Mësoni më shumë rreth Meth Teeth

Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Aleksandër Bentli

Shqyrtuar nga Michael Por

Dhëmbët Meth: Çfarë u bën Meth Dhëmbëve Tuaj?

 

Metamfetamina është një drogë që shpesh njihet edhe si kristal, akull, shpejtësi, xhami dhe shumë emra të tjerë. Është një ilaç që mund të përdoret në mënyra të ndryshme. Mund të injektohet, tymohet dhe gërhihet. Disa individë mund ta marrin ilaçin në formë pilule. Është shumë problematike dhe efekti që ky lloj droge mund të ketë tek një individ nuk është i vogël.

 

Kur meth përdoret nga dikush, mund të shkaktojë hiperaktivitet, të vjella, diarre, pagjumësi, ulje të oreksit, gulçim, vështirësi në frymëmarrje dhe dridhje. Kur përdoret rregullisht dhe me kalimin e kohës, mund të shkaktojë deluzione, paranojë, ankth, sjellje të dhunshme, rrahje të parregullta të zemrës, presion të lartë të gjakut, sulm në zemër dhe goditje në tru. Efektet e këtij ilaçi nuk janë të vogla dhe shumë shpesh janë të pakthyeshme. Disa njerëz që përdorin metamento mund të kenë gjithashtu probleme me dhëmbët e tyre1Ye, Tao, et al. "Efekti i abuzimit me metamfetaminën në kariesin dentar dhe sëmundjet periodontale në një qytet të Kinës Lindore - PMC." PubMed Central (PMC), 10 janar 2018, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5763656..

Çfarë është Meth Teeth dhe Meth Mouth?

 

Dhëmbët met ose goja e meta është një pasojë e përdorimit të meta për të cilën shumë njerëz e dinë mirë. Dhëmbët met shpesh përshkruhen si të nxirë, të rënë, të copëtuar, të njollosur dhe të kalbur. Mund të jetë e thjeshtë të thuash që dikush po përdor ose ka përdorur metatomatik për shkak të mënyrës se si janë prekur dhëmbët e tyre.

 

Disa simptoma të tjera të gojës ose dhëmbëve metas mund të përfshijnë:

 

 • Fryma e keqe
 • Bluarje dhëmbësh
 • Shtrëngimi i dhëmbëve
 • dëmtimit të dhëmbëve
 • Sëmundja e mishrave të dhëmbëve
 • periodontitis
 • malcim nullesh
 • Bllokoj
 • Goja e thatë
 • Mungojnë dhëmbë
 • Dhëmbët e lëshuar

Çfarë i shkakton dhëmbët Met dhe Gojën Met?

 

Thuhet se ka shkaqe fiziologjike dhe psikologjike të meta. Shkaqet psikologjike të dhëmbëve met do të përfshijnë ato që nuk i kalben drejtpërdrejt dhëmbët, por ato që lejojnë kalbjen e dhëmbëve. Kjo ndodh shpesh për shkak të efekteve emocionale dhe të sjelljes që meta ka në tru dhe tek individi që po përdor këtë substancë. Efektet e meta mund të zgjasin diku nga 12-15 orë. Pak a shumë në varësi të individit.

 

Gjatë kësaj kohe, individi fokusohet në efektet që ka droga në trurin e tij dhe përvojën e tij. Higjiena dentare nuk është prioritet dhe kjo periudhë kohore është një periudhë e gjatë për të kaluar pa i larë apo pa u kujdesur për dhëmbët tuaj2Shetty, Vivek, etj. "Modelet e sëmundjeve dentare në përdoruesit e metamfetaminës: Gjetjet në një mostër të madhe urbane - PMC." PubMed Central (PMC), www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5364727. Qasur më 11 tetor 2022.. Nëse dikush përdor rregullisht metamento dhe efektet zgjasin kaq gjatë çdo herë, do të ketë shumë periudha të gjata kohore ku individi nuk kujdeset për dhëmbët e tij.

 

Meta gjithashtu bën që shumë individë të neglizhojnë ose harrojnë të kujdesen për pjesë të rëndësishme të jetës së tyre. Ata neglizhojnë ushqimin e duhur. Larja e dhëmbëve nuk është zakoni i vetëm që na ndihmon të mbajmë dhëmbët. Dieta jonë ka një ndikim të madh edhe në higjienën tonë orale. Nëse dikush nuk ha ose nuk ha mirë, dhëmbët e tij do të vuajnë. Dhëmbët ndikohen drejtpërdrejt nga shumë gjëra të këqija dhe shumë pak gjëra të mira. Vetëm kequshqyerja është e mjaftueshme që dhëmbët të fillojnë të kalben dhe të prishen. Ata që përdorin metologjinë shpesh e kalojnë kohën e tyre "duke gumëzhitur". Kjo ndodh kur dikush që ka bërë kohët e fundit metonik ose aktualisht është në gjendje të lartë, kërkon pije të gazuara dhe ëmbëlsira me sheqer. Kjo vetëm do të çojë më tej dëmin që shkaktohet nga kequshqyerja dhe higjiena e dobët orale. Ata që kanë të bëjnë me varësinë nga meta, shpesh përqendrohen vetëm në ruajtjen e varësisë së tyre. Çdo gjë tjetër bie në rrugë.

 

Kërcitja e dhëmbëve gjithashtu ka një ndikim jashtëzakonisht të madh në shëndetin e dhëmbëve tanë. Ata që përdorin metatikë janë shpesh të shqetësuar dhe mbajnë shumë tension. Si tensioni ashtu edhe ankthi mund të bëjnë që dikush të kërcëjë dhëmbët në mënyrë të pavullnetshme. Kërcitja e dhëmbëve çon në çarje të dhëmbëve dhe gërryerje të dhëmbëve.

 

Meta mund të ndikojë drejtpërdrejt dhe fizikisht tek dhëmbët sepse është jashtëzakonisht acid. Kimikatet që gjenden në met janë shpesh ato që gjenden gjithashtu në artikuj si antifriz, pastrues kullimi dhe acid baterie. Këto kimikate janë jashtëzakonisht të ashpra për dhëmbët dhe do t'i gërryejnë ata dhe do t'i bëjnë ata jashtëzakonisht të dobët. Kjo shpesh shton komplikimet dhe efektet e kërcitjes së dhëmbëve.

 

Goja Met gjithashtu bën që goja të prodhojë më shumë baktere se normalja. Pse? Xerostomia. Xerostomia është kur dikush ka një gojë jashtëzakonisht të thatë. Pështyma lejon gojën tonë të rregullojë bakteret. Kur goja jonë është e thatë, ky rregullim nuk ndodh dhe për këtë arsye po çon në një rritje ekstreme të baktereve. Më shumë baktere do të thotë më shumë prishje të dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve.

Çfarë mund të bëjë dikush për dhëmbët e Meth?

 

Problemi me prishjen e dhëmbëve është se sido që të ndodhë, nuk është saktësisht i pakthyeshëm. Ka mënyra për të ndaluar kalbjen dhe për ta mbajtur atë që të mos vazhdojë të zhvillohet, por nëse dikush ka kavitete dhe dhëmbë që po kalben, nuk mund të bëhet shumë jashtë nxjerrjes.

 

Gjëja e parë që duhet të bëjë dikush me dhëmbë met është të marrë ndihmë për varësinë e tyre. Pasi të kujdeset për këtë dhe ata janë në një vend të shëndetshëm për të menduar për gjëra të tjera, ata mund të fillojnë të punojnë për të rikuperuar nga efekte si kjo.

 

Shtrirja e gojës së meta do të varet nga sa intensivisht dhe sa kohë individi e ka përdorur ilaçin. Mosha gjithashtu mund të luajë një faktor në atë se sa intensivisht meta ka ndikuar në gojën tuaj. Nëse jeni më i ri, mund të keni më pak kalbje. Nëse jeni më i vjetër se 30 vjeç, ka të ngjarë të keni më shumë kalbje sesa dikush që po përdor në të njëzetat. Nëse individi kryesisht ka vetëm dhëmbë të njollosur, dentisti mund të rekomandojë fasetat. Nëse ka kavitete të pranishme, dentisti mund t'i plotësojë ato. Shumë prej atyre me dhëmbë metalikë do të duhet të kenë përfunduar ekstraktimet. Kur kjo ndodh, ka copa protetike dhe proteza që mund të zëvendësojnë dhëmbët që mungojnë. Nëse bluarja vazhdon të jetë problem, ka mbrojtëse të gojës që mund të përdoren si gjatë natës ashtu edhe gjatë ditës për të ndihmuar në zbutjen e këtyre simptomave.

 

Varësia e çdo personi është e ndryshme dhe për këtë arsye trajtimi që do t'i nevojitet më pas do të ndryshojë gjithashtu. Pasi të keni filluar të shëroheni nga varësia juaj, një dentist do të jetë më se i lumtur të takohet me ju për të vlerësuar dhe diskutuar se si duhet të duket plani juaj i trajtimit. Ata do të bëjnë më të mirën e tyre për t'u siguruar që ju të keni besimin për të buzëqeshur përsëri.

 

Çfarë është Shake and Bake Meth?

Shkundni dhe piqni Meth

Kuptimi i varësisë nga kristalmeta

Varësia nga metodat e kristalit

Çfarë është P2P Meth?

P2P Meth: Epidemia e Re Meth

Rehab më të mirë në botë

Rehab më të mirë në botë

 

I mëparshëm: Gërhitja Wellbutrin

Tjetër: P2P Meth: Epidemia e Re Meth

 • 1
  Ye, Tao, et al. "Efekti i abuzimit me metamfetaminën në kariesin dentar dhe sëmundjet periodontale në një qytet të Kinës Lindore - PMC." PubMed Central (PMC), 10 janar 2018, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5763656.
 • 2
  Shetty, Vivek, etj. "Modelet e sëmundjeve dentare në përdoruesit e metamfetaminës: Gjetjet në një mostër të madhe urbane - PMC." PubMed Central (PMC), www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5364727. Qasur më 11 tetor 2022.
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.