Христијанско советување за брак

  1. автор: Пин Нг  Уредник: Александар Бентли  Прегледано: Д-р Рут Аренас
  2. Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашите експерти се специјализирани за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката на нашите написи за најсовремени и точни информации.
  3. Општи услови: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.
  4. Заработка: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.

Клучни Килими

  • Христијанското брачно советување се заснова на безвременските принципи што ни се претставени во Библијата

  • Христијанските советници веруваат дека коренот на сите борби е срцето

  • Бог игра улога да ви помогне да го промените вашето срце

  • Христијанското советување бара секој член на бракот да биде обновен, откупен и исцелен од Самиот Бог

  • Xон 16: 13, „Кога ќе дојде Духот на вистината, ќе ве води во сета вистина, зашто нема да зборува сам од себе, туку ќе зборува што и да чуе, и ќе ви го соопшти она што ќе дојде“.

Објаснето христијанско советување за брак

 

Ако барате советување за вашиот брак, можеби не знаете на каков вид на советување да се обратите. На крајот на краиштата, постојат многу различни методи и линии на размислување кога станува збор за советување, и може да биде тешко да се знае каков е секој од нив. Христијанското советување е одлична опција за брачно советување, бидејќи христијанските советници се фокусирани на помирување и исцелување на двете страни како поединци и како целина.

 

Кристијан против секуларно советување за брак

 

 

Големата разлика помеѓу христијанското брачно советување и секуларното брачно советување е во тоа што христијанското брачно советување се заснова на безвременските принципи што ни се претставени во Библијата. Христијанските советници ќе ја користат мудроста на Библијата како основа за справување со борбите во бракот и ќе се осврнат не само на однесувањето на секоја личност, туку и на срцето на секоја личност.

 

Верувања за советување за христијански односи

 

Христијанските советници веруваат дека коренот на сите борби е срцето. Она што е во срцето или во сржта на секој човек влијае на сè што мисли, прави и зборува. Така, кога станува збор за брачни борби, христијанскиот советник настојува да се осврне на секое прашање во својата суштина, така што проблемот може вистински да се реши наместо само да ги третира симптомите на проблемот.

Вклучувањето на Бога во христијанското водство за брак

 

Друга разлика е акцентот на Божјата вклученост во исцелувањето и обновувањето на секој поединец во бракот. Во многу модели на секуларно советување, поединецот се охрабрува да најде сила и волја во себе да се промени себеси и да ја спроведе таа промена во сопствениот живот. Во Модел на христијанско советување, Бог игра огромна улога во тоа да ти помогне да ја спроведеш таа промена во твојот живот и всушност да го промени твоето срце.

 

Брак советување засновано на христијанско писмо

 

Библијата вели во Јован 16:13, „Кога ќе дојде Духот на вистината, ќе ве води во сета вистина, зашто нема да зборува сам од себе, туку ќе зборува што и да чуе, и ќе ви го соопшти она што ќе дојде“.

 

Ако сте верник во Исус Христос, го имате Светиот Дух во вашата душа и Тој ќе ви помогне во вашите борби. Во христијанското советување, се става акцент на слушањето на Светиот Дух и дозволувајќи му да работи во вашиот живот за да може да ве промени и да те обликува да личиш повеќе на Исус Христос.

 

Во други Свети Писма, Светиот Дух се нарекува Помошник. Тоа е затоа што Тој ни помага да го слушаме Бог и да ги правиме работите што треба да ги правиме. Тој ни помага да ги правиме работите што често не можеме сами да ги направиме.

 

Што прави христијанското брачно советување?

 

Христијанското советување бара секој член на бракот да биде обновен, откупен и исцелен од Самиот Бог. Како што Библијата учи дека бракот спојува двајца луѓе во единство, што ги прави едно, христијанскиот советник се обидува да го врати бракот и секогаш има за цел да се здружи, а не да се распадне. Затоа, христијанското советување сака да види секој брак како расте и напредува во Божјата благодат, љубов и мудрост.

 

Најдете христијански брачен советник денес

 

Психотерапијата водена од христијани им помага на пациентите да надминат многу од најпредизвикувачките пречки во животот преку цртање на христијанските списи и библиските учења. Некои поединци и парови пристапуваат кон нивната Црква за брачно водство, но други парови избираат онлајн советување засновано на христијанска вера. За да дознаете повеќе Притиснете овде

 

Претходно: Христијанско советување за зависност

Следна: Христијанско советување за неверство

Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.