WinGate дивина терапија

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед на терапија за дивина на WinGate

WinGate Wilderness Therapy е основана во 2008 година за да им обезбеди на младите возрасни и адолесцентите извонредна терапија во уникатно искуство. Како светски лидер во третманот за рехабилитација, WinGate Wilderness Therapy им нуди на клиентите третман за борба против злоупотреба на алкохол и супстанции. Можете исто така да добиете помош за проблеми во однесувањето и нарушувања кои исто така се појавуваат.

 

Она што ја прави WinGate Wilderness Therapy толку уникатна е тоа што е програма за третман за рехабилитација на отворено. Со седиште во Јута, ќе се наоѓате во близина на некои од најубавите отворени простори во западниот дел на Соединетите држави. WinGate Wilderness Therapy користи збирка од најефективните и најдобри елементи на терапијата за дивина достапни за поврзување со клиенти.

 

WinGate Wilderness е основана од М. Шејн Галагер. Водачот за рехабилитација за тинејџери и адолесценти работи на терапија на отворено од 1990 година. Длабокото разбирање на Галагер за терапијата на отворено доаѓа од завршување на повеќе од 1,400 часа користејќи активности на отворено за рехабилитација. Кога станува збор за терапевтска работа на отворено, Галагер е пионер.

Каков е денот на WinGate Wilderness Therapy?

Целиот тим на WinGate Wilderness е многу искусен и полн со страст да пружи помош на оние на кои им е потребна. Со комбинирање на моќта на одличната природа и терапевтскиот процес на рехабилитација, ќе доживеете сосема поинаков тип на процес на лекување.

 

Рехабилитацијата се фокусира на лековитите елементи на земјата и ги користи овие елементи за да ги обедини семејствата. Поттикнувајќи ја љубовта и разбирањето, клиентите можат да најдат нова надеж и да ги остават зад себе злоупотребата на супстанции и нарушувањата кои се појавуваат.

 

Ќе поминете осум до 12-неделно извонредно искуство на отворено на WinGate Wilderness Therapy. Клиентите не подлежат на програма за детоксикација ниту пак им се издаваат лекови на рецепт. Ако страдате од истовремени нарушувања и имате двојна дијагноза, WinGate Wilderness Therapy им нуди на клиентите лекови за психијатриско управување.

 

Што ја прави поразлична WinGate Wilderness Therapy?

 

Ќе се фокусирате на тимска работа, обука, почит и грижа. Ова се целите на програмата да изгради долгорочно лекување и промени за иднината. Постои дажба три на еден кога се во прашање клиентите и членовите на персоналот.

 

За време на извонредното искуство на отворено, терапевтите на WinGate и првите лица кои реагираат во дивината ги водат групите на возраст од 13 до 17 или на возраст од 18 до 26 години низ однапред одредена рута на отворено во Јута за да ја покажат убавината, различноста и спокојството на пејзажот. Програмата не содржи само елементи за третман со 12 чекори или CBT-најдобри, туку комбинира сеопфатен и активен дневен распоред за ангажирање на членовите на групата.

 

Клиентите го започнуваат денот во лични кругови за размислување, медитација или молитва. Ќе креирате дневни цели и ќе ги следите со состаноци за закрепнување пред појадокот. Потоа, следува дневното пешачење. Ќе патувате околу три до пет милји дневно, пет дена неделно. Два дена се користат за одмор. Вечерта ќе поставите камп и ќе готвите вечера. Личното менторство се одвива и навечер. Тераписките сесии се завршуваат во овој временски период.

 

Извонредната програма за терапија на отворено на WinGate не е вашата типична рехабилитација со пет ѕвездички во стилот на луксузно одморалиште. Децата мора да го „грубат“ надвор во пустината во Јута. Ќе кампувате под ѕвездите, ќе подготвувате сопствена храна над камперскиот оган и ќе пешачите три до пет милји дневно. Програмата ги учи децата и младите за себе и за светот околу нив. Исто така, ги поврзува поединците со природата за да ги отстрани од деструктивната средина дома.

Фотографии од терапија со дивина на WinGate

Осврти за терапија за дивина на WinGate
WinGate дивина терапија
Цена за терапија за дивина на WinGate
Поплаки за терапија за дивина на WinGate

Извршно резиме на WinGate Wilderness Therapy

Приватност на WinGate Wilderness Therapy

 

WinGate Wilderness Therapy се придржува до сите државни и федерални закони кога станува збор за чување на вашите информации, идентитет и други вредни материјали безбедни. Клиентите ќе го поминуваат своето време на рехабилитација на одличното отворено со други кампери. Персоналот во WinGate го презема секој чекор за да се осигура дека сте физички безбедни за време на искуството со рехабилитација на отворено.

Модалитети на терапија за дивина на WinGate

 

Програмата на WinGate наликува на план за третман со 12 чекори или CBT. Сепак, има многу повеќе во третманот бидејќи клиентите го поминуваат целото време на отворено пешачејќи, завршувајќи задачи и живеење. Се организираат семејни работилници и мини посети од најблиските за да им се даде на клиентите шанса да заздрават со својата мајка, татко и браќата и сестрите. Исто така, постојат тераписки сесии за пишување писма и повеќе начини да се вклучите со семејствата.

 

Сместување за терапија со дивина во Вингејт

 

Нема да најдете традиционално станбено сместување за рехабилитација во WinGate Wilderness Therapy. Се разбира, ова се должи на фокусот на рехабилитацијата на извонредно искуство на отворено. Ќе поминете многу време надвор на одличното отворено живеење во природа. Клиентите кампуваат во Прекрасната природна природа на Јута на отворено.

Ќе спиеш во шатори ноќе со ѕвездите што сјаат врз тебе. Оброците се прават на логорскиот шпорет и над логорскиот оган. WinGate се фокусира на едноставноста за да го расчисти умот на секој клиент. Вие сте одговорни за вашиот оброк и за изградба на кампот. Ова учи тимска работа и одговорност. Ако не можете да работите заедно, тогаш спиењето во шатор и јадењето топол оброк ќе стане уште потешко.

WinGate не е луксузна рехабилитација во стил на одморалиште со пет ѕвезди. Да, тој е со пет ѕвездички во однос на понудениот третман, но нема да бидете разгалени за време на процесот на лекување. Оброците се ограничени од поставката, која се менува секој ден. Нутриционистот дизајнира план за оброци за клиентите, осигурувајќи дека ќе добијат соодветна исхрана за време на извонредното искуство.

 

Дел од најдобрите светски рехабилитации

 

Водени од еден од најистакнатите умови во третманот за рехабилитација на тинејџери, М. Шејн Галагер, WinGate обезбедува уникатно искуство во кое клиентите мора да се потпрат на себе и на другите за да ги постигнат своите цели. Клиентите го поминуваат своето време надвор за да ја запознаат природата и да се ослободат од злоупотреба на супстанции и средини што создале зависност од дрога и/или алкохол.

 

Поставка за терапија за дивина на WinGate

Програмата се одвива на големо отворено. Прекрасниот природен пејзаж на Јута е позадина на извонредното искуство во дивината. Клиентите ќе кампуваат под ѕвездите во шатори и ќе готват свои оброци над логорскиот оган.

 

Цена за терапија за дивина на WinGate

 

Програмата за извонредна терапија чини 15,750 долари за 30-дневна програма. Потребна е претплата за упис за првите 56 дена од 2,700 УСД. Цената на програмата дневно е 525 долари.

Независни осврти за рехабилитација за терапија со дивина WinGate

Специјализации за терапија за дивина WinGate

 • Зависност од мет
 • АДХД
 • АДД
 • Rượu
 • Анксиозност
 • бензодиазепини
 • биполарно
 • Зависност од хероин
 • Истовремени нарушувања
 • кокаин
 • Депресија
 • Зависност од дрога
 • Нарушување во исхраната: прејадување, губење на тежината
 • Нарушувања во исхраната
 • Екстази (MDMA)
 • Тага и загуба
 • ЛСД, психоделици
 • Опиоиди
 • Нарушувања на личноста
 • Злоупотреба на супстанции
 • Синтетички дроги

Објекти за дивина на WinGate

 • Фитнес
 • Пливање
 • Спорт
 • Пристап до природата
 • Авантуристички излети
 • пешачење
 • пешачење
 • Програма за млади возрасни
 • Физичката кондиција

Опции за третман на терапија со дивина WinGate

 • Психообразование
 • Психотерапија
 • ЕМДР
 • Духовно советување
 • Mindfulness
 • Терапија за дијалектичко однесување (DBT)
 • Справување со чувства и емоции
 • Исхрана
 • КБТ
 • Позитивна психологија
 • Терапија ориентирана кон целта
 • Наративна терапија
 • Комуникациски вештини
 • Групи за поддршка
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Програма за обновување
 • Здрав начин на живот, цели и цели
 • Психијатриска проценка
 • Психосоцијална проценка

Понатамошна грижа за терапија со дивина на WinGate

 • Амбулантски третман
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Придружник ако е потребно

Видеа за преглед на дивината на WinGate

Цена за терапија за дивина на WinGate

телефон

+ 1 800-560-1599

Веб-страница

WinGate Wilderness Therapy 5*

Водени од еден од најистакнатите умови во третманот за рехабилитација на тинејџери, М. Шејн Галагер, WinGate обезбедува уникатно искуство во кое клиентите мора да се потпрат на себе и на другите за да ги постигнат своите цели.

WinGate Wilderness Therapy, адреса: 310 S 100 E #11, Kanab, UT 84741, Соединети Американски Држави

WinGate Wilderness терапија, телефон: +1 800-560-1599

WinGate Wilderness Therapy, Работно време: 24 / 7

знаме

Кого го третираме
Млади возрасни
Тинејџери
ЛГБТК+ тинејџери и млади возрасни

говор-балон

Јазици
англиски

кревет

Вработување
15-30

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.