Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

MJEKËSIA MJEKËSORE

Remedy Wellbeing është rehabilitimi më i popullarizuar në Holandë

 

A jeni në një pikë ku e dini se jeta juaj duhet të ndryshojë? A po kërkoni më shumë paqe, përmbushje dhe një ndjenjë qëllimi? Remedy Wellbeing ekziston për t'ju ndihmuar të gjeni qetësinë sipas vlerave tuaja më të larta, çfarëdo qofshin ato vlera. Trajtime pa stres, jo gjykues të mirëqenies emocionale, fizike dhe psikologjike. Remedy Wellbeing mbështet një gamë të gjerë çështjesh të mirëqenies në Holandë, duke përfshirë varësitë, ankthin, pagjumësinë, depresionin, djegien, çrregullimet e të ngrënit, traumat, humbjen e peshës, përtëritjen dhe anti-plakjen, si dhe restaurimin biokimik dhe ekuilibrin ushqimor.

 

Specializime | Djegia, alkooli, trauma, substanca, ankthi, depresioni, kriza e jetës së lojërave të fatit, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset

 

Programi i plotë online | REMEDY @ Home është një program mujor me një investim midis 45.000 dhe 75.000 USD në muaj

 

Programi i nënshkrimit të mirëqenies së ilaçit | Projektuar për fleksibilitet maksimal në internet rreth nevojave të klientëve të saj, nga 18.000 USD në muaj

 

Koncepti i plotë i banimit | REMEDY kushton nga 304,000 USD në javë

Qendrat e rehabilitimit në Holandë

 

Shtatorin e kaluar, një të shtëna me armë zjarri ndodhi në një periferi të qetë të Amsterdamit, duke tërhequr vëmendjen për rritjen e dhunës lidhur me drogën. në Holandë. Derk Wiersum u vra jashtë shtëpisë së tij në mes të ditës për të frikësuar dhe frikësuar civilët dhe zbatimin e ligjit lokal.

 

Rastësisht, vetëm një muaj para sulmit, Ministri i Drejtësisë dhe Sigurisë i Holandës, Ferdinand Grapperhaus, deklaroi publikisht se "Hollanda rrezikon të bëhet një shtet droge". Një shtet droge është një vend ekonomia e të cilit varet nga tregtia e paligjshme e drogës. Megjithëse ekonomia holandeze nuk drejtohet aktualisht nga industria farmaceutike, ajo është një treg ilegal, ndikimi i të cilit në shoqëri po rritet. Holanda quhet qendra qendrore e tregut botëror të drogës për shkak të porteve të shumta tranzite dhe sasisë së madhe të drogave sintetike të prodhuara në vend dhe të shpërndara në mbarë botën.

 

Vdekja e Vilsom shënon herën e parë në historinë holandeze që një përfaqësues legjitim i shtetit vritet nga bota e krimit. Avokati përfaqësonte Nabil B., një dëshmitar kyç për dy nga të dyshuarit më të kërkuar në Holandë. Riduan Taghi u arrestua muajin e kaluar ndërsa po përpiqej të hynte në Dubai dhe u mbajt nën një urdhër ndërkombëtar për vrasje dhe trafik droge. Ai drejton një grup të njohur si "Engjëjt e Vdekjes" të lidhur me nëntë vrasje, duke përfshirë atë të Derk Wirsum.

 

Arrestimi konsiderohet një sukses i madh, por fatkeqësisht shumë dyshojnë se do t'i pengojë të rinjtë të ndjekin gjurmët e tij. Qëndrimi tolerant i Holandës ndaj përdorimit të drogës dhe dënimet e ulëta për krimet e lidhura me drogën e kanë ndihmuar vendin të bëhet një prodhues i madh droge. Vendi është i njohur për "gedoodbeleid" ose "politikën e tolerancës", e cila rezulton në moszbatimin e ndëshkimeve për drogat e lehta.

 

Dallimi midis drogave të lehta dhe të forta bëhet në përputhje me ligjin holandez për opiumin. Drogat me rrezik të ulët dëmtimi dhe/ose varësie, të tilla si hashashi, marihuana, pilulat e gjumit dhe qetësuesit, konsiderohen si "droga të buta". Drogat e forta përfshijnë heroinën, kokainën, amfetaminat, LSD-në dhe ekstazën. Këto substanca konsiderohen të kenë një rrezik më të madh dëmtimi dhe varësie.

 

Rrjeti i gjerë i transportit dhe portet tranzite të Holandës e bëjnë atë një qendër qendrore shpërndarjeje për kanabis, ekstazi dhe kokainë. Shumica e drogave të lehta importohen nga Amerika e Jugut dhe Afrika e Veriut, por shumica e drogave sintetike në botë prodhohen në vend. Substanca të tilla si MDMA, LSD, amfetamina dhe GHB trafikohen në mbarë botën dhe Amsterdami prodhon rreth 18.8 miliardë euro (20.75 miliardë dollarë) pilula ekstazi çdo vit. Tregu nuk është vetëm i madh, por edhe po rritet me shpejtësi. Në ditën kur Donald Trump u zgjodh president në vitin 2016, pilulat ekstazi portokalli të Trumpy-t u gjetën në rrugë dhe u shitën në Australi 24 orë më vonë.

 

Droga po bëhet më e vështirë, fitimet po rriten dhe një brez i ri i bosëve të drogës po merr pushtetin. 7 vitet e fundit kanë parë një rritje të vazhdueshme të dhunës së lidhur me drogën dhe të paktën 50 vrasje të lidhura me rrjetet e krimit në Amsterdamin e Madh. Policia ankohet për mungesë të stafit dhe papërgatitje për të përballuar rritjen e krimit si pasojë e tregtisë në rritje të drogës. Të rinjtë që janë rritur në zona të injoruara nga qeveria dhe turistët i drejtohen kriminelëve me shpresën për të siguruar jetesën. Trafiku i drogës dhe dhuna lëvizin nga fshehja në të hapur pasi avokatët, kryetarët e bashkive dhe policia kërcënohen nga krimi i organizuar.

 

Ekziston një shqetësim në rritje për mënyrën sesi ekonomia e drogës minon dhe kërcënon ekonominë dhe shoqërinë legjitime në Holandë. Vendi ka kaluar nga përdorimi i drogës në prodhim në shkallë globale, duke krijuar një treg të zi fitimprurës. Sot, rreth 59% e qytetarëve të Holandës besojnë se vendi është kthyer në një shtet droge. Sipas presidentit të sindikatës më të madhe të policisë holandeze, Jan Struys, “nëse shikon infrastrukturën, fitimet e mëdha të krimit të organizuar, ekonominë paralele. Po, ne kemi një shtet droge.”

Rehab në Holandë

 

Worlds Best Rehabs përmban objektet më të mira dhe më të suksesshme të trajtimit të varësisë në Holandë dhe redaktorët tanë ekspertë zgjedhin çdo rehabilitim bazuar në objektet, modalitetin e trajtimit, shkallën e suksesit, raportin e stafit klinik ndaj klientit, një përkushtim për kujdesin e mëvonshëm dhe rikuperimin afatgjatë dhe në përgjithësi. vlerë. Jemi krenarë që paraqesim Rehab-et më të mira në botë dhe shfaqim punën, përkushtimin dhe individualitetin e jashtëzakonshëm të këtyre pionierëve të industrisë.

 

Kuptimi i ashpërsisë së varësisë në Holandë

 

Sipas Manualit Diagnostik dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM), Varësia në Holandë diagnostikohet në një spektër prej njëmbëdhjetë kriteresh, duke përfshirë:

 

 • Mungesa e kontrollit
 • Dëshira për të hequr dorë, por e paaftë
 • Kaloni shumë kohë duke u përpjekur për të marrë substancën
 • dëshirat
 • Mungesa e përgjegjësisë
 • Probleme me marrëdhëniet
 • Humbja e interesit
 • Përdorimi i rrezikshëm
 • Situata përkeqësuese
 • Tolerancë
 • Tërheqje

 

Ashpërsia përcaktohet nga sa kritere plotësoni. Për shembull, nëse dy deri në tre kritere zbatohen për ju, do të keni një çrregullim të lehtë të përdorimit të substancave. Por edhe nëse keni një diagnozë të lehtë, duhet të kërkoni ndihmën e profesionistëve të kualifikuar.

 

Kur të shkoni në Rehab në Holandë

 

Abuzimi me substancat dhe çrregullimet e shëndetit mendor që ndodhin së bashku janë përgjegjës për qindra mijëra vdekje globalisht, megjithëse kur bëhet fjalë për varësinë, mund të jetë shumë e vështirë të pranohet se ekziston një problem.

 

Si një udhëzues i përgjithshëm nëse abuzimi me substancat dhe sjelljet e varësisë po shkaktojnë një efekt negativ në çdo aspekt të jetës suaj, atëherë është koha të merrni parasysh një periudhë rehabilitimi dhe rikuperimi. Nëse jeni duke pyetur nëse mund të keni nevojë për ndihmë në rehabilitimin e jetës tuaj, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni nevojë, veçanërisht nëse shqetësimet tuaja janë rreth alkoolit, opioideve ose ndonjë substancë tjetër psikoaktive.

 

Rimëkëmbja spitalore ose ambulatore në Holandë

 

Pasi të jetë marrë vendimi për të ndërmarrë një periudhë rehabilitimi, një nga vendimet e para do të jetë zgjedhja midis rehabilitimit spitalor ose trajtimit ambulator. Në Rehab më të mirë në botë ne jemi përkrahës të vendosur të modeleve të trajtimit në spital, duke pasur parasysh mundësinë më të madhe të shërimit të plotë afatgjatë.

 

Statistikisht, ata që zgjedhin trajtim rezidencial në programet 48-ditore, 60-ditore ose 90-ditore kanë një shans më të madh për sukses afatgjatë. Modeli i rehabilitimit 28-ditor mund të jetë gjithashtu i suksesshëm, megjithëse mos harroni se nëse 28-ditëshi përfshin një periudhë detoksifikimi mjekësor, atëherë numri i përgjithshëm i 'ditëve terapeutike' do të reduktohet shumë. Pikërisht për këtë arsye shumë rehabilitues në Holandë kanë opsione të kujdesit pasues ose të trajtimit dytësor për të ndihmuar një klient të riintegrohet në jetën e tyre të re në rikuperim.

 

Abuzimi me alkoolin dhe substancat është një nga vrasësit më të mëdhenj në botë me afro 3 milionë vdekje që mund t'i atribuohen drejtpërdrejt në vit dhe shumë të tjera të paatribuara. Edhe me këto fakte ajo mbetet ajo me më shumë stigma. Worlds Best Rehab është krijuar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë zgjedhje të informuara në lidhje me trajtimin e nivelit të lartë për shërim nga një gjendje kërcënuese për jetën.

 

Holandë Detox

 

Faza e parë e rehabilitimit spitalor në Holandë zakonisht fillon me detoksifikimin dhe është faza e detoksifikimit të rikuperimit që paraqet simptomat fizike më brutale të varësisë. Detoksifikimi mund të ndërmerret në një mjedis detoksifikimi në shtëpi të mbikëqyrur nga mjekësia, megjithëse kjo duhet të jetë nën drejtimin dhe drejtimin e një mjeku rehabilitues holandez.

 

Një detoks i menaxhuar keq mund të jetë fatal pasi efektet potencialisht kërcënuese për jetën e papritur lënia (tërheqja) nga abuzimi me alkoolin dhe substancat mund të jetë shumë e rëndë.

 

Për shumë njerëz është më e sigurta dhe e preferueshme të detoksifikohen nën mbikëqyrjen mjekësore në një institucion rehabilitimi në Holandë.

 

Fazat e rehabilitimit të Holandës

 

Pas një detoksifikimi të suksesshëm, përpjekjet terapeutike fillojnë me zell në rehabilitimin e zgjedhur në Holandë për të trajtuar simptomat dhe katalizatorët themelorë që çojnë në abuzimin e substancave dhe çrregullimin e sjelljes. Gjatë rehabilitimit spitalor në Holandë, kjo fazë e rikuperimit përfshin terapi, këshillim, mbështetje nga bashkëmoshatarët dhe kujdes mjekësor nëse kërkohet.

 

Për më tepër, shumë terapi holistike dhe ushqyese mund të aplikohen në këtë fazë, duke përfshirë rehabilitimin ushqimor, restaurimin biokimik, terapinë e kuajve, terapinë e artit, jogën, stërvitjen dhe një sërë teknikash lokale dhe ndërkombëtare.

 

Procesi i Pranimeve për Rehabilitimin në Holandë

 

Ka shumë rrugë të ndryshme drejt rehabilitimit në Holandë dhe ne ende besojmë se kontakti direkt me rehabilitimin dhe qendrat e trajtimit është mënyra më e mirë.

 

Ju mund të referoheni nga specialisti juaj mjekësor ose ndërhyrja, por ia vlen të pyesni nëse ai mjek ose referues do të marrë një komision për pranimin tuaj. Sigurohuni që të mos pranoni rekomandimin e parë për një Institucion Rehab në Holandë dhe kontrolloni listën tonë të plotë të objekteve të zgjedhura dhe të verifikuara me profesionalizëm në Holandë.

 

Që nga bërja e kërkesës fillestare te një Rehab Holandez, qendrat tona të veçanta të trajtimit do të punojnë me ju për të kuptuar natyrën e gjendjes së klientëve dhe për të vlerësuar nëse strukturat e tyre ose modelet e trajtimit janë më të përshtatshmet për nevojat dhe kërkesat individuale. Shpesh, një klient do të bazohet jashtë shtetit ose në të vërtetë ndërkombëtarisht dhe ekipi i rehabilitimit do të punojë ngushtë së bashku me agjencitë e tjera të transportit mjekësor dhe të matur për të siguruar një rrugë transporti të sigurt dhe të sigurt drejt pranimit.

 

Kostoja e rehabilitimit në Holandë

 

Rehabilitimi në Holandë mund të kushtojë midis 50,000 dhe 304,000 dollarë + në muaj në varësi të rehabilitimit individual.

 

Opsionet e rehabilitimit ambulator në Holandë

 

Trajtimi ambulator ndryshon në kohëzgjatje, në varësi të nevojave specifike të pacientit dhe mund të kërkojë 13-26 orë pjesëmarrje në trajtim në javë dhe mund të zgjasë nga 3 deri në 12 muaj. Trajtimi ambulator në Holandë mund të jetë i suksesshëm, për këtë nuk ka dyshim. Megjithëse shumë pacientë duhet të përdorin rezerva të mëdha të vetë-motivimit dhe vetëdisiplinës për t'u shëruar plotësisht. Dhe gjatë varësisë aktive, rezerva të tilla përgjithësisht janë shterur gjatë vetë ciklit të varësisë që e shtyn një pacient ose të dashurit e tyre të konsiderojnë rehabilitimin në Holandë si opsionin e vetëm.

 

Diagnoza e dyfishtë në Holandë

 

Diagnoza e dyfishtë: Në Holandë, termi diagnozë e dyfishtë i referohet çrregullimit psikiatrik dhe sjelljes së varësisë. Diagnoza e dyfishtë lejon trajtimin e problemeve të shëndetit mendor që ndodhin së bashku me metodat e tjera të trajtimit të individualizuar.

 

Restaurimi biokimik në Holandë

 

Rehabilituesit në Holandë kanë përqafuar rëndësinë e restaurimit biokimik gjatë dekadës së fundit, në përputhje me evolucionin e përgjithshëm të kësaj qasjeje dinamike ndaj trajtimit të varësisë në nivel global. Restaurimi biokimik në Holandë analizon dhe trajton pabarazitë biokimike në trup që e bëjnë një person më të prirur ndaj varësisë. Testimi laboratorik dhe puna e gjakut për të identifikuar pabarazitë biokimike të tilla si nivelet e hormoneve, neurotransmetuesit, aminoacidet dhe mangësitë e lëndëve ushqyese duke kontrolluar praninë e metaleve të rënda dhe toksiciteteve.

 

Citimet: Rehab në Holandë

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Trajtimi i alkoolizmit me restaurimin biokimik si komponent kryesor. Gazeta Ndërkombëtare e Kërkimeve Biosociale, 9(1), 92-104.

Hannah Ritchie dhe Max Roser (2019) - "Përdorimi i drogës". Publikuar në internet në OurWorldInData.org. Marrë nga: https://ourworldindata.org/drug-use' [Burimi në internet]

Dëmtime të rënda të lëndës së bardhë në mungesë të SHANK3: një studim njerëzor dhe përkthimor (2019)

 

Referencat: Rehabimi më i mirë në Holandë

 

Studimi më i fundit mund të gjendet në faqen e internetit të Lancet këtu: TheLancet.com/GBD

Studimi i vitit 2017 u botua si GBD 2017 Risk Factor Collaborators – “Vlerësimi krahasues i rrezikut global, rajonal dhe kombëtar i 84 rreziqeve të sjelljes, mjedisore dhe profesionale dhe metabolike ose grupimeve të rreziqeve për 195 vende dhe territore, 1990-2017: një analizë sistematike për Studimin e Barrës Globale të Sëmundjeve 2017” dhe është online këtu.

 

Udhëzime dhe mbështetje të mëtejshme: Rehab në Holandë

 

Instituti Kombëtar për abuzimin e drogës (NIDA)

 

 • informacion: Udhëzime dhe mbështetje për trajtimin. Udhëzues specifikë për adoleshentët, të rinjtë dhe të rriturit, si dhe ata që përpiqen të mbështesin dikë me një çrregullim të përdorimit të drogës.
 • Mbulimi gjeografik: Udhëzime universale; Trajtimi me bazë në SHBA
 • Në dispozicion në: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

 

Detajet e autorit:

Autori: Zara Smith, Redaktore @ Worlds Best Rehab

Titulli: Rehab në Holandë

Emri i biznesit: Worlds Best Rehab

Adresa: Camden Business Center, 468 North Camden Drive, Beverley Hills, California, 90210. USA

Numri i telefonit: +1 424 653 6860

Përshkrimi: Udhëzuesi përfundimtar për rehabilituesit më të mirë në botë

Fjalët kyçe: Rehab në Holandë / Rehab luksoz / Rehabilitimi më i mirë në botë

ID-ja e postës: [email mbrojtur]

Politikat editoriale

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.