Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

Рекламирање: добиваме такси за рекламирање од купувањата преку врските Betterhelp на оваа страница

Напишано од Пин Нг д-р Изменето од Хју Соамс

Поврзете се со христијански советник токму сега: FaithfulCounseling.com

Христијанско советување и терапија во Хјустон, Тексас - ниска цена - терапија заснована на христијанска вера

Верното советување е специјализирана услуга за ментално здравје во Хјустон, Тексас која им овозможува на корисниците да се поврзат со лиценцирани терапевти кои го споделуваат нивното христијанско потекло. Со комбинирање на библиската мудрост со клиничката експертиза во областа на менталното здравје, терапевтите на Faithfulcounseling.com во Хјустон, Тексас одат над и подалеку во поканувањето на Бога во разговорот и развивањето практични планови за најдобро да се исполнат уникатните предизвици со кои се соочуваат нивните клиенти. Целта на верното советување е холистички да ја подобри благосостојбата на клиентите, за да можат да бидат психолошки, емоционално и духовно добри.

 

За да се осигураме дека го обезбедуваме најдоброто можно искуство на клиентите во Хјустон, Тексас, уникатната онлајн платформа на верно советување има неколку предности во однос на традиционалната терапија во лице. На верното советување, ќе имате пристап да се поврзете со вашиот христијански терапевт преку закажани видео сесии и телефонски повици, како и неограничено испраќање пораки со вашиот терапевт во секое време. Корисниците можат да се поврзат преку нивниот компјутер, таблет или паметен телефон, во зависност од нивните преференции. Верното советување работи на основа на членство од месец до месец, обезбедувајќи пристап до терапија во Хјустон, Тексас по драматично пониски стапки од традиционалните, лице в лице такси.

Хјустон, Тексас е во средина на акутна криза на зависност од алкохол и дрога. Лековите и терапијата што спасуваат животи се важни компоненти на закрепнувањето од зависност во Хјустон, Тексас. Заедно со телото и умот, духот е исто така централен дел од лекувањето на зависности и е со генерации. Не само што е важна вербата во примарната рехабилитација, туку и во тековниот континуум на здравствена заштита од зависности во Хјустон, Тексас.

 

Сосема е јасно дека верата и духовноста во Хјустон, Тексас се исклучително моќни ресурси за превенција и закрепнување од злоупотреба на супстанции.

 

Ефикасноста на верата ги вклучува не само однесување луѓето се вклучуваат (или не се вклучуваат) поради нивната вера и поддршката во која луѓето наоѓаат припаѓаат на верските заедници, но и на верските и духовните на луѓето верувања се1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6759672/.

 

Кои се христијанските центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас?

 

Во Хјустон, Тексас, една од опциите за третман што ви се достапни кога барате помош од злоупотреба на дрога или алкохол е установа за рехабилитација базирана на христијани. Верата и духовноста можат да бидат моќни алатки во борбата против зависноста. Многу поединци кои бараат помош од зависност се обраќаат кон Бог или некоја повисока сила за да им дадат сила да стават крај на злоупотребата на супстанции.

 

Христијанските центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас го користат процесот на духовна трансформација за да им помогнат на клиентите да се ослободат од дрога и алкохол. Христијанска рехабилитација во Хјустон, Тексас ја користи силата, поддршката и јасноста што ги дава Бог за да им помогне на клиентите да ги надминат проблемите што се дел од закрепнувањето. Со соодветен третман и верба во повисока сила, се верува дека секој може да ги надмине своите зависности.

 

Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

Христијанската рехабилитација во Хјустон, Тексас е еден вид програма за третман на злоупотреба на дрога и алкохол која користи христијански вредности и учења за време на процесот на лекување. Покрај тоа, рехабилитацијата обезбедува поддршка користејќи модели на клиничка терапија. Со користење на овие два елементи, третманите работат во синергија и им помагаат на клиентите да ја задржат вербата додека се движат низ тешките аспекти на рехабилитација.

 

Можеби сте полноправно христијанин по влегувањето во еден од христијанските центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас или можеби сте ја изгубиле верата. Без разлика, христијанската рехабилитација во Хјустон, Тексас ја користи својата способност да го научи Божјото слово заедно со терапијата за да им помогне на клиентите да закрепнат од злоупотреба на супстанции. Програмите за христијански третман за рехабилитација во Хјустон, Тексас може да ги вклучуваат следните елементи:

 

 • Сесии за проучување на Библијата во Хјустон, Тексас
 • Читања на Светото писмо
 • Програма од 12 чекори заснована на вера
 • Беседи за зависноста и христијанската вера
 • Дневни молитви и сесии за размислување
 • Редовни црковни служби во Хјустон, Тексас
 • Министерско и пасторално советување

 

Програмите за лекување вклучуваат духовни учења и свесност. Многу христијански центри за лекување во Хјустон, Тексас имаат свештеници, министри и други членови на свештенството на лице место и/или на персоналот. Овој персонал со седиште во црква работи рака под рака со лекарите, психијатрите и терапевтите на рехабилитацијата.

 

Додека клиентите се подложени на голем број христијански учења базирани на црква во Хјустон, Тексас, тие исто така доживуваат сесии за холистичка терапија, вклучувајќи:

 

 

Кои се придобивките од центрите за христијанска рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

Зависноста во Хјустон, Тексас е во пораст, со 11% зголемување на смртните случаи поврзани со дрога и алкохол минатата година. Зависноста е хронична болест на мозокот која не прави разлика. Злоупотребата на дрога и алкохол влијае на луѓето од сите демографија во Хјустон, Тексас, без разлика на класа, пол, возраст, раса и религија. Поединците со христијанска вера не се имуни на болеста на зависност.

 

Христијанството е најпрактикуваната религија во Хјустон, Тексас. Постојат многу различни деноминации во рамките на христијанската вера во Хјустон, Тексас, како што се католицизам, англиканизам, евангелизам, не-деноминација и многу други. Иако постојат неколку различни практики и погледи во христијанската вера во Хјустон, Тексас, сржта на оваа конкретна вера е животот и учењата на Исус Христос. Третманот за зависност специфичен за христијаните нуди безбедна средина за секоја од овие деноминации да ја лекува својата зависност со истомисленици додека ја зајакнува својата вера.

 

 

Една важна придобивка од христијанската рехабилитација во Хјустон, Тексас е пријателството и заедништвото што ги поттикнува. Поради тоа што клиентите се истомисленици во однос на нивните духовни верувања, тоа им дава врска што поединците можеби нема да ја најдат во други центри за рехабилитација за злоупотреба на супстанции.

 

Христијанската рехабилитација има за цел да ги намали проблемите што поединците редовно ги доживуваат за време на третманот. Стресот, губењето на надежта и осаменоста се аспекти на рехабилитација. Дружењето со колеги пациенти во христијанскиот центар за рехабилитација во Хјустон, Тексас може многу да го олесни процесот на лекување.

 

Христијанската рехабилитација во Хјустон, Тексас дава голема вредност на обезбедувањето на клиентите безбедно опкружување со групна поддршка. Силниот фокус на заедништвото ја зајакнува моралната решителност на клиентот. Тоа им дава духовна рамка да се спротивстават на релапс на дрога или алкохол.

 

Христијанска терапија во Хјустон, Тексас

 

Христијанската терапија е исто така позната како терапија заснована на вера и ги вклучува духовните и религиозните верувања во терапевтскиот процес. Придобивките од овој пристап вклучуваат:

 

 • Обезбедување чувство на значење и цел на поединци кои можеби се борат со чувствата на безнадежност или очај.
 • Нудејќи холистички пристап кон менталното здравје кој се однесува и на емоционалните и на духовните потреби.
 • Создавање безбеден и неосудувачки простор за поединците да ги истражат нивните верувања и односи со Бог или со повисока сила.
 • Помагање на поединците да најдат внатрешен мир преку учењата на христијанството.

 

Не на сите поединци ќе им биде корисна терапијата заснована на христијанството и можеби не е најдобро одговара за секого. Од суштинско значење е да најдете терапевт со кој се чувствувате удобно и кој се усогласува со вашите лични верувања и вредности.

 

Студиите открија дека религијата промовира позитивни здравствени придобивки за пациентите на рехабилитација. Позитивните придобивки вклучуваат:

 

 • Намалување на анксиозноста
 • Позитивен животен поглед
 • Здрави вештини за справување
 • Поголема способност за управување со стресот
 • Пониски стапки на релапс

 

Мотивацијата и надежта на една личност за иднината може да се зајакнат со религиозните верувања. Животните алатки се исто така изградени и одржувани во еден од христијанските центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас, овозможувајќи им на клиентите да живеат без опасностите од зависност.

 

Дознајте повеќе за христијанското советување и како а Програмата за закрепнување базирана на вера може да помогне овде

 

 

Сите видови на рехабилитација и третман во Хјустон, Тексас

 

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/eating-disorder-treatment-centers-in-Houston-Texas/

 

 

Велнес центри во Хјустон, Тексас

 

 

Хјустон, Тексас Велнес центар

 

 

Хјустон, Телездравство во Тексас

 

 

Хјустон, Телездравство во Тексас

 

 

Ментално здравје се повлекува во Хјустон, Тексас

 

https://worldsbest.rehab/mental-health-retreat-in-Houston-Texas/

 

 

Центар за рехабилитација во близина на Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/rehabilitation-center-near-Houston-Texas/

 

 

Центри за третман на депресија во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Depression-Treatment-Centers-in-Houston-Texas/

 

 

Трошоци за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Cost-of-rehab-in-Houston-Texas/

 

 

Клиники Suboxone во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Suboxone-Clinic-in-Houston-Texas/

 

 

Центри за третман на анксиозност во Хјустон, Тексас

 

 

Anxiety Treatment Centers in Houston Texas

 

 

Врвни психијатри во Хјустон, Тексас

 

 

Врвни психијатри во Хјустон, Тексас

 

 

Центрите за рехабилитација финансирани од државата во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/State-Funded-Rehabs-in-Houston-Texas/

 

 

Рехабилитација од дрога во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/drug-rehabs-in-Houston-Texas/

 

 

Онлајн рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Online-Rehab-in-Houston-Texas/

 

 

Терапевтски интернати во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Therapeutic-Boarding-School-in-Houston-Texas/

 

 

Неврофидбек терапија во близина на Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Neurofeedback-Therapy-Houston-Texas/

 

 

Тинејџерска рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/teen-rehab-in-Houston-Texas/

 

 

Сите рехабилитанти во Хјустон, Тексас

 

 

http://worldsbest.rehab/Rehabs-in-Houston-Texas/

 

 

Рехабилитации во Хјустон, Тексас 

 

 

http://worldsbest.rehab/Rehabs-in-Texas/

 

 

Најдете ги најдобрите рехабилитатори низ целиот свет

 

 

Најдобра рехабилитација во светот

Христијански советници за зависности во Хјустон, Тексас

 

Името Рејтинг категории Телефонски број Адреса
Во акција Центрите за закрепнувањеВо акција Центрите за закрепнување
1 преглед
Центар за рехабилитација, советување и ментално здравје + 18442202811 17250 Ел Камино Реал, Хјустон, Тексас 77058
Heights Houston Drug Rehab & Mental Health TreatmentHeights Houston Drug Rehab & Mental Health Treatment
осврти 2
Центар за рехабилитација + 18329793625 3313 D'amico St, Хјустон, TX 77019
Hearthstone куќиHearthstone куќи
осврти 2
Центар за рехабилитација + 18322981970 7915 Капри Сир, Хјустон, Тексас 77095
PaRC Хјустон интензивна амбулантска програмаPaRC Хјустон интензивна амбулантска програма
осврти 11
Центар за рехабилитација + 18327811260 3043 Gessner Rd, Хјустон, TX 77080
Вистинскиот чекор ХјустонВистинскиот чекор Хјустон
осврти 9
Центар за рехабилитација, медицина за зависности, психијатри + 18447679404 12350 Wood Bayou Dr, Хјустон, TX 77013
Единствена грижа за умотЕдинствена грижа за умот
1 преглед
Психолози, невролог, медицина за зависности + 17136601100 1776 ул. Јорктаун, Сте 550, Хјустон, Тексас 77056
Бриарвуд детоксикацијаБриарвуд детоксикација
осврти 3
Центар за рехабилитација, советување и ментално здравје + 18326452907 1019 Ashland St, Хјустон, TX 77008
Центар за закрепнување на ТејлорЦентар за закрепнување на Тејлор
осврти 11
Советување и ментално здравје, медицина за зависности + 17135578573 5711 Lavender St, Хјустон, TX 77026
Трезен жив ХјустонТрезен жив Хјустон
осврти 8
Центар за рехабилитација, советување и ментално здравје, животен тренер + 17138589579 2215 Бауер Д-р, Хјустон, Тексас 77080
Тексас клиникаТексас клиника
осврти 4
Медицина за зависност + 17136948100 6311 Fulton St, Хјустон, TX 77022

 

Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

Центри за рехабилитација на 12 чекори во Хјустон, Тексас

 

12-те чекори се особено релевантни и корисни за закрепнувањето од зависност засновано на христијанска вера и многу елементи од 12-чекорите може да се најдат во Библијата. Во неговото срце, 12-чекорите се христијанска програма за опоравување алкохол, следејќи ги нивните правци назад на групата Оксфорд.

 

Библиски споредби на 12-те чекори

 1. Признавме дека сме немоќни над нашите зависности и компулсивно однесување. Дека нашите животи станаа неуправливи.
  (Романтичен 7: 18 „Знам дека ништо добро не живее во мене, односно во мојата грешна природа. Зашто имам желба да го правам она што е добро, но не можам да го исполнам“.
 2. Дојде да веруваме дека моќ поголема од нас самите би можела да нè врати во здрав разум. 
  (Филипјани 2: 13 „Зашто Бог е тој што работи во вас за да сака и да постапува според Неговата добра намера“)
 3. Донесовме одлука да ја предадеме нашата волја и нашите животи на грижата Божја. 
  (Романтичен 12: 1 „Затоа, ве повикувам, браќа, со оглед на Божјата милост, да ги принесете своите тела како живи жртви, свети и богоугодни – тоа е вашиот духовен чин на обожавање.“
 4. Направивме потрага и бестрашен морален инвентар за себе. 
  (Плачове 3: 40 „Да ги испитаме нашите патишта и да ги испитаме, и да се вратиме кај Господа“)
 5. Признавме пред Бога, себеси и на друго човечко суштество, точната природа на нашите грешки. 
  (Јаков 5:16а „Затоа, исповедајте ги своите гревови еден на друг и молете се еден за друг за да бидете исцелени“)
 6. Беше целосно подготвен да го отстрани Бог од сите овие дефекти на карактерот. 
  (Џејмс 4: 10 „Понижете се пред Господа, и Тој ќе ве подигне“)
 7. Понизно го замоли да ги отстрани сите наши недостатоци.
  (1 Џон 1: 9 „Ако ги исповедаме своите гревови, тој е верен и праведен и ќе ни ги прости гревовите и ќе нè очисти од секаква неправда“)
 8. Направивме список на сите луѓе на кои им наштетивме и станавме спремни да ги поправиме сите.
  (Лука 6: 31 „Правете им на другите како што би сакале тие да ви прават вам“)
 9. Направете директни измени на таквите луѓе секогаш кога е можно, освен кога тоа ќе ги повреди нив или другите. 
  (Матеј 5: 23-24 „Затоа, ако го принесувате својот дар на жртвеникот и таму се сетите дека вашиот брат има нешто против вас, оставете го вашиот дар таму пред олтарот. Прво оди и помири се со својот брат; тогаш дојди и понуди го твојот подарок.“)
 10. Продолжи да прави личен попис и кога погрешивме, веднаш го признавме тоа.
  (1 10 Коринтјаните: 12 „Значи, ако мислите дека стоите цврсто, внимавајте да не паднете.“)
 11. Баравме преку молитва и медитација да го подобриме нашиот свесен контакт со Бога, молејќи се само за познавање на Неговата волја за нас и моќ да го спроведеме тоа. 
  (Колосјаните 3:16а „Нека Христовото Слово живее богато во вас“)
 12. Имајќи духовно искуство како резултат на овие чекори, се обидовме да ја пренесеме оваа порака до другите и да ги практикуваме овие принципи во сите наши работи. 
  (Галатите 6: 1 „Браќа, ако некој е фатен во грев, вие што сте духовни нека го вратите нежно. Но, внимавајте на себе, или и вие може да бидете во искушение.“)

Референци, цитати и понатамошно читање: Центри за христијанска рехабилитација во Хјустон, Тексас

 1. Adlaf EM, Smart RG. Употреба на дрога и религиозна припадност, чувства и однесување. Зависност. 1985;80(2):163–171. doi: 10.1111/j.1360-0443.1985.tb03267.x. [Google Scholar]
 2. Анонимни алкохоличари. Анонимни алкохоличари во вашата заедница. Њујорк: Алкохоличари анонимни World Services Inc; 2018 година. [Google Scholar]
 3. Carrico AW, Storholm ED, Flentje A, Arnold EA, Pollack LM, Neilands TB, Kegeles SM, et al. Духовност/религиозност, употреба на супстанции и тестирање за ХИВ кај млади црнци кои имаат секс со мажи. Зависност од дрога и алкохол. 2017;174:106–112. doi: 10.1016/j.drugalcdep.2017.01.024. [Google Scholar]
 4. Cnaan RA, Forrest T, Carlsmith J, Kelsey K. Ако не го броите, не се брои: Пилотска студија за вреднување на урбаните собранија. Весник за менаџмент, духовност и религија. 2013;10:3–36. doi: 10.1080/14766086.2012.758046.[Google Scholar]
 • 1
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6759672/