Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Rehabs në Teksas

 

Me zemra të mëdha sa vetë shteti dhe mikpritje për të rivalizuar temperaturat e tij të larta, Teksasi është pothuajse përkufizimi i vetë hijeshisë jugore. Kjo mikpritje jugore shtrihet edhe në qendrat rehabilituese në Teksas, të cilat ofrojnë komoditete shtëpiake së bashku me objektet private në çdo klimë që dëshironi. Nga fshatrat relaksuese te qytetet gjallëruese në çdo gjë, nga shkretëtira në male në moçal, dhe gjithçka në mes.

 

Trajtimi i rikuperimit në Teksas vjen me një gamë të gjerë regjimesh trajtimi, që do të thotë se Lone Star State ka diçka për të gjithë. Qendrat e trajtimit të Teksasit janë veçanërisht të spikatura për programet e saj ekzekutive, ekskluzive që ofrojnë plane izoluese për anëtarët e shoqërisë së profilit të lartë; dhe grupi i programeve të tij të përqendruara te besimi.

 

Besimi është rrënjosur në shumë regjime rikuperimi që në ditët e para të programit origjinal me 12 hapa dhe shpirtërorja ka qenë e lidhur pozitivisht me shërimin dhe parandalimin e rikthimit shumë herë gjatë viteve. Si rezultat, shumica e programeve teksas ofrojnë një nivel terapie që mbështetet nga kornizat ekzistuese fetare11.GR Uhl, GF Koob dhe J. Cable, Neurobiologjia e varësisë – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 17 tetor 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6767400/; ose ofrojnë programe të dizajnuara për t'u përshtatur me praktikën fetare të një individi.

 

Diçka për të gjithë në Rehabs në Teksas

 

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se të gjitha regjimet e ofruara në Teksas janë të bazuara në besim. Teksasi është i njohur në nivel kombëtar për skenën e tij muzikore dhe terapia muzikore shpesh është pjesë e ofertave të shumë qendrave. Muzika në terapi ndihmon për të lidhur dhe përqendruar trupin dhe mendjen, në të njëjtën mënyrë që mund të kaloni kohë jashtë.

 

Jo vetëm kaq, por shumë hektarë të hapësirës së jashtme dhe natyra e pandërprerë janë vende kryesore për aktivitete të tilla si ecja, ngjitja në shkëmb dhe kajak. Disa programe ekzekutive me bazë në qytet ofrojnë gjithashtu ekskursione në aktivitete të tilla si pjesë e planeve të tyre të trajtimit, duke ofruar komoditetin e luksit dhe komoditetin së bashku me fuqitë restauruese të botës natyrore për të sjellë diversitet në regjimet e tyre.

 

Si një nga shtetet më të mëdha, është qetësuese për shumë pacientë të dinë se udhëtimi në Lone Star State për trajtim rehabilitues është lehtësisht i arritshëm, me aeroporte të shumta. Shumë qendra rikuperimi ofrojnë shërbime grumbullimi nga aeroporti në objektet e tyre, ndërsa disa madje ofrojnë një shërbim shoqërues të matur ku shoqëruesi do të udhëtojë me ju në fluturim.

 

Ky shërbim mund të jetë i dobishëm nëse mendimet ndërhyrëse rreth shtimit ose përdorimit gjatë udhëtimit janë një shqetësim për ju. Shokët esëll janë shpesh të rëndësishëm në shumë programe rehabilitimi në vend dhe në mbarë botën. Duke siguruar një lidhje me një shoqërues të matur para se të dilni nga avioni, shumë qendra sigurojnë që udhëtimi dhe rikuperimi juaj të fillojë sa më shpejt dhe sa më lehtë që të jetë e mundur.

 

Në përgjithësi, qendrat e trajtimit në Teksas vijnë në një gamë të gjerë, të ndërtuara brenda dhe së bashku me korniza të shumta, dhe ushqehen nga miqësia dhe gatimi i preferuar në shtëpi për të cilin shteti është i famshëm. Të krijuara për t'ju dhënë një shtëpi larg shtëpisë për ta bërë rikuperimin tuaj sa më të thjeshtë që të jetë e mundur, programet e Teksasit ofrojnë po aq për pacientin e shtëpisë sa për atletin aventurier.

Zgjidhni një qendër rehabilitimi në Teksas

 

Një program rehabilitimi në Teksas, ose shkurt rehabilitimi, është një formë e mbikëqyrur trajtimi që është krijuar për t'i dhënë fund varësisë së një personi ndaj drogës dhe/ose alkoolit. Qendrat e rehabilitimit në Teksas tradicionalisht fokusohen në ndihmën e një individi për të marrë ndihmë nga droga dhe alkooli; megjithatë, më shumë programe janë krijuar për të ndihmuar njerëzit me një sërë çështjesh të tilla si shqetësimet e shëndetit mendor, depresioni, ankthi, çrregullimet e të ngrënit, kumari dhe varësia ndaj lojërave video.

 

Rehabilitimet me cilësi të lartë nuk trajtojnë vetëm simptomat e një personi, por mund të adresojnë problemet themelore që i kanë shkaktuar ato në radhë të parë. Programet e trajtimit të rehabilitimit në Teksas u ofrojnë klientëve mundësinë për të mësuar të jetojnë pa substancat që i lidhin ata. Mjetet e mësuara i lejojnë klientët të largohen nga objekti dhe të kthehen në jetën e tyre të përditshme të aftë për të jetuar më shëndetshëm, duke përqafuar plotësisht rimëkëmbjen afatgjatë.

 

Si të zgjidhni një qendër rehabilitimi në Teksas

 

Të dish se ke nevojë për ndihmë për t'i dhënë fund abuzimit me substancat dhe marrja e asaj ndihme janë dy gjëra shumë të ndryshme. Mund të jetë e lehtë të identifikoni se keni nevojë për ndihmë për të hequr qafe keqpërdorimin e substancave dhe/ose problemet e shëndetit mendor. Në fakt, gjetja e një programi shërimi dhe ndjekja e trajtimit të varësisë rezidenciale në Teksas mund të jetë përfundimisht çështja që ju pengon të gjeni shërim afatgjatë.

 

Nuk ka pasur kurrë më shumë opsione në Teksas për keqpërdorimin e substancave dhe trajtime të shëndetit mendor sesa ka sot22.TD e Shërbimeve Shëndetësore Shtetërore, Plani i Veprimit të Agjencisë për të adresuar përdorimin e substancave, Plani i veprimit të Agjencisë për trajtimin e përdorimit të substancave.; Marrë më 17 tetor 2022, nga https://www.dshs.texas.gov/substance-use-action-plan/. Mund të jetë plotësisht dërrmuese kur më në fund uleni dhe kërkoni një program rikuperimi në Teksas ose kërkoni zgjedhjen e rehabilitimit të duhur. Ju ose të dashurit tuaj mund të pyesni veten se si do të gjeni ndonjëherë ofruesin e duhur të trajtimit të Teksasit. Gjetja e ofruesit të duhur nuk duhet të jetë e vështirë dhe ndjekja e disa këshillave mund t'ju japë ndihmën e nevojshme.

 

1. Kuptoni se ndihma është e nevojshme në Teksas

 

Është jetike që të mos prisni shumë për të marrë ndihmën e nevojshme ose për të ndihmuar një person të dashur.

 

2. Merrni një vlerësim nga një profesionist në Teksas

 

Ju mund të merrni një vlerësim profesional nga një psikiatër në Teksas ose një ofrues i shëndetit mendor përpara se të angazhoheni në një program trajtimi. Takimi me një këshilltar për mbështetjen e shëndetit mendor ju lejon të bëni pyetje dhe të mësoni rreth opsioneve të mundshme të rehabilitimit të Teksasit.

 

3. Gjetja e një ofruesi të rehabilitimit në Teksas

 

 • A duket objekti rezidencial i sigurt, komod dhe a i plotëson nevojat tuaja në aspektin mjedisor?
 • Çfarë terapish ofrojnë?
 • Çfarë komoditetesh kanë?
 • Sa banorë kanë?

 

4. Vizitoni objektet

 

Nuk është gjithmonë e mundur, por nëse mund të vizitoni qendrën e rehabilitimit në Teksas, kjo mund t'ju ndihmojë të vendosni përfundimisht se ku të shkoni.

 

5. Filloni sa më shpejt

 

Pasi të zgjidhni një rehabilitim, duhet të zgjidhni një datë fillimi. Rehabilitimi nuk është një festë, kështu që fillimi sa më shpejt është mënyra ideale për të marrë ndihmë. Pasi të zgjidhni datën tuaj të fillimit, komunikoni me qendrën e rehabilitimit rezidencial për të zbuluar se çfarë duhet të merrni me vete.

Ka mbi 509 objekte trajtimi në Teksas. Megjithatë, mund të jetë e vështirë të dihet se cila qendër trajtimi në Teksas do t'ju mundësojë të shëroheni plotësisht. Marrja e vendimit për të ndjekur një nga qendrat e shumta të rehabilitimit nuk është e lehtë dhe mund të jetë dërrmuese.

 

Ka një sërë objektesh rehabilitimi në Teksas dhe këto qendra ofrojnë një sërë programesh për individët që kërkojnë shërim nga abuzimi me drogën dhe alkoolin. Një nga pyetjet kryesore që mund të keni është, a duhet të merrni pjesë në rehabilitimin në Lone Star State? Për shkak të vëllimit të lartë të qendrave në Teksas, mund të keni objekte afër. Dhe mbani mend, Rehabs në Tx ofrojnë nivele të ndryshme të kujdesit. Jo të gjitha objektet e Teksasit janë të njëjta dhe as nuk ofrojnë të njëjtën sasi kujdesi.

 

Çfarë duhet të kontrolloni kur zgjidhni një rehabilitim:

 

 • Niveli i abuzimit aktual të substancave
 • Çdo gjendje mjekësore që ndodh bashkë
 • Çdo problem i përbashkët i shëndetit mendor
 • Çdo problem i varësisë nga droga
 • Përpjekjet e mëparshme për të lënë duhanin

 

Një nga aspektet më të rëndësishme për t'u marrë parasysh kur zgjedh një rehabilitim janë strategjitë e tij për maturi afatgjatë. Shumë shpesh, individët shkojnë në qendra në Tx, por rikthehen kur kthehen në shtëpi. Një strukturë rehabilitimi me cilësi të lartë do t'ju japë mjetet e nevojshme për të vazhduar maturinë gjatë pas largimit nga objekti. Stafi i rehabilitimit do t'ju mësojë teknika të ndryshme për të vazhduar rikuperimin.

 

Teksasi është një destinacion popullor për individët që kërkojnë të heqin dorë nga droga dhe alkooli. Rehabilitimet në Teksas kanë qenë shpëtimtari për mijëra individë që vuajnë nga të gjitha llojet e varësisë. Nga objektet private te qendrat e financuara nga shteti, Lone Star State është vendi ideal për njerëzit që të gjejnë ndihmën që u nevojitet.

 

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për drogë dhe alkool, lojëra të fatit, internet dhe lojëra, ose forma të tjera të çrregullimeve të shëndetit mendor, ka të ngjarë të ketë një strukturë për trajtimin e varësisë në Teksas me specialistë të aftë për të ndihmuar. Klientët mund të zgjedhin nga njësitë spitalore dhe rezidenciale ose programet ambulatore. Ka gjithashtu shumë qendra rehabilitimi luksoze të nivelit të lartë në Teksas që ofrojnë një ndjenjë hoteli me pesë yje që u japin individëve ndihmë të ekspertëve si në seancat një-me-një ashtu edhe në grup.

 

Trajtimi i varësisë në Teksas nuk është gjithmonë programi tradicional me 12 hapa që shumë individë presin të jetë. Programet e trajtimit janë të shumëllojshme dhe ofrojnë një sërë planesh me porosi të ndërtuara për të eliminuar për mirë varësinë dhe çrregullimet e shëndetit mendor.

 

Pse zgjodhët trajtimin në Teksas?

 

Rehabilituesit rreth Teksasit mirëpresin njerëz nga e gjithë bota dhe me prejardhje të ndryshme. Për shkak të numrit të individëve që kërkojnë të jenë të kthjellët dhe të eliminojnë kushtet e tyre themelore, një numër i konsiderueshëm rehabilitimesh në shtet janë krijuar. Shumë ekspertë të varësisë dhe shëndetit mendor janë zhvendosur në Teksas për të punuar në qendrat e trajtimit. Pasja e ekspertëve në këtë fushë për të mbikëqyrur trajtimin e bën Teksasin një shtrat të nxehtë për trajtimin e varësisë.

 

Llojet e rehabilitimit në Teksas

 

Teksasi ka një sërë qendrash trajtimi rehabilitimi të gjitha në një vend. Shteti është një nga të paktët që ofron klinika të ketaminës. Një klinikë ketamine është e specializuar në terapinë me infuzion me ketamine IV për trajtimin e depresionit, vetëvrasjes, ankthit, OCD, PTSD, sindromës komplekse të dhimbjes rajonale (CRPS/RSD) dhe dhimbjeve të tjera kronike.

 

Adoleshentët mund të gjejnë ndihmën që u nevojitet në shumë qendra rehabilitimi të trajtimit të Teksasit. Nga çrregullimet e shëndetit mendor të tilla si ADHD te video-lojërat e varësisë, qendrat e rehabilitimit të adoleshentëve u ofrojnë prindërve ndihmë kur fëmijët e tyre kanë shkuar në një rrugë shkatërruese.

 

Qendrat luksoze të rehabilitimit në Teksas ofrojnë një qëndrim të ngjashëm me një vendpushim me pesë yje. Banorët do të gjejnë terrene të harlisur, pishina të bukura dhe dhoma fitnesi që rrisin përvojën e rehabilitimit. Trajtimi rezidencial në Teksas ka programe ekspertësh që trajtojnë të gjithë pacientin dhe jo vetëm varësinë për një kohë të shkurtër. Trajtimet holistike dhe të bazuara në prova u japin pacientëve mundësinë për të shëruar çështjet themelore që shkaktuan varësinë e tyre.

 

Pas viteve të abuzimit me substancat dhe përjetimit të ciklit të varësisë, vizita në një strukturë rezidenciale për varësinë në Teksas ose në një qendër ambulatore është shansi për të filluar përsëri.

 

Ndryshimi është pozitiv dhe trajtimi në Teksas mund t'ju largojë nga zakonet tuaja të vjetra. Megjithatë, jo të gjithë njerëzit e pëlqejnë ndryshimin. Disa janë kundër ndryshimit dhe nuk e shohin atë të dobishëm. Përjetimi i një mjedisi të ri gjatë rehabilitimit mund të pengojë procesin e rikuperimit. Në vend që të përjetojnë ndryshime rreth tyre, këta individë preferojnë ndryshime nga brenda.

 

Nëse nuk keni vendosur ende nëse do të merrni pjesë në trajtimin e abuzimit me substanca rezidenciale në Teksas ose larg shtëpisë, mund të merrni parasysh disa nga të mirat dhe të këqijat e rehabilitimit të Teksasit më poshtë.

 

Përparësitë e Texan Rehabs

 

Një nga arsyet më të njohura për zgjedhjen e një qendre rehabilitimi në Teksas është kostoja. Qëndrimi në një rehabilitim në Teksas për kujdes rezidencial ose ambulator mund të jetë shumë më me kosto efektive sesa të shkoni në një rehabilitim jashtë shtetit ose jashtë shtetit. Distanca mund të jetë një faktor masiv në marrjen e ndihmës nga një person. Abuzimi me substancat e tyre mund të jetë aq i keq saqë largimi nga zona e Teksasit është një nga arsyet më domethënëse që individi nuk merr ndihmë.

 

Ju mund të zbuloni se kostoja e objektit të trajtimit të drogës dhe alkoolit në Teksas është e njëjtë me atë që është diku tjetër. Megjithatë, këto nuk janë shpenzimet e vetme që do të bëni. Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh koston e udhëtimit për të arritur në destinacionin përfundimtar të rehabilitimit në Teksas. Kostoja e fluturimit ose e makinës për në një rehabilitim që nuk është Teksas mund ta bëjë të kushtueshëm pjesëmarrjen në objekt. Sigurimi juaj mjekësor mund të mbulojë koston e qëndrimit të rehabilitimit në Teksas, por është e rrallë që ofruesi i sigurimit të mbulojë koston e udhëtimit dhe akomodimit nëse është e nevojshme.

 

Një faktor tjetër për t'u marrë parasysh është se ndjekja e një rehabilitimi jashtë zonës së Teksasit do të thotë që mund të mos keni miq ose familje për t'u rikthyer. Ka shumë qendra trajtimi rehabilitimi në Teksas që ofrojnë terapi familjare në ditët e sotme. Këto rehabilitime janë ideale nëse planifikoni të qëndroni afër shtëpisë. Kjo ju jep një shans për t'u rilidhur me miqtë dhe familjen me të cilët mund të keni humbur kontaktin. Udhëtimi në një rehabilitim parandalon miqtë dhe familjen të marrin pjesë në seancat e terapisë familjare. Mbështetja është jetike për dikë që të arrijë maturinë.

 

Qëndrimi në Teksas ju lejon të përdorni burimet që rehabilitimi ka krijuar në një nivel të rajonit të Teksasit. Këto lidhje dhe burime që ka ndërtuar rehabilitimi mund të rezultojnë të jenë të dobishme për ju. Ka të ngjarë të ketë një rrjet këshilltarësh, takimesh, grupesh mbështetëse, programesh pune dhe sponsorësh me të cilët do të lidheni pasi të largoheni nga rehabilitimi. Kjo mund t'ju ndihmojë të qëndroni të matur falë kujdesit afatgjatë që do të merrni.

 

Nëse keni nevojë të qëndroni në shtëpi dhe të punoni dhe nuk mund t'i kushtoni rehabilitimit 24/7, programet ambulatore të qendrave të Teksasit janë opsione të shkëlqyera. Këto lehtësisht ju lejojnë të merrni trajtim jetësor të abuzimit me substanca ndërsa jetoni jetën tuaj pothuajse normale.

 

Përfitimet e Rehabs në Teksas

 

 • Kosto-efektive
 • Njohur me burime dhe mjete
 • Krijimi i rrjetit mbështetës
 • Përfshirja e familjes
 • Më shumë programe dhe opsione afatgjata
 • Shumëllojshmëri opsionesh ambulatore në Teksas
 • Strategjitë e përballimit

 

Disavantazhet e qendrave të rehabilitimit teksas

 

Ashtu si me çdo gjë, ka disa të këqija për të mirat, dhe një rehabilitim për trajtimin e varësisë nuk është i ndryshëm. Nëse jetoni në Teksas, atëherë një qendër rehabilitimi lokale mund të mos ju përshtatet për një sërë arsyesh. Ndoshta më e rëndësishmja është se mund të ofrojë nxitës për rikthim. Rehabilitimi lokal nuk ju nxjerr plotësisht nga mjedisi që keni përjetuar. Kjo do të thotë, ju mund të largoheni nga rehabilitimi pas përfundimit të programit dhe menjëherë të ktheheni në rrethet e miqve dhe vendet që çuan në përdorimin e drogës fillimisht.

 

Nëse po përpiqeni të lini një marrëdhënie abuzive dhe të merrni trajtim në të njëjtën kohë, një rehabilitim lokal mund të mos sigurojë distancën e nevojshme për t'u larguar nga një partner abuziv. Siguria është jetike për burrat dhe gratë që kërkojnë distancë nga një partner abuziv. Vizita e një rehabilitimi më larg mund të sigurojë një distancë të sigurt për individin. Gjithashtu mund t'u japë atyre distancën dhe kohën për të kuptuar se jeta është më e mirë pa partnerin abuziv në jetën e tyre.

 

Rehabilituesit në shtetin e Teksasit mund t'ju shpërqendrojnë për t'ju penguar të përmirësoheni. Miqtë dhe familja janë më të afërt, shkaktarët mund të jenë më të bollshëm dhe mund të jetë e lehtë të vendosësh për të lënë trajtimin dhe rikthimin. Qëndrimi në një rehabilitim teksas e bën më të lehtë për ju që të largoheni nga trajtimi. Do t'ju duhet të merreni me çështjet e jetës në nivel lokal, të cilat mund të parandalojnë rikuperimin. Ekziston madje një shans që të shihni njerëz nga e kaluara juaj në rehabilitim, gjë që mund të ketë një ndikim negativ në shërimin tuaj.

 

Probleme me Texan Rehabs

 

 • Shkaktarë të shumtë të drogës
 • Opsione të kufizuara trajtimi
 • Më shumë shpërqendrime
 • Mungesa e anonimitetit
 • Mungesa e sigurisë
 • Më e lehtë për të lënë

 

Pse shumica e njerëzve zgjedhin Texan Rehabs

 

Në përgjithësi, shumica e njerëzve që kërkojnë trajtim zgjedhin një abuzim me substanca qendër rehabilitimi në Teksas. Arsyeja për zgjedhjen e një opsioni rehabilitimi në Teksas është për shkak të komoditetit dhe afërsisë që ofron me punën dhe shtëpinë. Ka një sërë faktorësh të tjerë që mund të kontribuojnë në vendimin për të ndjekur rehabilitimin në shtet, përveç të qenit pranë familjes dhe miqve.

 

Pavarësisht nga opsioni që zgjidhni, është e rëndësishme të keni një rrjet solid mbështetës miqsh me familjen. Kjo jo vetëm që e bën procesin e trajtimit më të mirë dhe më shpërblyes, por do të thotë që ka të ngjarë të qëndroni të matur pas përfundimit të rehabilitimit. Është gjithashtu jetike të zgjidhni një rehabilitim me mjete, burime dhe një rrjet grupesh për të punuar me ju pas trajtimit. Një program i kujdesit të mëvonshëm siç është një IOP është i rëndësishëm për të mbështetur rikuperimin.

Rehabs në Abilene, Teksas

Rehabs në Alief, Teksas

Rehabs në Allen, Teksas

Rehabs në Amarillo, Teksas

Rehabs në Arlington, Teksas

Rehabs në Atascocita, Teksas

Rehabs në Austin, Teksas

Rehabs në Baytown, Teksas

Rehabs në Beaumont, Teksas

Rehabs në Brownsville, Teksas

Rehabs në Bryan, Teksas

Rehabs në Carrollton, Teksas

Rehabs në Cedar Park, Teksas

Rehabs në College Station, Teksas

Rehabs në Conroe, Teksas

Rehabs në Corpus Christi, Teksas

Rehabs në Cypress, Teksas

Rehabs në Dallas, Teksas

Rehabs në Denton, Teksas

Rehabs në Edinburg, Teksas

Rehabs në El Paso, Teksas

Rehabs në Flower Mound, Teksas

Rehabs në Fort Worth, Teksas

Rehabs në Frisco, Teksas

Rehabs në Garland, Teksas

Rehabs në Grand Prairie, Teksas

Rehabs në Hjuston, Teksas

Rehabs në Irving, Teksas

Rehabs në Killeen, Teksas

Rehabs në Kingwood, Teksas

Rehabs në zonën Kingwood, Teksas

Rehabs në Laredo, Teksas

Rehabs në League City, Teksas

Rehabs në Lewisville, Teksas

Rehabs në Longview, Teksas

Rehabs në Lubbock, Teksas

Rehabs në McAllen, Teksas

Rehabs në McKinney, Teksas

Rehabs në McKinney, Teksas

Rehabs në Mesquite, Teksas

Rehabs në Midland, Teksas

Rehabs në Mission, Teksas

Rehabs në Missouri City, Texas

Rehabs në New Braunfels, Teksas

Rehabs në Odessa, Teksas

Rehabs në Pasadena, Teksas

Rehabs në Pearland, Teksas

Rehabs në Pelly, Teksas

Rehabs në Pharr, Teksas

Rehabs në Plano, Teksas

Rehabs në Richardson, Teksas

Rehabs në Round Rock, Teksas

Rehabs në San Angelo, Teksas

Rehabs në San Antonio, Teksas

Rehabs në Sugar Land, Teksas

Rehabs në Temple, Teksas

Rehabs në The Woodlands, Teksas

Rehabs në Tyler, Teksas

Rehabs në Waco, Teksas

Rehabs në Wichita Falls, Teksas

Rehabs në Williamson, Teksas

 • 1
  1.GR Uhl, GF Koob dhe J. Cable, Neurobiologjia e varësisë – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 17 tetor 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6767400/
 • 2
  2.TD e Shërbimeve Shëndetësore Shtetërore, Plani i Veprimit të Agjencisë për të adresuar përdorimin e substancave, Plani i veprimit të Agjencisë për trajtimin e përdorimit të substancave.; Marrë më 17 tetor 2022, nga https://www.dshs.texas.gov/substance-use-action-plan/

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.