Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

MJEKËSIA MJEKËSORE

MJEKËSIA Mirëqenia është rehabilitimi më ekskluziv në botë që i shërben Tunizisë.

 

A jeni në një pikë ku e dini se jeta juaj duhet të ndryshojë? A po kërkoni më shumë paqe, përmbushje dhe një ndjenjë qëllimi? REMEDY ekziston për të ndihmuar klientët në Tunizi të gjejnë qetësi sipas vlerave tuaja më të larta, pavarësisht nga ato vlera. Trajtime pa stres, jo gjykues të mirëqenies emocionale, fizike dhe psikologjike. REMEDY mbështet një gamë të gjerë çështjesh të mirëqenies për tunizianët duke përfshirë varësitë, ankthin, pagjumësinë, depresionin, djegien, traumën, humbjen e peshës, përtëritjen dhe anti-plakjen, si dhe restaurimin biokimik dhe ekuilibrin ushqyes.

 

Specializime | Djegia, alkooli, trauma, substanca, ankthi, depresioni, kriza e jetës së lojërave të fatit, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset

 

Programi i plotë online | REMEDY @ Home është një program mujor me një investim midis 45.000 dhe 75.000 USD në muaj

 

Programi i nënshkrimit të mirëqenies së ilaçit | Projektuar për fleksibilitet maksimal në internet rreth nevojave të klientëve të saj, nga 18.000 USD në muaj

 

Koncepti i plotë i banimit | REMEDY kushton nga 304,000 USD në javë

Qendrat e rehabilitimit në Tunizi

 

Pavarësisht kufizimeve kulturore, fetare dhe ligjore të vendosura ndaj muslimanëve në lidhje me përdorimin e drogës, përdorimi dhe abuzimi i drogës ekzistojnë. Varësia nga droga në Tunizi është një problem i përhapur dhe shkatërron jetën e shumë individëve dhe familjeve.

 

Përdorimi i produkteve të varësisë është një problem serioz i shëndetit publik që po përhapet me shpejtësi në mbarë botën, duke kërcënuar përdoruesit, familjet e tyre dhe mjedisin, duke shkaktuar probleme serioze shëndetësore dhe duke shkatërruar shoqërinë psikologjikisht dhe psikologjikisht. Në adoleshencë, këto substanca janë të dëmshme për shëndetin, duke ndikuar në zhvillimin e trurit. Ky studim kishte për qëllim studimin e prevalencës, përcaktuesve dhe pasojave të sjelljes së varësisë tek nxënësit e shkollës.

 

Rreth 600,000 tunizianë janë të varur nga droga, nga të cilat 16,000 janë droga të forta si heroina dhe kokaina. Të rinjtë nga mosha 18 deri në 28 vjeç janë më të varurit nga drogat e forta, duke përbërë 70 për qind të të gjithë tunizianëve të varur.

 

Historia shumë e gjatë e Tunizisë e përdorimit të kanabisit ofron sfondin kulturor për rolin e saj aktual si një nga prodhuesit më të mëdhenj të hashashit në botë. Mijëra hektarë tokë bujqësore në pjesën veriore të vendit i dedikohen korrjes së kanabisit dhe vlerësohet se në këtë sektor janë të punësuar rreth 100,000 mijë qytetarë. Tunizia nuk është vetëm një furnizues kryesor i produkteve të kanabisit në Evropë, por edhe pjesë e tubacionit të kokainës nga Amerika e Jugut përmes Afrikës në Evropë.

 

Në vitin 2008, 11 për qind e tregtarëve të kokainës në Itali ishin tunizianë, duke e bërë vendin kombësinë e parë midis tregtarëve të huaj të drogës në vend. Tunizia ka qenë gjithashtu aktive në trafikun e drogës në Francë dhe Gjermani.

 

Është e qartë se ka më shumë probleme me kanabisin në Tunizi sesa me çdo drogë tjetër. Amfetaminat janë të rralla në Tunizi dhe varësia ndaj kokainës është e rrallë, pavarësisht se Tunizia është një kanal për kokainën nga Afrika Perëndimore në Evropë. Qeveria tuniziane vëren se varësia nga droga është një problem në rritje në vendin e tyre, por aktualisht nuk ka një sistem për të matur nivelet e abuzimit dhe varësisë.

 

Kuptimi i ashpërsisë së varësisë në Tunizi

 

Sipas Manualit Diagnostik dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM), Varësia në Tunizi diagnostikohet në një spektër prej njëmbëdhjetë kriteresh, duke përfshirë:

 

 • Mungesa e kontrollit
 • Dëshira për të hequr dorë, por e paaftë
 • Kaloni shumë kohë duke u përpjekur për të marrë substancën
 • dëshirat
 • Mungesa e përgjegjësisë
 • Probleme me marrëdhëniet
 • Humbja e interesit
 • Përdorimi i rrezikshëm
 • Situata përkeqësuese
 • Tolerancë
 • Tërheqje

 

Ashpërsia përcaktohet nga sa kritere plotësoni. Për shembull, nëse dy deri në tre kritere zbatohen për ju, do të keni një çrregullim të lehtë të përdorimit të substancave. Por edhe nëse keni një diagnozë të lehtë, duhet të kërkoni ndihmën e profesionistëve të kualifikuar.

 

Kur të shkoni në Rehab në Tunizi

 

Abuzimi me substancat dhe çrregullimet e shëndetit mendor që ndodhin së bashku janë përgjegjës për qindra mijëra vdekje globalisht, megjithëse kur bëhet fjalë për varësinë, mund të jetë shumë e vështirë të pranohet se ekziston një problem.

 

Si një udhëzues i përgjithshëm nëse abuzimi me substancat dhe sjelljet e varësisë po shkaktojnë një efekt negativ në çdo aspekt të jetës suaj, atëherë është koha të merrni parasysh një periudhë rehabilitimi dhe rikuperimi. Nëse jeni duke pyetur nëse mund të keni nevojë për ndihmë në rehabilitimin e jetës tuaj, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni nevojë, veçanërisht nëse shqetësimet tuaja janë rreth alkoolit, opioideve ose ndonjë substancë tjetër psikoaktive.

 

Rimëkëmbja spitalore ose ambulatore në Tunizi

 

Pasi të jetë marrë vendimi për të ndërmarrë një periudhë rehabilitimi, një nga vendimet e para do të jetë zgjedhja midis rehabilitimit spitalor ose trajtimit ambulator. Në Rehab më të mirë në botë ne jemi përkrahës të vendosur të modeleve të trajtimit në spital, duke pasur parasysh mundësinë më të madhe të shërimit të plotë afatgjatë.

 

Statistikisht, ata që zgjedhin trajtim rezidencial në programet 48-ditore, 60-ditore ose 90-ditore kanë një shans më të madh për sukses afatgjatë. Modeli i rehabilitimit 28-ditor mund të jetë gjithashtu i suksesshëm, megjithëse mos harroni se nëse 28-ditëshi përfshin një periudhë detoksifikimi mjekësor, atëherë numri i përgjithshëm i 'ditëve terapeutike' do të reduktohet shumë. Pikërisht për këtë arsye shumë rehabilitues në Tunizi kanë opsione të kujdesit pasues ose të trajtimit dytësor për të ndihmuar një klient të riintegrohet në jetën e tyre të re në shërim.

 

Abuzimi me alkoolin dhe substancat është një nga vrasësit më të mëdhenj në botë me afro 3 milionë vdekje që mund t'i atribuohen drejtpërdrejt në vit dhe shumë të tjera të paatribuara. Edhe me këto fakte ajo mbetet ajo me më shumë stigma. Worlds Best Rehab është krijuar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë zgjedhje të informuara në lidhje me trajtimin e nivelit të lartë për shërim nga një gjendje kërcënuese për jetën.

 

Tunizi Detox

 

Faza e parë e rehabilitimit spitalor në Tunizi zakonisht fillon me detoksifikimin dhe është faza e detoksifikimit të rikuperimit që paraqet simptomat fizike më brutale të varësisë. Detoksifikimi mund të ndërmerret në një mjedis detoksifikimi në shtëpi të mbikëqyrur nga mjekësia, megjithëse kjo duhet të jetë nën drejtimin dhe drejtimin e një mjeku rehabilitues Tunizian.

 

Një detoks i menaxhuar keq mund të jetë fatal pasi efektet potencialisht kërcënuese për jetën e lënies së papritur (tërheqjes) nga abuzimi me alkoolin dhe substancat mund të jenë shumë të rënda.

 

Për shumë njerëz është më e sigurta dhe e preferueshme të detoksifikohen nën mbikëqyrjen mjekësore në një institucion rehabilitimi në Tunizi.

 

Fazat e rehabilitimit të Tunizisë

 

Pas një detoksifikimi të suksesshëm, përpjekjet terapeutike fillojnë me zell në rehabilitimin e zgjedhur në Tunizi për të trajtuar simptomat dhe katalizatorët themelorë që çojnë në abuzimin e substancave dhe çrregullimin e sjelljes. Gjatë rehabilitimit të shtruar në Tunizi, kjo fazë e rikuperimit përfshin terapi, këshillim, mbështetje nga bashkëmoshatarët dhe kujdes mjekësor nëse kërkohet.

 

Për më tepër, shumë terapi holistike dhe ushqyese mund të aplikohen në këtë fazë, duke përfshirë rehabilitimin ushqimor, restaurimin biokimik, terapinë e kuajve, terapinë e artit, jogën, stërvitjen dhe një sërë teknikash lokale dhe ndërkombëtare.

 

Procesi i pranimit për rehabilitimin e Tunizisë

 

Ka shumë rrugë të ndryshme drejt rehabilitimit në Tunizi dhe ne ende besojmë se arritja drejtpërsëdrejti në qendrat e rehabilitimit dhe të trajtimit është mënyra më e mirë.

 

Ju mund të referoheni nga specialisti juaj mjekësor ose ndërhyrja, por ia vlen të pyesni nëse ai mjek ose referues do të marrë një komision për pranimin tuaj. Sigurohuni që të mos pranoni rekomandimin e parë për një objekt rehabilitimi në Tunizi dhe kontrolloni listën tonë të plotë të objekteve të zgjedhura dhe të verifikuara me profesionalizëm në Tunizi.

 

Që nga bërja e kërkesës fillestare te një Rehab Tunizian, qendrat tona të trajtimit të paraqitura do të punojnë me ju për të kuptuar natyrën e gjendjes së klientëve dhe për të vlerësuar nëse strukturat e tyre ose modelet e trajtimit janë më të përshtatshmet për nevojat dhe kërkesat individuale. Shpesh, një klient do të bazohet jashtë shtetit ose në të vërtetë ndërkombëtarisht dhe ekipi i rehabilitimit do të punojë ngushtë së bashku me agjencitë e tjera të transportit mjekësor dhe të matur për të siguruar një rrugë transporti të sigurt dhe të sigurt drejt pranimit.

 

Kostoja e rehabilitimit në Tunizi

 

Rehabilitimi në Tunizi mund të kushtojë midis 10,000 dhe 304,000 dollarë + në muaj në varësi të rehabilitimit individual.

 

Opsionet e rehabilitimit ambulator në Tunizi

 

Trajtimi ambulator ndryshon në kohëzgjatje, në varësi të nevojave specifike të pacientit dhe mund të kërkojë 13-26 orë pjesëmarrje në trajtim në javë dhe mund të zgjasë nga 3 deri në 12 muaj. Trajtimi ambulator në Tunizi mund të jetë i suksesshëm, për këtë nuk ka dyshim. Megjithëse shumë pacientë duhet të përdorin rezerva të mëdha të vetë-motivimit dhe vetëdisiplinës për t'u shëruar plotësisht. Dhe gjatë varësisë aktive, rezerva të tilla përgjithësisht janë shteruar gjatë vetë ciklit të varësisë që e shtyn një pacient ose të dashurit e tyre të konsiderojnë rehabilitimin në Tunizi si opsionin e vetëm.

 

Diagnoza e dyfishtë në Tunizi

 

Diagnoza e dyfishtë: Në Tunizi, termi diagnozë e dyfishtë i referohet çrregullimit psikiatrik dhe sjelljes së varësisë. Diagnoza e dyfishtë lejon trajtimin e çështjeve të shëndetit mendor që ndodhin së bashku krahas metodave të tjera të trajtimit të individualizuar.

 

Restaurimi biokimik në Tunizi

 

Rehabilituesit në Tunizi kanë përqafuar rëndësinë e restaurimit biokimik gjatë dekadës së fundit, në përputhje me evolucionin e përgjithshëm të kësaj qasjeje dinamike ndaj trajtimit të varësisë në nivel global. Restaurimi biokimik në Tunizi analizon dhe trajton pabarazitë biokimike në trup që e bëjnë një person më të prirur ndaj varësisë. Testimi laboratorik dhe puna e gjakut për të identifikuar pabarazitë biokimike të tilla si nivelet e hormoneve, neurotransmetuesit, aminoacidet dhe mangësitë e lëndëve ushqyese duke kontrolluar praninë e metaleve të rënda dhe toksiciteteve.

 

Rehabilitimi ushqimor në Tunizi

 

Krahasimi i simptomave të mangësive ushqyese që u formuan gjatë varësisë i ndihmon ekspertët e të ushqyerit të identifikojnë se cilat çekuilibër biokimikë të saktë po shkaktojnë gjendjen e varësisë dhe të fillojnë të rivendosin biokiminë e trupit, gjatë rrjedhës së trajtimit. Ushqimi i duhur shpesh mund të jetë pjesa e fundit e enigmës që mund ta bëjë restaurimin biokimik të suksesshëm për maturi.

 

Rehabilitimi sekondar në Tunizi

 

Rehabilitimet e kujdesit dytësor çimentojnë aftësitë e jetës që kërkohen për rikuperim për një periudhë shumë më të gjatë sesa do të ishte tradicionalisht e realizueshme në një institucion të kujdesit parësor. Këto programe të zgjeruara të ekspozimit dhe aftësive të jetës u mundësojnë klientëve të operojnë jetën e tyre të përditshme dhe të qëndrojnë në një sistem konstruktiv për një periudhë të gjatë kohore, e cila është universalisht çelësi për një rikuperim të qëndrueshëm.

 

 

Citimet: Rehab në Tunizi

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Trajtimi i alkoolizmit me restaurimin biokimik si komponent kryesor. Gazeta Ndërkombëtare e Kërkimeve Biosociale, 9(1), 92-104.

Hannah Ritchie dhe Max Roser (2019) - "Përdorimi i drogës". Publikuar në internet në OurWorldInData.org. Marrë nga: https://ourworldindata.org/drug-use' [Burimi në internet]

 

Referencat

 

Studimi më i fundit mund të gjendet në faqen e internetit të Lancet këtu: TheLancet.com/GBD

 

Udhëzime dhe mbështetje të mëtejshme

Instituti Kombëtar për abuzimin e drogës (NIDA)

 • informacion: Udhëzime dhe mbështetje për trajtimin. Udhëzues specifikë për adoleshentët, të rinjtë dhe të rriturit, si dhe ata që përpiqen të mbështesin dikë me një çrregullim të përdorimit të drogës.
 • Mbulimi gjeografik: Udhëzime universale; Trajtimi me bazë në SHBA
 • Në dispozicion në: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

Detajet e autorit:

Autori: Zara Smith, Redaktore @ Worlds Best Rehab

Titulli: Rehab në Tunizi

Emri i biznesit: Worlds Best Rehab

Adresa: Camden Business Center, 468 North Camden Drive, Beverley Hills, California, 90210. USA

Numri i telefonit: +1 424 653 6860

Përshkrimi: Udhëzuesi përfundimtar për rehabilituesit më të mirë në botë

Fjalët kyçe: Rehab në Tunizi / Rehabilitimi luksoz / Rehabilitimi më i mirë në botë

ID-ja e postës: [email mbrojtur]

Politikat editoriale

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.