A është rehabilitimi luksoz një humbje parash?

Author: Pin Ng Redaktor: Aleksandër Bentli Rishikuar: Michael Por

A është rehabilitimi luksoz një humbje parash?

 

Varësia prek njerëzit në mënyra të ndryshme. Për shkak të shkallëve të ndryshme dhe dallimeve në varësinë, ekzistojnë lloje të ndryshme rehabilitimi. Jo të gjitha rehabilitimet janë të njëjta dhe ka shumë për çdo qendër rehabilitimi.

 

Një program trajtimi rehabilitimi do t'ju ofrojë mundësinë për t'iu nënshtruar detoksifikimit. Megjithatë, ka më shumë në programin e trajtimit të një rehabilitimi sesa thjesht detoksifikimi. Kur zgjidhni një rehabilitim, duhet të merrni parasysh programin e trajtimit dhe të gjitha ofertat e tij.

 

Rehabilitimi luksoz është cilësia më e lartë e trajtimit në dispozicion. Një rehabilitim luksoz jo vetëm që ofron trajtim të klasit botëror nga profesionistë të përkushtuar për të ndihmuar klientët, por mjedisi i çdo qendre është ideal për banorët që kërkojnë relaksim të plotë.

 

Çmimi për të marrë pjesë në një rehabilitim luksoz është më i lartë se në një strukturë rehabilitimi standard. Përveç kësaj, rehabilitimet luksoze mund të mos ndodhen afër, që do të thotë se duhet të udhëtoni distanca të mëdha për të ndjekur programin.

 

Kur mendoni nëse do të merrni pjesë në një rehabilitim luksoz, duhet të vendosni nëse investimi në të ardhmen tuaj ia vlen vërtet. Shumë nga njerëzit që ndjekin rehabilitimet luksoze e shohin se investimi në të ardhmen e tyre ia vlen plotësisht. Në fund, ju po merrni edhe një herë kontrollin e jetës suaj dhe po mësoni mjetet për t'u përdorur për të qëndruar esëll.

 

Pra, cilat janë përfitimet e ndjekjes së një programi trajtimi në një rehabilitim luksoz?

 

Plani i personalizuar i trajtimit

 

Ndoshta përfitimi më i madh për të qëndruar në një rehabilitim luksoz është plani i personalizuar i kujdesit i ofruar nga objekti. Rehabilitimet standarde shpesh ofrojnë një program trajtimi të vetëm për klientët e tyre. Ndërkohë që klientët mund të marrin ndihmë, një program i vetëm që i përshtatet të gjithëve nuk i përshtatet të gjitha nevojave të banorëve.

 

Një program i personalizuar adreson nevojat e klientëve. Plani i individualizuar synon problemet mendore dhe fizike të përjetuara nga banorët. Programi përputhet me nevojat tuaja specifike, duke e bërë më të mundshëm që të fitoni maturi.

 

Një nga pjesët kryesore të trajtimit në rehabilitimin luksoz është diagnoza e dyfishtë. Trajtimi me diagnozë të dyfishtë mund të adresojë çështjet e shëndetit mendor që bashkëekzistojnë me varësinë. Çështje të tilla si depresioni, PTSD, ankthi dhe çështje të tjera të shëndetit mendor mund të trajtohen krahas abuzimit me substancat.

 

Vëmendje e specializuar

 

Rehabilitimi luksoz ka një raport të ulët klient-staf. Kjo ju lejon të merrni vëmendjen që ju nevojitet për të përmirësuar rikuperimin. Në një rehabilitim standard, mund t'ju ndahet një kohë specifike me këshilltarët dhe kjo kohë rrallë rritet. Ju do të jeni në gjendje të merrni kohën që ju nevojitet me anëtarët e stafit për të mësuar aftësi dhe mjete të reja për të përballuar varësinë.

 

Ju do të gjeni një shkallë më të madhe lirie në një rehabilitim luksoz. Ndërsa ka strukturë në orarin e përditshëm, ka fleksibilitet në rehabilitimin luksoz.

 

Vëmendja dhe kujdesi janë të larta në rehabilitimin luksoz. Këto dy fusha janë të rëndësishme në shërimin e një individi që vuan nga varësia. Do të keni kujdesin maksimal ndërkohë që qëndrimi në një qendër trajtimi luksoz. Çdo person është unik dhe kujdesi që ju merrni do të jetë i specializuar për të përmbushur këto nevoja.

 

Diskret dhe privat

 

Shumë njerëz që kërkojnë ndihmë nga një rehabilitim duan të mbajnë qëndrimin e tyre privat. Rehabilitimet luksoze kanë aftësinë t'i mbajnë gjërat të qeta, të matura dhe private, duke i mbajtur sytë kureshtarë larg qëndrimeve të tyre.

 

Rehabilitimet luksoze janë ideale për të famshëm, individë të pasur dhe të famshëm. Qëndrimi në një rehabilitim luksoz u siguron këtyre individëve qëndrimet e tyre të matura. Vendndodhjet e largëta dhe masat e larta të sigurisë ju lejojnë të mbani privat qëndrimin tuaj në rehabilitim.

 

Shpesh do të gjeni dhoma private në rehabilitimin luksoz. Kjo ju jep mundësinë të rikuperoni pa hyrë të tjerë në hapësirën tuaj. Ju do të keni anonimitet dhe mund të ndërveproni me të tjerët kur të keni dëshirë. Hapësira brenda dhe jashtë rehabilitimit luksoz ju jep shumë shanse për të shpëtuar nëse është e nevojshme.

Trajtimi është holistik

 

Rehabilitimi luksoz synon të gjithë mendjen dhe trupin. Ndërsa rehabilitimi standard ofron detoks dhe terapi për klientët, ai nuk synon të gjithë personin siç bën një rehabilitim luksoz.

 

Trajtimi holistik synon nevojat mendore, shpirtërore, emocionale dhe fizike të banorëve. Përdoren një sërë trajtimesh si EMDR, muzikë, kuaj, terapi aventure, dhe shumë më tepër.

 

Përveç trajtimeve holistike, rehabilitimet luksoze ofrojnë gjithashtu seanca për meditim dhe yoga. Ju gjithashtu mund të merrni trajtime spa, seanca masazhi dhe shumë më tepër. Këto pajisje nuk janë të disponueshme në një rehabilitim standard.

 

Rehabilitimi luksoz mund t'ju ndihmojë të jetoni një mënyrë jetese të shëndetshme pas drogës dhe/ose alkoolit. Nëse mund të krijoni një mënyrë jetese të shëndetshme, atëherë keni një shans më të fortë për të qëndruar esëll.

 

Vendndodhje të mrekullueshme

 

Rehabilitimet luksoze janë të vendosura në disa vende të mrekullueshme. Shpesh, rehabilitimi luksoz konsiderohet të jetë si një vendpushim. Epo, kjo nuk është shumë larg nga e vërteta. Është një vendpushim për individët që të bëhen më të mirë, të pastër dhe të matur. Vendndodhjet ju japin mundësinë të dilni nga zonat që ndihmuan në krijimin e abuzimit me alkoolin dhe drogën.

 

Një mjedis i qetë do t'ju japë sfondin e përsosur për t'u rikuperuar nga varësia. Nuk do të keni një ambient të ngjashëm me spitalin në një rehabilitim luksoz. Ndihet më shumë si një vendpushim. Do të keni mundësinë të relaksoheni kur nuk jeni në terapi11.AB Laudet, R. Savage dhe D. Mahmood, Rrugët drejt rimëkëmbjes afatgjatë: një hetim paraprak – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 23 shtator 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1852519/.

 

Ka një sërë vendesh rehabilitimi luksoz. Mund të gjeni qendra rehabilitimi buzë plazhit, qendra buzë liqenit ose vende të shkretëtirës që të gjitha ju largojnë nga mjediset që nxitën varësinë. Së bashku me largimin nga vendet që ndihmuan me varësinë, një rehabilitim luksoz ju jep mundësinë të largoheni nga të njëjtët njerëz me të cilët keni kaluar kohë më parë.

 

Ka shumë përfitime për të marrë pjesë në rehabilitimin luksoz. Ju do të keni programe trajtimi holistik në mjedise luksoze. Një program i plotë trajtimi do t'ju japë mundësinë për të bërë një jetë pa substanca dhe për të kontrolluar të ardhmen tuaj.

Marrja e ndihmës nga një rehabilitim luksoz

 

Nëse jeni gati të hidhni hapin e parë për të marrë ndihmë, atëherë një rehabilitim luksoz mund të jetë destinacioni ideal për ju. Terapia e personalizuar, programet e trajtimit të një lloji dhe pajisjet fantastike mund t'ju ndihmojnë t'i jepni fund ciklit të abuzimit me alkoolin dhe drogën.

 

Rehabilitimi standard mund t'ju ofrojë ende ndihmën që ju nevojitet, por të kesh një program të personalizuar për ty mund të jetë i dobishëm. Një qëndrim në një rehabilitim luksoz mund t'ju ndihmojë të angazhoheni edhe një herë me jetën. Ju madje mund të jeni në gjendje të qëndroni të lidhur me botën e jashtme dhe të vazhdoni punën tuaj.

 

Rehabilitimi luksoz punon rregullisht me drejtues, të famshëm dhe njerëz të tjerë të profilit të lartë. Kjo bën të mundur marrjen e privatësisë së nevojshme. Rehabilitimi luksoz është një opsion ideal për këdo që kërkon ndihmë dhe mund të jetë mënyra e përsosur për t'i dhënë fund varësisë.

 

Cili është rehabilitimi luksoz më i shtrenjtë?

 

Remedy Wellbeing është aktualisht rehabilitimi luksoz më i shtrenjtë në botë dhe objekti i parë i trajtimit prej 1 milion dollarësh. Me spekulime të vazhdueshme për të ftuarit dhe një student që lexohet si lista e të ftuarve në Davos, shumë pyesin se Luxury Rehab është një humbje parash, por vetëm disa mund të përballojnë ta zbulojnë.

 

Next: Rehab luksoz Vs Rehab standard

  • 1
    1.AB Laudet, R. Savage dhe D. Mahmood, Rrugët drejt rimëkëmbjes afatgjatë: një hetim paraprak – PMC, PubMed Central (PMC).; Marrë më 23 shtator 2022, nga https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1852519/
Webfaqja | + postime

Alexander Bentley është CEO i Worlds Best Rehab Magazine™, si dhe krijuesi dhe pionieri i Remedy Wellbeing Hotels & Retreats dhe Tripnotherapy™, duke përqafuar bio-farmaceutikë psikedelikë 'NextGen' për të trajtuar djegien, varësinë, depresionin, ankthin dhe shqetësimin psikologjik.

Nën udhëheqjen e tij si CEO, Remedy Wellbeing Hotels™ mori vlerësimin e Fituesit të Përgjithshëm: International Wellness Hotel of the Year 2022 nga International Rehabs. Për shkak të punës së tij të pabesueshme, hotelet luksoze individuale janë qendrat e para ekskluzive të mirëqenies në botë me vlerë 1 milion dollarë, duke ofruar një arratisje për individët dhe familjet që kërkojnë diskrecion absolut si të famshëm, sportistë, ekzekutivë, mbretër, sipërmarrës dhe ata që i nënshtrohen një shqyrtimi intensiv mediatik. .

Ne përpiqemi të ofrojmë informacionin më të përditësuar dhe të saktë në ueb, në mënyrë që lexuesit tanë të mund të marrin vendime të informuara për kujdesin e tyre shëndetësor. Jonë ekspertët e lëndës specializohen në trajtimin e varësisë dhe kujdesin shëndetësor të sjelljes. ne ndiqni udhëzimet strikte kur kontrolloni informacionin e fakteve dhe përdorni vetëm burime të besueshme kur citoni statistika dhe informacione mjekësore. Kërkoni distinktivin Rehab më të mirë në botë në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. në artikujt tanë për informacionin më të përditësuar dhe të saktë. Nëse mendoni se ndonjë nga përmbajtja jonë është e pasaktë ose e vjetëruar, ju lutemi na njoftoni nëpërmjet Kontakt Faqe

Mohim përgjegjësie: Ne përdorim përmbajtje të bazuar në fakte dhe publikojmë materiale që hulumtohen, citohen, modifikohen dhe rishikohen nga profesionistë. Informacioni që publikojmë nuk ka për qëllim të zëvendësojë këshillën, diagnozën ose trajtimin mjekësor profesional. Nuk duhet të përdoret në vend të këshillës së mjekut tuaj ose një ofruesi tjetër të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Në një urgjencë mjekësore, kontaktoni menjëherë shërbimet e urgjencës.

Worlds Best Rehab është një burim i pavarur, i palës së tretë. Ai nuk miraton asnjë ofrues të veçantë trajtimi dhe nuk garanton cilësinë e shërbimeve të trajtimit të ofruesve të paraqitur.