depresion

Kapërceni Depresionin Situativ

Kapërceni Depresionin Situativ

Depresioni situativ është një lloj depresioni dhe çrregullimi i shëndetit mendor afatshkurtër që lidhet me stresin. Ky lloj depresioni mund të prekë një person dhe të shkaktojë një sërë problemesh të shëndetit fizik dhe mendor. Një nga aspektet kryesore të depresionit të situatës është se si...

Lexo më shumë
depresioni sezonal

Kuptimi dhe trajtimi i depresionit sezonal

Shenjat e Depresionit Sezonal përfshijnë humbjen e interesit për aktivitetet që ju pëlqejnë, lodhjen dhe mungesën e energjisë, ndryshimet në modelet e gjumit, ndjenjat e mungesës së shpresës dhe pavlefshmërisë, vështirësi në përqendrim ose ndryshime në oreks. Trajtimi i Depresionit Sezonal përfshin marrjen e sa më shumë dritës së diellit, terapi profesionale...

Lexo më shumë
barërat e këqija dhe depresioni

Barërat e këqija dhe Depresioni

Mënyra në të cilën trupi thith dhe përpunon një antidepresant mund të ndikohet nga barërat e këqija. Prandaj, fuqia e mjekimit të depresionit mund të jetë më pak efektive. Marihuana pengon metabolizimin e barnave antidepresive. Duke mos pasur fuqinë e duhur të antidepresantëve, një person mund të...

Lexo më shumë
rrisin gaba në mënyrë natyrale

Si të rritet GABA në mënyrë natyrale

I njohur ndryshe si acidi gama-aminobutirik, GABA është një neurotransmetues që lidhet me një qëndrim më të relaksuar, gjumë më të mirë dhe ulje të tensionit, ankthit dhe stresit. Trupi juaj prodhon GABA e cila rrit komunikimin midis qelizave të trurit tuaj. Përveç kësaj, GABA gjithashtu ndërvepron me receptorët në...

Lexo më shumë
Qendrat e trajtimit të depresionit

Qendrat e trajtimit të depresionit

Qendrat rezidenciale të trajtimit për depresionin vijnë në shumë forma dhe madhësi, por qasja ndaj trajtimit dhe shërimit është shpesh e ngjashme. Zakonisht, pacientët marrin një lloj terapie të rregullt individuale, kohë të udhëhequr nga komuniteti dhe aktivitete të tjera që ndihmojnë në zbutjen dhe shërimin e simptomave. Pasi kaloi kohë...

Lexo më shumë
vetmia

Ndjehem i vetmuar

Ndjenjat e vetmisë mund të vijnë për shkak të një sërë arsyesh. Ju mund të jeni transferuar në një qytet ose qytet të ri ku nuk njihni askënd. Ju duhej të lëviznit për punën tuaj, por për shkak se nuk keni lidhje shoqërore në...

Lexo më shumë
Rehabilitimi i depresionit

Rehabilitimi i depresionit

Për shkak të formave të ndryshme të depresionit dhe simptomave të tyre të ndryshme, një rehabilitim i depresionit mund t'i ndihmojë individët të përballen shumë më mirë sesa një klinikë tradicionale ambulatore. Rehabs u ofrojnë klientëve profesionistë shumë të trajnuar që shpesh kanë punuar me mysafirë që shfaqin lloje të ndryshme të depresionit. Kjo...

Lexo më shumë
alkoolit dhe depresionit

Alkooli dhe Depresioni

Alkooli dhe depresioni shkojnë krah për krah. Kur një person ndihet i mërzitur, ata priren të pinë më shumë alkool për të përmirësuar mënyrën se si ndihen. Lehtësimi që një person ndjen shpesh është i përkohshëm ose i rremë. Sapo individi të kthjellet, ai ndihet i dëshpëruar, i ulët,...

Lexo më shumë
depresioni pas lënies së alkoolit

Depresioni pas lënies së alkoolit

Depresioni pas lënies së alkoolit nuk është një gjë e thjeshtë apo e lehtë për t'u përballuar, por nuk është e pazakontë dhe nuk jeni vetëm. Marrja e hapit për të hequr alkoolin nga jeta juaj ishte e rëndësishme dhe diçka që do të jeni mirënjohës për pjesën tjetër të...

Lexo më shumë