P2P Meth: Новата мет епидемија

P2P Meth: Новата мет епидемија

Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Напишано од Хелен Парсон

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

Разбирање на P2P Meth

 

Од почетокот на „војната против дрогата“ во раните 1970-ти, речиси постојано се прикажува негативното влијание на дрогата. Без разлика дали се фокусира на ефектите или на криминалот што го опкружува нивното снабдување, наративот е незапирлив. Ова го создава проблемот што, кога ќе се појават нови и поопасни лекови, не остануваат суперлативи за употреба.

 

Резултатот беше дека појавата на P2P мет во последните дваесет години не го доби заслуженото покривање и внимание, и покрај осакатувачкиот ефект што го има врз корисниците.

 

Лесен за производство на индустриски размери, често со низок ризик, може да го преплави пазарот со евтини - па дури и бесплатни - лекови кои ги уништуваат корисниците, оставајќи ги со сериозни проблеми со менталното здравје и физички распаѓање додека лекот го врши своето влијание.

 

Што е P2P мет?

 

Мет, или метамфетамин, за прв пат бил синтетизиран кон крајот на деветнаесеттиот век. Како и многу лекови, тој помина низ период кога се користеше медицински до откривањето на неговите зависнички ефекти. Нејзините стимулативни ефекти, особено, биле користени за да помогнат во лекувањето на болести, дури и во 1950-тите години, тој бил користен како помош за исхрана во Соединетите држави.

 

Во 1970-тите и 1980-тите години популарноста на „уличниот мет“ стана популарност. Дел од нејзиниот успех како рекреативна дрога беше способноста да се синтетизира користејќи лесно достапни лекови. Најпознатото беше тоа што го добиваше од ефедринот содржан во брендовите како Sudafed. Овој тип на мет е познат по еуфоричниот ефект што го создава, оставајќи ги корисниците да се чувствуваат енергично, будно и дружељубиво. Исто така, беше тешко да се произведе во голем обем, ограничувајќи го неговото ширење и употреба.

 

Меѓутоа, бидејќи ограничувањата на компонентите почнаа да ги ограничуваат тие методи на производство, се бараа алтернативи. Во 1980-тите, лабораториите започнаа да произведуваат мет користејќи фенил-2-пропанон, или P2P, метод што започна кон крајот на 1990-тите. Она што не беше реализирано во тоа време е тоа што создаде и нов тип на мет.

 

Новиот метод имаше значителни предности за оние што го произведуваат лекот. Потребните соединенија се користат нашироко и легитимно во индустријата, што ги прави тешко да се регулираат, но лесно се добиваат во големи количини. Популарноста на P2P металот меѓу производителите се чини дека е забрзана со колапсот на пазарот за канабис бидејќи се повеќе јурисдикции ја легализираа, или барем ја толерираа неговата употреба.

 

P2P метот е примамлива алтернатива за трговијата со дрога, која може да ги замени нивните приходи и дури не треба да одгледува земјоделски култури. Навистина, може да се произведе толку евтино што често го подаруваат дилерите, начин да се прикачат нови клиенти за нивната трговија.

 

Порастот на метаболизмот, исто така, дојде откако старите, големи нарко картели беа затворени. Меѓутоа, на нивно место се појавија помали мрежи. Оние кои се занимаваат со спроведување на дрога сега треба да водат битка против мрежите на лабаво поврзани лаборатории за метаболизам, брокери, трговци со луѓе и дилери. Збирно, тие можат да произведуваат и снабдуваат P2P мет на индустриско ниво, но бидејќи има толку многу патишта од лабораторијата до пазарот, речиси е невозможно органите за спроведување на законот да го запрат снабдувањето.

Новиот тест за вкус на мет

 

P2P метот постепено го замени метот базиран на ефедрин поради леснотијата на снабдување. Многу корисници кои беа активни додека се одвиваше транзицијата не веднаш ја забележаа разликата. За нив ефектите беа главно непроменети, еуфоричното високо остана, на пример.

 

Главната непосредна промена беше тоа што корисниците на P2P мет имаат тенденција да станат поповлечени и изолирани, наместо појдовните и разговорните корисници на метот од порано. Меѓутоа, долгорочните ефекти се многу подлабоки.

 

Употребата на мет отсекогаш била поврзана со распаѓање. Прашајте ги повеќето луѓе, и нивната слика веројатно ќе вклучува изнемоштен и веројатно бездомник корисник. Ова распаѓање може да биде една од причините што употребата на мет привлече различен вид внимание на оние лекови кои имаат нешто што може да се смета за социјално поприфатлива група корисници.

 

За многу стари корисници на метот, тоа распаѓање можеби траело со години. Навистина, истражувањето за некои од ефектите врз менталното здравје, како параноја и психоза, ги поврза со недостатокот на сон предизвикан од стимулативните ефекти и откри дека тие брзо ќе се решат кога ќе продолжат нормалните навики за спиење. Сега, распаѓањето започнува речиси веднаш.

 

Оние кои работат со корисници на метот велат дека ја забележале промената кога ќе видат луѓе со тешки симптоми во рок од неколку часа по земањето мет. И самите реформирани корисници на метот имаат приказни за тоа како нивното ментално здравје брзо се намалило и резултирало со необично, па дури и опасно однесување додека делувале на нивните психози.

 

Она што останува непознато, сепак, е зошто ефектот на P2P мет е толку длабоко различен. Активните состојки остануваат, во основа, исти, поради што многу корисници не ја забележале промената во начинот на производство. Најдобрата работна теорија е дека таа е предизвикана од траги од загадувачи од производството. Додека модерните лаборатории го прочистуваат својот производ (и нивните процеси се изненадувачки, можеби загрижувачки, добри) остануваат траги од нивните индустриски состојки. Но, со толку многу лаборатории кои работат и неможноста прецизно да се идентификува историската понуда на корисникот, не постои начин да се пронајде точната причина: само тој P2P метал може брзо да ги уништи животите на своите корисници.

Видливото влијание на P2P мет

 

А ефектите од P2P мет се лесно забележливи. Лизгачките редови во многу американски градови, особено оние со подобра клима на западниот брег, се протегаат по градските блокови, со многу од шаторите дом на - и крие - корисник на метеж. Нивните импровизирани шатори се симболични за проблемот: секој од нив претставува некој чие бездомништво ќе биде тесно поврзано со нивната употреба на мет, но исто така служи како физички метод за нивна изолација.

 

Со третман, можно е закрепнување од зависност од мет. За оние кои ја победија зависноста, закрепнувањето обично значи брз крај на нивните тешкотии со менталното здравје, иако физичкото закрепнување може да потрае подолго. Трагедијата е, можеби, тоа што изолацијата на P2P метот значи дека корисниците не се ангажираат, а работниците од теренски и наркомани не можат да ги формираат односите што им се потребни за да започнат со лекување. Се чини дека новиот метолог не сака да се осигура дека е тука да остане.

Разбирање на зависноста од кристал мет

Зависност од кристален мет

Што е Shake and Bake Meth?

https://www.worldsbest.rehab/shake-and-bake-meth/’

Мет заби – метолошки несакани ефекти

Дознајте повеќе за Meth Teeth

Дали моето дете е на мет? Како мириса мет?

Како мириса мет?

 

Претходно: Дознајте повеќе за Meth Teeth

Следна: Како мириса Крек?

Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.