Droga K2 (erëza)

Me autor Hugh Soames

Redaktuar prej Aleksandër Bentli

Shqyrtuar nga Dr Ruth Arenas Matta

Çfarë është K2?

Spice Drug K2

K2 është një nga barnat më të fuqishme në botë që disponohet sot. Jo vetëm që është i fortë, por është një ilaç i lirë për t'u marrë. Kombinimi i fuqisë dhe çmimit e bën K2 jashtëzakonisht të rrezikshëm1Brents, Lisa K. dhe Paul L. Prather. "Fenomeni K2/Erëza: Shfaqja, identifikimi, legjislacioni dhe karakterizimi metabolik i kanabinoidëve sintetikë në produktet e temjanit bimor - PMC." PubMed Central (PMC), 24 shtator 2013, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4100246.. Ju mund ta njihni K2 me emrin e rrugës, "erëz". Sipas të dhënave nga Qendrat e Kontrollit të Helmimeve në Shtetet e Bashkuara, nga viti 2009 deri në vitin 2020, organizata mori një rritje alarmante të thirrjeve për erëza. Gjatë asaj periudhe kohore, Qendrat e Kontrollit të Helmimeve shkuan nga 14 thirrje në 3,572 rreth erëz.

Në varësi të zonës së SHBA-së, përdorimi i K2 ndryshon. Ajo ka qenë e shfrenuar në rajone dhe zona të caktuara në krahasim me të tjerat. Verilindja është goditur rëndë nga K2 vitet e fundit me një numër mbidozash të raportuara të drogës vdekjeprurëse. Vetëm Washington DC ka përjetuar një rritje të pabesueshme prej 128% në mbidozat e K2 që nga viti 2019. Pra, çfarë është K2?

Çfarë është ilaçi K2?

K2 është një emër i dhënë për një numër kanabinoidësh sintetikë. Ilaçi krijohet duke vendosur kimikate të prodhuara nga njeriu në material bimor të copëtuar dhe të tharë. K2 njihet në botën e drogës si një drogë projektuese. Kjo do të thotë se K2 është një përbërje e ngjashme me kanabisin, megjithëse ndryshon në disa mënyra. Prandaj, erëza është e ligjshme në shtetet amerikane ku marihuana nuk është e ligjshme. K2 ndikon në truri i njeriut i ngjan shumë kanabisit, por është më i fuqishëm.

Kanabinoidët sintetikë shkaktojnë një përgjigje sa më të fortë në tru. Hulumtimet kanë zbuluar se kanabinoidet sintetike janë rreth 660 herë më të fortë se kanabisi. Efektet anësore neuropsikiatrike të krijuara nga kanabinoidet sintetike mund të jenë jashtëzakonisht vdekjeprurëse, ose nëse jo vdekjeprurëse, shumë më kërcënuese për jetën.

Efektet anësore të zakonshme të kanabinoidëve sintetikë janë psikoza, agjitacioni, ankthi dhe nervozizmi. Disa përdorues mund të përjetojnë konvulsione dhe konvulsione, të vjella, rritje të rrezikut për goditje në tru, rritje të presionit të gjakut, anomali të ritmit të zemrës dhe dhimbje gjoksi. Përveç kësaj, mund të ndodhë dështimi i veshkave dhe sulmi në zemër2Parajuli, Priyanka, etj. "Shfletoni revista sipas subjektit." Shfletoni revista sipas subjektit, www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/20009666.2020.1781349. Qasur më 11 tetor 2022..

Rreziqet e marrjes së K2?

Ka një sërë rreziqesh kur merrni K2 duke përfshirë efektet mendore, fizike dhe të sjelljes.

Efektet mendore të drogës Spice

 • Humor i ngritur
 • Eufori
 • Çlodhje
 • Qetësi
 • Të menduarit krijues
 • Ndjenjat e mirëqenies
 • Ankth
 • Ngatërrim
 • Paranojë

Efektet fizike të marrjes së erëzave (K2)

 • Shkalla e rritur e zemrës
 • Marramendje
 • Të përzier
 • Të vjella
 • Të qenët i përgjumur
 • Dritë e bardhë
 • Kumbues në vesh
 • Ndjeheni i ngathët

Efektet e sjelljes së marrjes së K2

 • Perceptimi i ndryshuar
 • Të menduarit deluzional
 • Shkëputja nga realiteti
 • hallucinations
 • Sjellje agresive

Rreziqet dhe rreziqet e erëzave

Një nga rreziqet imediate të konsumimit të K2 përfshin mendimet për vetëvrasje, ritmin e rritur dhe të shpejtë të zemrës dhe të vjellat.

Mund të shfaqen gjithashtu probleme shëndetësore afatgjata. Kjo perfshin:

 • Presion i lartë i gjakut
 • Ulje e furnizimit me gjak në zemër
 • Konfiskimet
 • Dëmtimi i veshkave
 • psikozë
 • shkëputje
 • Ideacion vetëvrasës

Si përdoret K2?

K2 përdoret ashtu si shumica e drogave të tjera ilegale. Zakonisht rrotullohet në cigare ose pihet në tuba. E disponueshme në formë të lëngshme duke e lejuar atë të përdoret në cigare elektronike. Individët mund të pijnë erëza duke e bërë edhe më të lehtë marrjen e tyre kurdo dhe kudo që duan.

Pirja e duhanit K2 nuk është mënyra e vetme për ta konsumuar atë. Erëza mund të pihet në çaj bimor ose të konsumohet nëpërmjet një ushqimi. Spice është e vështirë të zbulohet në testet e drogës. Prandaj, individët mund të marrin erëza për të maskuar barna të tjera.

Në një kohë, K2 shitej kryesisht në dyqane komoditeti dhe dyqane kryesore. Megjithatë, kjo ka ndryshuar me kalimin e viteve. Ajo po shitet gjithnjë e më shumë në rrugë për shkak se dyqanet janë të mençur ndaj dëmeve të K2. Krahas disponueshmërisë së K2 nga shitësit ambulantë, ajo po shitet gjithnjë e më shumë në internet.

Blerja e drogës në internet i lejon individët që më pas ta rishesin atë në rrugë. Edhe pse shpesh tregtohet si marihuanë sintetike dhe e sigurt, nuk ka asgjë sintetike dhe të sigurt në erëza. Shitja dhe tregtia ndërkombëtare e erëzave është e vështirë të gjurmohet në krahasim me drogat e tjera të paligjshme.

Pse përdoret K2?

K2 përdoret për të njëjtat arsye si drogat e tjera ilegale. Përdoret si një mënyrë për t'i shpëtuar realitetit ose për të përmirësuar emocionet ose gjendjet mendore. Njerëzit përdorin erëza për t'u ndjerë më mirë, për të kryer më mirë aktivitete ose për shkak të kuriozitetit.

Fatkeqësisht, ka shumë njerëz në botë që përdorin K2 sepse besojnë se është një drogë më e sigurt se kanabisi ose substanca të tjera të paligjshme. Ky është një gabim pasi K2 është jashtëzakonisht i fuqishëm dhe vdekjeprurës. Spice ndonjëherë tregtohet si marihuanë sintetike për ta bërë atë të duket më pak e rrezikshme.

Megjithatë, kjo thjesht nuk është e vërtetë. Dyqanet shesin K2 në banak në ambalazhe shumëngjyrëshe. Kjo tërheq vëmendjen e blerësve dhe u jep atyre siguri se erëza është e sigurt për t'u konsumuar. Siç u tha më parë, Spice përdoret nga përdoruesit e paligjshëm të drogës për të maskuar substanca të tjera gjatë testeve të drogës. Nëse duhet t'i nënshtroheni testimit të rregullt të drogës për punë ose arsye të tjera, atëherë mund të përdorni K2 për të parandaluar që testi të zbulojë barna të tjera.

Përdoruesit kronikë të erëzave zhvillojnë tolerancë dhe varësi. Këto janë dy tipare të rëndësishme të varësisë. Duke krijuar një tolerancë, ilaçi bëhet më pak efektiv me kalimin e kohës edhe pse varësia rritet.

 A është K2 ilegale?

Përgjigja e thjeshtë kjo është, 'po'. Megjithatë, variacionet e drogës janë të paligjshme. Prodhuesit mund të shmangin çështjet e paligjshme/ligjore duke ndryshuar formulën. Duke ndryshuar vetëm një përbërës të K2 që është i jashtëligjshëm, prodhuesit mund ta bëjnë substancën legale për t'u shitur klientëve.

Si të kuptoni nëse ju ose dikush është i varur nga K2?

Kanabinoidet sintetike janë shumë të varur. Simptomat janë të dukshme tek njerëzit që përdorin K2. Nëse jeni të shqetësuar se një i dashur po përdor Spice, atëherë jini në vëzhgim për këto simptoma:

 • Vështirësi me përgjegjësitë në shtëpi, shkollë apo punë
 • Përdorimi i erëzave vazhdon të rritet me kalimin e kohës
 • Një sasi e madhe kohe shpenzohet duke përdorur erëza, duke kërkuar për drogën ose duke e marrë atë
 • Nuk mund të reduktohet përdorimi i K2
 • Përdorimi i erëzave në situata potencialisht të rrezikshme
 • Injorimi i problemeve të përsëritura ose të vazhdueshme psikologjike dhe/ose fizike për shkak të përdorimit të K2
 • Vazhdimi i përdorimit të Spice pavarësisht efekteve sociale dhe personale
 • Përjetimi i simptomave të tërheqjes kur ndërpritet përdorimi i K2

Nuk është e lehtë t'i japësh fund varësisë. Rehab ndihmon përdoruesit e Spice të detoksifikohen në mënyrë të sigurt përpara se të fillojnë trajtimin. Trajtimi i rehabilitimit mund të sigurojë njohuri për të ndaluar përdorimin e ardhshëm të erëzave.

 

I mëparshëm: Lollipop Actiq Fentanyl

Tjetër: A abuzon adoleshenti im me kamzhik dhe balona?

 • 1
  Brents, Lisa K. dhe Paul L. Prather. "Fenomeni K2/Erëza: Shfaqja, identifikimi, legjislacioni dhe karakterizimi metabolik i kanabinoidëve sintetikë në produktet e temjanit bimor - PMC." PubMed Central (PMC), 24 shtator 2013, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4100246.
 • 2
  Parajuli, Priyanka, etj. "Shfletoni revista sipas subjektit." Shfletoni revista sipas subjektit, www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/20009666.2020.1781349. Qasur më 11 tetor 2022.
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.