Më ndihmo të ndaloj

Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Help Me Stop është një ofrues në rritje rehabilitimi me bazë në Mbretërinë e Bashkuar që premton 'rehabilitim në botën reale'. Qendrat e tyre ofrojnë një model që ndonjëherë përshkruhet si rehabilitim intensiv ambulator ose 'dayhab'. Me dy qendra në Londër - dhe më shumë të hapura - dhe një ofertë në internet, Help Me Stop premton një opsion praktik për ata që po luftojnë jo vetëm me varësinë, por edhe duke siguruar rehabilitimin.

 

Vlera e dayhabit në Help Me Stop

 

Rehabilitimi në spital shpesh shihet si standardi i artë kur bëhet fjalë për trajtimin e varësisë. Duke e vendosur pacientin në vend dhe në një mjedis të kontrolluar, trajtimi intensiv mund të bëhet pa streset dhe sforcimet e jetës së zakonshme që shkaktojnë rikthim. Por trajtimi në spital nuk është pa disavantazhe.

 

Për shumë njerëz, rehabilitimi në spital thjesht nuk është një opsion. Disa mund të kenë punëdhënës që nuk do t'i lirojnë dhe ata nuk mund të përballojnë të humbasin punën e tyre. Të tjerët mund të kenë familje për të cilën duhet të kujdesen. Dhe, për shumë, kostoja është penguese. Objektet e spitalit shpesh mund të kushtojnë rreth 1,250 dollarë në ditë, dhe me qëndrimet që zakonisht zgjasin katër deri në gjashtë javë, ato nuk janë gjerësisht të përballueshme.

 

Help Me Stop ofron një opsion për ata që kanë nevojë për mbështetjen e një rehabilitimi, por nuk mund të qëndrojnë në një strukturë rezidenciale. Premton (dhe jep) mbështetje intensive në një program të strukturuar që u lejon atyre të vazhdojnë jetën e tyre normale, ndërkohë që kushtojnë më pak se disa ditë në një objekt rezidencial.

 

Si funksionon më ndihmo të ndaloj

 

Ka shumë kërkime mbi varësinë dhe rehabilitimin, si dhe shumë njerëz që e kanë kapërcyer varësinë pa një përvojë formale rehabilitimi. Më ndihmo të ndaloj, prandaj, kërkon atë pasuri të njohurive për të vënë në vend të gjithë komponentët e rehabilitimit që e bëjnë suksesin më të mundshëm. Programet e tyre bazohen në udhëzimet ndërkombëtare për trajtimin e varësisë, duke ofruar një përzierje të terapisë dhe punës në grup, të mbështetur me mbështetje mjekësore nëse kërkohet, për të ndihmuar të varurin në udhëtimin e tij drejt abstinencës.

 

Si opsionet e tyre personalisht ashtu edhe ato online ndjekin një model të ngjashëm, me programe dhe mbështetje intensive gjashtëjavore.

 

Seanca terapi intensive në Help Me Stop

 

Më ndihmo të ndaloj përdorimin e qasjes së mirënjohur me 12 hapa. Edhe pse kjo u zhvillua nga Alkoolizmi Anonim, dhe ndoshta është akoma më i lidhur me to, është një kornizë e zakonshme për grupet mbështetëse të varësisë. Klientët e Help Me Stop do të marrin pjesë, për katër javët e para, pesë seanca grupore në javë, duke rënë në tre në javë për dy javët e tyre të fundit. Në këto grupe, ata do të japin dhe do të marrin mbështetje nga grupi ndërsa mësojnë për varësinë e tyre dhe si të merren me të.

 

Këto plotësohen me seanca javore terapie një-për-një. Këto përdorin terapi konjitive të sjelljes. Kjo është një terapi praktike, që synon të ndihmojë pacientët të kuptojnë se si funksionon varësia e tyre në jetën reale dhe të zhvillojnë strategji dhe teknika për ta menaxhuar atë. Ai përforcohet me praktikën ndërmjet seancave dhe qëllimi është që pacienti, në mënyrë efektive, të bëhet terapisti i vetvetes, duke identifikuar se si mendimet dhe ndjenjat e tyre ndikojnë në veprimet e tyre dhe anasjelltas, dhe si të ndërmarrin hapa praktikë për të ndryshuar sjelljen e tyre.

 

Mbështetja e familjes në Help Me Stop

 

Rehabilitimi i mirë do të ofrojë gjithmonë mbështetje për familjen dhe rrjetin e gjerë të një të varuri. Të kesh një rrjet mbështetës do të përmirësojë shanset për rikuperim, por vetëm nëse mbështetja ofrohet në mënyrën e duhur. Të dashurit mund të kërkojnë ndryshim ose të lëshojnë ultimatume për shkak të dashurisë së tyre, por nuk janë të dobishëm për dikë që është kapur në një cikël shtimi.

 

Help Me Stop ofron mbështetje falas për familjen, e cila mund të jetë thelbësore gjatë një modeli dayhab pasi anëtarët e familjes mund të jenë, pa dashje, pjesë e ciklit të varësisë, ndoshta për shkak të stresit të shkaktuar nga dinamika e familjes ose çështjet e bashkëvarësisë. Ndihmomë Mbështetja e familjes së Stop do të ndihmojë familjen e të droguarit dhe të dashurit e tyre të kuptojnë se si mund të luajnë një rol për ta ndihmuar të droguarin të shërohet dhe të kthehet në një jetë familjare të dashur.

Help Me Stop ofron një program rehabilitimi me cilësi të lartë. Rehabilitimi i tyre është i strukturuar për të ofruar terapi, mbështetje dhe llogaridhënie që e bëjnë më të mundshëm rikuperimin e suksesshëm. Qoftë për shkak se rehabilitimi në spital është i pamundur, ose thjesht i pakëndshëm, Help Me Stop ofron një opsion rehabilitimi të provuar dhe të përballueshëm për ata që kërkojnë të mposhtin varësitë e tyre.

Kujdesi i mëtejshëm në Help Me Stop

 

Rehabilitimi është një proces dhe nuk ka kurrë një pikë të qartë në të cilën personi i varur kalon nga rehabilitimi në një shërim të përjetshëm. Dhe me rikthimi ndodh më shpesh menjëherë pas përfundimit zyrtar të rehabilitimit, kujdesi i mëtejshëm është jetik.

 

Modeli Dayhab i Help Me Stop shmang tronditjen e përfundimit të një qëndrimi rezidencial. e tyre program intensiv ambulator gjithashtu ka një rënie të lehtë, me pak më pak seanca grupore në javët e fundit, duke ndihmuar klientin në përshtatjen e tyre për rikuperim.

 

Megjithatë, kjo i shtohet kësaj me tre muaj kujdes pasues pa pagesë. Këto grupe javore u ofrojnë atyre që fillojnë shërimin e tyre mundësinë për t'u rikthyer në një mjedis mbështetës ku mund të ndajnë dhe të zgjidhin problemet dhe sfidat që kanë hasur.

 

Më ndihmo të ndaloj çmimin dhe opsionet

 

Help Me Stop ofron dy opsione të ndryshme kostoje, ose ballë për ballë në një nga vendndodhjet e tyre, ose në internet. Në të dyja rastet, modeli ka një fleksibilitet të integruar. Klientët mund të zgjedhin midis 'përcjelljeve' të ndryshme për t'iu përshtatur stilit të tyre të jetesës. Ata me fëmijë, për shembull, mund të zgjedhin seancat gjatë ditës ndërsa fëmijët e tyre janë në shkollë, ndërsa ata në punë mund të ndjekin seancat e mbrëmjes. Si opsionet personalisht ashtu edhe ato në internet që ndjekin modele të ngjashme, praktike më të mira, të trajtimit të varësisë, kështu që për shumë njerëz zgjedhja mund të varet nga komoditeti apo edhe preferenca.

 

Të dyja opsionet kanë çmime shumë konkurruese, duke ofruar trajtim të individualizuar gjashtëjavor me vetëm 3,000 £ (4,000 dollarë) për trajtimin ballë për ballë dhe 1,500 £ (2,000 dollarë) për trajtimin online. Duke kushtuar një pjesë të çmimit të rehabilitimit në spital, Help Me Stop ofron një mundësi realiste rehabilitimi për njerëzit për të cilët një ndihmë e tillë më parë ishte e paarritshme. Dhe ndjekja e modeleve të vendosura të trajtimit do të thotë se është efektive; modeli dayhab u krijua nga qendra e qytetit binjak në Los Anxhelos dhe 76% e klientëve të tyre janë të pastër nëntë muaj pas përfundimit të programit, një shkallë e pabesueshme suksesi kur studimet zakonisht gjejnë shkallë të rikthimit prej të paktën 40%.

 

Help Me Stop ofron një program rehabilitimi me cilësi të lartë. Rehabilitimi i tyre është i strukturuar për të ofruar terapi, mbështetje dhe llogaridhënie që e bëjnë më të mundshëm rikuperimin e suksesshëm. Qoftë për shkak se rehabilitimi në spital është i pamundur, ose thjesht i pakëndshëm, Help Me Stop ofron një opsion rehabilitimi të provuar dhe të përballueshëm për ata që kërkojnë të mposhtin varësitë e tyre.

më ndihmo të ndaloj spitalin ambulator
Më ndihmo të ndaloj rehabilitimin ambulator
Help_Me_Stop_dayhab
më ndihmo të ndaloj ditëhabin
më ndihmo të ndaloj rishikimin
më ndihmo të ndaloj rehabilitimin në botën reale

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.