Me autor Pin Ng

Redaktuar prej Michael Por

Shqyrtuar nga Aleksandër Bentli

Qendrat e rehabilitimit në Belgjikë

Sipas raportit belg të drogës, 10.1% e të rinjve të moshës 15 deri në 34 vjeç përdorin kanabis, 0.8% ekstazi, 0.5% amfetamina dhe 0.9% kokainë. Në Belgjikë, kanabisi përbënte 35% të të gjithë pjesëmarrësve në trajtim, amfetaminat 9%, kokaina 25%, heroina 19% dhe një tjetër 13%.

MJEKËSIA MJEKËSORE

MJEKËSIA MËRIMI – Rehab luksoz në Belgjikë

 

A jeni në një pikë ku e dini se jeta juaj duhet të ndryshojë? A po kërkoni më shumë paqe, përmbushje dhe një ndjenjë qëllimi? MJEKËSIA Mirëqenia ekziston për të ndihmuar belgët të gjejnë qetësi sipas vlerave tuaja më të larta, pavarësisht nga ato vlera. Trajtime pa stres, jo gjykues të mirëqenies emocionale, fizike dhe psikologjike. REMEDY Wellbeing mbështet një gamë të gjerë çështjesh të mirëqenies për belgët, duke përfshirë varësitë, ankthin, pagjumësinë, depresionin, djegien, traumën, humbjen e peshës, përtëritjen dhe anti-plakjen, si dhe restaurimin biokimik dhe ekuilibrin ushqyes.

Specializime | Djegia, alkooli, trauma, substanca, ankthi, depresioni, kriza e jetës së lojërave të fatit, ndërprerja e duhanit, varësia nga proceset

 

Programi i plotë online | REMEDY @ Home është një program mujor me një investim midis 45.000 dhe 75.000 USD në muaj

 

Programi i nënshkrimit të mirëqenies së ilaçit | Projektuar për fleksibilitet maksimal në internet rreth nevojave të klientëve të saj, nga 18.000 USD në muaj

 

Koncepti i plotë i banimit | REMEDY kushton nga 304,000 USD në javë

Këshillim Betterhelp - Alternativë me kosto të ulët për të marrë pjesë në rehabilitimin privat në Belgjikë

Betterhelp shënon shumë kuti për individët në Belgjikë që kërkojnë ndihmë nga këshilltarë të kualifikuar. Platforma i lejon përdoruesit të lidhen me terapistë në Belgjikë pranë jush që mund të ndihmojnë me një sërë çështjesh si ankthi, depresioni dhe shumë më tepër.

 

Për më tepër, Betterhelp në Belgjikë ofron klasa dhe seminare së bashku me seanca të rregullta terapie një-me-një. Këto seanca synojnë të ndihmojnë klientët me probleme dhe të gërmojnë edhe më thellë në mirëqenien e shëndetit mendor.

Rehabilitimi i varësisë në Belgjikë

 

Parandalimi dhe ndërhyrja mbulohen si në komunitetin flamand ashtu edhe në atë francez të Belgjikës. Si Qendra Flamane e Ekspertizës për Alkoolin dhe Drogat e Tjera (VAD) dhe Komisioni Francez i Komunitetit (COCOF) kanë zbatuar masa lokale dhe universale për të luftuar varësinë nga substancat. Kjo përfshin programet e edukimit shkollor që përshkruajnë rrezikun e përdorimit të substancave, edukimin e aftësive për jetën, parandalimin e bashkëmoshatarëve dhe rritjen e shërbimeve të këshillimit.

 

Për sa i përket reduktimit të dëmit, qeveria belge ka prezantuar grupet mbështetëse të komunitetit dhe programet e gjilpërave dhe shiringave (NSP). Politika e drogës në Belgjikë përcaktohet nga Politika Federale e Barnave të vitit 2001 dhe objektivat e kësaj politike janë parandalimi i përdorimit të drogës në Belgjikë, ndihma për ata që përdorin substanca psikoaktive, reduktimi i dëmit dhe trajtimi.

 

Vëmendje e veçantë iu kushtua edhe ofrimit të kujdesit spitalor dhe ambulator, i cili ofrohet nëpërmjet shërbimeve shëndetësore lokale. Ky artikull do të fokusohet në rehabilitimin e të varurve nga droga dhe alkoolistët në Belgjikë. Pranimi në rehabilitim në Belgjikë është i mundur përmes shërbimeve shëndetësore publike.

 

Ekzistojnë një sërë shërbimesh të disponueshme, si trajtimi ambulator ose spitalor. Qasja në kujdesin ambulator bëhet duke u konsultuar me një mjek, si p.sh. një mjek i përgjithshëm (GP), ose duke kontaktuar një qendër lokale të kujdesit ditor ose qendër të ndihmës sociale. Trajtimi ambulator përfshin shërbimet e riintegrimit, terapinë e zëvendësimit të opioideve (OST) dhe shërbimet psikiatrike dhe psikologjike si terapia dhe këshillimi. Trajtimi në spital është gjithashtu i disponueshëm nëpërmjet shërbimeve mjekësore lokale si departamentet e specializuara të spitalit ose qendrat lokale të specializuara të ndërhyrjes. Njerëzit këshillohen të kontaktojnë mjekun e tyre të kujdesit parësor për të hyrë në programin e kujdesit spitalor.

 

Varësia mund të jetë si fizike ashtu edhe psikologjike. Varësia fizike i referohet varësisë fiziologjike nga një substancë për funksionimin e duhur të trupit. Kur një person është i varur fizikisht, ai ka nevojë për një substancë për të shmangur simptomat fiziologjike të tërheqjes si lodhja, shqetësimi dhe dridhjet. Kur një varësi ndikon në funksionin njohës të një personi dhe kur funksionet njohëse kërkojnë që një substancë të funksionojë siç duhet, quhet varësi psikologjike. Kjo mund të jetë e dyfishtë: një personi ka nevojë për një substancë për të arritur një gjendje të dëshiruar emocionale ose mendore, ose një person ka nevojë për një substancë për të lehtësuar disa probleme mendore.

 

Kjo mund të përfshijë çështje të shëndetit mendor si depresioni ose ankthi. Hapi i parë për të kapërcyer një varësi fizike ose psikologjike është detoksifikimi. Është procesi me anë të të cilit truri dhe trupi çlirojnë substanca të varësisë.

 

Procesi i detoksifikimit mund të ndryshojë nga personi në person dhe substanca në substancë. Disa variabla që ndikojnë në procesin e detoksifikimit dhe sa kohë zgjat janë lloji i substancës, sa kohë e merr personi dhe metoda e përdorur për të futur substancën në qarkullimin e gjakut. Heroina, për shembull, mund të konsumohet në mënyra të ndryshme, si me injeksion ose inhalim.

 

Hulumtimet kanë treguar se injektimi i heroinës mund të çojë në varësi më shpejt dhe për këtë arsye kërkon një periudhë më të gjatë detoksifikimi. Hulumtimet tregojnë se koha që duhet që një substancë të arrijë në tru mund të ndikojë se sa shpejt një person bëhet i varur dhe në nivelin e tij të tolerancës ndaj asaj droge. Arsyeja për këtë është se sa më shpejt substanca të hyjë në qarkullimin e gjakut, aq më shpejt arrin në tru. Sa më e lartë të jetë toleranca, aq më shumë personi do të konsumojë substancën.

 

Njerëzit me tolerancë të lartë mund të kenë nevojë për më shumë kohë për të detoksifikuar. Megjithatë, hulumtimet tregojnë se, mesatarisht, të varurit nga heroina përjetojnë simptoma të tërheqjes pas 4-6 orësh dhe mund të zgjasin deri në 7 ditë. Abstinenca mund të zgjasë nga 6 deri në 14 orë dhe deri në 5 ditë. Tërheqja e kokainës fillon 8-12 orë pas dozës së fundit dhe mund të zgjasë deri në 7 ditë.

 

Simptomat e tërheqjes për këto substanca mund të ndryshojnë, zakonisht duke filluar nga të lehta në të rënda. Simptomat e lehta të tërheqjes së heroinës përfshijnë ankthin, stresin dhe lodhjen. Simptomat serioze përfshijnë ethe, presion të lartë të gjakut dhe probleme me frymëmarrjen. Simptomat e lehta të alkoolit përfshijnë ankthin, të përzierat dhe të vjellat.

 

Simptomat e rënda mund të përfshijnë delirium dhe humbje të funksionit mendor. Me kokainën, simptomat e lehta mund të jenë ankthi dhe depresioni. Simptomat e rënda përfshijnë ethe dhe depresion.

 

Në Belgjikë ofrohen shërbime spitalore dhe ambulatore për personat e varur nga heroina, alkooli ose kokaina. Për trajtimin ambulator, shërbimet përfshijnë mbështetjen e detoksifikimit, mbështetjen e shëndetit mendor dhe këshillimin dhe terapinë falas.

 

Terapia e zëvendësimit të opioideve (OST) është e disponueshme për personat e varur nga heroina. OST ofrohet nga mjekë të përgjithshëm dhe institucione publike të specializuara. Ata që dëshirojnë t'i nënshtrohen OST do të marrin metadon ose buprenorfinë.

 

Për ata që vuajnë nga varësia nga alkooli, ka disa medikamente në dispozicion për të ndihmuar në procesin e detoksifikimit. Këto përfshijnë benzodiazepinat, ilaqet kundër depresionit dhe anksiolitikët. Spitalet lokale dhe qendrat e specializuara ofrojnë gjithashtu trajtim spitalor për varësinë nga heroina, alkooli dhe kokaina.

 

Kur marrin pjesë në programin e trajtimit spitalor, njerëzit do të marrin kujdes mjekësor gjatë gjithë kohës, duke përfshirë detoksifikimin e mbikëqyrur. Pas përfundimit të detoksifikimit, njerëzit marrin terapi dhe këshillim të specializuar, zhvillojnë një plan parandalimi të rikthimit dhe marrin pjesë në një program kujdesi pasues.

 

Kur një person ka një problem të shëndetit mendor dhe një varësi nga substanca, quhet diagnozë e dyfishtë. Hulumtimet kanë treguar se si çështjet e shëndetit mendor ashtu edhe varësia ndaj substancave ndërveprojnë ndryshe, si për shembull njëra që çon në tjetrën ose përjetëson simptoma të lidhura. Hulumtimet tregojnë se varësia nga substancat mund të çojë në probleme të ndryshme të shëndetit mendor si depresioni dhe ankthi. Për shembull, heroina është zbuluar se ndërvepron me kimikate në tru duke çuar në depresion edhe te njerëzit që nuk kanë vuajtur kurrë më parë nga ajo.

 

Shumë njerëz gjithashtu përdorin substanca për të përballuar problemet e shëndetit mendor. Substancat si alkooli, kanabisi dhe kokaina përdoren zakonisht për të arritur një gjendje të dëshiruar emocionale dhe mendore. Megjithatë, përdorimi i zgjatur i substancës rrit gjasat e varësisë.

 

Sa kohë zgjat rehabilitimi në Belgjikë? Disa faktorë mund të ndikojnë në sasinë e kohës që një person kalon në shërim. Kjo përfshin llojin e substancës nga i cili personi është i varur dhe kohëzgjatja e varësisë. Këta faktorë do të përdoren për të përcaktuar planin më të mirë të trajtimit.

 

Cilat janë llojet e terapisë rehabilituese në Belgjikë? Kur pranohen në rehabilitim, si pjesë e procesit të abuzimit me substancat, njerëzit marrin terapi dhe këshillim. Mund të jetë një gamë e gjerë, por shumica e trajtimeve kanë të njëjtin qëllim: të ndihmojnë të kuptojmë pse ka lindur varësia nga substanca, si mund të kapërcehet dhe si të shmanget rikthimi në të ardhmen. Çdo rehabilitim është i ndryshëm dhe njerëzit kanë më shumë gjasa të marrin terapi të përshtatur për nevojat dhe qëllimet e tyre.

 

Hulumtimet kanë treguar se ndryshimi i mendimeve negative në ato pozitive shpesh çon në ndryshime pozitive të sjelljes. Nga ana tjetër, sa më shumë ndryshime pozitive të bëjë një person në sjelljen e tij, aq më shumë ka gjasa që ai të mendojë pozitivisht. CBT gjithashtu përfshin takime me profesionistë të cilët bëjnë pyetje të ndryshme se si mendojnë dhe sillen njerëzit. Njerëzit më pas do të mësojnë mjete efektive që mund të përdoren për të ndryshuar modelet e të menduarit negativ, siç është rivlerësimi kognitiv. Njerëzit mund të marrin gjithashtu terapi të sjelljes dialektike (DBT). DBT është shumë e ngjashme me CBT, por fokusohet në emocione dhe emocione. DBT është zakonisht një terapi afatgjatë dhe mëson aftësi të tilla si menaxhimi i emocioneve, kontrolli i emocioneve dhe rivlerësimi. Disa qendra rehabilitimi i vendosin pacientët nën menaxhimin e urgjencës (CM).

Kuptimi i ashpërsisë së varësisë në Belgjikë

 

Sipas Manualit Diagnostik dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM), Varësia në Belgjikë diagnostikohet në një spektër prej njëmbëdhjetë kriteresh, duke përfshirë:

 

 • Mungesa e kontrollit
 • Dëshira për të hequr dorë, por e paaftë
 • Kaloni shumë kohë duke u përpjekur për të marrë substancën
 • dëshirat
 • Mungesa e përgjegjësisë
 • Probleme me marrëdhëniet
 • Humbja e interesit
 • Përdorimi i rrezikshëm
 • Situata përkeqësuese
 • Tolerancë
 • Tërheqje

 

Ashpërsia përcaktohet nga sa kritere plotësoni. Për shembull, nëse dy deri në tre kritere zbatohen për ju, do të keni një çrregullim të lehtë të përdorimit të substancave. Por edhe nëse keni një diagnozë të lehtë, duhet të kërkoni ndihmën e profesionistëve të kualifikuar.

 

Kur të shkoni në Rehab në Belgjikë

 

Abuzimi me substancat dhe çrregullimet e shëndetit mendor që ndodhin së bashku janë përgjegjës për qindra mijëra vdekje në mbarë botën, megjithëse kur bëhet fjalë për dhënie pas mund të jetë shumë e vështirë të pranosh që një problem ekziston.

 

Si një udhëzues i përgjithshëm nëse abuzim me substanca dhe sjelljet e varura po shkaktojnë një efekt negativ në çdo aspekt të jetës suaj, atëherë është koha të merrni parasysh një periudhë rehabilitimi dhe rikuperimi. Nëse jeni duke pyetur nëse mund të keni nevojë për ndihmë për të rehabilituar jetën tuaj, atëherë ka shumë të ngjarë që të keni nevojë, veçanërisht nëse shqetësimet tuaja janë rreth alkoolit, opioideve ose ndonjë substance tjetër psikoaktive.

 

Rimëkëmbja spitalore ose ambulatore në Belgjikë

 

Pasi të jetë marrë vendimi për të ndërmarrë një periudhë rehabilitimi, një nga vendimet e para do të jetë zgjedhja midis rehabilitimit spitalor ose trajtimit ambulator. Në Rehab më të mirë në botë ne jemi përkrahës të vendosur të modeleve të trajtimit në spital, duke pasur parasysh mundësinë më të madhe të shërimit të plotë afatgjatë.

 

Statistikisht, ata që zgjedhin trajtimin rezidencial në programet 48-ditore, 60-ditore ose 90-ditore kanë një shans më të madh për sukses afatgjatë. Modeli i rehabilitimit 28-ditor mund të jetë gjithashtu i suksesshëm, megjithëse mbani mend se nëse 28-ditëshi përfshin një periudhë mjekësore detox atëherë numri i përgjithshëm i 'ditëve terapeutike' do të reduktohet shumë. Pikërisht për këtë arsye shumë rehabilitues në Belgjikë kanë opsione të kujdesit pasues ose të trajtimit dytësor për të ndihmuar një klient të riintegrohet në jetën e tyre të re në shërim.

 

Abuzimi me alkoolin dhe substancat është një nga vrasësit më të mëdhenj në botë me afro 3 milionë vdekje që mund t'i atribuohen drejtpërdrejt në vit dhe shumë të tjera të paatribuara. Edhe me këto fakte ajo mbetet ajo me më shumë stigma. Worlds Best Rehab është krijuar për të ndihmuar njerëzit të bëjnë zgjedhje të informuara në lidhje me trajtimin e nivelit të lartë për shërim nga një gjendje kërcënuese për jetën.

 

Detox në Belgjikë

 

Faza e parë e rehabilitimit spitalor në Belgjikë zakonisht fillon me Detoxification dhe është faza e detoksifikimit të rikuperimit që paraqet simptomat fizike më brutale të varësisë. Detoksifikimi mund të ndërmerret në një mjedis detoksifikimi në shtëpi të mbikëqyrur nga mjekësia, megjithëse kjo duhet të jetë nën drejtimin dhe drejtimin e një mjeku rehabilitues belg.

 

Një detoks i menaxhuar keq mund të jetë fatal pasi efektet potencialisht kërcënuese për jetën e lënies së papritur (tërheqjes) nga alkooli dhe abuzim me substanca mund të jetë shumë e rëndë.

 

Për shumë njerëz është më e sigurta dhe e preferueshme të detoksifikohen nën mbikëqyrjen mjekësore në një Belgjikë objekt rehabilitimi.

 

Fazat e rehabilitimit në Belgjikë

 

Pas një detoksifikimi të suksesshëm, përpjekjet terapeutike fillojnë me zell në rehabilitimin e zgjedhur në Belgjikë për të trajtuar simptomat dhe katalizatorët themelorë që çojnë në abuzimin e substancave dhe çrregullimin e sjelljes. Gjatë rehabilitimit në spital në Belgjikë, kjo fazë e rikuperimit përfshin terapi, këshillim, mbështetje nga bashkëmoshatarët dhe kujdes mjekësor nëse kërkohet.

 

Për më tepër, shumë terapi holistike dhe ushqyese mund të aplikohen në këtë fazë, duke përfshirë rehabilitimin ushqimor, restaurimin biokimik, terapinë e kuajve, terapinë e artit, jogën, stërvitjen dhe një sërë teknikash lokale dhe ndërkombëtare.

 

Procesi i pranimit për rehabilitimin në Belgjikë

 

Ka shumë rrugë të ndryshme drejt rehabilitimit në Belgjikë dhe ne ende besojmë se kontakti direkt me rehabilitimin dhe qendrat e trajtimit është mënyra më e mirë.

 

Ju mund të referoheni nga specialisti juaj mjekësor ose ndërhyrja, por ia vlen të pyesni nëse ai mjek ose referues do të marrë një komision për pranimin tuaj. Sigurohuni që të mos pranoni rekomandimin e parë për një Institucion Rehab në Belgjikë dhe kontrolloni listën tonë të plotë të objekteve të zgjedhura dhe të verifikuara me profesionalizëm në Belgjikë.

 

Që nga bërja e kërkesës fillestare te një Rehab në Belgjikë, qendrat tona të veçanta të trajtimit do të punojnë me ju për të kuptuar natyrën e gjendjes së klientëve dhe për të vlerësuar nëse strukturat e tyre ose modelet e trajtimit janë më të përshtatshmet për nevojat dhe kërkesat individuale. Shpesh, një klient do të bazohet jashtë shtetit ose në të vërtetë ndërkombëtarisht dhe ekipi i rehabilitimit do të punojë ngushtë së bashku me agjencitë e tjera të transportit mjekësor dhe të matur për të siguruar një rrugë transporti të sigurt dhe të sigurt drejt pranimit.

 

Kostoja e rehabilitimit luksoz në Belgjikë

 

Rehabilitimi në Belgjikë mund të kushtojë midis 80,000 dhe 1.4 milionë dollarë + në muaj në varësi të rehabilitimit individual.

 

Opsionet e rehabilitimit ambulator në Belgjikë

 

Trajtimi ambulator ndryshon në kohëzgjatje, në varësi të nevojave specifike të pacientit dhe mund të kërkojë 13-26 orë pjesëmarrje në trajtim në javë dhe mund të zgjasë nga 3 deri në 12 muaj. Trajtimi ambulator në Belgjikë mund të jetë i suksesshëm, për këtë nuk ka dyshim. Megjithëse shumë pacientë duhet të përdorin rezerva të mëdha të vetë-motivimit dhe vetëdisiplinës për t'u shëruar plotësisht. Dhe gjatë varësisë aktive, rezerva të tilla përgjithësisht janë shteruar gjatë vetë ciklit të varësisë që e shtyn një pacient ose të dashurit e tyre të konsiderojnë rehabilitimin në Belgjikë si opsionin e vetëm.

 

Diagnoza e dyfishtë në Belgjikë

 

Diagnoza e dyfishtë: Në Belgjikë, termi diagnozë e dyfishtë i referohet çrregullimit psikiatrik dhe sjelljes së varësisë. Diagnoza e dyfishtë lejon trajtimi i shëndetit mendor që ndodh bashkë Problemet krahas metodave të tjera të trajtimit të individualizuar.

 

Restaurimi biokimik në Belgjikë

 

Rehabilituesit në Belgjikë kanë përqafuar rëndësinë e restaurimit biokimik gjatë dekadës së fundit, në përputhje me evolucionin e përgjithshëm të kësaj qasjeje dinamike ndaj trajtimi i varësisë globalisht. Restaurimi biokimik në Belgjikë analizon dhe trajton pabarazitë biokimike në trup që e bëjnë një person më të prirur ndaj varësisë. Testimi laboratorik dhe puna e gjakut për të identifikuar pabarazitë biokimike si nivelet e hormoneve, neurotransmetuesit, aminoacidet dhe mangësi të lëndëve ushqyese gjatë kontrollit për praninë e metaleve të rënda dhe toksiciteteve.

 

 

Rehabimi Sober Living në Belgjikë

 

Rehabilitimet e kujdesit dytësor çimentojnë aftësitë e jetës që kërkohen për rikuperim për një periudhë shumë më të gjatë sesa do të ishte tradicionalisht e realizueshme në një institucion të kujdesit parësor. Këto programe të zgjeruara të ekspozimit dhe aftësive të jetës u mundësojnë klientëve të operojnë jetën e tyre të përditshme dhe të qëndrojnë në një sistem konstruktiv për një periudhë të gjatë kohore, e cila është universalisht çelësi për një rikuperim të qëndrueshëm.

 

Citimet: Rehab në Belgjikë

 

Mathews-Larson, J., & Parker, RA (1987). Trajtimi i alkoolizmit me restaurimin biokimik si komponent kryesor. Gazeta Ndërkombëtare e Kërkimeve Biosociale, 9(1), 92-104.

Hannah Ritchie dhe Max Roser (2019) - "Përdorimi i drogës". Publikuar në internet në OurWorldInData.org. Marrë nga: https://ourworldindata.org/drug-use' [Burimi në internet]

Dëmtime të rënda të lëndës së bardhë në mungesë të SHANK3: një studim njerëzor dhe përkthimor (2019)

Referencat: Rehab në Belgjikë

 

Studimi më i fundit mund të gjendet në faqen e internetit të Lancet këtu: TheLancet.com/GBD

Studimi i vitit 2017 u botua si GBD 2017 Risk Factor Collaborators – “Vlerësimi krahasues i rrezikut global, rajonal dhe kombëtar i 84 rreziqeve të sjelljes, mjedisore dhe profesionale dhe metabolike ose grupimeve të rreziqeve për 195 vende dhe territore, 1990-2017: një analizë sistematike për Studimin e Barrës Globale të Sëmundjeve 2017” dhe është online këtu.

 

 

Udhëzime dhe mbështetje të mëtejshme

 

 • informacion: Udhëzime dhe mbështetje për trajtimin. Udhëzues specifikë për adoleshentët, të rinj të rritur dhe të rriturit, si dhe ata që përpiqen të mbështesin dikë me një çrregullim të përdorimit të drogës.
 • Mbulimi gjeografik: Udhëzime universale; Trajtimi me bazë në SHBA
 • Në dispozicion në: https://www.drugabuse.gov/related-topics/treatment

 

Detajet e autorit:

Autori: Zara Smith, Redaktore @ Worlds Best Rehab

Titulli: Rehab në Belgjikë

Emri i biznesit: Worlds Best Rehab

Adresa: Camden Business Center, 468 North Camden Drive, Beverley Hills, California, 90210. USA

Numri i telefonit: +1 424 653 6860

Përshkrimi: Udhëzuesi përfundimtar për rehabilituesit më të mirë në botë

Fjalët kyçe: Rehab në Belgjikë / Rehab luksoz / Rehabilitimi më i mirë në botë

ID-ja e postës: [email mbrojtur]

Politikat editoriale

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.