Лос Анџелес после забава сцена

Напишано од Пин Нг

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Dr Рут Аренас

[popup_anything id="15369"]

Лос Анџелес после забава сцена

 

Помеѓу 1920 и 1933 година, Лос Анџелес беше преплавен со спикерски барови каде што поединците можеа да пијат алкохол и да се забавуваат цела ноќ. Овие локалитети можеа да се најдат само благодарение на усно од уста од поединци „упатени“ поради рестриктивните закони за забрана на алкохол.

 

Денес, Лос Анџелес има нов стил на зборување и расте популарноста кај одредена генерација луѓе. Афтер-забавата сцена во Лос Анџелес е модерниот спикер каде што присутните се забавуваат во малите утрински часови.

 

ЛА е град во кој се чувствува како сè да е зголемено и видено од оние што живеат таму. Сепак, сцената по забавата во Лос Анџелес се одвива надвор од радарот и започнува околу 2 часот по полноќ кога испуштаат баровите во градот. Клубот и пазарџиите кои сакаат да ја одржат ноќта бараат ЛА афтер забави и учествуваат во сите видови активности.

 

Иако новата генерација на забави во последно време известуваше за сцената на LA, New York Times објави стории за афтер забавите на Градот на ангелите пред една деценија. Партиите ја пополнуваат празнината што ја создаваат баровите што затвораат и воведуваат луѓе што сакаат да продолжат. Нелиценцираните танцови клубови и поп-ап забавите имаат привлечност што ги привлекува локалното население и трансплантираат во градот барајќи да бидат дел од нешто промовирано како уникатно.

 

Многу од забавите се одржуваат во магацини во ЛА кои се преземени за ноќ. Промоторите на забавите во Лос Анџелес се домаќини на многу од настаните и секој што е запознаен со рејв сцената во градот ќе ги препознае местата. Музиката е главен дел од секоја афтер-забава, бидејќи промоторите летаат на дела од целиот свет. Афтер-забавата сцена во Лос Анџелес стана популарно место за гледање на колкот на градот.

 

Андерграунд модни дизајнери, уметници, музичари и познати личности се појавуваат на афтер забавите. Некои само за да добијат малку притисоци и да бидат видени, други за да уживаат во доцна вечер со музика и пиење.

 

После забавите обично имаат теми кои им даваат на гостите нешто за уживање. Промоторите знаат дека истата забава од недела во недела ќе ги исклучи поединците. Имањето различни активности ги поттикнува посетителите на забавата да се враќаат одново и одново.

 

Афтер-забавата сцена во ЛА не ја посетуваат само неколку луѓе кои се враќаат недела по недела. Илјадници посетители на забави излегуваат на настаните што го прават локален локален дел што го прави андерграундот на ЛА повеќе баран од луѓето отколку некои од врвните барови во градот. Промоторите главно одржуваат афтер забави во петок и сабота со различни удобности. Многу од забавите се слични на клубови со професионални промотери кои ги извлекуваат триковите од торбата за да ги одржат луѓето среќни.

 

Популацијата на ЛА од 10 милиони луѓе овозможува подземјето да напредува. Влијанието на социјалните мрежи им овозможува на организаторите да промовираат настани и да привлечат голем број следбеници од целиот град. И покрај тоа што промоторите ги одржуваат забавите и тие се движат на различни локации, а посетителите на забавите само знаеле каде да се појават неколку часа претходно, полицијата работеше на исклучување на нелиценцирани настани.

 

Според извештаите, за разлика од 1990-тите кога екстази и кокаин дивееле во рејв сцената, забавите не се фокусираат на нив. Со оглед на тоа што промоторите се способни да заработат повеќе од 20,000 долари за домаќинство на една забава, веројатно овие настани ќе продолжат.

 

Претходно: Главните причини да одите во Рехабилитација во Калифорнија

Следно: Флорида Мешај

Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .