Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

MJEKËSIA MJEKËSORE

Remedy Wellbeing – Rehab luksoz në Japoni

 

A jeni në një pikë ku e dini se jeta juaj duhet të ndryshojë? A po kërkoni më shumë paqe, përmbushje dhe një ndjenjë qëllimi? Remedy Wellbeing ekziston për t'ju ndihmuar të gjeni qetësinë sipas vlerave tuaja më të larta, çfarëdo qofshin ato vlera. Trajtime pa stres, jo gjykues të mirëqenies emocionale, fizike dhe psikologjike. Remedy Wellbeing mbështet një gamë të gjerë çështjesh të mirëqenies për mysafirët japonezë, duke përfshirë varësitë, ankthin, pagjumësinë, depresionin, djegien, traumën, humbjen e peshës, përtëritjen dhe anti-plakjen, si dhe restaurimin biokimik dhe ekuilibrin ushqimor.

 

Specializime | Djegia, alkooli, trauma, substanca, ankthi, depresioni, kriza e jetës së lojërave të fatit, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset

 

Programi i plotë online | REMEDY @ Home është një program mujor me një investim midis 45.000 dhe 75.000 USD në muaj

 

Programi i nënshkrimit të mirëqenies së ilaçit | Projektuar për fleksibilitet maksimal në internet rreth nevojave të klientëve të saj, nga 18.000 USD në muaj

 

Koncepti i plotë i banimit | REMEDY kushton nga 304,000 USD në javë

Qendrat e rehabilitimit në Japoni

 

Duket se mundësitë për rehabilitimin në Japoni janë të kufizuara. Ky numër i kufizuar qendrash rehabilitimi nga droga dhe alkooli mund të jetë për shkak të faktit se abuzimi me substancat shihet më shumë si një çështje personale në shoqërinë japoneze; problemi i alkoolizmit dhe varësisë ndaj drogës nuk ka një fokus publik dhe kombëtar.

 

Presioni social mbi konsumimin e alkoolit në Japoni është i madh. Ngjarjet e rëndësishme të jetës, si dasma ose vizita e parë e një fëmije në tempull, festohen me pije ceremoniale. Nuk është për t'u habitur që Japonia ka një problem serioz me çrregullimin e përdorimit të alkoolit (AUD) dhe varësinë e mundshme ndaj alkoolit (PAA).

 

Në vitin 2013, Ministria Japoneze e Shëndetësisë vlerësoi se 1.09 milionë njerëz vuanin nga çrregullimet e përdorimit të alkoolit. 10 milionë të tjerë ranë në kategorinë e të varurve potencialisht nga alkooli. Prej tyre, vetëm 40,000 deri në 50,000 morën trajtim.

 

Jeta e punës kërkon alkool - punonjësit duhet të argëtohen pas orarit të punës. Rrjeti madje shpiku një fjalë për pijen: "nomunication", e cila është një kombinim i fjalës japoneze "nomu", që do të thotë "të pish" dhe të komunikosh. Në një sondazh jozyrtar të kryer nga The Japan Times, kur u pyet: "A mendoni se njerëzit duhet të jenë të qetë duke pirë pije joalkoolike?" Në Japoni, njerëzit e diagnostikuar me varësi nga alkooli ose që konsideroheshin "alkoolikë" u prekën në mënyrë disproporcionale nga stigma. Ndërsa pirja e tepërt e alkoolit mund të tolerohet dhe madje të inkurajohet (në të vërtetë, nuk është e pazakontë që punonjësit e kompanisë të kalojnë të fikët gjatë gjithë ditës në stola, sipas The Japan Times), etiketa e pirjes mbart një imazh të dembelizmit dhe dobësisë morale. dhe dëmtim mendor.

 

Sipas një studimi të vitit 2014, anëtarët e familjes, miqtë dhe kolegët e pacientëve me AUD e lidhën AUD me përdorimin e përditshëm të alkoolit, problemet familjare, abuzimin me alkoolin, sëmundjet mendore dhe dobësinë mendore. Megjithatë, abuzuesit e alkoolit pa etiketën e një alkoolisti kishin shumë më pak gjasa të perceptoheshin se vuanin nga sëmundje mendore dhe dobësi mendore. Studiuesit besojnë se stigma që rrethon diagnozën e varësisë nga alkooli është një nga arsyet kryesore pse njerëzit me varësi nga alkooli kërkojnë kaq rrallë trajtim dhe shpesh vonojnë kërkimin e trajtimit derisa të kenë probleme serioze fizike. Barriera të tjera të mundshme për të kërkuar trajtim përfshinin faktin se shtrimi në spital shpesh kërkohet në fillim të trajtimit dhe se shumë pacientë nuk janë të gatshëm të marrin në konsideratë abstinencën totale. Megjithatë, qëndrimi ndaj qëllimit të trajtimit po ndryshon.

 

Qasjet e reduktimit të dëmit që nuk kërkojnë abstenim të plotë, por fokusohen në minimizimin e dëmit ndaj pacientëve, po fitojnë pranim nga komuniteti mjekësor japonez, si dhe nga familja dhe miqtë e pijeve, edhe nëse pacientët vazhdojnë të pinë. .varësia, dhe potencialisht varësia nga alkooli. Në një sondazh me 200 mjekë japonezë që kishin trajtuar të paktën 20 pacientë me çrregullim të përdorimit të alkoolit vitin e kaluar, 68% raportuan se "qëllimet e trajtimit varen nga karakteristikat individuale të pacientit", ndërsa 75% raportuan se mjekët janë mendjehapur. Farmakoterapia për të ndihmuar në kontrollin e konsumit të alkoolit në pacientët të cilët nuk janë në gjendje të abstenojnë plotësisht nga alkooli.

 

Gjithnjë e më shumë mjekë janë të gatshëm të konsiderojnë reduktimin e konsumit të alkoolit si një qëllim të denjë trajtimi në vend që të kërkojnë abstenim të plotë, veçanërisht pasi reduktimi i konsumit të alkoolit mund të ngadalësojë përparimin e dëmtimit të mëlçisë dhe të përmirësojë funksionin e mëlçisë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme sepse reduktimi i alkoolit është një qëllim më i pranueshëm për pacientët në fazat e hershme me çrregullim të përdorimit të alkoolit sesa mjekët e tërheqjes dhe kujdesit parësor, të cilët mund të jenë ofruesit e parë të kujdesit shëndetësor me të cilët këta pacientë vijnë në kontakt. Reduktimi i konsumit të alkoolit si një qëllim i mundshëm. Trajtimi i hershëm i problemeve të alkoolit mund të shmangë dëmin fizik dhe social që ndodh kur një varësi e mundshme ndaj alkoolit zhvillohet në varësi të plotë nga alkooli.

 

Është interesante se qëllimet e preferuara të trajtimit ndryshonin sipas specialitetit të mjekut. Nga të gjitha specialitetet, psikiatrit më së shumti e vlerësojnë abstinencën. Terapistët ishin më të shqetësuar për cilësinë e jetës, ndërsa gastroenterologët kërkuan të reduktonin volumin dhe të përmirësonin kontrollin e konsumimit të alkoolit. Specialitete të tjera i kushtojnë më shumë rëndësi shëndetit fizik sesa psikiatrisë. Qëllimet e trajtimit për një pacient mund të ndryshojnë shumë në varësi të vendit ku në sistemin e kujdesit shëndetësor u diagnostikuan për herë të parë.

 

Familjet e individëve të varur nga alkooli janë shumë agresive në synimin e tyre për të reduktuar konsumin e alkoolit. Kjo mund të shpjegohet me shqetësimet për shëndetin e anëtarëve të familjes. Njerëzit që mund të jenë të varur nga alkooli kujdesen më shumë për marrëdhëniet e tyre dhe shëndetin mendor sesa shëndetin e tyre fizik. Shumica e njerëzve iu përgjigjën pozitivisht pirjes së më pak alkoolit ose reduktimit të dëmit.

 

E themeluar në vitin 1963, mori shumë ide nga AA, por donte të hiqte theksin e krishterë AA dhe ta zëvendësonte atë me vlerat japoneze. Ashtu si me AA, qëllimi i saj është abstinenca totale dhe anëtarët besojnë se "alkooliku" nuk mund të kthehet në pirjen e kontrolluar.

 

Sidoqoftë, ndryshimi kryesor midis Shoqatës së Abstinencës së Alkoolit në Japoni dhe AA është se atyre u mungon koncepti i anonimitetit. Anëtarët hyjnë në derë dhe thirren me emër. Gjeneral Otsuki, sekretari i përgjithshëm i shoqatës, thotë: “Ky është një vend ku mund të përdorni emrin tuaj të vërtetë dhe të ndërtoni marrëdhënie bazuar në të. Këtu nuk mund ta fshihni veten tuaj të vërtetë.

 

Ky është një pozicion i fuqishëm në një shoqëri që stigmatizon aq shumë ata që e konsiderojnë veten alkoolikë, saqë shpesh janë të izoluar nga shoqëria, përfshirë familjet e tyre. Pirja e alkoolit është një normë shoqërore. Gjithashtu, shoqëria japoneze është disi më mbështetëse ndaj kulturës së pijes sesa shumë kultura të tjera. Disponueshmëria e alkoolit është e lartë (edhe për të miturit) dhe reklamat trumbetojnë konsumin e alkoolit.

 

“Qoftë për arsye biznesi apo sociale, dëshira për të pirë mbetet e fortë, veçanërisht në brezin tim. Alkoolistët admirohen për forcën e tyre, falen për sjelljen e tyre të vrazhdë dhe injorohen të nesërmen. Ndërsa citati i mësipërm flet për normat tradicionale dhe të vendosura të pijes në Japoni për burrat e moshës së mesme dhe të moshuar, kultura tradicionalisht ka pasur një histori përbuzjeje për sjelljen nga gratë dhe burrat e rinj të së njëjtës moshë. Megjithatë, ekziston një prirje evolucionare për dy grupet e fundit: ndërsa konsumi i përgjithshëm i alkoolit në Japoni është rritur në vitet e fundit, konsumi i alkoolit tek gratë po rritet me shpejtësi tek të rriturit e rinj.

 

Në të vërtetë, shpesh është mungesa e lidhjeve të ngushta personale që shkakton varësinë në radhë të parë. Një rrezik tjetër i zhvillimit të një problemi të varësisë gjatë qëndrimit jashtë vendit është se mund të mos dini se ku të drejtoheni për ndihmë. Edhe nëse flet rrjedhshëm gjuhën japoneze, mund të mos dini ende për shërbimet lokale të ndihmës për drogën dhe mënyrën se si t'i aksesoni ato – zakonisht jo për llojin e informacionit që merrni në një kurs gjuhësor.

 

Nëse varësia nga alkooli ose droga po e bën jetën tuaj ferr, është e domosdoshme që të merrni mbështetjen dhe këshillat e duhura. Ekzistojnë disa shërbime dhe burime të disponueshme në Japoni, por ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë edhe kërkimin e ndihmës jashtë vendit - kjo është veçanërisht e mundshme nëse jeni të shqetësuar se pranimi i varësisë do të dëmtojë reputacionin tuaj. Zgjedhja e një rehabilitimi jashtë Japonisë mund të jetë një opsion i mirë si për vendasit ashtu edhe për emigrantët.

 

Ndërsa konsumimi i alkoolit konsiderohet i pranueshëm nga shoqëria këtu, ka ende një stigmë domethënëse që lidhet me zhvillimin e çdo lloj varësie. Në shoqërinë japoneze është zakon të fajësohet personi që gjendet në një situatë të tillë dhe stigma është edhe më e keqe nëse varësia lidhet me drogat ilegale. Tashmë përgjithësisht pranohet në Perëndim se alkoolizmi është një sëmundje dhe ka prova të forta për të mbështetur këtë pozicion, por koncepti i sëmundjes nuk është përhapur në Japoni. Përkundrazi, të varurit shpesh shihen si pa vetëkontroll apo edhe të degjeneruar.

 

Klientët që vijnë tek ne nga Japonia na thonë se është e vështirë për ta të gjejnë burimet e duhura në vend. Ata gjithashtu arritën në përfundimin se pranimi i çdo problemi të varësisë do të dëmtonte karrierën e tyre. Pikërisht për këto arsye ata zgjodhën Hope Rehab Thailand, e cila gjithashtu mund të jetë zgjedhja e duhur për ju.

 

Sipas Manualit Diagnostik dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM), Varësia në Japoni diagnostikohet në një spektër prej njëmbëdhjetë kriteresh, duke përfshirë:

 

 • Mungesa e kontrollit
 • Dëshira për të hequr dorë, por e paaftë
 • Kaloni shumë kohë duke u përpjekur për të marrë substancën
 • dëshirat
 • Mungesa e përgjegjësisë
 • Probleme me marrëdhëniet
 • Humbja e interesit
 • Përdorimi i rrezikshëm
 • Situata përkeqësuese
 • Tolerancë
 • Tërheqje

 

Ashpërsia përcaktohet nga sa kritere plotësoni. Për shembull, nëse dy deri në tre kritere zbatohen për ju, do të keni një çrregullim të lehtë të përdorimit të substancave. Por edhe nëse keni një diagnozë të lehtë, duhet të kërkoni ndihmën e profesionistëve të kualifikuar.

 

Kur të shkoni në Rehab në Japoni

 

Abuzimi me substancat dhe çrregullimet e shëndetit mendor që ndodhin së bashku janë përgjegjës për qindra mijëra vdekje në mbarë botën, megjithëse kur bëhet fjalë për dhënie pas mund të jetë shumë e vështirë të pranosh që një problem ekziston.

 

Si një udhëzues i përgjithshëm nëse abuzim me substanca dhe sjelljet e varura po shkaktojnë një efekt negativ në çdo aspekt të jetës suaj, atëherë është koha të merrni parasysh një periudhë rehabilitimi dhe rikuperimi. Nëse jeni duke pyetur nëse mund të keni nevojë për ndihmë për të rehabilituar jetën tuaj, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni nevojë, veçanërisht nëse shqetësimet tuaja janë rreth alkoolit, opioideve ose ndonjë substance tjetër psikoaktive.

 

Rimëkëmbja spitalore ose ambulatore në Japoni

 

Pasi të jetë marrë vendimi për të ndërmarrë një periudhë rehabilitimi, një nga vendimet e para do të jetë zgjedhja midis rehabilitimit spitalor ose trajtimit ambulator. Në Rehab më të mirë në botë ne jemi përkrahës të vendosur të modeleve të trajtimit në spital, duke pasur parasysh mundësinë më të madhe të shërimit të plotë afatgjatë.

 

Statistikisht, ata që zgjedhin trajtimin rezidencial në programet 48-ditore, 60-ditore ose 90-ditore kanë një shans më të madh për sukses afatgjatë. Modeli i rehabilitimit 28-ditor mund të jetë gjithashtu i suksesshëm, megjithëse mbani mend se nëse 28-ditëshi përfshin një periudhë mjekësore detox atëherë numri i përgjithshëm i 'ditëve terapeutike' do të reduktohet shumë. Pikërisht për këtë arsye shumë rehabilitues në Japoni kanë opsione të kujdesit pasues ose të trajtimit dytësor për të ndihmuar një klient të riintegrohet në jetën e tyre të re në rikuperim.

 

Alkooli dhe Abuzim me substanca është një nga vrasësit më të mëdhenj në botë me afro 3 milionë vdekje që mund t'i atribuohen drejtpërdrejt në vit dhe shumë të tjera të paatribuara. Edhe me këto fakte ajo mbetet ajo me më shumë stigma. botëve Rehabilitimi më i mirë është projektuar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë zgjedhje të informuara në lidhje me trajtimin e nivelit të lartë për shërim nga një gjendje kërcënuese për jetën.

 

Detoks në Japoni

 

Faza e parë e rehabilitimit në spital në Japoni zakonisht fillon me Detoxification dhe është faza e detoksifikimit të rikuperimit që paraqet simptomat fizike më brutale të varësisë. Detoksifikimi mund të ndërmerret në një mjedis detoksifikimi në shtëpi të mbikëqyrur nga mjekësia, megjithëse kjo duhet të jetë nën drejtimin dhe drejtimin e një mjeku rehabilitues japonez.

 

Një detoks i menaxhuar keq mund të jetë fatal pasi efektet potencialisht kërcënuese për jetën e lënies së papritur (tërheqjes) nga abuzimi me alkoolin dhe substancat mund të jenë shumë të rënda.

 

Për shumë njerëz është më e sigurta dhe e preferueshme të detoksifikohen nën mbikëqyrjen mjekësore në një institucion rehabilitimi në Japoni.

 

Faza tjetër e rehabilitimit në Japoni

 

Pas një detoksifikimi të suksesshëm, përpjekjet terapeutike fillojnë me zell në rehabilitimin e zgjedhur në Japoni për të trajtuar simptomat dhe katalizatorët themelorë që çojnë në abuzimin e substancave dhe çrregullimin e sjelljes. Gjatë rehabilitimit spitalor në Japoni, kjo fazë e rikuperimit përfshin terapi, këshillim, mbështetje nga bashkëmoshatarët dhe kujdes mjekësor nëse kërkohet.

 

Për më tepër, shumë terapi holistike dhe ushqyese mund të aplikohen në këtë fazë duke përfshirë rehabilitimin ushqimor, restaurimi biokimik, terapi me kuaj, terapi arti, joga, ushtrime dhe një sërë teknikash lokale dhe ndërkombëtare.

 

Procesi i pranimit për rehabilitimin në Japoni

 

Ka shumë rrugë të ndryshme drejt rehabilitimit në Japoni dhe ne ende besojmë se kontakti direkt me rehabilitimin dhe qendrat e trajtimit është mënyra më e mirë.

 

Ju mund të referoheni nga specialisti juaj mjekësor ose ndërhyrja, por ia vlen të pyesni nëse ai mjek ose referues do të marrë një komision për pranimin tuaj. Sigurohuni që të mos pranoni rekomandimin e parë për një Institucion Rehab në Japoni dhe kontrolloni listën tonë të plotë të objekteve të zgjedhura dhe të verifikuara me profesionalizëm në Japoni.

 

Që nga bërja e kërkesës fillestare te një Rehab në Japoni, qendrat tona të trajtimit të paraqitura do të punojnë me ju për të kuptuar natyrën e gjendjes së klientëve dhe për të vlerësuar nëse strukturat ose modelet e tyre të trajtimit janë më të përshtatshmet për nevojat dhe kërkesat individuale. Shpesh, një klient do të bazohet jashtë shtetit ose në të vërtetë ndërkombëtarisht dhe ekipi i rehabilitimit do të punojë ngushtë së bashku me agjencitë e tjera të transportit mjekësor dhe të matur për të siguruar një rrugë transporti të sigurt dhe të sigurt drejt pranimit.

 

Kostoja e rehabilitimit në Japoni

 

Rehabilitimi në Japoni mund të kushtojë midis 10,000 dhe 650,000 dollarë + në muaj në varësi të rehabilitimit individual. Nëse dëshironi të merrni broshurën tonë falas me ngjyra të plota të Rehabsit tonë të veçuar të Japonisë, atëherë ju lutemi lini të dhënat tuaja më poshtë, me besimin më të rreptë.

 

Opsionet e rehabilitimit ambulator në Japoni

 

Trajtimi ambulator ndryshon në kohëzgjatje, në varësi të nevojave specifike të pacientit dhe mund të kërkojë 13-26 orë pjesëmarrje në trajtim në javë dhe mund të zgjasë nga 3 deri në 12 muaj. Trajtimi ambulator në Japoni mund të jetë i suksesshëm, për këtë nuk ka dyshim. Megjithëse shumë pacientë duhet të përdorin rezerva të mëdha të vetë-motivimit dhe vetëdisiplinës për t'u shëruar plotësisht. Dhe gjatë varësisë aktive, rezerva të tilla përgjithësisht janë shterur gjatë vetë ciklit të varësisë që e shtyn një pacient ose të dashurit e tyre të konsiderojnë rehabilitimin në Japoni si opsionin e vetëm.

 

Diagnoza e dyfishtë në Japoni

 

Diagnoza e dyfishtë: Në Japoni, termi diagnozë e dyfishtë i referohet çrregullimit psikiatrik dhe sjelljes së varësisë. Diagnoza e dyfishtë lejon trajtimin e problemeve të shëndetit mendor që ndodhin së bashku me metodat e tjera të trajtimit të individualizuar.

 

Restaurimi biokimik në Japoni

 

Rehabilituesit në Japoni kanë përqafuar rëndësinë e restaurimit biokimik gjatë dekadës së fundit, në përputhje me evolucionin e përgjithshëm të kësaj qasjeje dinamike ndaj trajtimi i varësisë globalisht. Restaurimi biokimik në Japoni analizon dhe trajton pabarazitë biokimike në trup që e bëjnë një person më të prirur ndaj varësisë. Testimi laboratorik dhe puna e gjakut për të identifikuar pabarazitë biokimike si nivelet e hormoneve, neurotransmetuesit, aminoacidet dhe mangësi të lëndëve ushqyese gjatë kontrollit për praninë e metaleve të rënda dhe toksiciteteve.

 

Rehabilitimi ushqimor në Japoni

 

Krahasimi i simptomave të mangësive ushqyese që u formuan gjatë varësisë i ndihmon ekspertët e të ushqyerit të identifikojnë se cilat çekuilibër biokimikë të saktë po shkaktojnë gjendjen e varësisë dhe të fillojnë të rivendosin biokiminë e trupit, gjatë rrjedhës së trajtimit. Ushqimi i duhur shpesh mund të jetë pjesa e fundit e enigmës që mund ta bëjë restaurimin biokimik të suksesshëm për maturi.

 

Rehabilitimi sekondar në Japoni

 

Rehabilitimet e kujdesit dytësor çimentojnë aftësitë e jetës që kërkohen për rikuperim për një periudhë shumë më të gjatë sesa do të ishte tradicionalisht e realizueshme në një institucion të kujdesit parësor. Këto programe të zgjeruara të ekspozimit dhe aftësive të jetës u mundësojnë klientëve të operojnë jetën e tyre të përditshme dhe të qëndrojnë në një sistem konstruktiv për një periudhë të gjatë kohore, e cila është universalisht çelësi për një rikuperim të qëndrueshëm.

 

Citimet: Rehab në Japoni

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Trajtimi i alkoolizmit me restaurimin biokimik si komponent kryesor. Gazeta Ndërkombëtare e Kërkimeve Biosociale, 9(1), 92-104.

Hannah Ritchie dhe Max Roser (2019) - "Përdorimi i drogës". Publikuar në internet në OurWorldInData.org. Marrë nga: https://ourworldindata.org/drug-use' [Burimi në internet]

Dëmtime të rënda të lëndës së bardhë në mungesë të SHANK3: një studim njerëzor dhe përkthimor (2019)

 

Referencat: Japonia Rehab

 

Studimi më i fundit mund të gjendet në faqen e internetit të Lancet këtu: TheLancet.com/GBD

Studimi i vitit 2017 u botua si GBD 2017 Risk Factor Collaborators – “Vlerësimi krahasues i rrezikut global, rajonal dhe kombëtar i 84 rreziqeve të sjelljes, mjedisore dhe profesionale dhe metabolike ose grupimeve të rreziqeve për 195 vende dhe territore, 1990-2017: një analizë sistematike për Studimin e Barrës Globale të Sëmundjeve 2017” dhe është online këtu.

Udhëzime dhe mbështetje të mëtejshme: Japonia Rehab

 

 • informacion: Udhëzime dhe mbështetje për trajtimin. Udhëzues specifikë për adoleshentët, të rinj të rritur dhe të rriturit, si dhe ata që përpiqen të mbështesin dikë me një çrregullim të përdorimit të drogës.
 • Mbulimi gjeografik: Udhëzime universale; Trajtimi me bazë në SHBA
 • Në dispozicion në: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

 

Detajet e autorit: Japan Rehab

Autori: Zara Smith, Redaktore @ Worlds Best Rehab

Titulli: Rehab në Japoni

Emri i biznesit: Worlds Best Rehab

Adresa: Qendra e Biznesit Camden, 468 North Camden Drive, Beverley Hills, Kaliforni, 90210. SHBA

Numri i telefonit: +1 424 653 6860

Përshkrimi: Udhëzuesi përfundimtar për rehabilituesit më të mirë në botë

Fjalët kyçe: Rehabilitimi në Japoni / Rehabilitimi luksoz / Rehabilitimi më i mirë në botë

ID-ja e postës: [email mbrojtur]

Politikat editoriale

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.