Холистичкото светилиште

Холистичкото светилиште

Напишано од Хелен Парсон

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

[popup_anything id="15369"]

Холистичко светилиште

Холистичкото светилиште се наоѓа во Беверли Хилс и има гламурозен поглед на крајбрежјето на Тихиот Океан.1Холистичкото светилиште. „Центар за холистички третман за ментално здравје | Холистичко светилиште“. Холистичкото светилиште, www.theholisticsanctuary.com. Пристапено на 12 октомври 2022 година. Неверојатната локација на рехабилитацијата со поглед на Тихиот океан ја прави уникатна, дозволувајќи им на гостите да се подложат на третмански сесии додека стојат на неговиот двор додека океанските бранови се вртат на брегот. Како што покажува името, Холистичкото светилиште обезбедува третман на клиенти кои користат лековити растенија, како што е третманот со ибогаин2Извршниот директор на светот за најдобар магазин за рехабилитација, Александар Бентли. „Третман со ибогаин | Дали Ибогаин е решение за зависноста од опиоиди?“ Најдобра рехабилитација во светот, 16 мај 2020 година, worldsbest.rehab/ibogaine-treatment. и холистички терапии.3Бреслин, Кети Т., и сор. „Холистички пристап кон третман на злоупотреба на супстанции - PubMed“. Биомеди, 1 јуни 2003 година, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12924747.

Обраќањето на Холистичкото светилиште: 1212 Wilshire Blvd, Beverly Hills, CA 90212, Соединетите Американски Држави

Телефон за холистички светилиште: + 1 310-601-7805

Рехабилитацијата е создадена од Џони Табаи (кој го користи називот Џони Исцелител) за лекување на посттрауматско стресно нарушување (ПТСН), злоупотреба на супстанции, зависност од процеси и други нарушувања. Холистичкото светилиште се фокусира на растителна медицина и психоделици4Извршниот директор на светот за најдобар магазин за рехабилитација, Александар Бентли. „Дали психоделиците се иднината на терапијата? | ТрипнотерапијаTM во Центар на внимание." Најдобра рехабилитација во светот, 15 јуни 2020 година, worldsbest.rehab/psychedelic-therapy. да ја излечи својата клиентела. Рехабилитацијата беше пофалена од своите алумни кои тврдат дека третманот ги трансформира нивните животи, оставајќи ги без симптоми на повлекување или желби.5Николс, Дејвид Е. „Психоделици - ПМЦ“. PubMed Central (PMC), 1 април 2016 година, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4813425.

Еден од клучните елементи на Холистичкото светилиште е неговиот луксузен амбиент. Дизајнирана е да биде луксузна клиника и не изгледа ниту се чувствува како рехабилитација. Холистичкото светилиште изгледа и се чувствува како одморалиште со пет ѕвезди благодарение на неговата локација на плажа, еднокреветни соби за гости, првокласни удобности и персоналот го чека.

Холистичка рехабилитација

Како холистичка рехабилитација, центарот се откажува од традиционално користениот медицински план за детоксикација и закрепнување. Светилиштето Холиситк се фокусира на целосно извлекување на дрогата од системот на клиентот, наместо да ги пумпа со алтернативни супстанции. Фокусот на растителна медицина на рехабилитацијата е нагласен со неговата употреба на други програми за лекување. Медитацијата, масажата и биохемиската реставрација се сите три важни области за заздравувањето на клиентот.

Каков е денот во Холистичкото светилиште?

Рехабилитацијата нагласува дека не верува во западната медицина и се фокусира на нетоксичен сет на лекови за лекување на клиентите. Холистичкото светилиште, исто така, нагласува дека лековите не се одобрени од Администрацијата за храна и лекови на САД. Познат како Поујан метод6Афкар, Аболхасан и др. „Мерење на фактори кои влијаат на релапсот на зависноста: Факторска анализа | Меѓународен весник за високоризични однесувања и зависности | Целиот текст.” Меѓународен весник на однесувања со висок ризик и зависност, 15 ноември 2016 година, sites.kowsarpub.com/ijhrba/articles/56835.html., Холистичкото светилиште обезбедува повеќе од 150 часа терапија еден-на-еден секој месец. Клиентите добиваат масажи секојдневно, дебелото црево за чистење на телото, IV капе, медитација, сесии со јаглеродна сауна, инјекции со матични клетки7Рафаи, Рахеле и Нагмех Ахмадијанкија. „Мезенхимални матични клетки добиени од коскената срцевина во хипокампални штети поврзани со зависност - PMC“. PubMed Central (PMC), 20 јуни 2018 година, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6148505., и уште повеќе. Тоа е неверојатна листа на терапии достапни од рехабилитацијата и секако онаа која привлекува клиенти кои бараат алтернатива на нормата.

Гостите присуствуваат на терапии еден-на-еден што им дава можност да се запознаат со коренот на нивните основни проблеми со зависноста. Рехабилитацијата служи само 100% органска храна која ја елиминира ГМО храната што луѓето ја консумираат несвесно дома. Оброците се без соја, глутен и млечни производи за да се исчисти телото преку диета. Клиентите ќе консумираат 80% од храната како сирова за да ја зголемат способноста на телото да ги отстранува штетните материи.

Цената на Холистичкото светилиште

Основана во 2011 година, Холистичкото светилиште прифаќа само мал број клиенти во секое време. Рехабилитацијата пречекува шест до 15 клиенти кои одлично го користат просторот и удобностите. Холистичкото светилиште е на „друго ниво“ во споредба со другите рехабилитации. Има малку такви, ако ги има во светот.

Клиентите имаат можност за три пакети на рехабилитација. Четиринеделниот сребрен пакет чини 30,000 долари, четиринеделниот златен пакет е 50,000 долари, а 12-неделен платинест пакет чини 500,000 долари. Холистичкото светилиште, исто така, обезбедува краткорочни пакети и пакети за повлекување кои се движат од 15,000 долари за седум дена до 100,000 долари за четири недели.

 

 

Претходно: Нарконон Рехабилитација

Следна: Третман на злоупотреба на супстанции Соединетите Американски Држави

 • 1
  Холистичкото светилиште. „Центар за холистички третман за ментално здравје | Холистичко светилиште“. Холистичкото светилиште, www.theholisticsanctuary.com. Пристапено на 12 октомври 2022 година.
 • 2
  Извршниот директор на светот за најдобар магазин за рехабилитација, Александар Бентли. „Третман со ибогаин | Дали Ибогаин е решение за зависноста од опиоиди?“ Најдобра рехабилитација во светот, 16 мај 2020 година, worldsbest.rehab/ibogaine-treatment.
 • 3
  Бреслин, Кети Т., и сор. „Холистички пристап кон третман на злоупотреба на супстанции - PubMed“. Биомеди, 1 јуни 2003 година, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12924747.
 • 4
  Извршниот директор на светот за најдобар магазин за рехабилитација, Александар Бентли. „Дали психоделиците се иднината на терапијата? | ТрипнотерапијаTM во Центар на внимание." Најдобра рехабилитација во светот, 15 јуни 2020 година, worldsbest.rehab/psychedelic-therapy.
 • 5
  Николс, Дејвид Е. „Психоделици - ПМЦ“. PubMed Central (PMC), 1 април 2016 година, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4813425.
 • 6
  Афкар, Аболхасан и др. „Мерење на фактори кои влијаат на релапсот на зависноста: Факторска анализа | Меѓународен весник за високоризични однесувања и зависности | Целиот текст.” Меѓународен весник на однесувања со висок ризик и зависност, 15 ноември 2016 година, sites.kowsarpub.com/ijhrba/articles/56835.html.
 • 7
  Рафаи, Рахеле и Нагмех Ахмадијанкија. „Мезенхимални матични клетки добиени од коскената срцевина во хипокампални штети поврзани со зависност - PMC“. PubMed Central (PMC), 20 јуни 2018 година, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6148505.
Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .