Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Hyni në këshillim me kosto të ulët në Arkansas - Shtypni Këtu

Betterhelp është një nga ofruesit më të njohur të terapisë në internet në Kolorado. Ju mund të keni dëgjuar për reklamën e Betterhelp në podkaste, radio ose keni lexuar për të në internet. Sipas statistikave më të fundit të ofruara nga Betterhelp, ofruesi i terapisë online ka afro 2 milionë klientë në mbarë botën. Baza e saj e klientëve e bën Betterhelp ofruesin më të madh në botë të terapisë online.

 

BetterHelp shënon shumë kuti për individët në Kolorado që kërkojnë ndihmë nga këshilltarë të kualifikuar. Platforma i lejon përdoruesit të lidhen me terapistë që mund të ndihmojnë me një sërë çështjesh si ankthi, depresioni dhe shumë më tepër.

Rehab në Kolorado

 

Mendoni për Kolorado - cila është gjëja e parë që ju vjen në mendje? Shëtitje në male? Po vizitoni pllajën? Rehabilitimi? Ndoshta kjo e fundit është një surprizë për ju – por bukuria natyrore e Kolorados e bën atë një nga vendet më ideale për të vizituar një qendër rehabilitimi. Edhe pse ka një sërë objektesh në të gjithë vendin, është e drejtë të thuhet se Qendrat e rehabilitimit në Kolorado mund të ofrojë diçka të veçantë që nuk mund ta gjeni diku tjetër.

 

Dihet prej kohësh se kalimi i kohës në natyrë ndihmon shëndetin mendor dhe përmirëson disponimin e përgjithshëm, dhe me një sërë aktivitetesh në natyrë të disponueshme në pragun e derës, shumë qendra rehabilitimi në Kolorado përfitojnë plotësisht nga kjo, duke përdorur natyrën si një mjet për të ndihmuar pacientët në shërimin e tyre. . Pavarësisht nëse është një shëtitje, një vizitë në burimet e nxehta ose një pasdite duke bërë ski në shpatet, Kolorado ka shumë aktivitete në natyrë që mund të shërbejnë si mjete shpërqendruese dhe terapeutike, ndërsa ndihmojnë pacientët të rilidhen me natyrën, trupin dhe veten e tyre.

 

Ndërsa shumë nga përvojat e ofruara janë krijuar për t'u bërë në një mjedis grupor, ka shumë të disponueshme për ata që duan të punojnë në baza thjesht individuale, ose thjesht me një terapist/shoqërues rehabilitues të pranishëm. Përvojat në grup ju lejojnë të ndani aventurat tuaja me të tjerët dhe të lidheni përsëri me njerëzit në mënyra që shpesh janë bërë të vështira kur jeni në thellësi të varësisë. Ndërveprimi social është jetik si për trajtimin, ashtu edhe për jetën tonë dhe mirëqenien mendore si njerëz, dhe duke u shoqëruar me të tjerët gjatë rehabilitimit, ju ndani udhëtimin tuaj, duke u mbajtur gjithashtu në një hapësirë ​​të sigurt, ku ashpërsia e botës së rregullt nuk ka asnjë peshë.

 

Përtej gamës së aktiviteteve dhe ndërveprimeve të ofruara, peizazhi i bukur mund të përdoret për të ndihmuar në ndarjen nga ngarkesa e jetës së përditshme, duke marrë kohë për t'u fokusuar te vetja dhe nevojat tuaja. Përdorimi i terapive dhe theksi mbi jetesën e shëndetshme që ofrohet shpesh lejon rilidhjen brenda vetes, për të mbështetur veten fizikisht dhe mendërisht dhe për të ripërcaktuar ndërsa mësoni, rriteni dhe përjetoni gjëra të reja. Terapitë alternative ofrohen krahas trajtimeve tradicionale, si për të lejuar zgjedhjen dhe individualizimin brenda secilit program rikuperimi dhe për të ndihmuar në bashkimin e vetive shëruese të trajtimeve me vetitë shëruese të vetë natyrës.

 

Përveç të gjitha biomeve të shumta të Kolorados dhe gamës së pikave të bukurisë natyrore, vihet re gjithashtu se është tepër e arritshme dhe urbaniteti nuk është kurrë larg. Të dy Denveri dhe Boulder janë qytete të gjalla me shumë gjëra, kështu që është po aq e lehtë të rrethohesh me qytetin sa me shkretëtirën kur zgjedh trajtimin në Kolorado, ose të përfitosh më të mirën nga të dyja duke u vendosur diku në mes të të dyjave.

 

Në përgjithësi, grupi mahnitës i objekteve rehabilituese të Kolorados janë perfekte për ata që duan të dalin në botë, të largohen nga jeta e tyre ose të marrin një qasje më aktive dhe aventureske ndaj trajtimit të tyre. Me një shumëllojshmëri të tillë vendesh dhe planesh në ofertë, Kolorado ka diçka për të gjithë.

Qendrat e rehabilitimit në Kolorado

 

Mund të mos jetë aq befasuese që Kolorado është shtëpia e shumë qendrave të rehabilitimit. Peizazhi mahnitës, ajri i pastër dhe theksi në shërimin e gjithanshëm e bëjnë këtë gjendje të dallohet. Për ata që kërkojnë të mposhtin varësitë e tyre, të krijojnë zakone të reja, të shëndetshme dhe të synojnë të përmbushin qëllime të reja për jetën e tyre, ndjekja e një institucioni rehabilitimi në Kolorado ofron një vend të shkëlqyer për të filluar.

 

Ka qendra të jashtëzakonshme rehabilitimi në shtete të tjera, por Kolorado dallohet për kombinimin unik të avantazheve. Nuk është vetëm mjedisi i bukur që mbetet një pamje e lavdishme gjatë gjithë stinëve. Janë gjithashtu shumë mënyra në të cilat natyra mund të përdoret si pjesë e terapisë suaj.

 

Nga skijimi në ecje në ngjitje shkëmbinjsh dhe më shumë, ka shumë aktivitete në natyrë që mund të bëhen pjesë e programit tuaj të trajtimit të rehabilitimit. Për ata që kanë kaluar pjesën më të madhe të jetës së tyre në qytet ose ndoshta nuk e kanë përjetuar bukurinë e Kolorados, frekuentimi i një qendre rehabilitimi në shtet ofron komoditete dhe aventurë për të lehtësuar dhimbjen dhe për t'i ndihmuar ata të përqëndrohen në shërim.

 

Bukuria Natyrore e Kolorados Rehabs

 

Kolorado nuk janë të gjitha malet. Ajo ka tetë rajone të veçanta që ofrojnë nivelin e tyre të pamjeve të bukura piktoreske. Ju mund të ecni mes pyjeve, fushave ose peizazhit malor dhe të pini në peizazhin e jashtëzakonshëm përreth jush. Por po aq e rëndësishme, ju mund të angazhoheni në aktivitete në natyrë që jo vetëm janë të këndshme, por edhe ndihmojnë në përpjekjet tuaja rehabilituese.

 

Pavarësisht nëse jeni duke e zhytur në Hot Springs të Kolorados, duke hipur në dëborë në Malet Shkëmbore ose duke ecur përgjatë Manitou Cline, ka shumë aktivitete në të cilat mund të merrni pjesë. Dhe pa marrë parasysh gjendjen tuaj fizike, ju mund të shijoni atë që kjo gjendje ofron ndërsa bëheni më të shëndetshëm.

 

Aktivitete në natyrë në qendrat e rehabilitimit në Kolorado

 

Shumë nga qendrat e rehabilitimit në Kolorado që ndodhen pranë mjediseve natyrore dhe të jashtme kanë përvoja individuale dhe grupore që janë të integruara në trajtimet dhe terapitë e tyre. Ju mund të sfidoni veten në terapi të tilla dhe të komunikoni me natyrën duke e bërë këtë. Nuk ka asgjë si të ecësh në një shteg dhe të shohësh me kilometra rreth teje bukurinë që është kjo pjesë e vendit.

 

Ndërsa ekskursionet solo ju ofrojnë mundësinë për të qenë në natyrë, duke shkuar si grup e ndan atë përvojë me të tjerët. Ai gjithashtu ndërton miqësi që do t'ju ndihmojë të kapërceni varësinë tuaj. Ky komponent social nuk mund të anashkalohet si një pjesë e vlefshme e procesit të trajtimit.

 

Për ata që duan të përjetojnë ilaçe alternative, Kolorado është vendi i përsosur për të eksploruar opsione të tilla. Kjo do të thotë që ju mund t'i nënshtroheni një programi detoksifikimi, të zgjidhni të jetoni esëll për pjesën e parë të rehabilitimit tuaj dhe të sillni trajtime të reja për t'ju ndihmuar të shëroheni. Ju mund ta personalizoni trajtimin tuaj më nga afër dhe të ndërtoni veten duke kaluar përvoja të reja.

 

Kolorado është bërë një nga vendet më të njohura për qendrat e rehabilitimit dhe për arsye të mira. Është kombinimi i bukurisë natyrore, opsioneve të mjekësisë alternative dhe efektiviteti i vetë trajtimeve e bëjnë këtë shtet të parën që kontrollon nëse jeni duke kërkuar për qendrën e duhur të rehabilitimit për nevojat tuaja.

 

Zgjidhni një qendër nga qendrat tona të rehabilitimit në Kolorado

 

Një program rehabilitimi në Kolorado, ose shkurt rehabilitimi, është një formë e mbikëqyrur trajtimi që është krijuar për t'i dhënë fund varësisë së një personi ndaj drogës dhe/ose alkoolit. Rehabatorët në Kolorado tradicionalisht fokusohen në ndihmën e një individi për të marrë ndihmë nga droga dhe alkooli; megjithatë, më shumë programe janë krijuar për të ndihmuar njerëzit me një sërë çështjesh të tilla si shqetësimet e shëndetit mendor, depresioni, ankthi, çrregullimet e të ngrënit, kumari dhe varësia ndaj lojërave video.

 

Rehabilitimet me cilësi të lartë nuk trajtojnë vetëm simptomat e një personi, por mund të trajtojnë problemet themelore që i kanë shkaktuar ato në radhë të parë. Programet e trajtimit të rehabilitimit në Kolorado u ofrojnë klientëve mundësinë për të mësuar të jetojnë pa substancat që i lidhin ata. Mjetet e mësuara i lejojnë klientët të largohen nga rehabilitimi në Kolorado dhe të kthehen në jetën e tyre të përditshme të aftë për të jetuar më shëndetshëm, duke përqafuar plotësisht rimëkëmbjen afatgjatë.

 

Shfaqja e qendrave më të mira të rehabilitimit në Kolorado të disponueshme me sigurim ose vetëpagesë. Zgjedhur me dorë dhe verifikuar për shkallën e suksesit, stilin e trajtimit, mjedisin terapeutik, objektet, koston dhe vlerën. Këto qendra trajtimi ofrojnë përvoja të personalizuara rikuperimi, me synimin e rikuperimit të plotë.

 

Këshilla për zgjedhjen e një prej rehabilituesve tanë në Kolorado

 

 

Duke ditur që keni nevojë për ndihmë për të përfunduar abuzim me substanca dhe marrja e asaj ndihme janë dy gjëra shumë të ndryshme. Mund të jetë e lehtë të identifikoni se keni nevojë për ndihmë për të hequr qafe keqpërdorimin e substancave dhe/ose problemet e shëndetit mendor. Në fakt, gjetja e një programi rikuperimi dhe ndjekja e rehabilitimit në Kolorado mund të jetë përfundimisht çështja që ju pengon të gjeni shërim afatgjatë.

 

Nuk ka pasur kurrë më shumë opsione në Kolorado për keqpërdorimin e substancave dhe trajtime të shëndetit mendor sesa ka sot. Mund të jetë plotësisht dërrmuese kur më në fund uleni dhe kërkoni një program rikuperimi në Kolorado ose kërkoni zgjedhjen e rehabilitimit të duhur. Ju ose të dashurit tuaj mund të pyesni veten se si do të gjeni ndonjëherë ofruesin e duhur të trajtimit në Kolorado. Gjetja e ofruesit të duhur nuk duhet të jetë e vështirë dhe ndjekja e disa këshillave mund t'ju japë ndihmën e nevojshme.

 

1. Kuptoni se nevojitet ndihma

Është jetike që të mos prisni shumë për të marrë ndihmën e nevojshme ose për të ndihmuar një person të dashur.

 

2. Merrni një vlerësim nga një profesionist në Kolorado

Ju mund të merrni një vlerësim profesional nga një psikiatër në Kolorado ose një ofrues i shëndetit mendor përpara se të angazhoheni në një program rehabilitimi në Kolorado. Takimi me një këshilltar për mbështetjen e shëndetit mendor ju lejon të bëni pyetje dhe të mësoni rreth opsioneve të mundshme të rehabilitimit në Kolorado.

 

3. Gjetja e një ofruesi të rehabilitimit në Kolorado

 • A duket rehabilitimi rezidencial në Kolorado i sigurt, i rehatshëm dhe a i plotëson nevojat tuaja për sa i përket mjedisit?
 • Çfarë terapish ofrojnë?
 • Çfarë komoditetesh kanë?
 • Sa banorë kanë?

 

4. Vizitoni rehabilitimin në Kolorado

Nuk është gjithmonë e mundur, por nëse mund të vizitoni qendrën e rehabilitimit në Kolorado, mund t'ju ndihmojë të vendosni përfundimisht se ku të shkoni.

 

5. Filloni rehabilitimin në Kolorado ASAP

Pasi të zgjidhni një rehabilitim në Kolorado, duhet të zgjidhni një datë fillimi. Rehabilitimi nuk është një festë, kështu që fillimi sa më shpejt është mënyra ideale për të marrë ndihmë. Pasi të zgjidhni datën tuaj të fillimit, komunikoni me qendrën e rehabilitimit rezidencial në Kolorado për të zbuluar se çfarë duhet të sillni me vete.

Ka një numër të madh rehabilitimesh në Kolorado. Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dihet se cila qendër trajtimi në Kolorado do t'ju mundësojë të shëroheni plotësisht. Marrja e vendimit për të marrë pjesë në një nga rehabilitimet e shumta në Kolorado nuk është e lehtë. Në fakt, mund të jetë tepër dërrmuese.

Ka një sërë objektesh rehabilitimi në Kolorado dhe këto qendra ofrojnë një sërë programesh për individët që kërkojnë shërim nga abuzimi me drogën dhe alkoolin. Një nga pyetjet e mëdha që mund të keni është, a duhet të merrni pjesë në rehabilitimin në Kolorado? Për shkak të vëllimit të lartë të rehabilitimeve në Kolorado, mund të keni objekte afër. Megjithatë, ju mund të zgjidhni të ndiqni një qendër trajtimi të alkoolit në një shtet tjetër.

Rehabs në Kolorado ofrojnë nivele të ndryshme të kujdesit. Jo të gjitha objektet e rehabilitimit në Kolorado janë të njëjta dhe as nuk ofrojnë të njëjtën sasi kujdesi.

 

Para se të zgjidhni një nga rehabilituesit në Kolorado, duhet të merrni parasysh disa aspekte:

 

Një nga aspektet më të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjedh një nga rehabilituesit kryesorë në Kolorado është strategjitë e tij për maturi afatgjatë. Shumë shpesh, individët marrin pjesë në rehabilitime në Kolorado, por rikthehen kur kthehen në shtëpi. Një strukturë rehabilitimi me cilësi të lartë do t'ju japë mjetet e nevojshme për të vazhduar maturinë gjatë pas largimit nga objekti. Të Stafi i rehabilitimit do t'ju mësojë teknika të ndryshme për të vazhduar rikuperimin.

 

Kolorado është një destinacion popullor për individët që kërkojnë të heqin dorë nga droga dhe alkooli. Rehabilitimet në Kolorado kanë qenë shpëtimtari për mijëra individë që vuajnë nga të gjitha llojet e varësisë. Nga rehabilitimet private në Kolorado te qendrat e financuara nga shteti, Kolorado është vendi ideal për njerëzit që të gjejnë ndihmën që u nevojitet.

 

Qoftë droga dhe alkooli, bixhozi, Internet dhe lojëra, apo forma të tjera për çrregullimet e shëndetit mendor, ka një rehabilitim në Kolorado me specialistë të aftë për të ndihmuar. Klientët mund të zgjedhin nga rehabilitimet spitalore dhe rezidenciale në Kolorado ose programet ambulatore. Ka gjithashtu shumë rehabilitime luksoze të nivelit të lartë në Kolorado që ofrojnë një ndjenjë hoteli me pesë yje që u japin individëve ndihmë të ekspertëve si në seancat një-me-një ashtu edhe në grup.

 

Rehab në Kolorado nuk është gjithmonë programet tradicionale me 12 hapa që shumë individë presin të jetë. Programet e trajtimit janë të shumëllojshme dhe ofrojnë një sërë planesh me porosi të ndërtuara për të eliminuar për mirë varësinë dhe çrregullimet e shëndetit mendor.

 

Pse zgjodhët një rehabilitim në Kolorado?

Qendrat rehabilituese në Kolorado mirëpresin njerëz nga e gjithë bota dhe nga një shumëllojshmëri prejardhjesh. Për shkak të numrit të individëve që kërkojnë të jenë të kthjellët dhe të eliminojnë kushtet e tyre themelore, një numër i konsiderueshëm i rehabilitimeve në Kolorado janë krijuar. Shumë ekspertë të varësisë dhe shëndetit mendor janë zhvendosur në Kolorado për të punuar në qendrat e trajtimit. Pasja e ekspertëve në këtë fushë për të mbikëqyrur trajtimin e bën Koloradon një shtrat të nxehtë për lehtësimin e varësisë.

 

Një shumëllojshmëri qendrash rehabilitimi në Kolorado

Kolorado ka një sërë qendrash trajtimi rehabilitimi të gjitha në një vend. Shteti është një nga të paktët që ofron klinika të ketaminës. A Klinika e ketaminës është e specializuar në terapinë IV me infuzion me ketamine për trajtimin e depresionit, vetëvrasjes, ankthit, OCD, PTSD, sindromës komplekse të dhimbjes rajonale (CRPS/RSD) dhe dhimbjeve të tjera kronike. Rehab në Kolorado nuk janë vetëm për të rriturit. Adoleshentët mund të gjejnë ndihmën që u nevojitet në shumë qendra rehabilitimi luksoze në Kolorado. Nga çrregullimet e shëndetit mendor si ADHD ndaj lojërave video të varësisë, rehabilitimit të adoleshentëve qendrat u ofrojnë prindërve ndihmë kur fëmijët e tyre kanë shkuar në një rrugë shkatërruese.

 

Rehabilitimet luksoze në Kolorado ofrojnë një qëndrim të ngjashëm me një vendpushim me pesë yje. Banorët do të gjejnë terrene të harlisura, pishina të bukura dhe dhoma fitnesi që rrisin përvojën e rehabilitimit. Rehabilitimet rezidenciale në Kolorado kanë programe ekspertësh që trajtojnë të gjithë pacientin dhe jo vetëm varësinë për një kohë të shkurtër. Trajtimet holistike dhe të bazuara në prova u japin pacientëve mundësinë për të shëruar çështjet themelore që shkaktuan varësinë e tyre.

Cilat janë fazat e rehabilitimit në Kolorado?

Marrja e vendimit për të hyrë në rehabilitimin në Kolorado nuk është e lehtë. Duhet shumë forcë për të kuptuar se nevojitet ndihmë për t'i dhënë fund ciklit të varësisë. Udhëtimi nëpër rehabilitimin e Kolorados ju çon në katër faza të ndryshme të rimëkëmbjes.

 

Katër fazat e rehabilitimit në Kolorado përfshijnë: fillimin e trajtimit, abstinencën e hershme, ruajtjen e abstinencës dhe shërimin e avancuar.

 

Faza e parë: Fillimi i trajtimit në Kolorado

Faza e parë e rikuperimit fillon kur kërkoni ndihmë nga profesionistët e drogës dhe alkoolit. Në fillim, me shumë mundësi do të dëshironi të hiqni dorë nga shërimi dhe t'i ktheheni drogës dhe/ose alkoolit. Ju gjithashtu mund të besoni se problemet tuaja me drogën dhe/ose alkoolin janë nën kontroll dhe nuk janë një dëm për veten dhe të tjerët. Mohimi është i zakonshëm dhe një çështje e vështirë për t'u kapërcyer në ditët e para të rimëkëmbjes.

 

Faza e dytë: Rehabilitimet e hershme të abstinencës në Kolorado

Faza e dytë e rehabilitimit fillon pasi të merrni vendimin e vetëdijshëm për të vazhduar shërimin nga abuzimi me substancat. Abstinenca e hershme është një fazë e vështirë pasi kaloni nëpër faza të ndryshme brenda skenës. Ju mund të përjetoni simptoma të tërheqjes, dëshira mendore dhe fizike, shkaktarë që mund t'ju tundojnë të rikthimi, dhe varësi psikologjike nga droga dhe alkooli. Një specialist i trajnuar për varësinë do t'ju mësojë të përballeni me këto çështje. Do të fitoni mjete se si të jetoni një mënyrë jetese të matur.

 

Faza e tretë: Abstinenca e vazhdueshme në rehabilitimet në Kolorado

Faza e hershme e abstinencës zgjat rreth 90 ditë. Pasi të keni përfunduar këtë periudhë kohore të maturisë, do të hyni në fazën e vazhdueshme të abstinencës. Individët në trajtim rezidencial mund të kalojnë në pjesën ambulatore të programit sapo të hyjnë në fazën e abstinencës së vazhdueshme. Fokusi kryesor i shtetit është shmangia e rikthimit.

 

Një këshilltar i trajnuar do t'ju ndihmojë t'ju mësojë se si ta bëni këtë parandaloni rikthimin. Do të mësoni gjithashtu mënyra për të përdorur mjetet e mësuara në fazat e mëparshme për të përballuar fusha të tjera të jetës dhe për të qëndruar të matur. Do të mësohen aftësi të reja përballuese duke ju lejuar të ndërtoni një mënyrë jetese të pastër, marrëdhënie të shëndetshme dhe të zhvilloni zakone të tjera të mira. Faza e vazhdueshme e rehabilitimit të abstinencës fillon rreth tre muaj pas programit të rimëkëmbjes. Duhen rreth pesë vjet maturi përpara se të kalojmë në fazën përfundimtare.

 

Faza e katërt: Rimëkëmbja e Avancuar me Rehabs në Kolorado

Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit nuk ndodh brenda natës. Duhen pesë vjet abstinencë që një individ të kalojë në fazën e avancuar të rimëkëmbjes. Të gjitha mjetet, njohuritë dhe aftësitë që keni mësuar në rehabilitimin në Kolorado dhe këshillimin mund të përdoren tani për të krijuar një mënyrë jetese afatgjatë.

 

Ju do të jeni në gjendje të qëndroni të matur dhe të zotëroni aftësitë për të qenë një person më i shëndetshëm. Përveç kësaj, mjetet dhe njohuritë e fituara nga fazat e mëparshme të rehabilitimit do t'ju ndihmojnë të jeni një prind, person dhe/ose bashkëshort më i mirë. Shërimi nga varësia ndaj drogës dhe alkoolit është më shumë sesa thjesht të qëndrosh esëll.

Trajtimi profesional mund t'ju ndihmojë të shëroheni nga sëmundja e alkoolizmit në Kolorado, por jo të gjitha qendrat e rehabilitimit të alkoolit në Kolorado ofrojnë të njëjtën përvojë. Disa objekte rehabilitimi për alkoolin ofrojnë një program të një madhësie që i përshtatet të gjithëve, ndërsa të tjerët ndërtojnë një program rreth jush. Pasi të keni marrë hapin kryesor për t'u angazhuar në një program të trajtimit të alkoolit në Kolorado, mund të vendosni se cili lloj rehabilitimi në Kolorado është më i miri për nevojat tuaja.

 

Një nga artikujt kryesorë të ofruar nga shumë qendra të rehabilitimit të alkoolit në Kolorado është detoksikimi mjekësor. Detoksiku mjekësor ndihmon klientët me simptoma të tërheqja e alkoolit. Alkooli mund të krijojë një varësi mendore dhe fizike. Lënia e duhanit pa ndihmën e profesionistëve mund ta bëjë tërheqjen më keq dhe madje edhe kërcënuese për jetën. Detoksikimi mjekësor në Kolorado ju lejon të lehtësoni alkoolin dhe të largoni toksinat nga trupi juaj.

 

Objektet e rehabilitimit rezidencial në Kolorado janë të njohura me klientët që kërkojnë një kurë nga abuzimi me alkoolin. Trajtimi në spital gjithashtu u mëson klientëve mjetet e nevojshme për të qëndruar të matur për një kohë të gjatë. Ju mund të merrni pjesë në terapi të ndryshme, klasa dhe aktivitete të tjera gjatë qëndrimit. Programet e kujdesit rezidencial në Kolorado zgjasin të paktën 28 ​​ditë dhe mund të vazhdojnë për mbi 90 ditë.

 

Klientët munden përjetoni një program ditor për rikuperimin e alkoolit me mirësjellje të shtrimit të pjesshëm në spital. Një program spitalor i pjesshëm (PHP) në Kolorado u ofron klientëve rreth katër deri në pesë orë kujdes në ditë. Klientët mund të kthehen në shtëpi pas përfundimit të trajtimit.

 

Programet intensive ambulatore (IOP) në Kolorado janë gjithashtu të disponueshme për klientët. Këto programe janë të shkëlqyera për individët që nuk kanë nevojë për kujdes ose mbikëqyrje gjatë gjithë kohës. Klientët mund të vazhdojnë të jetojnë dhe punojnë jashtë rehabilitimit, ndërkohë që ndjekin një numër të vogël seancash terapie në javë.

 

Opsioni përfundimtar i rehabilitimit të alkoolit në Kolorado është një program ambulator. Ky është një takim tipik javor ose dy-javor në të cilin klientët mund të marrin ndihmë për varësinë e tyre ndaj alkoolit.

Pas viteve të abuzimit me substancat dhe përjetimit të ciklit të varësisë, vizita në një rehabilitim rezidencial në Kolorado ose një qendër ambulatore është shansi për të filluar përsëri. Po, shkuarja në rehabilitim në Kolorado po e kthen faqen në një kapitull të ri të jetës suaj. Pavarësisht se ku merrni pjesë në rehabilitimin në Kolorado ose cilën qendër rehabilitimi zgjidhni; është një shans për të filluar nga e para.

 

Ndryshimi është pozitiv dhe rehabilitimi në Kolorado mund t'ju largojë nga zakonet tuaja të vjetra. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit e pëlqejnë ndryshimin. Disa janë kundër ndryshimit dhe nuk e shohin atë të dobishëm. Përjetimi i një mjedisi të ri gjatë rehabilitimit në Kolorado mund të pengojë procesin e rikuperimit. Në vend që të përjetojnë ndryshime rreth tyre, këta individë preferojnë ndryshime nga brenda.

 

Nëse nuk keni vendosur ende nëse do të merrni pjesë në rehabilitimin rezidencial në Kolorado ose larg shtëpisë, mund të merrni parasysh disa nga të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit në Kolorado më poshtë.

 

Të mirat e Rehabs në Kolorado

Një nga arsyet më të njohura për zgjedhjen e një qendre rehabilitimi në Kolorado është kostoja. Qëndrimi në një rehabilitim në Kolorado për kujdes rezidencial ose ambulator mund të jetë shumë më me kosto efektive sesa të shkosh në një rehabilitim jashtë shtetit ose jashtë shtetit. Distanca mund të jetë një faktor masiv në marrjen e ndihmës nga një person. Abuzimi me substancat e tyre mund të jetë aq i keq saqë largimi nga zona e Kolorados është një nga arsyet më domethënëse që individi nuk merr ndihmë.

 

Ju mund të zbuloni se kostoja e rehabilitimit të drogës dhe alkoolit në Kolorado është e njëjtë me atë kudo tjetër. Megjithatë, këto nuk janë shpenzimet e vetme që do të bëni. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh koston e udhëtimit për të arritur në destinacionin përfundimtar të rehabilitimit në Kolorado. Të kostoja e fluturimit ose makinës për në një rehabilitim që nuk është Kolorado mund ta bëjë të kushtueshëm pjesëmarrjen në objekt. Sigurimi juaj mjekësor mund të mbulojë koston e qëndrimit të rehabilitimit në Kolorado, por është e rrallë që ofruesi i sigurimit të mbulojë koston e udhëtimit dhe akomodimit nëse është e nevojshme.

 

Një faktor tjetër për t'u marrë parasysh është se ndjekja e një rehabilitimi jashtë zonës së Kolorados do të thotë që mund të mos keni miq ose familje për t'u rikthyer. Ka shumë rehabilitime në Kolorado që ofrojnë terapi familjare në ditët e sotme. Këto rehabilitime janë ideale nëse planifikoni të qëndroni afër shtëpisë. Kjo ju jep një shans për t'u rilidhur me miqtë dhe familjen me të cilët mund të keni humbur kontaktin. Udhëtimi për në një rehabilitimi parandalon miqtë dhe familjen të marrin pjesë në terapinë familjare seancat. Mbështetja është jetike për dikë që të arrijë maturinë.

 

Qëndrimi në Kolorado ju lejon të përdorni burimet që rehabilitimi ka krijuar në një nivel rajoni Kolorado. Këto lidhje dhe burime që ka ndërtuar rehabilitimi mund të rezultojnë të jenë të dobishme për ju. Ka të ngjarë të ketë një rrjet këshilltarësh, takimesh, grupesh mbështetëse, programesh pune dhe sponsorësh me të cilët do të lidheni sapo të largoheni nga rehabilitimi. Kjo mund t'ju ndihmojë të qëndroni të matur, faleminderit për kujdesin afatgjatë që do të merrni.

 

Nëse keni nevojë të qëndroni në shtëpi dhe të punoni dhe nuk mund t'i kushtoni rehabilitimit 24/7, programet ambulatore të qendrave të Kolorados janë opsione të shkëlqyera. Këto lehtësisht ju lejojnë të merrni trajtim jetik të abuzimit me substanca ndërsa jetoni jetën tuaj pothuajse normale.

 

Përfitimet e Rehabs në Kolorado:

 • Kosto-efektive
 • Njohur me burime dhe mjete
 • Krijimi i rrjetit mbështetës
 • Përfshirja e familjes
 • Më shumë programe dhe opsione afatgjata
 • Shumëllojshmëri opsionesh ambulatore në Kolorado
 • Strategjitë e përballimit

 

Të këqijat e rehabilitimit në Kolorado

Ashtu si me çdo gjë, ka disa të këqija për të mirat, dhe rehabilitimi në Kolorado nuk është ndryshe. Një qendër rehabilitimi në Kolorado mund të mos ju përshtatet për një sërë arsyesh. Ndoshta më e rëndësishmja është se mund të ofrojë shkas për rikthim. Rehabilitimi në Kolorado nuk ju nxjerr plotësisht nga mjedisi që keni përjetuar. Kjo do të thotë, ju mund të largoheni nga rehabilitimi pas përfundimit të programit dhe menjëherë të ktheheni në rrethet e miqve dhe vendet që çuan në përdorimin e drogës fillimisht.

 

Ju mund të mos keni miq dhe familje që mund t'ju mbështesin sipas nevojës. Procesi fillestar i rikuperimit mund të jetë shumë i vështirë pa mbështetjen e duhur. Miqtë dhe familja juaj mund të kenë problemet e tyre të abuzimit me substancat. Nëse kanë nuk ka dëshirë për t'u pastër dhe esëll, kjo mund t'ju shkaktojë rikthim.

 

Nëse po përpiqeni të largoheni një marrëdhënie abuzive dhe merrni trajtim në të njëjtën kohë, një rehabilitim në Kolorado mund të mos sigurojë distancën e nevojshme për t'u larguar nga një partner abuziv. Siguria është jetike për burrat dhe gratë që kërkojnë distancë nga një partner abuziv. Vizita e një rehabilitimi më larg mund të sigurojë një distancë të sigurt për individin. Gjithashtu mund t'u japë atyre distancën dhe kohën për të kuptuar se jeta është më e mirë pa partnerin abuziv në jetën e tyre.

 

Rehabilitimet në Kolorado mund t'ju shpërqendrojnë për t'ju parandaluar të përmirësoheni. Miqtë dhe familja janë më të afërt, shkaktarët mund të jenë më të bollshëm dhe mund të jetë e lehtë të vendosësh për të lënë trajtimin dhe rikthimin. Qëndrimi në një rehabilitim në Kolorado e bën më të lehtë për ju që të largoheni nga trajtimi. Do t'ju duhet të merreni me çështjet e jetës në nivel lokal, të cilat mund të parandalojnë rikuperimin. Ekziston madje një shans që të shihni njerëz nga e kaluara juaj në rehabilitimin në Kolorado, gjë që mund të ketë një ndikim negativ në shërimin tuaj.

 

Problemet me rehabilituesit në Kolorado

 • Shkaktarë të shumtë të drogës
 • Opsione të kufizuara trajtimi
 • Më shumë shpërqendrime
 • Mungesa e anonimitetit
 • Mungesa e sigurisë
 • Më e lehtë për të lënë

 

Pse shumica e njerëzve zgjedhin rehabilitimin në Kolorado?

Në përgjithësi, shumica e njerëzve që kërkojnë trajtim zgjedhin një qendër rehabilitimi për abuzimin e substancave në Kolorado. Arsyeja për zgjedhjen e një opsioni rehabilitimi në Kolorado është për shkak të komoditetit dhe afërsisë që ofron me punën dhe shtëpinë. Ka një sërë faktorësh të tjerë që mund të kontribuojnë në vendimin për të marrë pjesë në rehabilitimin e Kolorados, përveç të qenit pranë familjes dhe miqve.

 

Pavarësisht nga opsioni që zgjidhni, është e rëndësishme të keni një rrjet solid mbështetës miqsh me familjen. Kjo jo vetëm që e bën procesin e trajtimit më të mirë dhe më shpërblyes, por do të thotë që ka të ngjarë të qëndroni të matur pas përfundimit të rehabilitimit. Është gjithashtu jetike të zgjidhni një rehabilitim me mjete, burime dhe një rrjet grupesh për të punuar me ju pas trajtimit. Një program i kujdesit të mëvonshëm siç është një IOP është i rëndësishëm për të mbështetur rikuperimin.

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Kolorado zakonisht kërkohet kur një individ ka krijuar një marrëdhënie të varur me alkoolin. Tani e njohur më shpesh si një sëmundje, varësia në të vërtetë formohet nga ndryshimet në rrugët nervore të trurit. Tek një i varur, truri bëhet i mësuar me praninë e vazhdueshme të alkoolit, që do të thotë se tërheqja mund të shkaktojë simptoma të rëndësishme dhe të pakëndshme. Ndërsa shumica e të varurve në Kolorado janë viktimë e varësisë së tyre, gjë që i bën ata të kërkojnë substancën e varur, ashpërsia e mundshme e tërheqjes do të thotë që disa të varur do të zgjedhin në mënyrë aktive varësinë.

 

Pavarësisht se është një sëmundje e dokumentuar mirë, varësia ndaj alkoolit në Kolorado ende nuk është kuptuar plotësisht. Arsyet pse, megjithë disponueshmërinë e gatshme të alkoolit në shumicën e vendeve, vetëm disa njerëz bëhen të varur ndërsa të tjerët mund të mbajnë një marrëdhënie të shëndetshme mbeten të paqarta. Megjithatë, ka prova në rritje se mund të ketë një lidhje fiziologjike që lidhet me trurin, dhe se modelet, si rritja e rrezikut ku ka një histori familjare të varësisë ose alergjisë ndaj akloholit, mund të jetë rezultat i faktorëve të trashëguar dhe jo të mjedisit.

 

Çfarë është çrregullimi i përdorimit të alkoolit në Kolorado?

Edhe pse alkoolizmi në Kolorado është një term i përdorur zakonisht, madje edhe në komunitetin mjekësor, në fakt nuk është një term klinik. Pjesërisht kjo është për shkak se gjenerali kuptimi i termit është i varësisë. Në vend të kësaj, termi klinik është çrregullimi i përdorimit të alkoolit.

 

Çrregullimi i përdorimit të alkoolit mbulon një sërë problemesh të përdorimit të alkoolit, jo vetëm varësinë dhe dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit mund ta shfaqë gjendjen në mënyra të ndryshme. Kjo mund të përfshijë varësinë, por gjithashtu përfshin çdo abuzim me alkoolin që nuk duhet të jetë konstant, për shembull, dikush me çrregullim të përdorimit të alkoolit në Kolorado mund të ketë periudha të zgjatura abstinence, por përjeton dëshira gjatë asaj periudhe dhe, kur ata pinë një pije, zbulojnë se nuk janë në gjendje të kontrollojnë konsumin e tyre.

 

Një diagnozë e çrregullimit të përdorimit të alkoolit mund të bëhet vetëm nga një profesionist mjekësor i kualifikuar ose në një nga qendrat e shumta të trajtimit të varësisë nga alkooli në Kolorado. Për të vendosur një diagnozë, ata do të marrin në konsideratë marrëdhënien historike dhe aktuale të një pacienti me alkoolin dhe do të bëjnë vlerësime kundrejt një sërë kriteresh diagnostikuese. Këto kritere do të përfshijnë faktorë që marrin parasysh qëndrimin e pacientit ndaj alkoolit, efektet e pirjes tek ai dhe ndikimin që ka në jetën e tyre më të gjerë. Kriteret vlerësohen në bazë të dymbëdhjetë muajve të mëparshëm, kështu që çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të diagnostikohet edhe nëse pacienti ka qenë i matur për një periudhë të konsiderueshme.

 

Sidoqoftë, varësia ndaj alkoolit dhe çrregullimi i përdorimit të alkoolit mund të shfaqen në shumë mënyra. Është e rëndësishme, nëse ka ndonjë shqetësim, t'i diskutoni këto me një profesionist mjekësor ose një qendër trajtimi të varësisë nga alkooli në Kolorado, i cili mund të ofrojë një vlerësim dhe diagnozë të duhur. Kjo mund të përfshijë gjithashtu një ekzaminim fizik dhe analizat e gjakut që nga varësia ndaj alkoolit mund të ketë efekte fizike të dallueshme.

 

Çfarë është trajtimi i varësisë ndaj alkoolit në Kolorado?

Shërimi nga varësia ndaj alkoolit është një proces i përjetshëm, pavarësisht nëse një pacient ndjek trajtimin e varësisë ndaj alkoolit në Kolorado apo diku tjetër. Qëllimi i trajtimit nuk është thjesht detoksifikimi i një pacienti, por përgatitja e tij për të jetuar në një botë ku përdorimi i alkoolit është i zakonshëm dhe shpesh një pjesë integrale e kulturës. Pjesët e hershme të trajtimit të varësisë nga alkooli në Kolorado janë gjithashtu të vështira, dhe është e rëndësishme që ai të bëhet me mbikëqyrje mjekësore.

 

Trajtimi i varësisë nga alkooli në Kolorado ka tre faza të gjera, megjithëse këto mbivendosen: detoksifikimi, rehabilitimi dhe rikuperimi. Mënyra se si duken këto do të ndryshojë jashtëzakonisht, në varësi të faktorëve si ashpërsia dhe gjatësia e varësisë dhe faktorëve fizikë si madhësia dhe gjinia. Megjithatë, edhe kur një mjek ose profesionist i varësisë në Kolorado ka të gjithë informacionin, është e pamundur të garantohet në një nivel individual se si do të shkojë trajtimi dhe për shkak të efekteve anësore të rënda të tërheqjes, është e rëndësishme të zgjidhni llojin e trajtimit të alkoolit dhe trajtimin. objekt në Kolorado, me kujdes.

 

Pas detoksifikimit, i droguari do të fillojë rehabilitimin e varësisë nga alkooli në Kolorado. Kjo fazë është ndoshta më e mira shihet si një kalim drejt rimëkëmbjes. Mund të fillojë në një qendër rehabilitimi për varësinë nga alkooli në Kolorado dhe gradualisht të shohë pacientin të kthehet në jetën e përditshme, por gjithashtu ka të ngjarë të fillojë forma trajtimi që do t'i vazhdojë shumë pasi të ketë mbaruar rehabilitimi, potencialisht për pjesën tjetër të jetës kur ata kthehen në shtëpi pas trajtimit, pavarësisht nëse është Kolorado apo më larg.

 

Terapia ka të ngjarë të jetë një pjesë kyçe e rehabilitimit, megjithëse ka disa medikamente që mund të përdoren gjithashtu për të ndihmuar në zbutjen e dëshirave, si acamprosate, ose për të vepruar si një parandalues ​​ndaj konsumit të alkoolit, si disulfirami.

 

Programe me dymbëdhjetë hapa, si alkoolistët anonimë, janë gjithashtu metoda të zakonshme të trajtimit të varësisë nga alkooli në Kolorado. Këto janë grupe të mbështetjes së kolegëve, kështu që nuk drejtohen nga profesionistë mjekësorë, por në vend të kësaj i ndihmojnë të varurit të kontrollojnë varësinë e tyre ndërsa ofrojnë një grup mbështetës.

 

Së fundi, mund të përdoret edhe terapi familjare. Kjo mund të jetë e dobishme në shërimin e marrëdhënieve të dëmtuara dhe ndërtimin e mbështetjes që do t'i duhet një të varur. Megjithatë, ai gjithashtu ndihmon në parandalimin e çdo sjelljeje mundësuese që anëtarët e familjes mund të kenë shfaqur, pa dashje ose jo.

 

Faza e fundit e trajtimit të varësisë nga alkooli në Kolorado është shërimi. Pas një viti esëll ndryshimi i rikthimit është vetëm 50%, dhe kjo bie në 15% pas qëndrimit esëll për pesë vjet.

 

Trajtimi për varësinë ndaj alkoolit në Kolorado nuk është i lehtë dhe mund të jetë tepër sfidues. Procesi i detoksifikimit, në veçanti, mund të jetë fizikisht dhe mendërisht kërkues dhe shqetësues. Sidoqoftë, me mbështetjen e duhur nga profesionistët e varësisë nga Kolorado, si dhe nga ata afër të varurit, shanset për të trajtuar me sukses varësinë ndaj alkoolit në Kolorado rriten shumë.

Detoksifikimi i alkoolit në Kolorado

Detoksifikimi i alkoolit në Kolorado është shkurtimi i detoksifikimit dhe është procesi i largimit të toksinave nga trupi nga sistemi i tij. Ndërsa një proces krejtësisht i natyrshëm - trupi i njeriut po detoksifikohet vazhdimisht - kur toksina është një drogë që krijon varësi, ose një nënprodukt i metabolizuar i një droge, procesi mund të ketë efekte anësore të rëndësishme.1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Procesi i detoksifikimit të alkoolit në Kolorado mund të jetë i vështirë. Megjithëse të gjithë janë të ndryshëm, dhe për këtë arsye përvojat e tyre të detoksifikimit janë të ndryshme, për disa njerëz simptomat e tërheqjes së alkoolit mund të jenë të rënda. Dhe në disa raste detoksikimi i alkoolit, kur nuk menaxhohet siç duhet nga një ekip mjekësor i Kolorados, mund të jetë fatal.

 

Gjatë detoksifikimit të alkoolit në Kolorado, trupi së pari do të çlirohet nga alkooli. Megjithatë, ndërsa mëlçia metabolizon alkoolin, mund të krijojë më shumë toksina. Për këtë arsye, efektet më të këqija të tërheqjes së alkoolit mund të ndodhin kur nuk ka më alkool në sistem, por toksinat e mbetura do të vazhdojnë të kenë efekt ndërsa trupi merret me to. Detoksifikimi në Kolorado bëhet më i vështirë nga simptomat e tërheqjes që shumë do të përjetojnë. Për shkak se truri është mësuar me praninë e alkoolit, ai do të përgjigjet kur të hiqet alkooli, duke ndryshuar prodhimin e tij të kimikateve organike të cilat mund të kenë efekte fizike dhe mendore.

 

Pavarësisht se është një proces sfidues dhe kërkues, detoksikimi i alkoolit në Kolorado nuk është një kurë për një çrregullim të përdorimit të alkoolit. Në vend të kësaj, është një hap i parë i domosdoshëm për të filluar një jetë pa varësi.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të alkoolit në Kolorado?

Për shkak se është shumë kërkuese fizikisht dhe mendërisht, dhe jo pa rrezik, detoksifikimi i alkoolit në Kolorado duhet të kryhet gjithmonë me mbikëqyrje mjekësore. Kjo do të lejojë ndërhyrjen, nëse është e nevojshme, me administrimin e medikamenteve për të menaxhuar simptomat ose nëse pacienti është në ndonjë rrezik nga procesi i tërheqjes.

 

Ndërsa gjeldeti i ftohtë është perceptimi i zakonshëm i detoksifikimit dhe përdoret shpesh, në disa raste zvogëlimi mund të jetë i përshtatshëm për ta bërë tranzicionin më të lehtë për t'u menaxhuar. Ka të ngjarë të rekomandohet nëse një pacient ka tentuar më parë detoksifikimin ose në Kolorado ose diku tjetër dhe ka vuajtur simptoma të rënda të tërheqjes.

 

Një detoks i ftohtë i gjelit të detit në Kolorado zakonisht zgjat nga shtatë deri në dhjetë ditë. Megjithëse shumica e njerëzve nuk do të përjetojnë simptomat më të rënda, ashpërsia e simptomave të përjetuara tenton të rritet ndërsa procesi i tërheqjes vazhdon. Kjo mund ta bëjë detoksifikimin e alkoolit në Kolorado një përvojë ankthioze për të dy i droguar dhe të dashurit. Për disa njerëz, procesi i tërheqjes dhe detoksifikimit është aq traumatik saqë do të preferojnë varësinë e vazhdueshme.

 

Tërheqja akute, java e parë, do të fillojë menjëherë pasi i varuri të ndalojë së piri. Kjo zakonisht do të jetë brenda disa orësh, edhe pse kjo mund të ndryshojë në bazë të faktorëve fiziologjikë dhe konsumit të tyre të alkoolit menjëherë përpara ndalimit. Gama e simptomave mund përfshijnë ankthin dhe depresionin, dridhjet, të përzierat, të vjellat, djersitjen, problemet me gjumin dhe, në raste ekstreme, dështimi i zemrës.

 

Simptomat e vogla janë të parat që shfaqen. Në mënyrë tipike të vogla, këto simptoma do të konsideroheshin lehtësisht të menaxhueshme nga shumica e njerëzve dhe përfshijnë gjëra të tilla si dhimbje koke dhe dridhje të lehta. Kjo do të pasohet nga simptoma të moderuara. Zakonisht duke filluar nga 12-24 orë pas pijes së fundit, këto simptoma mund të jenë më të rënda. Trupi do të përpiqet të largojë toksinat sado që të jetë e mundur. Ata që përjetojnë simptoma më të rënda mund të vuajnë gjithashtu ethe dhe konfuzion gjatë kësaj faze. Kjo është gjithashtu pika ku pacienti ka të ngjarë të ndjejë efektet psikologjike të tërheqjes. Tani alkooli është hequr, prodhimi i dopaminës është shpesh i kufizuar ose edhe ndalur, duke rezultuar në patentë ndjenja depresioni ose ankthi.

 

Simptomat e rënda do të fillojnë nga dy deri në katër ditë pas pirjes së fundit. Simptomat më të rënda janë delirium tremens, i njohur më mirë si DTs. Kjo do të thotë se detoksikimi thelbësor i alkoolit në Kolorado është i mbikëqyrur nga mjekësia.

 

Qendrat e detoksifikimit të alkoolit në Kolorado

Detoksifikimi i alkoolit në Kolorado nuk duhet të tentohet kurrë pa mbikëqyrje mjekësore. Idealisht, detoksikimi duhet të bëhet në një nga qendrat rezidenciale të detoksifikimit të alkoolit me vlerësim më të lartë në Kolorado. Ndërsa detoksifikimi ambulator në Kolorado është i mundur, për shembull nëse varësia nuk ishte e rëndë dhe i droguari ka një sistem të fortë mbështetës në shtëpi, natyra e paparashikueshme e detoksifikimit do të thotë që trajtimi në spital është i preferueshëm dhe të paktën duhet të ketë një mënyrë. të kesh Ndihmë mjekësore në dorë. Solo detoksina Kolorado nuk duhet të merret në konsideratë ose të tentohet në asnjë rrethanë.

 

Një detoks mjekësor i alkoolit në Kolorado do të përfshijë një marrje ose pranim. Pavarësisht se cila qendër e detoksifikimit të alkoolit në Kolorado do të bëhet detoksifikimi, kjo do të përfshijë një vlerësim të problemit. Kjo do të marrë parasysh gjëra të tilla si kohëzgjatja dhe ashpërsia e varësisë, përpjekjet e mëparshme të tërheqjes, historia familjare, struktura mbështetëse dhe shëndeti fizik dhe mendor. Kjo fazë do të marrë në konsideratë se si mund të përparojë procesi i detoksifikimit, duke marrë parasysh një tërheqje të zbehtë nëse duket se ka një rrezik të lartë nga marrja e gjelit të detit.

 

Mbështetja mjekësore për detoksifikimin në vetë Kolorado është, megjithatë, kryesisht e përgjegjshme. Është aty për të siguruar që rreziqet ose rreziqet janë identifikuar dhe menaxhuar menjëherë dhe në mënyrë të përshtatshme. Për fat të keq, ka pak ndërhyrje mjekësore në dispozicion për të ndihmuar procesin e detoksifikimit fizik. Megjithatë, disa ilaçe mund të përdoren për të ndihmuar në menaxhimin e simptomave.

 

Medikamentet më të zakonshme të ofruara janë benzodiazepinat. Këto funksionojnë në sistemin nervor qendror dhe mund të ndihmojnë në menaxhimin e dridhjeve dhe spazmave. Ata gjithashtu kanë një efekt kundër ankthit, kështu që mund të ndihmojnë në menaxhimin e disa prej simptomave psikologjike. Nëse një pacient ka një diagnozë të dyfishtë, atyre mund t'u jepet edhe mjekim për të menaxhuar gjendjen tjetër. Historikisht, ka pasur një ngurrim për të administruar drogë gjatë detoksifikimit dhe tërheqjes, por kohët e fundit pikëpamja ka ndryshuar, duke pranuar se trajtimi i të dyja kushteve në të njëjtën kohë ka tendencë të jetë më i suksesshëm.

 

Pjesa e fundit e procesit të detoksifikimit mjekësor të alkoolit është stabilizimi. Stabilizimi, si detoksikimi, nuk është një kurë, por përkundrazi krijimi i një pike fillestare të qëndrueshme për të filluar procesin e rehabilitimit dhe rimëkëmbjes në Kolorado. Kjo mund të përfshijë përdorimin e medikamenteve si naltreksoni, i cili ndihmon në reduktimin e dëshirave, ose acamprosate, të cilat mund të ndihmojnë trurin të riformojë rrugët.

 

Kalimi në rehabilitim dhe rikuperim në Kolorado

Pjesëmarrja në një nga qendrat e detoksifikimit të alkoolit në Kolorado është hapi i parë dhe, për shumë njerëz, do të jetë hapi më sfidues i rrugëtimit të tyre drejt një jete të matur. Marrja e mbështetjes së duhur për detoksifikimin është e rëndësishme, jo vetëm për shkak të rreziqeve dhe rreziqeve që ai përfshin, por sepse një detoksifikim i menaxhuar mirë mund të ndihmojë në krijimin e një periudhe të suksesshme në një nga rehabilitimet në Kolorado. Kjo është veçanërisht e rëndësishme me një diagnozë të dyfishtë, pasi trajtimi i varësisë dhe një gjendje së bashku siguron që efektet e secilit të merren parasysh dhe ndryshimet e suksesit janë shumë më të larta.

La Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore të Shteteve të Bashkuara pranon tre hapa në një proces të detoksifikimit të drogës:

 

Fazat e detoksifikimit të drogës Kolorado

 1. Vlerësim: Me fillimin detoksifikimi i drogës në Kolorado, së pari testohet një pacient për të parë se cilat substanca specifike qarkullojnë aktualisht në gjakun e tyre dhe sasinë. Klinikët gjithashtu vlerësojnë pacientin për çrregullime të mundshme që ndodhin bashkë, diagnozë të dyfishtë dhe probleme mendore/sjellëse.
 2. Stabilizim: Në këtë fazë të detoksifikimit të Kolorados, pacienti udhëhiqet përmes procesit të detoksifikimit.
 3. Drejtimi i pacientit në trajtim: Hapi i fundit i procesit të detoksifikimit të drogës në Kolorado është përgatitja e pacientit për procesin aktual të rimëkëmbjes. Duke qenë se detoksifikimi i drogës merret vetëm me varësinë fizike dhe varësinë ndaj drogës, ai nuk trajton aspektet psikologjike të varësisë ndaj drogës. Kjo fazë përfshin marrjen e marrëveshjes nga pacienti për të përfunduar procesin duke u regjistruar në një program rehabilitimi nga droga në Kolorado.

 

Detoksifikimi i drogës në Kolorado

Detoksifikimi i drogës në Kolorado është pjesa e parë e një programi gjithëpërfshirës që një individ kalon për rehabilitimin e abuzimit me substancat. Një program rehabilitimi nga droga dhe alkooli në Kolorado do t'ju ofrojë një grup të plotë mjetesh të nevojshme për rindërtimin dhe rikuperimin. Detoksikimi i drogës në Kolorado mund të parandalojë që të ndodhin papritur ndjenja të pakëndshme ose rrethana fatale kur ndaloni përdorimin e drogës dhe alkoolit.

 

Qëllimi përfundimtar i një detoksifikimi të drogës në programin e Kolorados është të sigurojë shërim fiziologjik pas varësisë afatgjatë nga droga dhe/ose alkooli. Kjo bëhet fillimisht nga stabilizimi i ndjekur nga një periudhë detoksifikimi. Pasi të përfundojë stabilizimi, fokusi i një programi të detoksifikimit të drogës në Kolorado ndryshon në monitorimin dhe mbështetjen e proceseve të ndryshme të trupit. Trupi duhet të nxjerrë drogat brenda tij. Një program detoksifikimi i drogës në Kolorado do të ndihmojë në menaxhimin e këtij procesi zakonisht të pakëndshëm të njohur si tërheqje.

 

Programet e detoksifikimit të drogës në Kolorado janë vendosur për të ndihmuar trupin të shërohet pas varësisë nga droga dhe/ose alkooli. Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të kaloni në fazën tjetër. Pa detoksifikimin, nuk ka lëvizje në aspektet e tjera të rehabilitimit në Kolorado.

 

Procesi i tërheqjes mund të marrë ditë ose muaj për të përfunduar. Efekti i një droge tek ju dhe kohëzgjatja e përdorimit do të diktojë sasinë e kohës që ju nevojitet për të detoksikuar. Ka disa faktorë të tjerë që do të përcaktojnë kohëzgjatjen e tërheqjes suaj të drogës dhe/ose alkoolit në Kolorado. Kjo perfshin:

 • Substanca nga e cila jeni të varur
 • Për sa kohë ka zgjatur varësia
 • Thellësia e varësisë
 • Metoda juaj e abuzimit me drogën si gërhitja, pirja e duhanit, injektimi ose gëlltitja
 • Sasia e substancës që merrni në të njëjtën kohë
 • Histori familjare e keqpërdorimit të drogës dhe/ose alkoolit

 

A është e sigurt për të droguar detoksifikimin në shtëpi në Kolorado?

Ju mund të bëni hapin për detoksifikimin në shtëpi në Kolorado. Shumë njerëz përpiqen të detoksohen nga privatësia e vendbanimit të tyre në Kolorado. Megjithatë, detoksikimi në shtëpi nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë. Në fakt, ka disa arsye që mund të jetë zgjedhja e gabuar në përgjithësi kur bëhet fjalë për detoksifikimin e drogës në Kolorado.

 

Për një, detoksifikimi në shtëpi në Kolorado mund të mos jetë i sigurt. Në një qendër rehabilitimi të drogës në Kolorado, ju keni profesionistë që mbikëqyrin qëndrimin dhe detoksifikimin tuaj. Nëse vendosni të qëndroni në shtëpi për të detoksifikuar, nuk ka gjasa që dikush të mbikëqyrë simptomat tuaja të tërheqjes – veçanërisht jo një profesionist mjekësor i trajnuar.

 

Një tjetër arsye pse detoksikimi në shtëpi mund të mos jetë ideal është se nuk funksionon gjithmonë. Dhimbja dhe shqetësimi që kalon një person gjatë detoksifikimit mund t'i shohë që ai shpejt të përfundojë procesin dhe të marrë drogë. Detoksifikimi mund të jetë i vështirë për shkak të simptomave të tërheqjes që përjetoni. Prandaj, mund të mos keni vullnetin tuaj për të vazhduar.

 

Së fundi, detoksikimi në një rehabilitim profesional të drogës në Kolorado është shumë më i sigurt pasi profesionistët mjekësorë dhe individë të trajnuar janë në dispozicion. Ata mund ta bëjnë procesin shumë më të rehatshëm sesa mund të jeni në shtëpi. Përveç kësaj, procesi në një rehabilitim është më efektiv me një individ të trajnuar që e mbikëqyr atë.

 

Çfarë ndodh gjatë detoksifikimit të drogës në Kolorado?

Duhet të kuptoni se faza fillestare e detoksifikimit të drogës është mjaft intensive. Në një institucion rehabilitimi, anëtarët e stafit mjekësor dhe psikiatrik do të jenë në dispozicion për të ofruar mbështetje të vazhdueshme. Disa nga simptomat më të zakonshme të tërheqjes gjatë detoksifikimit përfshijnë:

 • Djersitje, ndonjëherë me tepri
 • Zvarritje e tepruar
 • Ankth
 • Agjitacion dhe zhgënjim
 • Dhimbje të muskujve
 • Lotim i syve
 • rrufë
 • Pagjumësi
 • Luhatje humori
 • Dëshira për drogë

 

Këto simptoma mund të jenë shumë të pakëndshme, edhe pse zakonisht jo kërcënuese për jetën. Kujdesi psikiatrik dhe mjekësor gjatë detoksifikimit të drogës është i dobishëm. Një sërë çështjesh mund të paraqiten tek pacientët në orët e para të detoksifikimit. Stafi i rehabilitimit do të adresojë nevojat tuaja më urgjente derisa të stabilizoheni.

 

Çështjet që mund të paraqiten përfshijnë:

 • Dhunë
 • psikozë
 • plagosje
 • Sëmundje mjekësore
 • Kërcënimi për vetëdëmtim

 

Gjatë detoksifikimit të asistuar nga mjekësia, do t'ju jepet mjekim i kontrolluar për të ndihmuar në procesin e detoksifikimit. Fatkeqësisht, asnjë ilaç nuk është krijuar për të parandaluar simptomat e tërheqjes. Megjithatë, ka ilaçe që mund të ulin ndikimin e simptomave. Ilaçet administrohen për të lehtësuar depresioni dhe ankthi, për t'ju ndihmuar të flini dhe për të kompensuar probleme të tjera të zakonshme.

 

Pjesëmarrja në detoksifikimin e drogës

Ju nuk duhet të zgjidhni një program detoksifikimi të drogës bazuar në vendndodhjen e tij pranë jush. Në fakt, vendndodhja nuk duhet të merret kurrë parasysh. Për disa njerëz, ndjekja e një rehabilitimi që është larg dhe i largon ata nga shkaktarët lokalë. Për individët e tjerë, të qenit pranë familjes ndihmon. Në fund, vendimi juaj për të marrë pjesë në një rehabilitim specifik duhet të bazohet në aftësinë e programit për t'ju ndihmuar. Kjo përfshin çdo çrregullim të përbashkët që përjetoni.

 

Rreziqet e detoksifikimi i shpejtë

Disa mjekë rehabilitues reklamojnë detoksifikimin e shpejtë dhe ultra të shpejtë. Këto procese dhe programe kanë mjaft rreziqe për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm. Detoksifikimi i shpejtë largon drogat nga sistemi i një personi më shpejt sesa detoksifikimi i rregullt i drogës. Përkrahësit e detoksifikimit të shpejtë pretendojnë se procesi është një mënyrë më e shpejtë për të hequr drogat nga trupi. Përveç kësaj, ju lejon të shmangni simptomat e dhimbshme të tërheqjes.

 

Programet e rehabilitimit që ofrojnë detoksifikimin e shpejtë nuk janë të lira. Për më tepër, procesi mund të jetë i dëmshëm fizikisht dhe mendërisht. Gjatë programit të detoksifikimit duke përdorur detoksifikimin e shpejtë, ju qetësoheni me anestezi dhe ju jepen medikamente për të zëvendësuar barnat në trupin tuaj. Metoda u krijua fillimisht për pacientët e varur nga drogat opiate si heroina dhe qetësuesit e dhimbjeve. Megjithëse detoksikimi i shpejtë tingëllon i shkëlqyeshëm, rreziqet e tij zakonisht tejkalojnë përfitimet. Rreziqet e detoksifikimit të shpejtë mund të shkaktojnë:

 • Atak ne zemer
 • Paranojë
 • Temperatura e lartë e trupit
 • Infeksion
 • Të përzier
 • Të vjella
 • aspiratë
 • mbytje
 • Vdekje

 

Detoksifikimi është hapi i parë drejt trajtimit të varësisë nga droga. Thjesht detoksifikimi në vetvete është shpesh i pamjaftueshëm për një shërim të suksesshëm. Një plan i plotë trajtimi i ofruar nga një strukturë rehabilitimi me reputacion do t'ju mundësojë të rikuperoni plotësisht pas detoksifikimit.

Çfarë është detoksikimi i shpejtë në Kolorado?

Detoksikimi i shpejtë në Kolorado është një temë e diskutueshme. Një pacient që i nënshtrohet një programi trajtimi të shpejtë detoksifikimi në Kolorado vihet nën anestezi deri në gjashtë orë. Gjatë kësaj kohe, një ilaç antagonist opioid si naltreksoni përdoret për të hequr ilaçet opioid nga trupi i pacientit. Detoksifikimi i shpejtë në Kolorado përdoret për të ndaluar një pacient të ndjejë efektet shkatërruese të tërheqjes. Qetësimi i pacientit dhe vendosja e tij nën anestezi i lejon ata të "flenë" gjatë procesit të tërheqjes dhe detoksifikimit.

 

A është i sigurt detoksikimi i shpejtë në Kolorado?

Ekspertët pohojnë se detoksikimi i shpejtë në Kolorado është një mënyrë e sigurt për të pastruar trupin. Është gjithashtu më e këndshme si individë që kalojnë tërheqja e opioidit mund të përjetojnë lëkundje, djersitje, të përziera dhe probleme të tjera për periudha të gjata.

 

Tërheqja e opioideve mund të marrë javë për t'u përfunduar plotësisht. Sidoqoftë, qendrat e shpejta të detoksifikimit në Kolorado mund t'u mundësojnë pacientëve të përfundojnë procesin e plotë të detoksifikimit në vetëm tre ditë. Ndërsa procesi i anestezisë zgjat vetëm disa orë, pacientët mund të mbahen në një klinikë mjekësore për monitorim më pas.

 

A funksionon detoksikimi i shpejtë në Kolorado?

Detoksikimi i shpejtë nuk mund të përdoret si zëvendësim për dhënie pas. Është një proces që ndihmon dhe i mundëson një personi të kalojë në shërim. Megjithatë, detoksifikimi i shpejtë nuk është një proces vetëm për rikuperim. Është thjesht një mënyrë për pastrimin e trupit, në mënyrë që pacientët të mund të kalojnë në rehabilitim.

 

Fusha mjekësore është e grisur nëse detoksikimi i shpejtë funksionon. Per shumicen të varur nga opioidet, pengesa më e madhe për të ndjekur rehabilitimin dhe për t'u rikuperuar nga varësia është tërheqja. Dhimbja dhe shqetësimi që mund të ketë një person nga tërheqja e gjelit të ftohtë mund t'i kthejë në përdorimin e opioideve. Prandaj, kufizimi ose ndalimi i simptomave fizike të një personi duke i lejuar ata të fokusohen në rikuperimin e plotë nëpërmjet rehabilitimit duhet të vlerësohet.

 

Çfarë ndodh pas detoksifikimit të shpejtë në Kolorado

Shumë kritikë të qendrave të detoksifikimit të shpejtë në Kolorado pretendojnë se detoksifikimi i shpejtë ndodh shumë shpejt ose se nuk siguron shërim të qëndrueshëm. Ajo që këta kritikë nuk arrijnë të kuptojnë është se detoksifikimi i shpejtë është vetëm hapi i parë në procesin e rehabilitimit në Kolorado. Një person duhet të ndjekë trajtimin e shpejtë të detoksifikimit me pjesëmarrjen në një nga rehabilitimet e shumta në Kolorado për të trajtuar problemet e tyre mendore, të sjelljes dhe emocionale.

 

Duke përfunduar një program rehabilitimi rezidencial në Kolorado pas detoksifikimit të shpejtë, individët mund të shërohen plotësisht nga varësia e tyre ndaj opioideve. Tërheqja nuk është një përvojë e këndshme dhe t'u ofrosh pacientëve mundësinë për të pakësuar ndjenjat e tyre shqetësuese fizike dhe mendore mund të përmirësojë shanset e dikujt për shërim.

Kur shumë njerëz mendojnë për qendrat e rehabilitimit në Kolorado, ata imagjinojnë objekte të zymta me pak pajisje, shumë si një spital. Sidoqoftë, ekzistojnë lloje të ndryshme qendrash rehabilitimi në Kolorado që plotësojnë nevojat e pacientëve të tyre. Një nga llojet në rritje të qendrave janë objektet luksoze të rehabilitimit në Kolorado, të cilat ofrojnë një mjedis luksoz për ata që kanë nevojë të merren me varësinë e tyre.

 

Rehabilitimet luksoze në Kolorado po rriten në popullaritet sepse ofrojnë më shumë se një mjedis të thjeshtë dhe të zymtë. Kjo lloj qendre nuk është për të gjithë, por ofron një zgjedhje për ata që kërkojnë trajtim gjatë muajit të ardhshëm deri në tre muaj, që është mesatarja e qëndrimit.

 

Cilat janë rehabilitimet luksoze në Kolorado?

Mbani në mend se termi "luks" nuk është i rregulluar që do të thotë se çdo qendër rehabilitimi në Kolorado mund të etiketohet si e tillë. Vetë termi zakonisht i referohet një qendre trajtimi luksoze që ofron një mjedis të rehatshëm shumë si një hotel luksoz. Për objektet e rehabilitimit që kualifikohen si qendra luksoze në Kolorado, ato zakonisht kanë të përbashkëtat e mëposhtme.

 • Pajisjet e dëshirueshme
 • Vendndodhja e shkëlqyer
 • Shërbimet e detoksifikimit në vend
 • Terapi të specializuara

 

Ndoshta tipari më i dukshëm në mesin e rehabilituesve luksoz në Kolorado është vendndodhja spektakolare në të cilën janë vendosur. Në fakt, takimi juaj i parë me reklamat për qendra të tilla shpesh do të shfaqë vendndodhjen e tyre që në fillim. Pajisjet e dëshirueshme shpesh përfshijnë vaska, zona ushtrimesh, pishina dhe çfarë mund të gjeni në një hotel luksoz.

 

Detoksifikimi kryhet shpesh në një spital në Kolorado ose në një institucion të veçantë nga vetë qendra e rehabilitimit. Megjithatë, qendrat luksoze të rehabilitimit në Kolorado shpesh do të kenë detoksifikimin brenda shtëpisë, i cili kryhet pasi të kontrolloheni. Së fundi, shumë qendra luksoze do të kenë terapi specifike ose të specializuara që i veçojnë ato nga objektet e tjera. Terapi të tilla mund të përfshijnë akupunkturë, masazh, trajtime spa dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të prisni të gjeni një staf shumë të kualifikuar, një program të plotë klinik përveç terapive të specializuara dhe një theks te konfidencialiteti.

 

Pse njerëzit zgjedhin rehabilitimin luksoz në Kolorado?

Siç mund të dyshoni, ka një kosto shtesë për të ndjekur një rehabilitim luksoz në Kolorado, në krahasim me objektet tradicionale që lidhen me rehabilitimin nga varësia. Plus, mund të jetë më e vështirë të kesh sigurim që mbulon objekte të tilla luksoze, megjithëse kjo mund të jetë ende e mundur duke pasur parasysh llojin e sigurimit që zotëroni.

 

A është një rehabilitim luksoz në Kolorado i duhuri për ju?

Kjo do të varet kryesisht nga lloji i trajtimit që ju nevojitet. Është e vërtetë që shumë opsione buxhetore në Kolorado ofrojnë kujdes të jashtëzakonshëm. Një qendër rehabilitimi luksoze në Kolorado mund të jetë një shpenzim i panevojshëm në krahasim. Megjithatë, ka avantazhe që ofrojnë shumë objekte rehabilitimi luksoze në Kolorado që nuk mund të krahasohen me homologët e tyre buxhetorë.

 

Previous: Rehabs në Florida

Next: Rehabilitimi i Hollivudit

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.