Центар за третман на Тарзана

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Центар за третман на Тарзана

 

Центарот за третман на Тарзана им обезбедува на клиентите здравствена заштита што пополнува ан важна улога во округот Лос Анџелес. Организацијата со целосна услуга им дава на клиентите висококвалитетен, рентабилен третман за злоупотреба на супстанции и проблеми со менталното здравје. Клиенти од сите возрасти се добредојдени во центрите за третман во Тарзана бидејќи организацијата му овозможува на секој клиент можност да се подобри и да се ослободи од повеќекратните проблеми.

 

Центрите за третман на Тарзана се акредитирани од Заедничката комисија и лиценцирани во Калифорнија. Постојат повеќе центри за третман на Тарзана локации во Јужна Калифорнија. Ќе најдете објекти во Реседа, Нортриџ, Вудленд Хилс, Лонг Бич и долината на Антилопи.

 

Секој член на семејството на центрите за третман на Тазана е непрофитна група базирана на заедницата. Тие работат психијатриска болница, резиденцијален и амбулантски третман со алкохол и дрога и семејни медицински клиники.

 

Центрите работат од 1972 година. Откако ги отворија вратите, центрите им дадоа на илјадници луѓе сеопфатни здравствени услуги. Ќе најдете различни обезбедени услуги, вклучително, амбулантска рехабилитација за третман на алкохол и дрога, преодно и помошно домување, семејни услуги, програми за ментално здравје, теренски и едукација во заедницата, услуги за ХИВ и СИДА, услуги базирани на суд, двојна дијагноза за лица кои страдаат од злоупотреба на супстанции и проблеми со менталното здравје, интервенција за семејно насилство, и теле-здравствени услуги. Бројот на обезбедени услуги му овозможуваат на Центарот за третман на Тарзана да допре до голема база на поединци кои страдаат од повеќе проблеми.

Каков е денот во Центарот за лекување Тарзана?

 

Центарот за третман на Тарзана добива голем дел од своето финансирање од јавните даночни долари. Околу 85% од финансирањето на центрите доаѓа од даноците во Калифорнија. Сместено во долината Сан Фернандо во Калифорнија, многу локални жители во регионот завршуваат да одат во Центарот за лекување Тарзана од различни причини.

 

Филозофијата на Тарзана за третман е во согласност со индустриските стандарди. Ова значи дека плановите за третман се однесуваат на истовремените нарушувања додека се лекува зависноста. Можеби ќе треба да се подложите на детоксикација по пристигнувањето, што е надгледувано од д-р Дуан Кармалт и неговиот тим од професионалци.

 

Ќе работите со примарен советник од првиот ден. Нема да потрае долго за да изградите силна врска со вашиот советник како тие играат улога во вашата детоксикација. Ако подлежите на детоксикација и третман за зависност од опиоиди, ќе ви биде даден метадон за време на вашиот престој.

 

Секој ден се состои од советување еден на еден, групно советување, часови и предавања, групи за превенција од релапс, семејно советување и Програми со 12 чекори како што се NA или AA. Центарот за третман на Тарзана ја поттикнува духовноста за долгорочно закрепнување на клиентите од дрога и проблеми со менталното здравје. ХИВ-позитивните пациенти се добро згрижени на рехабилитација. Дополнително, постојат специфични програми за жените и децата за да се задоволат нивните потреби. Расадникот на лице место им овозможува на мајките кои посетуваат амбулантски програми да присуствуваат во центрите.

Сместување во Центарот за третман на Тарзана

 

Има вкупно девет локации на Центарот за третман Тарзана околу округот Лос Анџелес. Сепак, само еден од објектите им нуди на клиентите програми за третман на злоупотреба на супстанции во стационарна. Главниот центар, кој се наоѓа во Тарзана, е локација со 314 кревети. Клиентите ги делат собите со други клиенти за време на престојот. На лице место има кафетерија која им дава на жителите дневни оброци. Ќе најдете просторија за активности на лице место, како и терен за кошарка на отворено за вежбање.

 

Бидејќи 85% од буџетот на центрите за третман се плаќа од долари на даночните обврзници, нема многу ѕвона и свирчиња во Центарот за лекување Тарзана. Наместо тоа, ќе добиете врвна медицинска нега без никаква претенциозност.

 

Заедно со рехабилитација во домот, Центарот за третман на Тарзана обезбедува куќи за трезвено живеење. Трезвените куќи се наменети за поединци на кои им е потребна поддршка од другите за време на закрепнувањето. Исто така, им помага на поединците да направат транзиција од рехабилитација во самостоен живот. Вкупно, има 14 трезвени куќи кои се наоѓаат на кратко растојание до четирите капацитети за третман на алкохол и дрога обезбедени од Центрите за лекување Тарзана во долината Сан Фернандо, долината на Антилопи и Лонг Бич.

 

Центрите за третман на Тарзана Приватност

 

Центрите за третман на Тарзана се посветени на заштитата на вашите здравствени информации. Објектите создаваат евиденција за услугите и грижата што ги подложувате во центрите. Вашите информации за здравствена заштита може да се користат за плаќање, лекување или медицински услуги кога работите со трети страни. За повеќе информации за политиката за приватност на центрите за третман на Тарзана, прочитајте ги ажурираните практики за приватност.

Модалитети на Центарот за третман на Тарзана

 

Клиентите на кои им требаат услуги за детоксикација ќе бидат подложени на детоксикација од дрога или алкохол по пристигнувањето пред да започнат со програмата за рехабилитација. Ќе доживеете советување еден-на-еден, групно советување, часови и предавања, групи за превенција од релапс, семејно советување и програми од 12 чекори. Центрите работат со клиенти кои страдаат од ХИВ и обезбедуваат услуги за тие лица. Има и трезна куќа за живеење за да им помогне на клиентите да се прилагодат на самостоен живот.

 

Поставување на Центарот за третман на Тарзана

 

Постојат девет центри за третман на Тарзана низ округот Лос Анџелес. Од деветте објекти, локацијата на центрите за третман во Тарзана е главниот објект. Вашиот престој во објектот со седиште во Тарзана ќе ве задржи во округот Лос Анџелес и блиску до возбудата во областа.

 

Цена на Центарот за третман на Тарзана

 

Центарот за третман на Тарзана користи лизгачка вага за трошоци. Надоместоците варираат врз основа на вашата способност да платите за лекување. Поединците со помали примања ќе плаќаат намалени трошоци. Постојат непрофитни организации кои соработуваат со Центарот за третман на Тарзана за да обезбедат бесплатен третман на клиентите. На клиентите им е достапна и платежна помош. Центрите ги прифаќаат Medicaid, приватното осигурување, военото осигурување и финансирањето преку Програмата за пристап до закрепнување. Можете исто така да платите сами за да го финансирате вашето лекување.

 

Центарот за третман на Тарзана не обезбедува бесмислен третман на поединци на кои им е потребна помош. Тоа не е луксузен центар за третман како објектите што ќе ги најдете во Малибу. Наместо тоа, центрите за третман на Тарзана се исплатливи локации кои ја прекинуваат вашата зависност од дрога и алкохол, а истовремено го обновуваат вашето ментално здравје. Водечката локација на Тарзана обезбедува третман за станови. Во резиденцијалниот центар има 314 легла бидејќи клиентите делат сместување. На лице место има кафетерија за јадење.

 

Еден од најдобрите светски рехабилитации

 

Жителите на Калифорнија кои бараат злоупотреба на супстанции, грижа за менталното здравје и третман за нарушувања кои се појавуваат исто така ќе го најдат во центрите за третман во Тарзана. Објектите обезбедуваат сеопфатни опции за третман на здравствена заштита и злоупотреба на супстанции, кои се покриени со повеќето планови за осигурување. Центрите за третман на Тарзана се еден од ретките рехабилитации во кои покриваат повеќето планови за осигурување. Поради ова, многу луѓе кои поминуваат низ калифорнискиот правосуден систем завршуваат во центрите.

 

Претходно: Рехабилитација во Чианг Маи, Тајланд

Следна: Кањонот ранч Тусон

Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.