare e AlbuquerqueFamily Therapy of Albuquerque
komente 2
Këshillim dhe Shëndet Mendor +15058213628 8600 Academy Rd NE, Albuquerque, NM 87111
Shërbimet e këshillimit të lulëzojnëShërbimet e këshillimit të lulëzojnë
1 shqyrtim
Këshillim dhe Shëndet Mendor +15052191125 2320 Grande Blvd SE, Ste D, Rio Rancho, NM 87124
Terapi fizike dhe mirëqenie e ekuilibruarTerapi fizike dhe mirëqenie e ekuilibruar
komente 4
Terapi fizike, terapi profesionale +15058213831 7849 Tramway Blvd NE, Ste A, Albuquerque, NM 87122
Artet shëruese të LembaArtet shëruese të Lemba
komente 3
Terapia e masazhit +17186123989 745 SW 4th St, Dania Beach, NM 33004
Këshillim Wallin & LunaKëshillim Wallin & Luna
komente 3
Këshillim dhe Shëndet Mendor +15058215894 5808 McLeod Rd NE, Ste M, Albuquerque, NM 87109
Terapia fizike e shëndetit të legenit NMTerapia fizike e shëndetit të legenit NM
1 shqyrtim
Terapi fizike +15053696656 7013 4th St NW, Los Ranchos de Albuquerque, NM 87107
Masazhi Terapeutik i Suzy Pep4LifeMasazhi Terapeutik i Suzy Pep4Life
komente 5
Terapia e masazhit +15052591675 3620 Wyoming Blvd, Ste 119, Albuquerque, NM 87111
Michael SchvarczkopfMichael Schvarczkopf
1 shqyrtim
Këshillim dhe Shëndet Mendor +15053193998 1415 University Blvd NE, Ste D, Albuquerque, NM 87102
Terapia fizike Ne HeightsNe Heights Physical Therapy
komente 2
Terapi fizike +15053389827 8220 Louisiana Blvd NE, Ste D, Albuquerque, NM 87113
Bear Canyon Therapy AssociatesBear Canyon Therapy Associates
komente 5
Terapi fizike +15058232411 5130 San Francisco Rd NE, Ste B, Albuquerque, NM 87109
Terapia me masazh Stream of LifeTerapia me masazh Stream of Life
komente 2
Masazh Terapi, Reiki, Masazh +15054401732 301 Graceland SE, Ste C, Albuquerque, NM 87108
Terapia me masazh me kripë të tokës nga Shawna L.Tucker, LMTTerapia me masazh me kripë të tokës nga Shawna L.Tucker, LMT
komente 2
Terapia e masazhit +15054507233 5310 Homestead Rd NE, Bldg 2, Ste 202-A, Albuquerque, NM 87110
Terapia fizike e lëvizjes së pikutTerapia fizike e lëvizjes së pikut
komente 11
Terapi Fizike, Terapi Masazhi +15057975505 7424 Holly Ave NE, Albuquerque, NM 87113
Bodywork Big SkyBodywork Big Sky
komente 5
Terapia e masazhit +15059909569 3417 Silver Ave SE, Albuquerque, NM 87106
Tracey Baca, CMT LMT DOMTracey Baca, CMT LMT DOM
komente 4
Masazh Terapi, Akupunkturë, Mjekësi Tradicionale Kineze Albuquerque, NM 87107
Aftësitë e eksplorimitAftësitë e eksplorimit
komente 4
Logopedë, terapi fizike, terapi profesionale +15052687988 5006 Copper Ave NE, Albuquerque, NM 87108
Duart në terapi fizikeDuart në terapi fizike
komente 3
Terapi fizike +15052936262 9201 Montgomery Blvd NE, Ste 302, Albuquerque, NM 87111
Masazhist i licencuar nga Bruce BlowersMasazhist i licencuar nga Bruce Blowers
komente 2
Terapi Fizike, Terapi Masazhi +15052274821 7810 Menaul Blvd NE, Albuquerque, NM 87110
Krioterapia ExcelKrioterapia Excel
komente 11
Cryotherapy +15053158424 7600 Jefferson St NE, Ste 24, Albuquerque, NM 87109
Langford Sport dhe terapi fizikeLangford Sport dhe terapi fizike
komente 11
Terapi fizike +15052663655 4400 Lead Ave SE, Albuquerque, NM 87108
Shëndeti i trupit dhe mendjesShëndeti i trupit dhe mendjes
komente 3
Masazh Terapi, Reiki, Refleksologji +15058841373 2305 San Pedro Dr NE, Ste D2, Albuquerque, NM 87110
RilidhurRilidhur
komente 3
Masazh Terapi, Mjekësi Tradicionale Kineze, Refleksologji +15053524734 2501 San Pedro Dr NE, Albuquerque, NM 87110
Terapia fizike ATITerapia fizike ATI
1 shqyrtim
Terapi Fizike, Mjekësi Sportive, Terapi Okupacionale +15052172826 3611 NM 528 NW, Ste 101, Albuquerque, NM 87114

Të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit të New Mexico

Pas viteve të abuzimit me substancat dhe përjetimit të ciklit të varësisë, vizita në një rehabilitim rezidencial në New Mexico ose një qendër ambulatore është shansi për të filluar përsëri. Po, shkuarja në rehabilitim në New Mexico po e kthen faqen në një kapitull të ri të jetës suaj. Pavarësisht se ku merrni pjesë në rehabilitimin në New Mexico ose cilën qendër rehabilitimi zgjidhni; është një shans për të filluar nga e para.

 

Ndryshimi është pozitiv dhe rehabilitimi në New Mexico mund t'ju largojë nga zakonet tuaja të vjetra. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit e pëlqejnë ndryshimin. Disa janë kundër ndryshimit dhe nuk e shohin atë të dobishëm. Përjetimi i një mjedisi të ri gjatë rehabilitimit në New Mexico mund të pengojë procesin e rimëkëmbjes. Në vend që të përjetojnë ndryshime rreth tyre, këta individë preferojnë ndryshime nga brenda.

 

Nëse nuk keni vendosur ende nëse do të merrni pjesë në rehabilitimin rezidencial në Nju Meksiko ose larg shtëpisë, mund të merrni parasysh disa nga të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit të Nju Meksikos më poshtë.

 

Të mirat e Rehabs në Nju Meksiko

Një nga arsyet më të njohura për zgjedhjen e një qendre rehabilitimi në New Mexico është kostoja. Qëndrimi në një rehabilitim të Nju Meksikës për kujdes rezidencial ose ambulator mund të jetë shumë më kosto-efektiv sesa të shkosh në një rehabilitim jashtë shtetit ose jashtë shtetit. Distanca mund të jetë një faktor masiv në marrjen e ndihmës nga një person. Abuzimi me substancat e tyre mund të jetë aq i keq saqë largimi nga zona e New Mexico është një nga arsyet më domethënëse që individi nuk merr ndihmë.

 

Ju mund të zbuloni se kostoja e rehabilitimit të drogës dhe alkoolit në New Mexico është e njëjtë me atë kudo tjetër. Megjithatë, këto nuk janë shpenzimet e vetme që do të bëni. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh koston e udhëtimit për të arritur në destinacionin përfundimtar të rehabilitimit në New Mexico. Kostoja e fluturimit ose e makinës për në një rehabilitim që nuk është në New Mexico mund ta bëjë të kushtueshëm pjesëmarrjen në objekt. Sigurimi juaj mjekësor mund të mbulojë koston e qëndrimit të rehabilitimit në New Mexico, por është e rrallë që ofruesi i sigurimit të mbulojë koston e udhëtimit dhe akomodimit nëse është e nevojshme.

 

Një faktor tjetër për t'u marrë parasysh është se ndjekja e një rehabilitimi jashtë zonës së Nju Meksikës do të thotë që mund të mos keni miq ose familje për t'u rikthyer. Ka shumë rehabilitime në New Mexico që ofrojnë terapi familjare në ditët e sotme. Këto rehabilitime janë ideale nëse planifikoni të qëndroni afër shtëpisë. Kjo ju jep një shans për t'u rilidhur me miqtë dhe familjen me të cilët mund të keni humbur kontaktin. Udhëtimi në një rehabilitim parandalon miqtë dhe familjen të marrin pjesë në seancat e terapisë familjare. Mbështetja është jetike për dikë që të arrijë maturinë.

 

Qëndrimi në Nju Meksiko ju lejon të përdorni burimet që rehabilitimi ka krijuar në një nivel rajoni të Nju Meksikës. Këto lidhje dhe burime që ka ndërtuar rehabilitimi mund të rezultojnë të jenë të dobishme për ju. Ka të ngjarë të ketë një rrjet këshilltarësh, takimesh, grupesh mbështetëse, programesh pune dhe sponsorësh me të cilët do të lidheni sapo të largoheni nga rehabilitimi. Kjo mund t'ju ndihmojë të qëndroni të matur, faleminderit për kujdesin afatgjatë që do të merrni.

 

Nëse keni nevojë të qëndroni në shtëpi dhe të punoni dhe nuk mund t'i kushtoni rehabilitimit 24/7, programet ambulatore të qendrave të Nju Meksikës janë opsione të shkëlqyera. Këto lehtësisht ju lejojnë të merrni trajtim jetik të abuzimit me substanca ndërsa jetoni jetën tuaj pothuajse normale.

 

Përfitimet e Rehabs në New Mexico:

 • Kosto-efektive
 • Njohur me burime dhe mjete
 • Krijimi i rrjetit mbështetës
 • Përfshirja e familjes
 • Më shumë programe dhe opsione afatgjata
 • Shumëllojshmëri opsionesh ambulatore në New Mexico
 • Strategjitë e përballimit

 

Të këqijat e rehabilitimit në New Mexico

Ashtu si me çdo gjë, ka disa të këqija për të mirat, dhe rehabilitimi në New Mexico nuk është ndryshe. Një qendër rehabilitimi në New Mexico mund të mos ju përshtatet për një sërë arsyesh. Ndoshta më e rëndësishmja është se mund të ofrojë shkas për rikthim. Rehabilitimi në New Mexico nuk ju nxjerr plotësisht nga mjedisi që keni përjetuar. Kjo do të thotë, ju mund të largoheni nga rehabilitimi pas përfundimit të programit dhe menjëherë të ktheheni në rrethet e miqve dhe vendet që çuan në përdorimin e drogës fillimisht.

 

Ju mund të mos keni miq dhe familje që mund t'ju mbështesin sipas nevojës. Procesi fillestar i rikuperimit mund të jetë shumë i vështirë pa mbështetjen e duhur. Miqtë dhe familja juaj mund të kenë problemet e tyre të abuzimit me substancat. Nëse kanë nuk ka dëshirë për t'u pastër dhe esëll, kjo mund t'ju shkaktojë rikthim.

 

Nëse po përpiqeni të largoheni një marrëdhënie abuzive dhe merrni trajtim në të njëjtën kohë, një rehabilitim në New Mexico mund të mos sigurojë distancën e nevojshme për t'u larguar nga një partner abuziv. Siguria është jetike për burrat dhe gratë që kërkojnë distancë nga një partner abuziv. Vizita e një rehabilitimi më larg mund të sigurojë një distancë të sigurt për individin. Gjithashtu mund t'u japë atyre distancën dhe kohën për të kuptuar se jeta është më e mirë pa partnerin abuziv në jetën e tyre.

 

Rehabilitimet në Nju Meksiko mund t'ju shpërqendrojnë për t'ju parandaluar të përmirësoheni. Miqtë dhe familja janë më të afërt, shkaktarët mund të jenë më të bollshëm dhe mund të jetë e lehtë të vendosësh për të lënë trajtimin dhe rikthimin. Qëndrimi në një rehabilitim në New Mexico e bën më të lehtë për ju që të largoheni nga trajtimi. Do t'ju duhet të merreni me çështjet e jetës në nivel lokal, të cilat mund të parandalojnë rikuperimin. Ekziston madje një shans që të shihni njerëz nga e kaluara juaj në rehabilitimin në New Mexico, gjë që mund të ketë një ndikim negativ në shërimin tuaj.

 

Problemet me rehabilituesit në New Mexico

 • Shkaktarë të shumtë të drogës
 • Opsione të kufizuara trajtimi
 • Më shumë shpërqendrime
 • Mungesa e anonimitetit
 • Mungesa e sigurisë
 • Më e lehtë për të lënë

 

Pse shumica e njerëzve zgjedhin rehabilitimin në New Mexico?

Në përgjithësi, shumica e njerëzve që kërkojnë trajtim zgjedhin një qendër rehabilitimi për abuzimin e substancave në New Mexico. Arsyeja për zgjedhjen e një opsioni rehabilitimi në New Mexico është për shkak të komoditetit dhe afërsisë që ofron me punën dhe shtëpinë. Ka një sërë faktorësh të tjerë që mund të kontribuojnë në vendimin për të marrë pjesë në rehabilitimin e New Mexico, përveç të qenit pranë familjes dhe miqve.

 

Pavarësisht nga opsioni që zgjidhni, është e rëndësishme të keni një rrjet solid mbështetës miqsh me familjen. Kjo jo vetëm që e bën procesin e trajtimit më të mirë dhe më shpërblyes, por do të thotë që ka të ngjarë të qëndroni të matur pas përfundimit të rehabilitimit. Është gjithashtu jetike të zgjidhni një rehabilitim me mjete, burime dhe një rrjet grupesh për të punuar me ju pas trajtimit. Një program i kujdesit të mëvonshëm siç është një IOP është i rëndësishëm për të mbështetur rikuperimin.

Trajtimi i varësisë nga alkooli në New Mexico

Trajtimi i varësisë nga alkooli në New Mexico zakonisht kërkohet kur një individ ka krijuar një marrëdhënie të varur me alkoolin. Tani e njohur më shpesh si një sëmundje, varësia në fakt formohet nga ndryshimet në rrugët nervore të trurit. Në një të varur truri bëhet i mësuar me praninë e vazhdueshme të alkoolit, që do të thotë se tërheqja mund të shkaktojë simptoma të rëndësishme dhe të pakëndshme. Ndërsa shumica e të varurve në New Mexico janë viktimë e varësisë së tyre, gjë që i bën ata të kërkojnë substancën e varur, ashpërsia e mundshme e tërheqjes do të thotë që disa të varur do të zgjedhin në mënyrë aktive varësinë.

 

Pavarësisht se është një sëmundje e dokumentuar mirë, varësia ndaj alkoolit në New Mexico ende nuk është kuptuar plotësisht. Arsyet pse, pavarësisht disponueshmërisë së gatshme të alkoolit në shumicën e vendeve, vetëm disa njerëz bëhen të varur ndërsa të tjerët mund të mbajnë një marrëdhënie të shëndetshme mbeten të paqarta. Megjithatë, ka prova në rritje se mund të ketë një lidhje fiziologjike që lidhet me trurin, dhe se modelet, si rritja e rrezikut ku ka një histori familjare të varësisë ose alergjisë ndaj akloholit, mund të jetë rezultat i faktorëve të trashëguar dhe jo të mjedisit.

 

Çfarë është çrregullimi i përdorimit të alkoolit në New Mexico?

Edhe pse alkoolizmi në New Mexico është një term i përdorur zakonisht, edhe në mesin e komunitetit mjekësor, në fakt nuk është një term klinik. Pjesërisht kjo është për shkak se kuptimi i përgjithshëm i termit është i varësisë. Në vend të kësaj, termi klinik është çrregullimi i përdorimit të alkoolit.

 

Çrregullimi i përdorimit të alkoolit mbulon një sërë problemesh të përdorimit të alkoolit, jo vetëm varësinë dhe dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit mund ta shfaqë gjendjen në mënyra të ndryshme. Kjo mund të përfshijë varësinë, por gjithashtu përfshin çdo abuzim me alkoolin që nuk duhet të jetë konstant, për shembull dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit në New Mexico mund të ketë periudha të zgjatura abstinence, por përjeton dëshira gjatë asaj periudhe dhe, kur ata pinë një pije, zbulojnë ata nuk janë në gjendje të kontrollojnë konsumin e tyre.

 

Një diagnozë e çrregullimit të përdorimit të alkoolit mund të bëhet vetëm nga një profesionist mjekësor i kualifikuar ose në një nga qendrat e shumta të trajtimit të varësisë ndaj alkoolit në New Mexico. Për të vendosur një diagnozë, ata do të marrin në konsideratë marrëdhënien historike dhe aktuale të një pacienti me alkoolin dhe do të bëjnë vlerësime kundrejt një sërë kriteresh diagnostikuese. Këto kritere do të përfshijnë faktorë që marrin parasysh qëndrimin e pacientit ndaj alkoolit, efektet e pirjes tek ai dhe ndikimin që ka në jetën e tyre më të gjerë. Kriteret vlerësohen në bazë të dymbëdhjetë muajve të mëparshëm, kështu që çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të diagnostikohet edhe nëse pacienti ka qenë i matur për një periudhë të konsiderueshme.

 

Sidoqoftë, varësia ndaj alkoolit dhe çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të shfaqen në shumë mënyra. Është e rëndësishme, nëse ka ndonjë shqetësim, t'i diskutoni këto me një profesionist mjekësor ose një qendër trajtimi të varësisë nga alkooli në New Mexico, i cili mund të ofrojë një vlerësim dhe diagnozë të duhur. Kjo mund të përfshijë gjithashtu një ekzaminim fizik dhe analizat e gjakut që nga varësia ndaj alkoolit mund të ketë efekte fizike të dallueshme.

 

Çfarë është trajtimi i varësisë ndaj alkoolit në New Mexico?

Shërimi nga varësia ndaj alkoolit është një proces i përjetshëm, pavarësisht nëse një pacient ndjek trajtimin e varësisë ndaj alkoolit në New Mexico apo diku tjetër. Qëllimi i trajtimit nuk është thjesht të detoksojë një pacient, por t'i përgatisë ata të jetojnë në një botë ku përdorimi i alkoolit është i zakonshëm dhe shpesh pjesë përbërëse e kulturës. Pjesët e hershme të trajtimit të varësisë nga alkooli në New Mexico janë gjithashtu të vështira dhe është e rëndësishme që ai të bëhet me mbikëqyrje mjekësore.

 

Trajtimi i varësisë nga alkooli në New Mexico ka tre faza të gjera, megjithëse këto mbivendosen: detoksifikimi, rehabilitimi dhe rikuperimi. Mënyra se si duken këto do të ndryshojë jashtëzakonisht, në varësi të faktorëve si ashpërsia dhe gjatësia e varësisë dhe faktorëve fizikë si madhësia dhe gjinia. Megjithatë, edhe kur një mjek ose profesionist i varësisë në New Mexico ka të gjithë informacionin, është e pamundur të garantohet në një nivel individual se si do të shkojë trajtimi, dhe për shkak të efekteve anësore të rënda të tërheqjes është e rëndësishme të zgjidhni llojin e trajtimit të alkoolit, dhe objekt trajtimi në New Mexico, me kujdes.

 

Pas detoksifikimit, i droguari do të fillojë rehabilitimin e varësisë nga alkooli në New Mexico. Kjo fazë mund të shihet më së miri si një kalim drejt rimëkëmbjes. Mund të fillojë në një qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në New Mexico dhe gradualisht të shohë pacientin të kthehet në jetën e përditshme, por ata gjithashtu do të kenë gjasa të fillojnë forma trajtimi që do t'i vazhdojnë shumë kohë pasi rehabilitimi të përfundojë, potencialisht për pjesën tjetër të jetës së tyre. kur kthehen në shtëpi pas trajtimit, pavarësisht nëse është New Mexico apo më larg.

 

Terapia ka të ngjarë të jetë një pjesë kyçe e rehabilitimit, megjithëse ka disa medikamente që mund të përdoren gjithashtu për të ndihmuar në zbutjen e dëshirave, si acamprosate, ose për të vepruar si një parandalues ​​ndaj konsumit të alkoolit, si disulfirami.

 

Programe me dymbëdhjetë hapa, si alkoolistët anonimë, janë gjithashtu metoda të zakonshme të trajtimit të varësisë ndaj alkoolit në New Mexico. Këto janë grupe të mbështetjes së kolegëve, kështu që nuk drejtohen nga profesionistë mjekësorë, por në vend të kësaj i ndihmojnë të varurit të kontrollojnë varësinë e tyre ndërsa ofrojnë një grup mbështetës.

 

Së fundi, mund të përdoret edhe terapi familjare. Kjo mund të jetë e dobishme në shërimin e marrëdhënieve të dëmtuara dhe ndërtimin e mbështetjes që do t'i duhet një të varur. Megjithatë, ai gjithashtu ndihmon në parandalimin e çdo sjelljeje mundësuese që anëtarët e familjes mund të kenë shfaqur, pa dashje ose jo.

 

Faza e fundit e trajtimit të varësisë nga alkooli në New Mexico është shërimi. Pas një viti esëll ndryshimi i rikthimit është vetëm 50%, dhe kjo bie në 15% pas qëndrimit esëll për pesë vjet.

 

Trajtimi për varësinë ndaj alkoolit në New Mexico nuk është i lehtë dhe mund të jetë tepër sfidues. Procesi i detoksifikimit, në veçanti, mund të jetë fizikisht dhe mendërisht kërkues dhe shqetësues. Megjithatë, me mbështetjen e duhur nga profesionistët e varësisë nga Nju Meksiko, si dhe nga ata afër të varurit, shanset për të trajtuar me sukses varësinë ndaj alkoolit në Nju Meksiko rriten shumë.

Detoksifikimi i alkoolit në New Mexico

Detoksifikimi i alkoolit në New Mexico

Detoksifikimi i alkoolit në New Mexico është shkurtim i detoksifikimit dhe është procesi i largimit të toksinave nga trupi nga sistemi i tij. Ndërsa një proces krejtësisht i natyrshëm - trupi i njeriut po detoksifikohet vazhdimisht - kur toksina është një drogë që krijon varësi, ose një nënprodukt i metabolizuar i një droge, procesi mund të ketë efekte anësore të rëndësishme.1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Procesi i detoksifikimit të alkoolit në New Mexico mund të jetë i vështirë. Megjithëse të gjithë janë të ndryshëm, dhe për këtë arsye përvojat e tyre të detoksifikimit janë të ndryshme, për disa njerëz simptomat e tërheqjes së alkoolit mund të jenë të rënda. Dhe në disa raste detoksikimi i alkoolit, kur nuk menaxhohet siç duhet nga një ekip mjekësor i New Mexico, mund të jetë fatal.

 

Gjatë detoksifikimit të alkoolit në New Mexico, trupi së pari do të çlirohet nga alkooli. Megjithatë, ndërsa mëlçia metabolizon alkoolin, mund të krijojë më shumë toksina. Për këtë arsye, efektet më të këqija të tërheqjes së alkoolit mund të ndodhin kur nuk ka më alkool në sistem, por toksinat e mbetura do të vazhdojnë të kenë efekt ndërsa trupi merret me to. Detoksifikimi në New Mexico është bërë më i vështirë nga simptomat e tërheqjes që shumë do të përjetojnë. Për shkak se truri është mësuar me praninë e alkoolit, ai do të përgjigjet kur të hiqet alkooli, duke ndryshuar prodhimin e tij të kimikateve organike të cilat mund të kenë efekte fizike dhe mendore.

 

Pavarësisht se është një proces sfidues dhe kërkues, detoksikimi i alkoolit në New Mexico nuk është një kurë për një çrregullim të përdorimit të alkoolit. Në vend të kësaj, është një hap i parë i domosdoshëm për të filluar një jetë pa varësi.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të alkoolit në New Mexico?

Për shkak se është shumë kërkuese fizikisht dhe mendërisht, dhe jo pa rrezik, detoksifikimi i alkoolit në New Mexico duhet të kryhet gjithmonë me mbikëqyrje mjekësore. Kjo do të lejojë ndërhyrjen, nëse është e nevojshme, me administrimin e medikamenteve për të menaxhuar simptomat ose nëse pacienti është në ndonjë rrezik nga procesi i tërheqjes.

 

Ndërsa gjeldeti i ftohtë është perceptimi i zakonshëm i detoksifikimit dhe përdoret shpesh, në disa raste zvogëlimi mund të jetë i përshtatshëm për ta bërë tranzicionin më të lehtë për t'u menaxhuar. Ka të ngjarë të rekomandohet nëse një pacient ka tentuar më parë detoksifikimin ose në New Mexico ose diku tjetër dhe ka vuajtur simptoma të rënda të tërheqjes.

 

Një detoks i ftohtë i gjelit të detit në New Mexico zakonisht zgjat nga shtatë deri në dhjetë ditë. Megjithëse shumica e njerëzve nuk do të përjetojnë simptomat më të rënda, ashpërsia e simptomave të përjetuara tenton të rritet ndërsa procesi i tërheqjes vazhdon. Kjo mund ta bëjë detoksifikimin e alkoolit në New Mexico një përvojë ankthioze si për të varurit ashtu edhe për të dashurit. Për disa njerëz, procesi i tërheqjes dhe detoksifikimit është aq traumatik saqë do të preferojnë varësinë e vazhdueshme.

 

Tërheqja akute, java e parë, do të fillojë menjëherë pasi i varuri të ndalojë së piri. Kjo zakonisht do të jetë brenda disa orësh, edhe pse kjo mund të ndryshojë në bazë të faktorëve fiziologjikë dhe konsumit të tyre të alkoolit menjëherë përpara ndalimit. Gama e simptomave mund përfshijnë ankthin dhe depresionin, dridhjet, të përzierat, të vjellat, djersitjen, problemet me gjumin dhe, në raste ekstreme, dështimi i zemrës.

 

Simptomat e vogla janë të parat që shfaqen. Në mënyrë tipike të vogla, këto simptoma do të konsideroheshin lehtësisht të menaxhueshme nga shumica e njerëzve dhe përfshijnë gjëra të tilla si dhimbje koke dhe dridhje të lehta. Kjo do të pasohet nga simptoma të moderuara. Zakonisht duke filluar nga 12-24 orë pas pijes së fundit, këto simptoma mund të jenë më të rënda. Trupi do të përpiqet të largojë toksinat sado që të jetë e mundur. Ata që përjetojnë simptoma më të rënda mund të vuajnë gjithashtu ethe dhe konfuzion gjatë kësaj faze. Kjo është gjithashtu pika ku pacienti ka të ngjarë të ndjejë efektet psikologjike të tërheqjes. Tani alkooli është hequr, prodhimi i dopaminës është shpesh i kufizuar ose edhe ndalur, duke rezultuar në patentë ndjenja depresioni ose ankthi.

 

Simptomat e rënda do të fillojnë nga dy deri në katër ditë pas pirjes së fundit. Simptomat më të rënda janë delirium tremens, i njohur më mirë si DT. Kjo do të thotë se detoksikimi thelbësor i alkoolit në New Mexico është i mbikëqyrur nga mjekësia.

 

Qendrat e detoksifikimit të alkoolit në New Mexico

Detoksifikimi i alkoolit në New Mexico nuk duhet të tentohet kurrë pa mbikëqyrje mjekësore. Në mënyrë ideale, detoksikimi duhet të bëhet në një nga qendrat rezidenciale të detoksifikimit të alkoolit me vlerësimin më të lartë në New Mexico. Ndërsa detoksifikimi ambulator në Nju Meksiko është i mundur, për shembull nëse varësia nuk ishte e rëndë dhe i droguari ka një sistem të fortë mbështetës në shtëpi, natyra e paparashikueshme e detoksifikimit do të thotë se trajtimi në spital është i preferueshëm dhe të paktën duhet të ketë një mënyrë për të pasur ndihmë mjekësore në dorë. Detoksina solo New Mexico nuk duhet të merret në konsideratë ose të tentohet në asnjë rrethanë.

 

Një detoks mjekësor i alkoolit në New Mexico do të përfshijë një marrje ose pranim. Pavarësisht se cila qendër e detoksifikimit të alkoolit në New Mexico do të bëhet detoksifikimi, kjo do të përfshijë një vlerësim të problemit. Kjo do të marrë parasysh gjëra të tilla si kohëzgjatja dhe ashpërsia e varësisë, përpjekjet e mëparshme të tërheqjes, historia familjare, struktura mbështetëse dhe shëndeti fizik dhe mendor. Kjo fazë do të marrë në konsideratë se si mund të përparojë procesi i detoksifikimit, duke marrë parasysh një tërheqje të zbehtë nëse duket se ka një rrezik të lartë nga marrja e gjelit të detit.

 

Mbështetja mjekësore për detoksifikimin në vetë New Mexico është, megjithatë, kryesisht e përgjegjshme. Është aty për të siguruar që rreziqet ose rreziqet janë identifikuar dhe menaxhuar menjëherë dhe në mënyrë të përshtatshme. Për fat të keq, ka pak ndërhyrje mjekësore në dispozicion për të ndihmuar procesin e detoksifikimit fizik. Megjithatë, disa ilaçe mund të përdoren për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave.

 

Medikamentet më të zakonshme të ofruara janë benzodiazepinat. Këto funksionojnë në sistemin nervor qendror dhe mund të ndihmojnë në menaxhimin e dridhjeve dhe spazmave. Ata gjithashtu kanë një efekt kundër ankthit, kështu që mund të ndihmojnë në menaxhimin e disa prej simptomave psikologjike. Nëse një pacient ka një diagnozë të dyfishtë, atyre mund t'u jepet edhe mjekim për të menaxhuar gjendjen tjetër. Historikisht, ka pasur një ngurrim për të administruar drogë gjatë detoksifikimit dhe tërheqjes, por kohët e fundit pikëpamja ka ndryshuar, duke pranuar se trajtimi i të dyja kushteve në të njëjtën kohë ka tendencë të jetë më i suksesshëm.

 

Pjesa e fundit e procesit të detoksifikimit mjekësor të alkoolit është stabilizimi. Stabilizimi, si detoksikimi, nuk është një kurë, por përkundrazi krijimi i një pike fillestare të qëndrueshme për të filluar procesin e rehabilitimit dhe rimëkëmbjes në New Mexico. Kjo mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve si naltreksoni, i cili ndihmon në reduktimin e dëshirave, ose acamprosate, të cilat mund të ndihmojnë trurin të riformojë rrugët.

 

Kalimi në rehabilitim dhe rikuperim në New Mexico

Pjesëmarrja në një nga qendrat e detoksifikimit të alkoolit në New Mexico është hapi i parë dhe, për shumë njerëz, do të jetë hapi më sfidues i rrugëtimit të tyre drejt një jete të matur. Marrja e mbështetjes së duhur për detoksifikimin është e rëndësishme, jo vetëm për shkak të rreziqeve dhe rreziqeve që ai përfshin, por sepse një detoksifikim i menaxhuar mirë mund të ndihmojë në krijimin e një periudhe të suksesshme në një nga rehabilitimet në New Mexico. Kjo është veçanërisht e rëndësishme me një diagnozë të dyfishtë, pasi trajtimi i varësisë dhe një gjendje së bashku siguron që efektet e secilit të merren parasysh dhe ndryshimet e suksesit janë shumë më të larta.

Detoksifikimi i drogës New Mexico

La Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore të Shteteve të Bashkuara pranon tre hapa në një proces të detoksifikimit të drogës:

 

Fazat e detoksifikimit të drogës New Mexico

 1. Vlerësim: Me fillimin detoksifikimi i drogës në New Mexico, testohet fillimisht një pacient për të parë se cilat substanca specifike qarkullojnë aktualisht në gjakun e tyre dhe sasinë. Klinikët gjithashtu vlerësojnë pacientin për çrregullime të mundshme që ndodhin bashkë, diagnozë të dyfishtë dhe probleme mendore/sjellëse.
 2. Stabilizim: Në këtë fazë të detoksifikimit të New Mexico, pacienti udhëhiqet përmes procesit të detoksifikimit.
 3. Drejtimi i pacientit në trajtim: Hapi i fundit i procesit të detoksifikimit të drogës në New Mexico është përgatitja e pacientit për procesin aktual të rimëkëmbjes. Duke qenë se detoksifikimi i drogës merret vetëm me varësinë fizike dhe varësinë ndaj drogës, ai nuk trajton aspektet psikologjike të varësisë ndaj drogës. Kjo fazë përfshin marrjen e marrëveshjes nga pacienti për të përfunduar procesin duke u regjistruar në një program rehabilitimi nga droga në New Mexico.

 

Detoksifikimi i drogës në New Mexico

Detoksifikimi i drogës në New Mexico është pjesa e parë e një programi gjithëpërfshirës që një individ kalon për rehabilitimin e abuzimit me substancat. Një program rehabilitimi nga droga dhe alkooli në New Mexico do t'ju ofrojë një grup të plotë mjetesh të nevojshme për rindërtimin dhe rikuperimin. Detoksifikimi i drogës në New Mexico mund të parandalojë që të ndodhin papritur ndjenja të pakëndshme ose rrethana fatale kur ndaloni përdorimin e drogës dhe alkoolit.

 

Qëllimi përfundimtar i programit të detoksifikimit të drogës në New Mexico është të sigurojë shërim fiziologjik pas varësisë afatgjatë nga droga dhe/ose alkooli. Kjo bëhet fillimisht nga stabilizimi i ndjekur nga një periudhë detoksifikimi. Pasi të përfundojë stabilizimi, fokusi i një programi të detoksifikimit të drogës në New Mexico ndryshon në monitorimin dhe mbështetjen e proceseve të ndryshme të trupit. Trupi duhet të nxjerrë drogat brenda tij. Një program detoksifikimi i drogës në New Mexico do të ndihmojë në menaxhimin e këtij procesi zakonisht të pakëndshëm të njohur si tërheqje.

 

Programet e detoksifikimit të drogës në New Mexico janë vendosur për të ndihmuar trupin të shërohet pas varësisë nga droga dhe/ose alkooli. Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të kaloni në fazën tjetër. Pa detoksifikimin, nuk ka lëvizje në aspektet e tjera të rehabilitimit në New Mexico.

 

Procesi i tërheqjes mund të marrë ditë ose muaj për të përfunduar. Efekti i një droge tek ju dhe kohëzgjatja e përdorimit do të diktojë sasinë e kohës që ju nevojitet për të detoksikuar. Ka disa faktorë të tjerë që do të përcaktojnë kohëzgjatjen e tërheqjes suaj të drogës dhe/ose alkoolit në New Mexico. Kjo perfshin:

 • Substanca nga e cila jeni të varur
 • Për sa kohë ka zgjatur varësia
 • Thellësia e varësisë
 • Metoda juaj e abuzimit me drogën si gërhitja, pirja e duhanit, injektimi ose gëlltitja
 • Sasia e substancës që merrni në të njëjtën kohë
 • Histori familjare e keqpërdorimit të drogës dhe/ose alkoolit

 

A është e sigurt për të droguar detoksifikimin në shtëpi në New Mexico?

Ju mund të bëni hapin për detoksifikimin në shtëpi në New Mexico. Shumë njerëz përpiqen të detoksohen nga privatësia e vendbanimit të tyre në New Mexico. Megjithatë, detoksikimi në shtëpi nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë. Në fakt, ka disa arsye që mund të jetë zgjedhja e gabuar në përgjithësi kur bëhet fjalë për detoksifikimin e drogës në New Mexico.

 

Për një, detoksifikimi në shtëpi në New Mexico mund të mos jetë i sigurt. Në një qendër rehabilitimi të drogës në Nju Meksiko, ju keni profesionistë që mbikëqyrin qëndrimin dhe detoksifikimin tuaj. Nëse vendosni të qëndroni në shtëpi për të detoksifikuar, nuk ka gjasa që dikush të mbikëqyrë simptomat tuaja të tërheqjes – veçanërisht jo një profesionist mjekësor i trajnuar.

 

Një tjetër arsye pse detoksikimi në shtëpi mund të mos jetë ideal është se nuk funksionon gjithmonë. Dhimbja dhe shqetësimi që kalon një person gjatë detoksifikimit mund t'i shohë që ai shpejt të përfundojë procesin dhe të marrë drogë. Detoksifikimi mund të jetë i vështirë për shkak të simptomave të tërheqjes që përjetoni. Prandaj, mund të mos keni vullnetin tuaj për të vazhduar.

 

Së fundi, detoksifikimi në një rehabilitim të drogës të drejtuar në mënyrë profesionale në New Mexico është shumë më i sigurt pasi profesionistët mjekësorë dhe individë të trajnuar janë në dispozicion. Ata mund ta bëjnë procesin shumë më të rehatshëm sesa mund të jeni në shtëpi. Përveç kësaj, procesi në një rehabilitim është më efektiv me një individ të trajnuar që e mbikëqyr atë.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të drogës në New Mexico?

Duhet të kuptoni se faza fillestare e detoksifikimit të drogës është mjaft intensive. Në një institucion rehabilitimi, anëtarët e stafit mjekësor dhe psikiatrik do të jenë në dispozicion për të ofruar mbështetje të vazhdueshme. Disa nga simptomat më të zakonshme të tërheqjes gjatë detoksifikimit përfshijnë:

 • Djersitje, ndonjëherë me tepri
 • Zvarritje e tepruar
 • Ankth
 • Agjitacion dhe zhgënjim
 • Dhimbje të muskujve
 • Lotim i syve
 • rrufë
 • Pagjumësi
 • Luhatje humori
 • Dëshira për drogë

 

Këto simptoma mund të jenë shumë të pakëndshme, edhe pse zakonisht jo kërcënuese për jetën. Kujdesi psikiatrik dhe mjekësor gjatë detoksifikimit të drogës është i dobishëm. Një sërë çështjesh mund të paraqiten tek pacientët në orët e para të detoksifikimit. Stafi i rehabilitimit do të adresojë nevojat tuaja më urgjente derisa të stabilizoheni.

 

Çështjet që mund të paraqiten përfshijnë:

 • Dhunë
 • psikozë
 • plagosje
 • Sëmundje mjekësore
 • Kërcënimi për vetëdëmtim

 

Gjatë detoksifikimit të ndihmuar nga mjekësia, do t'ju jepet mjekim i kontrolluar për të ndihmuar në procesin e detoksifikimit. Fatkeqësisht, asnjë ilaç nuk është krijuar për të parandaluar simptomat e tërheqjes. Megjithatë, ka ilaçe që mund të ulin ndikimin e simptomave. Ilaçet administrohen për të lehtësuar depresionin dhe ankthin, për t'ju ndihmuar të flini dhe për të kompensuar probleme të tjera të zakonshme.

 

Pjesëmarrja në detoksifikimin e drogës

Ju nuk duhet të zgjidhni një program detoksifikimi të drogës bazuar në vendndodhjen e tij pranë jush. Në fakt, vendndodhja nuk duhet të merret kurrë parasysh. Për disa njerëz, ndjekja e një rehabilitimi që është larg dhe i largon ata nga shkaktarët lokalë. Për individët e tjerë, të qenit pranë familjes ndihmon. Në fund, vendimi juaj për të marrë pjesë në një rehabilitim specifik duhet të bazohet në aftësinë e programit për t'ju ndihmuar. Kjo përfshin çdo çrregullim të përbashkët që përjetoni.

 

Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë

Disa mjekë rehabilitues reklamojnë detoksifikimin e shpejtë dhe ultra të shpejtë. Këto procese dhe programe kanë mjaft rreziqe për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Detoksifikimi i shpejtë largon drogat nga sistemi i një personi më shpejt sesa detoksifikimi i rregullt i drogës. Përkrahësit e detoksifikimit të shpejtë pretendojnë se procesi është një mënyrë më e shpejtë për të hequr drogat nga trupi. Përveç kësaj, ju lejon të shmangni simptomat e dhimbshme të tërheqjes.

 

Programet e rehabilitimit që ofrojnë detoksifikimin e shpejtë nuk janë të lira. Për më tepër, procesi mund të jetë i dëmshëm fizikisht dhe mendërisht. Gjatë programit të detoksifikimit duke përdorur detoksifikimin e shpejtë, ju qetësoheni me anestezi dhe ju jepen medikamente për të zëvendësuar barnat në trupin tuaj. Metoda u krijua fillimisht për pacientët e varur nga drogat opiate si heroina dhe qetësuesit e dhimbjeve. Megjithëse detoksikimi i shpejtë tingëllon i shkëlqyeshëm, rreziqet e tij zakonisht tejkalojnë përfitimet. Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë mund të shkaktojnë:

 • Atak ne zemer
 • Paranojë
 • Temperatura e lartë e trupit
 • Infeksion
 • Të përzier
 • Të vjella
 • aspiratë
 • mbytje
 • Vdekje

 

Detoksifikimi është hapi i parë drejt trajtimit të varësisë nga droga. Thjesht detoksifikimi në vetvete është shpesh i pamjaftueshëm për një shërim të suksesshëm. Një plan i plotë trajtimi i ofruar nga një strukturë rehabilitimi me reputacion do t'ju mundësojë të rikuperoni plotësisht pas detoksifikimit.

Qendrat e detoksifikimit të shpejtë në New Mexico

Çfarë është detoksikimi i shpejtë në New Mexico?

Detoksifikimi i shpejtë në New Mexico është një temë e diskutueshme. Një pacient që i nënshtrohet një programi trajtimi të shpejtë të detoksifikimit në New Mexico vihet nën anestezi deri në gjashtë orë. Gjatë kësaj kohe, një ilaç antagonist opioid si naltreksoni përdoret për të hequr ilaçet opioid nga trupi i pacientit. Detoksifikimi i shpejtë në New Mexico përdoret për të ndaluar një pacient të ndjejë efektet shkatërruese të tërheqjes. Qetësimi i pacientit dhe vendosja e tij nën anestezi i lejon ata të "flenë" gjatë procesit të tërheqjes dhe detoksifikimit.

 

A është i sigurt detoksikimi i shpejtë në New Mexico?

Ekspertët pohojnë se detoksikimi i shpejtë në New Mexico është një mënyrë e sigurt për të pastruar trupin. Është gjithashtu më e këndshme pasi individët që kalojnë përmes tërheqjes së opioideve mund të përjetojnë lëkundje, djersitje, të përziera dhe probleme të tjera për periudha të gjata.

 

Tërheqja e opioideve mund të marrë javë për t'u përfunduar plotësisht. Megjithatë, qendrat e shpejta të detoksifikimit në New Mexico mund t'u mundësojnë pacientëve të përfundojnë procesin e plotë të detoksifikimit në vetëm tre ditë. Ndërsa procesi i anestezisë zgjat vetëm disa orë, pacientët mund të mbahen në një klinikë mjekësore për monitorim më pas.

 

A funksionon detoksikimi i shpejtë në New Mexico?

Detoksikimi i shpejtë nuk mund të përdoret si zëvendësim për varësinë. Është një proces që ndihmon dhe i mundëson një personi të kalojë në shërim. Megjithatë, detoksifikimi i shpejtë nuk është një proces vetëm për rikuperim. Është thjesht një mënyrë për pastrimin e trupit, në mënyrë që pacientët të mund të kalojnë në rehabilitim.

 

Fusha mjekësore është e grisur nëse detoksikimi i shpejtë funksionon. Për shumicën e të varurve nga opioidet, pengesa më e madhe për të ndjekur rehabilitimin dhe për t'u shëruar nga varësia është tërheqja. Dhimbja dhe shqetësimi që mund të ketë një person nga tërheqja e gjelit të ftohtë mund t'i kthejë në përdorimin e opioideve. Prandaj, kufizimi ose ndalimi i simptomave fizike të një personi duke i lejuar ata të fokusohen në rikuperimin e plotë nëpërmjet rehabilitimit duhet të vlerësohet.

 

Çfarë ndodh pas detoksifikimit të shpejtë në New Mexico

Shumë kritikë të qendrave të detoksifikimit të shpejtë në Nju Meksiko pretendojnë se detoksifikimi i shpejtë ndodh shumë shpejt ose se nuk siguron shërim të qëndrueshëm. Ajo që këta kritikë nuk arrijnë të kuptojnë është se detoksifikimi i shpejtë është vetëm hapi i parë në procesin e rehabilitimit në New Mexico. Një person duhet të ndjekë trajtimin e tij të shpejtë të detoksifikimit me pjesëmarrjen në një nga rehabilitimet e shumta në New Mexico për të trajtuar problemet e tyre mendore, të sjelljes dhe emocionale.

 

Duke përfunduar një program rehabilitimi rezidencial në New Mexico pas detoksifikimit të shpejtë, individët mund të shërohen plotësisht nga varësia e tyre ndaj opioideve. Tërheqja nuk është një përvojë e këndshme dhe t'u ofrosh pacientëve mundësinë për të pakësuar ndjenjat e tyre shqetësuese fizike dhe mendore mund të përmirësojë shanset e dikujt për shërim.

New Mexico (Spanjisht: Mexico ri [ˈnweβo ˈmexiko] (Për këtë tingulldëgjoj); Navajo: Yooto Hahoodzo [joː˩tʰo˥ ha˩hoː˩tso˩]) është një shtet në jugperëndim të Shteteve të Bashkuara. Është një nga shtetet malore të Maleve Shkëmbore jugore, që ndan rajonin Four Corners të SHBA-së perëndimore me Utah, Kolorado dhe Arizona, dhe kufizohet me Teksasin në lindje dhe juglindje, Oklahoma në verilindje dhe shtetet meksikane të Chihuahua. dhe Sonora në jug. Kryeqyteti i shtetit është Santa Fe, i cili është kryeqyteti më i vjetër në SHBA, i themeluar në 1610 si selia e qeverisë së Nuevo México në Spanjën e Re; qyteti më i madh është Albuquerque.

New Mexico është i pesti më i madhi nga pesëdhjetë shtetet, por me pak më shumë se 2.1 milion banorë, renditet i 36-ti për nga popullsia dhe i 46-i për nga dendësia e popullsisë. Klima dhe gjeografia e saj janë shumë të ndryshme, duke filluar nga malet e pyllëzuara deri te shkretëtira të rralla; Rajonet veriore dhe lindore shfaqin një klimë më të ftohtë alpine, ndërsa perëndimi dhe jugu janë më të ngrohtë dhe më të thatë; Rio Grande dhe lugina e tij pjellore shkon nga veriu në jug, duke krijuar një klimë bregore përmes qendrës së shtetit që mbështet një habitat bosque dhe klimë të dallueshme të pellgut të Albuquerque. Një e treta e tokës së Nju Meksikës është në pronësi federale dhe shteti pret shumë zona të mbrojtura të shkretëtirës dhe monumente kombëtare, duke përfshirë tre vende të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s.

Ekonomia e Nju Meksikës është shumë e larmishme, me sektorë kryesorë, duke përfshirë shpimin e naftës, nxjerrjen e mineraleve, bujqësinë e tokës së thatë, blegtorinë, bujqësinë acequia dhe toke, lëndë druri, shitje me pakicë, laboratorë kërkimor shkencor, zhvillimin teknologjik dhe artet, veçanërisht tekstilet dhe artet pamore. Produkti i përgjithshëm i saj i brendshëm bruto (GDP) në vitin 2020 ishte 95.73 miliardë dollarë, me një GDP për frymë prej rreth 46,300 dollarë. Politika tatimore shtetërore karakterizohet nga taksimi i ulët deri në mesatar i të ardhurave personale të rezidentëve sipas standardeve kombëtare, me kreditime tatimore, përjashtime dhe konsiderata të veçanta për personelin ushtarak dhe industritë e favorshme; më pas, industria e saj e filmit është një nga më të mëdhatë dhe me rritjen më të shpejtë në vend. Për shkak të zonës së tij të madhe dhe klimës ekonomike, Nju Meksika ka një prani të konsiderueshme ushtarake të SHBA-së, veçanërisht në rrezen e raketave White Sands, dhe shumë agjenci të sigurisë kombëtare të SHBA-së i bazojnë armët e tyre kërkimore dhe testuese në shtet, të tilla si Sandia dhe Los Alamos National. Laboratorë; gjatë viteve 1940, Projekti Y i Projektit Manhattan ishte përgjegjës për bombën e parë atomike në botë dhe testin e parë bërthamor, Trinity.

Në kohët parahistorike, New Mexico ishte shtëpia e Ancestral Puebloans, Mogollon dhe Comanche dhe Utes moderne. Eksploruesit dhe kolonët spanjollë mbërritën në shekullin e 16-të, duke emëruar territorin Mexico ri pas Luginës Aztec të Meksikës, më shumë se 250 vjet para krijimit dhe emërtimit të vendit të sotëm të Meksikës; kështu bëri shteti nuk e ka marrë emrin nga Meksika. I izoluar nga terreni i tij i thyer dhe dominimi relativ i popullit të tij indigjen, Nju Meksiko ishte një pjesë periferike e mëkëmbësit të Spanjës së Re. Pas pavarësisë meksikane në 1821, ajo u bë një rajon autonom i Meksikës, megjithëse kjo autonomi kërcënohej gjithnjë e më shumë nga politikat centralizuese të qeverisë meksikane, duke kulmuar me Revoltën e 1837; në të njëjtën kohë, rajoni u bë më i varur ekonomikisht nga Shtetet e Bashkuara. Në përfundim të Luftës Meksiko-Amerikane në 1848, SHBA aneksoi Nju Meksikën si pjesë të Territorit më të madh të Nju Meksikos. Ai luajti një rol qendror në zgjerimin amerikan drejt perëndimit dhe u pranua në Union në 1912.

Historia e New Mexico ka kontribuar në karakterin e saj unik demografik dhe kulturor. Një nga vetëm gjashtë shtetet me shumicë të pakicës, ai ka përqindjen më të lartë të kombit të hispanikëve dhe latino-amerikanëve dhe përqindjen e dytë më të lartë të amerikanëve vendas pas Alaskës. New Mexico është shtëpia e një pjese të Kombit Navajo, 19 komuniteteve Pueblo të njohura në mënyrë federale dhe tre fiseve të ndryshme të njohura federale Apache. Popullsia e saj e madhe hispanike përfshin Hispanos, të cilët rrjedhin nga kolonët e hershëm spanjollë, si dhe Chicanos dhe Meksikanët. Flamuri i ri meksikan, i cili është ndër më të njohurit në SHBA, pasqyron origjinën eklektike të shtetit, duke mbajtur ngjyrën e kuqe dhe të artë të Kryqit të Burgundy të Spanjës së bashku me simbolin e lashtë të diellit të Zia, një fis Puebloan. Grumbullimi i ndikimeve indigjene, spanjolle, meksikane, hispanike dhe amerikane është gjithashtu e dukshme në kuzhinën, zhanrin e muzikës dhe arkitekturën unike të New Mexico.

Rehabilitime luksoze në New Mexico

Kur shumë njerëz mendojnë për qendrat e rehabilitimit në Nju Meksiko, ata imagjinojnë objekte të zymta me pak pajisje, shumë si një spital. Sidoqoftë, ekzistojnë lloje të ndryshme qendrash rehabilitimi në New Mexico që plotësojnë nevojat e pacientëve të tyre. Një nga llojet në rritje të qendrave janë objektet luksoze të rehabilitimit në New Mexico, të cilat ofrojnë një mjedis luksoz për ata që kanë nevojë të merren me varësinë e tyre.

 

Rehabilitimet luksoze në Nju Meksiko po rriten në popullaritet sepse ofrojnë më shumë se një mjedis të thjeshtë dhe të zymtë. Kjo lloj qendre nuk është për të gjithë, por ofron një zgjedhje për ata që kërkojnë trajtim gjatë muajit të ardhshëm deri në tre muaj, që është mesatarja e qëndrimit.

 

Cilat janë Rehabs luksoze në New Mexico?

Mbani në mend se termi "luks" nuk është i rregulluar që do të thotë se çdo qendër rehabilitimi në New Mexico mund të etiketohet si e tillë. Vetë termi zakonisht i referohet një qendre trajtimi luksoze që ofron një mjedis të rehatshëm shumë si një hotel luksoz. Për objektet e rehabilitimit që kualifikohen si qendra luksoze në New Mexico, ato zakonisht kanë të përbashkëtat e mëposhtme.

 • Pajisjet e dëshirueshme
 • Vendndodhja e shkëlqyer
 • Shërbimet e detoksifikimit në vend
 • Terapi të specializuara

 

Ndoshta tipari më i dukshëm në mesin e rehabilituesve luksoz në New Mexico është vendndodhja spektakolare në të cilën janë vendosur. Në fakt, takimi juaj i parë me reklamat për qendra të tilla shpesh do të shfaqë vendndodhjen e tyre që në fillim. Pajisjet e dëshirueshme shpesh përfshijnë vaska, zona ushtrimesh, pishina dhe çfarë mund të gjeni në një hotel luksoz.

 

Detoksifikimi kryhet shpesh në një spital në New Mexico ose në një institucion të veçantë nga vetë qendra e rehabilitimit. Megjithatë, qendrat luksoze të rehabilitimit në Nju Meksiko shpesh do të kenë detoksifikimin brenda shtëpisë, i cili kryhet pasi të kontrolloheni. Së fundi, shumë qendra luksoze do të kenë terapi specifike ose të specializuara që i veçojnë ato nga objektet e tjera. Terapi të tilla mund të përfshijnë akupunkturë, masazh, trajtime spa dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të prisni të gjeni një staf shumë të kualifikuar, një program të plotë klinik përveç terapive të specializuara dhe një theks te konfidencialiteti.

 

Pse njerëzit zgjedhin rehabilitimin luksoz në New Mexico?

Siç mund të dyshoni, ka një kosto shtesë për të ndjekur një rehabilitim luksoz në Nju Meksiko, në krahasim me objektet tradicionale që lidhen me rehabilitimin nga varësia. Plus, mund të jetë më e vështirë të kesh sigurim që mbulon objekte të tilla luksoze, megjithëse kjo mund të jetë ende e mundur duke pasur parasysh llojin e sigurimit që zotëroni.

 

A është një rehabilitim luksoz në New Mexico i përshtatshëm për ju?

Kjo do të varet kryesisht nga lloji i trajtimit që ju nevojitet. Është e vërtetë që shumë opsione buxhetore në New Mexico ofrojnë kujdes të jashtëzakonshëm. Një qendër rehabilitimi luksoze në New Mexico mund të jetë një shpenzim i panevojshëm në krahasim. Megjithatë, ka avantazhe që ofrojnë shumë objekte rehabilitimi luksoze në New Mexico që nuk mund të krahasohen me homologët e tyre buxhetorë.

 

Qendrat e rehabilitimit të abuzimit me substancat në Nju Meksiko

Qendrat e rehabilitimit të abuzimit me substancat në Nju Meksiko

Rehabilitimi i trajtimit të varësisë në New Mexico

Podcast Rehabs in New Mexico

Rehabs in New Mexico Podcast Show Notes

Rehab në New Mexico Trego Shënime

 

Mirë se vini në podcastin më të mirë të rehabilitimit në botë për worldsbest.rehab. Sot do të flasim për rehabilitimin në New Mexico.

 

Vitet e fundit, ka pasur një rritje të konsiderueshme të numrit të njerëzve që kërkojnë trajtim për urdhrat e varësisë ndaj alkoolit, varësisë ndaj drogës, depresionit, ankthit, çrregullimeve të të ngrënit, të gjitha këtu në New Mexico.

 

Ajo që do të mbulojmë në këtë podcast është një ndihmë e vogël për të ndihmuar të sapoardhurit në procesin e trajtimit të rehabilitimit me disa drejtime se si të lundrojnë në industrinë e trajtimit. Tani, ajo që njerëzit zakonisht gjejnë kur fillojnë të shikojnë se çfarë lloj rehabilitimi kanë nevojë është se ka një gamë të madhe opsionesh dhe ato variojnë në mënyrë dramatike në çmim dhe kërkesë. Pra, ne do t'ju udhëheqim përmes procesit specifik të vendimmarrjes që do t'ju ndihmojë të kufizoni atë që do të jetë lista më e mirë për ju për të filluar të shikoni për sa i përket trajtimeve që janë në dispozicion për ju ose një të dashur.

 

Pra, para së gjithash, kur po kërkoni të kërkoni rehabilitim është të vendosni saktësisht se çfarë lloj trajtimi po kërkoni. Jeni duke kërkuar për rehabilitimin e varësisë nga alkooli, po kërkoni për rehabilitimin e varësisë nga droga, po kërkoni për trajtimin e depresionit, trajtimin e çrregullimeve të të ngrënit? A po kërkoni posaçërisht për rehabilitimin e adoleshentëve për të marrë pjesë për veten ose një anëtar të familjes? Ideja është që me të vërtetë të kuptoni se çfarë lloj trajtimi po kërkoni, sepse jo të gjithë ofruesit e trajtimit, jo të gjitha rehabilitimet ose objektet e trajtimit ofrojnë shërbime për të gjitha llojet e varësisë me të cilat mund të keni të bëni. Disa do të ofrojnë drogë dhe alkool së bashku, shpesh ju zbuloni se rehabilitimi për adoleshentët që kemi është krejtësisht i ndarë, kështu që zakonisht ndodh.

 

Gjërat si çrregullimet e të ngrënit gjithashtu shpesh ndahen nga llojet e tjera nga kushtet e tjera të shëndetit mendor që trajtohen. Pra, është mirë të ulemi dhe të themi, Mirë, me çfarë problemi kemi? Çfarë lloj rehabilitimi po kërkojmë?

 

Gjëja tjetër për të kuptuar është ndryshimi midis rehabilitimit spitalor dhe ambulator. Rehabilitimi spitalor është me të vërtetë rehabilitimi tradicional për të cilin ne dimë më së shumti se do të shkoni dhe do të kontrolloheni në institucion, do të qëndroni atje gjatë rrjedhës së trajtimit tuaj. Është me të vërtetë ajo që shumica e njerëzve e njohin si trajtim, si trajtim rehabilitimi, veçanërisht këtu në New Mexico. Shumica e rehabilitimit që ne kemi në dispozicion janë rehabilitimet tona spitalore.

 

Nëse keni të bëni me një çështje më të lehtë që nuk mendoni se do t'ju kërkojë të largoheni plotësisht nga mjedisi juaj aktual për të marrë trajtim efektiv, atëherë mund të merrni pjesë në rehabilitimin ambulator. Këtu ju shkoni në një qendër trajtimi, por ju e bëni atë vetëm me një takim. Ju nuk keni nevojë të qëndroni atje. Ju nuk keni nevojë të bëni check-in. Nuk keni nevojë të kontrolloni në asnjë mënyrë që mund të vazhdoni të punoni. Mbani zotimet tuaja, vazhdoni të kujdeseni për fëmijët tuaj, çfarëdo që jeni duke bërë. Nëse mendoni se kjo është lloji i mbështetjes që ju nevojitet. Ky është një opsion. Sidoqoftë, nëse jeni në një gjendje të rëndë, rehabilitimi spitalor, zakonisht është vendi ku po kërkoni të merrni një trajtim efektiv afatgjatë.

 

Pasi të kemi kaluar nëpër llojet e trajtimit, më pas shikojmë koston. Ajo që do të gjeni është se sigurimi, nëse keni sigurim shëndetësor, do të mbulojë trajtimin tuaj të rehabilitimit, në shumicën e rasteve. Tani që mund të ketë një përqindje ose pagesë të CO, kjo mund të jetë një situatë ku siguruesi juaj merret vetëm me disa rehabilitime ose ofrues të caktuar trajtimi ose qendra rehabilitimi. Pra, kjo duhet të përcaktohet mjaft herët. Tani ne merremi me të gjitha kompanitë e sigurimeve dhe të gjithë ofruesit e trajtimit, në mënyrë që të dimë se kush merret me ju, kjo mund të përshpejtojë edhe procesin e vendimit tuaj. Nëse thjesht keni një bisedë të vogël me ne, ne mund t'ju ndihmojmë t'ju drejtojmë në drejtimin e duhur.

 

05: 00

Ne e kemi atë informacion, nëse keni nevojë për atë informacion nga ne sot, çfarë do të bëj unë do të vendos një lidhje në përshkrimin e shfaqjes që do t'ju çojë drejtpërdrejt në faqen e internetit në faqen tonë të internetit, worldsbest.rehab dhe veçanërisht në informacionin në rehabilitimi në Nju Meksiko, i cili ka të gjitha informacionet që do t'ju kërkoni pikërisht atje. Dhe ju gjithashtu mund të bisedoni me ne në bisedën e drejtpërdrejtë dhe ne mund t'i kontrollojmë gjërat për ju vetëm për t'ju ndihmuar të kufizoheni në një listë efektive, në mënyrë që të mund të dilni dhe të zgjidhni rehabilitimin që do të funksionojë më mirë në situatën tuaj ose të dashurit tuaj situatë.

 

Tani ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë t'ju japim disa ide nëse po kërkoni të sillni anëtarë të familjes në New Mexico për trajtim për trajtimin e varësisë ose nëse po kërkoni të udhëtoni jashtë shtetit. Pra, këto janë të gjitha gjërat për t'u marrë parasysh.

 

Por në të vërtetë, ajo që duhet të dini është se ekziston trajtimi i disponueshëm për ju. Ju nuk jeni i vetmi, sigurisht që nuk jeni vetëm në nevojën tuaj për trajtim. Dhe ka mënyra për të thjeshtuar procesin, si për t'ju mundësuar të merrni trajtimin që ju nevojitet dhe të shkoni në rrugën e rikuperimit tuaj, rimëkëmbjes së përhershme.

 

Pra, faleminderit që dëgjuat podcastin më të mirë të rehabilitimit në botë. Për të mësuar më shumë informacion rreth rehabilitimit në New Mexico. Ju lutemi vizitoni faqen tonë të internetit në World's Best Rehab worldsbest.rehab. Përsëri, unë do të vendos një lidhje në përshkrimin e shfaqjes që do t'ju çojë drejtpërdrejt te informacioni mbi rehabilitimin në New Mexico. Pra, nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë për veten ose të dashurin tuaj, kontaktoni. Ju mund të vizitoni faqen dhe ne me të vërtetë, me të vërtetë ju dëshirojmë më të mirat kudo që të jeni në udhëtimin tuaj të rimëkëmbjes. Shpresojmë që shumë shpejt ta keni rikthyer jetën tuaj në rregull dhe në rrugën drejt një të ardhmeje shumë të ndritur.

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.