12 Steps for Alcohol Addiction

12 чекори за {P1} зависност

 1. Title: 12 Steps for Alcohol addiction
 2. Напишано од Филипа Голд
 3. Изменето од Хју Соамс
 4. разгледани од страна на Мајкл Пор
 5. 12 чекори за зависност од алкохол: Во Worlds Best Rehab, ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете нè преку нашите контакт страница
 6. Мора да се прочита одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.
 7. Заработки: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.

BetterHelp is the world’s largest therapy service, and it’s 100% online. With BetterHelp, you get the same professionalism and quality you expect from in-office therapy, but with access to a huge network of therapists, more scheduling flexibility, and at a more affordable cost. If you or a loved one is concerned about Alcohol addiction then take the BetterHelp Quiz.

 

Пополнувате едноставен прашалник за да ви помогне да се совпаднете со терапевт кој одговара на вашите цели, преференции и типот на прашања со кои се занимавате. Ако вашиот терапевт не е соодветно погоден поради која било причина, можете да го смените терапевтот во секое време без доплата за да ви помогне да го најдете вашиот совршен натпревар побрзо од традиционалната терапија.

 • Добијте 20% попуст за првиот месец
 • Претплати до 65 $/недела, наплаќани на секои 4 недели
 • Откажете го вашето членство во секое време

12 чекори за зависност од алкохол

 

Зависноста од алкохол е сложена мозочна болест која ги погодува луѓето, но и семејството и роднините. Зависноста од алкохол е една од најчестите форми на ментална болест. Зависноста од алкохол е реална и погодува голем број луѓе ширум светот.

 

12-чекор закрепнување за зависност од алкохол

 

Идејата за програмата од 12 чекори беше замислена како програма за помош на луѓето кои се борат со зависноста од алкохол во нивните напори за закрепнување. Ако сакате да се борите против зависноста од алкохол, групите за поддршка од 12 чекори помагаат да се создадат безбедни простори за луѓето кои се борат со зависност од алкохол или други ментални болести.

 

Кои се 12-чекорите за зависност од алкохол

 

Пристапот од 12 чекори за зависност од алкохол следи збир на упатства дизајнирани како „чекори“ кон закрепнување од зависност од алкохол и членовите можат повторно да ги разгледаат овие чекори во секое време. 12-те чекори се:

 

 1. Признавме дека сме немоќни над алкохолот - дека нашите животи станаа неуправливи.
 2. Помисливме дека поголема моќ од нас може да ни го врати разумот од зависноста од алкохол
 3. Донесе одлука да ја претвориме нашата волја и нашите животи во грижата за Бога, како што го разбравме.
 4. Направивме потрага и бестрашен морален инвентар за себе.
 5. Признаено на Бога, на нас самите и на друго човечко суштество точната природа на нашите грешки.
 6. Беше целосно подготвен да го отстрани Бог од сите овие дефекти на карактерот.
 7. Понизно побара од Него да ги отстрани нашите недостатоци.
 8. Направивме список на сите луѓе што ги повредивме поради зависноста од алкохол и станавме спремни да ги надоместиме сите.
 9. Направени се директни измени на таквите луѓе секогаш кога е можно, освен кога тоа би го повредило или другите.
 10. Продолжи да земаме личен инвентар и кога бевме погрешно веднаш го признавме.
 11. Сакавме преку молитва и медитација да го подобриме нашиот свесен контакт со Бога, како што го разбравме, молејќи се само за познавање на Неговата волја за нас и моќта да го спроведеме тоа.
 12. Имајќи духовно будење како резултат на овие чекори, се обидовме да ја пренесеме оваа порака до алкохоличарите и да ги практикуваме овие принципи во сите наши работи.

 

Може ли терапевтот или советникот да помогне со програма од 12 чекори?

 

Therapists and Counselors can use 12-step programs as part of treatment for individuals with Alcohol addiction. However, not all therapists use 12-step programs & there are other approaches that can be used in place of (or in conjunction with) 12-step programs. It is also dependednt on the individual therapist and their approach, education and certification. A therapist may also refer the patient to 12 step program for Alcohol addiction as a complement to their talk therapy. For vetted 12-чекор пријателски терапевти во ваша близина проверете ги советниците и терапевтите.

Зависност од алкохол и 12 чекори

 

Зависниците од алкохол се охрабруваат да работат преку индивидуални чекори и да постигнат духовно будење низ секој чекор, пред да ја пренесат пораката на другите кои се борат против зависноста од алкохол.

 

Дали се само 12 чекори за зависност од алкохол?

 

Формирани се и други организации за поддршка на закрепнувањето на луѓето со зависност од алкохол и ментални болести. Овие групи вклучуваат

 

 

Зависноста од алкохол ги нарушува колата на хемијата на мозокот, што пак влијае на волјата, наградата, меморијата и мотивацијата. Кога некој се бори со зависност од алкохол, не може да контролира колку и колку често се враќа на алкохол.

 

Препознавањето на оваа загуба на контрола и признавањето дека сте немоќни пред зависноста од алкохол е првиот чекор кон закрепнување. Првите чекори бараат од засегнатите да прифатат дека не можат да ги контролираат своите нагони за алкохол и дека нивната волја и мотивација се нарушени.

Професионалци за третман се подготвени да помогнат

Дали е религиозен 12 чекор за алкохол?

 

12 чекор за Алкохолот е не-деноминациски систем за поддршка кој бара само верување дека постои повисока моќ и дека таа моќ е неопходна за да се врати разумот и закрепнувањето од зависноста од алкохол

 

Објаснети 12 чекори за алкохол

 

Чекори 1 и 2 се за учење дека зависноста од алкохол е движечка сила во вашиот живот и дека ви треба поголема сила за да закрепнете и да останете на тој начин. Кога поединецот прифаќа дека му треба помош од нешто поголемо од него за да напредува во обновувањето на алкохолот, тој се смета за духовен карактер.

 

In Чекор 3, луѓето се повикани на акција и се бара да го дадат својот живот на оваа моќ за исцелување од алкохол.

 

Пишувањето морална листа е важен дел од чекор 4 закрепнување од зависноста од алкохол, бидејќи поединците се повикани да запомнат и идентификуваат настани, мисли, чувства и искуства од минатото. Луѓето се охрабруваат да ги остават своите стравови зад себе и да бидат искрени за своите недостатоци. Тоа е инвентар на его кој е сеопфатен, баран и бестрашен. Колку и да звучи како напорна работа, Чекор 4 е многу голем потег кон долгорочно закрепнување од зависноста од алкохол и деструктивно однесување.

 

Чекор 5 за зависноста од алкохол треба прилично внимателно да го следи чекорот 4 и често е првиот чекор за отворање кон другите. Може да биде тешко да ги признаете вашите погрешни чекори и да ги споделите со другите, а зависноста од алкохол може да ги натера болните да се изолираат.

 

Чекор 6 е првиот чекор да се ослободиме од негативноста од минатото и да се придвижиме напред од зависноста од {P1] преку духовно водство.

 

Понизноста е важен чекор во чекор 7 за зависноста од алкохол, во која луѓето се повикани да ја бараат Божјата волја да го живеат својот живот ослободен од алкохол. Медитацијата е корисна за да научите како да примените понизност во својот живот, како и други форми на саморефлексија.

 

In чекор 8, луѓето погодени од алкохол создаваат листа на сите повредени лица и стануваат подготвени да ги поправат сите. Зависноста од алкохол може да има далекусежни последици, а ако некоја личност е на нивната листа, не треба да се занемари ниту еден мал детал. Од луѓето се бара да размислат дали повредиле некого преку директни или индиректни дејства поврзани со нивната зависност и да се ослободат од огорченоста и гневот од минатото. Тие се охрабруваат да бидат искрени и да ги запишат своите мисли и чувства за нивните минати постапки за да создадат чувство на одговорност за нивните постапки и за идните постапки во нивниот нов живот во закрепнување од зависност од алкохол.

 

In чекор 9, поединецот ќе се обиде да го поправи секое погрешно дело. Зависниците од алкохол се охрабруваат да се поправат лице в лице секогаш кога е можно.

 

In чекор 10, поединците во закрепнувањето на алкохол бараат секојдневна одговорност за своите постапки и од нив се бара да направат попис и веднаш да ги исправат очигледните неправди.

 

In чекор 11, поранешните зависници од алкохол продолжуваат да испитуваат како нивните мисли, зборови, однесувања и постапки влијаат на секојдневниот живот и како можат да ја задржат својата вера во Божјата волја во согласност со нивната волја.

 

In чекор 12, Зависниците од алкохол кои сега се во активно закрепнување честопати се замолени да ги споделат своите приказни, сведоштва и борби со другите кои им даваат надеж и охрабрување.

 

12 чекори за зависност од алкохол

12 чекори за зависност од алкохол

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.