Alastair Mordey; Jetesa Alpha Sober në Chiang Mai

Alastair Mordey filloi karrierën e tij në abuzimin e substancave duke punuar me njerëz në të gjithë Londrën veriore. Mordey punoi drejtpërdrejt me ata që vuanin nga abuzimi me substancat, të cilët po luftonin në rrugë çdo ditë. Midis 2005 dhe 2010, Mordey drejtoi një projekt informues që mëson abstinencën dhe reduktimin e dëmit. Duke prerë dhëmbët në rrugë, Mordey e pa abuzimin e substancave në një mënyrë të ndryshme nga shumë prej bashkëkohësve të tij.

 

Pasi gjeti sukses në Londrën veriore, Alastair Mordey e ktheu vëmendjen e tij në Azi. Atje, ai u bë një pionier i trajtimit të varësisë në kontinent. Pranimi i abuzimit të substancave nga kultura aziatike është shumë i ndryshëm nga ai në perëndim dhe sfidat e kontinentit e bënë Mordey të mësonte dhe të përshtatte mënyrat e tij.

 

Ndërsa punonte në abuzimin e substancave në Azi, Alastair Mordey u bë një aksioner themelues në Cabin Group në Tajlandë. Roli i tij përfshinte gjithashtu arkitektin kryesor klinik dhe ndihmoi në ndërtimin e programeve që individët përjetonin në objektin e trajtimit. Që nga themelimi i tij, Cabin Group është bërë qendra më e madhe rezidenciale në botë e varësisë jashtë Shteteve të Bashkuara.

 

Alastair Mordey krijoi programin The Edge për të punuar me njerëzit që luftojnë me varësinë. Programi përdor elemente trajnimi Muay Thai dhe Triathlon për të ndihmuar të rinjtë të kapërcejnë varësitë e tyre ndaj substancave. Mordey u bë një nga specialistët e parë që u fokusua në trajtimin e të rinjve për çështjet e tyre të abuzimit me substancat. Programi Edge fokusohet tek meshkujt e moshës 16 deri në 30 vjeç.

 

Programi Edge nuk është i vetmi model i rëndësishëm i rimëkëmbjes Alastair Mordey i krijuar në Cabin Group. Ai ishte autor i metodës klinike të organizatës Recover Zones. Modeli është një model trajtimi "të gjitha varësitë" që trajton varësitë kimike dhe procesore. Modeli i Zonave të Rimëkëmbjes përdor parimet e abstinencës me 12 hapa të shoqëruar me terminologjinë laike. Ai shtohet nga meditimi i ndërgjegjes.

 

Së bashku me ndihmën e njerëzve që të kapërcejnë varësitë e tyre dhe të qëndrojnë të pastër, Alastair Mordey është vendosur si një folës dhe shkrimtar i njohur motivues për varësinë. Ai shfaqet rregullisht në qarkun e konferencave ndërkombëtare, duke folur për varësinë dhe abuzimin me substancat, dhe shfaqet në media për të diskutuar temat.

 

Si specialist i abuzimit me substancat, Mordey ka një mentalitet me pesë shtylla që ai e përdor për të ndihmuar individët në luftën e tyre. Pesë shtyllat përfshijnë: Ruajtjen e abstinencës, të mësuarit për të sakrifikuar të tashmen për të ardhmen, duke i shërbyer të tjerëve, të mësojmë se si të rregullojmë emocionet tona dhe të zhvillojmë një sens qëllimi. Duke përdorur këto pesë shtylla, Mordey ka qenë në gjendje të arrijë shumë njerëz dhe t'i ndihmojë ata të shërohen nga vitet e luftës.

 

Në shkurt 2020, Mordey themeloi Alpha Sober Living, një program këshillimi dhe mësimi elektronik rezidencial dhe online për të ndihmuar njerëzit me varësitë e tyre. Alpha Sober Living ofron këshilla, edukim, vlerësim dhe trajtim të plotë për varësinë.

 

Alpha Sober Living doli nga një shtëpi esëll burrash në qytetin Chiang Mai të Tajlandës. Programi i rikuperimit fokusohet në terapitë e bazuara në trup, të informuara për traumat, duke përfshirë frymëmarrjen, vëmendjen dhe jogën, dhe stërvitjen e forcës. Në shkurt 2020, Alpha Sober Living ristrukturoi qasjen e saj për të përfshirë një rehabilitim në internet për klientët jashtë shtetit.

 

Nga rrugët e Londrës veriore e deri te puna me të sëmurët nga abuzimi me substancat në Tajlandë, karriera e Mordey-t e ka çuar atë nëpër botë. Në të njëjtën kohë, ai e ka lejuar atë të prekë jetën e mijëra njerëzve në luftën kundër alkoolit dhe drogës.