12 Steps for Panic Attacks Addiction

12 чекори за {P1} зависност

 1. Title: 12 Steps for Panic Attacks addiction
 2. Напишано од Филипа Голд
 3. Изменето од Хју Соамс
 4. разгледани од страна на Мајкл Пор
 5. 12 чекори за зависност од напади на паника: Во Worlds Best Rehab, ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете нè преку нашите контакт страница
 6. Мора да се прочита одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.
 7. Заработки: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.

BetterHelp is the world’s largest therapy service, and it’s 100% online. With BetterHelp, you get the same professionalism and quality you expect from in-office therapy, but with access to a huge network of therapists, more scheduling flexibility, and at a more affordable cost. If you or a loved one is concerned about Panic Attacks addiction then take the BetterHelp Quiz.

 

Пополнувате едноставен прашалник за да ви помогне да се совпаднете со терапевт кој одговара на вашите цели, преференции и типот на прашања со кои се занимавате. Ако вашиот терапевт не е соодветно погоден поради која било причина, можете да го смените терапевтот во секое време без доплата за да ви помогне да го најдете вашиот совршен натпревар побрзо од традиционалната терапија.

 • Добијте 20% попуст за првиот месец
 • Претплати до 65 $/недела, наплаќани на секои 4 недели
 • Откажете го вашето членство во секое време

12 чекори за зависност од напади на паника

 

Зависноста од напади на паника е сложена мозочна болест која ги погодува луѓето, но и семејството и роднините. Зависноста од напади на паника е една од најчестите форми на ментална болест. Зависноста од напади на паника е реална и погодува голем број луѓе ширум светот.

 

Закрепнување од 12 чекори за зависност од напади на паника

 

Идејата за програмата од 12 чекори беше замислена како програма за помош на луѓето кои се борат со зависноста од напади на паника во нивните напори за закрепнување. Ако сакате да се борите против зависноста од напади на паника, групите за поддршка од 12 чекори помагаат да се создадат безбедни простори за луѓето кои се борат со зависноста од напади на паника или други ментални болести.

 

Кои се 12-чекорите за зависност од напади на паника

 

Пристапот во 12 чекори за зависноста од напади на паника следи збир на упатства дизајнирани како „чекори“ кон закрепнување од зависност од напади на паника и членовите можат повторно да ги посетат овие чекори во секое време. 12-те чекори се:

 

 1. Признавме дека сме немоќни над нападите на паника - дека нашите животи станаа неуправливи.
 2. Помисливме дека поголема моќ од нас може да ни го врати разумот од зависноста од напади на паника
 3. Донесе одлука да ја претвориме нашата волја и нашите животи во грижата за Бога, како што го разбравме.
 4. Направивме потрага и бестрашен морален инвентар за себе.
 5. Признаено на Бога, на нас самите и на друго човечко суштество точната природа на нашите грешки.
 6. Беше целосно подготвен да го отстрани Бог од сите овие дефекти на карактерот.
 7. Понизно побара од Него да ги отстрани нашите недостатоци.
 8. Направивме список на сите луѓе што ги повредивме поради зависноста од напади на паника и станавме спремни да ги поправиме сите.
 9. Направени се директни измени на таквите луѓе секогаш кога е можно, освен кога тоа би го повредило или другите.
 10. Продолжи да земаме личен инвентар и кога бевме погрешно веднаш го признавме.
 11. Сакавме преку молитва и медитација да го подобриме нашиот свесен контакт со Бога, како што го разбравме, молејќи се само за познавање на Неговата волја за нас и моќта да го спроведеме тоа.
 12. Имајќи духовно будење како резултат на овие чекори, се обидовме да ја пренесеме оваа порака до алкохоличарите и да ги практикуваме овие принципи во сите наши работи.

 

Може ли терапевтот или советникот да помогне со програма од 12 чекори?

 

Therapists and Counselors can use 12-step programs as part of treatment for individuals with Panic Attacks addiction. However, not all therapists use 12-step programs & there are other approaches that can be used in place of (or in conjunction with) 12-step programs. It is also dependednt on the individual therapist and their approach, education and certification. A therapist may also refer the patient to 12 step program for Panic Attacks addiction as a complement to their talk therapy. For vetted 12-чекор пријателски терапевти во ваша близина проверете ги советниците и терапевтите.

Зависност од напади на паника и 12 чекори

 

Зависниците од напади на паника се охрабруваат да работат преку индивидуални чекори и да постигнат духовно будење низ секој чекор, пред да ја пренесат пораката на другите кои се борат против зависноста од напади на паника.

 

Дали се само 12 чекори за зависност од напади на паника?

 

Основани се и други организации за поддршка на закрепнувањето на лицата со зависност од напади на паника и ментални болести. Овие групи вклучуваат

 

 

Зависноста од напади на паника ги нарушува колата на хемијата на мозокот, што пак влијае на волјата, наградата, меморијата и мотивацијата. Кога некој се бори со зависност од напади на паника, тој не може да контролира колку и колку често се враќа на нападите на паника.

 

Препознавањето на оваа загуба на контрола и признавањето дека сте немоќни пред зависноста од напади на паника е првиот чекор кон закрепнување. Првите чекори бараат од засегнатите да прифатат дека не можат да ги контролираат своите нагони за напади на паника и дека нивната волја и мотивација се нарушени.

Професионалци за третман се подготвени да помогнат

Дали 12 чекори за напади на паника е религиозен?

 

12 чекор за напади на паника е не-деноминациски систем за поддршка кој бара само верување дека постои повисока моќ и дека таа моќ е неопходна за да се врати разумот и да се опорави од зависноста од напади на паника.

 

Објаснети 12 чекори за напади на паника

 

Чекори 1 и 2 се за учење дека зависноста од напади на паника е движечка сила во вашиот живот и дека ви треба поголема сила за да закрепнете и да останете на тој начин. Кога поединецот прифаќа дека му треба помош од нешто поголемо од него за да постигне напредок во закрепнувањето од нападите на паника, тој се смета за духовен карактер.

 

In Чекор 3, луѓето се повикани на акција и се бара да го дадат својот живот на оваа моќ за исцелување од нападите на паника.

 

Пишувањето листа на морален инвентар е важен дел од чекор 4 закрепнување од зависноста од напади на паника, бидејќи поединците се повикани да запомнат и идентификуваат настани, мисли, чувства и искуства од минатото. Луѓето се охрабруваат да ги остават своите стравови зад себе и да бидат искрени за своите недостатоци. Тоа е инвентар на его кој е сеопфатен, баран и бестрашен. Колку и да звучи како напорна работа, Чекор 4 е многу голем потег кон долгорочно закрепнување од зависност од напади на паника и деструктивно однесување.

 

Чекор 5 за зависноста од напади на паника треба прилично внимателно да го следи чекорот 4 и често е првиот чекор за отворање кон другите. Може да биде тешко да ги признаете вашите погрешни чекори и да ги споделите со другите, а зависноста од напади на паника може да ги натера болните да се изолираат.

 

Чекор 6 е првиот чекор да се ослободиме од негативноста од минатото и да се придвижиме напред од зависноста од {P1] преку духовно водство.

 

Понизноста е важен чекор во чекор 7 за зависноста од напади на паника, во која луѓето се повикани да ја бараат Божјата волја да го живеат својот живот ослободен од напади на паника. Медитацијата е корисна за да научите како да примените понизност во својот живот, како и други форми на саморефлексија.

 

In чекор 8, луѓето погодени од напади на паника создаваат список на сите повредени лица и стануваат подготвени да ги поправат сите. Зависноста од напади на паника може да има далекусежни последици, а ако некое лице е на нивната листа, не треба да се занемари ниту еден мал детал. Од луѓето се бара да размислат дали повредиле некого преку директни или индиректни дејства поврзани со нивната зависност и да се ослободат од огорченоста и гневот од минатото. Тие се охрабруваат да бидат искрени и да ги запишат своите мисли и чувства за нивните минати постапки за да создадат чувство на одговорност за нивните постапки и за идните постапки во нивниот нов живот во закрепнувањето од зависноста од напади на паника.

 

In чекор 9, поединецот ќе се обиде да го поправи секое погрешно дело. Зависниците од напади на паника се охрабруваат да се поправат лице в лице секогаш кога е можно.

 

In чекор 10, поединците во закрепнувањето на нападите на паника бараат секојдневна одговорност за своите постапки и од нив се бара да направат попис и веднаш да ги исправат очигледните неправди.

 

In чекор 11, поранешните зависници од напади на паника продолжуваат да испитуваат како нивните мисли, зборови, однесувања и постапки влијаат на секојдневниот живот и како можат да ја задржат својата вера во Божјата волја во согласност со нивната волја.

 

In чекор 12, Зависниците од напади на паника кои сега се во активно закрепнување честопати се замолени да ги споделат своите приказни, сведоштва и борби со другите кои им даваат надеж и охрабрување.

 

12 чекори за зависност од напади на паника

12 чекори за зависност од напади на паника

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.