Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

MJEKËSIA Mirëqenie

MIRËQENIA E KUJTUAR – Rehab luksoz në Kuvajt

 

A jeni në një pikë ku e dini se jeta juaj duhet të ndryshojë? A po kërkoni më shumë paqe, përmbushje dhe një ndjenjë qëllimi? MJEKËSIA ekziston për të ndihmuar Kuvajtit të gjejnë qetësi sipas vlerave tuaja më të larta, çfarëdo qofshin ato vlera. Trajtime pa stres, jo gjykues të mirëqenies emocionale, fizike dhe psikologjike. REMEDY mbështet një gamë të gjerë çështjesh të mirëqenies për Kuvajtit, duke përfshirë varësitë, ankthin, pagjumësinë, depresionin, djegien, traumën, humbjen e peshës, përtëritjen dhe kundër plakjes, si dhe restaurimin biokimik dhe ekuilibrin ushqimor.

Specializime | Djegia, alkooli, trauma, substanca, ankthi, depresioni, kriza e jetës së lojërave të fatit, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset

 

Programi i plotë online | REMEDY @ Home është një program mujor me një investim midis 45.000 dhe 75.000 USD në muaj

 

Programi i nënshkrimit të mirëqenies së ilaçit | Projektuar për fleksibilitet maksimal në internet rreth nevojave të klientëve të saj, nga 18.000 USD në muaj

 

Koncepti i plotë i banimit | REMEDY kushton nga 304,000 USD në javë

Qendrat e rehabilitimit në Kuvajt

 

Pjesërisht për shkak se Kuvajti është një nga vendet më të perëndimore në Gjirin Persik, ai tani përballet me një problem të madh kombëtar të drogës dhe alkoolit. Tendencat e varësisë janë në rritje për shkak të niveleve më të larta të pasurisë për frymë, zbatimit të ashpër të ligjit dhe mungesës së opsioneve argëtuese.

 

Gjatë një seminari të vitit 2020 në Spitalin Amiri në Kuvajt, u sugjerua që 2.2% e popullsisë, rreth 40,000 njerëz, ishin të varur. Demografia kryesore u rendit si të rinj të mërzitur dhe të pasur.

 

Deri në vitin 2015, trajtimi i vetëm për të varurit nga droga dhe alkoolistët në Kuvajt ishte spitali psikiatrik qeveritar me 130 shtretër. Më pas, një strukturë e re, Spitali i Mjekësisë Psikologjike të Kuvajtit, u hap me më shumë se 200 shtretër për ata në nevojë. Kjo përfshin 3 pranime në gjykatë, 2 vetë-apelime dhe pranime të grave. Edhe pse nuk ka të dhëna zyrtare të qeverisë për përdorimin e drogës dhe alkoolit në Kuvajt, janë kryer studime të shumta që hedhin dritë mbi këtë temë.

 

Dokumenti zbuloi se shumica e pacientëve të trajtuar në Spitalin e Mjekësisë Psikologjike të Kuvajtit ishin burra me sasi të tepërt të kohës së lirë të pambikëqyrur. Për më tepër, Raporti Botëror i Drogës i OBSH-së zbuloi se 19% e njerëzve të trajtuar për varësinë në Kuvajt përdornin qetësues dhe qetësues. Ai gjithashtu vuri në dukje se nga viti 2014 deri në vitin 2018, përdorimi i kokainës u ul, ndërsa përdorimi i ekstazës mbeti konstant. Një studim tjetër zbuloi se 7.9% e vdekjeve aksidentale në Kuvajt midis 2013 dhe 2019 ishin për shkak të mbidozës së drogës. Për sa i përket alkoolit, OBSH vlerëson se në vitin 2010 janë pirë 0.1 litra alkool për frymë.

 

Lajmi i keq është se shumë njerëz hezitojnë të kërkojnë ndihmë nga spitalet kryesore psikiatrike, sepse besojnë se do të etiketohen si të sëmurë mendorë. Kjo edhe pse në vitin 2019 qendra trajtoi 2,258 pacientë të shtruar dhe 3,957 pacientë ambulatorë.

 

Meqenëse nuk ka qendra zyrtare rehabilitimi, ka pak mundësi të tjera për ata që kanë nevojë. Ekspertët thonë se vetëm psikologët nuk janë një trajtim efektiv për varësinë nga droga dhe alkooli dhe po i kërkojnë qeverisë së Kuvajtit të sigurojë lehtësira shtesë trajtimi për të luftuar këtë mospërputhje. Shoqatat si Narkotikët Anonim, që përdor një program me 12 hapa dhe Bashair al-Khair, i cili bazohet në një qasje fetare islame, ofrojnë ndihmë, por mbetet shumë për të bërë.

 

Një tjetër pengesë për trajtimin është se qeveria e Kuvajtit e konsideron varësinë si një sjellje të turpshme dhe kriminale që duhet t'i jepet fund me forcë. Ligjet e rrepta, të tilla si ndalimi total i alkoolit, rezultojnë në gjoba të rënda dhe burgim të mundshëm.

 

Në këtë mjedis, shumë të varur refuzojnë të flasin hapur për këto çështje. Për shkak të ligjeve të rrepta, mungesës së opsioneve të mjaftueshme të trajtimit dhe stigmës së fortë rreth përdorimit të drogës dhe alkoolit, shumë kuvajtianë kërkojnë ndihmë për trajtimin e tyre të varësisë në qendrat jashtë shtetit, me Physis Recovery që është shumë popullor në mesin e kuvajtianëve të pasur që kërkojnë trajtimin më të mirë dhe më ekskluziv. në botë.  

 

Rehabilitimi më i mirë në Kuvajt

 

Worlds Best Rehabs përmban objektet më të mira dhe më të suksesshme të trajtimit të varësisë në Kuvajt dhe redaktorët tanë ekspertë zgjedhin çdo rehabilitim bazuar në lehtësirat, modalitetin e trajtimit, shkallën e suksesit, raportin e stafit klinik ndaj klientit, një përkushtim për kujdesin e mëvonshëm dhe shërim afatgjatë dhe në përgjithësi. vlerë. Rehabilitimi më popullor për Kuvajtianët është MJEKËSIA Mirëqenie.

 

Varësia në Kuvajt

 

Sipas Manualit Diagnostik dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM), Varësia në Kuvajt diagnostikohet në një spektër prej njëmbëdhjetë kriteresh, duke përfshirë:

 

 • Mungesa e kontrollit
 • Dëshira për të hequr dorë, por e paaftë
 • Kaloni shumë kohë duke u përpjekur për të marrë substancën
 • dëshirat
 • Mungesa e përgjegjësisë
 • Probleme me marrëdhëniet
 • Humbja e interesit
 • Përdorimi i rrezikshëm
 • Situata përkeqësuese
 • Tolerancë
 • Tërheqje

 

Ashpërsia përcaktohet nga sa kritere plotësoni. Për shembull, nëse dy deri në tre kritere zbatohen për ju, do të keni një çrregullim të lehtë të përdorimit të substancave. Por edhe nëse keni një diagnozë të lehtë, duhet të kërkoni ndihmën e profesionistëve të kualifikuar.

 

Shkuarja në Rehab në Kuvajt

 

Abuzimi me substancat dhe çrregullimet e shëndetit mendor që ndodhin së bashku janë përgjegjës për qindra mijëra vdekje globalisht, megjithëse kur bëhet fjalë për varësinë, mund të jetë shumë e vështirë të pranohet se ekziston një problem.

 

Si një udhëzues i përgjithshëm nëse abuzimi me substancat dhe sjelljet e varësisë po shkaktojnë një efekt negativ në çdo aspekt të jetës suaj, atëherë është koha të merrni parasysh një periudhë rehabilitimi dhe rikuperimi. Nëse jeni duke pyetur nëse mund të keni nevojë për ndihmë në rehabilitimin e jetës tuaj, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni nevojë, veçanërisht nëse shqetësimet tuaja janë rreth alkoolit, opioideve ose ndonjë substancë tjetër psikoaktive.

 

Shërim spitalor vs shërim ambulator në Kuvajt

 

Pasi të jetë marrë vendimi për të ndërmarrë një periudhë rehabilitimi, një nga vendimet e para do të jetë zgjedhja midis rehabilitimit spitalor ose trajtimit ambulator. Në Rehab më të mirë në botë ne jemi përkrahës të vendosur të modeleve të trajtimit në spital, duke pasur parasysh mundësinë më të madhe të shërimit të plotë afatgjatë.

 

Statistikisht, ata që zgjedhin trajtimin rezidencial në programet 48-ditore, 60-ditore ose 90-ditore kanë një shans më të madh për sukses afatgjatë. Modeli i rehabilitimit 28-ditor mund të jetë gjithashtu i suksesshëm, megjithëse mos harroni se nëse 28 ditët përfshijnë një periudhë detoksifikimi mjekësor, atëherë numri i përgjithshëm i 'ditëve terapeutike' do të reduktohet shumë. Pikërisht për këtë arsye shumë rehabilitues në Kuvajt kanë opsione të kujdesit pasues ose të trajtimit dytësor për të ndihmuar një klient të riintegrohet në jetën e tyre të re në rikuperim.

 

Abuzimi me alkoolin dhe substancat është një nga vrasësit më të mëdhenj në botë me afro 3 milionë vdekje që mund t'i atribuohen drejtpërdrejt në vit dhe shumë të tjera të paatribuara. Edhe me këto fakte ajo mbetet ajo me më shumë stigma. Worlds Best Rehab është krijuar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë zgjedhje të informuara në lidhje me trajtimin e nivelit të lartë për shërim nga një gjendje kërcënuese për jetën.

 

Qendrat e Detoksifikimit të Kuvajtit

 

Faza e parë e rehabilitimit spitalor të Kuvajtit zakonisht fillon me detoksifikimin dhe është faza e detoksifikimit të rikuperimit që paraqet simptomat fizike më brutale të varësisë. Detoksifikimi mund të ndërmerret në një mjedis detoksifikimi në shtëpi të mbikëqyrur nga mjekësia, megjithëse kjo duhet të jetë nën drejtimin dhe drejtimin e një mjeku rehabilitues të Kuvajtit.

 

Një detoks i menaxhuar keq mund të jetë fatal pasi efektet potencialisht kërcënuese për jetën e lënies së papritur (tërheqjes) nga abuzimi me alkoolin dhe substancat mund të jenë shumë të rënda.

 

Për shumë njerëz është më e sigurta dhe e preferueshme të detoksifikohen nën mbikëqyrjen mjekësore në një institucion rehabilitimi në Kuvajt.

 

Fazat e rehabilitimit të Kuvajtit

 

Pas një detoksifikimi të suksesshëm, përpjekjet terapeutike fillojnë me zell në rehabilitimin e zgjedhur të Kuvajtit për të trajtuar simptomat dhe katalizatorët themelorë që çojnë në abuzimin e substancave dhe çrregullimin e sjelljes. Gjatë rehabilitimit spitalor në Kuvajt, kjo fazë e rikuperimit përfshin terapi, këshillim, mbështetje nga bashkëmoshatarët dhe kujdes mjekësor nëse kërkohet.

 

Për më tepër, shumë terapi holistike dhe ushqyese mund të aplikohen në këtë fazë, duke përfshirë rehabilitimin ushqimor, restaurimin biokimik, terapinë e kuajve, terapinë e artit, jogën, stërvitjen dhe një sërë teknikash lokale dhe ndërkombëtare.

 

Pranimet në Rehab Kuvajt

 

Ka shumë rrugë të ndryshme drejt rehabilitimit në Kuvajt dhe ne ende besojmë se kontakti direkt me rehabilitimin dhe qendrat e trajtimit është mënyra më e mirë.

 

Ju mund të referoheni nga specialisti juaj mjekësor ose ndërhyrja, por ia vlen të pyesni nëse ai mjek ose referues do të marrë një komision për pranimin tuaj. Sigurohuni që të mos pranoni rekomandimin e parë për një objekt rehabilitimi në Kuvajt dhe kontrolloni listën tonë të plotë të objekteve të zgjedhura dhe të verifikuara me profesionalizëm në Kuvajt.

 

Që nga bërja e pyetjes fillestare te një Rehab Kuvajt, qendrat tona të trajtimit të paraqitura do të punojnë me ju për të kuptuar natyrën e gjendjes së klientëve dhe për të vlerësuar nëse strukturat e tyre ose modelet e trajtimit janë më të përshtatshmet për nevojat dhe kërkesat individuale. Shpesh, një klient do të bazohet jashtë shtetit ose në të vërtetë ndërkombëtarisht dhe ekipi i rehabilitimit do të punojë ngushtë së bashku me agjencitë e tjera të transportit mjekësor dhe të matur për të siguruar një rrugë transporti të sigurt dhe të sigurt drejt pranimit.

 

Kostoja e rehabilitimit në Kuvajt

 

Rehabilitimi në Kuvajt mund të kushtojë midis 85,000 dhe 1.4 milionë dollarë në muaj në varësi të rehabilitimit individual.

 

Opsionet e rehabilitimit ambulator në Kuvajt

 

Trajtimi ambulator ndryshon në kohëzgjatje, në varësi të nevojave specifike të pacientit dhe mund të kërkojë 13-26 orë pjesëmarrje në trajtim në javë dhe mund të zgjasë nga 3 deri në 12 muaj. Trajtimi ambulator në Kuvajt mund të jetë i suksesshëm, për këtë nuk ka dyshim. Megjithëse shumë pacientë duhet të përdorin rezerva të mëdha të vetë-motivimit dhe vetëdisiplinës për t'u shëruar plotësisht. Dhe gjatë varësisë aktive, rezerva të tilla përgjithësisht janë shteruar gjatë vetë ciklit të varësisë që e shtyn një pacient ose të dashurit e tyre të konsiderojnë rehabilitimin në Kuvajt si opsionin e vetëm.

 

Diagnoza e dyfishtë në Kuvajt

 

Diagnoza e dyfishtë: Në Kuvajt, termi diagnozë e dyfishtë i referohet çrregullimit psikiatrik dhe sjelljes së varësisë. Diagnoza e dyfishtë lejon trajtimin e problemeve të shëndetit mendor që ndodhin së bashku me metodat e tjera të trajtimit të individualizuar.

 

Restaurimi biokimik në Kuvajt

 

Rehabilituesit në Kuvajt kanë përqafuar rëndësinë e restaurimit biokimik gjatë dekadës së fundit, në përputhje me evolucionin e përgjithshëm të kësaj qasjeje dinamike ndaj trajtimit të varësisë në nivel global. Restaurimi biokimik në Kuvajt analizon dhe trajton pabarazitë biokimike në trup që e bëjnë një person më të prirur ndaj varësisë. Testimi laboratorik dhe puna e gjakut për të identifikuar pabarazitë biokimike të tilla si nivelet e hormoneve, neurotransmetuesit, aminoacidet dhe mangësitë e lëndëve ushqyese duke kontrolluar praninë e metaleve të rënda dhe toksiciteteve.

 

Pas rehabilitimit në Kuvajt

 

Rehabilitimet e kujdesit dytësor çimentojnë aftësitë e jetës që kërkohen për rikuperim për një periudhë shumë më të gjatë sesa do të ishte tradicionalisht e realizueshme në një institucion të kujdesit parësor. Këto programe të zgjeruara të ekspozimit dhe aftësive të jetës u mundësojnë klientëve të operojnë jetën e tyre të përditshme dhe të qëndrojnë në një sistem konstruktiv për një periudhë të gjatë kohore, e cila është universalisht çelësi për një rikuperim të qëndrueshëm.

Citimet: Rehab në Kuvajt

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Trajtimi i alkoolizmit me restaurimin biokimik si komponent kryesor. Gazeta Ndërkombëtare e Kërkimeve Biosociale, 9(1), 92-104.

Hannah Ritchie dhe Max Roser (2019) - "Përdorimi i drogës". Publikuar në internet në OurWorldInData.org. Marrë nga: https://ourworldindata.org/drug-use' [Burimi në internet]

 

Referencat: Kuvajti Rehab

 

Studimi më i fundit mund të gjendet në faqen e internetit të Lancet këtu: TheLancet.com/GBD

Studimi i vitit 2017 u botua si GBD 2017 Risk Factor Collaborators – “Vlerësimi krahasues i rrezikut global, rajonal dhe kombëtar i 84 rreziqeve të sjelljes, mjedisore dhe profesionale dhe metabolike ose grupimeve të rreziqeve për 195 vende dhe territore, 1990-2017: një analizë sistematike për Studimin e Barrës Globale të Sëmundjeve 2017” dhe është online këtu.

 

Udhëzime dhe mbështetje të mëtejshme: Rehab Kuvajt

 

Instituti Kombëtar për abuzimin e drogës (NIDA)

 • informacion: Udhëzime dhe mbështetje për trajtimin. Udhëzues specifikë për adoleshentët, të rinjtë dhe të rriturit, si dhe ata që përpiqen të mbështesin dikë me një çrregullim të përdorimit të drogës.
 • Mbulimi gjeografik: Udhëzime universale; Trajtimi me bazë në SHBA
 • Në dispozicion në: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

Detajet e autorit:

Autori: Zara Smith, Redaktore @ Worlds Best Rehab

Titulli: Rehab në Kuvajt

Emri i biznesit: Worlds Best Rehab

Adresa: Camden Business Center, 468 North Camden Drive, Beverley Hills, California, 90210. USA

Numri i telefonit: +1 424 653 6860

Përshkrimi: Udhëzuesi përfundimtar për rehabilituesit më të mirë në botë

Fjalët kyçe: Rehabilitimi në Kuvajt / Rehabilitimi luksoz / Rehabilitimi më i mirë në botë

ID-ja e postës: [email mbrojtur]

Politikat editoriale

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.