Кристофер Фери; Бока Обнова Флорида

Приказната на Кристофер Фери е слична на многу млади спортисти во САД. Тој беше ѕвезда во подем во младинскиот хокеј на мраз, па дури и доби проба со Програмата за развој на националниот тим на САД. Сепак, додека ѕвездата на Фери изгреваше, тој се вклучи во дрога. Неговата зависност стави крај на кариерата во хокеј на мраз која можеше да доведе до колеџ или дури и професионални рангови.

 

„Кога почнав да се дрогирам, мојот живот се спираше и целосно излезе од контрола“, рече Фери во претходното интервју. „Во текот на моето патување на опоравување, видов многу луѓе кои страдаат од зависност и сфатив дека сакам да направам нешто за да им помогнам“.

 

Кристофер Фери доживеа неколку престои на рехабилитација, но секогаш се враќаше на дрога. Неговата злоупотреба на дрога стана толку лоша што Фери дури беше замолен да ја напушти работата во осигурителна компанија со седиште во Флорида. Откако беше целосно трезен, Фери знаеше дека може да им помогне на другите користејќи ги своите минати искуства, а негативата ја претвори во позитивно. По години злоупотреба на супстанции, ја добил потребната помош, а подоцна почнал да им помага на другите кои се борат со дрогата и алкохолот.

 

Во 2016 година, по седум години трезен, Фери го основа Центарот за опоравување Бока. Од своето основање, Центарот за опоравување Бока стана еден од најзначајните центри за третман на дрога и алкохол во САД. Фери е сертифициран национален мајстор интервенционист (CNMI) кој ја стекнал квалификацијата од Националната асоцијација на интервенционисти за дрога и алкохол (NADAI). Покрај тоа, поранешната младинска хокеарска ѕвезда има поминато време проучувајќи маркетинг и развој на бизнисот.

 

За да им помогне на поединците кои страдаат од зависност, Фери, исто така, ја лансираше програмата Clean and Sober – Поддршка за закрепнување од зависности. Таа е една од најголемите групи на социјални медиуми која покрива зависност. Фери, исто така, соработуваше со големи влијателни лица како што се Риф Раф, Стичес, Врховниот Пети и Тајрон за да им помогне да станат чисти и трезвени по години злоупотреба на супстанции. Во случајот со раперот Риф Раф, Фери и помогна на ѕвездата да ја прекине својата четиригодишна зависност од кокаин и МДМА. Благодарение на помошта на Фери, човекот што Риф Раф го побара конкретно, раперот го искористи своето влијание за да ја пренесе веста за трезвеност.

 

Кристофер Фери не само што може да се поврзе со луѓе со зависност, тој е способен да влезе во нивните умови и тела. Тој ги користи социјалните медиуми и YouTube за да помогне во ширењето на пораката за надеж и закрепнување. Со користење на социјалните медиуми и YouTube, Фери можеше да се поврзе со луѓе за разлика од другите центри за рехабилитација. Тој е првиот „влијателен човек“ во секторот за рехабилитација.

 

Центарот за опоравување на Бока, гордоста и радоста на Фери, беше отворен во 2016 година. Оттогаш, тој работи со илјадници клиенти и нивните семејства за да се стави крај на злоупотребата на супстанции и зависноста. Центарот за опоравување Бока е провајдер на програма за нарушување на употребата на супстанции. Тој нуди медицински и клинички третман за зависност од дрога и алкохол, заедно со истовремени проблеми со менталното здравје. Центарот за рехабилитација им обезбедува на клиентите потребни алатки за да живеат живот без дрога и алкохол.

 

Тимот на Бока Центарот за опоравување е предводен од Кристофер Фери и секој клиент го започнува своето патување за опоравување со процес на проценка заснован на силните страни. Ова им овозможува на персоналот за рехабилитација да обезбеди точен план за лекување. Заедно со клиентот, персоналот на Центарот за опоравување на Бока креира акционен план за да одговори на потребите на поединецот. Акцискиот план ќе им овозможи да изградат цврста основа за закрепнување.