Центрите за третман на депресија во Ирска

центар за третман на депресија и советување во моја близина

Центрите за третман на депресија во Ирска

Напишано од Филипа Голд Изменето од Хју Соамс разгледани од страна на Д-р Рут Аренас

Заработки: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.

Видови центри за третман на депресија

 • Центрите за третман на депресија во Ирска можат да помогнат во лекувањето на низа симптоми на депресија и постојат многу различни типови на центри за третман

 • Станбен објект - Пациентите во овој тип на установа живеат во една станбена зграда или група згради во Ирска

 • Установа за третман на депресија базирана на фарма во Ирска - Овој тип на установа е често долгорочен и работи на тоа да ви помогне да научите важни животни вештини на фармата додека посетувате клиничка терапија

 • Рехабилитација на групен дом за станбена депресија - слично на станбен објект, но малку поинтимно, оваа поставка има намера да им понуди средина слична на домот на жителите во Ирска

 • Центри за третман на депресија во Ирска: Клинички престој - Иако ова се клинички центри, тие честопати сè уште нудат удобна средина заедно со групи за нега и поддршка на лице место.

Подобро помогнете ја онлајн платформата за терапија

BetterHelp онлајн терапија и советување - опслужување на клиенти од Ирска кои страдаат од депресија

Терапија на депресија - Ирска

 

BetterHelp е најголемата услуга за терапија во светот и е 100% онлајн. Со BetterHelp, го добивате истиот професионализам и квалитет што ги очекувате од терапијата за депресија во канцеларијата, но со пристап до огромна мрежа на терапевти, поголема флексибилност во распоредот и попристапна цена.

 

При пријавувањето, пополнувате едноставен прашалник за да ви помогне да се совпаднете со терапевт кој одговара на вашите цели, преференции и типот на прашања со кои се занимавате. Ако вашиот терапевт не е соодветно погоден поради која било причина, можете да го смените терапевтот во секое време без доплата за да ви помогне да го најдете вашиот совршен натпревар побрзо од традиционалната терапија.

 • Добијте 20% попуст за првиот месец
 • Претплати до 65 $/недела, наплаќани на секои 4 недели
 • Откажете го вашето членство во секое време

Скокни до клучните делови

Центрите за третман на депресија во Ирска

Многу луѓе во Ирска може да претпостават дека депресијата и другите ментални состојби секогаш се решаваат и подобруваат преку периодични тераписки сесии локално во Ирска или лекови, но тоа не е случај за секого. Во зависност од тежината на вашата состојба во Ирска и висината на поддршката што ја имате, одлуката да поминете време во еден од Центрите за третман на депресија во Ирска може да биде идеална опција за вас за подобрување и заздравување од вашата состојба.

 

Рехабилитанти за депресија во Ирска

 

Нарушувањата на менталното здравје, како што е депресијата, може да имаат исклучително негативен ефект врз квалитетот на вашиот живот. Повремените тераписки сесии и лековите можеби нема целосно да го решат проблемот за вас. Можеби ќе ви треба малку дополнително внимание и тоа не е ништо за срам. Секој е различен, има различен начин на живот и различна количина на поддршка која им е достапна. Еден центар за третман на депресија во Ирска, (или опслужување на областа) може да биде клучот за вашето заздравување.

 

Кои се центрите за третман на депресија во Ирска?

 

Центрите за третман на депресија во Ирска имаат многу облици и големини, но пристапот кон лекување и лекување е често сличен. Обично, пациентите добиваат некаква редовна индивидуална терапија, водено време во заедницата и други активности кои помагаат во ублажување и заздравување на симптомите. Откако ќе поминете време во центар за депресија во Ирска, често сте ослободени и се препорачува да продолжите да присуствувате на сесии за онлајн терапија за да го заокружите вашето искуство.

 

Како терапијата со разговор може да помогне во депресијата

 

Терапијата со разговор, исто така позната како психотерапија, може да помогне со депресијата на повеќе начини. Тоа може да им помогне на поединците да ги разберат и идентификуваат негативните мисли, чувства и однесувања кои придонесуваат за нивната депресија. Исто така, може да им помогне на поединците да развијат стратегии за справување со овие мисли и чувства, како и за управување со стресот и другите предизвикувачи кои можат да ја влошат нивната депресија.

 

Когнитивната бихејвиорална терапија (КБТ) е вид на терапија за разговор за која е откриено дека е особено ефикасна за лекување на депресија. КБТ се фокусира на идентификување и менување на шеми и однесувања на негативни мисли кои придонесуваат за депресија. Преку КБТ, поединците можат да научат да ги препознаваат и предизвикуваат негативните мисли и да ги заменат со поизбалансирани и позитивни мисли.

 

Терапијата, исто така, може да обезбеди безбеден и поддржувачки простор за поединците да ги истражуваат и обработуваат минатите искуства или трауми кои можат да придонесат за нивната депресија. Преку терапијата, поединците можат да научат да работат преку нерешени емоционални проблеми и да развијат поздрави начини за справување со тешките емоции. Да се ​​најде локална депресија therapist in Ireland head over to CounselorsandTherapists.com

 

Какви видови центри за третман на депресија во Ирска постојат?

 

Центрите за третман на депресија во Ирска генерално имаат иста цел и широки техники, но локацијата и поставувањето може да се разликуваат:

 

 • Центри за третман на депресија во Ирска: Станбена установа - Пациентите во овој тип на установа живеат во една станбена зграда или група згради во Ирска. Пациентите живеат независно, но се собираат со други пациенти на групна терапија и професионалците за ментално здравје се секогаш на лице место.

 

 • Центри за третман на депресија во Ирска: Групна куќа - слична на станбена установа, но малку поинтимна, оваа поставка има намера да им понуди средина слична на домот на своите пациенти. Оваа средина овозможува животот да се чувствува малку нормално додека сеуште живеете и се собирате со луѓе кои се на истиот пат како и вие. Во станбени и групни домови, пациентите често ќе имаат работни места или активности надвор од локацијата во кои се дел, а професионалците за ментално здравје често живеат во или во непосредна близина на групниот дом.

 

 • Центри за третман на депресија во Ирска: Установа за лекување базирана на фарма - Овој тип на установа е често долгорочен и работи на тоа да ви помогне да научите важни животни вештини на фармата додека посетувате клиничка терапија. Ситуацијата на живеење е често слична на групен дом.

 

 • Центри за третман на депресија во Ирска: Клиничка резиденција - Ова е она за што почесто се мисли кога се мисли или зборува за центрите за депресија и рехабилитација. Иако ова се клинички центри, тие често сè уште нудат удобно опкружување заедно со групи за нега и поддршка на лице место.

 

Додека севкупната цел на сите овие различни типови објекти е иста, начинот на кој тие пристапуваат и начинот на кој живеете во секој е различен. Важно е да одвоите време за да истражите каква поставка сметате дека ќе биде најкорисна за вас и вашето искуство11.Ф. Duval, BD Lebowitz и JP Macher, Третмани во депресија – PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 27 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3181767/. Осигурајте се дека објектот во Ирска е и акредитиран од соодветните организации и лиценциран од државата.

 

Избор на рехабилитација за депресија во Ирска

 

Изборот на еден од центрите за третман на депресија во Ирска наместо друг пристап кон лекување и терапија може да биде огромно. Можеби ќе испадне дека е најдобрата опција за вас, но важно е да сфатите дека секоја програма има свои подеми и падови:

 

Добрите и лошите страни на центрите за третман на депресија во Ирска

 

Добрите страни на центрите за третман на депресија во Ирска

 

 • Беспрекорна транзиција - бидејќи сте лоцирани на едно место во Ирска и таму се лекувате, дел од нивната работа кога ќе дојде време да ги напуштите просториите е да се уверат дека тоа е безбедно за вас. Овие центри гарантираат дека пациентите имаат беспрекорна транзиција назад во „нормален“ живот и дека тие се веќе поставени за терапија и групи за поддршка пред да излезат од програмата

 

 • Заедница. Кога сте дел од овие програми, живеете со луѓе во Ирска кои се во истата тешка битка во која сте вие. Овој вид на поддршка не може да се имитира никаде на друго место и често е од витално значење за позитивни резултати за оние кои се справуваат со тешка депресија и состојби на ментално здравје.

 

Недостатоци на центрите за третман на депресија во Ирска

 

 • Социјална транзиција - иако програмата веројатно гарантира дека имате амбулантна терапија и групи за поддршка формирани пред да заминете, преминот од живеење меѓу група луѓе кои поминуваат низ истите проблеми со кои сте вие ​​може да биде тежок за многу луѓе. Таа блиска поддршка веројатно беше катализатор во вашето исцелување и може да биде навистина тешко да се прилагодите на создавање на такви врски кога веќе не живеете во истата зграда како другите слични луѓе. Особено ако не живеете во близина на луѓе со кои сте биле во програмата и кои исто така си заминале.

 

 • Цена- Акутната нега често е покриена со осигурување, но овие долгорочни програми честопати не се. Погрижете се детално да разговарате со вашето осигурување за да дознаете која е најдобрата опција за вас финансиски.

Изберете еден од нашите центри за третман на депресија во Ирска

Подолу е рачно курирана компилација од најдобрите центри за третман на депресија во светот, кои и служат на Ирска со цени, прегледи и многу повеќе. Како вистински независен ресурс за центрите за третман на депресија, го прикажуваме секој центар што одговара на нашите строги критериуми, осигурувајќи дека оние што бараат третман за депресија во {Global} имаат сеопфатна листа на најдобри опции.

Центрите за третман на депресија во Ирска

 

Дали ми треба центар за третман на депресија во близина на Ирска?

 

И покрај потенцијалните трошоци, овие третмани во Ирска често се од витално значење за вашето заздравување и закрепнување. Тие веројатно не се совршен лек за вашата депресија, но имаат многу од она што можеби ќе ви треба за да ги излекувате на едно место. И не можете да ја победите поддршката. Цената може да изгледа голема, но често вреди за цената. Ако се прашувате дали треба да започнете да барате центри за третман на депресија во Ирска, еве неколку клучни знаци дека можеби ќе ви треба рехабилитација за депресија во домот:

 

 • Идеи за самоубиство. Ако имате мисли за самоубиство, апсолутно е неопходно веднаш да побарате третман, без разлика дали ќе одлучите да одите на стационарниот пат или не. Ако редовно имате мисли за самоубиство или сте се обиделе, болничкиот центар може да ви помогне да бидете безбедни и да започнете со вашиот пат кон заздравување.

 

 • Вашите односи страдаат. Депресијата влијае на многу работи. Голема? Нашата врска со другите. И тој недостаток на поврзаност често ги влошува работите22.Стр. Cuijpers, S. Quero, C. Dowrick и B. Arroll, Psychological Treatment of Depression in Primary Care: Recent Developments – Current Psychiatry Reports, SpringerLink.; Преземено на 27 септември 2022 година, од https://link.springer.com/article/10.1007/s11920-019-1117-x. Тоа е маѓепсан круг. Ако имате проблем со врските и врските поради вашата депресија, неопходно е да побарате третман. А станбената програма нуди многу социјални можности.

 

 • Не можете да работите и секојдневните задачи се невозможни. Ако не можете да успеете или да го завршите она што треба да го завршите, важно е да побарате третман за да не бидат засегнати вашите идни можности. Ако не можете да го исчистите домот, да готвите оброци или да се грижите за себе, треба да побарате третман.

 

 • Дрогата и алкохолот се појавија. Ако сте почнале да злоупотребувате дрога и алкохол поради вашата депресија, веројатно ќе ви треба пофокусирано решение и форма на третман за да ви помогне на вашиот пат кон закрепнување.

 

 • Резиденцијалните третмани може да бидат скапи, но честопати и цената да не присуствувате на нив, ако имате очајна потреба од тој тип на нега, исто така е скапа. Овие програми нудат голем број социјални можности за да ви помогнат да ве потсетиме дека не сте сами на вашето патување.

 

Сите видови на рехабилитација во Ирска

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Ирска

 

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Ирска

 

 

Велнес центри во Ирска

 

 

Велнес центар во Ирска

 

 

Ирска Телездравство

 

 

Ирска Телездравство

 

 

Тинејџерска рехабилитација во Ирска

 

 

Тинејџерска рехабилитација во Ирска

 

 

Центар за рехабилитација во близина на Ирска

 

 

Центар за рехабилитација во близина на Ирска

 

 

Установи за ментално здравје во Ирска

 

Повлекување за ментално здравје во Ирска

 

 

Трошоци за рехабилитација во Ирска

 

 

Трошоци за рехабилитација во Ирска

 

 

Suboxone клиники во Ирска

 

 

Клиниката Субоксон во Ирска

 

 

Центри за третман на анксиозност во Ирска

 

 

Центри за третман на анксиозност во Ирска

 

 

Врвни психијатри во Ирска

 

 

Врвни психијатри во Ирска

 

 

Христијански центри за рехабилитација во Ирска

 

 

Христијански центри за рехабилитација во Ирска

 

 

Рехабилитација од дрога во Ирска

 

 

Рехабилитација од дрога во Ирска

 

 

Онлајн рехабилитација во Ирска

 

 

Онлајн рехабилитација во Ирска

 

 

Терапевтски интернати во Ирска

 

 

Терапевтски интернат во Ирска

 

 

Неврофидбек терапија во близина на Ирска

 

 

Неврофидбек терапија Ирска

 

 

Државно финансирано и бесплатна рехабилитација во Ирска

 

 

Рехабилитации финансирани од државата во Ирска

 

Дознајте повеќе за депресијата од нашите архиви: Притиснете овде

Најдете терапевт за депресија во Ирска

Името Рејтинг категории Телефонски број Адреса
MindCare фузија терапијаMindCare фузија терапија
1 преглед
Хипноза/Хипнотерапија, советување и ментално здравје, натуропатски/холистички + 353860410088 4 Cian Park, Unit 4 Cian Park Ind Est, Ботаничка здравствена клиника, Даблин, D09 KF90, Република Ирска
Куќата за исцелувањеКуќата за исцелување
1 преглед
Натуропатски/холистичко, советување и ментално здравје + 35318306413 24 O'Connell Ave, Berkeley Rd, Даблин 7, Република Ирска
Клиника Д4Клиника Д4
1 преглед
Центри за слабеење, советување и ментално здравје + 35316688217 Главна улица 69, Блекрок, Даблин 4, Република Ирска
Тераписки центар Dun LaoghaireТераписки центар Dun Laoghaire
1 преглед
Советување и ментално здравје, акупунктура + 353857042319 99 Upper George's Street, Даблин, Република Ирска
Мојот умМојот ум
1 преглед
Советување и ментално здравје + 353766801060 137 Rathmines Road Lower, Ранелаг, Даблин, D06 V3Y8, Република Ирска

Рехабилитација за депресија

Рехабилитација за депресија во Ирска

 • 1
  1.Ф. Duval, BD Lebowitz и JP Macher, Третмани во депресија – PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 27 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3181767/
 • 2
  2.Стр. Cuijpers, S. Quero, C. Dowrick и B. Arroll, Psychological Treatment of Depression in Primary Care: Recent Developments – Current Psychiatry Reports, SpringerLink.; Преземено на 27 септември 2022 година, од https://link.springer.com/article/10.1007/s11920-019-1117-x