12 чекори за зависност од кокаин

12 чекори за {P1} зависност

 1. Наслов: 12 чекори за зависност од кокаин
 2. Напишано од Филипа Голд
 3. Изменето од Хју Соамс
 4. разгледани од страна на Мајкл Пор
 5. 12 чекори за зависност од кокаин: Во Worlds Best Rehab, ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете нè преку нашите контакт страница
 6. Мора да се прочита одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.
 7. Заработки: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.

BetterHelp е најголемата услуга за терапија во светот и е 100% онлајн. Со BetterHelp, го добивате истиот професионализам и квалитет што ги очекувате од терапијата во канцеларија, но со пристап до огромна мрежа на терапевти, поголема флексибилност во распоредот и попристапна цена. Ако вие или некој близок сте загрижени за зависноста од кокаин, тогаш направете го квизот BetterHelp.

 

Пополнувате едноставен прашалник за да ви помогне да се совпаднете со терапевт кој одговара на вашите цели, преференции и типот на прашања со кои се занимавате. Ако вашиот терапевт не е соодветно погоден поради која било причина, можете да го смените терапевтот во секое време без доплата за да ви помогне да го најдете вашиот совршен натпревар побрзо од традиционалната терапија.

 • Добијте 20% попуст за првиот месец
 • Претплати до 65 $/недела, наплаќани на секои 4 недели
 • Откажете го вашето членство во секое време

12 чекори за зависност од кокаин

 

Зависноста од кокаин е сложена мозочна болест која ги погодува луѓето, но и семејството и роднините. Зависноста од кокаин е една од најчестите форми на ментална болест. Зависноста од кокаин е реална и погодува голем број луѓе ширум светот.

 

12-чекор закрепнување за зависност од кокаин

 

Идејата за програмата од 12 чекори беше замислена како програма за помош на луѓето кои се борат со зависност од кокаин во нивните напори за закрепнување. Ако сакате да се борите против зависноста од кокаин, групите за поддршка од 12 чекори помагаат да се создадат безбедни простори за луѓето кои се борат со зависност од кокаин или други ментални болести.

 

Кои се 12-чекорите за зависност од кокаин

 

Пристапот од 12 чекори за зависност од кокаин следи збир на упатства дизајнирани како „чекори“ кон закрепнување од зависност од кокаин и членовите можат повторно да ги разгледаат овие чекори во секое време. 12-те чекори се:

 

 1. Признавме дека сме немоќни над кокаинот - дека нашите животи станаа неуправливи.
 2. Помисливме дека поголема сила од нас може да ни го врати разумот од зависноста од кокаин
 3. Донесе одлука да ја претвориме нашата волја и нашите животи во грижата за Бога, како што го разбравме.
 4. Направивме потрага и бестрашен морален инвентар за себе.
 5. Признаено на Бога, на нас самите и на друго човечко суштество точната природа на нашите грешки.
 6. Беше целосно подготвен да го отстрани Бог од сите овие дефекти на карактерот.
 7. Понизно побара од Него да ги отстрани нашите недостатоци.
 8. Направивме список на сите луѓе што сме ги повредиле поради зависност од кокаин и станавме спремни да ги поправиме сите.
 9. Направени се директни измени на таквите луѓе секогаш кога е можно, освен кога тоа би го повредило или другите.
 10. Продолжи да земаме личен инвентар и кога бевме погрешно веднаш го признавме.
 11. Сакавме преку молитва и медитација да го подобриме нашиот свесен контакт со Бога, како што го разбравме, молејќи се само за познавање на Неговата волја за нас и моќта да го спроведеме тоа.
 12. Имајќи духовно будење како резултат на овие чекори, се обидовме да ја пренесеме оваа порака до алкохоличарите и да ги практикуваме овие принципи во сите наши работи.

 

Може ли терапевтот или советникот да помогне со програма од 12 чекори?

 

Therapists and Counselors can use 12-step programs as part of treatment for individuals with cocaine addiction. However, not all therapists use 12-step programs & there are other approaches that can be used in place of (or in conjunction with) 12-step programs. It is also dependednt on the individual therapist and their approach, education and certification. A therapist may also refer the patient to 12 step program for cocaine addiction as a complement to their talk therapy. For vetted 12-чекор пријателски терапевти во ваша близина проверете ги советниците и терапевтите.

зависност од кокаин и 12-чекори

 

Зависниците од кокаин се охрабруваат да работат низ поединечни чекори и да постигнат духовно будење низ секој чекор, пред да ја пренесат пораката на другите кои се борат против зависноста од кокаин.

 

Дали се само 12 чекори за зависност од кокаин?

 

Основани се и други организации за поддршка на закрепнувањето на луѓето со зависност од кокаин и ментални болести. Овие групи вклучуваат

 

 

Зависноста од кокаин ги нарушува колата на хемијата на мозокот, што пак влијае на волјата, наградата, меморијата и мотивацијата. Кога некој се бори со зависност од кокаин, не може да контролира колку и колку често се враќа на кокаин.

 

Препознавањето на оваа загуба на контрола и признавањето дека сте немоќни пред зависноста од кокаин е првиот чекор кон закрепнување. Првите чекори бараат од засегнатите да прифатат дека не можат да ги контролираат своите нагони за кокаин и дека нивната волја и мотивација се нарушени.

Професионалци за третман се подготвени да помогнат

Дали е религиозен 12 чекор за кокаин?

 

12 чекор за кокаин е не-деноминациски систем за поддршка кој бара само верување дека постои повисока сила и дека таа моќ е неопходна за да се врати разумот и закрепнувањето од зависноста од кокаин.

 

Објаснети 12 чекори за кокаин

 

Чекори 1 и 2 се за учење дека зависноста од кокаин е движечка сила во вашиот живот и дека ви треба поголема сила за да се опоравите и да останете на тој начин. Кога поединецот прифаќа дека му треба помош од нешто поголемо од него за да постигне напредок во закрепнувањето на кокаинот, тој се смета за духовен карактер.

 

In Чекор 3, луѓето се повикани на акција и се бара да го дадат својот живот на оваа моќ за исцелување од кокаин.

 

Пишувањето морална листа е важен дел од чекор 4 закрепнување од зависност од кокаин, бидејќи поединците се повикани да запомнат и идентификуваат настани, мисли, чувства и искуства од минатото. Луѓето се охрабруваат да ги остават своите стравови зад себе и да бидат искрени за своите недостатоци. Тоа е инвентар на его кој е сеопфатен, баран и бестрашен. Колку и да звучи како напорна работа, Чекор 4 е многу голем потег кон долгорочно закрепнување од зависност од кокаин и деструктивно однесување.

 

Чекор 5 за зависност од кокаин треба прилично внимателно да го следи чекорот 4 и често е првиот чекор за отворање кон другите. Може да биде тешко да ги признаете вашите погрешни чекори и да ги споделите со другите, а зависноста од кокаин може да ги натера болните да се изолираат.

 

Чекор 6 е првиот чекор да се ослободиме од негативноста од минатото и да се придвижиме напред од зависноста од {P1] преку духовно водство.

 

Понизноста е важен чекор во чекор 7 за зависност од кокаин, во која луѓето се повикани да ја бараат Божјата волја да го живеат својот живот ослободен од кокаин. Медитацијата е корисна за да се научи како да се примени понизноста во својот живот, како и други форми на саморефлексија.

 

In чекор 8, луѓето погодени од кокаин создаваат список на сите повредени лица и стануваат подготвени да ги поправат сите. Зависноста од кокаин може да има далекусежни последици, а ако некое лице е на нивната листа, не треба да се занемари ниту еден мал детал. Од луѓето се бара да размислат дали повредиле некому преку директни или индиректни дејства поврзани со нивната зависност и да се ослободат од огорченоста и гневот од минатото. Тие се охрабруваат да бидат искрени и да ги запишат своите мисли и чувства за нивните минати постапки за да создадат чувство на одговорност за нивните постапки и за идните постапки во нивниот нов живот во закрепнување од зависност од кокаин.

 

In чекор 9, поединецот ќе се обиде да го поправи секое погрешно дело. Зависниците од кокаин се охрабруваат да се поправат лице в лице секогаш кога е можно.

 

In чекор 10, поединците во обновувањето на кокаин бараат секојдневна одговорност за своите постапки и од нив се бара да направат попис и веднаш да ги исправат очигледните неправди.

 

In чекор 11, поранешните зависници од кокаин продолжуваат да испитуваат како нивните мисли, зборови, однесувања и постапки влијаат на секојдневниот живот и како можат да ја задржат својата вера во Божјата волја во согласност со нивната волја.

 

In чекор 12, од зависниците од кокаин кои сега се во активно закрепнување често се бара да ги споделат своите приказни, сведоштва и борби со другите кои им даваат надеж и охрабрување.

 

12 чекори за зависност од кокаин

12 чекори за зависност од кокаин

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.