Bob Forres; Shtëpia Oro

Bob Forrest është sinonim i shfaqjes televizive Celebrity Rehab me Dr Drew si një këshilltar që flet drejt dhe drejt gjuajtjes. Udhëtimi i Forrestit për t'u bërë një lider në këshillimin për varësinë filloi për shkak të betejave të tij me varësinë. Ai vizitoi qendrat e rehabilitimit në 24 raste përpara se të arrinte përfundimisht maturinë në 1996.

 

Që kur fitoi maturi, Forrest është bërë një nga këshilltarët kryesorë në botë për varësinë kimike dhe punon në Kaliforninë jugore me një sërë individësh që kërkojnë lirinë nga varësitë e tyre. Para se të punonte si këshilltar për varësinë, Forrest ishte në një rrugë shumë të ndryshme. Në vitet 1980, ai ishte i pari i grupeve të shumta dhe i fërkonte bërrylat me akte të reja si Red Hot Chili Peppers dhe Guns and Roses.

 

Pavarësisht publikimit të një numri të rekordeve të vlerësuara nga kritikët, Forrest gjeti varësinë nga droga si një temë që përsëritej në jetën e tij. Përfaqësuesi magnetik u quajt një "xhevahir në skenë" në vitet 1980. Megjithatë, përdorimi i tij i drogës dhe alkoolit bëri që shumë njerëz të pyesin se kur - jo nëse - Forrest do ta shkatërronte veten.

 

Përdorimi i drogës dhe sjellja e Bob Forrestit nga ajo shkaktoi një përçarje midis tij dhe shokëve të bandës. Pas periudhave të shumta në rehabilitim, ishte një arrestim i vitit 1996 që çoi në përfundimin se Forrest ishte plotësisht i pastër. I njohur si "një nga narkomanët më të këqij" nga Dr Drew Pinksy, Bob Forrest ishte jashtë kontrollit përpara se të qëndronte pesë-javor në burg. Pas lirimit, Forrest filloi një jetë të matur. Ai lau enët në kafenenë Millie's në Silver Lake, Kaliforni ndërsa merrte pjesë në takimet e rimëkëmbjes me 12 hapa. Ishte shumë larg nga vendi ku Forrest kishte qenë vetëm vite më parë.

 

Bob Forrest u bë këshilltar pothuajse rastësisht falë një takimi të rastësishëm me Pinksy dhe ka lulëzuar në rol që atëherë. Ai njihet si një këshilltar i aftë për të arritur tek të varurit më të vështirë. Forrest vazhdoi të punojë si drejtor klinik dhe në bordin për Programin e Ndihmës së Muzikantëve/MusiCares për pesë vjet dhe tetë vjet këshillim në Spitalin Las Encinas në Pasadena. Në vitin 2010, ai u bë bashkëthemelues i Oro House Malibu, një strukturë luksoze rehabilitimi.

 

Filozofia e trajtimit dhe shërbimet e këshillimit të ish-muzikantit kanë sjellë realitet për një numër klientësh, duke u mundësuar atyre të gjejnë maturi. Lista e klientëve të Bob Forrest është e gjerë dhe shtrihet në të gjithë botën. Ndërsa shumë njerëz e shohin Forrest-in në Celebrity Rehab të VH1 me Dr Drew dhe besojnë se ai është një mashtrim, e vërteta nuk mund të ishte më larg nga perceptimi. Forrest është një këshilltar pa kuptim që u flet të vërtetën klientëve. Është qasja e Forrestit ndaj shërimit që e ka ndihmuar atë të bëhet një nga liderët në botë në trajtimin e varësisë.

 

Në vitin 2008, Bob Forrest, së bashku me mikun dhe kolegun Pinksy, filluan punën në një seri televizive realiteti bazuar në punën e rehabilitimit të varësisë. Forrest donte t'i tregonte botës se rehabilitimi nuk ishte shaka pas një numri të famshëm të Hollivudit të listës A që hynë në programe trajtimi. Që atëherë, Forrest dhe Pinksy kanë punuar në një sërë programesh rehabilitimi të bazuara në realitet, duke përfshirë Sober House dhe Celebrity Rehab.

 

Kujtimet e Forrestit u publikuan në vitin 2013. Me titull Duke vrapuar me monstra, ai detajon përvojën e Forrestit me drogën dhe alkoolin dhe karrierën në muzikë dhe këshillim.