Christopher Ferry; Boca Recovery Florida

Historia e Christopher Ferry është e ngjashme me shumë atletë të rinj në Shtetet e Bashkuara. Ai ishte një yll në rritje në hokej mbi akull për të rinjtë dhe madje mori një provë me Programin e Zhvillimit të Ekipit Kombëtar të Shteteve të Bashkuara. Megjithatë, ndërsa ylli i Ferry-t po ngrihej, ai u përfshi në drogë. Varësia e tij i dha fund një karriere të lulëzuar në hokej mbi akull që mund të kishte çuar në kolegj apo edhe në gradat profesionale.

 

"Kur fillova të përdor drogë, jeta ime u spirale dhe doli plotësisht jashtë kontrollit," tha Ferry në një intervistë të mëparshme. "Gjatë gjithë rrugëtimit tim të rimëkëmbjes, pashë shumë njerëz që vuanin nga varësia dhe kuptova se doja të bëja diçka për t'i ndihmuar ata."

 

Christopher Ferry përjetoi disa qëndrime në rehabilitim, por gjithmonë iu kthye drogave. Abuzimi i tij me drogën u bë aq keq sa Ferrit iu kërkua të linte një punë në një kompani sigurimesh me qendër në Florida. Pasi ishte plotësisht i matur, Ferry e dinte se mund t'i ndihmonte të tjerët duke përdorur përvojat e tij të së kaluarës dhe ai e ktheu negativin në pozitiv. Pas vitesh abuzimi me substancat, ai mori ndihmën që i duhej dhe më vonë filloi të ndihmonte të tjerët që luftonin me drogën dhe alkoolin.

 

Në vitin 2016, pas shtatë vitesh esëll, Ferry themeloi Qendrën e Rimëkëmbjes Boca. Që nga themelimi i saj, Qendra e Rimëkëmbjes Boca është bërë një nga qendrat më të shquara të trajtimit të drogës dhe alkoolit në Shtetet e Bashkuara. Ferry është një Mjeshtër Kombëtar i Çertifikuar Ndërhyrës (CNMI) që ka fituar kualifikimin nga Shoqata Kombëtare e Ndërhyrësve të Drogës dhe Alkoolit (NADAI). Për më tepër, ish-ylli i hokejve për të rinjtë ka kaluar kohë duke studiuar marketingun dhe zhvillimin e biznesit.

 

Për të ndihmuar individët që vuajnë nga varësia, Ferry nisi gjithashtu programin Clean and Sober – Mbështetja e Rimëkëmbjes së Varësisë. Është një nga grupet më të mëdha të mediave sociale që mbulon varësinë. Ferry ka punuar gjithashtu me ndikues kryesorë si Riff Raff, Stiches, Supreme Patty dhe Tyrone për t'i ndihmuar ata të jenë të pastër dhe të matur pas vitesh abuzimi me substancat. Në rastin e reperit Riff Raff, Ferry e ndihmoi yllin t'i jepte fund varësisë së tij katërvjeçare ndaj kokainës dhe MDMA. Falë ndihmës së Ferry-t, një njeri që Riff Raff e kërkoi posaçërisht, reperi ka përdorur ndikimin e tij për të përhapur fjalën e maturisë.

 

Christopher Ferry nuk është vetëm në gjendje të lidhet me njerëzit me varësi, ai është i aftë të hyjë në mendjet dhe trupin e tyre. Ai përdor mediat sociale dhe YouTube për të ndihmuar në përhapjen e mesazhit të shpresës dhe rimëkëmbjes. Duke përdorur mediat sociale dhe YouTube, Ferry ka qenë në gjendje të lidhet me njerëz ndryshe nga qendrat e tjera të rehabilitimit. Ai është "ndikuesi" i parë në sektorin e rehabilitimit.

 

Qendra e Rimëkëmbjes Boca, krenaria dhe gëzimi i Ferry-t, u hap në vitin 2016. Që atëherë, ajo ka punuar me mijëra klientë dhe familjet e tyre për t'i dhënë fund abuzimit me substancat dhe varësisë. Qendra e Rimëkëmbjes Boca është një ofrues i programit të çrregullimit të përdorimit të substancave. Ai ofron trajtim mjekësor dhe klinik për varësinë nga droga dhe alkooli, së bashku me çështjet e shëndetit mendor që ndodhin. Qendra e rehabilitimit u ofron klientëve mjetet e nevojshme për të jetuar një jetë pa drogë dhe alkool.

 

Ekipi i Qendrës së Rimëkëmbjes Boca udhëhiqet nga Christopher Ferry dhe secili klient fillon udhëtimin e tij të rimëkëmbjes me një proces vlerësimi të bazuar në pikat e forta. Kjo i lejon stafit të rehabilitimit të sigurojë një plan të saktë trajtimi. Së bashku me klientin, stafi i Qendrës së Rimëkëmbjes Boca krijon një plan veprimi për të adresuar nevojat e individit. Plani i veprimit do t'u mundësojë atyre të ndërtojnë një themel të fortë rimëkëmbjeje.