Избор на ЛГБТК центри за рехабилитација

[popup_anything id="15369"]

Напишано од Janeејн Верверички

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

 1. Title: Choosing LGBTQ Rehab Centers
 2. автор: Janeејн Верверички
 3. Уредник: Александар Бентли
 4. Прегледано: Мајкл Пор
 5. Choosing LGBTQ Rehab Centers: At Најдобра рехабилитација во светот, се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите and only use credible sources when citing statistics and medical information. Look for the badge on our articles for the most up-to-date and accurate information. If you feel that any of our content is inaccurate or out-of-date, please let us know via our контакт страница
 6. Општи услови: Најдобриот блог за рехабилитација во светот има за цел да го подобри квалитетот на животот на луѓето кои се борат со зависности и проблеми со менталното здравје. Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службата за итни случаи.
 7. Заработка: If you buy something through our ads or links, we may earn a commission.
 8. Избор на ЛГБТК центри за рехабилитација © 2022 - Drzavjanstvo.mk Светската најдобра издавачка куќа за рехабилитација
 9. Рекламирајте: To advertise on Worlds Best Rehab visit our inquiry page

ЛГБТК рехабилитација

 

За повеќето, трезнувањето е долг и тежок процес. За ЛГБТК луѓето, овој процес може да биде особено предизвикувачки: тие може да се соочат со дополнителни борби како дискриминација и хомофобија. Но, многумина сè уште бараат помош за нивните зависности бидејќи хемиската зависност е еден од предизвиците со кои секој треба да се соочи во животот. Персоналот во ЛГБТК центрите за рехабилитација има за цел да понуди поддршка во сите фази на закрепнување од алкохол и дрога преку создавање безбеден простор. Во таквите установи, ќе најдете психотерапевти кои обезбедуваат индивидуална и групна терапија и терапевти пријателски настроени кон ЛГБТК.

 

Како што растеше ЛГБТК рехабилитацијата, ЛГБТК заедницата е подобро претставена во програмите за советување и лекување. Целта на третманот за зависност од ЛГБТК е да ви помогне да го препознаете не само вашето зависно однесување, туку и како тоа се поврзува со другите аспекти на вашето јас. Повеќето ЛГБТК центри за рехабилитација обезбедуваат многу различни услуги, вклучувајќи психоедукација за зависност од ЛГБТК, групни терапии, техники на внимание, сесии еден на еден со советник или терапевт, групи за поддршка на родовиот идентитет, ЛГБТК групи за сексуалност, часови по уметност и физички активности како јога. или трчање.

 

LGBTQ drugs statistics

 

Хемиската зависност кај ЛГБТК луѓето може да доведе до различни проблеми со менталното здравје, покрај злоупотребата на алкохол и дрога. Всушност, многу фактори на ризик за зависности се кај ЛГБТК луѓето. ЛГБТК луѓето имаат поголема веројатност да имаат проблеми со депресија, анксиозност и ниска самодоверба отколку општата популација. Статистиката за дроги за ЛГБТК покажува дека ЛГБТК младите се изложени на поголем ризик да експериментираат со дрога или алкохол.

Статистика за злоупотреба на ЛГБТК супстанции

 

Додека хемиската зависност може да влијае на секого, ЛГБТК луѓето почесто користат или злоупотребуваат дрога и алкохол од различни причини отколку нивните хетеросексуални врсници. Некои студии покажуваат дека ЛГБТК поединците имаат три пати поголема веројатност да доживеат зависност од супстанции отколку општата популација. Други студии покажуваат дека одредени групи на ЛГБТК луѓе - особено геј мажи - имаат четири пати поголема веројатност да станат зависни во споредба со нивните хетеросексуални колеги.

 

Chemical dependency is a compulsive need to take drugs or drink despite any negative consequences it brings on an individual’s life, family, friends and career. According to the (Центрите за контрола на болести), LGBTQ drug abuse statistics indicate that LGBTQ people are more likely to use opioids, ecstasy, sedatives and alcohol than the general population.

 

Chemical dependency is not only an LGBTQ problem but one related to social inequalities. LGBTQ inequality has negative effects on people’s mental health and physical well-being because it limits economic opportunities for them by denying healthcare coverage or employment protection. LGBTQ drug statistics show that just 13 states across the country provide laws prohibiting insurers from excluding based on sexual orientation or gender identity.

 

The need for more LGBTQ rehabs

 

Откривањето на коренот на хемиската зависност во нашето општество е сложено бидејќи вклучува разбирање како социјалните нееднаквости влијаат врз животите и благосостојбата на луѓето. На пример, структурното насилство е постојана изложеност на доминација што ги спречува луѓето да го саморелизираат својот целосен потенцијал. ЛГБТК поединците имаат поголема веројатност од хетеросексуалците да доживеат структурно насилство поради легализирана дискриминација против нив, вознемирување и разлики во здравствената заштита, што може да доведе некои од нив да се свртат кон супстанции или други форми на самоуништување или самолекување. Овие прашања може да предизвикаат ЛГБТК поединците да станат заробени во зависност.

 

ЛГБТК нееднаквост и насилство

 

ЛГБТК популацијата има долга историја на дискриминација, насилство и друго вознемирување дури и пред епидемијата на СИДА. Изложеноста на ЛГБТК заедницата на структурно насилство наведува многу ЛГБТК луѓе да веруваат дека се „помалку“ од другите, што предизвикува ниска самодоверба што може да доведе до негативни механизми за справување, како што се злоупотреба на алкохол или дрога.

 

Дополнително, ЛГБТК лицата доживуваат високи стапки на меѓучовечко насилство бидејќи нивната сексуална ориентација или родов идентитет често се мета на сторителите. Според статистиката за дроги за ЛГБТК, истражувањата покажуваат дека истополовите двојки трпат повисоки стапки на семејно насилство од паровите од спротивен пол. ЛГБТК тинејџерите имаат поголема веројатност да доживеат насилство, малтретирање и злоупотреба во средно училиште отколку нивните врсници ЛГБТК. ЛГБТК тинејџерите кои пријавуваат такво насилство страдаат од траума што може да ги спречи да постигнат успех во. Статистиката за зависност од ЛГБТК покажува дека ЛГБТК учениците доживуваат повисоки нивоа на малтретирање и малтретирање на училиште во споредба со не-ЛГБТК учениците.

 

ЛГБТК зависност и превенција

 

Зависноста е компулсивна, надвор од контрола зависност од алкохол или дрога кога употребата на поединецот го достигнува нивото кога почнува да предизвикува штета во нивните животи, вклучувајќи семејни проблеми, финансиски прашања, правни проблеми и проблеми со работните перформанси поради нарушена способност за функција. Фактори кои ги водат ЛГБТК луѓето кон зависност може да бидат внатрешни и надворешни предизвици поврзани со ЛГБТК идентитетот. ЛГБТК поединците често доживуваат стресни фактори како што е социјалната стигма околу нивната сексуална ориентација или родов идентитет што може да ги наведе да користат супстанции или да се вклучат во други ризични однесувања.

 

ЛГБТК негативни детски искуства (ACES)

 

Early adverse experiences—such as physical, emotional, sexual abuse at home; the loss of a parent through death, divorce or estrangement; parental mental illness; household substance dependence; violence outside the home; and harsh punishment—are risk factors for chemical dependency later on in life . LGBTQ individuals who have a history of childhood sexual abuse are at even greater risk than others to develop an addiction. LGBTQ drug statistics share that LGBTQ people with histories of sexual abuse or physical assault are more likely to use substances, often in high doses. LGBTQ students, especially LGBTQ students of color, who report bullying also may be at higher risk for substance misuse than LGBTQ teens who don’t experience harassment .

 

LGBTQ substance abuse statistics

 

The Substance Abuse and Mental Health Administration (SAMHSA) reports that the LGBTQ community is over-represented in most categories of substance abuse compared to their percentage in the general population. LGBTQ drugs statistics show that 6% of lesbian or gay respondents were classified as having serious psychological distress (SPD). LGBTQ students were 7% more likely to have been forced to have intercourse, and LGBTQ people ages 12-17 years old who had been forced into sexual intercourse reported significantly higher levels of using anti-LGBTQ slurs at school, drinking alcohol and tobacco use compared with LGBTQ youth not involved in such acts. LGBTQ drug statistics show that LGBTQ youth are at a high risk for substance abuse due to increased exposure to environmental stressors. LGBTQ teens may be more vulnerable because LGBTQ students have a greater likelihood of being exposed to drugs or alcohol as a coping mechanism.

LGBTQ Rehab Addiction Recovery

 

LGBTQ individuals face unique challenges during recovery from addiction. Family support is usually the factor which facilitates recovery from addiction, but it can also be detrimental . The rejection LGBTQ people often experience from their LGBTQ family members can prevent LGBTQ patients from seeking the necessary help to overcome their addiction. LGBTQ people also should be prepared for higher levels of loneliness, fear and anxiety due to the internalization of LGBTQ stigma .

 

Why Prevention Programs are Necessary for LGBTQ Rehab Communities

 

Substance abuse prevention programs are crucial LGBTQ communities because substance abuse poses risks that are specific to LGBTQ individuals or related to LGBTQ social issues. Preventing substance abuse among LGBTQ youth is important because it allows youth the opportunity to maximize personal development by eliminating barriers associated with misusing substances . This can include improving mental health outcomes, increasing academic performance and reducing engagement in risky sexual behaviors.

 

LGBTQ rehab centers exist throughout America. There are not enough LGBTQ rehab facilities, however. LGBTQ individuals are less likely to seek treatment for their substance abuse problems due to fear of LGBTQ stigma in therapeutic settings . LGBTQ patients may also find it difficult to find LGBTQ-friendly therapists or counselors who are knowledgeable about LGBTQ issues. This is why LGBTQ individuals should consider rehab programs that specialize in LGBTQ care in order to receive the best possible care in an LGBTQ-safe environment.

 

The Future of LGBTQ Rehab Centers

 

LGBTQ health care professionals are working to increase the number of effective LGBTQ mental health treatment programs for patients suffering from substance abuse disorders. This will improve the quality of life for LGBTQ people struggling with addiction by giving them more access to help . It is important for professional associations like SAMHSA to conduct research on how substance abuse affects LGBTQ individuals unique needs .

 

LGBTQ Rehab Addiction Resources

https://www.gaymenaddiction-chemsexcounselling.co.uk/

https://shannonhartcounselling.com/

https://worldsbest.rehab/

References: LGBTQ Rehab

 • Green KE. Barriers to service utilization and treatment preferences of worried drinkers of various sexual orientations. Alcoholism Treatment Quarterly. 2011;29: 45-63. []
 • Halkitis PN, Parsons JT. Recreational drug use and HIV-risk sexual behavior among men frequenting gay social venues. Journal of Gay and Lesbian Social Services. 2002;14: 19-39. []
 • Hughes TL, Eliason M. Substance use and abuse in lesbian, gay, bisexual and transgender populations. Journal of Primary Prevention. 2002;22: 263-298. []
 • Kessler R, Berglund P, Demler O, Jin R, Merikangas K, Walters E. Lifetime Prevalence and Age-of-Onset Distributions of DSM-IV Disorders in the National Comorbidity Survey Replication. Архива на општа психијатрија. 2005;62: 593-602. [Биомеди] []
Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .