Центар за обновување оаза

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

[popup_anything id="15369"]

Центар за закрепнување на оаза, 119 Longships Dr, Plettenberg Bay, 6600, Јужна Африка

Центар за обновување оаза

 

Јужна Африка е прекрасна земја исполнета со прекрасни плажи, одлична авантура на отворено и неверојатни глетки за гледање. Во последниве години, Јужна Африка стана дестинација за многу луѓе кои бараат закрепнување од злоупотреба на алкохол и дрога. Земјата им дава шанса на поединците да излезат од промашениот пат кога станува збор за закрепнување. Исто така, дава можност за анонимност за лицата кои бараат третман.

 

Oasis Recovery Center е еден од Јужна Африка врвни третмански рехабилитации. Рехабилитацијата започна со работа во 2005 година и речиси 20 години беше цврст во борбата против зависноста. Oasis Recovery Center доби целосно нова сопственичка група во 2017 година. Новите сопственици продолжуваат да обезбедуваат висококвалитетна нега на поединци кои бараат закрепнување.

 

Рехабилитацијата разбира дека сите зависности се единствени и треба да се третираат како такви. Локацијата на Oasis Recovery Center е воодушевувачка и буквално обезбедува оаза во животот на луѓето кои секојдневно страдаат од зависност и истовремени проблеми со менталното здравје.

 

Типичен ден во Oasis Recovery Center

 

Една од главните продажни точки за Oasis Recovery Centre, освен прекрасната локација на Garden Route во Јужна Африка, е односот клиент-терапевт. На секои четворица гости има по еден терапевт во рехабилитацијата. Ова ви дава можност да ве видат, слушнат и лекуваат терапевтите во Центарот за опоравување Оаза. За разлика од другите рехабилитации, нема да морате да се мачите за да посетите терапевт еден-на-еден.

 

Oasis Recovery Center користи терапии засновани на докази за лекување на клиенти. Тимот на рехабилитација има филозофија дека сите зависности се начини за луѓето да преживеат и да се справат со стресот. Користејќи ја оваа филозофија, тимот работи на лекување на клиенти со терапии вклучувајќи шема терапија, групна и терапија еден на еден, психодинамична терапија, мотивационо интервјуирање, терапија фокусирана на траума, когнитивна бихејвиорална терапија, интерперсонална терапија и терапија фокусирана на емоции.

 

Покрај овие терапии, ќе поминете сесии за поддршка како што се состаноци во 12 чекори, волонтерски програми и активности во околната природа. Обезбедени се дополнителни креативни и авантуристички терапии. Тие вклучуваат кану, уметност, прошетки со слон, тури со диви животни, јавање, планински велосипедизам, јога и голф. Авантуристичката терапија има за цел да ве активира додека учите вештини кои можат да се преточат во вашиот живот дома.

 

Услуги на Центарот за обновување на оаза

 

Луксузната рехабилитација е опкружена со планини, плажи, шуми и езера. Ќе бидете точно во средината на прекрасниот отворен простор на Јужна Африка. Времето е удобно во текот на целата година, што им овозможува на клиентите активности на отворено да уживаат во текот на нивниот престој.

 

Домување специфично за полот е достапно на лице место. Има вкупно девет спални соби и имате можност да изберете помеѓу приватно и заедничко сместување. Во секоја соба има паметен телевизор со Netflix и Wi-Fi. На лице место ќе најдете базен, тениско игралиште и библиотека, додека оброците ги подготвува локален ресторан.

 

Цена на Центарот за обновување на оазата

 

Повеќето гости остануваат на лице место во Oasis Recovery Center 30 дена. Цената на 30-дневен престој е приближно 7,000 долари. Луксузниот центар за рехабилитација пречекува најмногу 15 гости во исто време. Малиот број клиенти ја прави рехабилитацијата ексклузивна и им дава време на терапевтите да работат еден-на-еден со клиентите.

Рехабилитации во Јужна Африка

Центрите за рехабилитација во Јужна Африка

Рехабилитанти во Јужна Африка во близина на Центарот за опоравување Оаза

Третман на зависност од Хотон Хаус

Либерти Домашна грижа за зависности

Рехабилитација на Твин Риверс

Клиника Хармонија

Белата Ривер Манор

Онлајн рехабилитација во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/online-rehab-in-south-africa/

Ментално здравје се повлекува во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/mental-health-retreat-in-south-africa/

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/depression-treatment-centers-in-south-africa/

Најдобрите психијатри во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/top-psychiatrists-in-south-africa/

Тинејџерски рехабилитанти во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/teen-rehab-in-south-africa/

Телездравство во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/south-africa-telehealth/

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/eating-disorder-treatment-centers-in-south-africa/

Suboxone клиники во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/suboxone-clinic-in-south-africa/

Клиники за терапија со неврофидбек во Јужна Африка

https://worldsbest.rehab/neurofeedback-therapy-south-africa/

Најдобрите рехабилити во светот

Најдобра рехабилитација во светот

Адреса: 119 Longships Dr, Plettenberg Bay, 6600, Јужна Африка
Часови: Отворено 24 часа
Телефон: + 27 44 533 1752
Резервација: https://www.oasisrecoverycentre.com/