Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Роберт Александар Центар за закрепнување Преглед

 

Центарот за закрепнување Роберт Александар е рехабилитација од дрога и алкохол лоцирана во планината Вашингтон, Кентаки. Тоа е центар за рехабилитација посветен на помагање на клиентите да ги обноват своите животи со завршување на циклусот на злоупотреба на супстанции.

 

Центарот за опоравување обезбедува уникатни програми за лекување на клиентите. Стапката на закрепнување и високо оценетата платформа за третман на центарот го прават број 1 рехабилитација во државата Кентаки.

 

Центарот за закрепнување Роберт Александар користи холистички пристап заснован на докази за лекување на жителите. Рехабилитацијата нуди детоксикација по пристигнувањето, дозволувајќи им на клиентите на кои им е потребна да ги ослободат своите тела од дрога и/или алкохол за да се подготват за патувањето што следува.

 

Резиденцијалната болничка нега е проследена со дополнителна нега, давајќи им на клиентите можност да научат понатамошни вештини за справување од Центарот за закрепнување Роберт Александар за понатамошна помош да останат чисти и трезвени.

 

Роберт Александар Центар за третман за закрепнување

 

Центарот за закрепнување Роберт Александар е најдобро оценетата рехабилитација во Кентаки. Државата е како многумина низ Америка, бидејќи страда од високо ниво на проблеми со зависноста. Жителите на Центарот за закрепнување Роберт Александар страдаат од различни проблеми со злоупотреба на супстанции, вклучувајќи алкохол, апчиња на рецепт, опиоиди и многу повеќе.

 

Опиоидите се една од областите во кои се фокусира рехабилитацијата. Клиентите можат да резервираат 30-дневен престој, но некои жители остануваат подолго во кампусот. Некои жители ќе останат во RAC во Кентаки околу 90 дена. Жителите често сметаат дека подолгиот престој е покорисен и центарот им овозможува на клиентите да останат во кампусот за да ја зајакнат нивната трезвеност.

 

Центарот се наоѓа на парцела од 10 хектари во руралното подрачје на планината Вашингтон. Локацијата на центарот за опоравување им овозможува на жителите бегство. Приватноста и изолираноста се два важни аспекти на центарот. Жителите можат да го поминуваат своето време фокусирајќи се на нивното закрепнување наместо на стресните фактори кои придонеле за зависност.

Пристап на Центарот за опоравување Роберт Александар кон третман на зависност

 

Центарот за закрепнување Роберт Александар користи програми за закрепнување базирани на докази, холистички програми за лекување на целото лице. Жителите ќе се подложат на третмани за истовремени нарушувања, медицинска детоксикација на лице место и терапевтски сесии за да ги обноват умот и телото. Покрај примањето врвна терапија во луксузен кампус, клиентите ќе имаат кафуле на лице место, рекреативни активности, полуприватни соби и други удобности за нивниот престој да се чувствува како дома далеку од дома.

 

Жителите на кои им е потребна детоксикација може да се подложат на медицински набљудуваната програма на клиниката. Детоксикацијата е на основа на потреба од употреба. Сите клиенти кои не треба да се подложат на медицинска детоксикација ќе се приклучат на една од програмите за закрепнување на рехабилитација од самиот почеток.

 

За секој жител е обезбеден персонализиран план за лекување. Поради сложената природа на злоупотреба на супстанции, центарот за закрепнување му дава на секој жител единствена програма на која треба да се фокусира. Центарот за закрепнување Роберт Александар не нуди само еден план за закрепнување и очекува жителите да се вклопат во него. Напротив, центарот одговара на своите планови за закрепнување околу потребите на секој клиент.

 

Жителите најверојатно ќе подлежат на пристапи базирани на докази како што се когнитивна бихејвиорална терапија (КБТ), уметничка и музичка терапија, олеснување во 12 чекори, неврофидбек и семејно советување. Луксузниот објект во RAC е позадина на единствената грижа која им овозможува на жителите да се фокусираат на процесот на лекување. Програмите засновани на докази се возилото што ги носи жителите до трезвеност.

Роберт Александар Центар за закрепнување третман на зависност
Центар за закрепнување Роберт Александар
Роберт Александар Центар за капацитети за закрепнување
Роберт Александар Центар за погодности за закрепнување
Роберт Александар Центар за рехабилитација за закрепнување
Роберт Александар Центар за соби за закрепнување

Програми за третман во Центарот за закрепнување Роберт Александар

 

Резиденцијалната болничка нега е програма на Центарот за закрепнување Роберт Александар, чија цел е да им помогне на клиентите да постигнат одржливо, долгорочно закрепнување. Болничката нега е најинтензивната програма што ја нуди центарот. Клиентите ќе бидат на лице место 24 часа на ден, седум дена во неделата. За тоа време секој жител ќе биде 100% фокусиран на стекнување трезвеност.

 

Откако жител ќе пристигне во Центарот за закрепнување Роберт Александар, тие ќе работат со персоналот за да создадат програма за закрепнување што ги задоволува нивните потреби. Многу рехабилитатори градат програми за обновување на клиентите без да добиваат придонес од поединецот. Ова може да го подготви жител на неуспех. Центарот за закрепнување Роберт Александар ги презема потребите и желбите на резидентот за да помогне во олеснувањето на вредно искуство.

 

Програма за резиденцијална и делумна хоспитализација

 

Резиденцијалната нега не е единствената програма обезбедена од Центарот за закрепнување Роберт Александар. Клиентите можат да изберат други програми, вклучувајќи делумна хоспитализација, интензивна амбулантска нега и амбулантска програма.

 

Програмата за делумна хоспитализација на центарот обезбедува до шест часа тераписки сесии дневно за три до пет дена во неделата. Клиентите можат да се вратат дома во вечерните часови по завршувањето на сесиите во текот на денот. Интензивната амбулантска програма обично се состанува наутро или навечер и им обезбедува на клиентите тераписки сесии.

 

И делумната хоспитализација и интензивните амбулантски програми се структурирани, но обезбедуваат одредена флексибилност што не ја дава стационарната рехабилитација. Конечно, амбулантската програма на рехабилитација обезбедува сесии една или две ноќи неделно по неколку часа во исто време. Тоа е уште пофлексибилен тип на рехабилитација.

Роберт Александар Центар за специјализации за третман на закрепнување

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Зависност на законот
 • Ко-зависно однесување
 • Животна криза
 • Зависност од кокаин
 • ГБХ / ГХБ
 • Зависност од дрога
 • Коцкање
 • Трошење
 • хероин
 • Зависност од OxyContin
 • Зависност од трамадол
 • Зависност од апликација за запознавање
 • Игри
 • Чемсекс
 • Анксиозност
 • ПТСР
 • Burnout
 • Зависност од фентанил
 • Злоупотреба на Xanax
 • Хидрокодон Обнова
 • Зависност од бензодиазепин
 • Oxycodone
 • оксиморфон
 • Нарушување во исхраната
 • Антисоцијална личност
 • Злоупотреба на супстанции

Третмани за зависност од RCA

 • Психообразование
 • Медитација и смиреност
 • Авантуристичка терапија
 • Советување 1-на-1
 • Когнитивна бихевиорална терапија
 • Исхрана
 • Терапија ориентирана кон целта
 • физиотерапија
 • Терапија фокусирана на решенија
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија
 • Советување за превенција од релапс
 • Unqiue 8-чекор олеснување
 • Рекреативна терапија
 • Групна терапија
 • Духовна грижа

Резиме за најдобра рехабилитација во светот на Центарот за закрепнување Роберт Александар, КЈ

 

Центарот за закрепнување Роберт Александар има дополнително програмирање заедно со основните платформи за третман. Програмата за семејна терапија на организацијата ќе им помогне на клиентите и членовите на нивните семејства да се помират со злоупотребата на супстанции и нејзините последици.

 

Сесиите за семејна терапија во центарот се предводени од терапевт. Клиентите ќе ги идентификуваат членовите на семејството за кои веруваат дека треба да бидат вклучени во тераписките сесии. Клиентите може да вклучуваат соработници, пријатели и други важни поединци. Рехабилитацијата обезбедува приватни семејни сесии, групни сесии, интензивно програмирање за семејно образование и состаноци во 12 чекори за да присуствуваат најблиските и пријателите.

 

 

Светска класа третман

 

Центарот за опоравување Роберт Александар обезбедува различни временски рамки за клиентите што им овозможува да изберат должина на престој што најмногу им одговара. Жителите можат да останат во кампусот најмалку 30 дена до максимум 90 дена. Клиентите ќе се учат на вештини за справување и нови навики за одмор, заедно со посетување на тераписки сесии и часови. Новите вештини и навики ќе им користат на клиентите штом ќе ја напуштат рехабилитацијата и ќе се соочат со животот без дрога и/или алкохол.

 

Поединци, исто така, ќе добијат помош со истовремени нарушувања во Центарот за закрепнување Роберт Александар. Многу луѓе кои страдаат од злоупотреба на супстанции, исто така, ќе доживеат истовремени нарушувања. Персоналот во RCA може да им помогне на клиентите да ги разберат проблемите и како да се справат со нив без супстанции.

 

Современиот објект има луксузни удобности, полуприватни соби, рекреативни активности, терапија со бакарна када, кафуле на лице место, телевизори со рамен екран и повеќе за да понуди комплетно искуство во лекувањето.

 

Верификација на трета страна

 

Лого на најдобрата рехабилитација во светот

 

Worlds Best Rehab Magazine го интервјуираше овој центар за лекување и потврди дека името, локацијата, информациите за контакт и дозволата за работа за овој давател на третман се ажурирани. Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.

 

 

логото на заедничката комисија

 

Центарот за закрепнување Роберт Александар има висококвалитетни објекти со искусен персонал кој е посветен да им помага на луѓето со злоупотреба на супстанции и ментални болести. Со повеќе од 25 години комбинирано искуство меѓу членовите на тимот, клиентите можат да веруваат дека ќе добијат дел од најдобрата можна грижа во RAC, кој е акредитиран од Заедничката комисија11.RA центар, дом, Премиерна рехабилитација за зависност во Кентаки | Роберт Александар Центар за закрепнување.; Преземено на 11 октомври 2022 година, од https://robertalexandercenter.com/.

Роберт Александар Центар за закрепнување

Центарот за опоравување Роберт Александар обезбедува различни временски рамки за клиентите што им овозможува да изберат должина на престој што најмногу им одговара. Жителите можат да останат во кампусот најмалку 30 дена до максимум 90 дена.

Адреса: 130 Hope St, Mt Washington, KY 40047, Соединетите Американски Држави

Контакт: Веб-страница

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
ЛГБТКИА +
Директори

говор-балон

Јазици
англиски

 • 1
  1.RA центар, дом, Премиерна рехабилитација за зависност во Кентаки | Роберт Александар Центар за закрепнување.; Преземено на 11 октомври 2022 година, од https://robertalexandercenter.com/

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.