Камберленд Хајтс

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед за рехабилитација на Камберленд Хајтс

Сместено во Нешвил, Тенеси, ќе најдете еден од најпрекрасните луксузни објекти за рехабилитација во Соединетите држави. Камберленд Хајтс е врвен центар за рехабилитација сместен меѓу бујното зеленило на Волонтерската држава. Неговиот кампус се протега низ повеќе од 177 хектари ридови, шуми и долини кои ви дозволуваат да стапите во контакт со природата на вашето патување за закрепнување.

 

Камберленд Хајтс е основана во 1966 година како непрофитна организација. Ќе најдете 15 центри за амбулантско лекување и два кампуси за потопување во 12 чекори во Камберленд Хајтс. Тој нуди неверојатен број на капацитети за третман, повеќе од повеќето други центри за рехабилитација. На клиентите им е приспособен планот за лекување и секој план за закрепнување е креиран врз основа на минати трауми на поединецот и други заеднички болести.

 

Камберленд Хајтс нуди програма за третман во 12 чекори за детоксикација и нега во домот. Достапна е и проширена грижа за возрасни и интензивна амбулантска програма. Рехабилитацијата обезбедува програми за третман и за возрасни и за адолесценти. Рехабилитацијата за возрасни се наоѓа на главната парцела на Камберленд Хајтс од 177 хектари. Адолесцентите добиваат третман на посебна парцела со 67 лаци во близина. Ова им овозможува на постарите клиенти и младите пациенти да останат одвоени, а сепак да го добијат истиот неверојатен третман потребен.

 

Камберленд Хајтс работи од 1966 година. Нејзината долговечност покажува колку е вредна за светот на лекувањето и терапијата за зависности. Неговата распространета заедница им обезбедува на клиентите неверојатно место за да го поминат своето време за да се подобри.

Каков е денот во рехабилитацијата Камберленд Хајтс?

Рехабилитацијата е специфична за полот и возраста, и спроведува програми за помош на поединци во зависност од алкохол и дрога. Камберленд Хајтс, исто така, обезбедува третман за истовремени проблеми со менталното здравје. Плановите за третман на Камберленд Хајтс користат терапии засновани на докази, вклучително и дијалектичка терапија за однесување, когнитивна бихевиорална терапија, мотивационо интервјуирање, работа на семејните системи, модел од 12 чекори и грижа за информирана траума.

 

На клиентите им се нуди детоксикација од дрога и/или алкохол по пристигнувањето во Cumberland Heights Rehab. Исто така, постојат програми за резиденцијална, проширена нега на возрасни и интензивни амбулантски програми. Сè на сè, клиентите ќе најдат комплетна рехабилитација со планови за холистички третман за да се стави крај на нивната зависност од дрога и/или алкохол.

 

Ќе доживеете распореден распоред во рехабилитацијата Камберленд Хајтс. Ова е за да се наведат клиентите на одреден распоред за да се подобри процесот на закрепнување на здравјето. Вашиот ден започнува со задолжителна медитација во 7:30 часот, а денот завршува во 10:00 часот кога ќе се изгаснат светлата. Помеѓу 7:30 и 10:00 часот, ќе искусите различни активности во текот на денот, вклучително и сесии за групна терапија и индивидуално советување. Овие активности заземаат голем дел од денот. Сè уште има многу застој за да се опуштите кога третманот ќе биде премногу.

 

Третманот со Cumberland Heights Rehab се заснова на моделот од 12 чекори. Сепак, тој оди надвор од основната рутина од 12 чекори и се фокусира на медицински прашања кои придонесуваат за зависност.

третман за рехабилитација на висини на Камберленд
Рехабилитација на Камберленд Хајтс
цена на висини на Камберленд
жалби за височините на Камберленд

Извршно резиме на Cumberland Heights Rehab

Сместување за рехабилитација во Камберленд Хајтс

Клиентите остануваат во сместување специфични за полот и возраста во еден од двата кампуси. Програмите за рехабилитација за мажи и жени користат заедничко сместување. Камберленд Хајтс се фокусира на заедницата. Токму поради оваа причина, клиентите споделуваат сместување и градат врски со другите на истото патување за опоравување. Заедничкото сместување исто така значи дека клиентите нема да бидат изолирани и да се чувствуваат сами.

 

Ќе најдете удобни спални соби за две лица. Секоја соба доаѓа со заедничка бања за двајцата жители. Вашите оброци ги подготвуваат готвачите на Cumberland Heights на лице место. Секој оброк е направен според вашите диететски потреби. Клиентите ќе поминуваат голем дел од своето време активни, но слободното време/застојот е регулирано на рехабилитацијата. Камберленд Хајтс не дозволува користење на интернет, мобилни телефони или читање весници. Клиентите имаат пристап до само еден телевизор, кој се наоѓа во заедничка област и се користи само ретко.

 

Ако сакате или треба да разговарате со пријателите или семејството, има платен телефон до кој може да се пристапи во текот на вечерта. Клиентите можат да ја користат игротеката и теретаната на рехабилитацијата. До нив може да се пристапи во наизменични денови врз основа на возраста и полот. Ќе доживеете еднодневни патувања со рехабилитација. Дневните патувања вклучуваат присуство на хокеј игри во НХЛ, бејзбол игри во помала лига, пешачење и многу повеќе. Исто така, постојат активности за учество на лице место, вклучувајќи кошарка, фризби голф и многу повеќе.

 

Приватност на Cumberland Heights Rehab

Камберленд Хајтс е познат по својот сочувствителен, внимателен и информиран персонал, кој е посветен да ви помогне да ја прекинете зависноста. Локацијата на рехабилитацијата во Нешвил и големите кампуси значи дека вашиот престој ќе остане приватен. Неговиот распореден распоред ви дава шанса да станете подобри без никакви одвлекувања.

 

Модалитет на третман

Рехабилитацијата се придржува до моделот од 12 чекори за третман на зависност. Има висок акцент на духовноста на Камберленд Хајтс, меѓутоа, нема специфичен акцент на религијата или деноминацијата. Полновремен министер е на лице место каде што клиентите треба да ги бараат. Иако Cumberland Heights се базира на моделот од 12 чекори, рехабилитацијата исто така се фокусира на медицинскиот аспект на рехабилитација и подобрување на основните проблеми на една личност. Стационарното лекување трае од 30 до 120 дена.

 

Поставување на височините на Камберленд

Ќе најдете два кампуси во Камберленд Хајтс. Едниот е за возрасни, а другиот за адолесценти. Двата кампуси се поставени на повеќе од 200 хектари прекрасно село во Тенеси. Природниот пејзаж околу рехабилитацијата им дава на клиентите шанси да одат на планинарење и да ја истражуваат природата како дел од процесот на лекување.

 

цена

Различните програми на Cumberland Heights се соодветно цени. Секоја програма за третман доаѓа по различна цена.

 

 • Трошоци за продолжена нега на возрасни: Први триесет дена: 9,000.00 УСД (300.00 УСД на ден); Втори триесет дена: 8,250 долари (275.00 долари на ден); Трети триесет дена: 7,950 долари (265.00 долари на ден)
 • Детоксикација: 750.00 долари дневно
 • Станбени: 30 дена: 22,500 долари – 750.00 долари на ден
 • Интензивно амбулантско (ИОП): 200.00 долари на ден

 

Еден од најдобрите светски рехабилитации

Камберленд Хајтс беше во бизнис од 1966 година. Неговата долговечност покажува колку е вредна за светот на лекувањето и терапијата за зависности. Неговата распространета заедница им обезбедува на клиентите неверојатно место за да го поминат своето време за да се подобри.

Преглед за рехабилитација на Камберленд Хајтс

Специјализации на Камберленд Хајтс

 • Зависност од мет
 • Анксиозност
 • бензодиазепини
 • биполарно
 • Истовремени нарушувања
 • кокаин
 • Зависност од дрога
 • Екстази
 • Зависност од хероин
 • хронична болка
 • Зависност од игри
 • хероин
 • ЛСД, психоделици
 • Марихуана
 • Метамфетамин
 • Опиоиди
 • Третман на алкохолизам
 • Анорексија
 • Булимија
 • Синтетички дроги
 • ПТСР
 • Лекови на рецепт
 • Синтетички дроги
 • Траума

Камберленд Хајтс објекти

 • Фитнес
 • Пливање
 • Спорт
 • Плажа
 • интернет
 • Океан Поглед
 • TV
 • Пристап до природата
 • Јога
 • Исхрана
 • Авантуристички излети
 • Прошетки на плажа
 • пешачење
 • Физичката кондиција
 • Платени работни места
 • пешачење
 • COVID-19 мерки
 • Извршна програма
 • Програма за млади возрасни
 • Базен
 • Приватни или заеднички соби

Опции за третман на Cumberland Heights

 • Психообразование
 • Психотерапија
 • ЕМДР
 • Духовно советување
 • Mindfulness
 • Терапија за дијалектичко однесување (DBT)
 • Справување со чувства и емоции
 • Исхрана
 • КБТ
 • Позитивна психологија
 • Терапија ориентирана кон целта
 • Наративна терапија
 • Комуникациски вештини
 • Групи за поддршка
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Програма за обновување
 • Здрав начин на живот, цели и цели
 • Психијатриска проценка
 • Психосоцијална проценка

Понатамошна грижа за рехабилитација на Камберленд Хајтс

 • Амбулантски третман
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Придружник ако е потребно
Рехабилитација на Камберленд Хајтс

телефон

+ 1 800-646-9998

Веб-страница

Функција Камберленд Хајтс

Ќе најдете два кампуси во Камберленд Хајтс. Едниот е за возрасни, а другиот за адолесценти. Двата кампуси се поставени на повеќе од 200 хектари прекрасно село во Тенеси. Природниот пејзаж околу рехабилитацијата им дава на клиентите шанси да одат на планинарење и да ја истражуваат природата како дел од процесот на лекување.

8283 River Rd Pike, Нешвил, TN 37209, Соединети Американски Држави

Адреса

+ 1 800-646-9998

Телефон за резервација

Отворете 24 часа

Работни часови

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
Млади возрасни
ЛГБТК +

Акредитација: Мешовита комисија

говор-балон

Јазици
англиски

кревет

Вработување
40-120 +

 • Име на рехабилитација: Камберленд Хајтс
 • Адреса за рехабилитација: поштенско сандаче 90727, Нешвил, Тенеси 37209
 • Телефон: 615-356-2700
 • Е-пошта: [заштитена по е-пошта]
 • Основана во 1966
 • Камберленд Хајтс е специјализиран за адолесценти, зависност од алкохол/дрога, двојна дијагноза/ко-настанување, EMDR, семејна програма, родова поделба, ЛГБТК, управување со лекови, детоксикација од опијати, психијатриски услуги, траума/PTSD, виртуелни услуги (онлајн/млади), Закрепнување на возрасни и грижа за третман за после нега, континуирана грижа, дневен третман (PHP), продолжена нега, детоксикација во болница, интензивно амбулантско (ИОП), амбулантско лекување, примарно станбено, преодно живеење, трезвено живеење.
 • Должината на третманот е, во просек, 1-29 дена, 30-44 дена, 60-89 дена, 90-119 дена, а установата има повеќе од 100 кревети.
 • Веб-страница: http://www.cumberlandheights.org

 

резервации

 • Име за контакт: Буч Гловер
 • Е-пошта за прием во Камберленд Хајтс: [заштитена по е-пошта]
 • Камберленд Хајтс Запишување Контакт Број: 615-356-2700
 • Достапна е помош за плаќање: да

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.