Rehab luksoz në Teksas

Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Aleksandër Bentli

Shqyrtuar nga Dr Ruth Arenas

Zbuloni Rehab luksoz në Teksas

 

Rehabilitimi luksoz në Teksas ofron mjedise të sigurta dhe të rehatshme për individët me probleme të keqpërdorimit të substancave. Gama e lehtësive që ofrojnë këto rehabilitime luksoze mund të jetë një nxitje tërheqëse për t'i ndihmuar pjesëmarrësit të qëndrojnë në rehabilitim më gjatë. Nga ekzekutivi special, te programet profesionale dhe ambientet e ngjashme me banjën, rehabilitimet luksoze mund të ndihen si më shumë në shtëpi për ata që janë mësuar me jetesën luksoze.

 

Ka shumë arsye për të zgjedhur një strukturë rehabilitimi luksoz në Teksas, por një gjë që mund të kryesojë listën është se sa mikpritës do të jenë. Shteti ka një reputacion të plotë për të qenë miqësor dhe i ngrohtë – gjë që ka kuptim kur merrni parasysh madhësinë e tij si dhe motin gjatë gjithë vitit.

 

Një qendër rehabilitimi në Teksas që është e rehatshme dhe luksoze mund të ndihmojë në lehtësimin e betejave që lidhen me shërimin e varësisë. Sipas një raporti, 27,078 banorë të Teksasit kërkuan trajtim në një institucion të varësisë nga droga dhe alkooli në 202011. Helen Moss, Përdorimi i substancave për herë të parë në vitin e kaluar në mesin e adoleshentëve të Teksasit 2011-2015 | Statista, Statista.; Marrë më 17 tetor 2022, nga https://www.statista.com/statistics/670488/past-year-first-time-substance-use-teens-texas/, duke treguar se shumë njerëz në zonën e Teksasit luftojnë me një formë të çrregullimit të përdorimit të substancave (SUD).

 

Pse të zgjidhni rehabilitimin luksoz në Teksas?

 

Ka shumë arsye për të zgjedhur një strukturë rehabilitimi luksoz në Teksas, por një gjë që mund të kryesojë listën është se sa mikpritës do të jenë. Shteti ka një reputacion të plotë për të qenë miqësor dhe i ngrohtë – gjë që ka kuptim kur merrni parasysh madhësinë e tij si dhe motin gjatë gjithë vitit.

 

Peizazhet e ndryshme të Teksasit me siguri do të kënaqin çdo nevojë shpirtërore. Pavarësisht nëse po kërkoni ngushëllim në fshat, një nxitje gjallëruese nga peizazhet e qytetit ose diçka më shpirtërore dhe natyrore si Parku Kombëtar Big Bend i ka të gjitha për preferencat tuaja.

 

Teksasi është një shtet i famshëm për motin e tij të nxehtë, por gjithashtu ka disa mikroklima të ndryshme që mund të ndikojnë në disponimin tuaj. Zonat përgjatë Bregut të Gjirit përjetojnë temperatura shumë më të buta që variojnë nga 46 ° F deri në 92 ° F në varësi të vitit kur shkoni. Në kontrast megjithëkëtë, tufa veriore bëhet goxha e ftohtë gjatë muajve të dimrit me uljet ndonjëherë nën zero gradë celsius (32 Fahrenheit).

Ndërmarrjet kryesore

 • Në Teksas, ka shumë qendra të mira rehabilitimi nga droga, por vetëm disa luksoze

 • Kur zgjidhni një qendër luksoze rehabilitimi të drogës, sigurohuni që të bëni pyetje në lidhje me cilësinë e kujdesit

 • Planet e trajtimit me porosi janë të rëndësishme për programet luksoze të trajtimit të varësisë nga droga dhe alkooli në Teksas

 • Qëndrimi minimal i rekomanduar për një program shtrimi luksoz në Teksas është 90 ditë

Përkufizimi i rehabilitimit luksoz në Teksas

 

Një rehabilitim luksoz në Teksas është një lloj objekti për trajtimin e varësisë nga droga që kujdeset për njerëzit e mësuar me pajisje të nivelit të lartë dhe jetesë luksoze. Qendra e trajtimit do të përfshijë të gjithë elementët e nevojshëm për të bërë një qëndrim jashtëzakonisht të rehatshëm të pacientëve. Këto mund të përfshijnë sa vijon:

 

 • Terapia e bazuar në prova, siç është terapia kognitive-sjellëse
 • Medikamente për çrregullimin e përdorimit të opioideve
 • Planet individuale të trajtimit
 • Trajtimi me diagnozë të dyfishtë
 • Programe të specializuara (p.sh. LGBTQ, veteranët, profesionistët e kujdesit shëndetësor, etj.)
 • Programet private të rehabilitimit

 

Çfarë e bën një rehabilitim teksan një strukturë luksoze apo të nivelit të lartë?

 

Disa nga gjërat që njerëzit kërkojnë përfshijnë:

 

 • Kredencialet e jashtëzakonshme të stafit.
 • Sidomos pajisjet luksoze.
 • Theksi mbi privatësinë

Zgjedhja e një rehabilitimi luksoz në Teksas

 

Në Teksas, ka shumë qendra të mira rehabilitimi nga droga, por vetëm disa luksoze. Mund të jetë e vështirë të vendosësh se cilin të zgjedhësh, sepse është e rëndësishme të mbani mend se qëllimi është rikuperimi afatgjatë, jo vetëm një mjedis i bukur.

 

Kur zgjidhni një qendër luksoze rehabilitimi nga droga, sigurohuni që të bëni pyetje në lidhje me cilësinë e kujdesit që do të marrin pjesëmarrësit. Kjo përfshin pyetje në lidhje me kredencialet dhe trajnimin e ekipit, cilat modalitete trajtimi janë në përdorim, nëse qendra mund të trajtojë çrregullimet e diagnostikimit të dyfishtë dhe nëse plani i trajtimit është i personalizuar për çdo individ.

 

Kontrolloni Kredencialet e Stafit

 

Një gjë që u mungon shumë programeve të rehabilitimit është një ekip klinikësh, profesionistësh mjekësorë dhe psikiatërsh të trajnuar. Shumë programe të trajtimit të drogës udhëhiqen nga specialistë të nivelit më të ulët të certifikuar të varësisë apo edhe njerëz laikë. Varësia shpesh bashkë-ndodh me sëmundjen mendore, e cila njihet si një diagnozë e dyfishtë. Një institucion rehabilitimi që trajton varësinë dhe çrregullimet mendore që ndodhin së bashku, ka nevojë për staf të kualifikuar mirë.

 

Në mënyrë ideale, ekziston një ekip plotësisht i kredencializuar që përfshin një ekip psikiatrik, një psikolog dhe terapistë të tjerë të trajnuar për varësinë e nivelit master ose më lart. Kredencialet për të kërkuar përfshijnë MD, Ph.D., LCDC, LMFT, RN, MSN, LMSW dhe LPC.

 

Vlerësoni planet e trajtimit me porosi

 

Planet e trajtimit me porosi janë të rëndësishme për programet luksoze të trajtimit të varësisë nga droga dhe alkooli. Individët në trajtim kërkojnë një plan të personalizuar që plotëson nevojat e tyre specifike. Kohëzgjatja e qëndrimit në një program rehabilitimi luksoz duhet t'i përshtatet klientit, i cili shpesh është i ndryshëm nga ajo që kompania e sigurimeve mendon se është e përshtatshme. Stafi i pranimeve duhet të jetë i gatshëm të avokojë në emrin tuaj për të marrë mbulimin që ju nevojitet. Alkoolizmi dhe varësia ndaj drogës dëmtojnë të gjithë trupin, kështu që një plan trajtimi rehabilitimi luksoz duhet të jetë holistik. Trajtimi holistik është krijuar për të shëruar të gjithë personin, duke përfshirë trupin, mendjen dhe shpirtin. Për të kapërcyer varësinë, trupi duhet të shërohet.

 

Terapi në Rehab luksoz në Teksas

 

Terapitë janë mënyra të ndryshme për të ndihmuar njerëzit me probleme. Një qendër trajtimi me cilësi të lartë të drogës ofron lloje të ndryshme terapish që janë provuar se funksionojnë. Plani i trajtimit personal i krijuar për çdo klient duhet të përfshijë një kombinim të terapive tradicionale dhe terapive moderne.

 

Disa pjesëmarrës kanë nevojë për mbështetje shtesë mjekësore ose psikiatrike për diagnozën e dyfishtë. Terapitë tradicionale përfshijnë një shumëllojshmëri të modaliteteve të terapisë një-në-një dhe seancave në grup. Burrat dhe gratë kanë shqetësime specifike gjinore që shpesh përfshijnë çështje të marrëdhënieve ose prindërimit. Një rehabilitim luksoz do të ofrojë gjithashtu terapi eksperimentale të bazuara në prova, të tilla si terapia me kuaj, meditim, joga, muzikë ose terapi arti. Mund të ketë masazh, akupunkturë dhe trajtime të tjera.

 

Rimëkëmbja e varësisë fizike dhe mendore në Teksas

 

Shëndeti i trupit tuaj është një tjetër shqetësim brenda një programi të kujdesit holistik. Një plan specifik për fitnesin fizik është gjithashtu një veçori në rehabilitimin luksoz. Ky plan duhet të përshtatet për të përmbushur nevojat e klientit. Terapia mjekësore e të ushqyerit (MNT) është gjithashtu një pjesë e rëndësishme e një programi trajtimi të nivelit të lartë. Ushqimi i servirur duhet të shërojë dhe ushqejë trupin që është dëmtuar nga varësia.

 

Një dietë e shëndetshme mbështet një humor të qëndrueshëm dhe redukton stresin, si dhe redukton dëshirat për drogë dhe alkool. Së fundi, dieta duhet të trajtojë çdo gjendje mjekësore që personi mund të ketë. Në një mjedis rehabilitimi luksoz, vaktet janë të dizajnuara nga një nutricionist profesionist dhe janë jashtëzakonisht të shijshme.

 

Plani i Kujdesit Afatgjatë

 

Instituti Kombëtar për Abuzimin me Droga (NIDA) mbështet kërkimet që dëshmojnë se suksesi afatgjatë në maturi arrihet më së miri kur individi i nënshtrohet një periudhe më të gjatë të trajtimit të varësisë. Qëndrimi minimal i rekomanduar për një program spitalor është 90 ditë. Disa njerëz kërkojnë kohë shtesë dhe programi duhet t'i lejojë ata të qëndrojnë për aq kohë sa është e nevojshme.

 

Është i rëndësishëm një plan i vazhdueshëm i kujdesit që kalon gradualisht çdo person nga programi i spitalit me strukturim të lartë në pavarësi të plotë. Në një botë të përsosur, më pak të strukturuar, kujdesi i vazhdueshëm është nën të njëjtin ekip menaxhues për të siguruar një vazhdimësi të kujdesit.

 

Rehab luksoz i krishterë në Teksas

 

Me popullsinë e tij të madhe të krishterë, Teksasi ka një numër të madh rehabilitimesh të bazuara në besim. Besimi mund të jetë një aspekt i rëndësishëm në jetën tuaj të përditshme dhe ju mund të dëshironi që ai të përfshihet edhe në procesin e trajtimit nëse kjo është diçka që vlen për ju personalisht ose shpirtërisht, sepse më shumë se 73% për qind e programeve të varësisë në Amerikë përfshijnë elementë të bazuar në spiritualitetin brenda kurrikulën e tyre që do të thotë se këtu ka shumë që presin vetëm në emër

 

Opsionet e rehabilitimit luksoz në Teksas

 

Ka shumë mundësi për rehabilitimin e drogës në Teksas, por jo të gjitha janë luksoze dhe kanë staf profesional. Përdorni Locatorin tonë të Hartave të Teksasit për të gjetur Rehabs pranë meje në Teksas.

 

Kostoja e rehabilitimit luksoz në Teksas

 

Kostoja e trajtimit të rehabilitimit luksoz në Teksas varet nga faktorë të ndryshëm. Për shembull, mënyrat e pagesës janë një faktor që mund të ndikojë në koston e një pacienti nga xhepi. Duke përdorur përfitime individuale të sigurimit, kostoja nga xhepi i një programi trajtimi rehabilitimi mund të ulet në mënyrë drastike (ose të bëhet krejtësisht inekzistente).

 

Megjithatë, shtrirja e mbulimit tuaj të sigurimit për trajtim ndryshon në varësi të llojit specifik të sigurimit që keni. Përveç kësaj, do të bëjë ndryshim nëse merrni pjesë në një strukturë trajtimi që është në rrjet me sigurimin e tyre, sepse kjo do të zvogëlojë koston për shërbimet.

 

Faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në koston e përgjithshme të trajtimit përfshijnë kohëzgjatjen e kohës që personi qëndron në trajtim dhe llojin e trajtimit që ai merr.

 

 

Tjetër: Rehab falas në Teksas

 • 1
  1. Helen Moss, Përdorimi i substancave për herë të parë në vitin e kaluar në mesin e adoleshentëve të Teksasit 2011-2015 | Statista, Statista.; Marrë më 17 tetor 2022, nga https://www.statista.com/statistics/670488/past-year-first-time-substance-use-teens-texas/
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.