Paula Shields

Paula Shields, Njohje e jashtëzakonshme

Paul Shields ka udhëhequr një karrierë magjepsëse në industrinë e rehabilitimit. Përgjatë viteve të punës së saj në industri, Shields ka punuar si këshilltare, menaxhere klinike dhe aktualisht, si Shefe e Shërbimeve Terapeutike. Në maj 2021, Shields u emërua në pozicionin e Shefit të Shërbimeve Terapeutike, një rol që ka ardhur nga vite përvojë.

 

Ajo filloi karrierën e saj në abuzimin e substancave dhe kujdesin e shëndetit mendor për shkak të një interesi për shëndetin e grave. Dëshira e Shield për të punuar me gratë fillimisht buronte nga të jetuarit me varësi dhe trauma. Çështjet e saj të varësisë dhe trauma personale ishin një shtytës i fuqishëm për ndryshim. Pasi e kuptoi se rimëkëmbja ishte një mundësi, Shields e pranoi atë me krahë hapur. Ajo edukoi dhe fuqizoi veten për të punuar me gratë dhe për t'u mundësuar atyre të shërohen nga varësia dhe trauma gjithashtu.

 

Shields filloi karrierën e saj në trajtimin e varësisë në vitin 2001. Fillimisht ajo punoi në një qendër mbështetëse për HIV si akupunkturiste e veshit në Irlandë. Rrugëtimi i saj i karrierës vazhdoi në rolin e Koordinatores së Shërbimeve Mbështetëse. Përvoja e Shields i mundësoi asaj të punonte me një sërë klientësh, duke përfshirë ata që vuajnë nga HIV tek njerëzit që jetojnë të pastrehë për shkak të shëndetit të tyre mendor dhe/ose varësive. Shields më vonë u kthye në arsim për të fituar një kualifikim të Mësimdhënies dhe Menaxhimit të Shkrim-leximit dhe Aftësive Thelbësore dhe Përgatitja për të Mësuar në Sektorin e Mësimit gjatë Gjithë Jetës (PTLLS) për të punuar me ata njerëz për t'i ndihmuar ata të avancojnë aftësitë e tyre për të lexuar dhe shkruar.

 

Në vitin 2009, Shields iu bashkua Youth at Risk, një organizatë bamirëse në Mbretërinë e Bashkuar, si trajner dhe menaxher regjistrimi. Ajo ofroi klasa intensive të zhvillimit personal për të rinjtë në rrezik së bashku me edukatorët.

 

Karriera e saj vazhdoi të përparonte deri në vitin 2017 kur Shields iu ofrua një pozicion në Grupin Cabin të Tajlandës. Atje, ajo ishte Drejtoreshë e Programit dhe ndihmoi në hartimin dhe zbatimin e programit të trajtimit të organizatës që i përgjigjet gjinisë, i informuar për traumat, i njohur si Rise. Programi 10-javor u bë një nga themelet e trajtimit të rimëkëmbjes së Cabin Group. Rise është një model i trajtimit të varësisë gjinore që integron modulet e aftësive DBT, grupet e procesit terapeutik, terapinë e artit, vëmendjen, Yoga, TRE, EMDR dhe Terapinë Somatike të Përjetimit.

 

Paula Shields këshillonte klientët ndërsa punonte si drejtore e programit të rehabilitimit. Duke punuar në Cabin Group, misioni i Shields ishte të fuqizonte njerëzit që të kërkonin shërim dhe të jetonin në mundësi. Ishte një mision që ajo e mori shumë seriozisht dhe mijëra klientë përjetuan shërimin me ndihmën e saj.

 

Në fund të vitit 2020, Paula Shields u largua nga Cabin Group pas më shumë se tre vitesh punë me rehabilitimin. Ajo iu bashkua një qendre trajtimi në rritje në Skoci. Fillimisht si drejtues terapeutik, Shields kaloi në rolin e Shefit të Shërbimeve Terapeutike pak kohë më vonë.

Paula Shields

Paula Shields në shtyp

South China Post Morning

John Derry Serenity Vista