Што е еко рехабилитација?

Напишано од Хју Соамс

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Филипа Голд

[popup_anything id="15369"]

Еко рехабилитација

Нов концепт во Глобалниот третман се појави како решение за зависноста во светот на анксиозност, стрес и депресија. Концептот на Eco Rehab инициран од повеќекратно наградуваната групација Вила Парадизо го намалува трендот кон урбанизација и консумеризам. И со многу луѓе кои бараат можност да се доближат до природата, Hacienda Paradiso е дел од ова движење. Престојот во Hacienda Paradiso ги опфаќа сите придобивки; физички, ментални и духовни, кои околината може да им ги понуди на оние кои развиваат длабока интегрална врска со природата.

 

Hacienda Paradiso е повеќе од обична клиника за рехабилитација. Тоа е визија. Начин на живот кој без напор ги спојува третманите од светска класа и одржливото живеење преку зачувување на водата, органско градинарство и еколошка реставрација. Прекрасното сино небо и воодушевувачките пејзажи на околните екосистеми покажуваат дека природата доминира во животот во Hacienda Paradiso Rehab: Прекрасни глетки се протегаат низ високите шпански рамнини, сончевата светлина танцува низ Каминито дел Реј, и бело Андалузиски села се претопуваат во пејзажот.

 

Исклучителниот концепт на еко рехабилитација во Hacienda Paradiso се однесува на широк спектар на проблеми со менталното здравје, вклучувајќи зависност, анксиозност, депресија, посттрауматско стресно нарушување и други сродни нарушувања. Кога клиентите поминуваат време шетајќи низ прекрасните терени на Hacienda Paradiso, тие се капат на свеж воздух и се почестени со постојано менување на играта на светлината, зајакнување на нивниот имунолошки систем и производство на мелатонин кој го регулира сонот.

 

Според Кристијан Фаро, основач на наградуваната група за рехабилитација Вила Парадизо, „Да се ​​биде во природа го подобрува вашето ментално здравје. Дрогата и алкохолот предизвикуваат луѓето да се исклучат, додека излегувањето на отворено повторно ве поврзува со природата, човештвото и универзалната сила која може да ве одржи низ фазите на закрепнување. Краевите и новите почетоци на природниот свет нудат перспектива за вашата врска со зависноста“.

 

 

Претходно: Што е рехабилитација

Следно: Рехабилитација за професионалци

Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .