Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед на центри за закрепнување на Америка

 

Мисијата на Центрите за закрепнување на Америка е да спаси 1 милион луѓе кои страдаат од болеста на зависност, дозволувајќи им да водат продуктивен живот. Групата користи практики засновани на докази и клиничко искуство за да обезбеди висококвалитетна грижа за клиентите. Секој клиент е специфично прилагоден, овозможувајќи му да се лекува на индивидуална основа. Сите клиенти имаат различни потреби и Центрите за закрепнување на Америка се фокусираат на филозофијата дека не постои единствен пристап кој одговара на сите за третман на злоупотреба на супстанции.

 

Центрите за закрепнување на Америка имаат искусен тим од професионалци кои ги надгледуваат сите аспекти на програмата за лекување. Програмата е сеопфатна и има основна клиничка програма што ја доживуваат сите клиенти. Д-р Дени Керис е главен научен директор во Центрите за опоравување на Америка. Тој работи во закрепнување од злоупотреба на супстанции повеќе од три децении.

 

Организацијата за лекување има повеќе објекти низ Соединетите Држави. Тој нуди центри за третман на зависност во Пенсилванија, Њу Џерси, Мериленд, Масачусетс, Илиноис и Индијана. Центрите за закрепнување на Америка се посветени на донесување третман за злоупотреба на супстанции од светска класа во локалните области, што ги спречува поединците да патуваат на долги растојанија за да ја добијат виталната помош што им е потребна.

 

Центрите за закрепнување на Америка не го запираат опоравувањето од зависност кога клиентот ќе биде отпуштен по завршувањето на рехабилитацијата. Објектите на организацијата кои обезбедуваат планирање и поддршка на последователната нега работат со пациентите за одржливо долгорочно закрепнување. Со планирање и правење договори за клиентите да преминат во трезен живот, Центрите за закрепнување на Америка обезбедуваат поединците да живеат без супстанции.

 

Каков е денот во Центрите за закрепнување на Америка

 

Секој ден во Центрите за закрепнување на Америка им обезбедува на клиентите одредена рутина. Утрата започнуваат со медитација и нутритивен појадок во 7 часот наутро, проследени со состаноци во заедницата и групна терапија. Пладневната активност вклучува фитнес сесии, ручек и групни семинари. Вечерта е напорен период во кој клиентите јадат вечера, присуствуваат на состанок од 12 чекори, посетуваат машка или женска група за поддршка, учествуваат на состанок во заедницата и го завршуваат денот со слободно време.

 

Клиентите добиваат сеопфатна форма на третман. Клиентите преминуваат од болнички во амбулантски пациенти со персонализиран третман врз основа на нивните потреби. Како што клиентот закрепнува и се менува во текот на закрепнувањето, третманот се менува исто така за да ги задоволи постојано променливите потреби на пациентот. Во зависност од установата која ја посетува клиентот, центарот обезбедува различни нивоа на амбулантска нега. Клиентите можат да најдат грижа која одговара на нивните потреби.

 

По пристигнувањето во објектот на Центрите за опоравување на Америка, клиентите ќе влезат во поддржана програма за детоксикација доколку е потребно. Откако ќе заврши програмата за детоксикација, клиентите преминуваат во станбениот/стационарниот дел од програмата. Програмите за домување во Центрите за закрепнување на Америка им обезбедуваат на клиентите сместување и храна заедно со третман за злоупотреба на супстанции.

 

Клиентите ќе бидат подложени на извонредна програма од 12 чекори за време на нивниот престој. Центарот има силен фокус на велнесот и се нудат часови по јога, музика и уметничка терапија. Исто така, се фокусира на јадење здрави оброци и вежбање во добро опремената теретана на објектите.

RCA удобности

 

Не се сите центри за закрепнување на Америка исти. Затоа, некои објекти за опоравување обезбедуваат само краткотраен станбен третман на клиентите. Други центри за закрепнување на Америка нудат долгорочен третман, но има некои установи кои им обезбедуваат на клиентите и краткорочна и долгорочна нега во домот.

 

Клиентите можат да очекуваат приватно, затскриено сместување во објектите на Обнова на Америка. Важно е да се напомене дека сите центри за закрепнување на американските установи се различни. Во зависност од објектот се обезбедува долгорочно и краткорочно сместување.

 

Според Центрите за закрепнување на Америка, повеќето од неговите клиенти живеат на 40 милји од локацијата на објектот. Локализираниот пристап на Центрите за закрепнување на Америка значи дека клиентите сè уште се околу познати места и луѓе. Ова им дава удобна средина за лекување. Покрај тоа, да се биде блиску до дома им овозможува на семејството и пријателите да бидат дел од процесот на лекување.

 

Центрите за обновување на Америка Приватност

 

Клиентите можат да очекуваат највисоко ниво на приватност за време на нивниот третман во Центрите за закрепнување на Америка. Персоналот на групата е високо обучен и искусен во обезбедувањето третман на клиентите. Центрите за закрепнување на Америка прават огромни напори за да ги задржат информациите на клиентот приватни за време и по третманот.

Цена на RCA
RCA рехабилитација
RCA
центри за опоравување во Америка
Приватност на RCA Rehab
RCA терапија за рехабилитација

Терапевтски модалитет

 

На клиентите им се нуди детоксикација од алкохол и дрога пред да тргнат на патот кон закрепнување во објектот. RCA обезбедува болничка и амбулантска нега заедно со медицински потпомогнат третман. Грижата им се нуди на клиентите на индивидуализирана основа и секогаш се менува за да ги задоволи потребите на личноста.

 

Поставување центри за обновување на Америка

 

Центрите за закрепнување на Америка имаат повеќе локации во Соединетите Држави. Секој објект е различен и обезбедува свои програми. Некои центри обезбедуваат долгорочна болничка нега, додека други нудат само краткорочни болнички услуги.

 

Цена на RCA

 

Главните обезбедувачи на осигурување се прифатени од Центрите за закрепнување на Америка. Организацијата се гордее со тоа што е достапна и достапна за клиентите. На клиентите им се нуди и флексибилен план за плаќање. Клиентите можат да платат за својот престој со комбинација на осигурување и флексибилен план за плаќање на центрите. За повеќе информации за цената на Центрите за обновување на Америка, ве молиме телефонирајте на 877-287-4876.

Специјализации на центри за закрепнување на Америка

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Зависност на законот
 • Ко-зависно однесување
 • Животна криза
 • Зависност од кокаин
 • ГБХ / ГХБ
 • Зависност од дрога
 • Коцкање
 • Трошење
 • хероин
 • Зависност од OxyContin
 • Зависност од трамадол
 • Зависност од апликација за запознавање
 • Игри
 • Чемсекс
 • Анксиозност
 • ПТСР
 • Burnout
 • Зависност од фентанил
 • Злоупотреба на Xanax
 • Хидрокодон Обнова
 • Зависност од бензодиазепин
 • Oxycodone
 • оксиморфон
 • Нарушување во исхраната
 • Антисоцијална личност
 • Злоупотреба на супстанции

Третмани

 • Психообразование
 • Медитација и смиреност
 • Авантуристичка терапија
 • Советување 1-на-1
 • Когнитивна бихевиорална терапија
 • Исхрана
 • Терапија ориентирана кон целта
 • физиотерапија
 • Терапија фокусирана на решенија
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија
 • Советување за превенција од релапс
 • Unqiue 8-чекор олеснување
 • Рекреативна терапија
 • Групна терапија
 • Духовна грижа

Резиме на најдобрите светски рехабилитациони центри за закрепнување во Америка

 

RCA има повеќе локации низ САД. Посветеноста на организацијата на локализиран третман ја прави една од најдобрите рехабилитации во светот. Локализираната помош им овозможува на клиентите да останат блиску до дома. Исто така, им дава можност на семејството и пријателите да учествуваат во грижата за клиентот.

 

Центрите за закрепнување на Америка е врвен центар за третман на зависност во Соединетите држави. RCA е рангиран од Newsweek како втор најдобар центар за третман на зависност, а објектите се исто така акредитирани од Заедничката комисија, што е највисок национален стандард за безбедност и квалитет на нега.

 

Светска класа третман

 

Интензивните опции за третман понудени од Центрите за закрепнување на Америка вклучуваат станбени, интензивни амбулантски услуги и услуги за нега. Во рамките на овие нивоа на грижа, достапни се различни програми за третман, вклучувајќи ментално здравје, траума и семејни услуги. RCA го нагласува лекувањето на основните причини за зависноста, поради што тие ставаат силен акцент на менталното здравје и нарушувањата што се појавуваат.

 

Верификација на трета страна

 

Лого на најдобрата рехабилитација во светот

 

Worlds Best Rehab Magazine потврди дека името, локациите, информациите за контакт и дозволите за работа за овој давател на третман се ажурирани. Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на наведените даватели на услуги.

 

 

логото на заедничката комисија

 

Центрите за закрепнување на Америка обезбедуваат колаборативна програма за третман фокусирана на клиентот посветена на клиничка извонредност и квалитетна нега. Дополнително, програмите во Центрите за закрепнување на Америка нудат високо приспособени стратегии за третман кои вклучуваат соработка помеѓу нивните тимови за клинички и медицински третмани.

Центрите за закрепнување на Америка

Околу американскиот североисток има девет локации. Секој објект им обезбедува на клиентите различен тип на престој, иако третманот во секој центар е врвен. Не сите установи обезбедуваат болнички установи.

Адреса: 2701 Renaissance Blvd, King of Prussia, PA 19406

Контакт: Веб-страница

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
ЛГБТКИА +
Директори

говор-балон

Јазици
англиски

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.