Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

Рекламирање: добиваме такси за рекламирање од купувањата преку врските Betterhelp на оваа страница

 1. Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка
 2. автор: Метју Ајдл  Ревидирани: Филипа Голд
 3. Општи услови: Ние користете содржини засновани на факти и објавувајте материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи

Третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

советување за тинејџери и млади

Советување за нарушувања во исхраната за тинејџери и млади возрасни - побарајте им помош уште денес

Советување за нарушувања во исхраната во Јужна Африка?

TeenCounseling.com е онлајн платформа каде тинејџерите и младите можат да добијат помош од лиценциран терапевт преку Интернет. TeenCounseling.com овозможува прифатлива, дискретна, професионална терапија достапна преку компјутер, таблет или уред.

 

Сите тинејџери во Јужна Африка можат да имаат корист од тоа што имаат професионален терапевт на дофат на раката за да разговараат за прашања како што се вештини за справување, анксиозност, стрес, самодоверба, депресија, малтретирање, лутина, нарушувања во исхраната или какви било други ментални предизвици.

 

Трошоците за терапија во Јужна Африка преку TeenCounseling.com се движат од само 60 до 90 долари неделно (се наплаќа на секои 4 недели) и се заснова на вашата локација, преференции и достапноста на терапевтот. Можете да го откажете вашето членство во секое време, од која било причина.

 

Јазици: Teencounseling.com е достапен на повеќе јазици

Барате третман за нарушувања во исхраната во Јужна Африка?

 

Нарушувањата во исхраната не се невообичаени во Јужна Африка и не се ограничени на еден пол или возрасна група. Секој е подложен на развој на тежок однос со храната, неговото тело и вежбањето. Некои луѓе можеби се повеќе склони кон ова поради други состојби на ментално здравје, но секој има работи што не ги сака кај себе и посакуваат да можат да ги променат. Таа желба да промените нешто во вашиот физички изглед може, во некои случаи, да ескалира до екстремно нарушување што се врти околу храната.

 

 

Штом некој во Јужна Африка разви пореметување во исхраната, може да биде тешко да се побегне без соодветна стручна помош. Нарушувањата во исхраната во Јужна Африка се поврзани со нашиот ум и начинот на кој размислуваме и визуелизираме себеси. За овој тип на ментална болест, не само што треба да се направат физички промени, туку треба да се променат и менталните промени и навиките.

 

Во ред е да сакате да бидете здрави и во форма. Физичкиот одговор на нашите тела да бидеме здрави и да јадеме добра храна е позитивен. Тоа нè прави да се чувствуваме добро внатре и надвор. Проблемот настанува кога таа желба ќе престане да биде нешто што го спроведувате во вашиот живот за да се чувствувате добро и наместо тоа, ќе станете опседнати со бројот на вагата, количината на храна што ја јадете и инчи околу вашето тело.

 

Центрите за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка се согласуваат дека симптомите вклучуваат:

 

 • промени на расположението
 • чести проверки на огледалата
 • опсесивна диета
 • повлекување од претходно уживаните активности и пријатели
 • отсекување на цели групи на храна
 • прескокнување оброци/исклучително мали порции
 • ритуали за храна
 • не сакаат да јадат пред други
 • опсесивни мисли и однесувања кои прават вашиот живот да се врти околу тежината, храната и диетата
 • флуктуации на тежината
 • гастроинтестинални проблеми
 • пропуштени/нередовни менструации
 • вртоглавица/несвестица
 • чувство на студ
 • проблеми со спиењето
 • калуси на прстите (предизвикувајќи повраќање)
 • кршливи нокти, губење на косата, сува кожа
 • шуплини, промена на бојата на забите
 • мускулна слабост
 • жолта кожа
 • инфекции/нарушен имунолошки систем

 

Ефектите од нарушувањата во исхраната во Јужна Африка и во светот

 

Последиците од нарушувањето во исхраната во Јужна Африка, без разлика кое од нив (анорексија, булимија, прекумерно јадење) се сериозни и сите можат да имаат долгорочно влијание врз вашата благосостојба и здравје. Може да има мали разлики помеѓу секое од нарушувањата во исхраната, но ефектите што тие ги имаат врз вашето ментално и физичко здравје се сериозни. Ако се сомневате дека вие или некој што го сакате развил лош однос со храната и нивната тежина, постои професионален третман за нарушување во исхраната достапен во Јужна Африка. И колку побрзо го барате, толку подобар ќе биде исходот.

 

За центрите за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

 

Центрите за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка користат методи за лекување базирани на докази кои обично вклучуваат варијации од три различни категории:

 

 

Можеби ќе ви требаат сите три категории или можеби ќе ви требаат само две од нив. Повеќето случаи ќе вклучуваат барем психолошка помош и едукација за исхрана и здравствена заштита. Не сите случаи ќе имаат потреба од лекови. Тоа зависи само од вас и вашата ситуација. Ако барате други видови на рехабилитација во Јужна Африка, можете да ги најдете овде

 

Рехабилитација во Јужна Африка

 

 

Центар за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

Центар за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

Опции за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

 

Психолошка помош во Јужна Африка

 

Нарушувањата во исхраната не влијаат само на вашето тело. Тие влијаат и на умот. Ќе ви треба стручна помош во Јужна Африка за да го преобликувате вашиот начин на размислување и навиките околу храната и тежината. Може да ви помогне да создадете здрави навики и да се ослободите од нездравите. Може да го преобликува начинот на кој се гледате или да се критикувате себеси во огледало. Тоа може да ви даде здрав механизам за справување со проблемите што се појавуваат.

 

Постојат неколку различни методи на терапија за нарушувања во исхраната достапни во Јужна Африка и можете да користите комбинација од сите три ако сакате. Когнитивно-бихејвиорална терапија е метод кој се користи за многу ментални болести. Тоа точно ќе ги посочи однесувањата и чувствата кои веројатно го прошириле или предизвикале вашето нарушување во исхраната. Учењето за овие мисли и чувства може да ви помогне да го анализирате сопственото однесување кога сте надвор во светот и се справувате со нешто што предизвикува.

 

Семејна терапија во Јужна Африка го вклучува вашето семејство ако тоа е нешто што мислите дека би било корисно. Тие често се системи за поддршка и ако ги имате како дел од вашата терапија може да биде корисно за одговорност. Групната КБТ е слична на когнитивната бихејвиорална терапија наведена погоре, но ќе вклучи други кои се во сличен брод како вас. Дискутирањето за слични чувства и однесувања со луѓе кои се борат како вие може да биде многу катарзично.

Врвни психијатри во Јужна Африка

 

Врвни психијатри во Јужна Африка

 

Nutrition Professionals во Јужна Африка

 

Диететичарите и другите здравствени работници во Јужна Африка се оние што ќе ви требаат за да помогнете да воспоставите план и шема за здрава исхрана. Најверојатно ќе треба да посетите лекар во Јужна Африка за да ви помогне со какви било медицински проблеми што се појавиле поради нарушување во исхраната. Ова се луѓето кои ќе помогнат да се создаде план за грижа за вас додека напредувате со процесот.

 

Професионалци за лекови во Јужна Африка

 

Не секој има потреба од лекови за нивното нарушување во исхраната и лековите не ги лекуваат нарушувањата во исхраната. Лековите во ова сценарио се користат заедно со терапијата во Јужна Африка. Тие се често антидепресивни лекови и може да ви помогнат да се справите со депресија, анксиозност и други симптоми кои го влошуваат вашето нарушување во исхраната.

 

Хоспитализација/резиденцијален третман во Јужна Африка

 

Во некои случаи, многу луѓе ќе треба да присуствуваат на резиденцијален третман за нарушување во исхраната во Јужна Африка или да поминат време како стационарен во болница за медицински проблеми. Резиденцијалните третмани за нарушувања во исхраната во Јужна Африка се специјално направени за долготрајна нега на нарушувања во исхраната и најверојатно ќе живеете со други кои имаат слични болести. Хоспитализацијата во Јужна Африка обично е вклучена ако медицинските компликации поврзани со вашето нарушување во исхраната се сериозни и бараат интензивна медицинска помош.

 

Програми за ден на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

 

Во Јужна Африка функционираат болнички програми и програми за пореметување во исхраната како да си амбулантски. Тука влегувате секојдневно или неколку пати неделно за тесно поврзано водство или групна терапија. Овие дневни програми може да вклучуваат и медицинска нега и семејна терапија. Го поминувате денот во установата и ги добивате и вашите варијации на терапија и едукација за исхрана на едно место - често со други кои исто така минуваат низ процесот на закрепнување.

 

Долгорочна здравствена заштита во Јужна Африка

 

Во некои тешки случаи, на оние кои се опоравиле од нарушување во исхраната ќе им треба долгорочен третман во Јужна Африка. Овој долгорочен третман е или амбулантски или болнички во Јужна Африка, но е потребен бидејќи медицинските проблеми што беа предизвикани од нарушувањето во исхраната не беа решливи со нарушувањето во исхраната. Тие се здравствени проблеми со кои поединецот веројатно ќе живее до крајот на својот живот.

 

Без разлика каков третман ќе ви треба, вие правите важен чекор. Првиот чекор е секогаш најтежок, но вие не сте сами во вашето закрепнување и добро вредите времето и трудот што ќе ви бидат потребни за да се опоравите од вашето нарушување во исхраната.

За да најдете Rehabs во Јужна Африка и околните области, можете да го најдете сето тоа овде

Рехабилитација во Јужна Африка

Најдете ги сите опции за Rehabs во Јужна Африка

Телездравствени услуги во Јужна Африка

 

Јужна Африка Телездравство

 

Велнес центри во Јужна Африка

 

Велнес центар во Јужна Африка

 

Трошоци за рехабилитација во Јужна Африка

 

Трошоци за рехабилитација во Јужна Африка

 

Ментално здравје се повлекува во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/Mental-Health-Retreat-in-South-Africa/

 

Онлајн рехабилитација во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/online-rehab-in-South-Africa/

 

 

 

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

 

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

 

 

Рехабилитација од дрога во Јужна Африка

 

Рехабилитација од дрога во Јужна Африка

 

 

Suboxone клиники во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/suboxone-clinic-in-South-Africa/

 

 

Центри за третман на анксиозност во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/Anxiety-Treatment-Centers-in-South-Africa/

 

Врвни психијатри во Јужна Африка

 

Врвни психијатри во Јужна Африка

 

Центрите за христијанска рехабилитација во Јужна Африка

 

Центрите за христијанска рехабилитација во Јужна Африка

 

Неврофидбек терапија во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/neurofeedback-therapy-South-Africa/

 

 

Тинејџерска рехабилитација во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/Teen-Rehab-in-South-Africa/

 

Терапевтски интернати во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/Therapeutic-Boarding-School-in-South-Africa/

 

Државно финансирано и бесплатно рехабилитација во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/state-funded-rehabs-in-South-Africa/

 

Центри за рехабилитација во близина на Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/rehabilitation-center-near-South-Africa/

 

 

Сите рехабилитанти во Јужна Африка

 

Рехабилитација во Јужна Африка

 

Сите рехабилитанти во Јужна Африка пошироко

 

Рехабилитација во Јужна Африка

 

 

Најдете ги најдобрите рехабилитатори низ целиот свет

 

Најдобра рехабилитација во светот

Најдете терапевт за нарушувања во исхраната во Јужна Африка

 

Јужна Африка, официјално Република Јужна Африка, е најјужната држава во Африка. На југ е ограничен со 2,798 километри (1,739 милји) крајбрежје што се протега долж Јужниот Атлантски и Индискиот Океан; на север од соседните земји Намибија, Боцвана и Зимбабве; а на исток и североисток од Мозамбик и Есватини. Таа, исто така целосно ја енклави земјата Лесото. Таа е најјужната земја на копното на Стариот свет и втората најнаселена земја која се наоѓа целосно јужно од екваторот, по Танзанија. Јужна Африка е жариште на биолошката разновидност, со уникатни биоми, растителен и животински свет. Со над 62 милиони луѓе, земјата е 23-та најнаселена нација во светот и зафаќа површина од 1,221,037 квадратни километри (471,445 квадратни милји). Преторија е административен главен град, додека Кејп Таун, како седиште на парламентот, е законодавен главен град. Блумфонтејн традиционално се смета за судски главен град. Најголемиот град и местото на највисокиот суд е Јоханесбург.

Околу 80% од населението се црни Јужноафриканци. Преостанатото население се состои од најголемите африкански заедници на европско (бели Јужноафриканци), азиски (индиски јужноафриканци и кинески јужноафриканци) и мултирасни (обоени Јужноафриканци) потекло. Јужна Африка е мултиетничко општество кое опфаќа широк спектар на култури, јазици и религии. Неговиот плуралистички состав се рефлектира во уставното признавање на 12 официјални јазици, четвртиот највисок број во светот. Според пописот од 2011 година, двата најзборувани први јазици се зулу (22.7%) и хоса (16.0%). Следните два се од европско потекло: африканс (13.5%) развиен од холандски и служи како прв јазик на повеќето обоени и бели Јужноафриканци; Англискиот (9.6%) го одразува наследството на британскиот колонијализам и најчесто се користи во јавниот и комерцијалниот живот.

Речиси еден век во земјава се одржуваат редовни избори. Сепак, огромното мнозинство од црните Јужноафриканци добија право на право до 1994 година. Во текот на 20 век, црното мнозинство се обиде да бара повеќе права од доминантното бело малцинство, кое одигра голема улога во поновата историја и политика на земјата. Националната партија го наметна апартхејдот во 1948 година, институционализирајќи ја претходната расна сегрегација. По главно ненасилна борба на Африканскиот национален конгрес и другите активисти против апартхејдот и внатре и надвор од земјата, укинувањето на дискриминаторските закони започна во средината на 1980-тите. Од 1994 година, сите етнички и јазични групи имаат политичко претставување во либералната демократија на земјата, која се состои од парламентарна република и девет провинции. Јужна Африка често се нарекува „нација на виножито“ за да се опише мултикултурната разновидност на земјата, особено во пресрет на апартхејдот. Според индексите на V-Dem Democracy за 2023 година, Јужна Африка е рангирана на 51-та изборна демократија во светот и на третата изборна демократија во Африка.

Јужна Африка е средна сила во меѓународните работи; одржува значително регионално влијание и е членка и на Комонвелтот на нациите и на Г20. Таа е земја во развој, рангирана на 109-то место на Индексот за човечки развој, 7-ма највисока на континентот. Јужна Африка е единствената африканска нација која ги прогласи истополовите бракови. Таа е класифицирана од Светска банка како новоиндустријализирана земја и има трета по големина економија и најиндустријализирана, технолошки најнапредна економија во Африка во целост, како и 39-та по големина економија во светот. Јужна Африка има најмногу места на светско наследство на УНЕСКО во Африка. Од крајот на апартхејдот, владината одговорност и квалитетот на животот значително се подобрија. Сепак, криминалот, сиромаштијата и нееднаквоста остануваат широко распространети, при што околу 40% од вкупното население е невработено од 2021 година, додека околу 60% од населението живеело под прагот на сиромаштија и една четвртина под 2.15 долари на ден.