Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Ilaç mirëqenien

Rehab luksoz në Tajlandë

A jeni në një pikë ku e dini se jeta juaj duhet të ndryshojë? A po kërkoni më shumë paqe, përmbushje dhe një ndjenjë qëllimi? Remedy Wellbeing ekziston për t'ju ndihmuar të gjeni qetësinë sipas vlerave tuaja më të larta, çfarëdo qofshin ato vlera. Trajtime pa stres, pa gjykim të mirëqenies emocionale, fizike dhe psikologjike. Remedy Wellbeing mbështet një gamë të gjerë çështjesh të mirëqenies, duke përfshirë varësitë, ankthin, pagjumësinë, depresionin, djegien, traumat, humbjen e peshës, përtëritjen dhe anti-plakjen, si dhe restaurimin biokimik dhe ekuilibrin ushqyes.

Specializimet | Ankthi, Depresioni, Abuzimi me Substancat

Çmimi | Kontaktoni Rehab për çmimet

Qendrat e rehabilitimit në Tajlandë

 

Tajlanda është shtëpia e shumë qendrave të trajtimit rehabilitues, që përfshijnë një sërë buxhetesh dhe modalitetesh trajtimi, nga ato që përdorin tradicionalisht qasjen e vendosur me 12 hapa, deri tek ato që marrin një qasje më holistike dhe terapeutike për zbulimin dhe trajtimin e traumave që lidhen me varësinë dhe trajtimi i përbashkët i shëndetit mendor.

Rehabs unike në Tajlandë

 

Worlds Best Rehabs përmban objektet më të mira dhe më të suksesshme të trajtimit të varësisë në Tajlandë dhe redaktorët tanë ekspertë zgjedhin secilin rehabilitim bazuar në lehtësirat, modalitetin e trajtimit, shkallën e suksesit, raportin e stafit klinik ndaj klientit, një angazhim për kujdesin e mëvonshëm dhe shërim afatgjatë dhe në përgjithësi. vlerë.

 

Jemi krenarë që paraqesim Rehabs më të mira në botë dhe shfaqim punën dhe përkushtimin e jashtëzakonshëm dhe individualitetin e këtyre pionierëve të industrisë.

 

Kuptimi i ashpërsisë së varësisë në Tajlandë

 

Sipas Manualit Diagnostik dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM), Varësia në Tajlandë diagnostikohet në një spektër prej njëmbëdhjetë kriteresh, duke përfshirë:

 

 • Mungesa e kontrollit
 • Dëshira për të hequr dorë, por e paaftë
 • Kaloni shumë kohë duke u përpjekur për të marrë substancën
 • dëshirat
 • Mungesa e përgjegjësisë
 • Probleme me marrëdhëniet
 • Humbja e interesit
 • Përdorimi i rrezikshëm
 • Situata përkeqësuese
 • Tolerancë
 • Tërheqje

 

Ashpërsia përcaktohet nga sa kritere plotësoni. Për shembull, nëse dy deri në tre kritere zbatohen për ju, do të keni një çrregullim të lehtë të përdorimit të substancave. Por edhe nëse keni një diagnozë të lehtë, duhet të kërkoni ndihmën e profesionistëve të kualifikuar.

 

Kur të shkoni në Rehabs në Tajlandë

 

Abuzimi me substancat dhe çrregullimet e shëndetit mendor që ndodhin së bashku janë përgjegjës për qindra mijëra vdekje globalisht, megjithëse kur bëhet fjalë për varësinë, mund të jetë shumë e vështirë të pranohet se ekziston një problem.

 

Si një udhëzues i përgjithshëm nëse abuzimi me substancat dhe sjelljet e varësisë po shkaktojnë një efekt negativ në çdo aspekt të jetës suaj, atëherë është koha të merrni parasysh një periudhë rehabilitimi dhe rikuperimi. Nëse jeni duke pyetur nëse mund të keni nevojë për ndihmë në rehabilitimin e jetës tuaj, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni nevojë, veçanërisht nëse shqetësimet tuaja janë rreth alkoolit, opioideve ose ndonjë substancë tjetër psikoaktive.

 

Rimëkëmbja spitalore ose ambulatore në Tajlandë

 

Pasi të jetë marrë vendimi për të ndërmarrë një periudhë rehabilitimi, një nga vendimet e para do të jetë zgjedhja midis rehabilitimit spitalor ose trajtimit ambulator. Në Rehab më të mirë në botë ne jemi përkrahës të vendosur të modeleve të trajtimit në spital, duke pasur parasysh mundësinë më të madhe të shërimit të plotë afatgjatë.

 

Statistikisht, ata që zgjedhin trajtim rezidencial në programet 48-ditore, 60-ditore ose 90-ditore kanë një shans më të madh për sukses afatgjatë. Modeli i rehabilitimit 28-ditor mund të jetë gjithashtu i suksesshëm, megjithëse mos harroni se nëse 28-ditëshi përfshin një periudhë detoksifikimi mjekësor, atëherë numri i përgjithshëm i 'ditëve terapeutike' do të reduktohet shumë. Pikërisht për këtë arsye shumë rehabilitues në Tajlandë kanë opsione të kujdesit pasues ose të trajtimit dytësor për të ndihmuar një klient të riintegrohet në jetën e tyre të re në rikuperim.

 

Abuzimi me alkoolin dhe substancat është një nga vrasësit më të mëdhenj në botë me afro 3 milionë vdekje që mund t'i atribuohen drejtpërdrejt në vit dhe shumë të tjera të paatribuara. Edhe me këto fakte ajo mbetet ajo me më shumë stigma. Worlds Best Rehab është krijuar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë zgjedhje të informuara në lidhje me trajtimin e nivelit të lartë për shërim nga një gjendje kërcënuese për jetën.

 

Detoksifikimi i Tajlandës

 

Faza e parë e rehabilitimit spitalor në Tajlandë zakonisht fillon me Detoxification dhe është faza e detoksifikimit të rikuperimit që paraqet simptomat fizike më brutale të varësisë. Detoksifikimi mund të ndërmerret në një mjedis detoksifikimi në shtëpi të mbikëqyrur nga mjekësia, megjithëse kjo duhet të jetë nën drejtimin dhe drejtimin e një mjeku rehabilitues në Tajlandë.

 

Një detoks i menaxhuar keq mund të jetë fatal pasi efektet potencialisht kërcënuese për jetën e lënies së papritur (tërheqjes) nga abuzimi me alkoolin dhe substancat mund të jenë shumë të rënda.

 

Për shumë njerëz është më e sigurta dhe e preferueshme të detoksifikohen nën mbikëqyrjen mjekësore në një institucion rehabilitimi në Tajlandë.

 

Faza tjetër e rehabilitimit në Tajlandë

 

Pas një detoksifikimi të suksesshëm, përpjekjet terapeutike fillojnë me zell në rehabilitimin e zgjedhur në Tajlandë për të trajtuar simptomat dhe katalizatorët themelorë që çojnë në abuzimin e substancave dhe çrregullimin e sjelljes. Gjatë rehabilitimit spitalor në Tajlandë, kjo fazë e rikuperimit përfshin terapi, këshillim, mbështetje nga bashkëmoshatarët dhe kujdes mjekësor nëse kërkohet.

 

Për më tepër, shumë terapi holistike dhe ushqyese mund të aplikohen në këtë fazë, duke përfshirë rehabilitimin ushqimor, restaurimin biokimik, terapinë e kuajve, terapinë e artit, jogën, stërvitjen dhe një sërë teknikash lokale dhe ndërkombëtare.

 

Procesi i pranimit për rehabilitimin e Tajlandës

 

Ka shumë rrugë të ndryshme drejt rehabilitimit në Tajlandë dhe ne ende besojmë se arritja direkte në rehabilitimin dhe qendrat e trajtimit është mënyra më e mirë.

 

Ju mund të referoheni nga specialisti juaj mjekësor ose ndërhyrja, por ia vlen të pyesni nëse ai mjek ose referues do të marrë një komision për pranimin tuaj. Sigurohuni që të mos pranoni rekomandimin e parë për një objekt rehabilitimi në Tajlandë dhe kontrolloni listën tonë të plotë të objekteve të zgjedhura dhe të verifikuara me profesionalizëm në Tajlandë.

 

Që nga bërja e kërkesës fillestare te një Rehab në Tajlandë, qendrat tona të trajtimit të paraqitura do të punojnë me ju për të kuptuar natyrën e gjendjes së klientëve dhe për të vlerësuar nëse strukturat e tyre ose modelet e trajtimit janë më të përshtatshmet për nevojat dhe kërkesat individuale. Shpesh, një klient do të bazohet jashtë shtetit ose në të vërtetë ndërkombëtarisht dhe ekipi i rehabilitimit do të punojë ngushtë së bashku me agjencitë e tjera të transportit mjekësor dhe të kthjellët për të siguruar një rrugë transporti të sigurt dhe të sigurt drejt pranimit. Nëse po udhëtoni në Tajlandë, do t'ju duhet gjithashtu të siguroheni që keni të drejtën Viza e Tajlandës për qëndrimin tuaj.

 

Kostoja e rehabilitimit në Tajlandë

 

Rehabilitimi në Tajlandë mund të kushtojë midis 10,000 dhe 50,000 dollarë + në muaj në varësi të rehabilitimit individual. Nëse dëshironi të merrni broshurën tonë me ngjyra të plota falas të Rehabsit tonë të veçuar në Tajlandë, atëherë ju lutemi lini të dhënat tuaja më poshtë, në besimin më të rreptë.

 

Opsionet e rehabilitimit ambulator në Tajlandë

 

Trajtimi ambulator ndryshon në kohëzgjatje, në varësi të nevojave specifike të pacientit dhe mund të kërkojë 13-26 orë pjesëmarrje në trajtim në javë dhe mund të zgjasë nga 3 deri në 12 muaj. Trajtimi ambulator në Tajlandë mund të jetë i suksesshëm, për këtë nuk ka dyshim. Megjithëse shumë pacientë duhet të përdorin rezerva të mëdha të vetë-motivimit dhe vetëdisiplinës për t'u shëruar plotësisht. Dhe gjatë varësisë aktive, rezerva të tilla përgjithësisht janë shterur gjatë vetë ciklit të varësisë që e shtyn një pacient ose të dashurit e tyre të konsiderojnë rehabilitimin në Tajlandë si opsionin e vetëm.

 

Diagnoza e dyfishtë në Tajlandë

 

Diagnoza e dyfishtë: Në Tajlandë, termi diagnozë e dyfishtë i referohet çrregullimit psikiatrik dhe sjelljes së varësisë. Diagnoza e dyfishtë lejon trajtimin e çështjeve të shëndetit mendor që ndodhin së bashku krahas metodave të tjera të trajtimit të individualizuar.

 

Restaurimi biokimik në Tajlandë

 

Rehabatorët në Tajlandë kanë përqafuar rëndësinë e restaurimit biokimik gjatë dekadës së fundit, në përputhje me evolucionin e përgjithshëm të kësaj qasjeje dinamike për trajtimin e varësisë në nivel global. Restaurimi biokimik në Tajlandë analizon dhe trajton pabarazitë biokimike në trup që e bëjnë një person më të prirur ndaj varësisë. Testimi laboratorik dhe puna e gjakut për të identifikuar pabarazitë biokimike të tilla si nivelet e hormoneve, neurotransmetuesit, aminoacidet dhe mangësitë e lëndëve ushqyese duke kontrolluar praninë e metaleve të rënda dhe toksiciteteve.

 

Rehabilitimi ushqimor në Tajlandë

 

Krahasimi i simptomave të mangësive ushqyese që u formuan gjatë varësisë i ndihmon ekspertët e të ushqyerit të identifikojnë se cilat çekuilibër biokimikë të saktë po shkaktojnë gjendjen e varësisë dhe të fillojnë të rivendosin biokiminë e trupit, gjatë rrjedhës së trajtimit. Ushqimi i duhur shpesh mund të jetë pjesa e fundit e enigmës që mund ta bëjë restaurimin biokimik të suksesshëm për maturi.

 

Rehabilitimet sekondare në Tajlandë

 

Rehabilitimet e kujdesit dytësor çimentojnë aftësitë e jetës që kërkohen për rikuperim për një periudhë shumë më të gjatë sesa do të ishte tradicionalisht e realizueshme në një institucion të kujdesit parësor. Këto programe të zgjeruara të ekspozimit dhe aftësive të jetës u mundësojnë klientëve të operojnë jetën e tyre të përditshme dhe të qëndrojnë në një sistem konstruktiv për një periudhë të gjatë kohore, e cila është universalisht çelësi për një rikuperim të qëndrueshëm.

 

Rehabs në Chiang Mai

Rehabs në Chiang Mai, Tajlandë

Rehabs në Phuket

Rehabs në Phuket Tajlandë

Miracles Asia, Rehab në Phuket Tajlandë

Mrekullitë e Azisë

PARC - Klinika e Rimëkëmbjes së Varësisë në Phuket

Klinika e Rimëkëmbjes së Varësisë në Phuket

Lanna Rehab, Tajlandë

Lanna Rehab

Kabina, Chiang Mai Tajlandë

Kabina Tajlandë

Alpha Sober Living, Chiang Mai Tajlandë

Alpha Sober Living

Agimi, Rehab në Chiang Mai Tajlandë

Agimi

Revista më e mirë e rehabilitimit në botë

Rehab më të mirë në botë

Citimet: Rehabs në Tajlandë

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Trajtimi i alkoolizmit me restaurimin biokimik si komponent kryesor. Gazeta Ndërkombëtare e Kërkimeve Biosociale, 9(1), 92-104.

Hannah Ritchie dhe Max Roser (2019) - "Përdorimi i drogës". Publikuar në internet në OurWorldInData.org. Marrë nga: https://ourworldindata.org/drug-use' [Burimi në internet]

Dëmtime të rënda të lëndës së bardhë në mungesë të SHANK3: një studim njerëzor dhe përkthimor (2019)

 

Referencat: Rehabs në Tajlandë

 

Studimi më i fundit mund të gjendet në faqen e internetit të Lancet këtu: TheLancet.com/GBD

Studimi i vitit 2017 u botua si GBD 2017 Risk Factor Collaborators – “Vlerësimi krahasues i rrezikut global, rajonal dhe kombëtar i 84 rreziqeve të sjelljes, mjedisore dhe profesionale dhe metabolike ose grupimeve të rreziqeve për 195 vende dhe territore, 1990-2017: një analizë sistematike për Studimin e Barrës Globale të Sëmundjeve 2017” dhe është online këtu.

Udhëzime dhe mbështetje të mëtejshme: Rehabs në Tajlandë

 

Instituti Kombëtar për abuzimin e drogës (NIDA)

 

 • informacion: Udhëzime dhe mbështetje për trajtimin. Udhëzues specifikë për adoleshentët, të rinjtë dhe të rriturit, si dhe ata që përpiqen të mbështesin dikë me një çrregullim të përdorimit të drogës.
 • Mbulimi gjeografik: Udhëzime universale; Trajtimi me bazë në SHBA
 • Në dispozicion në: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

 

Detajet e autorit:

 • Autori: Zara Smith, Redaktore @ Worlds Best Rehab
 • Titulli: Rehab në Tajlandë
 • Emri i biznesit: Worlds Best Rehab
 • Adresa: Camden Business Center, 468 North Camden Drive, Beverley Hills, California, 90210. USA
 • Numri i telefonit: +1 424 653 6860
 • Përshkrimi: Udhëzuesi përfundimtar për rehabilituesit më të mirë në botë
 • Fjalët kyçe: Rehab në Tajlandë / Rehabilitimi luksoz / Rehabilitimi më i mirë në botë
 • ID-ja e postës: [email mbrojtur]
 • Politikat editoriale

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.